Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Inleiding Na het lezen van diverse reviews besluit ik de P180 te kopen. Voor een foto: klik Antec P180. De vrij nieuwe P180 (zomer 2005) wordt door Antec zelf als de top-of-the-line gepositioneerd voor de performance liefhebber. Zij hebben een aantal "stiltetechnieken" van de eigen Sonata meegenomen naar de P180, zoals de airduct, de honingraat case fans en anti-vibratie grommets voor de bevestiging van de harde schijven. Mike Chin van Silent PC Review (SPCR) is betrokken geweest bij het ontwerpen van deze behuizing. Alle reviewers beoordelen de kast inderdaad als zeer stil. In een post (FiPo?) op dit review zal ik nog een paar links en foto's...

Pluspunten

• Zachte grommets voor de HDD's
  • Ruimte voor 6 HDD's en vier 5 1/4" -slots
  • Geleiderails voor CD/DVD
  • Duimschroeven
  • Maatvoering
  • Doorlusmolex aan fans
  • Keurige verpakking
  • Documentatie uitvoerig en kloppend
  • Vooral stil

Minpunten

• De documentatie ziet er wel heel simpel uit; zonder foto's
  • Deurtje is niet perfect

26 februari 2007 Rapporteer

We kennen hem ondertussen allemaal wel, de Antec P180, die overigens tegenwoordig ook in het zwart verkrijgbaar is.
Maar is het ook echt de moeite waard om 'zoveel' geld voor deze kast neer te leggen, het antwoord daarop is: ja!

Algemene beoordeling:
Deze kast werd geleverd in een mooie doos, met veel belovende plaatjes erop, en teksten dat het één van hun stilste kasten moet zijn. De kast was netjes verpakt en ik kon ook geen beschadigingen vinden, de zijkanten waren netjes beschermd met een soort van plastic, wat ik persoonlijk heel handig vindt, want het is me meerdere malen gebeurd dat bij vroegere kasten beschadigingen optraden bij de inbouw van de componenten.

Verder was het eventjes een 'verstoppertje spelen' want de schroefjes waren overal te vinden, in een handig bakje achter een drive-bay die je er met één handomdraai uit kan halen, en verder nog wat boekjes en accesoires in een doosje.

Bouwkwaliteit:
De bouwkwaliteit van deze kast is werkelijk geweldig! De kast gebruikt namelijk een bepaalde structuur, alluminium-plastic-alluminium en dat moet volgens Antec de irritante geluidjes binnen in de kast houden en niet erbuiten. En dit klopt inderdaad! Aangezien er 3 hele grote koelers zitten in de kast, en ik...

Pluspunten

• Goed verpakt
  • Bouwkwalitiet zeer goed
  • Zeer stille Kast
  • Temperaturen zeer laag
  • Goede afwerking

Minpunten

• Weinig hand ruimte bij grote moederborden.

21 februari 2007 Rapporteer

Toen ik deze kast voor het eerst zag was ik gelijk verliefd. Gelukkig kreeg ik het nieuwe model met nieuwe deurtje (superstevig) en nog enkele andere verbeteringen tegenover het oude model. Het uiteindelijke plan was om de kast te voorzien van waterkoeling, maar ik wist dat dit erg krap zou worden. Na wat moeite is het me toch gelukt om alle waterkoelingonderdelen netjes een plekje te geven in de kast. Bouwkwaliteit en afwerking Deze kast is van zware kwaliteit! De zijpanelen zijn gemaakt van 3 lagen materiaal, een laag aluminium, plastic en nog een keer aluminium. Dit komt niet alleen de bouwkwaliteit van de kast ten goede, maar dempt ook het geluid van alle koelers nog eens ontzettend! Er zitten nergens scherpe randen aan dus...

Pluspunten

• * Superstil
  • * Kwaliteit
  • * Afwerking
  • * Service van de fabrikant

Minpunten

• * Aan de prijzige kant
  • * Gewicht
  • * Inbouwen kost veel tijd
  • * Kabels zijn lastig weg te werken

25 januari 2006 Rapporteer

Bouwkwaliteit en afwerking: Ik kom hier toch uit op een slecht. Het deurtje is van dermate kwaliteit dat het een beetje flubberig aanvoelt, er is weinig sprake van een stevice deur. Het deurtje is gemaakt van een combinatie van plastic en metaal. Alleen zet het metaal meer uit dan het plastic waardoor het krom trekt en er op sommige plekken duidelijk bulten te zien zijn in het metaal. Ik heb Antec hierover gemaild en ik kreeg als advies de deur eruit te halen en een beetje met de boven en onderkant te buigen zodat alles op zijn plaats valt, helaas heeft dit bij mij niet voldoende geholpen. (voor mensen met hetzelfde probleem: http://www.antec.com/p180/p180.html). Verder is de behuizing wel in orde maar voelt het plastic goedkoop aan.

Pluspunten

• * Stilte van de behuizing
  • * Koelingsmogelijkheden
  • * Uitbreidingsmogelijkheden

Minpunten

• * Voordeur is veel te zwak.
  • * Ziet er goedkoop uit
  • * Value for money toch matig

28 december 2005 Rapporteer

Mijn vorige kast was de Antec Super Lanboy. Een zeer nette en lichte kast maar ik was hem een beetje beu gekeken. Toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe, degelijke kast met strakke looks. Ik kwam deze kast tegen op GoT en besloot maar eens wat reviews te zoeken. Na het lezen van enkele reviews en het bekijken van wat foto's heb ik de stap gezet en deze kast besteld.

Eenmaal gearriveerd zat de kast in een strakke en grote doos. Mijn eerste indruk toen was dat Antec niet alleen de cases maar ook hun retail dozen goed verzorgen. Na het uit de doos halen van de kast wist ik onmiddelijk dat foto's de kast geen eer aandeden want in het echt is hij zoveel strakker. De kast zelf woog redelijk wat en eenmaal dat ik beide zijpanelen verwijderd had was het net een magische wereld die openging.

Antec had niet enkel gedacht aan het uiterlijk van de kast, maar ook wat binnenin zat. Onderaan heb je een appart vak voor de voeding, met in dat vak nog een 120mm fan. In dit vak zit er ook een HD rack welke plaats biedt voor 4 hd's. Ook deze kan genieten van de koeling van deze 120mm fan. Nadelig is wel dat er geen fangril aanwezig is tussen het HD-rack en de fan, wat er soms voor zorgt dat de kabels van de HD's tegen de fan aan leunen.

Er...

Pluspunten

• Goede gebruiksvriendelijkheid binnenin de kast
  • Stil en koel
  • Goede uitbreidingsmogelijkheden
  • Strak en stijlvol design

Minpunten

• Installatie vergt meer tijd en aandacht dan bij een gewone kast
  • Geen fangril onderaan tussen het HD-rack en de fan

7 september 2005 Rapporteer

Inleiding
Na een tijdje gewerkt te hebben met de Nexus Breeze kast werd het voor mij tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe kast. De Nexus was welliswaar stil maar ik zocht een kast die even still of stiller was en die beter koeling kon bieden aan al mijn apparatuur.

De Kast
Er is meer dan ruimte genoeg voor veel apparatuur en door de constructie van de kast, voeding onderin en gescheiden van het moederbord goede koel eigenschappen. De kast is zeer solide gebouwd en door onder ander het gebruik van panelen die opgebouwd zijn uit drie lagen namelijk Alluminium, Plastic en Alluminium zeer still.

De koeling van de kast is standaard zonder meer goed te noemen. Onder in de kast tussen de voeding en 1 van de harde schijf brackets zit een dikkere (38mm) 120mm fan die naast koeling van de harde schijf tevens zorgt draagt voor extra koeling van de voeding. Door de constructie van Antec wordt de warmte van de harde schijfen en voeding gescheiden gehouden van de rest van de componenten.
Aan de achterzijde van de kast zit een standaard 120mm fan en bovenop de kast tevens een 120mm fan. Deze fans verzorgen voornamelijk de koeling van de CPU en geheugen modules.
Een groot voordeel is tevens dat alle 120mm fans voorzien zijn van een...

Pluspunten

• Standaard uitstekende koel eigenschappen
  • Bijzonder stille kast (mits de 3 120mm fans op low of medium staan)
  • Voldoende ruimte om veel apparatuur in te bouwen
  • Zeer degelijk en goed afgewerkte kast.

Minpunten

• Kast is wellicht voor sommige aan de dure kant.
  • Het bouwen van een PC met deze kast zal een stuk langer duren dan standaard Midi towers.
  • Niet alle voedingen zullen geschikt zijn voor deze kast (te korte kabels).

23 december 2006 Rapporteer

Een keurige kast en mooi afgewerkt, zowel van binnen als van buiten. Oog voor details. Er is standaard voldoende koeling aanwezig. Wanneer je zoals ik 4 harddrives onderin hebt is een extra 120 mm fan echt nodig.

De vorm was voor mij de reden om deze kast te kopen. Het plaatsen van 4 harddisks (bijvoorbeeld RAID) in het onderste compartiment is erg handig. Harddisks worden op zachte rubberen voetjes geplaatst, perfect. Deurtje gaat 270 graden open.

Weinig ruimte binnenin, de kast is aan de krappe kant (of ben ik verwend met m'n ANTEC Titan ?). Voor de spoiler (tbv lucht voorziening CPU) ) is gewoon geen ruimte. Onhandige 'schotje' tussen onderste ruimte waar oa. de voeding kabels doorgevoerd worden. Het frontdeurtje zit met een korte kunstof pin vast in het chasis. Deze pin is zeer breekbaar. Het zijpaneel laat zich wat moeizaam verwijderen.

nb
Bij ontvangst leek was het deurtje op een maanlandschap, zo hobbelig. Na een telefoontje met de importeur (Rotterdam) keurig en snel omgeruild. Er moet een voeding bijgekocht worden. Let dan op: omdat de voeding onderin zit heb je lange kabels nodig.

Pluspunten

• Vorm, ruimte voor harddisks. Demping van geluid is prima.

Minpunten

• Binnenin weinig ruimte, onhandige kabeldoorvoer.

7 januari 2006 Rapporteer

De kast zelf ziet er mooi en strak uit. Precies wat ik zocht. Daarom verbaast het mij dat de fabrikant er een deurtje in gehangen heeft die niet die naam kan dragen. Ik zou mij er diep voor schamen. Het
sluit slecht, staat krom, golft alle kanten uit en is slap als een vaatdoek. Bij het open en dicht doen ben je bang dat je het los in je handen zal houden omdat de scharmieren vast zitten aan een slap plastic roosterwerkje.
Omdat dit deurtje precies het gedeelte is waar je tegenaan kijkt is mijn indruk dus niet geweldig. Terugsturen dus .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

Pluspunten

• Kast zelf ziet er goed uit. met prima inbouwmogelijkheden en 3 grote grote fans.

Minpunten

• Slechte deur

23 september 2012 Rapporteer

23 februari 2012 Rapporteer

30 maart 2011 Rapporteer

15 november 2010 Rapporteer

Antec Performance One P180

Heb jij ook een Antec Performance One P180?