Lang heb ik gewoon vermeden foto's te maken met mijn telefoon. Mijn OneplusOne maakte dan wel geen afgrijselijke foto's, maar ze waren niet geschikt om bijvoorbeeld af te drukken. Nieuwere high-end telefoons maakten wel al foto's van hoge kwaliteit maar het prijskaartje dat hierbij hoort is voor mij altijd veel te hoog geweest. Ik hoef niet meer pixels dan mijn desktop PC, de snelheid om 3D games te kunnen spelen of geweldige klinkende speakers.
Ik gebruik mijn telefoon naast de basistaken die een smartphone heeft (bellen, What'sAppen, bankieren, navigeren etc.) eigenlijk slechts voor 1 doel: af en toe in de avond wat Netflix of Youtube kijken voor ik ga slapen. Laat om te beginnen daar het oled scherm nou helemaal perfect voor zijn omdat donkere video's echt zwart kunnen zijn. In de aux-poort kan ik wegwerp oortjes doen zodat het geen probleem is als ik tijdens het kijken in slaap val en ik dus perrongeluk een beetje over de kabels en oortjes rol.
Maar na 5 maanden gebruik heeft mijn smartphone een nieuwe doel erbij gekregen, want de Pixel 3A maakt echt heel goede foto's voor de prijs. Onder de juiste omstandigheden schiet je snel foto's die prima afgedrukt kunnen worden, en als op een wat donkerder feestje iedereen zijn foto's in de groepschat deelt schieten mijn foto's er al snel als het mooiste uit. Voor de duidelijkheid, ik weet weinig van fotografie en doe ook geen moeite om goede foto's te maken. Deze review is dan ook vooral bedoelt voor mensen die zich in mijn situatie herkennen en dus willen weten hoe de foto's eruit komen te zien die je er zo even snel mee schiet. Ik heb dan ook geprobeerd niet de cherrypicken en een eerlijke selectie te maken die representatief is voor het resultaat dat ik gemiddeld krijg.
Uiteraard lever je ergens op in, draadloos laden is zo niet mogelijk en ook moet je niet een duik nemen met deze telefoon in je broekzak. De snelheid is misschien niet genoeg voor wie graag mobiel gamed en ook kan het uiterlijk voor sommige toch een afknapper zijn. Boeien deze je punten je zoals ik echter niet zo veel, dan krijg je bij de Pixel3A heel erg veel telefoon voor je geld. Het enige echte nadeel waar ik mij aan stoor is de beperkte ruimte van 64GB die ik al snel gevuld had. Voor het geld wat ik bespaar heb met deze telefoon heb ik dan wat Google One storage gekocht
Foto's:
(Meer foto's volgen als ik doorheb hoe ik ze goed kan compressen naar 4MB voor Tweakers.net en gevoelige meta-informatie kan verwijderen).