De 9X Pro is een goed budgettoestel met een prijs: je krijgt er qua hardware veel voor terug, maar op softwaregebied loop je achter en is het niet vanzelfsprekend om alles aan de praat te krijgen zonder Google. Dit maakt het toestel enkel interessant als je bereid bent te tweaken.
De Honor 9X Pro is een midrange smartphone met een adviesprijs van €249,- die qua hardware elke euro waard is. Het toestel biedt geen ondersteuning van Google, daarom is lichte kennis van smartphones wel van belang.
Een prijsvechter in het midden segment, voor z'n 250,- Euro heb je een smartphone met geweldige specs. Je moet het echter doen zonder Google Services, wat ook inhoud dat je geen Playstore hebt. Je bent hierdoor beperkt of je zal via minder betrouwbare wegen aan je apps moeten komen.
Pluspunten
Accuduur echt geweldig!
48MP Camera
Interface werkt soepel
6gb ram geheugen
Uitschuifbare front camera, dus geen nodge, druppel of zwart gat in je scherm voor frontcamera
Goed bereik met bellen en internet
Groot scherm zonder Nodge of zwart vlak
Minpunten
Geen Google Services
Front camera niet op tijd automatisch dicht, wanneer deze valt vanaf zo'n 180cm.
Speaker, alleen 1 speaker onderop, dus geen stereo of frontfacing mogelijkheid
Een mid-range toestel met krachtige hardware welke gebukt gaat onder het gemis van de Google Services. Voorzien van een bezelloos scherm zonder notch en goede camera.
Pluspunten
Geen notch/pop-up camera
Camera
6GB, 256GB opslag, 4000mAh, snelle Kirin 810 CPU
Fingerprint in scherm knop
Telefoon blijft koel, ongeacht belasting
Hoesje bijgeleverd
Minpunten
Geen Google Play store
Langzaam opladen
Tijdrovend om vervangende apps te zoeken, welke het net niet zijn
Geweldige hardware voor maar 250 euro, maar praktisch niet bruikbaar in Nederland vanwege het ontbreken van de Play Store, waardoor je de meeste apps niet op een betrouwbare manier kunt installeren. En daar is mijn eindoordeel ook op gebaseerd, hij zou anders een veel betere score krijgen.
Technisch gezien een uitstekende telefoon voor een zeer lage prijs, goede foto's (48mb met f/1.8) en prima HD video (30 & 60fps) helaas is de huawei app shop nog lang niet waar het moet zijn. Hierdoor kun bij bepaalde betaalde apps op Google niet gebruiken.
Dit is een moeilijke review:
- De hardware is geweldig, en al helemaal voor deze prijs
- De software is verschrikkelijk
- 'Normale' Apps werken niet of slecht.
De software is zo'n groot probleem dat ik deze telefoon *niet* aan kan raden voor normale gebruikers.
Pluspunten
Erg mooi scherm
48mp camera
Groot
Pop-up camera (ideaal)
Prijs
Minpunten
Geen Google services
5 maanden achterstand met security-updates
Ook apps die inloggen met Google/Microsoft niet te gebruiken
Standaard staan alle privacy-opties op 'alles delen'
Bij eerste keer starten krijg je veel meldingen over alle opties, ook midden in een andere taak
Voor net geen 250 euro krijg je echt mooie hardware met goede specs voor terug. Honor staat erom bekend dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit op orde is. Het toestel moet helaas inboeten door het ontbreken van Google Mobile Services.
De Honor 9xPro is qua prijs/ kwaliteit een prima toestel. Het toestel is zeer snel, het design is erg mooi.
Een aanrader voor wie een top toestel zoekt voor een mooie prijs.
Uitstekende smartphone. Robuust gebouwd, erg goede camera en meer dan voldoende ruimte voor opslag. Full screen, USB C en 3,5mm headphone aansluiting. Het installeren en vinden van apps is even wennen met de Huawei AppGallery en andere bronnen.
Het is een mooie midrange telefoon met veel waar voor je geld, maar omdat hij het zonder Google Mobile Services moet doen zeker niet voor iedereen even geschikt.
Pluspunten
Camera beter dan 9X
Vingerafdruksensor op de power knop
Door glazen achterkant meer premium look.
NFC (heeft 9X niet)
Bluetooth 5 (heeft 9X niet)
6Gb geheugen (t.o.v. 4 voor de 9X)
Snellere processor dan de 9X
256GB opslag (2 keer zoveel als de 9X)
Minpunten
Geen GMS
De standaard screen protector krijgt makkelijk krassen
De Honor 9x Pro is een mooi ontworpen midrange toestel zonder GoooglePlayServices. De hardware is goed: 6GB werkgeheugen, 256 GB uitbreidbare opslagruimte, goede camera's en de popup camera zorgt voor een bijna randloos design. Grote spellen starten snel op. Het gemis van Google Play Services zorgt voor (overkoombare) uitdagingen.
De eerste HMS telefoon van HONOR.
Het is wennen zonder Google, zo niet heel veel wennen!!!
Maar HMS heeft goede alternatieven.
Eerst maar de eerste indrukken van dit mooie telefoon in deze review.
De Honor 9X Pro is een budget vriendelijke smartphone voor €250. Als het gaat om de hardware is dit echt een dealbreaker maar voor de dagelijkse gebruiker kan de software nog al een tegenvaller zijn aangezien de 9X Pro geen Google services heeft en dus veel apps niet kan gebruiken.
De Honor 9x is voorzien van goede hardware, mooi scherm, 265GB opslag, 6GB ram. Maar omdat de Google Service ontbreken een telefoon waar je verder standaard weinig aan hebt.
Overigens is de Google Play store wel via een omweg te installeren.
Bij mij laat deze telefoon een heel dubbel gevoel achter. De telefoon zelf is mooie qua design met een passende prijs. Allen de afhankelijk die wij blijkbaar hebben met de diensten van Google en het gemis daarvan op deze telefoon maakt hem bijna onbruikbaar als telefoon.
Prima telefoon voor de prijs. Kwalitatief voel je helemaal niet dat het om een low en/of mid range toestel gaat. Ik had hiervoor een Oneplus 6T en dat was dan ook mijn vergelijkingsmateriaal. Dit toestel was vele malen sneller.
Pluspunten
Kwaliteit rear/front camera
Gewicht toestel bevalt me, wat zwaarder dan over het algemeen
Telefoon blijft koel bij intensief gebruik, bijvoorbeeld gamen(CoD Mobile)
4000 mAh batterij
3,5mm headphone aansluiting
Fingerafdruk lezer aan de zijkant en werkt supersnel
256GB opslag
Bezel-less door pop up camera
Minpunten
Pop-up camera is langzaam
Standaard screenprotector is van slechte kwaliteit(stof/krassen)
Zoeken naar apps is tijdrovend
Google play services, zolang er geen vervangende mogelijkheden zijn voor verschillende apps(youtube bijv)
Geen mogelijkheid tot gebruiken streamingservices(Netflix en KPN iTV)
Google melding bij sommige apps die wel te gebruiken zijn.
De Honor 9X Pro is een mooi mid-range toestel. Hoewel het toestel niet meer beschikbaar is, is het een goed toestel met een adviesprijs rond de €249. Wat voor mij een groot gemis was, was Google Playstore. Als je zonder Google Play kan leven is dit toestel het zeker waard.
De Honor 9X Pro is een krachtige midrange-smartphone met een grote softwarematige beperking. Het toestel biedt de belangrijkste functies die je in 2020 van een smartphone mag verwachten.
Ik zal op een aantal aspecten van deze smartphone in gaan, maar de TLDR luidt: deze telefoon is niet geschikt voor dagelijks gebruik voor 95% van de gebruikers. Prachtige telefoon, maar vanwege het ontbreken van de Google Mobile Services) heb je er in de praktijk bar weinig aan.
De Honor 9X Pro is een mooi ontworpen toestel, me genoeg hardware in huis, maar waarbij helaas de Google Play Store mist. Mooie duidelijke camera, en door de popup front camera een randloos scherm (geen uitkepingen). Echter doordat de Play Store mist, merk je dat je tegen enkele problemen aanloopt.
AlpieNewbie
29 maart 2020 Product volledig gesponsord
Honor 9X Pro 256GB Paars
Toen ik de 9x pro ging uit pakken, blinkte het toestel.Dat was wel mooi. Ik heb ook mooie foto's kunnen maken. De AI systeem werkt prima ,het herkent alle omgevingen👍Het enige wat is jammer vond aan het toestel was geen gms wat toch wel miste bij mij. Maar verder prima!