Door Wilbert de Vries

Nomineer je favorieten voor Gouden Steeksleutel 2011

24-10-2011 • 08:00

35 Linkedin

Voor de vijfde keer organiseert Tweakers.net de Gouden Steeksleutel Awards. Hierbij worden door bezoekers de beste fabrikanten en producten van het jaar gekozen. Tot eind oktober kunnen bedrijven en producten worden genomineerd.

Gouden Steeksleutel Awards 2011Net als alle voorgaande jaren, trappen we de Gouden Steeksleutel Awards af met een nominatieronde, waarbij alle tweakers hun mening kunnen geven. Er zijn dit jaar 25 categorieën, variërend van laptops en grafische kaarten tot webwinkels en games, waarin producten en bedrijven genomineerd kunnen worden.

Voor elk van de categorieën is op het forum een topic aangemaakt, waarin bezoekers nominaties kunnen aandragen en bediscussiëren. De nominatiefase eindigt op maandag 31 oktober om 23.59 uur.

Na het nomineren is het tijd om de balans op te maken en de definitieve kandidaten voor de uiteindelijke stemronden vast te stellen. Vanaf 7 november kunnen alle bezoekers vervolgens gedurende drie weken hun stem uitbrengen. De uitslag wordt op 1 december bekendgemaakt, zowel op Tweakers.net als op de speciale actiesite.

Om zoveel mogelijk bezoekers de gelegenheid te geven mee te denken, zal de welbekende gele alertbalk worden ingezet. Er wordt met cookies voor gezorgd dat deze balk maar eenmaal per pc per gebruiker wordt getoond en dat ingelogde bezoekers die deze balk wegklikken de attendering helemaal niet meer te zien krijgen.

Panasonic Viera TX-P42VT30Onder de stemmers kunnen we dit jaar een Panasonic Viera TX-P42VT30 verloten. Deze high-end 3D TV is voorzien van een plasma-scherm en heeft in de Pricewatch een prijskaartje van gemiddeld zo'n 1500 euro!

De categorieën zijn, op alfabetische volgorde:

Beveiligingssoftware
Browser
Compactcamera
Draagbare navigatie
Dslr-camera
E-reader
Game
Gameplatform
Game-developer
Game-uitgever
HD-mediaspeler
Internetprovider
Laptop
Mobiele besturingssysteem
Mobiele provider
Moederbord
Monitor
Processor
Smartphone
Systeemcamera
Tablet
Televisie
Videokaart
Webwinkel
WiFi Router

Reacties (35)

Wijzig sortering
In de categorie 'Opbouwende kritiek': ik miste eigenlijk direct de verkiezing tot 'beste app'. Is er een specifieke reden voor dat deze niet ingesteld is?

Apps zijn dit jaar allesbepalend geworden in softwareland, en het lijkt mij een spannender verkiezing dan die waarvan de winnaars toch al van te voren bekend zijn (beste provider: XS4All, beste game: BF3, beste tablet: iPad2, mobiele OS: Android).

Nog even een opmerking over de discussie dat de Gouden Steeksleutel altijd verzandt in een stem op het product dat je zelf bezit: ja, klopt. Maar ervanuit gaande dat tweakers zich goed informeren over hun aankopen en dus kopen wat zij het beste product vinden, betekent de verkiezing volgens mij toch wel dat men voor de beste optie stemt. Bovendien zijn er best categoriën die niet zo gevoelig zijn voor het 'pride of ownership'-verschijnsel: browser, game-uitgever, en in mindere mate ook wel game/processor/videokaart omdat je niet per se het beste product hoeft te bezitten om gewoon te weten welke de beste was in 2011.
Nog even een opmerking over de discussie dat de Gouden Steeksleutel altijd verzandt in een stem op het product dat je zelf bezit: ja, klopt. Maar ervanuit gaande dat tweakers zich goed informeren over hun aankopen en dus kopen wat zij het beste product vinden, betekent de verkiezing volgens mij toch wel dat men voor de beste optie stemt.
Nee, dat zie ik niet zo snel gebeuren eigenlijk. Mensen maken een keuze en kopen iets. Of dat nu de beste keuze is of niet, mensen zullen niet graag toegeven dat een andere keuze beter was geweest.
Als gevraagd wordt wat je het beste vind, is dat meestal wel iets dat je zelf hebt gekozen/gekoch, omdat je anders eigenlijk zegt dat je het zelf niet goed gedaan hebt. En dat zullen niet veel mensen doen.

Daarnaast is het voor 90% van de categoriën verdomd moeilijk om fatsoenlijk te kiezen wat het beste is, omdat mensen totaal geen referentie hebben.

De steeksleutels zijn dan ook gewoon een populariteitsverkiezing, niet wat het beste is. Dat kunnen alleen mensen die daadwerkelijk alles goed getest hebben, en dat zijn er maar bijzonder weinig.
Het gaat hier bij de Steeksleutels om de verkiezing welk product jij het beste vindt. Het lijkt me dan juist de bedoeling van zo'n wedstrijd dat mensen met enige subjectiviteit mogen kiezen en het dus (ook) om populariteit gaat. Verkiezingen == populariteit. Als het de bedoeling is om het (technisch) beste product te bepalen, moet je geen individuele meningen vragen maar een vergelijkend warenonderzoek met een expertpanel organiseren of een abonnement nemen op de Consumentengids.

Ik geef bijvoorbeeld gelijk toe dat de iPad2 min of meer objectief beschouwd als geheel een beter en geperfectioneerd product is dan de Asus Transformer. Maar ik stem op die laatste, omdat ik onder 'beste keus' ook zaken meeneem als imago, uniciteit en prijs.

Vergelijk het eens met politieke verkiezingen: we stemmen niet uitsluitend op de bestuurlijk beste mensen, maar ook op imago, welbespraaktheid, hoe vaak die persoon op tv was en nog veel meer bewust en onbewuste argumenten. Dat vinden we toch allemaal een goede manier van verkiezingen houden? Als je de keuze wil overlaten aan de bevolking, weet je zeker dat de Tweede Kamer nooit optimaal gevuld zal zijn de absolute top qua bestuurlijkheid.

Het gaat er dus maar net om wat je onder 'de beste' verstaat :)
Niet om negatief te zijn, maar dit is eigenlijk een beetje een pride of ownership competitie.

Ik heb bijvoorbeeld mijn HX5V compact cam genomineerd. Prima cam voor mij, maar aangezien ik de tientallen andere camera's die genomineerd zullen worden niet ken, zal mijn uiteindelijke stem (op de HX5V) weinig zeggen. Hetzelfde geldt voor de meeste andere stemmers.

Het gros van de categorieën in de Gouden Steeksleutel heeft dit probleem. Wie heeft er meer dan één TV gekocht dit jaar? Wie heeft het afgelopen jaar meer dan één internetaanbieder gehad? Voor 95% van de stemmen zal gelden dat mensen by default stemmen op dat ene product dat ze dit jaar aangeschaft hebben. If at all.

Nuttige verkiezing voor categorieën als games, browsers, game platforms, besturingssystemen. Vrijwel alle andere categorieën? Not so much. Dan liever de pricewatch in en user reviews lezen.
Nuttige verkiezing voor games, browsers, game platforms, besturingssystemen? Die mening deel ik toch niet zozeer.

Voor ieder van deze zal het een maatstaf voor populariteit zijn ja, maar zal daarmee ook daadwerkelijk de beste binnen de categorie naar voren komen? Ik betwijfel het.

Browsers en (mobiele) besturingssystemen zijn net als de categorie beste camera, TV, wat dan ook. Velen switchen niet vaak, en stemmen op wat zij derhalve toevallig op dat tijdstip het frequentst gebruiken; niet wat objectief genomen naast elkaar gelegd is en gescored op wat het beste zou zijn.

Qua beste game wordt al evenmin iets zeggend, games van het begin van het jaar zijn sowiezo vaak al snel vergeten en van wat in Q3/Q4 gereleased is wordt het veelal niets meer dan een popularity contest gezien velen eigenlijk al voor aanschaf van het spel voor zichzelf de beste titel van het 'jaar' voor ogen hebben. Het zal mij dan ook benieuwen of er dit jaar niet gewonnen zal worden door Skyrim, MW3 of BF3.

Game platform same story als met alle andere vormen van technologie en gadgets, de meeste zullen slechts één of hooguit twee platformen gebruiken voor gamen waardoor het lastig is objectief te scoren. Daarnaast gezien we op tweakers zitten, een community met een hoog PC gehalte, zal het geen verbazing zijn om wederom de PC als beste platform uit de bus te zien komen.

Eigenlijk zou het gehele concept in een iets andere vorm gegoten dienen te worden, waarbij er rekening mee wordt gehouden met welke producten iemand daadwerkelijk gebruikt heeft in de afgelopen 12 maanden en daarvoor corrigiëren.

@Keypunchie: Ik bedoel het geenszins als te negatief, ik denk enkel dat het beter zal zijn voor het gehele concept indien het een iets andere vorm zal krijgen. Wat betreft je genoemde voorbeeld; de prijs/kwaliteit verhouding is inderdaad iets wat niet wordt meegenomen. Maar anderzijds, een relevantere vraag: welk is beter, bijv. de iPhone 4S of de Samsung Galaxy SII? Iedereen met een iPhone 4(S) zal roepen iPhone 4S, iedereen met een Galaxy SII zal roepen Galaxy SII.

Veel meer zeggende zal echter zijn om erbij te vragen over welk toestel men beschikt, en diegene met slechts één van de twee toestellen hun stem niet (of iig een stuk minder zwaar) mee te laten wegen.

[Reactie gewijzigd door psychodude op 25 oktober 2011 07:37]

Nou, niet te negatief.

Sowieso bestaat er natuurlijk al snel niet zoiets als "de beste". Om maar een heel simpel voorbeeld te nemen voor smartphones: virtueel vs. fysiek toetsenbord. De een gruwt van het klooien met virtuele toetsen, de ander vindt al die knoppen maar overbodige ballast.

Of, ook geen onbelangrijke: Prijs vs. features.

Om het duidelijk te maken, stel jezelf de vraag, welke telefoon is er beter: iPhone 4S, of de Nokia 1100?

Op specs is de iPhone duidelijk de winnaar. Ook heb je veel meer mogelijkheden met apps. Maar ja, de Nokia 1100 kost 2 tientjes en hoef je niet elke nacht in de lader te hangen.

Het antwoord is: Er is vaak geen objectief beste. Alleen maar subjectief. Vandaar dat er niet zo veel mis is met het concept Steeksleutel, zolang de beperkingen je maar duidelijk zijn: het is het in het zonnetje zetten van een voor heel veel mensen goed produkt.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 24 oktober 2011 14:44]

Ik geef je gelijk. Hoewel het uiteindelijke nut van de gamingcategorie ook in twijfel kan worden getrokken.

Het toont inmiddels aan dat BF3 veruit het populairste is en dat er wss ook al veel pre-orders van zijn. Maar dit terwijl niemand van die mensen het spel in bezit heeft.

Doet me zowat denken aan BO, iedereen kocht het spel omdat CoD gewoon zwaar een hype is geworden, including me! Uiteindelijk was het spel echt slecht afgewerkt. Ik heb het dan ook helamaal niet veel gespeeld t.o.v. MW2

Ik verwacht dat BF3 wel goed gaat zijn, maar je kan dat nooit zeker weten tot je de final versie kunt spelen!

[Reactie gewijzigd door Rinzler op 24 oktober 2011 10:11]

+1Anoniem: 303253
@Rinzler24 oktober 2011 12:31
Dat zou dan iets voor de moderators zijn om al dat soort producten niet als nominatie in de uiteindelijke stemming mee te nemen.

Zo zie je nog wel veel meer langs komen dat nog niet uit is maar wel al op de nominatie lijst wordt genoteerd. Inderdaad erg jammer of dat soort dingen ook echt goed worden is nog maar de vraag.

Zag bijvoorbeeld ook al de nieuwe Asus Transformer 2/Prime of de Google Galaxy Nexus langs komen. Beide zijn alleen aangekondigd maar nog niet te krijgen.
Wel weer zeer spijtig dat we voor videokaarten niet gewoon de GPU kunnen kiezen, maar het per se weer een specifiek type moet zijn.

We weten inmiddels toch allemaal dat het bijna niets uitmaakt met de standaard kaarten of het ding nu van MSI, Sapphire, Asus, Gigabyte, XFX of weer een ander merk afkomt. Die dingen zijn nagenoeg hetzelfde. Uitzonderingen zijn de paar specifieke modellen (bijv de HAWKs van MSI of de SuperOCs van Gigabyte), maar dat zijn vaker de kaarten die uitgebracht worden voor een veel kleiner publiek, dus om die dan maar als beste te voten vind ik nogal krom.

Iedere tweaker weet dat het merk bijzonder weinig zegt over de videokaarten, dat lopen we ook continu in de fora te zeggen, dat merk niet belangrijk is. En vervolgens komt de gouden steeksleutel weer met iets dat compleet haaks staat op datgene dat we tweakers de rest van het jaar proberen uit te leggen.

Dit was jaren geleden al een punt van kritiek, maar blijkbaar is t.net blind voor dit soort argumenten, en willen ze niet zien dat hier totaal geen logica inzit. Natuurlijk is het puur voor merkbinding leuk te zeggen tegen $fabrikant dat zij gewonnen hebben, maar al met al slaat het natuurlijk nergens op.
Het nut van de goudensteeksleuten gaat ook mij totaal voorbij (blijkbaar). Als je een product wilt uitroepen tot een goed product, is dat omdat je vooraf gedefinieerde tests gebruikt. Alle producten binnen een categorie plaats. Vervolgens worden alle items op dezelfde wijze getest.

Elk product wordt dus gelijkwaardig getest. Als bijvoorbeeld merk a wil winnen, gooien ze er een actie tegenaan en kunnen ze winnen. De winst kopen zegt dus niet dat het ook een goed product is.

Als ik refereer aan het artikel wat wiethoofd geschreven heeft : Wiethoofds meuk en 'overige': Loze Gouden Steeksleutelnominatietopics, kan ik het alleen maar met hem eens zijn.

Het zou mij ook niet verbazen dat tweakers de verzamelde informatie doorverkoopt, feitelijk is het dan meer een marketingonderzoek dan een wedstrijd/beoordeling.

Dus tweakers: stop a.u.b. met deze onzin.

[Reactie gewijzigd door josvane op 24 oktober 2011 15:05]

Ik ben benieuwd of het weer een rondje wordt: Dit heb ik zelf, dus da's wat ik nomineer voor de gouden steeksleutel, of dat er ook een lijstje met redenen bij komt waarom een bepaald product ook echt het beste is/ de meeste vernieuwingen heeft. :)
Nou, het komt in de praktijk toch altijd neer op wat iemand zelf heeft.

Dus het is meer een maatstaf van wat populair is, dan dat het direct kwaliteit betekent. Aan de andere kant, dingen die verschrikkelijk slecht zijn, zijn ook niet snel populair.

Maar voor sommige categorien kun je al voorspellen wat het wordt. Smartphone dat wordt iPhone 4S, omdat Android telefoons de stemmen splitsen,

Internetprovider wordt XS4All, want alle Tweakers hebben die.

Het is op zich wel een leuke stemming, maar je moet er niet te veel waarde aan hechten, als je zelf een produkt in een categorie gaat zoeken om aan te schaffen. Dan kun je veel beter voor jezelf een afweging maken en niet blind voor een steeksleutel gaan.
Niet teveel redenen, anders krijg je weer
AMD vs Intel
AMD vs Nvidia
MW3 vs BF3
En dan iedereen als reden; fanboy, want bij 99% heeft het merk toch wel de overhand ipv of het ook echt beter is.
Ah de Gouden Steeksteutel. Eigenlijk een soort ultieme Best Buyers Guide voor 2011. :)
Nee, een populariteits test.
heeft niks met "beste" te maken. Het is bij veel rubrieken erg voorspelbaar wie/wat er gaat winnen.

Eigenlijk kun je stellen dat elke rubriek waar een tweaker één apparaat van heeft (mobiele telefoon, televisie, e.d.) een populariteits test. Een gebruiker kan dan niet vergelijken hoe een apparaat in gebruik is.

Rubrieken als game platform, game uitgever zijn wat dat beter te vergelijken daarom zal een uitslag hierin wel kunnen voldoen aan "beste".
Nee, een populariteits test.
heeft niks met "beste" te maken. Het is bij veel rubrieken erg voorspelbaar wie/wat er gaat winnen.
Precies, waarschijnlijk weer een Asus moederbord, een Apple macbook bij de notebooks, Chrome is de beste browser, XS4all waarschijnlijk weer de beste ISP, De highend Intels zijn weer de beste CPUs (de 2500K of 2600K) en zo zijn er vast nog wel een paar te voorspellen, simpelweg omdat die het populairst zijn.

Zie de gouden steeksleutels dus niet als maatstaf voor wat goed is, maar voor wat populair is.
Nou wel grappig dan om te weten dat vorig jaar:
Niet Chrome maar Firefox als beste werd gewaardeerd,
Niet XS4ALL maar Ziggo won,
dus niet alles is te voorspellen volgens populariteit ;)

Het is wel meestal zo, dat een gebruiker (vooral tweakers) een bepaald product hebben, juist omdat ze vinden dat die het beste is na uitgebreid onderzoek. Dus dat je dan daarop stemt vind ik niet zo raar. Bijvoorbeeld: Ik zit bij Ziggo, omdat ze de meest stabiele internet snelheid bieden (40 Mbit is ook echt 40 Mbit) en uitgebreide tv aanbod hebben voor een mooie pakket prijs, dus ik zal ook voor Ziggo stemmen. En zo zal dat bij alle onderdelen zijn. Ik gebruik Chrome, omdat ik uit eigen ervaring vind dat deze beter is dan IE of firefox, dus ik stem op Chrome.

Ik begrijp je punt wel, bepaalde producten die minder populair zijn, maar wel de beste zullen vaak niet winnen.
Wel vrijwel alles is te voorspellen, want het zijn meestal de producten die het meest gebruikt worden: ISP dat is waarschijnlijk UPC of Ziggo (die hebben de meeste klanten).

Tablets: iPad(2), die is het meest verkocht van de tablets.

Telefoons: Samsung Galaxy S2 of de iPhone 3/4(s) aangezien die het meeste verkocht zijn.

Vrijwel niemand gaat op een product stemmen wat hij zelf niet heeft dus het is gewoon een populariteits test. En ja Firefox werd het vorig jaar dus het meeste door tweakers gebruikt en niet Chrome, dat kan dit jaar misschien anders zijn maar (gratis) software is een van de weinige categorieen die een beetje de andere kant op kunnen gaan. Bij hardware en diensten is het meestal het meest verkochtte product in dat jaar (door tweakers).

Populariteit is niet gelijk aan het beste product, het beste product kan ook voor vele net iets te duur zijn waardoor ze een goedkoper ook goede variant nemen.

Van de categorieen heb ik meestal maar 1 product in het lijstje en bij sommige zelfs geen, over de andere kan ik zelf dus niet oordelen of die het beste is. Beter zou zijn als je een score mag geven voor het product wat je hebt of kent. Dan kan achteraf de score berekend worden en krijg je een iets beter beeld van wat het beste is beoordeeld door de tweakers.
Dat is weer zo'n achterhaald fabeltje wat maar blijft rondspoken.
Plasma TV's zijn de laatste jaren veel zuiniger geworden. Soms zelfs zuiniger dan LCD.

(heeft volgens mij te maken met het feit dat een plasma alleen 100% verbruikt bij een volledig wit scherm, terwijl vaak veel donkerder beeld weergegeven wordt. Zeker bij films zit veel zwart, wat dus nauwelijk energie kost. In tegenstellnig tot LCD wat altijd zijn backlight volledig aan moet hebben staan, uitgaande van de standaard CCFL methode)
Maar bij tweakers gaan ze voor kwaliteit. Hier kan natuurlijk geen LCD met LED backlight tegenop qua beeldkwaliteit en contrast.
Je zou hem ook heel nobel ongebruikt in een hoekje neer kunnen zetten en op deze manier voorkomen dat een ander deze mileu schande zou uitproberen...
Plasma TV's zijn veel zuiniger geworden de laatste jaren. Nee, ze halen het niet bij een LED-TV (hoewel LED TV's met full LED backlight ook niet echt zuinig zijn), maar het scheelt je maximaal een paar tientjes per jaar.

Maar de beeldkwaliteit is behoorlijk veel beter dan de meeste LED-TV's. Dat vind ik veel meer waard.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 24 oktober 2011 08:48]

Wist je niet dat je er een gratis nucliaire centrale er bij kreeg? :)
De link naar de site in het bericht geeft een foutmelding hij gaat namelijk naar

http://tweakers.net/goudensteeksleutel.nl

Tevens als je naar www.goudensteeksleutel.nl gaat zie je nog de site van 2010.. Misschien slim om eerst een site van 2011 online te gooien voor je het gaat promoten :P
Vanaf 7 november kunnen alle bezoekers vervolgens gedurende drie weken hun stem uitbrengen op goudensteeksleutel.nl

Pas vanaf 7 November, kan er gestemd worden.

[Reactie gewijzigd door muhda op 24 oktober 2011 08:13]

Ja maar het zou inderdaad mooi zijn als er nu een soort placeholder zou staan van 'binnenkort kan je stemmen', in plaats van de site van 2010 met 'Sorry, stemmen kan niet meer'. Dat is inderdaad een beetje verwarrend.
Altijd leuk de lijstjes aan het einde van het jaar.
Dit is een soort combinatie van een populariteit en kwaliteit competitie.
Populariteit, omdat niet alle mensen daadwerkelijk meerdere vergelijkbare producten van verschillende aanbieders hebben gehad, maar een algemeen goed gevoel hebben bij een producent.
Kwaliteit, mensen die daadwerkelijk het product hebben gekocht en vanuit ervaring hun oordeel geven.
Ben benieuwd, vaak wint de producent die de grootste afzet heeft en absolute aantallen de meeste positieve gebruikers/stemmers heeft.
"Deze high-end 3D TV is voorzien van een plasma-scherm en heeft in de Pricewatch een prijskaartje van gemiddeld zo'n 1500 euro!"
Terwijl in de zijkant de televisie voor 1.199 euro is aangeboden. Gemiddeld is het inderdaad 1500 euro, maar de eerste 10 webwinkels komen niet boven de 1300 euro (wat als nog een mooi bedrag/tv is om te winnen :) ).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee