Door Wilbert de Vries

Wil jij de nieuwe HTC One testen?

20-03-2013 • 07:00

266 Linkedin

HTC heeft onlangs zijn nieuwe vlaggenschip HTC One geïntroduceerd. Hoewel deze nieuwe smartphone pas half april in de winkel ligt, kunnen 25 tweakers tot de eersten in Nederland behoren die ermee aan de slag gaan, tijdens een testsessie op het kantoor van Tweakers.

HTC OneHTC presenteerde de HTC One op 19 februari tijdens een evenement in Londen, maar het nieuwe vlaggenschip zal pas vanaf 16 april daadwerkelijk te koop zijn bij de diverse (web)winkels. Nog voordat de telefoon in de verkoop gaat, kunnen maar liefst 25 gelukkige tweakers al ervaring opdoen met deze nieuwste telefoon van HTC, tijdens een testsessie op 4 april op Tweakers HQ.

Zodoende kun je als een van de eersten in Nederland zelf ervaren hoe het 4,7"-full-hd-scherm en de Snapdragon 600, een quadcore-soc met vier Krait 300-processorkernen, in de praktijk werken. Uiteraard kunnen er ook vragen aan HTC worden gesteld, en wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.

Het scherm van de HTC One is het kleinste full-hd-scherm in een smartphone tot nu toe. Door de combinatie van schermdiagonaal en resolutie van 1920x1080 pixels komt het aantal pixels per inch uit op 468. HTC levert de One met Android 4.1.2, met daaroverheen Sense 5.0. Sense 5 heeft een nieuw homescreen, met de naam Blink Feed.

Als jij kans wil maken om aanwezig te zijn bij deze HTC One Experience op het kantoor van Tweakers in Amsterdam-Noord, dan kun je dat doen door dat hieronder aan te geven.

Spelregels

 • Medewerkers en crew van Tweakers zijn uitgesloten van deelname
 • Aanmelden kan tot en met 25 maart, 23.59 uur
 • De gelukkigen krijgen op 26 maart bericht
 • Je bent beschikbaar op 4 april en kunt voor 18.45 uur bij Tweakers (A'dam Noord) zijn

Agenda

 • 18.15-19.00 Ontvangst/inloop met hapje en drankje
 • 19.00-19.15 Welkom door Wilbert de Vries van Tweakers
 • 19.15-19.45 Presentatie HTC One door Mark Moons en Thomas Rodrigues van HTC
 • 19.45-20.30 Mogelijkheid tot hands-on testen en het stellen van vragen
 • 20.30 Afsluitende borrel

Wil jij de nieuwe HTC One testen?

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Aantal stemmen: 3.605. Deelname gesloten op 25-03-2013 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (266)

Wijzig sortering
Leuk om te doen! Ik heb me aangemeld.

Maar vooral ook leuk om mede Tweakers te ontmoeten. Over het algemeen hele geschikte mensen is mijn ervaring.
De deelname sluit bijna en de spanning stijgt... :9
Kans van 1 op 144 (3605 / 25 )
dat je volgende week mag.

Ik hoor het morgen vandaag! wel :Y)

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 26 maart 2013 00:09]

Ook stemmen van ik wil niet meedoen worden in die berekening van jou meegenomen. Daadwerkelijke kans lag dus nog wel ietsje hoger ;)

(Mijn stem was bijv. een nee)
Ik zou er enorm graag bij zijn :) Heb hem al even in pre-order staan en ben erg benieuwd of het toestel de verwachtingen waar gaat maken!
Natuurlijk wordt met dit soort test acties de naam van HTC weer in het nieuws gebracht maar wat je zegt is onzin.

Niemand verplicht je om je in te schrijven en te gaan maar dit is voor iedereen die er bij betrokken is een win-win situatie.

- Tweakers krijgt de kans om vingers in de markt te houden EN krijgt first hand feedback en reviews om andere potentiele kopers die op Tweakers komen te informeren op een van tweakers uit objectieve wijze.. Ik juich dit toe en dat zou iedereen moeten doen, vooral de mensen die flamen op reviews van tweakers zelf van producten omdat de review in de ogen van die mensen niet klopt, u vraagt, tweakers draait!

- Als jij nu twijfelt of je het toestel wil pre-orderen is het toch prachtig dat je 3 kwartier de kans krijgt om er mee te spelen, dan zou je wel moeten weten of je hem wil hebben of niet.. Ik denk niet dat je 3 kwartier in de telefoon winkel de kans krijgt om met een toestel te spelen, laat staan dat je daar zin in hebt als het druk is.

- En ja HTC heeft inderdaad de gelegenheid zijn naam weer in de markt te gooien.. Big deal? Noem mij maar eens een groot merk wat dat niet doet..
Veel mensen vinden marketing een beetje vies.
Ik vind wat HTC hier doet een sterk staaltje "fair" marketing. Commercieel contact maken met je doelgroep; mensen die high-end telefoons shoppen, gadgetfreak zijn en de techniek die erin zit willen begrijpen.

Dat ze daar uiteindelijk aan verdienen, soit. Dat heet "ondernemen".
Je zou zelfs kunnen zeggen dat het wel interessant is om aan te horen wat HTC te vertellen heeft, en vanuit welk optiek dit volgens een bepaalde partij (waar HTC natuurlijk bij hoort) het beste toestel is in dit segment.

Je hoeft het niet voor de absolute waarheid aan te nemen, maar de school of thought aanhoren is niets mis mee. Hopelijk hebben ze daar ook wel een goed verhaal voor.

Ik ben ook wel benieuwd naar hoe keuzes worden gemaakt voor zaken als het design, maar vooral de aanpassingen aan Android en de manier waarop het in de markt gezet is (niet echt als een Android toestel) en de keuze voor een heel andere approach voor de camera.
Nee, ik wil niet testen want ik wil niet voor het marketing karretje gespannen worden van HTC.
Niemand dwingt je om mee te doen....

OT: Kom hem graag testen, eens zien hoe mooi dat scherm nou echt is :)
+1Anoniem: 451726
@naaitsab20 maart 2013 18:18
Het was ook als antwoord op de vraag in de titel.

Ik heb altijd vraagtekens bij de 'reviews' die uit dit soort van acties komen. Bij een vorige test las je van die commentaren "het is een geweldige smartphone, een verdiende 9. Al is het mijn eerste smartphone".

Een review als dit zegt helemaal niets als die wordt uitgevoerd door mensen die niet geen vergelijkingsmateriaal hebben.

Het wordt pas interessant als er een review komt samen met de iPhone 5 en Galaxy S4.
Anders wordt het zoals eerder gebeurde 1 grote advertorial van HTC.

Dàt heb ik tegen dit soort akties. Verder moet iedereen het zelf lekker uitmaken.
Het gaat hier niet om een "neem het toestel mee en review", maar gewoon een korte hands-on ervaring. Dat is wat anders :) Daar kan je ook absoluut geen echte review om heen bouwen, alleen een "first insight opinion". :)

OT: Aangemeld! Hoop eens een keer gekozen te worden, haha. :)
Ik begrijp het wel met de uitgestelde release begin ik nu ook zo mijn twijfels te krijgen in vergelijking met de s4.
Vooral sense natuurlijk en het scherm als de htc inderdaad 2 weken geleden uit was gekomen had ik hem zeker gekocht.
Nu word het vergelijken.
Een tweaker zou niet snel omgepraat moeten worden met verkoop praatjes maar zich baseren op feiten en zo een actie maakt dat natuurlijk mogelijk.
Ik heb zelf wel dat nu er Full hd telefoons zijn ik straks wel het beste scherm wil hebben.

}:O

PS: op het eerste gezicht vond ik het wel iphone ish.

[Reactie gewijzigd door jappiejaap op 20 maart 2013 11:46]

Het verschil tussen een 720p en 1080p scherm zie jij niet van zo'n kleine afstand. Nu alles 'retina'is, en dus geen pixels zichtbaar, moet je kijken naar dingen als ips vs amoled, kleurechtheid en dat soort dingen.

Ik vind zelf het scherm van de lumia 920 erg mooi; goede kleuren, rete scherp, erg responsief en ook met handschoennen/pen te bedienen.
Bij soort gelijke evenementen geven de testers in mijn ogen altijd gewoon hun mening. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Tweakers.net maakt er altijd een leuk video item van, dus we zullen het wel zien.
Nee, ik wil niet testen want ik wil niet voor het marketing karretje gespannen worden van HTC.
Zolang er niet tegelijk verschillende toestellen van meerdere fabrikanten worden getest tenminste.

Liever onafhankelijk testen dan dit soort snoepbijeenkomsten met gladde verkopers. Of betaald HTC hier Tweakers / de Persgoep voor dit soort werk?
Wat een onzin! Tweakers heeft soortgelijke acties vaker gehouden, onder andere met Nokia toestellen (http://tweakers.net/plan/...kia-lumia-800-spelen.html) en de Galaxy note 10.1 (http://tweakers.net/plan/...laxy-note-101-testen.html). Er worden dus wel degelijk toestellen van meerdere fabrikanten tegen het licht gehouden, alleen niet tegelijkertijd. Da's logisch, want ze verschijnen ook niet precies tegelijk.

In de gebruikersreviews die daarna verschijnen staan soms ook stevige kritieken. Het is dus niet zo dat er dan opeens alleen maar biased verhalen staan die gedicteerd zijn door de aanwezige product managers van de fabrikant.

Ik vind het een mooie manier om snel een toestel goed tegen het licht te kunnen houden en ik werk er graag aan mee. Ik heb er namelijk ook plezier in om zo'n review te schrijven; zie mijn HTC One S review (niet betaald door HTC!). Ik ben erg onder de indruk van de enorme sprong in technologie die in een jaar tijd heeft plaatsgevonden (schermresolutie, processor, design) en ben heel benieuwd naar de verschillen in de praktijk. Ook de camera zou ik uitgebreid willen testen, want dat is voor mij een belangrijk onderdeel van de smartphone.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 20 maart 2013 15:17]

aww zo jammer, ik vlieg 3 april permanent naar vancouver, dus ik ben dan net het land uit,
anders had ik super graag getest, want ik heb heel erg veel interesse in deze telefoon.
alsnog super actie jongens!

en marketing karretje van HTC ik dnek dat als je het niets vindt je dat ook vast wel zal mogen zeggen, of ze het uitzenden weet ik niet wss wel maar komaan hoor.

[Reactie gewijzigd door freaq op 20 maart 2013 07:53]

Kun je dan ook even ter plekke een flinke geluidsinstallatie opzoeken en de muziek op standje Techno-party zetten en dan een filmpje maken? :Y)

Ik vraag me namelijk af of HTC nou eindelijk het probleem met geluidsopname bij hoog volume (harde muziek) heeft opgelost. Al vanaf de HTC Sensation t/m de HTC One X wordt het geluid dan volledig distorted opgenomen en zijn je filmpjes bij concerten en feesten dus waardeloos. Dat mag onderhand weleens opgelost zijn dacht ik zo ;)
Onder het motto, ach we proberen het gewoon met 50.000 andere tweakers om kans te maken.. :D Mooie actie, prachtig toestel heb zelf nu een Nexus 4. Toch heb ik nog wel een zwak voor HTC. Hoop dan ook dat ze met dit toestel weer wat kunnen winnen tegenover de rest en samsung.
Gewoon een goede reclame stunt dat ze uiteindelijk niet veel geld kost, behalve dan een (of meerdere) toestel(en) ter beschikking te stellen. Persoonlijk heb ik HTC altijd een redelijk goed merk gevonden met af en toe problemen als elk ander merk, maar helaas is Samsung de naam voor Android geworden lijkt wel. Zou graag zien dat HTC eens bovenaan kwam te staan gevolgd door Sony aangezien ik beide merken i.i.g. beter vind dat Samsung zelf, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

De Nexus 4 die jij hebt is van LG, en daarmee heeft LG zich echt overtroffen moet ik zeggen. Het grote nadeel van LG is de slechte naam op telefoon gebied (in Nederland) en de redelijk 'lelijke' skin, maar daar heb je bij een Nexus geen last van.
Het ziet er inderdaad vooral uit als een reclamestunt.

Ik vind dergelijke acties altijd toch wel jammer. Ik ga niet naar A'dam rijden en 30 euro benzine(diesel) vergooien om een toestel te testen.

Hopelijk komt er een duidelijke review dan lees ik die wel.
Komt er een duidelijke review? Die is er toch al? :)
reviews: HTC One: een schoonheid met kleine imperfecties

[Reactie gewijzigd door ACM op 20 maart 2013 07:58]

Ik wil best met mijn collega's een dienst ruilen en 40 euro benzine en 4 uur (hmm, spits, zal wel meer 5 uur worden) rijden spenderen om te komen, dus als jij niet meedoet, better odds for the rest of us :)
Hey fin dan rijden we toch met ons 2en spaart alweer wat geld uit

haha bij deze mij ook aangemeld.
0Anoniem: 303253
@Kevinp20 maart 2013 08:43
En dan achteraf hier lezen dat de testers het toestel mochten houden.... }>
Het mooiste is, ik ben gisteren geweest en je mag m inderdaad houden!
Zou het zo graag willen testen maar ik ben gewoon eerlijk ben geen held in reviews schrijven,
dus ik zou zeker afvallen maar dat wil niet zeggen dat ik zo graag deze telefoon wil hebben.
Volgens mij hoef je voor deze actie geen review te schrijven :)
nee inderdaad. er is immers al een review voor :)

http://tweakers.net/revie...-kleine-imperfecties.html

[Reactie gewijzigd door purrple op 20 maart 2013 08:39]

Helaas... Ik ben nog wat te jong (14), anders was ik graag komen testen :) .
In de spelregels staat er volgens mij niks over leeftijd ;)

Ik was van plan de Xperia ZL te gaan halen bij de Phonehouse in DUI. Maar misschien dat 'even spelen' met de HTC me weet te overtuigen.

Over de One S ben ik, op het formaat na, iig. wel te spreken.
Ik kom heel graag testen!

Al jaren verstokt aan de iPhone maar ik wil nu de switch maken. Deze HTC One Experience kan daarmee een doorslag geven!

Al met al test ik deze graag en wil ik weten of de overstap van iOS naar Android goed te "behappen" is!
Volgens mij levert HTC ook een stukje software mee waarmee je een backup van je iPhone rechtstreeks op je HTC One kunt zetten. Inclusief contacten en berichten en dergelijke. Lijkt me fantastisch handig als je nu een iPhone hebt.
Alhoewel ik een klein half jaar de one X heb, is de nieuwste HTC natuurlijk net iets beter. Voor mij altijd HTC, hebben mij nog nooit in de steek gelaten.
Sluit me hier volledig bij aan. Heb nu ruim een jaar mijn HOX, maar ben erg benieuwd naar de HTC One en of dit voldoende vernieuwing is ten opzichte van het topmodel een jaar geleden :)
Helaas kan ik dan niet, maar ik zou het zeker wel willen! ;)
Ik ben heel benieuwd naar dit nieuwe toestel en wil hem dan ook graag komen testen!

Natuulijk ben ik in de mogelijkheid om aanwezig te zijn in Amsterdam Noord om de aangegeven tijd.

[Reactie gewijzigd door e_balk op 20 maart 2013 07:08]

1 2 3 ... 23

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee