Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 651 reacties

Ter gelegenheid van de introductie van Battlefield 3 laten Tweakers.net  en EA drie tweakers met een heuse tank rijden. Deze drie gelukkigen mogen zo ook nog eens strijden om een heftige game-pc in camouflagekleuren.

Op donderdag 27 oktober komt Battlefield 3 in Nederland uit. Hoewel menigeen er nu al van overtuigd is dat BF3 een topgame is, blijft gamen een virtuele ervaring. Voor de liefhebbers die geen levensechte simulator kunnen betalen, organiseert Tweakers.net samen met EA een heuse tankslag bij het Eindhovense Traffic Control.

FV 432-pantserinfantrievoertuigDrie tweakers mogen op 3 november achter de stuurknuppels van een FV 432-pantserinfanterievoertuig kruipen om over een speciaal uitgezet parcours te rijden. Om kans te maken op deze unieke ervaring, hoef je alleen in de poll hieronder aan te geven dat je kans wilt maken. Uit de deelnemers worden willekeurig drie winnaars geselecteerd die met het stalen monster op pad mogen.

Alle drie de gelukkigen krijgen van EA een exemplaar van Battlefield 3 mee naar huis. Traffic Control zal daarnaast bepalen welke tweaker het best met de echte tank overweg kon. Deze user wint een door Medion beschikbaar gestelde Erazer-game-pc. Deze pc heeft een Intel Core i7 2600-cpu aan boord en is voorzien van 16GB geheugen, een 256GB-ssd en een 3TB grote hdd. Voor het grafische rekenwerk is voorzien in een Nvidia GeForce GTX 580. De behuizing is bovendien in fraaie camouflagekleuren gespoten.

Spelregels:

- Crew en werknemers van Tweakers.net en VNU media zijn uitgesloten van deelname.
- Aanmelden voor deze actie via de poll kan tot en met 31 oktober 6 november 23.59 uur.
- Door deelname bevestig je dat je op 3 10 november beschikbaar bent.
- Deelnemers moeten op 3 10 november 18 jaar of ouder zijn.
- De prijs is niet overdraagbaar.

Update 2 november - De tank is een weekje uit roulatie als gevolg van een kapot onderdeel. De nieuwe datum is 10 november. De inschrijving is dus verlengd tot 6 november 23.59 uur. De winnaars krijgen 7 november bericht. Mensen die al hebben gestemd zijn hierover geïnformeerd.

Update 7 november - De winnaars zijn bekend en geïnformeerd.

Door Wilbert de Vries


Wilbert was tussen 2007 en augustus 2015 hoofdredacteur van Tweakers. In die tijd heeft hij de redactie en het merk Tweakers enorm zien groeien, zowel in bezoekers en bereik als pageviews en onderwerpen waar Tweakers over schrijft.

Volg Wilbert op TwitterVolg Wilbert op Google+
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (651)

1 2 3 ... 55
Ik ben 'pantserinfanterist' geweest DIT IS GEEN TANK. Wanneer leren ze het nou!
Dit is een pantservoertuig, (aka APC) hier zitten poppetjes in.
Ik heb gediend in een YPR 765, ongeveer dezelfde oude meuk. (als Dragonschutter en Boordschutter (als de echte schutter ziek was hehehe)
Oke tips:
1. Je hebt 2 'stuur' sticks. Als je aan een van de sticks trekt, wordt de track aan de corresponderende kant geremd, das niet zo moeilijk.
2. Als je in een bocht ingaat, geef extra gas (mits je niet al met teveel vaart aankomt), je voorkomt hiermee dat je een track (rupsband) eraf loopt (niet grappig als dat gebeurd). En dat je niet stilvalt
3. Je bent groot, houdt daar rekening mee
4. Je bent groot, maar ook een PANTSERVOERTUIG kan een redelijk boompje om rijden, laat je daardoor ook niet afleiden
5. Je zult waarschijnlijk zenuwachtig zijn, niks van aantrekken hoort erbij
6. Wees voor eens in je leven een echte man :+ GAS EROP! Denk dat er een vijandelijke brigade achter je aan zit, GO GO GO, peper in je reet.

Ik doe niet mee, gun het anderen

[Reactie gewijzigd door neboekadnezar op 26 oktober 2011 16:55]

Ik gun het ook anderen aangezien het toch niet overdraagbaar is.
Geen infanterist geweest maar wel meegediend als gewonde verzorger/chauffeur van de zelfde bak als neboekadnezar.

Voordeel daarintegen van een medische variant je hebt 2 bedden en de kachel moet altijd werken. Zo is die van ons een keer overleden tijdens een koude oefening en helaas bij een peleton ereen eruitgehaald.

ow ja de verkorte sticks indien aanwezig bij dit type afblijven tenzij het nodig is.
Die zijn voor acuut remmen(noodrem)
Ha! een hospik. Jullie zijn heilig _/-\o_ en altijd (mijn ervaring) een goed gezelschap.

En inderdaad, die korte sticks (als ze er zijn) afblijven als je wilt winnen. Wel een indrukwekkende ervaring, je organen verschuiven zowat *kuch*.
Ik denk niet dat ze het gaan waarderen als je bomen plat gaat rijden :P
Ik heb even wat info opgezocht over die tank.
Dit vond ik:
De FV 432 is in principe doosvormig en heeft een geheel gelaste constructie. Het pantser van de voertuigen is bestand tegen kogels en granaatscherven. De chauffeur zit links voorin en heeft een groothoekperiscoop in zijn luik. De voertuigcommandant/schutter bevindt zich achter de chauffeur en heeft een commandotoren die 360° draaibaar is, met daarop een affuit voor een 7,62mm MVAD-mitrailleur aan de voorkant. Naast hen aan de rechterkant zit de motorruimte. Achter hen is ruimte voor 10 man volledig bewapende infanterie. Boven deze ruimte zit een groot rond luik.

Er waren drie hoofdtypes van de FV 432. De Mk 1 werd aangedreven door een Rolls-Royce B81 achtcillinder 169 kW/240 pk benzinemotor. De Mk 2 had een meerbrandstofdieselmotor, waardoor zijn betrouwbaarheid en actieradius groter werden. Het laatste type was de 2/1 met een verbeterd uitlaatsysteem en verbeterde motorruimte.[/


Hij kan ook 52 km/u rijden.

En verder:

Bemanning: 2 plus 10 man infanterie

Lengte: 5, 25 m

Breedte: 2,8 m

Hoogte: 2,29 m

Gewicht: 15.240 kg

Pantser: Maximaal 12 mm

Motor: Rolls-Royce K60 No. 4 Mk 4F zescilinder 170 kW/240 pk meerbrandstofdieselmotor

[Reactie gewijzigd door mrtnptrs op 26 oktober 2011 10:02]

Leuke actie!, wie 't zich afvraagt, dit zijn de 'specs' van de tank ;)

:+
processor - Human-Brain
OS - You

Production history
Manufacturer GKN Sankey

Specifications :+
Weight 15 tons (15.3 t)
Length 5.25 m
Width 2.8 m
Height 2.28 m
Crew 2 + 10 troops (deze zijn hier waarschijnlijk niet inbegrepen)
Armour 12.7 mm max

Main armament 7.62 mm L7 GPMG
Secondary armament smoke dischargers
Engine Rolls-Royce K60 multi-fuel 240 hp
Power/weight 15.7 hp/tonne
Suspension torsion-bar, 5 road wheels
Operational range 580 km
Speed 32 mph (52 km/h)



klinkt als een érg leuk 'speeltje' om het parcours mee af te leggen :o

[Reactie gewijzigd door Gorlimtouk op 26 oktober 2011 21:20]

"Crew 2 + 10 troops (deze zijn hier waarschijnlijk niet inbegrepen)"
Toch een gemiste kans. Doe ik niet meer mee :+
een korte aftermath was idd wel leuk geweest.

kleine moeite om je voor deelname op te geven. kleine moeite om een kort stukje te schrijven?
Ik moet zeggen dat ik het ook wel jammer vind dat degene die de tank het beste kan besturen de PC krijgt.
Ik heb niet zo heel veel rijervaring dus als ik met de tank mag rijden, zal iemand anders de PC wel winnen vanwege de rijervaring >.>
Er zijn een aantal mensen waarvan ik weet dat ze in tanks kunnen rijden die hier rondlopen op tweakers.net. En het rijden in zo'n ding is gewoon compleet anders dan het rijden in een auto of wat voor voertuig dan ook.

Rijervaring zal wel wat helpen, maar dat zal echt minimaal zijn.

Wat je overigens kunt doen:
http://www.ebay.co.uk/itm...rucks&hash=item19c8d7ff26
Je kunt die dingen gewoon kopen. Dus als je zo'n ding koopt kun je even goed oefenen, en dan is de kans die PC te winnen een stuk groter :)
Testritje aanvragen ;) ?
Ja iedereen rijd dagelijks in een tank en door bagger en zand...
Een tank is niet echt te vergelijken met een "luxe" auto op het heerlijk asfalt.

[Reactie gewijzigd door mukkel op 26 oktober 2011 12:03]

Neuh, ik sla deze even over
Een beetje onzinnig imho, maar blijkbaar zijn er toch mensen die NIET in een tank willen rijden en wellicht een dikke pc winnen... Toch een vreemde wereld 8)7

In ieder geval, zeker weer een leuke actie!
Maar ik wil nu wel in die tank rijden :9~
of ja... panser voertuig :9
mogen de randomheid mij geluk gunnen :+
Die Game-pc wil ik ook wel winnen.....

Hoe werkt zo'n tank? Net als een auto? Of krijg je een PS3-style controller in je hand?

@school: als ik op 3 November ziek ben is het vooral niet omdat ik in Eindhoven met een tank ga raggen ;)

[Reactie gewijzigd door donny007 op 26 oktober 2011 16:32]

Een tank heeft een gas hendel voor iedere kant als ik mij niet vergis: http://lh5.ggpht.com/-V50...tank-for-sale-inside5.jpg
Daarmee kun je dus de snelheid per kant aanpassen ;)
in ieder geval geen normaal stuur dus :P
voor de beeldvorming (van bovenaf het luik in gezien)

zo dus... zoals al eerder gezegd door neboekadnezar 2 hendels om het remmen van de tracks te regelen, 1 voor de linker track en 1 voor de rechter track.

(tanks hebben tegenwoordig veelal WEL een stuur, Leopard, Abrams... zie bijvoorbeeld de Leopard 2A4 ;) )

edit: Tuuuuuurlijk wil ik wel een rondje (of meer rijden!!!)

[Reactie gewijzigd door pickatchoo op 26 oktober 2011 19:24]

Sommige mensen hebben verplichtingen waar je je níet voor ziek kunt melden.
*sob sob sob* :'(
Zijn hier verder nog voorwaarden aan verbonden? zoals leeftijd en/of het hebben van een rijbewijs?
Ik denk niet dat ze de openbare weg opgaan ;)
Eigen terein = geen rijbewijs.

En je zou bij het stuur, gas- en rempedaal moeten komen :P => >1.20mtr
ik denk niet dat er een stuur in zit :P
Ik bedoel ook meer voor verzekeringsdoeleinden. Bedrijven die quads, karts ect verhuren (ook al is het op eigen terein) hanteren vaak ook van dit soort regels, omdat het moet van de verzekering.
Ik denk niet dat het leger een verzekering heeft. Alles eigen risico want hoe hoog denk jij dat de jaarlijkse premie zou zijn om het gehele wagenpark (met dit soort voertuigen erbij) te verzekeren? Kapot gaat het toch wel met de jongens en meiden van het nederlandse leger :)
word ook niet verzorgd door onze jongens en meiden, maar door het Eindhovense Traffic Control.
Waarschijnlijk dat ze wel gaan filteren op leeftijd: +18
Zou wel leuk zijn om met een tank te mogen rijden
Ik denk dat je de openbare weg aan gort rijd met die tracks.

Hoe vet als je er in mag rijden.
we zijn toch tweakers en kunnen omgaan met het internet of niet ?
volgens de site van traffic control :
Voorwaarden
Voor het rijden in een legertank moet je min. 18 jaar zijn.
Locatie
Eindhoven.

Tank rijden vindt plaats op basis van roulatie. Er kunnen max. 8 personen in één tank.
Maar het had wel bij de voorwaarden mogen staan inderdaad.
Dat hebben we idd maar even toegevoegd, thx :)
Ik heb al ja geklikt, maar ik ben 3 november geen 18 :(
Kan ik mijn stem nog ongedaan maken of is dat niet nodig?
Dat zal niet nodig zijn. Mocht je winnen en je moeten afmelden, dan trekken we wel weer een nieuwe winnaar ;)
Voor een tank of panservoertuig heb je een apart rijbewijs nodig: rijbewijs F.
Dus nee, een auto rijbewijs zul je niet nodig hebben :P
Idd wie wil dit nou niet?
Pas ik daar wel in met 1,92m?
Van wat ik heb gehoord is dat het best krap zit. Maar goed, daar heb ik in de gemiddelde kleine auto ook last van, dus dat gaat vast goedkomen :P
De pijn die er dan achteraf aan overhoudt helpt de herinnering levend te houden,
mijn 188cm moet maar passen.
Ach ik ben 2,00m en doe ook gewoon mee, gewoon een beetje vouwen! :+
Dat wordt effe proppen inderdaad, maar het is het waard ;D
Ach ik doe met 1.97 ook mee :p
Goed gedaan Tweakers!

En kan niet snappen dat er mensen zijn die 'nee' drukken...
Ik wel, als je 3 november geen vrij kan krijgen dan is het lastig :p
Ik kan gelukkig wel vrij krijgen :D Nu hoef ik alleen nog maar te winnen!
Precies, ik heb dan een tentamen, en dat moet helaas voor gaan...
Ik heb kans dat ik vrij kan krijgen, maar weet het niet zeker. Ik neem de gok maar gewoon, wat is uberhaupt de kans dat je 1 van de 3 bent
1 op 1346, om 2.14 uur op de trekkingsdag
zitten ook nog best veel mensen op tweakers die naar school moeten hoor... like me echt superjammer!
Goed gedaan Tweakers!

En kan niet snappen dat er mensen zijn die 'nee' drukken...
Of die nog geen 18 zijn. :D ;)
Hmm.. School vs Scheuren in een tank.. *even denken*.. :Y)
De enige reden dat ik ''Nee'' heb gedrukt is omdat ik nog geen 18 ben.
Waarom kunnen we nu onze keuze aanpassen? Er is verder nog niets veranderd?

Edit: My bad, mailtje zie ik nu pas :)

[Reactie gewijzigd door Tormbo op 2 november 2011 13:09]

De datum is anders. Sommige mensen hebben dan juist wel tijd om mee te doen, of juist geen tijd om mee te doen.
de datum is verandert, misschien kon je dus wel op de oude datum, maar niet op de nieuwe
1 2 3 ... 55

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True