Door Wilbert de Vries

Gouden Steeksleutel 2011: de stembussen zijn open

07-11-2011 • 08:00

100 Linkedin

Tweakers.net heeft de virtuele stembussen voor de nieuwe editie van de Gouden Steeksleutel Awards geopend. Bezoekers van Tweakers.net kunnen gedurende drie weken hun stem uitbrengen.

Gouden Steeksleutel Awards 2011Dit is de vijfde keer dat Tweakers.net de Gouden Steeksleutel Awards organiseert. Bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers.net in diverse categorieën hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product. Van 7 tot en met 27 november kan er worden gestemd op de speciale actiesite: goudensteeksleutel.nl.

Alleen geregistreerde Tweakers.net-gebruikers die zijn ingelogd, kunnen hun stem uitbrengen. Om onbalans in het aantal stemmen per categorie te voorkomen, wordt de lijst van categorieën bij elke unieke gebruiker in een andere volgorde getoond. Ook de lijst met genomineerden wordt in wisselende volgorde getoond. Een bezoeker is overigens niet verplicht om in iedere categorie een stem uit te brengen.

De producten en bedrijven die het tot de nominatielijst hebben geschopt, zijn verkozen via een speciale nominatievoorronde, die via het forum werd gehouden. Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele nieuwe categorieën toegevoegd, waaronder die van systeemcamera's.

In totaal kan er in 25 categorieën worden gestemd. Vorig jaar werden er in totaal meer dan 200.000 stemmen uitgebracht. Hopelijk kunnen we dit aantal dit jaar evenaren. Onder de stemmers wordt een Panasonic Viera TX-P42VT30 verloot.

Update: Er zijn begin van de ochtend enkele kleine bugs ontdekt die het gevoel gaven dat de actiesite niet goed werkte. De oorzaak is gevonden. De uitgebrachte stemmen zijn correct opgeslagen.

Reacties (100)

Wijzig sortering
Ik kan niet mijn stem afronden.
Ik zit nu bij de laatste categorie browsers en als ik dan op stem klik gebeurt er niks.
komt dit omdat het te druk is?
Als je een optie hebt aangeklikt blijft hij inderdaad op die pagina staan. Maar als je later weer terugkomt zal je zien dat ook een vinkje bij die categorie staat.
Ah, ik zie het, dank aan uw allen!
Er staat wel een vinkje, maar het gekozen item is bij mij altijd "Geen idee/Geen mening"
Je komt niet verder, het wordt wel ingevuld :)
Gewoon een keer op F5 drukken.
Volgens mij hoef je het niet af te sluiten , je kan tot de stemronde je stem gewoon wijzigen(denk ik?).
Hier ook een bug, ik zit bij de laatste catagorie "Game". Daar heb ik schijnbaar geen mening ingevuld, terwijl dat niet zo is. Kan het ook niet aanpassen.

Als ik het aanpas en klik onderin op update dan blijft hij alsnog op geen mening staan... had graag op Forza 4 gestemd :P
In de laatste categorie kan ik niet stemmen waar ik op wil maar wordt 'geen mening' automatisch ingevuld :S
We hebben een bugje ontdekt, dat momenteel wordt geplet en getest. De stemmen zijn wel correct opgeslagen.
Op dit moment zijn er al 225 stemmen uitgebracht, dus dat gaat snel...

Wel vreemd dat je bij Beste dslr-camera niet voor de Canon EOS 600D kunt kiezen (ipv de 550D).
De lijsten worden samengesteld aan de hand van aanmeldingen (door mensen als jou/mij) via het forum vooraf aan de daadwerkelijke stemming. Kennelijk was er onder de mensen niet genoeg animo voor die camera om uberhaupt de lijst te halen.
Zou het dan niet om het populairste produkt gaan ? Wat naar mijn idee wat anders is dan het beste produkt.
Dit plus heel veel.

Vrijwel iedereen zal gaan stemmen op wat hij/zij zelf heeft (tenzij het slecht werkt).
Wat ook niet vreemd is, want hoeveel mensen hebben nou ervaring met al die genoemde laptops/camera's/televisies/etc/etc.

Er zijn echt maar weinig categorieën waar je een weloverwogen keuze kunt maken omdat je met het merendeel in aanraking bent gekomen.

De rest wordt gewoon een populariteitscontest.
Dat geeft dus wel aan welke producten mensen zouden willen hebben. Als ik kan kiezen tussen bv de Nokia N9 of iPhone 4S en beschikbaarheid en geld geen rol speelt, welke trekt dan meer? De populariteit zegt dus veel over hoe mensen het product zien en wat men interessant vindt. Misschien wint het beste product dan niet (maar wat is het "beste" product als je producten voor totaal andere doelgroepen in dezelfde categorie gooit) maar je ziet wel, welke producten interessant gevonden worden.

Dus ja, een populariteitscontest. Maar op zich is daar niets mis mee.
Beste is voor mij een samenvattend geheel van vorm, functionaliteit en prijs. als je bij bv de videokaarten zou vragen welke wil jij gatis krijgen kies ik gelijk voor de Asus MARS. maar die heb ik niet gekozen omdat hij veel te duur is. Als mensen hun eigen producten kiezen vind ik logisch, zij vinden dat product de beste kijkend naar vorm/functionaliteit/prijs. als je er slechte ervaringen mee hebt kies je hem niet. Ik zou het juist vreemd vinden als mensen hun product niet kiezen terwijl het wel bevalt!
Ik heb denk ik bij 15 van de 25 categoriëen Geen Mening ingevuld.
Bij de rest had ik veelal alleen ervaring met de dienst/het product waarop ik stemde.
Bij bijvoorbeeld Providers had ik alleen ervaring met Tele2 en Telfort. Beide waren slechte ervaringen, dus ik heb ook daar Geen Mening gestemd.
Het systeem kan opzich wel werken als mensen puur gaan stemmen uit enthousiasme (voorkomend uit ervaring) voor één van de opties.
Ik ben in ieder geval benieuwd naar de uitslag. Deze award lijkt me een hele eer.
Ik heb geen ervaring met al die producten maar ik stem wel op de producten die ik zou kopen op het moment dat ik met dat budget voor die keuze zou moeten staan. Zo ken ik al die smartphone modellen en stem ik op het model dat mij het meest overtuigd. Zelfde geld voor laptops, camera's en wat niet. Heb ik er geen verstand van sla ik de categorie over.
Blijkbaar niet genomineerd.
Wordt deze stemming aan je tweakers account gelinkt ofzo? Heb namelijk nergens mijn naam ofzo in moeten vullen (hoe kan ik dan ooit kans maken op de tv :P)
niet dat ik om de tv stemde ofzo maar just wondering :)
Alleen geregistreerde Tweakers.net-gebruikers die zijn ingelogd, kunnen hun stem uitbrengen.
Hierdoor dus :)
oh xD dat stukje had ik gemist, bedankt
Ja, dat wordt aan je account gelinkt (zo kunnen enkel tweakers meedoen).
Toch nog maar even gestemd. Maar wel raar beste telefoon enzo. Net of iedereen al die producten heeft uitgeprobeerd.
Het blijft natuurlijk altijd lastig om te stemmen, je kunt namelijk (oke, het kan wel) niet alles uitgeprobeerd hebben. Stemmen is dan ook vaak kijken naar het product dat je wel kent en dan die aanvinken als je er tevreden over bent :)
Daarom is het natuurlijk ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen stemmen. Veel mensen hebben wel enige ervaring (of hebben veel info opgezocht toen ze een nieuwe zochten) zodat ze uit hun persoonlijke kennis een voorkeur kunnen kiezen. Alle stemmen bij elkaar kunnen dan een redelijk beeld geven wat de community de beste vind :)
Wel goed dat Activision en blizzard niet als één genoemd worden. Dit is tijdens de nominaties trouwens vaak genoeg aan de orde gekomen.

Jammer dat EA het wel gehaald heeft. Zeker op de PC verdienen ze dat niet.
Wat een onzin. Dat eeuwige EA gezeik moet eens afgelopen zijn.

EA is 1 van de weinige ontwikkelaars die het durft om vernieuwende games uit te brengen en risico's te nemen. Bedrijven als Blizzard en Activision hebben zulke ballen niet. En dat is voor mij een reden om EA te nomineren.

Ja ze hebben hun jaarlijkse games, maar zelfs deze zijn vaak van een zeer hoge kwaliteit (FIFA). Vergeleken met Activision doen ze het naar mijn mening een stuk beter. En laat ik nou niet praten over Ubisoft met hun DRM.
aan een kant heb je gelijk, maar aan de andere kant niet
EA is zo enorm dat ze het zich kunnen veroorloven om nieuwe dingen te proberen met de kans dat het faalt
als een kleinere ontwikkelaar dat doet kan het ze hun de kop kosten

en trouwens, je hoeft niet perse elk jaar iets nieuws te proberen, blizzard deed een behoorlijk oud kunstje met starcraft II (doorontwikkelde starcraft ;) ) maar deed dat wel enorm goed

daarnaast komen er genoeg vernieuwende games uit van kleinere ontwikkelaars
en elke ontwikkelaar pakt z'n succesgames en houd die zo lang mogelijk in leven om zoveel mogelijk te cashen, das logisch als bedrijf zijnde

anyway, ik heb weer gestemd :)
beter dat die "geen idee" optie erbij zit, heb je iig niet het gevoel dat als je niet stemt je minder kans maakt zoals vorig jaar 8-)

maar 1 bug tegengekomen trouwens, laatste vote moest ik naarbeneden scrollen om te confirmen
Laat ik je dan toch een paar voorbeelden geven, waarom het (vanuit PC gamer oogpunt) onterecht is dat EA genomineerd wordt.

1. Vaak erg slechte ports van (op zich goede) spellen.
2. PC is een zwaar onder geschoven kindje.
3. Korte afgeraffelde single player games.

Een voorbeeld van die slechte PC ports was tot dit jaar FIFA waar consoles al 10 jaar op mooie nette graphics zaten zag het er op de PC nog hetzelfde uit als in 1997.

Daarnaast heb ik een hekel aan het feit dat EA vaak korte kleine spellen binnen enkele weken/maanden uitbreid met expansion packs.

Ook het om zeep helpen van een aantal perfecte spellen (zie eigenlijk de C&C reeks is eigenlijk nooit meer wat het geweest is sinds westwood). Nu telt dat allemaal natuurlijk niet voor dit jaar.

Maar puur het feit al dat ik geen EA game heb gespeeld dit jaar (dus zelfs niet gedownload) zegt voldoende voor mij. En gezien dit toch redelijk persoonlijke beslissingen hier zijn is dat voldoende.
Blizzard kwam als 1 van de eersten met een MMORPG met monthly fees. Tuurlijk, er waren al games zoals Phantasy Star Online, maar WoW zette wel de toon voor de volgende zes jaar.

Daarnaast zijn de games van Blizzard perfectionistisch, puristisch, en zeer goed getest. Blizzard doet niet aan ports maken waarbij de UI totaal hetzelfde blijft.

EA is geen ontwikkelaar, maar een uitgever. Ze kopen graag studio's op die games maken die er uit zien alsof ze geld gaan verdienen. Aangezien EA geen bond heeft met het werk van de studio's, proberen ze alleen maar zo veel mogelijk geld eruit te persen.

Noem mij maar eens wat vernieuwende games van EA waarbij de studio al jaren bij EA zat tijdens de eerste versie van de game (dus niet Mass Effect 3, maar Mass Effect 1 zou mogen, ware het niet dat Bioware toen nog niet bij EA zat). EA heeft geen innovatie, maar ze hebben wel een hoop geld en ze zijn niet bang om studio's te kopen en net zo lang dartjes te gooien tot ze een 180 gooien.
In een half uur al bijna 6000 stemmen. Dat is netjes.
Komt waarschijnlijk door het feit dat er een 3d tv te winnen is
Zoiets gaat meestal als het spreekwoordelijke lopend vuurtje
Met de kans van 1/200.000.

Daarom stem ik niet eigenlijk :). Het is wel mooi meegenomen natuurlijk.
Ik zal ook weer mee stemmen! Ik blijf het trouwens een rare naam vinden. Ik heb in mijn toch al lange computertijd nog nooit een steeksleutel gebruikt voor een computer. Wel in mijn auto :p
Kijk nog eens goed naar het logo van Tweakers :)
Jah, die snap ik wel, maar ook daar is de steeksleutel niet heel logisch toch? Maar ik ga er wel in mee hoor :)
Ik zie daar geen steeksleutel in :?
Ook maar eens gestemt... jammer dat sommige lijsjes wat kort zijn. Al snel zit je model er niet tussen dus dan kies ik maar voor het nieuwere model. Zoals bij televisies e.d.
Deze had je kunnen nomineren in de desbetreffende topics op GoT :) plus je kunt aangeven dat je "geen idee/geen mening" hebt, indien je van die categorie geen kaas hebt gegeten of geen van de genoemde opties wil kiezen :)

[Reactie gewijzigd door NoepZor op 7 november 2011 08:21]

Gezien het plaatje bij de tab "Over Tweakers.net Goude Steeksleutel" lijkt het alsof er al winnaars zijn in enkele categorieën zijn gekozen.

Voor tablets ben ik het wel eens met de iPad 2 want geen enkel android tablet komt zo dicht bij de soepelheid van iOS.
Bij smartphones snap ik wel dat de Galaxy S2 zal winnen vanwege de superieure specs en populariteit, maar ik zie liever mijn eigen Sensation winnen.

Ik merk dat ik toch bij enkele categorieën geen mening heb omdat ik bijvoorbeeld niets met fotografie doe en ik het afgelopen jaar geen PC in elkaar gesleuteld heb.

Waarom staan KPN en Hi als aparte keuzes? Dit is dezelfde provider en zelfs dezelfde helpdesk, dus daar zal weinig verschil in zijn.
Zou mij verbazen als iPhone 4S niet wint qua beste smartphone. Want Android toestellen krijgen bij elkaar opgeteld wellicht de meeste stemmen, maar een toestel nooit zoveel als de iPhone 4S. Vermoedelijk komt de Galaxy S2 het dichtse in de buurt en zal het de gouden steeksleutel onder de Android handsets verdienen. Maar blijft elk jaar weer spannend :)
Na het stemmen in alle categoriën krijg je niet direct een melding dat je "klaar" bent. Dit zie je pas later met je hebt op alle categoriën gestemd. Misschien een melding bij de laatste stem: je bent klaar" maken?
Mee eens. Bij de laatste stem vond ik het wat raar dat er geen "je bent klaar" melding kwam en/of dat je niet teruggebracht werd naar de homepage.
Dacht dat het internet weer es niet goed werkte. :P

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee