Door Marijn Koesen

Developer

Development-round-up - Iteratie #38

06-08-2013 • 15:47

53 Linkedin

We zijn weer drie weken verder en hebben zojuist de wijzigingen uit iteratie #38 online gezet. In de afwezigheid van wat vakantievierende devvers en zo nu en dan gekoeld door een ijsje, hebben we 117 tickets verwerkt. Het zwaartepunt lag deze iteratie op de Pricewatch en bijbehorende back-end, het responsive design en natuurlijk diverse overige zaken.

Pricewatch

De Pricewatch blijft een belangrijk onderdeel van de site en heeft ook deze iteratie weer de nodige aandacht gekregen. Om het makkelijker te maken naar het merk of de serie van een product te navigeren, hebben we de relevante informatie met directe link aan een popup toegevoegd. Ook zien we dat de populaire categorieën in de categoriebrowser goed werken, waardoor we deze nu ook op het hoofdniveau hebben toegevoegd. Verder hebben we nog allemaal kleine dingetjes gefixed en gefinetuned.

De nieuwe informatie-popup in de Pricewatch

Members' pick

In iteratie #36 hebben jullie aangegeven graag te kunnen filteren op de rating van de verkoper in V&A. Deze iteratie zijn we daar druk mee bezig geweest en vanaf nu is deze functionaliteit dan ook beschikbaar.

In de poll onder de .plan voor iteratie #37 hebben notificaties op reacties onder artikelen de meeste stemmen gekregen. In de komende iteratie gaan we aan de slag met het uitwerken van deze feature. Omdat dit een redelijk grote feature is, verspreiden we de ontwikkeling hiervan over twee iteraties. Daarom vind je aan het einde van deze .plan dit keer geen poll. Suggesties voor verbeteringen aan de website zijn uiteraard nog altijd welkom en kun je plaatsen op het forum. Suggesties voor de memberspick kun je sturen naar top5@tweakers.net.

Responsive

Ondanks vakanties hebben we ook weer goede stappen gezet richting de responsive website. Deze iteratie heeft het forum de aandacht gekregen die het verdient en is het grotendeels responsive gemaakt. Deze iteratie hebben we tevens al onze abonnees uitgenodigd om het responsive design alvast uit te proberen. Vanaf deze week kunnen zij het forum makkelijker gebruiken vanaf hun mobiele telefoon. Forumlistings, topics en de reageerpagina's schalen nu netjes mee. In totaal zijn er nu al zo'n 70 tweakers die onze responsive website aan het uitproberen zijn. In de komende tijd zijn we van plan om deze groep verder te laten groeien tot uiteindelijk iedereen het responsive design kan inschakelen.

Een (responsive) forumpost op een kleine smartphone

Overige zaken

Naast de Pricewatch en het responsive design hebben we ook aardig wat tijd gestopt in het verbeteren van de back-end van de Pricewatch. Jullie zullen hier in de praktijk weinig van merken, maar voor de shops en mensen die hiermee werken moet het allemaal wat makkelijker worden. Ook hebben we onze kale 404 pagina wat opgeleukt en hebben we de uploadlimiet in het fotoalbum verhoogd van 2MB naar 5MB zodat jullie nu ook met de hi-res versies kunnen patsen. Bij het uploaden van foto's werd de naam niet altijd onthouden, dus dat hebben we ook meteen gefixed Verder hebben we natuurlijk een heleboel andere kleine en minder kleine dingen opgepakt, maar daar zullen we jullie niet mee vervelen

Reacties (53)

Wijzig sortering
Zijn er plannen om de Android app aanzienlijk te verbeteren? Want volgens mij is die al jaren onveranderd en nog lang niet perfect.
We hebben hier nog geen concrete plannen voor. :) Mijn focus ligt momenteel op een responsive design, zodat we meteen een goede ervaring op de mobiel voor _alle_ gebruikers hebben, en niet enkel voor gebruikers die A. de app hebben geïnstalleerd en B. op het platform zitten waar we toevallig ook een app voor hebben. Daarnaast; met een responsive design heb je ook meteen een volledige Pricewatch, Forum, DM's, Notifications, Reacties (die je niet hoeft uit te klappen om te lezen :+) etc.

Aan de Android (en iOS) app doen we voor nu enkel noodzakelijk onderhoud. Voor de toekomst kan ik nu echter geen toezeggingen doen. Wie weet :)
Vanaf deze week kunnen zij het forum makkelijker gebruiken vanaf hun mobiele telefoon.
Goed werk! Vanaf nu dus standaard aan, in plaats van steeds te wisselen na het bekijken van de frontpage weer uit te zetten om het forum op te gaan!

Waar is overigens de poll voor een toekomstige iteratie?!

edit naar aanleiding van onderstaande reacties:
Oeps... gelukkig hoef ik nog maar drie dagen tot mijn vakantie....

[Reactie gewijzigd door AllSeeyinEye op 6 augustus 2013 15:53]

In de poll onder de .plan voor iteratie #37 hebben notificaties op reacties onder artikelen de meeste stemmen gekregen. In de komende iteratie gaan we aan de slag met het uitwerken van deze feature. Omdat dit een redelijk grote feature is, verspreiden we de ontwikkeling hiervan over twee iteraties. Daarom vind je aan het einde van deze .plan dit keer geen poll. Suggesties voor verbeteringen aan de website zijn uiteraard nog altijd welkom en kun je plaatsen op het forum. Suggesties voor de memberspick kun je sturen naar top5@tweakers.net.
Het lijkt er ook op dat het wisselen tussen nieuwsberichten is aangepast maar dat staat niet in deze iteratie

[Reactie gewijzigd door Flaggie op 6 augustus 2013 15:54]

We bespreken niet alle 117 tickets die zijn opgepakt ;) dat maakt het schrijven van een .plan onbegonnen werk en de .plan ook aardig lang :+. We zagen dat sinds we vier links aanboden er minder op de links werd geklikt. We gaan eens proberen of met twee stuks we dit weer wat kunnen opkrikken :)
Is er een openbare issue tracker?
Nope, vroeger hadden we dat wel, maar de voor de huidige issue tracker software betalen we per gebruiker. Dat wordt een beetje duur als we jullie allemaal een account moeten geven. ;)
1 public account? :P
Dat kwam in mijn geval doordat ik doelmatiger kon navigeren. Als ik Artikel 1, 3 en 5 wilde bekijken, hoefde ik slechts twee keer op een link te klikken. Met de nieuwe setup, moet ik 4 keer klikken.

Hoe verhoudt dat zich tot de statistiek?
Gezien het nu pas net een halve dag live staat, kunnen we daar nog niets over zeggen :)
Met de vier links was het niet heel duidelijk wat oudere en nieuwere artikelen waren. Je moest tijdstippen gaan zitten vergelijken. We hebben het nu zo eenvoudig en helder mogelijk proberen te maken.
In de poll onder de .plan voor iteratie #37 hebben notificaties op reacties onder artikelen de meeste stemmen gekregen. In de komende iteratie gaan we aan de slag met het uitwerken van deze feature. Omdat dit een redelijk grote feature is, verspreiden we de ontwikkeling hiervan over twee iteraties. Daarom vind je aan het einde van deze .plan dit keer geen poll
Ah meneer hierboven was een seconde sneller _/-\o_ en de meneer onder mij een seconde langzamer :Y)
----
Wat mij is opgevallen, als je links van een avatar van iemand op dat driehoekje klikt, kan je precies zien wanneer diegene voor het laatst online is geweest. Voor de stalkers onder ons.

[Reactie gewijzigd door Frozen op 6 augustus 2013 15:55]

In de komende iteratie gaan we aan de slag met het uitwerken van deze feature. Omdat dit een redelijk grote feature is, verspreiden we de ontwikkeling hiervan over twee iteraties. Daarom vind je aan het einde van deze .plan dit keer geen poll.
:+

[Reactie gewijzigd door _David_ op 6 augustus 2013 15:52]

Waar is overigens de poll voor een toekomstige iteratie?!
Lezen is ook een kunst :)
Hoe interpreteren jullie responsive design? Het lijkt me namelijk een nieuwe naam voor wat we vroeger reflowing noemden.
Zoals ik responsive begrijp past een website zijn design aan aan de grootte (breedte) van het scherm/window. Als ik echter mijn desktop browser op zo'n 200 px breed zet ziet het forum er niet anders uit dan op full screen resolutie.
Omdat het ook aan user agent gekoppeld is. De betere browsers hebben extensies waarmee je die on the fly kan aanpassen, en de _echte_ browsers (ik heb geen ervaring met aPpels maar ik heb het sterke vermoeden dat hun browser dat niet kan, in tegenstelling tot de browsers op Android telefoons) kunnen dat native.
En waarom zou mijn user agent veranderen als mijn browser scherm smaller is?
Naar mijn idee zou een responsive design juist alleen naar de breedte van het renderveld moeten kijken, ongeacht de user agent. Immers zou je anders voor ieder nieuw platform (BB10, Sailfish, etc.) een nieuwe clausule aan je media query moeten toevoegen...
We kijken ook naar de breedte van je device. Afhankelijk van de breedte schalen we de site. Voor de verklaring zie mijn post hier: Misha in 'plan: Development-round-up - Iteratie #38'
Een goed responsive design zou in de basis niet van user agents af moeten hangen. Er zijn er oneindig veel van. Een goed responsive design leest de device capabilities uit, en reageert daar op. Dat maakt het toekomstvast. Voorbeelden zijn de resolutie, input methode (touch of keyboard), de orientation van je device en de pixel density van je device. Al die dingen staan los van je user agent.
in totaal zijn er nu al zo'n 70 tweakers die onze responsive website aan het uitproberen zijn. In de komende tijd zijn we van plan om deze groep verder te laten groeien tot uiteindelijk iedereen het responsive design kan inschakelen.
Nog niet voor iedereen dus ;)

[Reactie gewijzigd door _David_ op 6 augustus 2013 16:02]

Dat komt omdat niet iedereen momenteel toegang heeft tot het responsive design. ;) We hebben een besloten groep die al toegang heeft en aardig wat testwerk voor ons verricht. Naarmate we meer onderdelen van de site responsive hebben zullen we de poorten een stuk verder open gooien.
Responsive design is niet een nieuwe naam voor iets ouds, het is wel degelijk een nieuwe techniek, die grotendeels op CSS3 media queries is gebaseerd.
We wilden unicorns, maar die waren al bezet...
Onze designer (lees: Femme) is inderdaad nogal apple fanboy geworden. Gelukkig is de xserve niet meer te koop, dus als reclame valt het mee :P

Eigenlijk zou je plaatjes van deze servers moeten zien:
reviews: Tweakers' serverpark anno 2013

[Reactie gewijzigd door ACM op 7 augustus 2013 08:27]

Dat fotoalbum limiet naar 5MB is wel een echte verbetering. Ik zat vaak genoeg met grote files (hi-res foto's voor reviews bijv), die niet pastten. En met een fotoalbum van 6+GB hoef ik niet snel bang te zijn dat ie vol zit natuurlijk. Dus is een paar MB per foto extra wel erg handig.
Nu nog batch image uploading en een vette tool om vlug een album in je eigen content te plaatsen! ;)
Dat zou echt zo fijn zijn :P (ik denk dat ik dan wel een stuk eerder tegen 't limiet aanzit :P).
wanneer gaan jullie V&A aan pakken???
(zoals lokaal zoeken is een drama)
Op dit moment zijn er geen concrete plannen om V&A 'aan te pakken'. We voeren wel regelmatig verbeteringen door, zoals het tonen van de beoordeling van de gebruiker in de V&A listings in deze iteratie. Als er concrete issues zijn, zoals het zoeken in V&A, kun je die natuurlijk altijd even in Lieve Devvers melden.
Jammer dat alleen het vorige en volgende bericht nu worden getoond bij nieuws, vond het wel fijn dat de 2 vorige en 2 volgende berichten daar eerst stonden.
mis het ook al, en had eigenlijk ook gehoopt dat als die navigatie aangepakt zou worden dat het net als de tracker zou updaten zonder refresh, zodat er automatisch een "volgende" linkje bij zou komen als er een nieuw artikel is.
Martinspire reageert altijd op alles en iedereen en ook nog eens op elk tijdstip. Nu hij in het bericht vermeldt is moeten wij zeker geloven dat hij er ineens niet is om te reageren? :+
@plaatje: ja hij werkt _O_

Ik voel me heel vereerd nu :*)

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 6 augustus 2013 18:56]

Je moest eens weten hoe vaak je nick in de voorbeelden staat ;)
+1Anoniem: 528626
6 augustus 2013 15:50
Ik ben helemaal tevreden! Dit wordt ook de beste Pricewatch van 2013 naar mijn idee :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee