Door Ray Burgemeestre

Devver

Development-round-up - Iteratie #37

16-07-2013 • 13:45

82 Linkedin

Drie weken van zomerse dagen en 115 tickets later hebben we weer wat moois op te leveren.

Forum
Om te beginnen hebben jullie in de development-round-up van iteratie #35 gestemd op de volgende winnende feature: forumtopics de volledige breedte laten benutten en gerelateerde onderwerpen verplaatsen naar boven. In de afgelopen iteratie is hieraan gewerkt en het resultaat staat nu online. De ruimtes voor tekst zijn gelijk gebleven, foto's kunnen voortaan net wat breder worden en de 'view'-functionaliteit is teruggekeerd. Naast de detailpagina zelf zijn er quick links toegevoegd naar de actieve topics, je eigen bookmarks, jouw Myreact en je eigen topics.


Het developmentteam is ook bezig geweest met de verdere ontwikkeling van een nieuwe backoffice voor onze klanten, wat wijzigingen in de Pricewatch, het responsive design, de verdere ontwikkeling van onze A/B-testingtool en verbeteringen aan het trendingalgoritme in het 'Uit de community'-blok op de frontpage, waardoor snel in populariteit stijgende items er ook in kunnen verschijnen. Verder zijn er nog andere features en veel bugfixes in ons CMS geweest. De noemenswaardige lichten we nader toe.

Pricewatch
Naast de verbeteringen in het Pricewatch-blok op de frontpage, zijn er verschillende aanpassingen gedaan binnen Telecom. Zo is het nu bij combinaties van een mobiele telefoon en een abonnement mogelijk gemaakt om de specificaties te bekijken in een ‘gecombineerd specificatietabblad'. Hier zie je in één oogopslag de specificaties van de telefoon en het abonnement. Daarnaast zijn diverse aanpassingen gedaan in de listings binnen telecom, om het vergelijken van producten en prijzen te vergemakkelijken.

We hebben de breadcrumb op productpagina’s aangepakt, zodat je snel kunt navigeren van een product naar de bovenliggende categorieën. Je kunt op de pricelisting nu ook losse prijsalerts aanmaken om op de hoogte te blijven van de prijsontwikkelingen van een product, zonder dat je hiervoor een wenslijst hoeft aan te maken.

Responsive bèta
Doordat veel devvers van een welverdiende vakantie genoten, is er in deze iteratie wat minder dan gebruikelijk gesleuteld aan de responsive bèta van de website. Tot de zaken die in deze iteratie zijn opgepikt, behoort een nieuwe implementatie voor social media. Bij deze implementatie is de weergave aangepakt en laden we niet langer de volledige widgets in. Niet alleen maakt dit de social sharing stukken lichter, het heeft ook tot gevolg dat Facebook en Google niet langer meegluren. Er is werk besteed aan de filters voor de listings, zodat je ook op de smartphone bijvoorbeeld productlijsten kunt filteren en makkelijk het juiste product kunt vinden. Naast de social sharing en de filters is het doornavigeren op onze nieuwsdagoverzichten makkelijker gemaakt door grotere buttons te gebruiken.

In de komende periode is nog steeds een deel van de developers die aan de responsive bèta werken met vakantie, dus ook in de komende iteratie zal er niet zo veel als gebruikelijk worden gedaan. We hopen te starten met het retrofitten van de forumdetailpagina's, zodat je ook onderweg, op het strand of op het terras kunt doorpraten met de mede-Tweaker. We willen onze navigatie gaan finetunen, zodat het op zo veel mogelijk touch-devices goed werkt.

En verder...
De Category-browser is dusdanig veranderd dat hij flexibeler inzetbaar is binnen de site, en er zijn veel Unit Tests bijgekomen voor onze PHP en Java code. We hebben wat ideeën doorgevoerd voor logging naar aanleiding van deze talk, die we hebben bijgewoond gedurende de Dutch PHP Conference.

Members' pick

Ook in deze iteratie kunnen jullie weer aangeven wat jullie graag ontwikkeld zien worden. In de vorige poll kreeg de quotefunctionaliteit bij dm's het minste aantal stemmen, dus die stoppen we even in de ijskast. In een toekomstige poll kan het onderwerp natuurlijk weer verschijnen. De request met de meeste stemmen (kunnen filteren in V&A op de rating van de verkoper) wordt in de komende iteratie ontwikkeld. Omdat we in deze iteratie stiekem twee items hebben opgeleverd, zijn er ditmaal drie nieuwe. Mocht je zelf nog een idee hebben voor een feature of ben je een bug tegengekomen, dan kun je dit melden in Lieve Devvers op het forum. Hieronder volgt een beschrijving van alle requests.

 • Gebruikersreview van producten: datum van een update bij de review vermelden

Veel reviewers schrijven na de publicatie van hun gebruikersreview nog een forse update. Hier maken we op het moment echter nog geen melding van. Met deze request kun je bij iedere review zien of deze is bijgewerkt en wanneer de laatste update heeft plaatsgevonden.

 • Actualiseren opties in Tweakers-cv

In jouw profiel kun je aangeven met welke hard- en software je ervaring hebt. Deze request maakt het overzicht weer wat actueler.

 • Notificatie voor als iemand op jou reageert bij artikelen (instelbaar)

Als je een reactie op een artikel achterlaat, dan moet je zelf kijken of iemand weer een directe reactie op jouw reactie heeft geplaatst. Met deze request ontvang je hiervan direct een notificatie. Zo hoef je niet langer zelf op zoek te gaan.

 • Direct message: mail ontvangen als je een dm ontvangen hebt (instelbaar)

Op Tweakers kunnen we elkaar een direct bericht sturen. Momenteel hebben we hier echter enkel onsite-notificaties voor. Met deze request kun je ook zelf instellen of je een e-mail wil ontvangen zodra iemand jou een direct message stuurt. Oeps, dit kan al! Voor wie dit ook niet wist: instellen kan bij je voorkeuren voor notificaties!

 • Direct-messagebeheer: verschillende dm's tegelijk kunnen verplaatsen en op 'Gelezen/Ongelezen' zetten

Wie veel direct messages verstuurt, heeft al gauw een overvolle inbox. Momenteel kun je direct messages alleen per stuk verplaatsen. Met deze request willen we het mogelijk maken om verschillende direct messages direct te verplaatsen of bijvoorbeeld op gelezen te zetten.

Mocht er nog iets onduidelijk zijn over een feature; laat het weten in de comments :) De poll vind je hieronder!

Nieuwe features iteratie #39

Welke feature zie jij graag in de volgende iteratie?

Notificatie voor als iemand op jou reageert bij artikelen (instelbaar)
38,2%
Gebruikersreview van producten: datum van een update bij de review vermelden
30,4%
Actualiseren opties in Tweakers CV
15,5%
Direct Message: mail ontvangen als je een DM ontvangen hebt (instelbaar)
10,8%
Direct Message-beheer: meerdere DM's tegelijk kunnen verplaatsen en op 'Gelezen/Ongelezen' zetten
5,1%

Aantal stemmen: 1.538. Deelname gesloten op 19-07-2013 10:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (82)

Wijzig sortering
Gestemd voor de notificatie als iemand op je reageert bij artikelen (instelbaar). Ik hoop overigens dat dit zowel geldt voor reacties op artikelen uit alle categorien van de hoofdpagina, als ook op het forum (als iemand je quote, bijvoorbeeld). In Tapatalk is dit een heerlijke functie die verschillende forums toepassen, waarbij je makkelijk kan reageren op voor jou relevante posts in topics die heel hard gaan.
Bij het forum is het ook een gewenste functie, maar daar zal het anders ingestoken moeten worden gezien je niet sluitend kunt maken wanneer iemand op wie reageert. Iemand kan namelijk prima op jou reageren zonder de quote functie te gebruiken. Daarnaast, als je de quote-functie gebruikt, dan misbruik je de functie. Eigenlijk ben je ergens geciteerd, dat impliceert niet dat er ook daadwerkelijk een reactie op jouw reactie is geweest (al is dat wel vaak zo in de praktijk).

Ik zit daarom te spelen met een abonneerfunctie waarbij je zelf kan aangeven of je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen van een topic (al dan niet in een easy to digestvorm voor de hardlopende topics).
Inderdaad een handige feature. Vraag me wel af of je dan ook meteen kunt navigeren naar jouw reacties op een artikel/bericht. Vind het nu nog steeds zo jammer dat je Ctrl+F moet gebruiken en daar niet gewoon een knop of keyboard shortcut voor kan komen.
Ik vind het namelijk wel leuk om reacties op mijn reactie te lezen, maar je scrolt je een ongeluk.
Uiteraard kun je direct navigeren naar de desbetreffende reactie. :)
Wat wordt hiermee bedoelt?
'view'-functionaliteit
Verder ben ik benieuwd wat op dit moment de ETA is voor het uitgeven van de Responsive versie. Hij werkt momenteel niet onaardig, maar sommige linkjes (bv uit email) gaan nog steeds naar de normale site toe waardoor dat niet echt werkt.

Misschien is het een idee tweakers de mogelijkheid te geven beta-versies te gebruiken? Door bijvoorbeeld een setting toe te voegen om beta-features te weergeven? Zo kunnen er meer mensen feedback geven, maar hinder je de normale gebruiker er niet mee? Ik vind het bijvoorbeeld niet erg dat de responsive-versie nog wat bugs heeft en vind de voordelen te groot om het nu al te gaan gebruiken.

Ook zou ik graag willen zien dat de mailtjes met de DM wat meer laat zien over de inhoud van de DM. Momenteel zie je vaak maar een halve regel, waardoor het niet echt duidelijk is of diegene snel een antwoord nodig heeft of niet. Verder vind ik dat de opmaak van de mail ook wel wat kan verbeteren. De de header in de mail is bv wat groot nu en de reactie zelf (ondanks de inspringing) ook wel wat meer nadruk kan krijgen. Bijvoorbeeld door een achtergrondkleur toe te voegen, door het tekstformaat, kleur of stijl te wijzigen of een lijn eromheen te zetten.

Als laatste zou ik graag zien dat mensen die vaak sterk afwijken van moderaties (of wel heel vaak een -1 uitdelen) van hun moderaties beperkt worden of helemaal geweigerd. Ik zie erg veel reacties gekenmerkt worden als ongewenst of offtopic, terwijl het daarbij vaak duidelijk is dat de moderatie is gedaan omdat men het niet eens is met de mening die de reactie verkondigd. Dit zorgt ervoor dat bepaalde reacties onderbelicht blijven waar ze wel een valide punt hebben. Ook andersom is het vaak voorkomend (vooral bij OS of Gaming gerelateerde berichten) waarbij er +2 en +3 wordt gegeven voor weinig zeggende reacties maar ze puur op "ik ben het hiermee eens" worden gemodereerd ipv. dat ze echt iets toevoegen aan de discussie (een +1 zou bv meer op zijn plek zijn).

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 16 juli 2013 14:11]

'view'-functionaliteit
Daar kun je een individuele forumpost en diens rml-code mee bekijken.
Als laatste zou ik graag zien dat mensen die vaak sterk afwijken van moderaties (of wel heel vaak een -1 uitdelen) van hun moderaties beperkt worden of helemaal geweigerd. Ik zie erg veel reacties gekenmerkt worden als ongewenst of offtopic, terwijl het daarbij vaak duidelijk is dat de moderatie is gedaan omdat men het niet eens is met de mening die de reactie verkondigd.
Dat is eigenlijk alleen maar te doen door meer crew in te zetten die zich gaat bezighouden met het opvoeden of uitschakelen van gebruikers die het moderatiesysteem niet begrijpen. Een modbot die automatisch discutabele moderators buiten spel zet hebben we in het verleden geprobeerd en werkt niet omdat de hele meute dan extreem voorzichtig gaat modereren waardoor +2's en +3's erg zeldzaam worden. Er zijn wel wat technische verbeteringen denkbaar, bijvoorbeeld functionaliteit om discutabel gemodereerde reacties te kunnen markeren zodat deze gezamenlijk aangepakt kunnen worden.
Gewoon een detectie algoritme zou al werken, al dacht ik dat jullie die al hebbe en anders hadden jullie een jaar geleden wel heel erg oplettende mensen werkzaam :)
Uit de .plan:

"Mocht je zelf nog een idee hebben voor een feature of ben je een bug tegengekomen, dan kun je dit melden in Lieve Devvers op het forum. Hieronder volgt een beschrijving van alle requests."

;)

Vragen over Responsive kun je ook kwijt in het juiste forum
Misschien ligt het aan mij, maar nu lijkt de tekst op het forum juist net te small (door de lege ruimte rechts). Gaan jullie de tekst nog iets langer laten doorlopen?
Als we het tekstveld ook aanpassen, dan betekent dit dat alle op maat gemaakte topic starts opnieuw moeten wat zonde is. Tevens ervaart 'de mens' smalle zinnen als prettiger dan lange. Vandaar dat de tekst niet breder zal worden. Plaatjes en andere media kunnen uiteraard wel de volledige breedte benutten (video! _/-\o_ )
Die zou je dan toch gewoon intact kunnen houden? Punt lijkt nu dat alleen media gebruik maakt van die extra ruimte, waardoor er in topics nu bij 99% posts loze ruimte rechts zit.

Ik zal wel even verder uitweiden in een apart topic :)
Punt is dat tekstregels van 800 pixels breed niet lekker lezen, daarom hebben we die op 640 pixels gehouden (wat ook al vrij breed is eigenlijk).
Punt is dat ik daar niet zoveel last van heb, en ik denk wel meer niet. De oplossing: custom css gebruiken. Had ik sowieso al om het forum breder te maken dus deze nieuwe feature verandert voor mij totaal niets ;)

#messages {
width: 980px;
}

#pmessages .messagecontent {
width: 630px;
font-size: 13px;
}

#pmessages form dl dd textarea {
width: 613px;
}

.messagecontent {
width: 800px;
font-size: 13px;
}

#messageBox {
width: 789px;
}

De font-size kun je evt weglaten, die is met de nieuwe update namelijk verkleind van 13 naar 12, wat ik persoonlijk wat minder vind.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 16 juli 2013 16:10]

Voor wie er geen last van heeft of het juist als prettiger ervaart, die kan dat inderdaad doen via custom css. In de ontwikkeling van de website moeten we echter rekening houden met een iets grotere doelgroep ;)
Want niet iedereen mag op een fijne wijze onze content consumeren? Het mooie aan het internet is juist dat iedereen toegang heeft tot (hoogwaardige) informatie op een zo eenvoudig mogelijke manier
Helemaal met bovenstaande eens, maar waarom dan überhaupt de kolom die aan de rechterkant stond verplaatsen?
+Dat we sowieso met alle breedbeeld/minder hoogbeeld schermen al minder verticale dan horizontale ruimte hebben...
* Bundin verwijdert een hoop custom css!
Nice, GoT ziet er weer een stukje beter uit zo :) Nu nog uitvogelen hoe ik de gele balk bij mijn eigen posts weer groen krijg, en dezelfde balk bij de topicstarter blauwig, dan ben ik er weer helemaal bij.
Gele balk:

Dat is een plaatje,daar even de verfkwast overheen halen, http://tweakimg.net/g/forum/images/layout/ownpost_bg.png

Custom CSS:
div.message.ownpost {
background-image: url("link naar (eigen) plaatje")
}
Nice, thanks. Helaas werkt het niet voor .topicstarter, maarja. Dan maar een enkel lichtblauw blokje links van de username.
Maar zo werkt het wel hoor:
div.message.topicstarter {
background: url("Je-eigen-plaatje") repeat-x;
}
Direct message: mail ontvangen als je een dm ontvangen hebt (instelbaar)

Op Tweakers kunnen we elkaar een direct bericht sturen. Momenteel hebben we hier echter enkel onsite-notificaties voor. Met deze request kun je ook zelf instellen of je een e-mail wil ontvangen zodra iemand jou een direct message stuurt.
Dit kan toch al lang? Ik krijg in ieder geval gewoon een mailtje als er een nieuwe DM reactie binnen is gekomen.

Wat mij betreft zou juist de on-site notificatie wel wat beter mogen ;)

[Reactie gewijzigd door Woy op 16 juli 2013 14:12]

W00ps. Dat wist ik niet eens. Feature creep!

Zo te zien zit hij verstopt onder de Notificaties. Dat mag dan wel even op een betere plek worden aangegeven :)

Voor wie het ook zoekt: https://secure.tweakers.n...ferences#tab:notification

[Reactie gewijzigd door Misha op 16 juli 2013 14:16]

Zo te zien zit hij verstopt onder de Notificaties
Ja, rare plek hè voor een instelling voor specifieke notificaties ;)

@Woy:
Dit kan toch al lang?
Als ik het je niet vertelt had een paar maanden terug dan had je had je het nu ook nog niet geweten :+
(en lol @ de momenteel ~70 mensen die voor die optie hebben gekozen ;))

Verder wel met je eens wat betreft het weergeven ervan op de pagina. Dat mag echt véél en véél duidelijker dan hoe het nu gedaan wordt. De grote gele balk van Tweakers 6 vond ik persoonlijk best fijn, lekker in your face. Voordat ik wist dat je emailnotificaties aan kon zetten kon ik wel weken t.net browsen zonder door te hebben dat ik een DM had ontvangen. Lijkt me toch niet echt de bedoeling.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 16 juli 2013 14:40]

True, maar duidelijk aangegeven is anders. Mocht de feature voor notificaties bij reacties winnen, dan gaat de layout van dat tabje hopelijk ook meteen op de schop!
Haha, meteen bij mezelf ook maar even aangezet :)
Misschien dat jij dat voorrecht hebt, aangezien je moderator bent? Ik krijg geen e-mail.
8)7 ik wist het ook niet. :+
Anoniem: 494461
16 juli 2013 13:54
Ben ik gek geworden of is er op het forum een iets ander lettertype?
Ziet er verder erg strak uit met minimale informatie (dropdown menutje). Lekker overzichtelijk.
En inderdaad, het is even wennen nu dat je tekst wordt afgekapt aangezien er niet echt een kader is waar je in typt.
We hebben voor zover ik weet geen andere font genomen. :)
Aj, de font-size is verkeerd overgenomen :P Ik heb 'm weer teruggezet naar wat het zou moeten zijn :)
Een notifcatie wanneer je op het forum bent gequote zal zeer welkom zijn :)
Mij ook. Maar we doen het in delen, eerst de FP, dan het forum. :)
Ik zou graag een filter in pricewatch willen zien met betrekking tot televisies/schermen/monitoren/laptops of deze mat of glanzend zijn. Vaak is dit een hele zoektocht.

Kan tweakers daar zorg voor dragen?
Dit kun je het beste even zeggen in Lieve Devvers op het forum. :)
Slechte link Misha, want een dergelijk filter heeft niets met development te maken, maar puur met invullen en beschikbaar maken van de bijbehorende specificaties ;)
Jammer dat de postcount niet meer meteen wordt weergegeven bij forumposts.
Wat bedoel je? In de listing vermelden we het aantal posts per topic toch gewoon?
Hij heeft het over de postcount van invividuele gebruikers. Denk ik iig, en dat vind ik ook jammer.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 16 juli 2013 14:50]

Dat staat in de klipklap bij de gebruiker :) Het wordt alleen niet meteen weergegeven omdat het in heel veel gevallen niet direct interessante info is. Menig forumgebruiker ken je ondertussen wel, daar van weet je dat ze al veel posts hebben. Nieuwelingen spot je meestal wel en dan kun je het alsnog opvragen
Het wordt alleen niet meteen weergegeven omdat het in heel veel gevallen niet direct interessante info is
Het punt was: "het is jammer dat het niet meer meteen wordt weergegeven". Ik deel die mening ;). De vorige klipklap kon je met custom css nog zo configureren dat ie automatisch uitgeklapt was, maar dat is met de nieuwe niet echt meer te doen.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 16 juli 2013 16:13]

Het is toch wel redelijk te doen hoor:

.message .poster {
display: table;
position: relative;
}
.message .poster > * {
display: table-row;
}
.message .poster .username a {
margin-left: 12px;
}
.message .poster .userklipklap {
display: table-footer-group;
background: none;
border: 0;
float: none;
height: auto;
width: auto;
margin: 0;
}
.userklipklap > div {
display: block !important;
position: static;
background: none;
border: 0;
padding: 0;
width: auto;
}
.userklipklap:before {
position: absolute;
top: 6px;
left: 0;
height: 9px;
width: 7px;
}
.userklipklap ul {
margin-top: 10px;
}
.userklipklap .username {
display: none;
}

;)
Helemaal gelijk, dit is inderdaad wat ik bedoelde en ik vind dit echt een zwaar gemis aan het nieuwe 'thema'.
Ook tof dat je nu kan zien hoeveel keer een topic op het forum bekeken is geweest :)
(als je in een topic staat, hoveren over de titel)

Wou altijd al eens weten hoeveel keer m'n guide al bekeken is geweest.
([Guide][advies] Geschikte Onderdelen Kiezen)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 16 juli 2013 14:16]

Het aantal keer bekeken was al een hele tijd aanwezig op het forum ;)
Dat was me nooit opgevallen :o
Ach, zo wist (volgens mij iedereen) intern niet dat we al mail notificaties voor DM's aanbieden...

:+

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee