Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net lanceert vernieuwde site

05-06-2007 • 13:46

618 Linkedin

Tweakers.net heeft vandaag een grootschalige vernieuwing van de site doorgevoerd. De nieuwe site, ontwikkeld onder de codenaam Tweakers.net Next Generation of kortweg 'NG', is de meest ingrijpende wijziging in de geschiedenis van Tweakers.net. Naast een volledig vernieuwde vormgeving en een nieuw beeldmerk is de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de site grondig verbeterd. De Pricewatch, voorheen Buyerszone, werd opnieuw ingericht, waarbij de functionaliteit beter werd geïntegreerd en de productdatabase werd voorzien van mogelijkheden voor het verzamelen van productspecificaties. De redactionele content werd uitgebreid met twee nieuwe artikelsoorten: redactieblogs en persberichten. Tevens werden een uitgebreide hiërarchische categoriestructuur, tagging en overzichtelijke archieven van de redactionele artikelen toegevoegd. Het reactie- en moderatiesysteem werd volledig opnieuw ontwikkeld en voorzien van ajax-technieken. Het plaatsen en wijzigen van reacties en moderaties wordt afgehandeld zonder paginareloads en toont het resultaat direct in de pagina. De tracker werd tevens geajaxificeerd en door middel van drag-and-drop en sliders volledig customizable gemaakt voor alle ingelogde gebruikers, dus ook niet-abonnees.

Een belangrijke vernieuwing in Tweakers.net NG is de introductie van drie channels genaamd Core, Pro en Life. De channels bevatten redactionele artikelen gericht op specifieke interessegebieden in de Tweakers.net-doelgroep. Core behandelt onderwerpen die betrekking hebben op pc-hardware, software en tweaking, Pro is het channel voor ict-professionals en Life bespreekt ontwikkelingen op het gebied van multimediale consumentenelektronica. Hiermee volgen wij een ontwikkeling die reeds zichtbaar was in de verschuiving en verbreding van de interesses van onze bezoekers naar onder andere digitale fotografie, home cinema en digitale televisie, mobiele telefonie, draagbare mediaspelers en persoonlijke navigatiesystemen. Ict professionals hebben al lange tijd een sterke vertegenwoordiging in de doelgroep van Tweakers.net. Met de channels Core en Pro willen wij zowel de fanatieke tweaker als de ict-professional beter van dienst zijn.

Nieuwe Tweakers.net logoTweakers.net NG is een multi-disciplinair project waar een grote groep mensen aan heeft meegewerkt. De concrete ontwikkeling werd gestart in oktober 2006 door de leden van het management team. Dit zijn Daniël (algemene zaken en commercie), Roelant (Pricewatch), Jack (tot mei 2007 hoofdredacteur) en ondergetekende (development). Vanuit VNU waren David Plink (uitgever online media, later opgevolgd door Quintin Schevernels) en Eline Deijs (adjunct uitgever online, tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen door Irmelin Waalkens) bij het project betrokken.

In het afgelopen halfjaar is er een enorme berg developmentwerk verzet door Tino (javascript en css-goeroe), Arjen (hardcore code- en database-tovenaar) en onze nieuwe allrounddevver Robert Bouma, die in januari het team kwam versterken. Andere belangrijke bijdragen werden geleverd door Haitse (coördinator Pricewatch), Annedien Hoen (logo-ontwerp) en Willem van Veelen (huisstijl). Begin mei werd de bètatest geopend voor de crew, hoewel in dat stadium beter van een alphatest gesproken kon worden. Dankzij de grenzeloze inzet van de bugreporters - in het bijzonder Elevator, JHS en Hylke - en de developers werden in hoog tempo ruim 550 bugs gerapporteerd en verholpen. Bij deze wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe site bedanken voor het behalen van een fantastisch resultaat.

Tweakers.net NG relaunch taart groot

In de komende weken zal er verder gewerkt worden aan verbetering van de site, waarbij onder andere aandacht besteed zal worden aan de features voor de abonnees. Het customizen van de tracker, voorheen een abonneespecifieke functionaliteit, is in de nieuwe site voor alle gebruikers beschikbaar gekomen. Tevens is het customizen van de frontpage en het weergeven van de Pricewatch Monitor nog niet geïmplementeerd in Tweakers.net NG. Wel werd het fotoalbum en private storage verbeterd. De huidige abonnees kunnen daarom vanaf vandaag voor onbepaalde tijd gratis gebruikmaken van hun abonnement totdat de mogelijkheden van de abonnementen weer op peil zijn gebracht.

Later vandaag zal er een artikel geplaatst worden waarin de vernieuwingen in Tweakers.net NG in detail besproken zullen worden. In de tussentijd nodigen we iedereen uit om de nieuwe mogelijkheden van de site te ontdekken. Mocht je onvolkomenheden of ideeën voor verbetering van de site tegenkomen, dan kun je deze melden in onze bugtracker op devtrack.tweakers.net.

Update: Zoals je gemerkt zult hebben is de performance van de site momenteel niet zoals je van ons gewend bent. Doordat alle gebruikers hun caches verversen is er momenteel sprake van een zeer hoge belasting van de webservers. Tevens hebben de loadbalancers moeite met het doorsluizen van connecties. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing van de problemen.

Reacties (618)

Wijzig sortering
Leuke update, het zal wel wat gewenning vragen, er staat immers een hoop meer info op de frontpage lijkt me. Wat ik er mis is het volgende:

de 'verkleuring' van items die nog niet bekeken zijn. Ik hoop dat jullie zoiets alsnog implementeren. Het zou ook bevorderlijk zijn voor het algemmen overzicht als gebruikers meteen kunnen zien welke items nieuw zijn.
Dat heb ik ook. Mijn geheugen is nihil, dus nu moet ik iedere dag zoeken waar ik de vorige keer gebleven ben :'( . En dan hoor ik hier ook nog eens dat het nieuws niet meer compleet is, maar aparte 'channel exclusief' berichten bijgemaakt zijn :'( :'( .

Nou kan ik van het nieuws helemaal niks meer normaal vinden (maar wat ik er van vind is wel duidelijk :( ;)). Het is waar dat men op een website binnen twee seconden moet vinden wat men zoekt, anders is de surfer alweer verdwenen. Ik vrees dat als dit zo blijft, dit ook voor mij zal gaan gelden...

Verder heb ik van de layout niet zo'n last. De artikelen zijn inderdaad erg smal geworden, maar de content is daar in ieder geval nog prima toegankelijk. Dat de headlines zo ver naar beneden pas beginnen zou eenvoudig op te lossen zijn door de twee 'hoofdlinks' van het nieuws weg te laten. Volgens mij kijkt daar toch nooit iemand naar :) en het vreet verticale ruimte.
Misschien dat het nog wennen is, maar tot nu toe (5 minuten aan het rondbladeren) vind ik het geen vooruitgang. Met name de Pricewatch is een enorme achteruitgang: er staan nu zaken in het overzicht die niet eens verkocht worden (selecteer bijvoorbeeld maar eens geheugen, PC3200, 1 GB, 2 modules)! Verder is het nog steeds niet mogelijk bepaalde zaken weg te laten (eerder genoemd voorbeeld van geheugen: je kan niet selecteren dat je geen geheugen wil zien die of ECC of Registered zijn, die krijg je er nog steeds bij).

Verder opent de frontpage met VEEL te VEEL reclame (hoewel alle reclame van Microsoft natuurlijk te veel is, zijn deze banners toch wel walgelijk groot). Eerder genoemd commentaar van veel moeten scrollen ben ik het dan ook van harte mee eens.

Ja, het ziet er allemaal wat gelikter uit. En dat zullen sommige (veel?) mensen mooi vinden. Maar het feit dat je je nu rot moet scrollen om dezelfde informatie te vinden als eerst zal voor een hoop mensen een hoop irritatie op gaan roepen.
In de nieuwe layout moet er juist minder gescrolled op de frontpage worden omdat de informatie zich in twee kolommen bevindt. Tevens wordt er efficiënter omgesprongen met de ruimte bovenaan de pagina, zodat de tekst hoger in de pagina kan beginnen. Momenteel komt dit nog niet helemaal goed tot zijn recht vanwege de roadblock campagne die Microsoft op de launchdag heeft ingekocht. Normaal gesproken hebben advertenties altijd een frequency cap en zullen regelmatige bezoekers daarom lang niet altijd advertenties op de pagina's zien.
Anoniem: 12913
@Femme6 juni 2007 06:43
Efficienter omspringen met de ruimte wil nog niet zeggen dat het ook overzichtelijker of gebruiksvriendelijker wordt :'(
Sterker nog, omdat je efficient wil omgaan met de ruimte heb je de neiging om teveel informatie op een te kleine ruimte te zetten, en tot mijn spijt moet ik zeggen dat dat hier ook is gebeurd...

Edit: typo's

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 12913 op 6 juni 2007 08:38]

Ziet er erg goed uit. Veel beter dan eerst. Wordt GoT vernieuwd? Zo ja, wannneer?
De lay-out van GoT zal op termijn zeker (nagenoeg) gelijkgetrokken worden met die van de frontpage, maar dat heeft niet onze hoogste prioriteit. :)
Alhoewel een meer overzichtelijk forum wel handig zou zijn :)
Wel mooi dat het aftellen nog even met 180 seconden verlengt werd toen ik dat balkje aan het volgen was. :P
Er zaten wat mensen af te tellen op IRC, we konden het niet laten om ze even te plagen. :+ :P
Pfoe... wat een verandering. Wel even wennen hoor. Maar dat was het de vorige keren ook bij een nieuwe layout, en elke keer bleek het niet meer dan dat - even wennen :)

Wat ik wel echt slecht vind is dat de uitklapmenuutjes bovenin ONDER de flashreclame (nu ook nog van MS, alsof ze het er om doen) terecht komen bij Firefox onder Ubuntu. Is dit met Firefox onder windows ook zo (kan ik hier niet testen, gebruik geen windows meer)?

Maar verder moet het platform natuurlijk niet uitmaken - fix it! }:O
Met Firefox onder Windows is dit geen probleem. We zullen kijken naar een oplossing voor het probleem.
De nieuwe opmaak zal even wennen zijn, maar dat is bij elke verandering.

Ik vind de opzet van 3 channels (Core, Pro, Life) op zich goed, maar ik wil gewoon al het nieuws in 1 overzicht.
Als ik nu Tweakers.net open mis ik bv het nieuws item: Samsung staakt verkoop dram vanwege laag prijspeil, woensdag 6 juni 2007 07:46, terwijl dit wel op Channel Core staat. Betekend dit dat ik in de toekomst alle 3 de Channels moet afgaan om al het nieuws te bekijken/zien? :? Is er geen total overview?

Ook kun je geen stukken tekst meer selecteren om via Ctrl+C Ctrl+V in een reactie te plaatsen, als ik nu iets probeer te selecteren wordt het gehele artikel geselecteerd.
hier ben ik benieuwd naar, ik wil 1 overzicht van alles, met de optie van de channel filters.
Ik kan nog wel gewoon stukken uit het artikel selecteren hoor, ook uit de reacties. Dus ik denk dat er even iets misgaat aan jouw kant ;)

Het nieuwe logo was trouwens al iets eerder te bewonderen dacht ik. Aan het einde van de reclame van de Deathproof reclame. Ik wist niet dat tweakers.net ook reclame maakte via de tv.
Eerste indruk: niet slecht :) Logo valt een beetje uit de toon, maar dat went vast wel! Mooi dat het eindelijk wat breder is geworden. 800*600 was zo nineties :P Ik ga eens even een beetje rondkijken!
ik vond de interface van de vorige al wat oud , worden met dat socket A , moederbordje boven 1:P

zeer goed werk dit , echt superb
Smaken verschillen: niet mooi dus
En toen was Henk ineens pleitos.. :'(

Nieuwe logo ziet er echter wel stijlvol uit, met een subtiele hint naar de steeksleutels. :)

In Firefox laad echter ongeveer 10% van de plaatjes niet direct. Zelfde probleem als bij ABN Amro telebankieren.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 54

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee