Door Arjen van der Meijden

Lead Developer

Development-round-up - Iteratie #32

02-04-2013 • 13:55

56 Linkedin

Na drie weken hard werken is iteratie #32 af. Doordat we vooral met relatief grote zaken bezig waren hebben we dit keer 'maar' ongeveer honderd tickets kunnen afronden, waaronder een paar bijzondere zoals uitbreiding van de custom frontpage.

Custom frontpage

Voor elke nieuwe iteratie vragen we tegenwoordig aan jullie wat we in ieder geval moeten oppakken of verbeteren. Inmiddels hebben we de winnaar van 'macht aan de gebruiker' uit de .plan van iteratie #30, de optie getiteld 'Op de frontpage kunnen kiezen of artikelen samen in een lijst staan of in aparte blokken', kunnen uitwerken :)

Hierdoor is het nu mogelijk om de gecombineerde weergave van artikelen, waarbij dus alle nieuwsberichten, video-artikelen, meukposting en andere content in één listing werd weergegeven, weer uit elkaar te halen. Als gebruiker kun je daarbij bovendien kiezen welk type artikelen je überhaupt op de frontpage wilt zien en op welke manier je die gepresenteerd wilt zien. De instellingen zitten onder het algemene 'site-instellingen'-knopje rechtsbovenaan de pagina en zijn dus voor alle bezoekers te gebruiken, waarbij uiteraard de ingestelde voorkeuren van ingelogde bezoekers netjes worden onthouden voor een volgend bezoek.

.Plan #32 custom frontpage-instellingen .Plan #32 custom frontpage instellingen

Responsive website

Zoals in de vorige .plan al aangekondigd, zijn we hard bezig om de website in een 'responsive' jasje te hijsen. Hiermee willen we zorgen dat de site beter aansluit op apparaten met andere schermgroottes en -verhoudingen en andere manieren van invoer en bediening. Dit proces vordert gestaag, waarbij we qua code al goed zichtbare vorderingen hebben kunnen maken. Ondertussen hebben we bijvoorbeeld een aantal tweakers uitgenodigd om ons te helpen met het beoordelen van het ontwikkelde 'proof of concept'. Omdat het met een grote website zoals de onze domweg heel veel werk is, kan het nog wel even duren voordat we de achterliggende code daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen.

Overige

In de vorige iteratie hadden we het al mogelijk gemaakt om alle 'secundaire' filters los uitklapbaar te maken, nu kan je ook de 'primaire' filters wegklappen als je ze in de weg vindt staan.

Verder hebben we de 'header' van de kolommen in de Pricewatch verbeterd. Je kan nu duidelijker zien dat de kolomnamen aanklikbaar zijn om ze te veranderen en niet om ze te sorteren.

.Plan #32 nieuwe kolom-headers

Daarnaast zijn er nog tientallen minder zichtbare zaken aangepast. Zo hebben we onze code omgebouwd om met Symfony 2.1 te kunnen werken, hebben we onze Lucene-versie een upgrade gegeven naar 4.2 en hebben we weer allerlei andere stukken code gerefactord.

Macht aan de gebruiker

In de .plan van iteratie #31 heeft 'Keuzeoptie voor meer dan 25 resultaten bij zoekopdrachten' met een kleine meerderheid gewonnen. Daar gaan we dan ook in iteratie #33 mee aan de slag :) Doordat 'Binnen V&A-tabbladen (standaard) in V&A zoeken ipv Pricewatch' vorige keer de minste stemmen had, is die voorlopig uit het lijstje verwijderd. Voor deze keer zijn er weer nieuwe opties bijgekomen:

 • Dynamischere 'Uit de Community', meer variatie in tweakblogs, topics en gebruikersreviews.
 • "Spoilertag" in het forum die alleen te openen is als je ingelogd bent.

Welke feature wil jij in iteratie #34 zien?

UBB code voor in het forum voor content dat enkel zichtbaar is als je ingelogd bent
32,6%
Dynamischere 'Uit de Community', meer variatie in tweakblogs, topics en gebruikersreviews
23,6%
Links naar Myreact, Active topics, Bookmarks overal op het forum rechts naast de breadcrumb
16,3%
Bredere forumtopics, gerelateerde producten weer erboven en uitgebreidere user-info in drop-down
14,8%
Alternatieve weergave categoriebrowser
12,6%

Aantal stemmen: 2.035. Deelname gesloten op 09-04-2013 13:37. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (56)

Wijzig sortering
Leuke easteregg dat je het spel pong te zien krijgt als je bij artikeltypen geen enkele optie hebt aangevinkt. _/-\o_

En verder natuurlijk ook goed werk met alles wat jullie hebben toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door Toet3r op 2 april 2013 14:09]

Ik zou graag willen zien dat als ik bijvoorbeeld op deze pagina ben: pricewatch: Asus GTX670-DC2-2GD5 , en ik wil graag alleen (in dit geval) de videokaart zien. Dat ik gewoon linksboven op het plaatje kan drukken en dat deze dan vergroot weer gegeven wordt.

Voor de rest super goed dat je een custom front page in kan stellen!
Wat is een "Spoilertag" en wat wordt bedoeld met "Alternatieve weergave categoriebrowser"? De user stories kunnen wat beter beschreven worden :-)

Top dat jullie feedback vanuit de community vragen en ook daadwerkelijk gebruiken.
Spoilertag beschrijving is ondertussen reeds aangepast in de poll. Die was inderdaad wat onduidelijk. Zie ook Misha in 'plan: Development-round-up - Iteratie #32'

Wat de categorie weergave betreft: dat slaat op het kiezen van de categorie in de pricewatch (http://tweakers.net/pricewatch/). De alternatieve weergave lijkt meer op de weergave zoals hij was in TWK 6.9.

[Reactie gewijzigd door rob_erwt op 2 april 2013 14:17]

De alternatieve weergave lijkt meer op de weergave zoals hij was in TWK 6.9.
Wat zou het leven weer mooi zijn als deze als winnaar uit deze poll zou rollen. :) (vraag me of het iedereen wel zo duidelijk is wat die optie inhoudt)
Een 'spoilertag' houdt in deze zin in dat de content die in een bepaalde tag staat enkel voor ingelgode gebruikers te zien is. Waarom dit er op staat kun je in deze post lezen: Misha in 'plan: Development-round-up - Iteratie #32'. Het betreft dus een _nieuwe_ tag, en geen rewrite van de huidige tag

De alternatieve weergave doelt op de klassieke methode zoals het 'vroeger' ging, dus domweg alles uitschrijven

[Reactie gewijzigd door Misha op 2 april 2013 14:11]

'Spoilertag' in het forum die alleen te openen is als je ingelogd bent

Wat is hiervan het voordeel?
Waarom zou ik het willen dat een spoiler alleen zichtbaar is als je ingelogt bent?
Bij Fok is dit ook al, vind ik erg irritant!
We hebben bepaalde topics waar kortingscodes in gepost worden. Wat gebruikers hebben aangegeven dat ze deze enkel willen delen met andere mede-tweakers, ipv mensen van een andere website die toevallig doorgelinkt zijn naar het topic en stuk voor stuk de codes gebruiken. Ik kan me er in ieder geval wel iets bij voorstellen

Ik heb de keuze even wat beter geformuleerd

[Reactie gewijzigd door Misha op 2 april 2013 14:13]

Nu is het wel verwarrend. Ik heb op de spoilertag gestemd, maar in de resultaten zie je dat niet meer staan. Ik begrijp dat dit onder de optie 'UBB code..' valt, maar het lijkt eigenlijk alsof je eigen stem opeens weg is :P
Die is gerenamed ;)
Als kleine aanvulling op Misha: Er worden regelmatig unieke kortingscodes geplaatst met het verzoek even te melden als je deze gebruikt hebt. Dan verspilt een andere tweaker zijn tijd niet met het invoeren van een gebruikte code.

Het gebeurt nu heel vaak dat een code gebruikt wordt door een niet-tweaker. Althans: het wordt niet even gemeld. Het kortingsforum staat bijvoorbeeld doorgelinkt naar een aantal andere websites die deze codes dan komen 'leechen'.
Wat dachten jullie om de om te huilen reactie lijn eens aan te passen, zodat we eens een keer fatsoenlijk kunnen zien wie er nou op wie heeft gereageerd?
Dat staat op het lijstje naast de feature om gebruikers wat vriendelijker en constructiever te laten reageren zodat we met nog meer enthousiasme hun ervaring op Tweakers leuker kunnen maken...
Ik snap de kort-door-de-bocht-reactie wel. Natuurlijk kunnen de gebruikers geen invloed uitoefenen op de tijdsplanning van Tweakers, maar als er een Pong versie + 1 april Dating site gemaakt kunnen worden en jouw frustraties na een aantal iteraties nog niet opgelost zijn dan snap ik het wel. Ik zit anders nog steeds te huilen over de rare werking van de breadcrumbs in de Pricewatch, maar die hoop heb ik al opgegeven, want ik lees er nooit meer iets over terug behalve mijn eigen gezeik.
De Pong versie is door crisp vrijwel geheel in zijn vrije tijd gemaakt en ook het grootste deel van de dating site is gemaakt in vrije tijd, door vrijwilligers zelfs. Dus dat zijn beide niet bijzonder goede voorbeelden. ;)

Voor de rest blijven alle ideeën die niet publiekelijk zijn afgewezen in de koker zitten en zullen dus vroeger of later uitgevoerd gaan worden. Geduld is ook in deze een schone zaak. Als het een troost is: ook ik ben niet erg blij met de manier van tonen van de reacties en daar loopt ook een topic over in het forum. Dus dat zal zeker vroeger of later langskomen.
Dat vertel je nu heel leuk, maar dat staat nergens bij beide. Hierdoor krijgen veel mensen het gevoel dat het vanuit tweakers is gegaan ten koste van tijd die ook in het verbeteren van de site had kunnen zitten.
Top de nieuwe homepagina indeling! :)
Ben ook wel benieuwd naar de 'proof of concept'. Kunnen jullie die niet online zetten op een testversie, net als destijds met de nieuwe tracker? Hoe meer testers voor de oplevering, hoe beter toch?

Verder nog 1 mierenneukdingetje wat mij eigenlijk al stoort sinds Tweakers 7. De 'popupboxjes' bij de berichten/notificaties/instellingen moet 1px naar rechts, deze staat nu te ver naar links, waardoor de rechterkant niet uitlijnt.
We hebben een aparte testdomein puur voor ons responsive design waar as we speak een select aantal Tweakers toegang tot hebben om het te bekijken. Als we PoC slaagt, dan wil ik meer Tweakers toegang gaan geven :)
Betreffende de "Proof of Concept", er komt een gesloten Alpha test waarvoor vandaag de uitnodigingen verstuurd zijn. Later zal er een gesloten Beta komen en hieropvolgend een open Beta. De responsive versie ga je dus vast nog tegen komen alvoresn deze live gaar :)

De "off by one pixel" lijkt in enkele browsers/resoluties op te spelen. Daar alle positionering (gecentreerd en daarop relatief gepositioneerd) berekend wordt door de browser ontstaat dit af en toe. We hebben het helaas nog niet voor alle resoluties en browsers goed weten te krijgen.
Ik vind de artikelpagina's van de meuktracker van vorige itteratie toch prettiger: http://www.imgdumper.nl/u...15ad00fa5e5a-Naamloos.png

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 2 april 2013 14:49]

Daar gaat iets verkeerd. :) Thanks voor het melden!
Ha fijn, het is gefixed. :)
Ik vind "Custom Frontpage" wel een beetje misleidend. Je kan alleen bestaande info bij elkaar laten zetten of apart laten weergeven, het is zo te zien nog altijd niet mogelijk bepaalde blokken (categorie/it banen/pw/poll/nieuwsbrief/Uit de Community) die naast de nieuwsberichten staan weg te halen of te verplaatsen.

Of ik moet eroverheen kijken.

[Reactie gewijzigd door Raven op 2 april 2013 14:42]

Eens, top dat we nu weer voor losse lijsten kunnen kiezen. Maar het zou helemaal geweldig zijn als we deze (net zoals de tracker) kunnen instellen op aantal items en plek op de frontpage. Misschien een mooie optie voor de volgende poll?
Of per type weergeven of die geagregeerd of in de lijst moet komen. Weergave van de losse meuktracker staat me wel aan. Echter mogen .plan en reviews van mij wel in de lijst blijven staan.

Anyways, ben wel bij dat ik iig video's er uit kan smijten aangezien 95% toch later al in een artikel verschijnt .
De mogelijkheid tot een donkerdere achtergrond, meer dan "donker", en de textdichtheid nog dichter dan "compact"! plz? :)
Misschien ben je geïnteresseerd in de mod "Tweakers 7.5" van _eXistenZ_.
Zeer fijn, die aanpassingen aan de hoofdpagina. Maar eens wat gaan prutsen met de instellingen :)
Owyeah!!!

Ik zeg een functie om geen nieuwsberichten meer weer te geven tijdens kantoortijden!

Als je geen categorieën selecteert -lees alles uit zet- kun je eens ouderwets potje ping pong spelen!

Leuk gevonden Tweakers.net! ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee