De Pixel 3a is een goede deal. Google heeft slimme keuzes gemaakt over wat weg te laten en wat te behouden ten opzichte van de duurdere Pixel 3-smartphones. Het belangrijkste voordeel van de 3a is de camera, want die kan mee met de absolute top. De software is de tweede goede reden om voor de 3a te gaan. Je krijgt dezelfde ondersteuning als bij de duurdere Pixels. Van de dingen die ontbreken op deze goedkopere Pixels vinden we waterdichtheid het meest jammer en is het ook een nadeel ten opzichte van sommige concurrenten dat er een middenklasse-soc en trager geheugen in de Pixel 3a zit. Voor deze prijs kunnen we daar echter wel overheen komen, zeker als we de voordelen ten opzichte van vergelijkbaar geprijsde telefoons meewegen. Lees verder »
Een uitstekende moderne telefoon met weinig minpunten. Hij doet wat je van een vlaggenschip mag verwachten, maar dan voor een stuk minder. De bezuinigingen om bij dit bedrag te komen zijn zeer goed uitgedacht. Een ideaal toestel voor iedereen die een moderne telefoon zoekt zonder poespas.
Als je hem voor een zacht prijsje weet te halen (bijvoorbeeld in Duitsland) is dit de mid-range telefoon die niet veel poespas, maar wel een geweldige camera heeft. Een aantal features missen, maar voor een aantal gebruikers zullen dit juist de features zijn die toch wel kunnen ontbreken.
Pluspunten
Geweldige camera
Vingerafdruk scanner werkt goed (iig veel beter dan mijn iPhone 7)
Oled-scherm mooi meegenomen
Schone Android
Headphone Jack
Geen notch
Minpunten
Niet waterdicht, geen wireless charging, geen geheugenslot
Via eBay gekocht om mijn Sony Z5 compact te vervangen. Ik wil kleinere telefoons, die zijn zeldzaam geworden! De Z5c ging niet verder dan Android 7.1, vandaar de Pixel3a. Goedkoop (£130), en nog updated naar Android 12. Eerste ervaringen positief, snel zat, mooi scherm, vingerafdrukscanner werkt goed. Ik ben tevreden.
Een jaar geleden in gebruik genomen. Nu sinds een aantal weken veel issues die ik er niet uit krijg. veel uitval van apps, Notificaties die niet meer doorkomen en ga zo maar door.
Voor het geld een erg goede smartphone. Schiet de mooiste plaatjes waar menig €1000,- telefoon een puntje aan kan zuigen. De processor blijkt echter behoorlijk zwak en vertragingen in simpele handelingen zoals apps openen en internetten zijn merkbaar, maar niet een dealbreaker.
Pluspunten
Bouwkwaliteit
Fotokwaliteit
Headphonejack
Prijs
Batterijduur
Minpunten
Lage kwaliteit OLED scherm (ghosting en lage helderheid)
Geweldig toestel dat doet denken aan de vergane Nexus lijn: geweldige hardware voor een vriendelijke prijs. Het is dan misschien niet top-of-the-line, maar het verschil is tot nu toe niet nerkbaar met telefoons die 500 euro meer kosten. No brainer!
Pluspunten
De camera is ongelofelijk goed
OLED
Plastic is duurzaam en voelt premium
Kleurstelling in witte variant. Is weer eens wat anders.
Preciese trilmotor
Audiojack!
Goede accuduur, vergeleken met flagships (45% eind van de dag met matig gebruik)
De luidsprekers zijn goed en gaan behoorlijk luid
Minpunten
Scherm vertoont ghosting en oneffenheden bij laagste helderheid
Scherm moeilijk af te lezen in zonlicht
Net iets te lang. Formfactor van de nornale Pixel 3 was beter geweest
Speling in de USB-C poort naakt me ietwat zenuwachtig
Geen stof- en of waterdichtrating
Een ultrawidecamera aan de achterkant had het helemaal afgemaakt
Goede telefoon die op geen enkel vlak tekort schiet.
Gekocht vanwege de goede camera, telefoon overtreft op dit gebied de verwachting. De pixel 3a maakt bijna zonder uitzondering keer op keer een goede foto
Relatief klein, mooi OLED-scherm (voor mij helder genoeg), supercamera. Voor dagelijks gebruik prima snel, accu gaat met matig gebruik 2 dagen mee. Stereogeluid mooi vol op de speakers. Nadelen? Geen Gorilla-glass maar een tandje minder sterk, niet (spat)waterdicht, accu zou langer mogen meegaan. 64GB niet uitbreidbaar, geen dual sim.
Pluspunten
Camera is fantastisch
Vingerafdrukscanner is snel en goed
Stock Android met 3 jaar updates
Relatief smalle telefoon
Prima OLED-scherm
Stereo geluid is overtuigend
Lekker vlot voor dagelijks gebruik
3.5mm jack aansluiting
Minpunten
Accu is gemiddeld (2 dagen bij matig gebruik)
Niet (spat)waterdicht (maar telefoons horen ook niet te zwemmen)
Dikke bezels boven en onder
64GB niet uitbreidbaar (momenteel 30GB in gebruik, dus so far geen probleem)
Prima telefoon. Snel genoeg, goede foto's, vlotte software, prima batterij en geen onnodige poespas. Gekocht ter vervanging van een OnePlus 6 en ondanks de zwakkere chipset toch een fijnere ervaring.
Ik heb al heel wat Android toestellen gehad maar deze telefoon voldoet tot nu toe aan alle voorwaarden die ik stel. Super toestel voor een fijne prijs.
Pluspunten
Geen notch
Lichtgewicht
3.5mm jack
Camera
Geen breekbaar glas
100% Android met de laatste updates
Gewoon met 1 hand te gebruiken
Minpunten
Gestures van Google niet te gebruiken met o.a. andere Nova Launcher
van Nokia 8 naar deze, bevalt prima. Toestel is vlot, fijne schone Android, goed werkende vingerafdrukscanner, niet te breed.
Ben nog aan het fine-tunen wat betreft apps en services om het batterijgebruik te verminderen.
Fijn formaat, mooi scherm, amazing foto's, einde van de dag accu op 70%, vlotte werking, android Q Beta, 3,5mm jack, usb 3, snellader, € 399,- bij Saturn.
Erg blij met deze telefoon. Foto's die hij produceert vind ik simpelweg prachtig. Tot nu toe draait hij vlekkeloos, en pure android is heel fijn! Ja, hij heeft randen, maar vind ik niet storend. Vingerafdruk scanner is even wennen. Mooie smartphone voor betaalbare prijs.
Fijn en vlot toestel. De schone Pixel Android software is een verademing. Accuduur icm SD 670 is erg goed. Ik kan met gemiddeld gebruik (Bluetooth, Spotify, browsen, Whatsapp) zeker 2 dagen vooruit. Toestel houdt lekker vast en hij is van plastic (=fantastic)!
Kortom een no-nonsense toestel met prima prijs/kwaliteit verhouding.
Komende van een nexus 5x is de Pixel 3a een grote upgrade voor mij. De software is aangenaam & vlot en bied leuke extra's zoals de Google camera app, Lens & Assistant. De bouw qualiteit valt mee. Het eco systeem en de camera zijn voor mij belangrijker dan de specks.