Door Wilbert de Vries

Wil jij als eerste met de Nokia Lumia 800 spelen?

27-10-2011 • 08:00

142 Linkedin

Nokia heeft de Lumia 800 aangekondigd. Dit nieuwe vlaggenschip draait op Windows Phone 7.5 en ligt in november in de winkels. Tweakers.net heeft bij Nokia 30 exemplaren losgepeuterd, waarmee tweakers voor die tijd al kunnen spelen.

Nokia Sea Ray-afbeeldingTijdens een speciale bijeenkomst op woensdag 9 november op het hoofdkantoor van Tweakers.net kunnen dertig gelukkige tweakers zelf aan de slag met het nieuwste toestel van Nokia, dat dan nog niet eens op de markt is. Zodoende kun je als een van de eersten in Nederland zelf ervaren hoe Microsoft en Nokia invulling geven aan hun samenwerking, en of de hardware én software een beetje bevallen. Uiteraard kunnen er ook vragen aan Nokia worden gesteld, en wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.

Nokia heeft het toestel voorzien van een op 1,4GHz geklokte Qualcomm MSM8255-cpu en een amoled-scherm dat door Nokia als Clear Black Display wordt aangeduid, met een diagonaal van 3,7" en een resolutie van 800x480 pixels. Nokia voegt onder meer zijn eigen kaartenprogramma met gratis navigatie toe aan Windows Phone.

Als jij kans wil maken om aanwezig te zijn bij deze exclusieve testsessie, waar je bovendien kans maakt op een van de te verloten exemplaren, dan kun je dat doen door dat hieronder aan te geven. Van de deelnemers wordt een userreview verwacht, die onder meer in het Nokia Lumia 800 Launch Center zal worden opgenomen. Lees voordat je meedoet, wel even de kleine lettertjes en verdere details in dit topic.

Let op: er zal een microsim-knipper aanwezig zijn, evenals diverse adapters zodat mensen die hun sim hebben verknipt tot microsim hun sim weer normaal kunnen gebruiken.

Reacties (142)

Wijzig sortering
Heeft deze telefoon nou een MSM8255 of MSM8255T SOC? Volgens de qualcomm website heeft de MSM8255 een maximale kloksnelheid van 1Ghz, terwijl de MSM8255T (Turbo?) een kloksnelheid heeft van 1,5Ghz en welke onder andere ook in de HTC Titan zit.

Ook ik had mij eerst aangemeld, maar moest mij afmelden omdat ik geen microsim heb. Maar behoort bij het testen ook niet gewoon een bijhorend abonnement? De ervaring van iemand met een budget internet verbinding van 1mbps zal heel anders zijn dan iemand met een dikke pijplijn van 14,4mbps. Volgens mij had er na een belronde met de Nederlandse providers best wel iets geregeld kunnen worden voor 1 dag..
En wat is er mis met wisselende ervaringen bij een test?
Als blijkt dat een langzame verbinding een groot negatief effect heeft op de ervaring van de telefoon, dan is dat ook weer een uitkomst, lijkt me.
Dat vind ik wel een goed punt, ik heb niet eens een internet abo op mijn telefoon :)
sjips. Lees idd dat je een microsim nodig hebt
Zou het netjes vinden als ze vanwege de beperkte verkrijgbaarheid ze gedurende de testperiode er 1 ter beschikking stellen
Ik ben er die avond zelf ook. Mijn micro-sim kan ter plekke worden gebruikt. Ik denk dat het hebben van een microsim een pré is, maar laat het je er niet van weerhouden om je aan te melden. Als je als winnaar uit de bus komt, kunnen we altijd nog kijken hoe we het oplossen: de winnaar kan mogelijk bij iemand een microsim lenen uit zijn omgeving of ik laat die van mij rondgaan :)
Kan MS dan niet wat prepaid micro sims regelen voor de winnaars? Dan blijven de kosten ook voor MS beheersbaar.
Is er ondertussen al bekend wie er aanwezig mogen zijn?
Duidelijk, thanks!
Ah, microsim vereist voor deelname... #jammer
http://www.youtube.com/watch?v=8VZ8aQVUz4A

Je kan je gewone sim verknippen tot een micro variant. (En dan eventueel met een converter weer voor je gewone telefoon gebruiken)
Dat is heel leuk maar ik ga mijn SIM kaart niet verknippen met het risico dat deze niet meer werkt, enkel om twee uurtjes met een nieuw toestel aan de slag te kunnen :)

Verder een hele gave actie voor de mensen met een MicroSIM!
Haha, meen je dit nou serieus? Je weet dat je bij elke provider gewoon een nieuw sim kaartje kan aanvragen? Ik bedoel, ik loop naar binnen bij Vodafone en ze geven me een sim kaart, of micro sim als ik daarom vraag.
Ik ben nog een van de (weinige?) prepaid gebruikers van Vodafone. Ik betwijfel dan ook of ze zomaar een SIM kaartje (zij het gewoon of micro) voor mij kunnen regelen :)
Je kan ook gewoon voor 5 euro bij de hema een sim kaartje halen en deze verknippen. Verlies je ook niets ;)
Je kunt ook gewoon deze unit bestellen binnen nu en 12 uur:

http://www.123dagaanbieding.nl/
Handig,.. maar niet als je bij o.a. ING zit, dan moet je 24 iir wachten voordat je weer online betalingen kan doen.
Microsim template (pdf) voor doe-het-zelf oplossing (voor tweakers dus):
http://f.cl.ly/items/b48f184fa9bdbef92dc0/MicroSIM.pdf
Anoniem: 390875
@cc1228 oktober 2011 04:16
jemig.. het is dan ook alleen maar even wat snijwerk langs de chip... mensen die hier speciale cutters voor kopen hebben volgens mij of geld teveel of hebben een mobieltjes toko (van het "MOBIEL UNLOCK HIER" type) waar ze het wellicht vaker zouden moeten doen.
Ik heb deze Microsim cutter gekocht voor mijn iPhone 4S, levertijd is een dag of tien, werkt prima.

[Reactie gewijzigd door donny007 op 27 oktober 2011 15:31]

sjabloon is minder dan een minuut en 2 minuten knippen om het netjes dte doen

http://cl.ly/b57350d6c79c...7lbfFF9AkE-hcfuvmdp9bFAoQ
Ik heb de microsim al klaar liggen ( KPN).

Ik heb brede ervaring met het testen van GSM's, en heb ondertussen een sterke voorkeur voor Nokia. Dat Nokia durft te kiezen voor Windows Phone - geeft mij het vertrouwen op een goede basis en een volledige set functies.

Dat er wellicht 10.0000 apps te vinden zijn; spelletjes, onzin, etc. in allerlei winkels vind ik minder interessant. De meeste zakelijke gebruikers - gebruiken er slecht 3; maar dan veel... en dan ook complex en stevig. Op die manier wil ik naar de telefoon kijken.
Dat wordt inderdaad een lekker eenzijdige test met 30 iPhone gebruikers :p

Ik meld me maar weer af... :(
Afgemeld inderdaad.

[Reactie gewijzigd door ksborg op 27 oktober 2011 19:09]

Meld je maar weer aan hoor, heb ik ook gedaan. Ben zelf zeer tevreden WP7 & WP7.5 gebruiker sinds begin dit jaar, ben vooral benieuwd naar de telefoon zelf en natuurlijk de Nokia apps :)

Ik denk zelfs dat het positief is als er relatief veel iPhone users op af komen. Android kennen we inmiddels allemaal wel en Windows Phone nestelt zich precies tussen die twee in, een beetje 'best of both worlds'. Windows Phone heeft al aardig wat iPhone users over de streep getrokken en als er gebruikers zijn die dit kunnen onderstrepen (zelfs al stappen ze zelf niet over) dan is dat alleen maar positief!

Want eerlijk is eerlijk, Windows Phone verdient het om een van de grote jongens te worden.
Waarom verdient WP dit dan?

Ik heb eigenlijk nog niets gezien waarvan ik dacht "whow, dat zouden alle telefoons moeten hebben". Iets wat je bij android en iOS bijv. wel hebt.

Ik ben er wel nieuwsgierig naar natuurlijk, want ik ben zo erg anti-microsoft geworden in de loop der jaren. Vroeger verkocht en repareerde ik ze, en was ik alleen maar vol lof. In de loop der jaren is dit alleen maar omgegroeit in ergernis, trage performance, enorm verslechterde interface (stoor ik me het meeste aan), niet meelopen met de tijd, etc. etc.

Nou is WP een mobiel platform, wie weet zitten hier hele andere jongens achter. En hebben ze het zo maar voor elkaar dat ze iets moois gebakken hebben. Ik hoop het wel, maar tot het zover is blijf ik vrienden/familie iOS/android aanraden (snelheid, compibaliteit met websites, soepele interfaces, etc.).
Android soepele interfaces? Dan kan je voortaan betere WP7 promoten. Die heeft net als iOS hardware-versnelling voor de beeldopbouw. Android heeft dat niet, en dat merk je goed.
Misschien moet je eens een fatsoenlijk Android toestel gaan testen, geen 80 euro toestel.
Nokia heeft altijd telefoons gemaakt met goeie hardware. Samen met een nieuwe OS kon Nokia wel eens hoge ogen gooien mits ze een aantal toestellen op de markt weten te zetten tussen de 100 en 200 euro.
Met een Qualcomm MSM8255 en een AMOLED lijkt mij een prijs voor dit toestel onder de €200,- onmogelijk.

edit:
'voor dit toestel' aan de zin toegevoegd

[Reactie gewijzigd door The Lord op 27 oktober 2011 09:14]

dat is de lumia 800, die gaat €499,-- kosten (uit de video van de hands on). denk niet dat het idd snel gaat gebeuren voordat daar €300,00 vanaf gaat.
Maar hij heeft het over EEN toestel en dat kan. om onder de 200 te komen, zullen we nog wel even moeten wachten en zal dan echt het minimum van het minimum aan hardware krijgen om nog net WP7.5 te draaien (mijn gok).
(aangezien je een sony arc al vanaf €300 kan krijgen)

edit: bron van prijs bijgezet

[Reactie gewijzigd door Dxue op 27 oktober 2011 09:37]

die gaat €499,-- kosten
Dat is de adviesprijs.
Leuk om te tonen bij abbo's waarbij je hem gratis krijgt
In vrijwel alle gevallen ligt de werkelijke prijs van een los toestel een stuk lager dan die adviesprijs.
Mijn huidige LG Optimus 7 welke prima draaid op WP 7.5 heb ik los aangeschaft voor €210. Het exemplaar bezit een 1ghz processor, 16 gb opslag, 5mp camera en zelfs al een front facing camera. Het is in mijn optiek dus goed mogelijk om een kwaliteitstoestel voor rond de €200 in de markt te zetten.
Ik hoop dat belgen mee mogen doen :)

Ik heb me alvast opgegeven ...

Ik woon te Antwerpen dus het valt nog mee om even op en neer te rijden naar A'dam :)

Als ik 'm dan nog zou winnen zou het helemaal chique zijn... Ik zou 'm zeker nooit ni doorverkopen (doe ik nooit met dingen die ik win trouwens)... Ik heb trouwens al een Live account, waarmee ik ook Xbox speel (gold).... Ik zou de phone vooral gebruiken om overal te mailen/surfen en een aantal tools te gebruiken die ik nu op m'n android heb... (hopelijk zijn er gelijkaardige tools op de windows phone zoals de Wifi Scanner, hiermee heb ik een handige tool om netwerken in te stellen/kanalen te kiezen in drukken radio-omgevingen)

Ik heb nu dus een droid, en ben er wel heel tevreden van... maar het was een budgettoestel (de originele Wildfire @260 euro) omdat het mijn eerste smartphone was nadat ik daarvoor steeds gewone gsm's had met java apps erop en ik niet goed wist wat ik ervan moest verwachten... ik wilde een beetej de kat uit de boom kijken.
Ik zou zo weer een android kopen, en ditmaal wss een duurdere (en snellere).
Een windows phone zou ik op dit moment niet kopen; maar als ik er eentje kan gebruiken voor een tijdje (of win), kan dat misschien wel juist weer de knip geven om mij aan boord te halen van de winmachines. Het is gewoon omdat ik geen ervaring heb met die toestellen dat ik het niet zou kopen; een beetje 'geen kat in de zak kopen' want het blijft toch wel veel geld voor iets dat je niet kan terugbrengen als je het niet goed vindt na een paar dagen...

Dus; als ik zou winnen, blijf ik mss achteraf ook winphones gebruiken; Als ik in het panel zit en niet win; dan heb ik toch al een beetje gewonnen en kan ik ze toch al eens een beetje testen... maar dan zal het misschien daar ook bij blijven; tenzij ik echt van m'n stoel geblazen wordt door die winphone dat ik meteen beslis dat m'n volgende er ook zo eentje wordt.. al betwijfel ik dat eerlijk gezegd een beetje...


Gamen op de phone doe ik trouwens niet; met m'n huidige phone gaat dat trouwens amper want die heeft geen 3d-chip; maar zelfs al had die er eentje dan zou die niet voor gamen worden ingezet denk ik. Ik speel wel thuis op m'n pc en console eens een spelletje als ik daar zin in heb. Ook socializen doe ik eigenlijk niet veel op m'n mobiel... (facebook/msn/chatten/...) en zijn dingen die ik ook vooral thuis op de pc doe ipv op m'n mobiele phone... Het enige wat ik eigenlijk 'sociaal' doe is FourSquare gebruiken om te zeggen waar ik ben; en dan vooral om hoog in de ranks te staan... (ik hou van competitief zijn!)
Niet altijd. Kijk maar naar de N97.
Nog nooit een toestel gehad met zoveel problemen. Dit kon software en hardware problemen zijn, maar ik denk dat ik deze nog vaker binnen heb gehad ter reparatie dan de LG cookie.

OT: Ben ook heel benieuwd welke vrijheden Nokia heeft gekregen van Microsoft. Heb Windows phone 7 wat beter uit kunnen testen en ik moet zeggen dat het wel een heel fijn besturingssysteem is wat soepel werkt.
Je noemt 1 Nokia toestel uit de ik weet niet hoeveel toestellen die Nokia heeft uitgebracht.

Ja, nee, dan heb je gelijk, de kwaliteit van Nokia is om te huilen...

Wat betreft de vrijheden van Microsoft wijst veel erop dat die vrijheden erg groot zijn, aangezien het een strategische alliantie is tussen MS en Nokia. Nokia heeft WP 7.5 nu om hun marktaandeel op te krikken weer, MS heeft Nokia om ervoor te zorgen dat WP 7.5 een groot succes gaat worden. Voor beide partijen is het een cruciale overeenkomst die aangeeft dat dit voor beide veel mogelijkheden MOET geven om te kunnen onderscheiden, te kunnen schitteren. Het is voor Nokia en MS do-or-die time.
Waar haal je die wijsheid dat Nokia kwaliteit om the huilen is. Mss was de software (Symbian) niet echt meer up to date (al is ook symbian een inhaalbeweging aan het maken) maar de telefoons zijn van de betere kwaliteit (zeker voor hardware en bel kwaliteit).
''Waar haal je die wijsheid dat Nokia kwaliteit om the huilen is''

Misschien moet je beter leren lezen, wat dat zegt hij namelijk NIET.
Dat nieuwe OS lijkt vooralsnog echter nog een grote stap terug t.o.v. dat van de laatste Symbian toestellen. Heb tot en met mijn vorige telefoon steeds Nokia telefoons gehad. M'n huidige telefoon is een Android (SGS) en daar ben ik niet echt super tevreden mee.
Ben nu aan een nieuw toestel toe. Als Nokia geen nekschot aan Symbian had gegeven, dan zou ik absoluut weer terug keren op het oude nest en voor Nokia/Symbian gaan.
Met de nieuwe weg die ze nu inslaan met MS, nee dank je feestelijk. Zitten we straks met de mobiel, net als op de PC met twee verschillende virus scanners om een beetje beveiligd te zijn, die samen de batterij lekker snel leeg slurpen. M'n volgende toestel? Hopelijk is Android 4 een stuk beter dan Android 2. En als ik dan over twee jaar weer een nieuw toestel wil, nou laat ik zeggen dat met elke Android app die ik koop de kans dat ik nu ooit nog terug kom bij Nokia weer een stukje kleiner wordt.
Wat mij betreft is dit nieuwe OS het einde van mijn liefde voor Nokia, en als meer oude Nokia fans hier ook zo over denken, dan zou dit OS wel eens de doodsteek voor Nokia kunnen zijn.
Anoniem: 340897
27 oktober 2011 08:13
Ik heb gelukkig een microsim en wil deze Nokia wel eens ff vergelijken met de Iphone 4
Volgens mij is dat een oneerlijke zaak. Windows Phone is nog zo kort op de markt...
Tja, dat probleem heb ik ook. Geen microsim. En om nou mjin simkaart te knippen voor een mogelijke testsessie trekt me ook niet echt.

Desondanks een leuke actie. Hopelijk komen er veel goede reviews uit.
Ben zeer benieuwd om het nu eens een echte vergelijking ten opzichte van mij iPhone te geven.
Ik gebruik nu al een tijdje de Samsung Omnia 7 ook met WP7 mango. Zowel prive als voor zakelijk. Ik vind met name de Office (365) en SharePoint integratie erg belangrijk aangezien ik dit voor mijn werk veel gebruik. Tot nu toe ben zeer te spreken over de native ondersteuning die WP7 daarvoor te bieden heeft en wil daar graag een review over schrijven.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee