Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Prijs
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • Nano IPS • 1ms - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

Best Buy Guide - Monitor Best Buy Guide - Februari 2021

Welke monitor kun je nu het beste kopen? In deze Best Buy Guide zoeken we het uit. We gaan op zoek naar de beste betaalbare schermen, gamingschermen, 4k-monitoren en ultrawides.

204 23 feb

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
25
Score: 4
17
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
2

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De LG 27GL850: een scherm dat bol staat van de features: een 1ms 1440p IPS paneel met 144Hz refresh rate, HDR, en A-Sync. Alle aansluitingen die je nodig hebt zijn aanwezig. Helaas is het scherm niet te draaien en zit de hoofdtelefoon aansluiting aan de achterkant.

Pluspunten

  • Prima kijkhoeken
  • A-Sync aanwezig en G-Sync compatible
  • Prima prestaties
  • HDR aanwezig
  • Wordt geleverd met alle benodigde kabels
  • 144Hz IPS paneel

Minpunten

  • Scherm niet te draaien
  • Hoofdtelefoon aansluiting aan de achterkant
  • Rand niet zo dun als het in eerste instantie lijkt

Eindoordeel

Score: 4

+2
TrainedFTW 22 november 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De 27GL850 en 27GL83A zijn de beste 1440p, 144hz, IPS, wide gamut/sRGB monitoren, als je de inherente nadelen accepteert.

Pluspunten

  • Beste IPS 144hz game monitor
  • 2160p input met downscaling via PS4 Pro
  • Wide gamut kleuren

Minpunten

  • Pixel Inversion Artifacts
  • IPS glow
  • IPS loterij (met redelijke kansen)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 5

+2
Michiel79 25 augustus 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Een prima (game)monitor die de hype grotendeels waarmaakt. LG heeft hier en daar wat bespaard (Freesync vs GSync) en een product neergezet dat voor de prijs prima prestaties neerzet. Het paneel is qua weergave en prestaties dus dik in orde. Veel waarde voor je geld, zou ik zeggen.

Pluspunten

  • Prijs meer dan redelijk voor wat je krijgt
  • Prima prestaties
  • Goed werkende adaptive sync

Minpunten

  • Geen swivel (zijwaards draaien)
  • Redelijk grote voet

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
SiGNe 20 juni 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Gekocht vanwege lovende reviews, terug gestuurd omdat vooral de zwartwaarde zeer terleurstellend was. Zwart was niet zwart genoeg en de grijswaardes vielen ook tegen De witbalans klopte ook niet, was meer grijzig Rood was daarentegen weer veel teveel aanwezig waardoor huidskleuren ook niet klopten.

Pluspunten

  • Dunne bezels
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Zwartwaardes
  • witbalans
  • Teveel verzadigde kleuren

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 1
Ghosting Score: 2
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

+1
Druganov 5 maart 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Een geweldige gaming monitor! 27", 16:9, Quad HD (1440p), IPS, 144hz, free- en g-sync certified, prima beeld, en betaalbaar.

Pluspunten

  • 1440p, 144hz
  • Beeldkwaliteit
  • Free- en G-sync certified
  • Strak en stevig design
  • Aansluitmogelijkheden
  • Bijgeleverde accesoires/kabels
  • Software OSD control
  • IPS

Minpunten

  • Externe powerbrick
  • IPS glow
  • HDR is een gimmick

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
bokkem 9 september 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De LG Ultragear 27GL850 is de betaalbare gaming monitor met goede kleurweergave waar ik al jaren naar op zoek was.

Pluspunten

  • All the boxes ticked: 27", 1ms, 1440p, 144Hz, G-Sync compatible , HDR10, geen TN panel en betaalbaar!
  • Geen tearing of ghosting
  • In de fabriek zijn de kleuren voor elk model gecalibreerd
  • Handige "Onscreen Control" configuratie software

Minpunten

  • IPS glow in linker en rechter onder hoek (had hiervoor een TFT S-PVA scherm, dus mij valt het erg op)
  • Out of box vond ik de kleur temperatuur te koel (blauw). Deze op 5000K gezet.
  • Plastic voet
  • Geen displayport uitgang, voor daisy chain

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
n00bs 12 december 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Zojuist binnen van Coolblue en het scherm voldoet ontzettend goed. Het is en blijft wel dat je IPS glow hebt en hoe groter het paneel, hoe meer dit opvalt.

Pluspunten

  • Fantastische kleuren
  • Snelle respons (desktop en games)
  • Lage inputlag
  • Goede menu bediening
  • Strak design
  • Meegeleverde DP en HDMI kabel

Minpunten

  • IPS glow

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
phiemstra 22 november 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Een fantastische monitor voor een mooie prijs! Kleuren en responstijden zijn fantastisch, contrast is vrij matig.

Pluspunten

  • 144hz refresh rate
  • Mooie kleuren
  • Lage responstijden
  • Freesync
  • 1440p
  • USB hub

Minpunten

  • Laag contrast
  • HDR weergave matig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+1
zlpsycho 30 augustus 2019 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Scherm gekocht voor de ps5 (future proof) maar niet wetend dat ps4 pro geen 1440p ondersteund. Gelukkig vult dit scherm zich zelf mooi op en ziet het er gewoon top uit.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Voet niet te groot
  • Makkelijk in te stellen via de niple button onder het scherm.
  • Je kan een crosshair instellen.
  • Gaat vanzelf aan en uit via HDMI

Minpunten

  • IPS glow in linker en rechter onderhoek.
  • Calibratie vanuit de fabriek is super slecht. Dat moet je zelf doen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

0
Hazuki 30 november 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Op papier lijkt het een alleskunner. Maar ivm met mijn Asus MX27AQ IPS scherm valt de kleurweergave enorm tegen. 144Hz is echter zeer aangenaam.

Pluspunten

  • Prima bouwkwaliteit
  • 144Hz

Minpunten

  • Tegenvallende kleurweergave

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

0
SaturN 18 mei 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Veel positieve reviews en mogelijk the "holy grail" voor gaming en allround werk, toch?

Pluspunten

  • Minimale "gamer look"
  • G-Sync Compatible werkt goed
  • Specs 1440p, 144Hz
  • Butter smooth gaming

Minpunten

  • IPS glow ook op witte/lichte achtergrond zichtbaar
  • Wit uniformiteit niet op orde
  • Prijzig
  • Brede, onhandige voet
  • Aansluitingen haaks op achterkant, vreemde keuze van LG
  • Geen geintegreerde voeding

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 2
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

0
ArjenIsM3 9 mei 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Werkte eerste paar dagen goed, maar liep binnen een week tegen een firmware probleem aan wat niet zelf op te lossen valt en wat aldus Reddit vaker voorkomt. Slechte firmware. Kan dit scherm daardoor niet aanraden.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooie kleuren
  • Goede kijkhoeken

Minpunten

  • Slechte software en firmware
  • IPS scherm: IPS Glow
  • IPS scherm: contrast niet goed

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 2
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 3

0
Idleidol89 14 april 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Voor zowel PC als Xbox one X super. Supermooi beeld en mega snel zonder ghosting (gebruik de fast response time).

Pluspunten

  • 144 hz zonder ghosting
  • adaptive sync = gsync / freesync en werkt super
  • response tijd is supersnel
  • kleuren + helderheid super
  • xbox one x 120 hz op 1440p

Minpunten

  • xbox one x 120 hz 1440p lukte pas na resetten scherm
  • HDR 400 is een gimmick
  • geen input gebonden instellingen mogelijk
  • de 60 hz response tijd is 15 ms

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

batavier 2 september 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Oude scherm was aan vervanging toe. Dit scherm paste in het budget en kreeg goede reviews. En terecht!

Pluspunten

  • Prima beeld, heerlijk veel ruimte
  • Voldoende aansluitingen
  • Stabiel

Minpunten

  • Scherm kan niet draaien op voet

Eindoordeel

Score: 5
Sebastiaanvv 14 augustus 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De LG UltraGear is een erg goede monitor voor zijn prijs klasse. De rest van de monitor heeft een wat mindere bouw kwaliteit van goedkoop plastic. De monitor is goed verstelbaar en staat redelijk stevig op de tafel. Ik zou deze monitor aanraden voor het erg goede beeldscherm.

Pluspunten

  • beeldscherm erg goed voor de prijs
  • monitor heeft goede verstelbaarheid

Minpunten

  • lage bouw kwaliteit

Eindoordeel

Score: 5
Bruzsky 10 mei 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Perfect scherm.

Pluspunten

  • Nano-IPS
  • G-Sync
  • 1440p, 144hz

Minpunten

  • Scherm niet te draaien

Eindoordeel

Score: 5
Marijn681 19 maart 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Erg blij met de aanschaf van dit prachtige scherm. Als je zoekt naar een goed allround gaming scherm dan is dit waar je naar zocht. Kleurweergave uitstekend, refresh rate perfect en resolutie laat niets te wensen over. Na mijn mening is 1440p perfect voor een scherm van 27 inch.

Pluspunten

  • 2560x1440
  • 144 Hertz
  • Nano IPS (prachtige kleurweergave)
  • G-Sync

Minpunten

  • Geen swivel
  • 1 MS response time is niet realistisch

Eindoordeel

Score: 5
Gilraen 11 februari 2021 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Mooi scherm indien je een goede variant krijgt. Mijn eerste exemplaar was om te huilen, slechte kijkhoeken, extreme IPS glow, koppijn scherm. De tweede was zeer goed. Ruilen tot je een goede hebt. Ernstig nadeel: geen disable deep sleep o

Pluspunten

  • Solide
  • Soepel omhoog/omlaag
  • Resolutie
  • Joystick menu is fijn
  • Moderne voet ipv oldskool rond/ovaal
  • Kleuren

Minpunten

  • IPS glow
  • Loterij of je een goede krijgt
  • Duur
  • Deep sleep niet te disablen !!!!

Eindoordeel

Score: 4
rene451 18 december 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Gelijkwaardige reactie tijden als mijn 1080p 144hz TN monitor. Ik heb nu alleen betere kleuren,1440p 144hz en de G sync werkt zoals het hoort. Ik had niet veel vertrouwen in IPS IVM snelheid, gelukkig valt dat echt heel erg mee !

Pluspunten

  • snelle reactie tijd op fast
  • kleuren
  • scherm-navigatie
  • 144hz/1440p
  • ook overdag een goede monitor

Minpunten

  • overdrive mode fastest waardeloos.
  • geen eye protection mode

Eindoordeel

Score: 5
BJorrit 16 december 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Dit product is uitstekend voor mij, ik kwam van een 24" 1080p144Hz VA 8-bit paneel en de upgrade naar dit scherm is fenomenaal. De kleuren zijn extreem mooi, 1440p is best een aanzienlijk verschil in vergelijking met 1080p en de bouwkwaliteit is uitstekend. Ik ben zeer tevreden met dit product.

Pluspunten

  • 1440p
  • 10-bit kleuren
  • 144Hz
  • Kleine randen*
  • 27"
  • Veel verschillende kleuropties

Minpunten

  • Randen wel groter dan aangegeven op de afbeelding.
  • HDR geeft maar een klein verschil.

Eindoordeel

Score: 5
Tociges 10 december 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Goede monitor voor zowel production als gaming. IPS met een snelle response time zonder teveel overshoot (zolang je niet de FASTEST preset gebruikt). Kleuren zijn goed, zeker als je van een TN komt. De voet redelijk groot en kan niet draaien. White-uniformity is wel nog een verbeterpunt.

Pluspunten

  • 1440p
  • 144Hz
  • IPS

Minpunten

  • Grote voet
  • IPS Glow
  • Uniformiteit

Eindoordeel

Score: 4
semicon 28 november 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

De kleurweergave is echt iets wat me opvalt aan het scherm, de weergave is (na iets tunen in settings) werkelijk GEWELDIG (diepe rijke kleuren!). Ze zijn goed in hoogte verstelbaar. Nu drie maanden twee van deze schermen nog altijd erg blij mee.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Kleurweergave
  • 144hz

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
Monkeyscratch 16 november 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Prachtig scherm met allerlei toeters en bellen. Het was even zoeken naar het juiste profiel en kalibratie, veel profielen waren enorm fel of hadden OLED achtige kleuren, gebruik het scherm daarom nu op SGRB Modus en dat bevalt heel goed.

Pluspunten

  • Kijkhoeken
  • Dunne bezels
  • In hoogte verstelbare voet
  • Design niet te "gamer"
  • HDMI & DP kabel meegeleverd

Minpunten

  • HDR voegt weinig toe
  • Stevigheid behuizing
  • Hogere resolutie is een hit op je fps in games

Eindoordeel

Score: 4
Cedlork 29 oktober 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Prima monitor, ben er om gekomen via beiden tweakers en rtings.com waar ik bij de laatste ook de kleurencalibratie ben gaan halen. Is geweldig aangezien het een beest is om mee te gamen en ik er nog meer dan decent mee kan content creëren.

Pluspunten

  • 144hz
  • zeer snelle reactie op user input
  • lekker groot
  • goed verstelbaar

Minpunten

  • had liever usb poorten aan de zijkanten gehad ipv achterkant

Eindoordeel

Score: 5
oef! 19 oktober 2020 Product gekocht

LG UltraGear 27GL850 Zwart

Prachtige monitor om op te gamen, voor normale werkzaamheden prefereer ik een andere monitor die iets gelijkmatiger uitgelicht is. De voedingskabel bestaat uit een dunne draad met daaraan een dikke adapter, de kabel had wel iets langer gemogen.

Pluspunten

  • Prachtig beeld bij gaming
  • G-Sync en Freesync
  • In hoogte verstelbaar
  • USB hub
  • Ziet er niet uit als een "gamer" product

Minpunten

  • Mijn 4 keer zo goedkope Samsung monitor lijkt beter geschikt voor Office werk
  • Beeld wordt een klein beetje donkerder naar de randen
  • HDR voegt weinig toe
  • De monitor kantelt wel maar draait niet
  • Te korte voedingskabel.

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG UltraGear 27GL850 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True