€ 147,- bij bol Plaza

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
26 maart 2022 Rapporteer

Mijn infrastructuur was gebaseerd op Fritz!box 7583 (die is ingeleverd bij overstap provider) met repeaters en dect telefoons.
Deze 7530ax heeft wifi 6 en is voor mij op dit moment de perfecte vervanger voor de 7583. VOIP/SIP verbinding werkt als vanouds. Lekker configureerbare betrouwbare techniek voor prima prijs.

Pluspunten

• kwaliteit
  • flexibiliteit en stabiliteit
  • DECT en VOIP SIP
  • infrastructuur met andere Fritz producten

Minpunten

• WAN poort gedeeld op LAN1
  • wat langzame processor

28 april 2025 Rapporteer
Product gekocht

AVM FRITZ!Box 7530 AX (niet-Duits model)

Zeer degelijk toestel met wifi 6 aan boord.

Fritz!OS is een verademing als je komt van een "gesloten" telenet router. Veel instelmogelijkheden, overzichtelijke interface en duidelijk uitgelegd. Dit moet zowat het eerste product zijn waarbij de hulpartikelen effectief nuttig zijn. Dag- en uurplanning mogelijk voor bepaalde functies (bvb uitzetten wifi of internettoegang). Alles is lokaal in te stellen zonder account. Remote toegang via account optioneel.

NAS opslag is handig, maar verwacht geen volwaardige NAS functionaliteit (USB 2.0 is al snel de bottleneck). AVM heeft een handige app om het wifi signaal te testen. Dat de fabrikant Europees is, vind ik niet onbelangrijk.

Kortom: zeer tevreden van, al had ik graag een USB 3.0 aansluiting gehad. Iets duurder in aankoop dan sommige concurrenten, maar volledig de meerprijs waard.

Pluspunten

• Fritz!OS
  • Wifi 6
  • Nuttige hulpartikelen
  • Europees bedrijf
  • (Beknopte) NAS functionaliteit

Minpunten

• Geen USB 3.0

Heb jij ook een AVM FRITZ!Box 7530 AX (Duits model)?