Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
deursw1
17 oktober 2023 Product gekocht

Logitech MX Anywhere 3S Grafiet

Ik ben al lang een fervent aanhanger van Logitech muizen (heb ook de MX Master voor mijn desktop thuis). Het is duur spul maar zijn geld wel waard. Aan de andere kant heb ik door mijn Logitech trouw weinig vergelijking met andere aanbieders. Alleen ik ben er dan ook altijd tevreden mee (alhoewel ze ook wel aan slijtage onderhevig zijn).

Pluspunten

• Prima muis voor gebruik met veel reislust. Ik miste wel het gebruikelijke hoesje van eerdere versies.
  • Kan 3 PC's aansturen (zelfs Copy/Paste tussen PC's)
  • Heb van het bovenstaande veel gemak gehad bij het overbrengen naar een nieuwe LT
  • Veel extra functionaliteit
  • Compact en ligt toch goed in de hand
  • Ondersteunt BT functionaliteit
  • Oplaadbaar

Minpunten

• Mist de Logi Bolt dongle, dus bijkopen als er geen BT beschikbaar is.
  • Van een vroegere versie Anywhere 2 versleten omdat na een aantal jaren de knoppen niet altijd meer reageerden.
  • Ik vraag mij af hoe lang de ingebouwde accu gaat overleven. Vervangbaarheid zal wel ingewikkeld worden.
  • Prijzig

Malloot
15 april 2025 Product gekocht

Logitech MX Anywhere 3S Grafiet

Met flapperende ogen moeten aanschouwen hoe de muis geen verbinding maakt met de unifying ontvanger. Blijkt dat er een Bolt ontvanger nodig is die je apart moet kopen. Niet backwards compatible dus. Twee zéér inhalige keuzes van Logitech en het product is daarom direct geretourneerd. Ander merk zoeken.

Pluspunten

• Als 3, maar met fijne stille knoppen
  • De "For Business" versie komt blijkbaar wel met ontvanger (waarom makkelijk doen...)

Minpunten

• Werkt niet op Unifying ontvanger
  • Geen Bolt ontvanger meegeleverd
  • Ontvangst Bolt niet beter dan Unifying volgens reviews
  • Werkt niet bedraad

1 van 5 sterren (Waardeloos)
gertvdijk
10 augustus 2023 Product gekocht

Logitech MX Anywhere 3S Grafiet

De opvolger van de MX Anywhere 3, I guess. t.o.v. de 3 is de 3S een stukje stiller en zit er *geen* USB-ontvanger meer bijgeleverd (wel bij Business-variant), maar heeft hij wel de upgrade naar Bolt gekregen (tegenover Unify van 3).

Over-all een prima muis, voelt premium/luxe aan. Wel klein van formaat, maar dat is ook een feature.

Er is overigens geen connectiviteit op USB-poort/kanel, die is charging-only. Daarmee is deze muis dus echt voor puur-Bluetooth gebruik. Jammer dat de 3-device BT-switch met indicator onderop zit; had die liever bovenop gezien ipv dat rare kleine knopje onder het scrollwiel.

Heerlijk dat je veel instellingen kan tweaken over HID++ met open source tooltjes. Wat ik daarin wel mis is een in te stellen auto-uitschakeltijd.

Het scrollwiel zelf is ook een middle-click door erop te drukken (staat nergens vermeld), maar dat voelt beetje raar soft aan. Meerdere geprobeerd; er zijn exemplarische verschillen.

Pluspunten

• voelt solide aan (premium)
  • stille klik met toch goede feedback
  • veel knopjes
  • programmeerbaar ook in Linux met Solaar (HID++); DPI/snelheid, knoppen remappen, threshold waarop smooth scrolling begint, switch naar BT apparaat, etc.
  • kan tot 3 BT apparaten pairen

Minpunten

• geen USB-ontvanger meegeleverd (Bolt) t.o.v. MX Anywhere 3 (Unify) een achteruitgang. De 'For Business'-variant van de 3S heeft dit wel megeleverd, tegen een hogere prijs.
  • geen USB-connectiviteit, alleen opladen. deze had ik niet zien aankomen, wilde hem thuis bedraad gebruiken maar dat gaat dus niet
  • interne Li-Po batterij niet vervangbaar/verwijderbaar, niet duurzaam. (wel te verwijderen voor recycling muis)
  • prijzig (€90)
  • manueel schakelen tussen gepairde BT apparaten met knopje onderop
  • geen tilt-scrollwiel voor horizontale scroll (wel mogelijk door knop zijkant erbij in te drukken)
  • middle-click op scrollwiel voelt wat raar/anders qua feedback
  • exemplarische verschillen; heb er 3 in handen gehad, waarvan één merkbaar stiller is en één een wat vreemde feedback heeft op de middle-button (drukken op scrollwiel)

Heb jij ook een Logitech MX Anywhere 3S Grafiet?