Review door de redactie

How-to - Upgraden naar Windows 11? - Alles over installeren en compatibiliteit

Windows 11 installeren of naar Windows 11 upgraden? In dit artikel leggen we uit hoe je je pc daar klaar voor maakt en hoe je eventuele problemen oplost.

447 4 okt '21

Review - Nieuwe features in Windows 11 24H2 - Ook zonder AI-pc krijg je nieuwe functies

Vanaf nu kun je Windows 11 24H2 installeren. Wat er allemaal nieuw is in deze grote jaarlijkse update voor Windows 11 lees je in dit artikel.

152 1 okt

Review - Windows 11 Moment 2-update - Soms beter voor jou, soms beter voor Microsoft

Windows 11 Moment 2 introduceert wat fijne gemakken, maar richt ook dingen in om Microsofts diensten en producten meer te promoten.

207 31 mrt '23

Review - De nieuwe grote Windows 11-update is er, maar hij heet niet 23H2

Het is tijd voor een nieuwe grote Windows 11-update, maar hij heet niet Windows 11 23H2. Wil je weten hoe dat zit en wat er allemaal nieuw is? Lees dit artikel.

308 26 sep '23

Preview - Windows 11 - Nieuwe start moet OS nieuw elan geven

Een testbuild van Windows 11 is uitgelekt. Wij keken vast hoe het OS er uit komt te zien, voorafgaand aan de aankondiging op 24 juni.

479 17 jun '21

How-to - Zo kun je óók in de Benelux Android-apps draaien op Windows 11

Sinds kort kun je Android-apps draaien onder Windows 11, maar officieel nog niet als je Belg of Nederlander ben. Met deze how-to lukt het je wel!

86 20 feb '22
11:47

Videoreview - Windows 11 krijgt grote update, haalt dit de twijfelaars over?

Toen Windows 11 vorig jaar uitkwam, konden vooral de nieuwe taakbalk en het nieuwe startmenu niet bij iedereen de handen op elkaar krijgen. De vraag is natuurlijk of deze 22H2-update, verwijzend naar het jaar 2022 en dat deze update in de tweede helft van het…

394 20 sep '22

Achtergrond - Microsoft en mobiele apps - Jarenlange zoektocht naar de juiste plek

Je kunt nu Android-apps gaan draaien in Windows 11. Het is het slotstuk van een lange historie van ondersteuning voor apps op Microsofts platforms.

32 11 nov '21
17:00

Videopreview - Elf nieuwe features in Windows 11 - Eerste ervaringen met previewbuild

Deze week stelde Microsoft de eerste previewversie van Windows 11 beschikbaar via het Insider-programma: build 22000.51. Wij zijn er alvast mee aan de slag gegaan en nemen je in deze video mee langs de elf tofste nieuwe functies in Windows 11. Wil je alvast…

205 2 jul '21

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
Visgek82
20 maart 2025 Product gekocht

Microsoft Windows 11 Pro (NL, Retail)

Fantastisch OS. mooie doorontwikkeling van wat ervoor kwam, er zijn weinig tot geen stappen terug gezet. draai het al sinds het uit is , en ben blij dat ik hier een originele retail versie van gekocht heb.

Het geld meer dan waard !

Pluspunten

• Zeer snel
  • Zeer stabiel
  • Zeer goede compatabiliteit
  • Goede opvolger van 7 en 10
  • Alles werkt out of the box, je hoeft niets te downloaden

Minpunten

• Wellicht had de installatiegrote iets minder mogen zijn.

Tyrian
16 januari 2024 Product gekocht

Microsoft Windows 11 Pro (NL, OEM)

Na jarenlang gebruik gemaakt te hebben van Windows 7 heb ik in 2021 de overstap gemaakt naar het (toen) nieuwe Windows 11. De reden dat ik zo lang gewacht heb is dat ik de UI van Windows 8 en 10 onprettig inconsistent vind. Dit is in Windows 11 nog niet 100% opgelost maar MS heeft wel grote stappen gedaan op dit gebied. De UI ziet er mooi uit al blijft Aero Glass van Windows Vista en 7 mijn voorkeur hebben.

3D Gaming is een stuk sneller op Windows 11 met een RTX 3070 in vergelijking met het oude Windows 7. Je kunt duidelijk merken dat het DirectX en driverpad efficiënter is.

Windows 11 is echter niet zo robuust als Windows 7. Ik heb op meerdere systemen gehad dat maandelijkse updates falen te installeren en vervolgens Windows Update om zeep helpen. Dit was enkel te repareren met een in-place upgrade-installatie.

Pluspunten

• Goede performance op moderne hardware
  • Ondersteuning voor moderne hardware en beveiligingsprotocollen

Minpunten

• Kunstmatig hoge hardwarevereisten. Als je geen TPM hebt of een oudere processor wordt de installatie tegengehouden.
  • Installatie op andere hardware alleen mogelijk met hacks
  • Niet zo robuust als Windows 7. Ik heb regelmatig meegemaakt dat een maandelijkse update het Windows Update systeem om zeep helpt

GKL239
19 augustus 2023 Product gekregen

Microsoft Windows 11 Pro (EN, OEM)

Niet duidelijk waarom dit een nieuwe versie is t.o.v. Windows 10. Het heeft precies dezelfde problemen: privacy drama, trage en omslachtige nieuwe interface, slechte QA en bloatware. Alleen nog inloggen met MS account voor privé gebruikers is absurd en verdient een serieus concurrentievervalsingsonderzoek. Opnieuw is dit geen product waar een gebruiker voor zou moeten betalen en het is nog steeds een beschamende vertoning t.o.v. het lean en betrouwbare Windows 7. De enige reden om dit OS te gebruiken is wanneer het je opgedrongen wordt door de legacy positie in de arbeidsomgeving.

Pluspunten

• Gedegen dark-mode voor interface
  • Communicatie van dark-mode activatie naar sofware en websites
  • Ruime hoeveelheids kwaliteitssoftware door legacy positie
  • Grote compatibiliteit met hardware door legacy positie

Minpunten

• Kan in principe niet meer inloggen zonder MS account
  • Bergen bloatware met data toegang, ook in de PRO versie
  • Lekt standaard nog steeds veel persoonlijke data (die account koppeling is niet voor niets)
  • Alle databronnen en inputs worden standaard gedeeld met apps
  • Veel kleine bugs, die ook niet verholpen worden
  • Deels complexe, maar deels ook verdwenen, settings
  • Nu steeds meer interface metro is, is deze ook trager of soms onreagerend
  • Legitieme gebruikersfeedback t.a.v. Windows 7/10 niet opgepakt

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Tyrian
7 juni 2022 Product gekocht

Microsoft Windows 11 Pro (EN, OEM)

Na jaren dralen heb ik de upgrade gemaakt van Windows 7 naar Windows 11. Windows 11 is dan ook de eerste Windows versie na 7 met een uiterlijk/grafische interface die doordacht en verfijnd is. Helaas is er net als in Windows 10 bloatware mee geïnstalleerd. Het gaat hierbij om metro-apps.

Pluspunten

• Mooi uiterlijk
  • Verfijnde interface
  • Goede performance in games

Minpunten

• Meegeleverde bloatware
  • Phone-home telemetry spyware

Heb jij ook een Microsoft Windows 11 Pro (NL, Retail)?