Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Prijs
€ 99,90
Specificaties Tower • 4 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 19 februari 2020

19 midrange-ATX-kasten - De beste behuizingen van 60 tot 120 euro

De Corsair 4000D Airflow is een goed koelende kast met een nette afwerking en veel inbouwmogelijkheden, bijvoorbeeld voor waterkoeling. Bovendien is hij voorzien van moderne functionaliteit, zoals usb-c op het voorpaneel. Ben je op zoek naar meer rgb, bekijk dan de iCUE 4000X - in feite dezelfde kast, maar dan met drie rgb-fans en een glazen voorkant. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
0
JCD2020 9 mei 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Fijne kast, niet al te groot. Voor mensen met dikke gpu (bedoelende fysiek dikke) hebben erg weinig aan de vertical gpu mount, je fans staan tegen het glas :(

Pluspunten

  • Goede airflow
  • Strak design
  • stof op voorkant roosters makkelijk te verwijderen

Minpunten

  • slechte aanvoer lucht op dikkere GPU's.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5

Bruhlex 2 april 2022 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Wit

Hele matige geluidsproductie, niet luid maar het laat elk klein geluidje door. Coil whine en het storende geluidsprofiel van fans is heel makkelijk te horen. Ik raad deze case af voor iedereen die ook maar een beetje geeft om een stille pc. Ook zonder gpu is het geluid storend.

Pluspunten

  • Fraai uiterlijk
  • Fijn om in te bouwen
  • Goede koelprestaties zelfs met stock fans

Minpunten

  • Isoleert net zo goed als een open test bench (isoleert niets dus)
  • Maar 1 usb A port aan de voorkant
  • Fans hebben een irritant geluidsprofiel, niet hoog maar laag zoemend als een motor
  • HDD tray zit in de weg van PSU, en is een gedoe om eruit te halen

Eindoordeel

Score: 2
FireWarner 21 februari 2022 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Zeer goede kast voor z'n prijs, aiflow goed. Al raad ik extra fans kopen sterk aan

Pluspunten

  • High airflow
  • Look
  • Front usb-c

Minpunten

  • Slechts 1 usb poort
  • Maar 2 fans meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
AlexsisNewbie 13 januari 2022 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

fijne case met goede airflow. De inbegrepen stoffilter heeft al een hoop tegen gehouden.

Pluspunten

  • Stoffilter
  • Ruimtelijk
  • máár HDD tray is verwijderbaar

Minpunten

  • ruitje is erg donker
  • PSU past niet goed door HDD tray

Eindoordeel

Score: 4
good_username 25 november 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Geweldige case voor mijn nieuwe build. Mooi compact maar biedt toch genoeg ruimte om alles rederlijkerwijs kwijt te kunnen. Vond het persoonlijk erg fijn om in te bouwen.

Pluspunten

  • Compact
  • Maar toch ruimtelijk
  • Veel bijgeleverde kabelmanagement
  • Goede airflow

Minpunten

  • PSU + HDD cage aan de krappe kant

Eindoordeel

Score: 5
fx500 11 november 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Fijne kast met erg veel koeling. Kabelmanagement is echt super. Fijne filters en bevestigingen van panelen. De panelen zelf zijn erg degelijk. Totaal geen flex. De 2 standaard fans zijn van goeie kwaliteit. En ook zijn er veel schroeven, tie-wraps en andere accessoires.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Accessoires

Minpunten

  • Maar een USB A poort op de voorkant (wel een extra USB C)
  • Combi Jack voor audio ipv separate plug voor koptelefoon en mic

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 3 juli 2021 Hands-on

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Mooie stevige robuuste kast, goede kwaliteit, voldoende ruimte om in te bouwen, HDD cage verplaatsbaar, daardoor meer kabelruimte voor langere voedingen, voor een airflow editie zou ik 3x 120mm fans verwachten

Pluspunten

  • Goede kwaliteit en prijs
  • Airflow
  • USB C front
  • Stoffilters

Minpunten

  • Maar 1x USB A front
  • " Maar" 2x 120mm fans
Turismo 21 juni 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Van een Corsair 300r (2012) naar Deze Corsair. Deze stak er bovenuit kwa airflow en ziet er strak uit zonder teveel te willen opvallen, ook gezien zijn scherpe prijs, ik ben tot nu toe zeer tevreden, airflow is goed en genoeg inbouwmogelijkheden

Pluspunten

  • Zeer goede airflow
  • Makkelijk om onderdelen in te bouwen
  • Strak design en niet te opvallend
  • Meerdere maten AIO's mogelijk (rekening houden met DIMM hoogte)
  • 1x USB-C poort

Minpunten

  • Fans zijn niet de stilste
  • enkel 120mm achter, had daar ook graag een 140mm optie gehad
  • Maar 1 USB poort
  • Lijkt makkelijker te krassen dan de oudere voorganger 300r

Eindoordeel

Score: 5
marcel1919Newbie 7 juni 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Mooie mid tower case, bouwkwaliteit is middelmatig.

Pluspunten

  • airflow
  • hardware support
  • makkelijke demontage

Minpunten

  • cable mannament is niet super geweldig
  • front io kabels is zichtbaar door het glas heen

Eindoordeel

Score: 3
PMast 17 mei 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Deze kast aangeschaft vanwege de airflow en deze valt zeker niet tegen. Helaas moet je er nog wel wat fans bijkopen, want je krijgt er standaard maar 2 bij. De kast voelt erg degelijk aan. Vond de ruimte tussen de HDD's en PSU wel erg krap.

Pluspunten

  • Goede airflow
  • Goede stoffilters
  • Stil
  • Mooi design
  • Goede bouwkwaliteit
  • USB-C op voorpaneel

Minpunten

  • Weinig fans meegeleverd
  • Glas wel erg donker
  • Weinig ruimte tussen HDD's en PSU

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 702616Newbie 2 mei 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Persoonlijk heb ik maar weinig eisen dus voor mij is dit echt de perfecte behuizing. Deze kast heeft een zeer goede airflow, ik heb een x aantal rgb componenten geïnstalleerd en er is genoeg ruimte voor kabelmanagement.

Pluspunten

  • Airflow
  • Stevige behuizing
  • Ruimte dus zeer makkelijke installatie
  • Kabelmanagement
  • Tempered Glass Zwart
  • Usb-c op voorpaneel
  • Strak uitstraling
  • Stil

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
broombowNewbie 18 april 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Goede case voor de prijs, fijne airflow. Bij installatie van 140mm fans wel mogelijk dat de mount verbogen is en dat deze de fan blades raakt, best even op voorand uit testen dus.

Pluspunten

  • Goede airflow
  • fijn om in te bouwen
  • goede bouwkwaliteit
  • mooi design

Minpunten

  • mogelijk dat 140mm fans niet werken van voor

Eindoordeel

Score: 4
Empo 13 april 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Prima kast alleen de 3.5 inch harddisks zijn goed hoorbaar.

Pluspunten

  • Stoffilters zijn eenvoudig te verwijderen
  • Kleppen zijn klikbaar ipv schuif
  • Voelt degelijk

Minpunten

  • Weinig fans meegeleverd
  • Harddisks zijn heel goed hoorbaar

Eindoordeel

Score: 4
Otjenyn 3 maart 2021 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Mooie stabiele kast. Kan beetje krap worden qua kabels als de HDD tray niet verwijderd wordt en beide 2,5 inch plekken zijn gevuld en je minstens 5 fans aangesloten hebt..Slechts 1 USB-A aan de voorkant. Voor stof-filter is niet helemaal fantastisch weggewerkt (zwabbert, of zit tegen de fans aan)

Pluspunten

  • USB C op front panel
  • Veel airflow ruimte
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Stof-filter aan de voorkant zijn wat problemen mee

Eindoordeel

Score: 4
gijsnl 24 november 2020 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Mooie corsair behuizing met een goede airflow. Bij het installeren van de Corsair H115i 280mm waterkoeling liep ik tegen het probleem dat de geheugen modules tegen de radiator zaten. Ik heb dit opgelost door andere geheugen modules te kopen die minder hoog zijn. Zeer strakke behuizing met veel cable management.

Pluspunten

  • Strak uitstraling
  • Goede airflow
  • Cable management
  • Mooie kast voor RGB
  • Glazen zijkant

Minpunten

  • Waterkoeling ruimte bovenin erg krap
  • 2 meegeleverde fans zijn waardeloos
  • Enkel 2 fans mee geleverd

Eindoordeel

Score: 4
heudeldepreu 21 oktober 2020 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Tevreden over mijn aankoop. Voor de 87.90 vind ik dat ik een hoop heb gekregen. Ondanks zijn relatief kleine formaat (kom van een 850D) is de kast prettig om in te werken, overal kleine gaatjes voor tiewraps en handig geplaatste gaten voor kabel management. Daarnaast ook nog een mooi design.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Stil, geen last van trillingen
  • Prima fans inbegrepen
  • Voelt stevig aan

Minpunten

  • Slechts 1 USB A op front panel
  • Glas te donker op het zwarte model
  • Weinig ruimte voor PSU kabels wanneer de HDD tray niet verwijderd wordt

Eindoordeel

Score: 4
Saekerhett 6 oktober 2020 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Prima compacte kast die veel handigheden heeft qua kabelmanagement en airflow. Let op dat bij sommige exemplaren het stoffilter aan de voorkant tegen de fans aan kan komen (ratelend geluid), omdat het gaas te losjes gespannen is. Designfout. Wordt kosteloos vervangen door Corsair btw, zie hun forum.

Pluspunten

  • Airflow zeer goed
  • Compact, maar toch ruim van binnen
  • Stil
  • Tempered glass erg mooi
  • Algeheel mooie afwerking

Minpunten

  • Stoffilter aan de voorkant kan tegen de fans komen, Corsair biedt wel gratis vervanging aan
  • HDD's kunnen vibreren in de cage, wellicht op te lossen met andere schroeven

Eindoordeel

Score: 4
Ram-G-maN 5 oktober 2020 Product gekocht

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart

Uitstekende opvolger van de legendarische Corsair Obsidian 450D. Is iets minder diep, een fractie minder hoog maar wel ietsje breder. Custom waterkoeling installeren is geen probleem. De extra breedte is gunstig voor de radiator boven. Afwerking is heel goed voor het geld. Je kunt zelf de gewenste fans uitzoeken. Aanrader!

Pluspunten

  • Koelt enorm goed
  • Stoffilters zijn ruim aanwezig
  • USB Type-C 3.2 Gen 2 (10Gbps) front input
  • Panelen zijn makkelijk eraf te halen (push-pin systeem)
  • Afwerking is weer zoals vanouds
  • Mogelijkheid om 2.5" SATA SSD's te verbergen of juist in het zicht te plaatsen op de PSU shroud

Minpunten

  • Slechts een enkele USB Type-A 3.1 Gen 1 (5Gbps) front input
  • Gele accenten (hadden wat mij betreft een grijstint mogen zijn)
  • Nut van vertical GPU mount is beperkt. Te dicht op het glas en geen PCIe riser kabel meegeleverd.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee