Door Pascal de Vink

Developer

Development-round-up - Iteratie #30

19-02-2013 • 13:15

53 Linkedin

We zijn weer drie weken verder en aangeland bij iteratie #30. 195 tickets, verdeeld over meer dan 550 uur ontwikkeltijd, zijn de revue gepasseerd. De Pricewatch, V&A, reacties, het Forum en de videoplayer hebben allemaal aandacht gekregen.

Macht aan de gebruiker

Vanaf deze iteratie geven we jullie, de gebruikers, meer invloed op de iteratie. Jullie konden natuurlijk al nieuwe features aanmelden in Lieve Devvers, maar vanaf nu staat er bij iedere .plan over de iteratie ook een poll met daarin 5 features die vaak worden aangevraagd. De feature met de meeste stemmen wordt verder uitgewerkt en wordt dan zo snel mogelijk in een iteratie daarna meegenomen. De feature met de minste stemmen valt dan af en de volgende poll zal 2 nieuwe features bevatten. Op deze manier hopen we er nog beter achter te komen wat jullie belangrijk vinden, dus stem!

Pricewatch

Over naar het werk in de afgelopen iteratie. Ten eerste is de Pricewatch-portal onder handen genomen; er is een evenwichtiger vlakverdeling gekomen en de ingangen naar de Best Buy Guides zijn prominenter op de portal gekomen. We hebben de categoriebrowser enigszins aangepast, zodat we bijvoorbeeld Games anders kunnen inrichten en je niet meer drie keer dezelfde categorie hoeft aan te klikken. Verder hebben we de breadcrumbs bij categorieën verbeterd en een 'Laatste productfilter'-knop geïntroduceerd, waardoor je gemakkelijk kunt teruggaan naar je laatste filteractie, ook als je wat verder in een product bent gedoken. We zijn bovendien bezig geweest om de informatievoorziening van een aantal series en merken uit te breiden.

De shop-detail-pagina is op de schop gegaan. Waar dit tot dusver altijd een lange pagina was, is de informatie nu onderverdeeld in tabbladen, waardoor makkelijk naar bepaalde onderdelen genavigeerd kan worden.

Reviews

De redactie kon in een review altijd een score van 1 tot 5 gebruiken voor de verschillende onderdelen van een product. Dat was duidelijk, maar weinig flexibel. Daarom kunnen er nu ook halve sterren worden gegeven, waardoor nuances beter naar voren komen.

Vraag & aanbod

In de afgelopen iteratie hebben we een aantal maatregelen genomen om ongewenste berichten in Vraag & Aanbod tegen te gaan. In deze iteratie hebben we nog wat meer getweakt aan de implementatie van deze maatregelen. Daarnaast hebben we het blokkeren van bepaalde ip's en het tonen van captcha's toegevoegd bij reacties en dm's. Captcha's zijn er overigens alleen voor bezoekers vanaf ip-addressen die bij ons als onbetrouwbaar te boek staan.

Er was nog een aantal issues opgedoken met postcodes in combinatie met plaatsnamen en het verkeerd tonen op de kaart. Dat hebben we ook maar gelijk opgelost. Zo wonen mensen uit Barendrecht niet meer in Katendrecht volgens onze database :P

Overig

Uiteraard zijn er nog veel andere zaken aangepakt, zoals:

 • topicwaarschuwingen bij een gesloten topic worden nu voor iedereen getoond;
 • om de reactiescore te berekenen gebruiken we nu de mediaan in plaats van het gemiddelde;
 • de laatst bekende laagste prijs is terug bij producten;
 • de video-player is van een update voorzien;
 • het MSN-veld in het profiel is vervangen door Skype;
 • klikken op het 'aantal shops'-icoontje in de productlijst geeft nu een pop-up met de drie goedkoopste aanbieders;
 • de hardwarelijst in productreviews is netter opgemaakt;
 • de tooltip van beoordelingen bij producten toont nu ook het aantal reviews;
 • bug geplet waarbij de frontpage niet meer benaderbaar was als je een pushmessage kreeg.

En naast deze visuele zaken zijn er ook nog technische issues opgepakt die het vermelden waard zijn:

 • verbeteringen aan de zoekmachine zijn doorgevoerd;
 • veel 'oudere' procedurele code is omgezet in beter onderhoudbare OOP-code;
 • er is een flexibeler systeem gemaakt om gebruikersvoorkeuren op te slaan.

Nieuwe features op T.net

Welke feature wil jij in de volgende iteratie zien?

Op de frontpage kunnen kiezen of artikelen samen in een lijst staan of in aparte blokken
34,9%
Bredere forumtopics, gerelateerde producten weer erboven en uitgebreidere user-info in drop-down
21,9%
Keuzeoptie voor meer dan 25 resultaten bij zoekopdrachten, bijvoorbeeld 50 en 100
18,7%
Binnen V&A-tabbladen (standaard) in V&A zoeken ipv Pricewatch
14,5%
Actualiseren opties in Tweakers CV
10,0%

Aantal stemmen: 903. Deelname gesloten op 27-02-2013 00:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (53)

Wijzig sortering
Nieuwe feature of wens?

Jullie mogen je wensen insturen, alleen per [url='mailto:top5@tweakers.net?subject=Mijn twee suggesties voor de community top 5']mail[/url]. Maximaal twee per persoon per ronde. Mails met meer dan twee wensen vallen automatisch af. Ook de comments hier nemen we niet mee in de beoordeling/afweging.

Wij inventariseren alle wensen, kijken wat haalbaar is binnen die 30 uur en gieten dat vervolgens in een top5 waaruit jullie kunnen kiezen. De winnende keuze wordt in de direct daaropvolgende iteratie gefixt. Nummers 2 en 3 gaan mee naar de volgende ronde top5 en opties 4 valt af en 5 gaat op de won't fix lijst..
Waarom alleen per mail? Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen kunnen worden getriggerd door de ideeen van anderen...
"Op de frontpage kunnen kiezen of artikelen samen in een lijst staan of in aparte blokken"

Hoe moet ik dit zien? Worden hiermee bijvoorbeeld downloads gegroepeerd (of apart) maar nog steeds in het nieuwsoverzicht.

Of, kan ik er hiermee voor kiezen dat bijvoorbeeld de downloads niet meer in overzicht staan, maar een soort van nieuwe categorie op de frontpage wordt? Bijvoorbeeld gewoon rechts van het overzicht.
Je kunt dan kiezen voor alle content in 1 lijst, of dat ieder contenttype een aparte blok krijgt en je dus een lijst met nieuwsartikelen krijgt, een lijst met meukupdates, een lijst met video's en een lijst met .plans. Je kan dan ook bijvoorbeeld zeggen dat je helemaal geen meukupdates en video's wil zien. Afhankelijk van je keuze voor geaggregeerd of los zie je ze respectievelijk niet meer in de lijst of als aparte blok op de frontpage
volgens mij bedoelen ze dat je aparte blokken krijgt op de fp van video's, meuktracker etc
Het popup menu van notificaties en DM's werkt nog steeds niet op WP7.8 :(

Gelukkig via omweg kan je wel bij DM's komen (bookmarks -> prive), maar notificaties gaat wat minder makkelijk.
Welke feature wil jij in de volgende iteratie zien?
In iedergeval betere 'tree structure' in de reacties op newsitems, ziet er nog steeds onduidelijk uit.

Andere gevallen, bredere forumtopics.
Het aandeel van WP is op Tweakers nog heel erg gering, dus er is wat minder tijd en aandacht voor. We hadden (tot voor kort) zelfs geen testapparatuur beschikbaar waarop we het überhaupt konden testen. Nu we dat wel hebben kunnen we het e.e.a. ook beter uitproberen :)
Wat ik me afvraag is hoe de stemmen op de poll wel overeen komt met de gebruikers?

Om het heel overdreven te stellen:
Diegene die bijna alleen het forum zullen stemmen op features voor het forum.
Diegene die bijna alleen V&A gebruiken zullen stemmen op features voor V&A.
Hetzelfde geld voor andere onderdelen zoals pricewatch etc

Daarbij ook de vraag hoeveel mensen enkel een bepaald gedeelte van tweakers.net gebruiken en deze poll dus zelfs niet zullen zien.
En de personen die het forum gebruiken houden elkaar op de hoogte dat ze zeker moeten stemmen.
Als je een beter idee hebt horen we het graag :) Maar uiteindelijk is er natuurlijk geen 'verkeerde' optie te kiezen. Het is hooguit een niet voor iedereen ideale prioriteit die eruit voortkomt.

En dit is gewoon een praktische manier om een beetje te polsen wat zoal de mening van een groep betrokken bezoekers is.

[Reactie gewijzigd door ACM op 19 februari 2013 15:04]

Ik durf wedden dat sinds Tweakers 7 de traffic minder is. Nu ik ingelogd ben valt het mee gezien ik de linker side bar heb ingesteld met bv de meuktracker links enzo, maar elke keer als ik op mijn werk anoniem naar deze site surf wordt ik overstelpt door witruimtes, advertenties en vooral: geen default sidebar....

Ik zie net hierboven dat mensen niet eens de poll vinden, zegt toch al genoeg...

Dit zag er toch zoveel beter uit: http://userstyles.org/styles/76828/tweakers-net-dark-compact

[Reactie gewijzigd door WietKop op 19 februari 2013 13:32]

kijk zelf: http://tweakers.net/stats/

moet je wel even meerekenen dat sinds tweakers 7 de fp niet automagisch refresht.
Dat is dan een 'weddenschap' die je direct verloren hebt. :) Als we de bezoeken van januari 2012 met januari 2013 vergelijken hebben we bijvoorbeeld iets meer bezoeken gehad.
Omdat er minder content/pagina staat wordt je genoodzaakt meer views te genereren en dat is het duidelijkste als je aan het spelen bent in de pricewatch/va met categorieën en producten waar je vaak minstens een extra view kwijt bent (tov. vroeger).
Vergeet niet dat smaak subjectief is, waar jij het te wit of te ruim vind, vind de ander het juist overzichtelijk. Hieromtrent zul je het dus ook nooit iedereen naar de zin kunnen maken. Dat de poll ditmaal onhandig gepositioneerd is ben ik met je eens, in de toekomst zal deze dan ook weer, zoals gewoonlijk in het artikel zelf staan. Er komt veel input uit veel verschillende hoeken maar met de verbeteringen die we zullen blijven aandragen en doorvoeren zal T7 alleen maar beter worden. Die weddenschap durf ik dus best met je aan te gaan ;)
•om de reactiescore te berekenen gebruiken we nu de mediaan in plaats van het gemiddelde;
Heel goede zaak dat deze wijziging is doorgevoerd!

Hopelijk helpt dit het misbruik dat velen van het modsysteem maken (door het te misbruiken als een eens/oneens-systeem) een beetje in te perken, want de laatste tijd liep dat wel een beetje uit de hand helaas.

Ook de rest van de punten zien er weer prima uit, hoewel ik persoonlijk niet alle functionaliteit gebruik.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 19 februari 2013 13:21]

Misschien een domme vraag maar wat houdt die mediaan in?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mediaan_%28statistiek%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Median

In het kort, als je een lijstje getallen sorteert is de middelste ervan de mediaan van dat lijstje getallen.
Als twee mensen een reactie op -1 hebben gezet en een of andere troll gooit er een +3 op dan blijft de mediaan keihard op -1 staan (-1, -1, +3), terwijl het gemiddelde meteen naar 1/3 schiet (wat wordt afgerond op 0).
Inderdaad, hier ben ik ook erg blij mee. Scheelt ons promods veel werk ;)
Mooi dat hier tijd voor vrijgemaakt is, want het is een wens die al lang op de agenda stond.
Het was een prima suggestie van een gebruiker (excuses dat ik even zijn nick niet meer weet :+) en we gaan het gewoon uitproberen. De eerste tests van Crisp zagen er goed uit. Nu kijken wat het in de praktijk gaat doen. :)
WAT? Jij bent mijn nick vergeten?!?!??! :(


Effe serieus, heel mooi dat het ingevoerd is. Ben benieuwd of het ook op de lange termijn gaat helpen om het strategisch modden tegen te gaan.
het MSN-veld in het profiel is vervangen door Skype;
Misschien ook ICQ eens weghalen? ;)

Meer waarde nu zou hebben dingen als LinkedIn en/of Facebook.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 19 februari 2013 14:12]

Zodra we het profiel flink onder handen gaan nemen dan komen o.a. Twitter, Facebook en Linkedin er in staan. ICQ is anno 2013 wat mij betreft niet meer relevant. Dat is echter meer werk dan domweg nu MSN wisselen voor Skype. Gezien MSN stopt, hebben we nu eerst deze kleine wijziging gedaan.
Naast mijn reacties in het forum staat nu: "Zie profiel voor Skype-adres". Maar op het profiel zie ik die nergens staan. (staat enkel een leeg ICQ veld) Bug?
Ja, dat is een bugje :)
Misschien ook ICQ eens weghalen? ;)

Meer waarde nu zou hebben dingen als LinkedIn en/of Facebook.
ICQ mag van mij wel blijven eigenlijk. Dat gebruik ik nog steeds. In tegenstelling tot facebook of linkedin.
ICQ? Die ligt naast mijn greenhopper. :+
Of vervangen door Twitter/Facebook? Zeef heeft daarvoor op 6 november een ticket aangemaakt, maar die wordt niet uitgevoerd? Is dat bewust?

/edit:
Prima Misha, dank voor de info.

[Reactie gewijzigd door André op 19 februari 2013 14:21]

[...]


Misschien ook ICQ eens weghalen? ;)
ICQ kan wel weer eens een opleving krijgen nu MSN verdwijnt en we Skype moeten gaan gebruiken.
Over die 'Macht aan de gebruiker',

Stel dat de optie Actualiseren opties in Tweakers CV afvalt, dan wordt dit toch nog wel spoedig opgepakt? Die CV-opties zijn behoorlijk gedateerd. Dat kan je dan toch niet laten schieten ;)?
De laatste optie valt af omdat de community aangeeft dat dit niet, of in ieder geval het minst belangrijk is. Dit zal dan ook geen hoge prioriteit krijgen, dan kunnen we onze kostbare devtijd beter (eerst) in alle overige punten uit de poll stoppen.

Het voordeel van dit systeem is dat de volgende iteratie er weer iets anders in staat wat waarschijnlijk wel belangrijker wordt gevonden. Uiteraard kan iets, wat uit de lijst verdwenen is, ooit weer terug komen als blijkt daar daar veel behoefte naar is vanuit de community.
En om dat nog even aan te vullen, als iets uit de poll verdwenen is betekend dit niet dat het ook uit ons ticketsysteem verdwenen is. Als de communicty aangeeft dit niet belangrijk te vinden wil dat niet zeggen dat dat intern bij bv. de redactie of product ook zo is. Dus kan het alsnog over 2 of 3 iteraties in de planning komen te staan :)
Dat is wel het lot van nummer 5. :w tot nader order. Het zal misschien nog wel eens opgepakt worden, denk eerlijk gezegd niet dat deze op de won't fix lijst komt. Maar stel dat hier een nieuw te bouwen feature had gestaan dan zou die op plek 5 op de won't fix lijst komen.

[Reactie gewijzigd door zeef op 19 februari 2013 14:31]

Ik mag hopen dat er nog een iteratie op de pricewatch/V&A komt die de mogelijkheid biedt om zoals voorheen een overzicht te krijgen op basis van de productpictures.
Voorbeeld systeemkasten, probeer je daar maar eens door te worstelen om een beetje een vergelijking op uiterlijk te krijgen zonder 3 extra klicks per product.
Op dit moment zijn daar geen plannen voor maar als er voldoende vraag naar is zullen we het uiteraard overwegen toe te voegen.
Ik heb er verschillende malen een verwijzing naar gezien, dus wat is "voldoende vraag"? :)
Veel reacties in een LD topic bijvoorbeeld.
Waar zou ik deze poll kunnen vinden of zal deze pas bij de volgende iteratie te vinden zijn?

Verder weer veel werk verricht in deze iteratie, bravo!
Ik moest de poll ook even zoeken; sidebar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee