Door Robert Bouma

Scrum Master

Development-round-up - Iteratie #35

04-06-2013 • 12:09

88 Linkedin

En toen waren we alweer drie weken verder en hadden we het mooie aantal van 135 tickets weggewerkt. Om jullie goed op de hoogte te houden van onze voortgang, hebben we weer het een en ander op een rijtje gezet en natuurlijk mooie nieuwe features voor de poll uitgezocht.

Members' pick

In de poll bij de .plan van iteratie #33 was als winnaar de optie dynamischere 'Uit de Community', meer variatie in tweakblogs, topics en gebruikersreviews uit de bus gekomen, met een kleine voorsprong van zo'n vijf procentpunt op de nummer twee uit de poll. Daar zijn we deze iteratie dan ook mee aan de slag gegaan. De content moet nu wat dynamischer zijn; nieuwere content maakt veel meer kans en langlopende topics verschijnen niet meer, tenzij er een nieuw deel wordt begonnen. Op deze manier krijgen meer mensen de kans om met hun epistels eeuwige roem te verkrijgen op deze felbegeerde plek :) Ook bij deze iteratie mag natuurlijk weer gestemd worden, waaronder op twee nieuwe opties. De poll kun je onder aan deze .plan vinden.

Responsive design

In deze iteratie is opnieuw veel tijd gaan zitten in het geschikt maken van onze site voor bezoekers met andere devices dan de desktop, iets wat bekendstaat als responsive design. De categoriebrowser uit de Pricewatch en V&A is nog verder uitgewerkt en ook is druk gesleuteld aan de aangepaste navigatie. Het is nog steeds work in progress, maar we worden er zelf steeds blijer van.

Verbeterde reactieweergave

Een boel gebruikers zullen blij zijn om te horen dat we in deze iteratie ook werk hebben gemaakt van het verbeteren van de reactieweergave. De algehele lay-out en indentatie zijn verbeterd, waardoor je nu van een specifieke reactie beter kunt zien bij welke eerdere reactie deze hoort. Ook wordt nu vermeld op welke gebruiker iemand reageert en het klikken op die username leidt ertoe dat tussenliggende threads ingeklapt worden en je meteen naar de eerdere reactie springt.

Nieuwe reactieweergave

Bij de onderste pijl zie je de username van de schrijver van de reactie waarop ACM gereageerd heeft, TERW_DAN in dit geval. Klikken op die nick levert het ingeklapte blok bij de bovenste pijl op. Je kunt nu makkelijk de originele reactie van TERW_DAN lezen en de reactie daarop van ACM.

Overig

Natuurlijk zijn er ook een boel andere issues gefixed. Zo zijn er wat bugjes uit het filteren en zoeken gehaald. Een issue met het merkenfilter is opgelost en bij het zoeken wordt wat consequenter omgegaan met eventuele leestekens in een zoekopdracht. Ook in V&A zijn wat bugs geplet; oude advertenties die op 'gereserveerd' stonden, worden nu keurig opgeruimd als ze hun houdbaarheidsdatum voorbij zijn en interne specificatielinkjes verwijzen naar de specificaties-tab.

We hebben verder wat lopen sleutelen aan onze Ajax-interface, zodat deze naar behoren werkt op apparaten die draaien op Windows Phone. Daarnaast hebben we op Windows Phone het scrollen in de categoriebrowser en de notificatie-pop-ups weer gefikst.

Een nieuwe feature in de Pricewatch zijn de zogeheten Koopadviezen. Hierin wordt voor een aantal populaire categorieën uit de doeken gedaan waaraan je moet denken als je een product uit die categorie wil aanschaffen. De koopadviezen ondersteunen vooral de minder ervaren bezoeker bij de aankoop van bijvoorbeeld een laptop of een camera. Deze Koopadviezen hebben een mooi plekje gekregen op de Pricewatch-portal, zodat ze makkelijk te vinden zijn.

Macht aan de gebruiker

De winnaar van de vorige poll is de optie om in de Pricewatch te kunnen zoeken binnen de tabbladen in het type tabblad waarin je zit. Deze wordt in komende iteratie geïmplementeerd. De verliezende optie is om bij een beoordeling van een V&A-advertentie te kunnen aangeven of je de kopende danwel verkopende partij was. Deze wordt dus op een laag pitje gezet en wellicht op een later tijdstip opnieuw aangeboden.

Voor de komende iteratie hebben we natuurlijk weer twee nieuwe features uitgezocht, namelijk Actualiseren opties in Tweakers CV en Multifoto-upload in het fotoalbum. Daarnaast zijn de overige drie opties van de vorige poll weer terug: Links naar Myreact, Active topics, Bookmarks overal op het forum rechts naast de breadcrumb, Forumtopics de volledige breedte laten benutten, de gerelateerde onderwerpen naar boven verplaatsen en In Vraag & Aanbod ook kunnen filteren op de rating van de (ver)koper.

Hieronder kun je opnieuw je stem uitbrengen.

Nieuwe features iteratie #36

Welke feature zie jij graag in de volgende iteratie?

Forumtopics de volledige breedte laten benutten, de gerelateerde onderwerpen naar boven verplaatsen
30,8%
In Vraag & Aanbod ook kunnen filteren op de rating van de (ver)koper
20,8%
Actualiseren opties in Tweakers CV
18,7%
Links naar Myreact, Active topics, Bookmarks overal op het forum rechts naast de breadcrumb
18,1%
Multi foto upload in het foto-album
11,7%

Aantal stemmen: 1.766. Deelname gesloten op 07-06-2013 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (88)

Wijzig sortering
De nieuwe reactieweergave is zeker een verbetering, maar het klikken op de @naam voegt voor mij eigenlijk niets toe. Nu de weergavestructuur logisch gemaakt is heb je niet meer het probleem dat je niet duidelijk kunt zien bij welke post een reactie hoort, dus ik heb geen hulpmiddel nodig om naar de originele post te scrollen.

Ik vind het veel nuttiger als elke post een [-]/[+] knopje heeft zodat je de hele tak van de tree kunt inklappen; dit doe ik vaak op reddit omdat ik vanaf een bepaald punt de verdere reacties niet meer wil lezen. Ook kun je dan individuele posts inklappen, wat handig kan zijn als het om lange posts gaat. Het nut hiervan is voor mij dat je meer overzicht kunt creëren door comments die je al gelezen hebt of niet wilt lezen dicht kunt klappen. Hierdoor is een pagina met veel reacties minder een "wall of text" en kun je er meer uithalen.

Ook zouden posts die op -1 gemodereerd zijn op zijn minst weer inklapbaar moeten zijn; nu kun je ze uitklappen maar niet weer inklappen.

Verder: die 3px dikke stippellijn is wmb iets te opvallend. Ik zou hem gewoon 1px breed maken.

[Reactie gewijzigd door Aham brahmasmi op 4 juni 2013 18:10]

De nieuwe reactieweergave is zeker een verbetering, maar het klikken op de @naam voegt voor mij eigenlijk niets toe. Nu de weergavestructuur logisch gemaakt is heb je niet meer het probleem dat je niet duidelijk kunt zien bij welke post een reactie hoort, dus ik heb geen hulpmiddel nodig om naar de originele post te scrollen.
De link naar de parent is nuttig in complexe threads waar de parent bijvoorbeeld vier schermhoogtes scrollen boven de reactie staat. Lijntjes zijn geen zaligmakende oplossing gebleken om de parent in dat soort gevallen terug te vinden omdat er in complexe threads wel meer dan vijf lijntjes naast elkaar kunnen lopen. Nu dus deze oplossing.
Je gaat door voor de magnetron ;) Het inklappen van een volledige tree gaat nog uitgewerkt worden daar er deze itteratie geen tijd meer voor was. More comment updates will arrive!
Ok, ik kijk er naar uit. :)
Onze ideeënbus raakt best wel leeg. Kom maar op met die features en ideeën! Stuur ze op en we kijken er naar. :)

Dus niet hier gaan posten, alleen via de mailbox ingezonden items dingen mee naar een plek in de top 5! :)

[Reactie gewijzigd door zeef op 4 juni 2013 13:25]

E-mail is verstuurd, maar voor Tweakers die mijn ideeën nog verder willen uitdenken: Alternatieven voor Tweaker CV
In plaats van een lange verticale stippellijn zou ik liever een horizontale rij(tje) zien bij een reactie.

Bijvoorbeeld:
Parent: geen stip(pen).
1e reactie op de parent: 1 stip.
Volgende reactie (indien een reactie op de '1e reactie'): 2 stippen.
etc.
En weer volgende reactie op de parent: 1 stip.

Geen idee hoe lastig of eenvoudig dit is, maar het 'inschatten' aan de hand van de afstand tot de stippellijn, vind ik wat onnauwkeurig. En ook te druk, dan liever een doorlopende lijn, dat is rustiger (wat relevant is bij iets dat je ongemerkt gebruikt).

De @ in de reacties vind ik super! Goed gevonden en goed uitgevoerd.
Laat die brede forumtopics maar komen, lang leve widescreen! En verder bedankt voor de bugfixes weer! Ook de verbeterde reactieweergave is welkom, want met veel replies-op-replies-op-replies-...-op-replies werd het hele reactieverhaal soms inderdaad wel wat onoverzichtelijk :+
Forumbreedte mag inderdaad eindelijk wel eens doorgevoerd worden. Zit al lange tijd tussen de vote-opties, maar weet nooit eerste te worden. Tot nu toe ziet het er echter goed uit :).

Edit: zie meteen een 'bugje' (?). Als je een reactie plaatst op iemand anders verschijnt de '@ huppeldepup' pas na het verversen van de pagina. Ik weet niet of dit de bedoeling?

[Reactie gewijzigd door Orian op 4 juni 2013 12:21]

Edit: zie meteen een 'bugje' (?). Als je een reactie plaatst op iemand anders verschijnt de '@ huppeldepup' pas na het verversen van de pagina. Ik weet niet of dit de bedoeling?
Dat is iets dat nog wel op de lijst staat, maar deze iteratie nog niet af is gekomen. In een volgende iteratie zou dat als het goed is gefixed moeten worden.
Mooi :). Bedankt voor de snelle reactie, top!
+1Anoniem: 16328
4 juni 2013 12:19
Ik gebruikte een Stylish sheet wat gewoon prima werkte en nu dus niet meer :/. Die @ erbij is in elk geval een stuk duidelijker. Alleen wat doen die bolletjes aan de linkerzijde?

Oh ja hoveren boven een prijs in de Pricewatch en vervolgens de eerste drie/vijf winkels zien werkt nog steeds niet! Heel irritant dit is ook pas tig maal aangegeven.

Edit: Ah deze feature is toch al verwerkt. Niet meer via een hover maar zo werkt het ook prima ;).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 4 juni 2013 12:31]

Oh ja hoveren boven een prijs in de Pricewatch en vervolgens de eerste drie/vijf winkels zien werkt nog steeds niet! Heel irritant dit is ook pas tig maal aangegeven.
Achter de prijs in een productlisting (bv http://tweakers.net/categorie/822/tablets/producten/) staat het aantal winkels vermeld. Daarop klikken geeft je de popup met de 3 laagste prijzen ;)
Alleen wat doen die bolletjes aan de linkerzijde?
Die zijn er als referentiepunt voor de positie van de kantlijn zodat je beter kunt zien hoever een reactie is ingesprongen, vooral handig als je de reacties bekijkt in een brede viewport met een witte achtergrond.
Ik gebruikte een Stylish sheet wat gewoon prima werkte en nu dus niet meer :/. Die @ erbij is in elk geval een stuk duidelijker. Alleen wat doen die bolletjes aan de linkerzijde?
Geen idee, maar ik vind ze ontzettend handig om te bepalen hoe ver we naar 'rechts' zitten met de reacties (lees: hoeveel posts gingen vooraf aan deze post?)
Die bolletjes lijden enorm af. Daarnaast heb ik al een subtiele lijn staan links tussen het wit en lichtgrijs.
Is Tweakers.net ook bezig met een officiele Windows Phone app? Die zou zooooo welkom zijn! :)
Bij mijn weten niet. Zeker met ons repsonsive project in het achterhoofd, vermoed ik ook dat die er niet gaat komen for the forseeable feature.
Is het eigenlijk ook de bedoeling dat het forum gaat werken in dit responsive design? Nu is het lezen van het forum namelijk een crime op telefoons, zeker die met een kleiner scherm. Voor het nieuws is er de app (op android en iOS in ieder geval), maar die kan helaas het forum niet weergeven.
Ja, het forum wordt zeker meegenomen. We hebben zelfs al een eerste versie van een responsive forum werkend. Nog lang niet af, maar het lezen werkt al best goed.
Ja, forum wordt zeker niet vergeten in ons repsonsive design. :)
Nee, we richten ons momenteel op het responsive design.

Het responsive design biedt een goede experience op mobiele devices en zal ook goed werken op Windows Phone.

Dus geen native app, maar een goede experience als je gewoon naar tweakers.net op je telefoon gaat.
Bedankt voor het antwoord fellas :)
Tweakers.net is inderdaad retesnel op mijn Lumia 920, maar een native app zou zo fijn zijn. Webpagina's op een smartphone bekijken blijft een beetje priegelwerk soms.
Dat priegelwerk is dus verleden tijd in het responsive design. Alles past gewoon goed op je scherm. Je hoeft niet meer in te zoomen en alles is gewoon goed leesbaar.

Het idee van een responsive design is dat de site zich aanpast aan het formaat van het device en hiervoor aanpassingen doet om het allemaal goed lees- en navigeerbaar te maken.

Zie ook de screenshots in plan: Development-round-up - Iteratie #34 voor een idee hoe het er uit gaat zien.
Als er heel veel gereageerd is, dan is het soms moeilijk om informatieve reacties te vinden. Misschien een soort van overzichtje aan de onderkant van de paginanummers, waar precies de informatieve reacties staan. Of een andere oplossing?
Daar is toch de reactie filter voor? Staat tussen het artikel en de reacties zelf, kun je mooi filteren op minimale score zodat je bijvoorbeeld alleen maar +2 reacties kunt zien.
Maar wat pieter vs bedoeld en waar ik zelf ook wel eens tegenaan loop, is dat als er heel veel reacties zijn geplaatst. Een artikel wel 6 pagina's aan reacties kan bevatten. Dan wil je eigenlijk kunnen zien op welke pagina nou informatieve (+2) reacties bevinden. Waardoor je dus niet 6 pagina door moet lezen.

Wat ik zelf dan graag zou zien is 'alleen' de +2 reacties. Dit kan makkelijk op 1 pagina en dus niet ook de ingeklapte berichten laten zien.
Ik denk dat je de functionaliteit van het filter niet helemaal begrijpt. Boven de reacties zie je de daadwerkelijke filter. Als je deze op +2 zet zie je ook daadwerkelijk alleen de +2 reacties en de rest niet ... of begrijp ik je nu verkeerd?
Je begrijpt me verkeerd. Maar dat ligt aan mij hoe ik mijn punt moet uitleggen.
Ik heb standaard op mijn account aanstaan dat ik alleen reacties wil zien van +2 en hoger. Zie ik een leuke discussie, dan pas ga ik ook de onderlingen reacties lezen.

Maar als ik deze pagina bekijk, zijn er maar drie +2 berichten. Hiervoor moet ik aardig scrollen omdat er veel reacties zijn ingeklapt. Als er op een nieuwsbericht ook nog eens veel reacties zijn geplaatst, komt er onderaan een aantal links om naar de andere reacties te jumpen ( < 1 2 3 4 > ). Nu weet ik dus niet op welke pagina +2 berichten staan en moet je elke pagina af gaan.

Hoop het hier iets duidelijker mee te maken :).
Concreet voorbeeld: nieuws: Gezondheidsraad: geen duidelijk bewijs voor tumor door mobieltje

De +3 reacties staan op de tweede pagina, dat zie je niet tenzij je de hele pagina afscrollt.
Juist dankje, dat bedoelde ik :)
Bovenaan de reacties kun je filteren op de waarderingen van reacties. Dat zou al moeten helpen de trollen uit je leeslijst te houden.
Aantal reacties op een pagina kun je instellen bij: Profiel > Voorkeuren (Layout) > Threadlimiet

[Reactie gewijzigd door trevanian op 6 juni 2013 18:44]

Hoe worden die koopadviezen beheerd? Schrijft Tweakers dit zelf? En hoe regulier wordt dit geupdate, want bij bijvoorbeeld videokaarten komen er elke paar weken wel nieuwe uit.

Daarnaast denk ik dat de Best Buy Guides hier beter geschikt voor zijn.

--edit--

de weergave van de reacties onder artikelen is helemaal top! Vele malen duidelijker :)

[Reactie gewijzigd door PdeBie op 4 juni 2013 13:35]

De huidige koopadviezen zijn bedoeld om mensen die niet zo bekend zijn met de termen en eigenschappen van camera's, laptops en tablets en die de Pricewatch willen gebruiken, op weg te helpen bij het maken van een keuze. De artikelen gaan niet in op specifieke producten en hoeven niet vaak geactualiseerd te worden. Het is content specifiek voor de Pricewatch geschreven en als zodanig geen redactionele content, in tegenstelling tot de Best Buy Guides (hoewel die weer samengesteld worden door de community :P ).
ow ok, ik dacht dat het echt productspecifieke adviezen werden. Dus 'de beste videokaart van het moment is ......', want dat leek me ondoenlijk om bij te houden, plus dat het niet voor iedereen hetzelfde is i.v.m. budget etc. Daarom dat ik naar de BBG's wees.

Maar duidelijk :)
Hoe worden die koopadviezen beheerd? Schrijft Tweakers dit zelf? En hoe regulier wordt dit geupdate, want bij bijvoorbeeld videokaarten komen er elke paar weken wel nieuwe uit.

Daarnaast denk ik dat de Best Buy Guides hier beter geschikt voor zijn.
Deze zijn door de redactie geschreven. Ik zou je dan ook niet durven zeggen hoe vaak deze geupdate gaan worden. Als devvers hebben wij het alleen technisch mogelijk gemaakt om ze te kunnen tonen op de Pricewatch portal. Wellicht dat er hier iemand van de redactie langskomt om daar een antwoord op te geven.
Zo op het eerste gezicht is dit wel een verbering met die reactieweergave, iets dat me meer dan vaak vrij onduidelijk was.

ik hoop dat de multiuploader er komt voor het fotoalbum, want slecht 8 foto's per keer uploaden is vrij beperkt. Ik betwijfel alleen of deze het zal halen als ik kijk naar hoeveel stemmen die heeft :P
Ja die reactieweergave is echt heel veel beter zo! Het is nu vrij duidelijk zo. Ik vraag me alleen af of die stippellijn links een functie heeft. Zo niet, dan zou ik 'm zeker niet missen. :)

Wel jammer dat de links naar forumonderdelen als Mijn topics en Actieve topics nog steeds gewoonweg ontbreken op alle forumpagina's behalve de homepagina van het forum. De sneltoetsen werken gelukkig overal maar ik vind het erg jammer dat ik gedwongen word om die te gebruiken, of om een omweg te nemen door eerst bovenin op Forum te klikken, in het menu.

Ik blijf elke keer stemmen op het poll-item dat hierover gaat (al vind ik de omschrijving niet super -- wat mij betreft die balk met tabs altijd weergeven) maar het komt er maar niet door.

[Reactie gewijzigd door Cyphax op 4 juni 2013 12:40]

Ik heb ook op de multiuploader gestemd. Maar zo te zien komt dat straks op een laag pitje te staan. Jammer, want de keren dat ik het uploaden gebruik mis ik het best wel.

Brede topics hoeft van mij niet perse. Nu kun je je opmaak aanpassen aan de hand van de breedte (bijvoorbeeld je OP opfleuren met plaatjes). Met een dynamische breedte is dat niet meer mogelijk.
Vind die stippellijn wel storend. Waar is die voor. Een pixel of dertig verder is toch ook al een kantlijn :?

Die reacties inklapbaar maken is wel echt top :*)
Een pixel of dertig verder is toch ook al een kantlijn
Dat is helemaal afhankelijk van je schermbreedte en je layout-instellingen. In de standaard layout met witte achtergrond op een breed scherm geeft de stippellijn wel houvast :)
Dan is die marge nog swel erg groot. Zou zeggen dat je hem dan onder het hoofdniveau door laat lopen; andere reacties gaven ook al aan dat het nu net is of het een reactie op een andere reactie is.
Ik vond de stippellijn ook al een beetje apart, bekeken vanaf mn tablet, maar vanaf mn 24" geeft het idd een veel duidelijkere layout!
In de standaard layout met witte achtergrond op een breed scherm geeft de stippellijn wel houvast :)
Waarom het geen onderbroken lijn is, snap ik niet zo. Beetje inconsequent in mijn ogen. Maak hem dan in elk geval dunner, 1px zoals alle lijntjes. Ik heb de hele tijd de neiging erop te klikken maar dan gebeurt er niks. ;(

[Reactie gewijzigd door torp op 5 juni 2013 14:54]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee