Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Achter de schermen - Wat gebeurt er op de redactie?

29-02-2020 • 06:00

81 Linkedin

De laatste loodjes

De laatste spullen zijn ingepakt, studio 1337 is ontmanteld, kasten zijn leeg en containers zijn gevuld met rommel; alles is klaar voor de overstap van Amsterdam-Noord naar het Init-gebouw in Amsterdam-Oostenburg. Vanaf maandag is het Tweakers HQ daar gevestigd.

Waar Tweakers op de zevende etage van het pand in Noord verspreid was over een soort lange gang, neemt de redactie nu zijn intrek in een wat bredere, vierkante ruimte, met helaas geen ramen naar de buitenwereld, maar wel knus tegen bijvoorbeeld de dev-afdeling aan.

Niet alleen Tweakers verhuist, maar alle DPG Media-divisies die in Amsterdam-Noord zitten. Wat tech betreft is dat ook Hardware Info, maar onder meer Intermediair en Autotrack verhuizen eveneens mee.

Nieuwe plek van de redactie in het Init-gebouw

MWC? Nee

Ken je die mop van die drie redacteuren die naar Barcelona afreisden? Normaal gesproken zou de afgelopen week in het teken hebben gestaan van de grootste telecombeurs van de wereld: het MWC in Barcelona. Julian, Arnoud en Mark hadden de planning al rond, vluchten en hotel waren geboekt en alle afspraken met de verschillende fabrikanten waren gepland... En toen besloot de organisatie de beurs af te blazen vanwege zorgen om het coronavirus. Nu het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 zich wereldwijd op grotere schaal lijkt te verspreiden, is het de vraag hoe het de komende maanden met beurzen gaat verlopen. Met name de Computex in Taipei, waar we ook heen zouden gaan, is een vraagteken.

Waar we wel bij waren, is de presentatie van de elektrische Mustang Mach-E van Ford, in Londen. Dat was een first, want ja, het blijft een introductie van een auto en Tweakers is geen autosite. De reden dat we toch besloten af te reizen en te kijken hoe een preview zou vallen bij de lezers, is dat Ford de nadruk legde op de technologie.

Een auto-evenement bleek toch iets anders te zijn dan een traditioneel techevenement, zo ondervonden we. Waar andere aanwezigen de aandacht vestigden op de kofferbakruimte, de stoelen en de zithoogte achterin, wilden wij weten welke chemische samenstelling de accucellen hadden en hoe de interface van het grote touchscreen exact werkte. Dat viel nog niet mee, want bij de drie prototypes liep het multimediasysteem na verloop van tijd vast en moest de auto volledig worden gereset, wat niet ter plekke kon. Best lastig als je net een video wilt opnemen over de menufuncties.

Het verhaal achter…

Over beurzen en evenementen gesproken. Al jarenlang reizen redacteuren de wereld over en krijgen ze bij zowat elk evenement zo'n mooie badge aan een riempje. En al jarenlang hangen we een deel daarvan aan de wand bij de redactie, terwijl andere redacteuren hun eigen collectie bijhouden. Dat heeft geresulteerd in een bonte verzameling van honderden badges van onder andere de CES, IFA, MWC, Intel IDF, Microsoft Build, Black Hat enzovoort. De meeste badges zitten inmiddels in dozen of zijn mee naar huis genomen, maar Sim had zijn collectie nog niet ingepakt.

Het mysterie rond Coolblue

Dat was een interessant dagje maandag. In het afgelopen weekend rommelde het op sommige plekken op internet, zoals in dit topic op Gathering of Tweakers. Het viel gebruikers op dat Coolblue voor een groot deel was verdwenen uit de Pricewatch en andere prijsvergelijkers, en dat de prijzen van veel producten flink waren gestegen. Wat was er aan de hand? Talloze theorieën kwamen voorbij, van overnames door Amazon of bol.com en dreigende faillissementen tot hacks, storingen en ransomwareaanvallen.

Veel media schreven er maandagochtend over, met als insteek de prijsstijgingen of het stoppen met affiliatelinks. Wij wilden eerst weten wat de reden erachter was. Zoals dat gaat, krijg je als redacteur verschillende theorieën te horen, al dan niet via 'anonieme bronnen'. Voordat je publiceert, wil je natuurlijk bevestiging, want 'één bron is geen bron' in de journalistiek.

Interessant in dit geval was dat er binnen Tweakers wellicht medewerkers waren die wel door Coolblue op de hoogte waren gebracht. Tussen de redactie en de commerciële activiteiten hanteren we een strikte scheiding. Dat betekent dat redacteuren niets te maken hebben met bijvoorbeeld marketingcampagnes, maar ook omgekeerd, dat bedrijven ervan uit kunnen gaan dat afspraken met de commerciële afdelingen niet worden doorgespeeld naar de redactie. Als er medewerkers binnen Tweakers op de hoogte waren, kon de redactie hen niet om verificatie vragen. Dat gebeurde dus ook niet. Coolblue gaf uiteindelijk maandagmiddag duidelijkheid. Tijs kreeg bevestiging dat de prijsverhogingen en het stoppen van de marketing bij Coolblue, net als bij het MWC, te maken hadden met zorgen rond het nieuwe coronavirus, zodat we eindelijk konden publiceren.

Reacties (82)

82
82
71
7
1
5
Wijzig sortering
Een kantoor zonder ramen met daglicht?!
Lijkt mij persoonlijk vreselijk om daar 8u per dag als kantoorbaan te moeten vertoeven. Ik moet gewoon daglicht hebben vanaf mijn werkplek.
Mag zoiets arbo technisch wel?
Er is nu nog geen verplichting. https://www.mkbservicedesk.nl/1075/daglicht-werkplek.htm

Heb jaren gewerkt op een kantoor zonder daglicht. Ben zelf daar weggegaan omdat dit echt niet prettig was. Het zal wel iets met moderne maatschappij zijn en de hokjes kantoor cultuur ik vind het elk geval helemaal niks.

Ben zelf benieuwd hoeveel macht DPG op Tweakers gaat hebben. Heb het idee dat het steeds een stapje verder gaat. Of dat positief is... Natuurlijk zijn ze de baas maar het oorspronkelijke van de site vind ik wel stapje bij stapje eruit verdwijnen. Dat is mijn gevoel.

[Reactie gewijzigd door Cave_Boy op 29 februari 2020 06:51]

De kantoortuin, nog zo'n fantastische kostenbesparende uitvinding van de moderne maatschappij voor ons werknemers robots.
Elk nadeel hep zuh voordeel r100.
Wil je dan een eigen kamer hebben (dus je eigen 'celletje'? :) )

In een kantoortuin heb je nog collega's om je heen. Sociaal aspect is ook wat in werken...
Het is maar waar je voorkeuren liggen.

Overigens ben ik het eens met het gemis aan daglicht op je werkplek.
Lijkt me niet goed stroken met je bioritme als mens.
(Daglicht is beter dan kunstlicht: https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/licht)
Elk nadeel hep zuh voordeel r100.
Wil je dan een eigen kamer hebben (dus je eigen 'celletje'? :) )

In een kantoortuin heb je nog collega's om je heen. Sociaal aspect is ook wat in werken...
Absoluut, maar tussen het 'celletje' en de kantoortuin heb je in het spectrum ook nog kamers met 3 a 4 werkplekken, dat lijkt me voor iedereen gezonder en duurzamer werken. De kantoortuinen gaat eerder richting 40 man in een zaal. (de foto van de werkplek is aangepast in het artikel zie ik)

[Reactie gewijzigd door Trygve op 29 februari 2020 08:47]

Geef mij dan toch maar een kantoor tuin, veel prettiger dan opgepot met 4 mensen in een hokje. En ik heb ook liever flexplekken zodat je afwisseling hebt bij wie je in de buurt zit. Zodat je contact hebt met andere mensen met andere ideeën en andere skills dan iedere dag met dezelfde collega's te zitten. Als Ik me wil afsluiten zet ik wel mijn noise cancelling headphones op. Ik heb op veel verschillende kantoor plekken gezeten bij veel verschillende bedrijven, maar persoonlijk gaat er toch niets boven een open ruimte. Daarbij moet ik wel zeggen dat niet elke open kantoor ruimte prettig is, je moet wel met secties werken en niet een 25x100m grote ruimte of zo.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 29 februari 2020 09:29]

ik heb in ruimtes gezeten met zo'n 8 werkplekken, dat vond ik wel prettig.

Heb ook in kantoortuinen gezeten met zo'n 80 werkplekken per tuin
dat hele flexplekken is ook een wassen neus bij veel bedrijven, moet je eens op een andere plek gaan zitten krijg je of de silent treatment of je wordt even tussen neus en lippen verteld dat dat toch echt niet de bedoeling is.
haha ja flexplekken is echt een ramp van een idee geweest!
Ik snap het wel voor bepaalde situaties, maar iemand die 40 uur werkt, mag toch wel gewoon z'n eigen plek hebben?!

M'n vrouw werk 3 dagen, in dat geval (en dat is het ook) vind ik het wel weer logisch, anders is 2/5 van de week de plek leeg.
In de praktijk zien je dat in een kantoortuin iedereen, indien mogelijk, op dezelfde plek gaat zitten.
Hier in de kantoortuin wordt met elkaar praten niet op prijs gesteld en wordt dus niet gedaan. Dan moet je naar de koffie automaat waar vergader zitjes zijn. (Gelukkig zit ik op een project locatie. Zeker omdat ik een project en implementatie doe en met veel mensen contact heb).

Heb ook open kantoorruimte gehad, dat werkte perfect met een "vlek" waar elke afdeling zat maar wel mensen bij elkaar konden aanschuiven om samen te werken.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 29 februari 2020 15:49]

Flexen is uiteraard sterk afhankelijk van het soort werk. Als je in team moet werken dan zal iedereen elke dag maar ergens anders zitten. Je kan altijd contact opnemen via allerlei media maar dat is meestal tijdverlies. Trouwens wat met extra apparatuur zoals schermen, docking stations maar ook bv. aangepaste bureau's of stoelen voor mensen met rugklachten?

In veel gevallen zijn flexplekken gewoon een cost management operatie zodat men evenveel mensen kan seaten met minder plaatsen en je bijgevolg dus niet langer je eigen plek kan opeisen. Dat het dan maar voor een aantal % van den mensen echt zin maakt is bij zo'n bedrijven dan van ondergeschikt belang
De laagdrempeligheid voor het aanspreken van mensen is een voordeel voor wie iemand even wil aanspreken. Het kan echter een nadeel zijn voor diegene wordt aangesproken, omdat die toch even van het werk wordt afgehaald.

Soms een geintje maken hoort er trouwens ook wel bij vind ik, en hokjes voor vier personen kunnen wat claustrofobisch worden. Heb beide situaties meegemaakt. Een leuke groep collega's zie ik zelf trouwens als meer dan de helft van mijn arbeidsvreugde.

Toen ik echter een tijd noodgedwongen van huis moest werken toen vond ik het wel een eye opener hoeveel werk er door mijn handen ging omdat ik in die thuiswerksituatie ongestoord door kon gaan.

Een goede set aan afspraken hoe je met elkaar omgaat zodat er geen complete besprekingen in de kantoortuin gaan plaatsvinden zie ik daarom wel als een must.

Juist aan die discipline ontbreekt het nog wel eens in het vuur van het werk. In een kantoortuin zonder die afspraken en discipline kan dit daarom wel de productiviteit ondergraven. Dit laatste is toch wel iets waar een werkgever gevoelig voor zou moeten zijn.

edits: typo's

[Reactie gewijzigd door teacup op 29 februari 2020 12:46]

De kantoortuin, nog zo'n fantastische kostenbesparende uitvinding van de moderne maatschappij voor ons werknemers robots.
Met steeds meer berichten dat het juist moordend is voor productiviteit.
Hoe moordend ligt heel erg aan hoe het is ontworpen en geïmplementeerd. Tig bureaus in een grote ruimte zonder akoestische demping en je zit echt in een kippenhok. In dat soort ruimtes gezeten, ik ging aan het einde van de dag met koppijn naar huis (gelukkig was dat incidenteel dat ik ik daar zat). Maar zelfs in een kleinere ruimte met een stuk of 8 mensen kan je productiviteit negatief beïnvloeden. Hoe erg ligt aan je werkzaamheden en de collegae op diezelfde kamer.

Persoonlijk ben ik zeer productief als ik thuiswerk, bijna geen afleiding, goede werk setup, etc. Maar er zijn ook zat mensen die absoluut niet thuis kunnen werken, teveel afleiding, aan de keukentafel met een laptopje, geen discipline, etc. Op kantoor werk ik het liefst in een kleinere ruimte met een rustig klein team wat ook prima zelfstandig kan werken.
Ben zelf net deze week ook verhuist met mijn werk, gisteren eindelijk 6 uur ongeveer laatste dingetjes kunnen doen(of nou ja nog wat werkplekken patchen).

Maar ook bij mijn veel kantoor tuinen verschrikkelijk, en aantal kantoren zowat volledig van glas.
Gelukkig mijn kantoor klein ruitje aangezien ook me opslag is, en gelukkig aan raam dus daglicht 😁.
De kantoortuin, nog zo'n fantastische kostenbesparende uitvinding van de moderne maatschappij voor ons werknemers robots.
Ligt eraan. Ik geloof dat ik in een omgeving werk die je als kantoortuin kan bestempelen, maar de bureaus tegenover elkaar zijn gescheiden door een paneel welke (akoestisch) is bekleed. Er is vloerbedekking en de afgesloten ruimtes binnen de ruimtes zijn akoestisch gescheiden (dubbele glazen wanden, de deuren zijn voorzien van een strip onder de deur welke afsluit als de deur dicht is.

Door de panelen tussen de bureau's zijn de meeste werkplekken visueel dus gescheiden en door de akoestische aanpassingen is het minder te ervaren als een "kippenhok" (al geef ik wel de voorkeur aan werken in het weekend, omdat dan het volume wel significant lager is).

Ik ervaar geen problemen met de kantoortuin zoals deze in mijn werkomgeving gerealiseerd is. Ik geef wel de voorkeur aan meer rust, maar dan is de vraag: is dat nodig? Ik wil nog liever elke dag vanuit thuis werken, maar ik weet niet of dat zo handig is ...
Over autist-onvriendelijk gesproken.
Ik heb zelf gewerkt voor een van de titels van DPG en men zegt dat zij juist voeling hebben met de journalistiek. Maar ja, mensen wegstoppen in een hokje zonder daglicht wijst daar niet echt op natuurlijk..

[Reactie gewijzigd door Kastermaster op 29 februari 2020 08:36]

Moderne maatschappij? Eh, in de jaren 70 zaten diverse rechercheurs ook in donkere hokjes op politiebureaus, soms zelfs in de donkere kelders... En met scholen was dat meer dan een eeuw geleden vaak ook nog zo dat er weinig daglicht naar binnenkwam. Dus zo modern is het niet.
Er zijn geen ramen aan de zijkant naar buiten, maar er is wel daglicht via midden door het gebouw lopende vides (die ze 'de straat' noemen). Er zijn daardoor uiteraard delen waar minder daglicht valt dan anderen, de foto die hier is geplaatst heeft wat dat betreft relatief weinig daglicht.

Sowieso is dit een tijdelijke locatie voor ons; DPG is bezig met een volledig nieuw gebouw waar het sowieso de bedoeling is dat men standaard bij ramen komt te zitten. Maar uiteraard duurt dat nog wel even, waardoor we nu tijdelijk (een aantal jaar dus) in het INIT-gebouw gehuisvest worden.

Voor degenen die naar kantoortuin verwijzen; dat hadden we in de huidige locatie ook al. In dat opzicht verandert er niet zoveel, het is meer dat de mensen nu net wat anders verdeeld zijn en daardoor redactie en product/development weer naast elkaar komen te zitten.
Voor uitzicht naar buiten zijn een camera'tje op de gevel en een ledwall binnen zo te fiksen toch?

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Willy Kwadraat op 29 februari 2020 09:50]

De verandering is dan ook wel heel groot!
Van 'een toplocatie aan het IJ' met 'een prima uitzicht als je een keertje je gedachten de vrije loop wil laten.' naar dit...
Inderdaad, ik zou er mijn gedachtes bij hebben... :'(
Yup, het is een achteruitgang op het gebied van uitzicht, ruimte en daglicht. Er is wel daglicht trouwens, want het kantoor heeft aan beide kanten grote 'straten' met glazen dak en dat licht komt ook naar binnen.

Maar er zijn ook voordelen. Zo worden we niet standaard om acht uur 's avonds door de beveiliging het pand uitgegooid (wat het volgen van persconferenties en keynotes op kantoor onmogelijk heeft gemaakt afgelopen jaren). Dit pand is altijd open voor ons.

Ook zitten we veel dichter bij andere journalistieke titels van DPG, zoals Volkskrant, Trouw en Parool. Dat maakt krachten bundelen voor mooie verhalen een stuk makkelijker en sneller.

En last but not least: het is een stuk beter bereikbaar voor heel veel mensen. Het zit aan de oostkant van het centrum van Amsterdam en veel mensen gaan er in reistijd op vooruit, al is het minder gunstig voor mensen uit omgeving Haarlem, Zaandam, Alkmaar en Hoorn. Mensen uit het Gooi, Utrecht, Den Haag etc gaan er denk ik op vooruit.

De oude locatie was ruim en mooi gelegen, maar het is inmiddels een plek die vele malen duurder zal zijn geworden ten opzichte van tien jaar geleden. DPG wilde de gestegen huurprijs niet betalen, denk ik.

We gaan het zeker missen, maar ik vind de foto in het artikel geen recht doen aan de plek die we hebben. Het is echt een mooi plekje in een mooi gebouw :)
Ah, de foto is nu veranderd, zie ik.
Dat ziet er inderdaad minder bedroevend uit als de originele.

Er zijn natuurlijk goede redenen voor de verhuizing! Hopelijk behouden jullie de juiste sfeer en werkplezier, samen! :)
Dus heel DPG gaat uit het pand?
En niet te vergeten, geen live cam van Sail :(

Geen ramen zou toch wel bedenkelijk voor me zijn. Heb ook eens tijd in zo’n ruimte gezeten. Van de zomer gaat dat nog wel, maar in de winter kom en ga je direct van donker naar licht en terug. Dat is killing voor humeur en lichaam en alleen enigszins te compenseren met een lange wandeling in de middag.
Ben er 1x geweest. Ik vond de omgeving maar een industrieterrein, de lucht is in Amsterdam gewoon niet zo fris. Wel een mooi uitzicht, zeker voor Amsterdamse begrippen.

Ik zie wel een heel groot voordeel dat DPG de krachten kan bundelen. Competitie is prima, samenwerken ook. Moet je beiden mee experimenteren. Niet vastroesten in het een of het ander. Goed voorbeeld de Black Friday deals. Tweakers en Hardware.info hadden hier beiden een oplossing voor, maar ik vond een bepaalde feature (ik weet niet meer welke 8)7 ) handig in die van Hardware.info. Ook is het gewoonweg dubbel werk. Als je dezelfde moedermaatschappij hebt, is dat niet geheel logisch. Een ander voorbeeld wat ik me zo voor kan stellen is dat Tweakers inspiratie kan krijgen van wat er maatschappelijk speelt (en daar op inspelen) terwijl een van de kranten informatie kan verkrijgen van Tweakers om dat (deels) aan klanten te laten lezen in uitgeklede vorm. Er zijn ook heel wat artikelen hier die ook voor een niet-technische burger interessante diepgang bevat, zoals bijvoorbeeld een artikel over privacy of SyRI. Of wat dacht je van gewoonweg, om het maar simpel te stellen: samenwerken aan content?

[Reactie gewijzigd door Jerie op 29 februari 2020 13:26]

Sorry maar hardware.info en tweakers deelden al dezelfde kantoorruimte dus daar zal helemaal niets aan veranderen.
Een kantoor zonder ramen met daglicht?!
Lijkt mij persoonlijk vreselijk om daar 8u per dag als kantoorbaan te moeten vertoeven. Ik moet gewoon daglicht hebben vanaf mijn werkplek.
Mag zoiets arbo technisch wel?
Daglicht past niet meer in hedendaagse architectuur. Enkele jaren terug zelf meegewerkt aan een nieuwbouwproject waarbij 1 van de eerste opmerking die we maakten was dat er wel heel weinig daglicht naar binnen zou komen en er heel weinig zicht naar buiten was. Om tegemoet te komen hebben ze er enkele kleine extra vensters in geplaatst ondanks dat er veel ruimte was om meer te doen. Maar de architect wilde met zijn gebouw, het eerste wat hij als lead deed, een statement maken. Dat was zijn project en moest zijn visitekaartje worden voor de volgende jaren.
Een statement die de architect in ieder geval heeft gemaakt is dat door niet gebruik te maken van gratis daglicht het resultaat milieubewuster had gekund.

Die milieubewustheidsvraag stel ik mijzelf trouwens ook bij die altijd actieve airco systemen ten opzichte van passieve ventilatie door open ramen.
Het INIT is aan de buitenkant een glazen kubus. Je mag dus aannemen dat er veel daglicht naar binnen treedt. Ik ben nog niet in de ruimte geweest waar wij komen te werken maar ben wel benieuwd wel architectonische vinding ervoor zorgt dat wij ondanks de glazen buitengevels geen zicht naar buiten hebben :+ .
Voordat er verwarring ontstaat over mijn reactie, die sloeg vooral terug op de situatie die Blokker_1999 beschreef over het project waaraan hij heeft meewerkt. Naar ik begrijp is de nieuwe setting tijdelijk, en wordt er nieuwbouw gepleegd voor een definitieve locatie. Kijk of dit nog in een vroeg genoeg stadium dat je als team nog invloed op de uitvoering (gebouwindeling ed.) kan uitoefenen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Net even naar jullie INIT gebouw gekeken. Dit gebouw beoogt zeker een statement te zijn, in ieder geval qua uitstraling. Wat mij als eerste opvalt is dat het lijkt te zijn gebouwd als meerdere gebouwtjes in een gebouw. Zo kan een grootschalig gebouw worden opgedeeld in kleinere eenheden die wat intiemer aanvoelen. Voor het licht betekend dit wel dat de afstand tot die buitengevel toeneemt, en het aantal wanden tussen gebruiker en buitenlucht toeneemt. Als daarnaast de verdiepingen ook nog een groot oppervlak kennen (kan ik niet goed beoordelen, het artikel spreekt over een grote vierkante ruimte) dan kan dit de afstand tot daglicht verder vergroten. Op zich zijn er trouwens best wel bouwkundige oplossingen om licht te krijgen waar je het hebben wil (Sunpipe). Maar mogelijk zijn die oplossingen niet zo populair in de kosten gedreven kantoorwereld. Ook bijten dat soort lichtgeleidingen mogelijk de flexibiliteit in de inrichting van zo'n kantoorvloer.

De plaats van het gebouw is trouwens zeker historisch, want de voormalige VOC had op dat terrein haar magazijnen en werven. Kijk dus wel uit dat jullie niet de inmiddels beruchte VOC mentaliteit gaan ontwikkelen. Een plaats met zoveel geschiedenis... wie weet wat de menselijke geest daarvan allemaal opvangt (Twilight Zone 8-) muziekje op de achtergrond).

[Reactie gewijzigd door teacup op 1 maart 2020 15:27]

Daglicht is helaas niet verplicht (bron), maar wordt wel zeer sterk aangeraden.

Zelf vind ik daglicht een stuk prettiger. Ik krijg ook snel last van louter kunstlicht, bijvoorbeeld in een sporthal. Mocht het de Tweakers-redactie straks niet goed bevallen, dan zou ik daglicht eisen. Voor mensen die er gevoelig voor zijn zou zeker de transitieperiode klachten op kunnen leveren.
Idd, ik word al bijna depressief als ik die ruimte zie.
Een redactie zonder ramen naar de buitenwereld? De symboliek daarvan voorspelt niet veel goeds. ;)
Lijkt mij persoonlijk vreselijk om daar 8u per dag als kantoorbaan te moeten vertoeven.
Ik heb daar geen problemen mee. Heb jarenlang in een cleanroom gewerkt, dag en avonddiensten, waarbij er geen/nauwelijks licht van buitenaf was.
Dat mag zeker, volgens mij hoeft de verlichting binnen zelfs niet aangepast te worden om een 24-uurs cyclus na te bootsen. Zo vreemd is dat niet.
Met zo'n systeemplafond kan je leuke dingen doen met LED panelen:
https://www.ledpaneelgroothandel.nl/wolkenplafond-paneel
Er zijn wel ramen, maar de redactie zit daar nu verder vanaf. Zie ook de foto, achterin is wel wat glas te zien. Tussen de redactie en de ramen komt het devteam te zitten.

De ramen kijken uit op een 'straat' in het pand, met een glazen dak. Daar is meer daglicht dus en die straat is ook voorzien van (flex)werkplekken.
Ja dat mag van de arbo, maar het is maar tijdelijk. Net als het nieuwe gebouw in Antwerpen krijgt ook Nederland een nieuwbouw project, waar alle titels dan uiteindelijk naartoe verhuisd zullen worden.
Anoniem: 19709
@Derice29 februari 2020 13:56
Ik ga er van uit dat het management wel gewoon een ruimte met daglicht krijgt.
Verhuist het onlangs door DPG (Media?) overgenomen Elsevier Weekblad ook, of zitten zij al in het kantoor waar Tweakers gaat komen? :)

Zou de development afdeling zich nu dan gaan hernoemen naar init.d(ev)? :+

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 29 februari 2020 21:17]

Onze verhuizing heeft te maken met het aflopen van een 10-jarig huurcontract (zie ook reactie van @XWB elders hier). Alle andere titels zullen ze liever niet ook in het Init huisvesten... Maar het zit er wel dik in dat in ieder geval alle DPG-merken die in Amsterdam zitten (ik heb geen idee of de scope nog groter wordt) naar het nog nieuw te bouwen kantoor zullen gaan verhuizen.
Wat dat betreft kwam het slecht uit dat dat huurcontract nu al afliep, want anders hadden we direct vanuit de Mt Lincolnweg naar dat nieuwe gebouw gekund, ipv met deze tussenstap.
Is er al bekend waar het nieuwe kantoor ongeveer (of precies ;) ) gaat komen?
Ja, op het terrein van de drukkerij in Amsterdam Overamstel (dat gebouw met groot 'de Volkskrant', 'Trouw' en 'Algemeen Dagblad' op het muur dat je vanaf de A10 kan zien, voor degenen die daar wel eens rijden). Hoe precies is ons nog niet getoond, maar blijkbaar wordt er (een stuk van) de parkeerplaats opgeofferd om daar een gebouw met geïntegreerde parkeergarage te bouwen.
Vanuit de trein van/naar Amsterdam van/naar Utrecht zie je het ook liggen. Is dit ook niet vlakbij het oude Hell's Angels club gebouw?
Ah check, op die manier. Thanks voor de info! Ik zou dan in elk geval iets doen met init.d, maar goed. :P
Tweakers krijgt de Volkskrant, het Parool, en Trouw als nieuwe buren. Zal wel te maken hebben met het aflopen van het (huidige) huurcontract, en was mogelijk de aangekondigde (flinke) huurverhoging geen optie. Want de vraag naar vastgoed kantoor huisvesting, zit op de huidige locatie flink in de lift. Dat de huurprijzen per vierkante meter weer opdrijft. En dus moest Tweakers, en de andere DPG divisies, om kosten te besparen, op zoek naar andere huisvesting dat wat huurprijs meer binnen het budget past. En ja, dan moeten er soms wat zaken worden opgeofferd, in dit geval dus wat comfort betreft. :)

[Reactie gewijzigd door Astrix op 29 februari 2020 09:44]

Zonder Tweakers zal de prijs wel weer omlaag gaan ;)
Zonder Tweakers zal de prijs wel weer omlaag gaan ;)
Denk van niet, lange tijd was die locatie commercieel niet interessant, En kantoorruimte voordelig, maar tijden veranderen, Amsterdam groeit en de vastgoedmarkt heeft Amsterdam Noord boven het IJ ontdekt. De vastgoed markt is oververhit, wat de prijzen opdrijft, met name in Amsterdam zijn woningen en kantoren, al verhuurd of verkocht, zodra de bouwvergunning is verleend, en de bouw nog moet beginnen, de vraag naar kantoor en woonruimte is groter dan de bouwsector kan opleveren, ondanks de hoge kantoorhuur per vierkante meter, en de hoge (koop)woning koop/huur prijs. Staan geïnteresseerde partijen bij de makelaar in de (wacht) rij.
Dat zou je misschien denken, maar het oude huurcontract dateerde nog van de laatste recessie, uit het VNU tijdperk. Inmiddels wordt Noord volgebouwd en is het vechten voor een plekje. De nieuwe huurprijs is dusdanig hoog dat DPG Media dat niet wil betalen.

Komt nog bij dat je dan weer tien jaar vastzit aan het contract, terwijl DPG Media over niet al te lange termijn wil verhuizen naar een nieuwbouw project.

[Reactie gewijzigd door XWB op 29 februari 2020 13:18]

Aha, insider meneer S. Had dan gezegd dat je als Sales & Retentie agent werkt bij DPG Media. Nu kunnen we je relaas op zijn waarde schatten.
Ik ben 1x op Tweakers HQ geweest met Samsung Galaxy S6 Event in 2015 :P
Tweakers zit op een mooie locatie aan de NDSM werf. Kantoorruimte van Tweakers zag er ook erg mooi uit. Lijkt me niks om naar een raamloos kantoor te verhuizen maar ik ben dan ook sowieso geen kantoormens :P

Veel succes op jullie nieuwe locatie.

[Reactie gewijzigd door Toet3r op 29 februari 2020 09:41]

Nog niemand is een kantoormens. De huidige mens moet dan ook nog even wat stappen in de evolutie maken voordat dit zover is. Maak kennis met Emma, de collega van de toekomst.

https://www.fellowes.com/...league-of-the-future.aspx

Bochel en spataderen. En nu ook nog geen daglicht. @redactie tweakers: zal ik mijn maandelijkse donatie verhogen om jullie een beetje daglicht in de ogen te gunnen?

[Reactie gewijzigd door deadmeatsubs op 29 februari 2020 12:46]

De kans is groot dat die donatieverhoging dan naar de aandeelhouder gaat :|.

Grappige link trouwens. Dat over die spataderen is trouwens nog niet zo zwart wit. Constructeurs/ontwerpers die voor de tijd van CAD software permanent achter verticale tekenplankentafels met tekenmachines stonden hadden ook spataderen in hun onderbenen. Alleen een sta-bureau werkt dus ook niet. Staan en zitten kunnen afwisselen is meer optimaal.
Succes met de verhuizing toegewenst, en hopelijk winnen jullie snel aan de nieuwe werkplek.

Trouwens, is dit kantoorpand ook te gebruiken voor Tweakers evenementen? De tweede verdieping in jullie vorige kantoor leende hier prima voor. ;)
Dat moeten we zelf ook nog even uitvinden. Er zijn in het verleden wel kerstborrels geweest in 'de straat' in het nieuwe pand. Er schijnt ook wel een soort 'auditorium' te zijn. Maar of het net zo geschikt is gaan we zien.
De nieuwe werkplek lijkt er niet bepaald gezelliger op geworden...
Een letterlijke sterfhuisconstructie van DPG voor Tweakers.net?
Ik denk dat Tweakers een redelijk gezond bedrijf is (waarom). Het zal geen enorme vetpot zijn, maar het gaat waarschijnlijk wel iets beter dan sommige bladen en kranten. Dat wil je in deze tijden absoluut niet kwijt.
Anoniem: 372172
29 februari 2020 06:54
Suk6 aan alle medewerkers van Tweakers & HWI met hun nieuwe onderkomen :)
https://www.nu.nl/economi...hoofdpijn-en-verzuim.html

Natuurlijk succes, maar zoals omschreven en te zien is op de foto zal bovenstaande weleens van toepassing kunnen zijn.
Voor de mensen die nooit op de Tweakers abbo dagen zijn geweest. Oude locatie had je mooi uitzicht maar de ruimte zelf was ook geheel open. En als je wat verder van het raam zat zag je ook niet veel van het uitzicht.

Bij ons op het werk zijn er jaja bij het raam zelfs daglicht lampen geplaatst omdat bij regen dagen de normale tl te weinig goed licht was.
Goed bezig. Succes met verhuizen en het nieuwe pand! :)F

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee