Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net introduceert Pricewatch 3.0

12-10-2009 • 12:14

233 Linkedin

Tweakers.net introduceert maandag een nieuwe versie van de Pricewatch. Deze update, de derde grote update van de Pricewatch sinds het ontstaan van Tweakers.net, is gebruiksvriendelijker, heeft verbeterde zoek- en weergavemogelijkheden en beschikt over nieuwe functies, zoals de mogelijkheid producten te vergelijken. Pricewatch 3.0 borduurt voort op de vorige grote wijziging van de Pricewatch, die plaatsvond in juni 2007.

De belangrijkste verbetering is wel de introductie van nieuwe zoekfilters. In de afgelopen twee jaar hebben de contentmedewerkers van de Pricewatch, mede dankzij de vele ingestuurde suggesties voor verbeteringen van bezoekers, een uitgebreide database van productspecificaties en afbeeldingen opgezet. Hoewel de zoekmogelijkheden in de oude Pricewatch al krachtig waren, werkte het zoeken tamelijk omslachtig en onoverzichtelijk. In Pricewatch 3.0 hebben de priegelige multiselectboxen plaatsgemaakt voor keuzelijsten met checkboxen en grafische sliders. Alleen de filters van de belangrijkste specificaties worden direct in beeld getoond. Voor de nieuwe zoekfilters hebben we dankbaar gebruikgemaakt van functionaliteit die eerder voor Koopinfo en de Telecom Pricewatch werd ontwikkeld.

Ook visueel is de nieuwe Pricewatch aantrekkelijker gemaakt. Veel producten in de database beschikken inmiddels over afbeeldingen. In de oude Pricewatch werden deze afbeeldingen slechts beperkt gebruikt. Pricewatch 3.0 kent twee nieuwe weergavemodi voor de productlijsten. Naast een compacte weergave zonder thumbnails is er een thumbnailweergave met productspecificaties en een gridview met grote thumbnails toegevoegd. De gridview is nuttig in productcategorieën waar design een belangrijke rol speelt, maar toont geen specs.


Compacte view, thumbnailview, gridview en speckolomselectie

Door het bredere zoekformulier en de thumbnailweergave resteerde minder ruimte voor de specificaties. Dit ruimteverlies hebben we gecompenseerd door de specificatiekolommen instelbaar te maken. De gekozen weergavemodus wordt in je sessie opgeslagen. Niemand wordt dus gedwongen om de standaard weergave met thumbnails te gebruiken. Een tweede nieuwe feature, waar al lange tijd om wordt verzocht, is de toevoeging van afgeleide specificaties, zoals de prijs per gigabyte bij harde schijven en solid state drives. Ook deze afgeleide specificaties kunnen gesorteerd worden.

In de productlijsten zijn de lijstjes met de zes populairste producten in een categorie verdwenen. In plaats daarvan worden producten standaard gesorteerd op populariteit. De meest gewilde producten bevinden zich daardoor altijd op de eerste pagina van een categorieoverzicht.

Het aantal subcategorieën is verminderd en deels vervangen door zogeheten voorselecties. Dit zijn voorgedefinieerde zoekfilters. In de oude Pricewatch werden de subcategorieën in sommige gevallen misbruikt als middel om snel te kunnen filteren op bepaalde belangrijke producteigenschappen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij harde schijven, die waren ingedeeld in subcategorieën voor onder andere ata-, sata-, notebook- en solid state drives. De subcategorieën sloten elkaar in dit geval niet altijd uit: notebookdrives beschikken immers over een ata- of een sata-interface. Dankzij de voorselecties hoeven subcategorieën niet meer op ongepaste wijze voor navigatiedoeleinden misbruikt te worden en zijn we flexibeler in het aanbieden van shortcuts naar producten met vergelijkbare eigenschappen.

Op de homepage van de Pricewatch is de bekende indeling in de rubrieken Core, Electronics, Mobile en Games consequent naar de Pricewatch doorgevoerd. Tevens is er een spotlightkader ingelast om interessante nieuwe producten aan te keilen en kan er bovenaan de pagina direct naar de populairste productcategorieën genavigeerd worden. De Telecom Pricewatch is een integraal onderdeel van Pricewatch 3.0 en heeft niet langer een afwijkende vormgeving.

Het zoekformulier op de homepage van de Pricewatch is vereenvoudigd en voorzien van een dropdown met quicklinks. Uit een analyse van de zoeklogs bleek dat vrijwel niemand vanaf de homepage gebruikmaakte van de geavanceerde mogelijkheden van het zoekformulier. Op de achterliggende pagina met de zoekresultaten kan de zoekopdracht alsnog beperkt worden op categorie en op prijs- en scorebereik.

Achter de schermen is er grondig gesleuteld aan de zoek- en sorteringsalgoritmen. De nieuwe zoekmachine werkt sneller en levert resultaten met een hogere relevantie. Sorteringen worden onder andere geboost aan de hand van de populariteit van een product. Dit zorgt ervoor dat bij een zoekopdracht op 'Wii' eerst de spelcomputer en later pas de vele games en boeken voor deze console worden getoond. Standaard wordt er 'AND' gebruikt bij zoektermen in plaats van 'OR' zoals voorheen. Ook wordt er strikter gezocht op woordovergangen. Een zoekopdracht op 'Sony 5500' vindt recente Sony-tv's zoals de KDL-40V5500, maar een zoekopdracht op Sony 550 vindt niet die tv's maar wel de Alpha A550-spiegelreflexcamera.

Pricewatch 3.0 zoekt standaard op producten zonder prijs. Uit onderzoek van het zoekgedrag van de bezoekers is gebleken dat hier behoefte aan was. Bij zoekopdrachten die door een spelfout geen resultaat opleverden wordt nu gepoogd alternatieven te vinden. Een andere belangrijke verbetering is dat er niet enkel meer op merk, serie en productnaam wordt gezocht, maar ook op categorienamen en productspecificaties. Een zoekopdracht naar 'ddr3 moederborden' levert nu ook daadwerkelijk moederborden met ddr3-ondersteuning op. Daarnaast hebben de Pricewatch-admins de mogelijkheid gekregen om aliassen voor producten en categorieën op te geven, zoals ssd voor solid state drives en nas voor netwerkschijven.

Met de invoering van Pricewatch 3.0 is eindelijk het doek gevallen voor de stokoude prijsgrafieken, die door velen gewaardeerd, maar niet door iedereen begrepen werden. De oude prijsgrafieken hebben ruim negen jaar in vrijwel onveranderde vorm deel van de Pricewatch uitgemaakt. In plaats van een eigen php-knutselwerkje maken we voor de nieuwe grafieken gebruik van de pChart-library in een door ons getweakte vorm, die drie keer beter presteert dan het origineel. PChart biedt fraaie anti-aliasing en interpolatie van lijngrafieken.


Oude en nieuwe prijsgrafiek

De bovenstaande verbeteringen vormen slechts een greep uit de wijzigingen die in Pricewatch 3.0 zijn doorgevoerd. Natuurlijk kun je het beste zelf de nieuwe Pricewatch uitproberen. We zijn benieuwd naar de reacties en suggesties voor verbeteringen. Onze devvers werken inmiddels al weer aan de updates 3.1 en 3.2, waarin de shopreviews en de winkelmand onder handen worden genomen.

Reacties (233)

Wijzig sortering
1: Hij zoekt niet standaard op producten zonder prijs. Je moet dan eerst de slider verplaatsen van 0 naar prijsloos.

2: Hoe zoek ik nou bijvoorbeeld op een laptop zonder optische drive? Aangezien ik geen 'niet' optie kan vinden?

Nou ja, ik kan altijd switchen naar klassiek ;)

[Reactie gewijzigd door woekele op 12 oktober 2009 14:29]

Prijsloos zoeken wordt standaard gedaan vanuit het zoekformulier op de homepage van de Pricewatch. De productlijsten/categorieoverzichten laten standaard alleen producten met prijzen zien. Ga je daar je filter op verfijnen dan is het uitgangspunt dus ook producten met prijs, tenzij je de prijsslider op prijsloos zet.

De nieuwe filters zijn minder krachtig dan de oude filters door het ontbreken van de keuze voor AND of OR en het ontbreken van de mogelijkheid om eigenschappen uit te sluiten. Als backup kunnen de klassieke filters nog steeds gebruikt worden. In de toekomst gaan we de nieuwe filters waarschijnlijk nog uitbreiden, maar wel op zo'n manier dat de layout niet bloated wordt door functionaliteit die weinig mensen gebruiken..
1. Op de overzichtspagina's worden de prijsloze producten inderdaad niet getoond, maar dat is ook niet wat hier bedoeld wordt. Het gaat erom dat als jij de zoekbalk bovenin gebruikt dat dan de prijsloze producten ook zichtbaar zijn. (voorbeeldje)

2. Inderdaad een goed punt. Die optie ontbreekt gewoon.
Ten eerste, kudos. Sinds de vercommercialisering van Tweakers was ik bang dat dit ten koste ging van de kwaliteit vwb de ontwikkeling, maar dit blijkt alleen maar de positieve punten te krijgen van dit fenomeen, het blijft maar professioneler worden. En dat terwijl in de 'niet commerciele' fase Tweakers al net voor de overname reteprofessioneel was. Echt, respect voor de mensen die Tweakers steeds weer naar een hogere lat weten te tillen. Hier weer een mooi resultaat, gefeliciteerd.

Dat gezegd hebbende gooi ik mijn twee centjes er ook maar tegen aan. Ik blijk, als ik zo de reacties lees, de enige te zijn die zich aan de vernieuwing van de grafieken 'stoort'. Op prijsgrafieken kan je geen antialising toepassen. Echt, in de letterlijke zin des woords, het kan niet. Alhoewel het me wel een lollig idee lijkt om naar de aex te kijken in een antialised way, is dit onzinnig, onnodig, niet nuttig. Er is een reden waarom het nooit op die manier wordt gepresenteerd. Ik snap dat de oude vorm enigszins opgepimpt moest worden, maar niet op deze manier. De oude manier liet geen ruimte over voor eigen interpretatie, cijfers zijn cijfers, grafieken zijn grafieken. Wanneer je een grafiek met een tijdlijn antialised weergeeft ziet het er allemaal wel 'heel leuk' uit, maar de functionaliteit is minder. De grafieken hadden er in de oude situatie een heel stuk leuker uit kunnen zien, zonder dat er functionaliteit verloren zou zijn gegaan. Maar niet op deze manier. Dit had op dit onderdeel zeker niet gehoeven.

Misschien heb ik wel een gigantische discussie gemist op GoT, maar ik zie hier geen enkele reden om dit op deze manier op te lossen, behalve de misplaatste vooruitgang om de vooruitgang. Maar ach, kijkend naar de reacties, ik ben blijkbaar de enige....

[Reactie gewijzigd door three2five op 13 oktober 2009 04:56]

Anti-aliasing is enkel de methode om de lijn wat mooier in de afbeelding te zetten, zodat een schuine lijn ook echt schuin lijkt, ipv getrapt.

Waar jij het over hebt is de interpolatie naar een curve, waar het jouw inziens een gewone strakke lijn zou moeten blijven. Dat gebeurt overigens alleen als we een beperkte hoeveelheid data hebben, de omslag ligt nu bij 100 dagen.
Ik denk dat we dit soort dingen de komende tijd nog wel beter bekijken. Je hebt namelijk wel gelijk met je punt.
Het vloeiend maken van de curves zorgt ervoor dat grafieken met weinig prijsinformatie er een stuk vriendelijker en beter leesbaar uitzien. Dat is ook winst, ook al wat er wat informatie bij verzonnen. De purist kan met een beetje fantasie nog steeds rechte lijnen tussen de punten bedenken. Voor wat betreft de views is het overigens geen gekke gedachte om die (per dag geaggregeerde data) te interpoleren. De populariteit van een product zal in werkelijkheid (als de factor massale afwezigheid door slaap wordt weggedacht) redelijk vloeiend in de tijd af- en toenemen.
Als je de grafieken echt nauwkeurig zou willen aflezen heb je inderdaad gelijk. Ik denk echter dat niemand zich veel zorgen zal maken of een product 3 maanden geleden nou 54,- kostte of 54,20. Voor de nauwkeurigheid waarmee ik de grafieken gebruik (en ik denk ook 99,9% van de andere gebruikers) is de weergave zoals hij nu geworden is, nauwkeurig genoeg. En het oog wil ook wat ;) dat vind ik in dit geval zwaarder wegen.
Ziet er strak uit. Ok, hier en daar zijn er wat wen-dingetjes, maar qua uiterlijk is het een verbetering. Nice work.

Maar... (je voelde 'm al aankomen :))
Ik ben toch niet helemaal tevreden:
 • Ik moet in deze versie veel meer klikken om precies hetzelfde te doen. Waarom wordt er gebruik gemaakt van ingeklapte menuutjes? Ik doel dan op de subcategorieën, en de filters. Deze dingen zijn toch wel de basis van de pricewatch. Ik zou dit graag weer zien verdwijnen (de ingeklapte menuutjes) of een setting/cookie-save die dit voor eeuwig uitgeklapt maakt.
 • Daarnaast vind ik de standaard sortering op 'populair' ook hopeloos irritant. Ik ben totaal niet geinteresseerd in wat anderen aanklikken, ik kom in de pricewatch om mijn eigen prijzen te zoeken. Ik prefereer dit weer op alfabetische volgorde. Deze setting wordt namelijk niet bewaard in de cookie en is ook niet instelbaar. Een los 'populaire productenlijstje', zoals in de vorrige versie van de pricewatch, heb ik geen bezwaar tegen.
Er zijn heel veel goede verbeteringen toegevoegd, en daarvoor: klasse. Maar dat is helaas ten koste gegaan van de overzichtelijkheid, en daarvoor: jammer.

[Reactie gewijzigd door Thy King op 12 oktober 2009 21:20]

Je eerste punt: Het is heel lastig voor ons om een mix te maken van 'alles zichtbaar, kiesbaar en instelbaar' voor de power-users en 'helder en intuitief' voor de minder ervaren gebruikers onder ons. We proberen daar wel een mooie middenweg tussen te vinden maar af en toe zullen we een keuze moeten maken in het nadeel van een van de twee soorten gebruikers :) En we kunnen ook niet voor al die keuzes dan toch een of meerdere varianten implementeren en een keuze-optie bieden, want daar wordt het niet per se duidelijker van.

Over je tweede punt. Het is natuurlijk wat flauw om te zeggen; maar de kans dat het door jou gezochte product nu op de eerste pagina staat is wel aanzienlijk toegenomen. Wij vonden het zelf behoorlijk storend dat de eerste pagina altijd voor de A gereserveerd was, ongeacht of dat dan een of andere accessoire zoals een adapter of een echt relevant product was :)
Het is heel lastig voor ons om een mix te maken van 'alles zichtbaar, kiesbaar en instelbaar' voor de power-users en 'helder en intuitief' voor de minder ervaren gebruikers onder ons.
Hier kan ik inkomen. Goed ontwerp is altijd lastig, maar de gouden regel is dat als met een verbetering de overzichtelijkheid omlaag gaat, je iets fout doet. Neem de catergorieën bijvoorbeeld. Het nut van een klapmenuutje kan daar goed in twijfel worden genomen. Als je kijkt naar wat nu weggeklapt wordt, gaat dat vaak om 1 á 2 regels (met een paar uitzonderingen). En dan hebben we het over opties die je wel moet bekijken om zeker te weten dat je de goede aanklikt (je zoekt immers door de logica van iemand anders, hoe goed dat ook mogen wezen.).
Mijn punt is dat bij de keuze voor het inklappen van (vooral) de subcategorieën en (ook) de filters er overzichtelijkheid verloren is gegaan (en daar staat geen verbetering van intuitiviteit of uiterlijk tegenover). Vandaar dat ik het aan de orde stel.
Wij vonden het zelf behoorlijk storend dat de eerste pagina altijd voor de A gereserveerd was, ongeacht of dat dan een of andere accessoire zoals een adapter of een echt relevant product was
Ikzelf dus niet. :) Ik kan inkomen en compleet volgen waarom de keus gemaakt is, maar ik vind het vreemd dat de voorkeur van de gebruiker niet wordt onthouden (in datzelfde cookie wat mijn menukeuze onthoudt). In windows wordt ook onthouden hoe ik mijn schermpjes geordend wil zien, het wordt mij niet 'opgedrongen' om (bijvoorbeeld) mijn media bestanden op 'rating' te bekijken (thank god :)).

[Reactie gewijzigd door Thy King op 13 oktober 2009 15:15]

Ik denk dat het eerste deel wat je aanstipt nog voornamelijk een content-issue is. Het ligt namelijk in onze bedoeling om de menu-structuur juist minder diep en breed te maken en daarvoor in de plaats meer gebruik te maken van voorgedefinieerde filters. Dat is iets waar het pricewatch team de komende tijd nog (verder) mee bezig gaat. Uiteindelijk weten wij ook wel dat het wegklappen van een deel van de subcategorie-boom niet optimaal is, dus dat moet gewoon voorkomen worden.

Ook met betrekking tot de filters geldt hetzelfde: er moet goed gekeken worden welke filters het meest belangrijk zijn, en die moeten ook standaard zichtbaar zijn. Als je het hebt over overzicht dan begrijp je zelf natuurlijk ook dat overdaad juist schaadt, en dat je dus op zoek moet gaan naar de beste middenweg.
maar ik vind het vreemd dat de voorkeur van de gebruiker niet wordt onthouden
Volgens mij zijn er niet zo gek veel websites waar ueberhaupt zoveel in te stellen is als op Tweakers, dus is het sec gezien een beetje vreemd om dat vreemd te vinden :P (temeer daar in de vorige PW versie de sortering ook niet onthouden werd en er ook nooit naar gevraagd is om dat in te kunnen stellen cq de laatste sortering te onthouden).

Ook hier moeten we gewoon keuzes maken: wat 'onthouden' we voor de gebruiker, op welke manier en (eventueel) hoelang? We kunnen in principe zelfs per categorie de hele laatste filtering onthouden (welliswaar niet meer in een cookie, maar wel bijvoorbeeld mbv HTML5 sessionStorage of localStorage in browsers die dat al ondersteunen - iig IE8 en Firefox 3.5), maar ook daar moet je goed kijken naar wat het meest intuitief werkt voor de gebruiker. Voor veel gebruikers is de verwachting van hoe een website functioneert toch nog wel anders dan voor bijvoorbeeld een applicatie.
Bedankt voor je duidelijke reactie. :)
Uiteindelijk weten wij ook wel dat het wegklappen van een deel van de subcategorie-boom niet optimaal is, dus dat moet gewoon voorkomen worden.
Mee eens :) Dan wacht ik dus in spanning de updates af.
Als je het hebt over overzicht dan begrijp je zelf natuurlijk ook dat overdaad juist schaadt, en dat je dus op zoek moet gaan naar de beste middenweg.
Hier ben ik het ook wel mee eens. Maar als je goed kijkt naar het verschil tussen de oude en de nieuwe filters, dan weet je bij de oude filters welke filters er beschikbaar zijn, zonder dat het geheel is uitgeklapt. Je weet dus altijd welke keuzes je hebt (dat is dus overzichtelijkheid).
[..]er moet goed gekeken worden welke filters het meest belangrijk zijn, en die moeten ook standaard zichtbaar zijn
Ik neem aan dat je hiermee in de uitgeklapte vorm bedoeld? Mag ik dan suggesteren om oud en nieuw te combineren? De meest belangrijke filters in uitgeklapte vorm (zoals nu dus) maar de overige keuze van filters wel alvast opnoemen (ingeklapte vorm dus, zoiets als in de oude versie), waar de knop onderaan ('toon alle filters') dan als functie heeft om de rest uit te klappen. Zo verlies je geen overzichtelijkheid (je ziet de keuzes die je hebt), maar hou je wel de eye-candy/intuitive GUI.
(temeer daar in de vorige PW versie de sortering ook niet onthouden werd en er ook nooit naar gevraagd is om dat in te kunnen stellen cq de laatste sortering te onthouden).
Een goed punt. Maar de reden dat daar nooit om gevraagd is, is simpel: De hele wereld is alfabetisch geordernd. Van telefoonboeken, woordenboeken, bibliotheken tot nationale archieven en verder, staan allemaal op alfabetische volgorde. Iedereen weet meteen waar die moet zoeken. Alleen de prijsvergelijkers van tweakers (en hardware.info (daarom vermijdt ik die ook)) staan ineens op populairiteit. :) Je strijkt dus wel tegen de vacht in. Dan kan je verwachten dat mensen ineens naar deze setting gaan vragen, toch? :)

Om eerlijk te zijn was mijn eerste reactie op de prijs-vergelijkings-lijst "waarom is het niet geordend? Bugje zeker?" Het duurde even voordat ik zag dat deze (permanent) op populariteit stond.
Naast mijn persoonlijke voorkeur vind ik het ook niet netjes staan, zo'n 'ongeordende' lijst.
Ook hier moeten we gewoon keuzes maken: wat 'onthouden' we voor de gebruiker, op welke manier en (eventueel) hoelang?
Daar heb je een goed punt. Maar je hebt nu al ervoor gekozen om een aantal instellingen te onthouden. Je zou kunnen redeneren dat als mensen op alfabetische volgorde zoeken, ze dit prefereren. Dit zou een algemene onthoud-instelling kunnen zijn.
Mensen die filters gebruiken doen dit per categorie/sub-categorie. Dit zou een tijdelijke instelling zijn (12/24 uur?). Voor langer gebruik zou je de zoekresultaten kunnen stallen in een (nog te maken) winkelmandje?

Een totaal andere manier om dit te doen is om een 'pricewatch' tabje erbij te maken in de account settings met dit soort voorkeur-instellingen.

Ik ben heel benieuwd welke keuzes jullie maken. :)

[Reactie gewijzigd door Thy King op 13 oktober 2009 22:17]

Het ziet er helemaal top uit :)

Enige min puntje wat ik tot op heden kan ontdekken is een " zoeken" knop zoals die in de klassieke weergave beschikbaar is. in FF 3.6 worden de filters namelijk niet automatisch gezet en zul je eerst op "enter" moeten drukken voor ze toe te passen.
Dat zou dan denk ik eerder een bug zijn in FF 3.6, dus wellicht is het handiger dat te melden bij Mozilla. Zolang 3.6 nog niet final is is het ook geen supported browser.
zou goed kunnen. Ik zal het eens op het forum daar melden.

@fmhc hier beneden, is het misschien hetzelfde als bij mij? Ik dacht eerst ook dat de filters niet werkte omdat ik vanalles kon aanvinken maar niets gebeurde. In IE en chrome klik je ergens op en wijzigt de selectie meteen.
Wat is nog altijd mis is een filter op het aantal winkels wat een product verkoopt. Daarmee is het veel makkelijker om een lijstje te maken met courante producten (en foutjes er uit te halen). Dat zou ik nog een fijne aanvuilling vinden :)

Als maar 1 winkel iets verkoopt, is het of oud, of verkeerd ingedeelt. Liever zie ik (als ik het aanzet) alleen producten die door minimaal 5/10/15 winkels worden verkocht.

Iets voor 3.1? ;)
Mis je dan niet ook de winkels die een primeur zouden hebben om een bepaald product zoals bv een mobiele telefoon?
http://tweakers.net/pricewatch/244767/nokia-n900-zwart.html


Zelf kijk ik niet verder dan de eerste 10 winkels. Daar staan ook vaker fouten tussen, maar de meeste mensen kijken toch naar de prijs als ze eenmaal het product hebben gevonden. :)

[Reactie gewijzigd door Deurges op 12 oktober 2009 15:37]

Voor iedereen die zich hiermee heeft bezig gehouden: een groot compliment! Jullie weten de zaken al jaren neer te zetten zoals ze zouden moeten zijn. Telkens weer pioniers wat dat betreft.

Komt er ook een update van V&A? Zaken zoals filteren op 'afstand tot postcode verkoper' en (een mogelijkheid tot) het weergeven van de timestamp van de advertenties in het overzicht zou ik graag zien verschijnen.
Ik wou het net zeggen! Prima update aan de pricewatch, ziet er ook supermooi uit. Alleen nu nog de V&A. Zou veel bruikbaarder zijn na een paar kleine updates zoas hierboven bijvoorbeeld al is gezegd
Wat me gelijk wel opvalt is dat in het handige zoekformulier toetsenbord selectie niet werkt. Ik vind dat zelf over het algemeen toch erg handig, dus misschien zouden jullie daar naar kunnen kijken.

Verder ziet het er overzichtelijker uit dan eerst, dus dat is goed, alleen vind ik persoonlijk de thumbnails bovenaan bij die categorieën behoorlijk nutteloos omdat het niet om dat ene afgebeelde product gaat. Voor mij haalt dit de overzichtelijkheid van het geheel naar beneden.

Maar nogmaals, verder ziet het er op het eerste gezicht al erg goed en beter uit en wacht ik dus vol spanning op de volgende verbeteringen.

Nog een klein puntje waar ik tegenaan loop is bij het overzicht van prijzen van een product dat het wat lastiger is om te vinden hoe je bij de shopreviews komt. De meeste links gaan namelijk naar de website van de leverancier.

Hoop dat jullie iets met de feedback kunnen, keep it up!
Wat me gelijk wel opvalt is dat in het handige zoekformulier toetsenbord selectie niet werkt. Ik vind dat zelf over het algemeen toch erg handig, dus misschien zouden jullie daar naar kunnen kijken.
Je moet wel bedenken dat dit geen standaard 'suggest'-functionaliteit is in die zin dat het geen gesuggereerde termen zijn, maar juist directe links naar bepaalde producten die mogelijk al voldoen aan je zoekterm. Als we daar dus keyboard-support voor zouden inbouwen dan zou selecteren+enter dus niet het aanvullen van de term in de zoekbox inhouden maar het volgen van de link. De vraag is in hoeverre dat intuitief gevonden wordt, of dat dat dan juist weer iets is dat men niet verwacht omdat men toch op een of andere manier deze functionaliteit verward met een standaard 'suggest'.
Missschien is het al gemeld, maar met een resolutie van 1024 pixels breed (op mijn netbook) heb ik "last" van het volgende:
De speckolomselectie (bij bijvoorbeeld HDD Extern) kan ik niet sluiten omdat de x verborgen is.
Zie http://tweakers.net/ext/f/wAxEOkx2pQZvx5tCKHYlrvj5/full.jpg
Zowel op FF 3.5.3 op Windows XP en IE7 op Windows XP.
Lijkt mij een css dingetje.. Maar wat weet ik er van ;)

Ja, hij sluit ook door op "Submit" te klikken, maar dat genenreert een refresh. Niet heel lastig maar minder mooi..

Verder chappau, ik vind het een hele mooie PW..

[Reactie gewijzigd door Equator op 13 oktober 2009 08:37]

Ik heb de plaatsing en breedte van de speckolomselectie wat aangepast zodat hij mooi binnen het overzicht blijft :)
Ziet er heel goed uit, het kan niet vaak genoeg gezegd worden! Lekker duidelijk allemaal, al is het wel eventjes wennen :)

Wat ik wel jammer vind is dat de 'windows verkenner' functionaliteit weg is. Bij de vorige Pricewatch versie kon je bij, bijvoorbeeld 'Processoren' op het +je drukken en dan kiezen voor 'AMD' en dan voor 'Phenom' zodat je gelijk op de gewenste pagina komt. Nu wordt eerst de lijst met processoren geladen, met plaatjes, pas dan kan je voor 'AMD' kiezen en daarna voor 'Phenom'. Dat betekend dat je 3 keer alle productplaatjes moet laden. Bij de vorige versie hoefde dat niet. Volgens mij kost de manier zoals het nu is veel meer bandbreedte dan eerst.

Wat ik me ook nog af vraag is of je ergens per categorie aan kan geven of je de productplaatjes er bij ziet. Bij 'Behuizingen' is het een fantastische toevoeging, maar bij 'Processors' een beetje overbodig. Ik kan wel iedere keer op het knopje drukken, maar heb toch liever dat ik voorkeuren kan instellen :)

Ik ga eens even op mijn gemak kijken hoe het er nu allemaal uit ziet en hoe alles werkt.

[Reactie gewijzigd door Who Am I? op 12 oktober 2009 14:33]

Zou het ook mogelijk zijn het aantal resultaten dat overblijft na een filter weer te geven achter de overige filters?
Als ik bij moederborden bijvoorbeeld op socket 1366 zoek en daarna als chipset een AMD klik, blijft er natuurlijk niets over. Het zou mooi zijn als de filters die geen resultaten meer opleveren verdwijnen. Nog mooier zou zijn dat het aantal dat overblijft na het klikken op een nieuwe filter van tevoren staat aangegeven, zoals bijv. op veel reisboekingssites.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee