LG UltraGear 27GL850 Zwart

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • Nano IPS • 1ms - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

Best Buy Guide - Monitor Best Buy Guide - Februari 2021

Welke monitor kun je nu het beste kopen? In deze Best Buy Guide zoeken we het uit. We gaan op zoek naar de beste betaalbare schermen, gamingschermen, 4k-monitoren en ultrawides.

204 23 feb '21

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
27
Score: 4
19
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
2

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De LG 27GL850: een scherm dat bol staat van de features: een 1ms 1440p IPS paneel met 144Hz refresh rate, HDR, en A-Sync. Alle aansluitingen die je nodig hebt zijn aanwezig. Helaas is het scherm niet te draaien en zit de hoofdtelefoon aansluiting aan de achterkant.

Pluspunten

  • Prima kijkhoeken
  • A-Sync aanwezig en G-Sync compatible
  • Prima prestaties
  • HDR aanwezig
  • Wordt geleverd met alle benodigde kabels
  • 144Hz IPS paneel

Minpunten

  • Scherm niet te draaien
  • Hoofdtelefoon aansluiting aan de achterkant
  • Rand niet zo dun als het in eerste instantie lijkt

Eindoordeel

Score: 4

+2
TrainedFTW 22 november 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De 27GL850 en 27GL83A zijn de beste 1440p, 144hz, IPS, wide gamut/sRGB monitoren, als je de inherente nadelen accepteert.

Pluspunten

  • Beste IPS 144hz game monitor
  • 2160p input met downscaling via PS4 Pro
  • Wide gamut kleuren

Minpunten

  • Pixel Inversion Artifacts
  • IPS glow
  • IPS loterij (met redelijke kansen)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 5

+2
Michiel79 25 augustus 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Een prima (game)monitor die de hype grotendeels waarmaakt. LG heeft hier en daar wat bespaard (Freesync vs GSync) en een product neergezet dat voor de prijs prima prestaties neerzet. Het paneel is qua weergave en prestaties dus dik in orde. Veel waarde voor je geld, zou ik zeggen.

Pluspunten

  • Prijs meer dan redelijk voor wat je krijgt
  • Prima prestaties
  • Goed werkende adaptive sync

Minpunten

  • Geen swivel (zijwaards draaien)
  • Redelijk grote voet

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
zlpsycho 30 augustus 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Scherm gekocht voor de ps5 (future proof) maar niet wetend dat ps4 pro geen 1440p ondersteund. Gelukkig vult dit scherm zich zelf mooi op en ziet het er gewoon top uit.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Voet niet te groot
  • Makkelijk in te stellen via de niple button onder het scherm.
  • Je kan een crosshair instellen.
  • Gaat vanzelf aan en uit via HDMI

Minpunten

  • IPS glow in linker en rechter onderhoek.
  • Calibratie vanuit de fabriek is super slecht. Dat moet je zelf doen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
SiGNe 20 juni 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Gekocht vanwege lovende reviews, terug gestuurd omdat vooral de zwartwaarde zeer terleurstellend was. Zwart was niet zwart genoeg en de grijswaardes vielen ook tegen De witbalans klopte ook niet, was meer grijzig Rood was daarentegen weer veel teveel aanwezig waardoor huidskleuren ook niet klopten.

Pluspunten

  • Dunne bezels
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Zwartwaardes
  • witbalans
  • Teveel verzadigde kleuren

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 1
Ghosting Score: 2
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

+1
Anoniem: 11851 5 maart 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Een geweldige gaming monitor! 27", 16:9, Quad HD (1440p), IPS, 144hz, free- en g-sync certified, prima beeld, en betaalbaar.

Pluspunten

  • 1440p, 144hz
  • Beeldkwaliteit
  • Free- en G-sync certified
  • Strak en stevig design
  • Aansluitmogelijkheden
  • Bijgeleverde accesoires/kabels
  • Software OSD control
  • IPS

Minpunten

  • Externe powerbrick
  • IPS glow
  • HDR is een gimmick

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
n00bs 12 december 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Zojuist binnen van Coolblue en het scherm voldoet ontzettend goed. Het is en blijft wel dat je IPS glow hebt en hoe groter het paneel, hoe meer dit opvalt.

Pluspunten

  • Fantastische kleuren
  • Snelle respons (desktop en games)
  • Lage inputlag
  • Goede menu bediening
  • Strak design
  • Meegeleverde DP en HDMI kabel

Minpunten

  • IPS glow

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
phiemstra 22 november 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Een fantastische monitor voor een mooie prijs! Kleuren en responstijden zijn fantastisch, contrast is vrij matig.

Pluspunten

  • 144hz refresh rate
  • Mooie kleuren
  • Lage responstijden
  • Freesync
  • 1440p
  • USB hub

Minpunten

  • Laag contrast
  • HDR weergave matig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+1
bokkem 9 september 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De LG Ultragear 27GL850 is de betaalbare gaming monitor met goede kleurweergave waar ik al jaren naar op zoek was.

Pluspunten

  • All the boxes ticked: 27", 1ms, 1440p, 144Hz, G-Sync compatible , HDR10, geen TN panel en betaalbaar!
  • Geen tearing of ghosting
  • In de fabriek zijn de kleuren voor elk model gecalibreerd
  • Handige "Onscreen Control" configuratie software

Minpunten

  • IPS glow in linker en rechter onder hoek (had hiervoor een TFT S-PVA scherm, dus mij valt het erg op)
  • Out of box vond ik de kleur temperatuur te koel (blauw). Deze op 5000K gezet.
  • Plastic voet
  • Geen displayport uitgang, voor daisy chain

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

0
Hazuki 30 november 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Op papier lijkt het een alleskunner. Maar ivm met mijn Asus MX27AQ IPS scherm valt de kleurweergave enorm tegen. 144Hz is echter zeer aangenaam.

Pluspunten

  • Prima bouwkwaliteit
  • 144Hz

Minpunten

  • Tegenvallende kleurweergave

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

0
SaturN 18 mei 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Veel positieve reviews en mogelijk the "holy grail" voor gaming en allround werk, toch?

Pluspunten

  • Minimale "gamer look"
  • G-Sync Compatible werkt goed
  • Specs 1440p, 144Hz
  • Butter smooth gaming

Minpunten

  • IPS glow ook op witte/lichte achtergrond zichtbaar
  • Wit uniformiteit niet op orde
  • Prijzig
  • Brede, onhandige voet
  • Aansluitingen haaks op achterkant, vreemde keuze van LG
  • Geen geintegreerde voeding

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 2
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

0
ArjenIsM3 9 mei 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Werkte eerste paar dagen goed, maar liep binnen een week tegen een firmware probleem aan wat niet zelf op te lossen valt en wat aldus Reddit vaker voorkomt. Slechte firmware. Kan dit scherm daardoor niet aanraden.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooie kleuren
  • Goede kijkhoeken

Minpunten

  • Slechte software en firmware
  • IPS scherm: IPS Glow
  • IPS scherm: contrast niet goed

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 2
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 3

0
Idleidol89 14 april 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Voor zowel PC als Xbox one X super. Supermooi beeld en mega snel zonder ghosting (gebruik de fast response time).

Pluspunten

  • 144 hz zonder ghosting
  • adaptive sync = gsync / freesync en werkt super
  • response tijd is supersnel
  • kleuren + helderheid super
  • xbox one x 120 hz op 1440p

Minpunten

  • xbox one x 120 hz 1440p lukte pas na resetten scherm
  • HDR 400 is een gimmick
  • geen input gebonden instellingen mogelijk
  • de 60 hz response tijd is 15 ms

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

pietkrobot 28 november 2022 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Heb deze monitor gekocht voor een redelijke prijs en ben zeer tevreden over de bouw kwaliteit van de monitor zelf. Heb deze monitor nu al ongeveer 2 jaar in gebruik en heb nog geen last gehad van dode pixels of enige andere problemen.

Pluspunten

  • Gemakkelijk in hoogte verstelbaar
  • USB-hub geïntegreerd

Minpunten

  • prijzig

Eindoordeel

Score: 4
pexter 27 augustus 2022 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Great monitor. Using it in combination with a GeForce RTX. Black levels could've been better, but that would be nitpicking.. Solid recommendation.

Pluspunten

  • G-sync
  • 1 ms
  • 144hz

Minpunten

  • Blacks could've been slightly better. (Nitpicking)

Eindoordeel

Score: 5
coldhelios 27 januari 2022 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

voor 360 euro aangeschaft: monitor met een goed balans van refresh rate en resolution zo dat je nogsteeds degelijke pixel density hebt met 27". kleuren zien er goed uit. de meegeleverde monitor stand is well afschuwelijk. was geen probleem voor mij want die werdt meteen vervangen door een monitor arm.

Pluspunten

  • 144
  • kleuren
  • prijs

Minpunten

  • stand is waardeloos en wijd

Eindoordeel

Score: 4
Loanr 13 oktober 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Prima scherm. Kleurenweergave is echt geweldig dankzij het IPS scherm. Voor competitieve games is de high refresh-rate een must. Deze werkt compleet naar behoren. Het design van het scherm is simpel, maar toch elegant.

Pluspunten

  • IPS-scherm
  • Kleurenweergave
  • 1ms
  • Verschillende profiles voor easy switching
  • Lichtgewicht, ideaal voor monitorarmen
  • Genoeg poorten
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • IPS-glow
  • scherm in "faster" modus brengt color bleed bij snelle bewegingen

Eindoordeel

Score: 5
batavier 2 september 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Oude scherm was aan vervanging toe. Dit scherm paste in het budget en kreeg goede reviews. En terecht!

Pluspunten

  • Prima beeld, heerlijk veel ruimte
  • Voldoende aansluitingen
  • Stabiel

Minpunten

  • Scherm kan niet draaien op voet

Eindoordeel

Score: 5
Sebastiaanvv 14 augustus 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De LG UltraGear is een erg goede monitor voor zijn prijs klasse. De rest van de monitor heeft een wat mindere bouw kwaliteit van goedkoop plastic. De monitor is goed verstelbaar en staat redelijk stevig op de tafel. Ik zou deze monitor aanraden voor het erg goede beeldscherm.

Pluspunten

  • beeldscherm erg goed voor de prijs
  • monitor heeft goede verstelbaarheid

Minpunten

  • lage bouw kwaliteit

Eindoordeel

Score: 5
Bruzsky 10 mei 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Perfect scherm.

Pluspunten

  • Nano-IPS
  • G-Sync
  • 1440p, 144hz

Minpunten

  • Scherm niet te draaien

Eindoordeel

Score: 5
Marijn681 19 maart 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Erg blij met de aanschaf van dit prachtige scherm. Als je zoekt naar een goed allround gaming scherm dan is dit waar je naar zocht. Kleurweergave uitstekend, refresh rate perfect en resolutie laat niets te wensen over. Na mijn mening is 1440p perfect voor een scherm van 27 inch.

Pluspunten

  • 2560x1440
  • 144 Hertz
  • Nano IPS (prachtige kleurweergave)
  • G-Sync

Minpunten

  • Geen swivel
  • 1 MS response time is niet realistisch

Eindoordeel

Score: 5
Gilraen 11 februari 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Mooi scherm indien je een goede variant krijgt. Mijn eerste exemplaar was om te huilen, slechte kijkhoeken, extreme IPS glow, koppijn scherm. De tweede was zeer goed. Ruilen tot je een goede hebt. Ernstig nadeel: geen disable deep sleep o

Pluspunten

  • Solide
  • Soepel omhoog/omlaag
  • Resolutie
  • Joystick menu is fijn
  • Moderne voet ipv oldskool rond/ovaal
  • Kleuren

Minpunten

  • IPS glow
  • Loterij of je een goede krijgt
  • Duur
  • Deep sleep niet te disablen !!!!

Eindoordeel

Score: 4
rene451 18 december 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Gelijkwaardige reactie tijden als mijn 1080p 144hz TN monitor. Ik heb nu alleen betere kleuren,1440p 144hz en de G sync werkt zoals het hoort. Ik had niet veel vertrouwen in IPS IVM snelheid, gelukkig valt dat echt heel erg mee !

Pluspunten

  • snelle reactie tijd op fast
  • kleuren
  • scherm-navigatie
  • 144hz/1440p
  • ook overdag een goede monitor

Minpunten

  • overdrive mode fastest waardeloos.
  • geen eye protection mode

Eindoordeel

Score: 5
BJorrit 16 december 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Dit product is uitstekend voor mij, ik kwam van een 24" 1080p144Hz VA 8-bit paneel en de upgrade naar dit scherm is fenomenaal. De kleuren zijn extreem mooi, 1440p is best een aanzienlijk verschil in vergelijking met 1080p en de bouwkwaliteit is uitstekend. Ik ben zeer tevreden met dit product.

Pluspunten

  • 1440p
  • 10-bit kleuren
  • 144Hz
  • Kleine randen*
  • 27"
  • Veel verschillende kleuropties

Minpunten

  • Randen wel groter dan aangegeven op de afbeelding.
  • HDR geeft maar een klein verschil.

Eindoordeel

Score: 5
Tociges 10 december 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Goede monitor voor zowel production als gaming. IPS met een snelle response time zonder teveel overshoot (zolang je niet de FASTEST preset gebruikt). Kleuren zijn goed, zeker als je van een TN komt. De voet redelijk groot en kan niet draaien. White-uniformity is wel nog een verbeterpunt.

Pluspunten

  • 1440p
  • 144Hz
  • IPS

Minpunten

  • Grote voet
  • IPS Glow
  • Uniformiteit

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG UltraGear 27GL850 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee