€ 79,- bij Amazon.nl Marketplace
  3. Willen (6.144) Hebben (1.661)

Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart Review

9 augustus 2024, laatste update op 9 augustus 2024, 656 views Rapporteer

Prima kast met ruime mogelijkheden voor de veeleisende gebruiker. Degelijk, koelt goed en mag best in de woonkamer staan.

Pluspunten

• Statige houding
  • Koelt zeer goed (lees verder)
  • Aanpasbaar via iCue
  • Fans hoor ik niet
  • USB bovenop blijft altijd aan

Minpunten

• Kan deze niet bedenken

Ik heb deze kast gevonden door zijn goede koelmogelijkheden. Ik koel er een 7800X3D mee met een RTX4080. CPU is watergekoeld.

Nu komt het: de stoffilters heb ik verwijderd. Ze belemmeren de doorstroming en zonder is het systeem nóg stiller en hij was al stil. Echt stoffig wordt het geheel niet en jaarlijks even uitspuiten is ruim afdoende.

Door dit te doen kan ik mijn systeem langdurig vol belasten terwijl het muisstil blijft in de kamer. De fans houden zich heel rustig op volle belasting en eigenlijk is mijn koeling volstrekt overkill. Dat merk je aan alle temperaturen en door de flinke doorstroom blijft de waterkoeling in idle op 31 graden en op vollast 33 graden (41 C met stoffilters). De luchtstroom vanuit de AIO koeler is maar lauw en niet eens echt warm. De videokaart haalt de 60 graden niet eens na flink gamen en blijft ook stil want hij krijgt dus meer dan genoeg lucht.

Ik ben dik tevreden met deze AM5 setup die een zeer slechte start had. Nu is het systeem 100% stabiel en muisstil. Doorlatende geluiden zoals brommende fans of coilwhine hoor ik helemaal niet. Dit systeem blijft stil onder elk gebruiksscenario.

Is het weglaten van de stoffilters wel een goed plan?
Na 6 maanden zonder filters kan ik volmondig zeggen van "ja". Echt veel stof komt er niet in en mét filters krijg je ook fijnstof binnen die aan de fans gaan zitten en een stoffilter moet je elke week wel even schoonmaken want een iets vies filter laat al bijna geen lucht meer door.

Zet je het systeem op een bureau dan vang je vrij weinig stof. Heb je huisdieren of een stoffig huis dan zou ik de filters wel laten zitten. Bewaar ze nog even. Ook scheelt het dat er niet gerookt wordt in de ruimte want daar kan geen enkel filter tegenop.

De ruimte is altijd rond de 22 graden (airco) en de kast ziet er beslist niet goedkoop uit. Het glas is mij niet te donker want ik heb alle toeters en bellen ingedamd met een zachte sepiakleur.

Heb jij ook een Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Zwart?