Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Express Update: meer details en bustijden voor NL en BE!

01-07-2016 • 16:15

73 Linkedin

Onlangs maakten we bekend dat de Tweakers Express ook dit jaar naar de Gamescom en Keulen gaat rijden en wel op 20 augustus. En dan groter, voller en toffer dan ooit. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en in deze update praten we je bij over de inhoud van de trein en de busregelingen.

En laten we maar even bij die busregelingen beginnen. Zoals bekend laten we in de vroege ochtend een bus van Groningen naar Utrecht rijden, zodat ook de wat noordelijker wonende tweakers mee kunnen treinen. We hebben daar inmiddels ook een tijdschema aan gekoppeld en het beeld is duidelijk: vergeet niet je wekker te zetten.

 • 04.00 uur, Groningen
 • 04.30 uur, Assen
 • 05.15 uur, Meppel
 • 05.40 uur, Zwolle
 • 07.10 uur, Utrecht

Vanuit Vlaanderen kwam de vraag of we daar ook een bus in zullen zetten. We kunnen nu bevestigen dat we óók voor tweakers uit Vlaanderen een bus gaan laten rijden naar de Express. Wat de route precies gaat zijn moet nog bepaald worden en daar willen we heel graag jullie input voor. Onderaan dit artikel hebben we daarom een poll gehangen waarin je als Vlaming aan kan geven in welke stad jij het liefst op wilt stappen. Vul die vooral in als je interesse hebt, dan kunnen wij een optimale route uitstippelen. Ook deze busrit is gratis.

De hardware aan boord

Als je dan eenmaal ingestapt bent op de Express, wat valt er dan allemaal te doen? Nou, meer dan vorig jaar in ieder geval, want we hebben dit keer niet één, maar twee lanparty-wagons, met dank aan twee nieuwe partners Linksys en LG. Laatstgenoemde zal 34"-ultrawide-schermen meenemen en de switches van Linksys zullen ervoor zorgen dat alle pc's met een zo laag mogelijke ping aan elkaar geknoopt zitten.

Alternate zal in zijn wagon verschillende Thunderstorm gaming-pc's installeren, die voorzien zijn van Nvidia's nieuwste grafische kaarten. Er komen vier systemen met GTX 1070-gpu's aan boord en de andere vier systemen krijgen het snelste model uit de line-up: de GTX 1080.

Ben je even klaar met al dat gaminggeweld, dan kun je een pauze nemen in de stiltewagon of een hapje en een drankje nuttigen in de barwagon, die mede mogelijk gemaakt wordt door Acer. Daar kun je tijdens het eten en drinken op je gemak kennis maken met de Acer Predator-gaminghardware en de nieuwe Aspire Switch Alpha 12.

Wat wil jij graag zien?

Een deel van de invulling is al in kannen en kruiken, maar er is nog genoeg te regelen. En daar kun jij invloed op uitoefenen! We horen in de reacties graag wat jij in de Tweakers Express zou willen zien buiten de dingen die we de afgelopen jaren hadden. Is er een bepaald spel dat je wil spelen? Of een activiteit die je wil kunnen doen? Wil je naast de beurs iets in Keulen doen? Is er die ene prijs die je wil winnen? En als je nog geen kaartje hebt, wat zou jou over de streep kunnen trekken? Wij zullen die suggesties zoveel mogelijk proberen mee te nemen in de voorbereidingen van de Tweakers Express. Want het is voor tweakers door Tweakers!

Hoe kom ik aan kaarten?

Check voor meer info onze actiepagina, waar je meer informatie over de Express vindt en ook een kaartje kunt kopen. Reguliere kaartjes kosten 119 euro en voor dat bedrag krijg je toegang tot de Express en de Gamescom. Nieuw dit jaar is een combideal van 139 euro, waarbij je er ook nog eens een jaar lang een Tweakers Plus-abonnement ter waarde van 50 euro bij krijgt. Dat betekent dus fikse korting op een abonnement dat je een jaar lang laat genieten van mooie voordelen en kortingen.

Waar stap jij het liefst op de bus naar de Tweakers Express?

Anders (Ik zet mijn suggestie in de reacties)
36,5%
Antwerpen
30,2%
Gent
22,0%
Brussel
11,3%

Aantal stemmen: 1.014. Deelname gesloten op 22-07-2016 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (73)

Wijzig sortering
Dat Amsterdam niet als opstap punt geld verbaast me een beetje.

Verder denk ook ik dat het tof zou zijn als jullie iets met VR doen, zoals in een van de reacties al aangegeven is het 'gevaar' daarbij natuurlijk dat je in een bewegende trein zit, maar ik denk dat een 'seated experience' best te doen is, en bijvoorbeeld Samsung zal vast met liefde hieraan mee werken (natuurlijk zou het tof zijn een coupe vol Vive's te hebben, maar dat gaat vanwege de bewegende trein, de nodige ruimte, en de leverbaarheid van de Vive's zeer waarschijnlijk een probleem worden)
Do'h!
Was al zo verbaast, had gewoon even na moeten denken natuurlijk, dank voor de toelichting :)
de trein begint te rijden vanuit amsterdam in deze post worden de bus stop plekken vermeld
Amsterdam is het eerste vertrekpunt van de Tweakers Express. Hoezo wil je daar dan met de bus beginnen? :P

oops; voortaan maar eerst refreshen voordat ik een reactie plaats 8)7

[Reactie gewijzigd door Hedva op 1 juli 2016 17:13]

Waarom zou de bus uit Groningen verder moeten rijden dan Utrecht? Die bus is gewoon gepland om bij een opstappunt van de trein aan te komen. De trein begint bij A'dam en komt dan in Utrecht aan voor de tweede halte, zie het eerdere bericht over de express ;)
/laat
7 uur in de ochtend in Utrecht o wat vroeg, dat zal dan meer dan 1 wekker worden :z

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 1 juli 2016 16:36]

Ik heb zo'n gevoel dat de Groningers eerst een avond flink stappen, en dan direct door in de bus stappen :9
Gewoon een discobus van maken oid :D
Dat was wel enigzins het plan van deze Groninger :)
Groningers leven niet echt met je mee, denk ik
IDEE :

- Een wagon met Virtual Reality mogelijkheden...
benieuwd hoe dat uitpakt als je lijf een beweging ervaart (de trein) en je in VR stil staat, of een totaal andere kant op 'beweegt'. :/
Dat is wel een risico waar we over dubben. VR in een bewegende trein geeft een vergroot risico op misselijkheid.
Zet een 360 camera op de bok zodat iedereen met de machinist mee kan kijken.
Waarom nou weer 360 graden? Het boeiende beeld kan je toch gewoon met een birdseye camera vangen? Tenzij je tegen een deur aan kijken juist interessant vindt ;)
Of 180 graden, gaat vooral om het idee hoe je vr kan inzetten.
Ze hebben een wifi systeem. Het internet in de trein is kut. Maar wat goPros op de trein en dat streamen over wifi? Moet te doen zijn lijkt me...
Seated experience kan misschien wel, kunnen jullie natuurlijk testen door een keer met een GearVR ofzo in de trein te gaan zitten. (en ik kom vaak genoeg collega's van je tegen in de trein, dus laat je hun dat een keer testen hehe)
Die gearvr is voor mij juist een misselijk makend apparaat. Omdat er geen Side to Side tracking in zit. Dan lijkt me een Vive/rift beter
Gewoon kotszakjes uitdelen, problem solved :+
Zo vaak in de trein gezeten met mijn VR bril op. Het is niet alsof de trein alle kanten op beweegt. Trouwens nog nooit last gehad van misselijkheid met een VR bril op. De hardware in de Gear VR zorgt ervoor dat elke beweging soepel aanvoelt. Mogelijk komt het ook dat ik geen issues heb met VR omdat ik een fanatieke FPS speler ben en gewend ben geraakt aan hele snelle bewegingen..

Maar gewoon een seated experience moet lukken toch ?

[Reactie gewijzigd door innerchild op 1 juli 2016 18:38]

Vomit Reality ;)


krijg je zoiets; https://www.youtube.com/watch?v=C1tdrSvKurA
(niet kijken als je snel misselijk wordt!!)

[Reactie gewijzigd door massareal op 1 juli 2016 19:09]

Anders een test met een kleine groep in een normale trein?
Denk dat het onverstandig is. Degene die VR willen uitproberen, willen het vooral om te kijken of VR wat is of niet. Stel dat hun eerste ervaring in een trein is en daar misselijk door worden, dan kan ik me voorstellen dat VR daar onterecht de schuld van krijgt.

Ook is het onnodig, want ieder die VR wilt ervaren kan dat bij aankomt wel. Ik ga er namelijk vanuit dat VR veel groter dan vorig jaar op Gamescom is. Vorig jaar heb ik de Oculus DK2 en zelfs de CV1 op mijn hoofd gehad met genoeg kansen voor vele DK2 en smartphone VR demos (alleen de HTC Vive had ik toen geen geluk mee).

Als je met de Tweakers Express mee gaat zal dat voornamelijk voor de unieke ervaring in een leuk gezelschap zijn. VR zal je mentaal afsluiten van de treinreis en reisgenoten. VR past dus niet thuis in de Tweakers Express ervaring. Als VR zo populair is dat jullie hier graag nog wat mee doen, dan is eens een 2e VR meetup opzetten een veel beter idee ;)
Iets met ouder en kind! :)

Nu ja, iets voor ouder en het wat oudere kind, zeg vanaf 12 jaar.
Mijn zoon van 12 ;) wil eigenlijk wel samen met mij naar de Gamescom.
Met gelijkgestemden gaan lijkt mij leuk, zeker als er aan boord van de trein wat te doen valt.
En al helemaal als er een zone is (ouder en kind?) waar niet meteen mijn ballen eraf worden geschoten door dolgehyperde 18 jarigen...
:+
Ik ben benieuwd!

PS iets met Overwatch? Die game is voor 12 jaar en ouder!

[Reactie gewijzigd door Hupegel op 1 juli 2016 17:10]

Bedoel je of er een zone is voor minderjarigen op de Gamescom zelf? Vorige jaren was de hele Gamescom toegankelijk voor minderjarigen. Daarom werden de demo's van 18+ spellen achter gesloten deuren getoond, en moest je in de rij staan om er een te zien. Met behulp van gekleurde armbanden werd de leeftijd getoond, dus er was niet overal legitimatie nodig. Alleen bij het verkrijgen van de armband.

Persoonlijk had ik liever aparte hallen gezien zodat je de wachtrijen niet zou hebben maar dat is nu eenmaal niet zo.
Ik bedoel eigenlijk dat er een zone is in de trein voor ouder en kind. Kijk, ik heb natuurlijk de ervaring maar de reflexen worden toch minder...en dan is een gelijk speelveld (mede-papa's en mamma's plus kids) wel zo leuk! :)
Dat is er volgens mij niet. Vorig jaar waren er twee wagons waar je kon gamen: Eentje met CoD (was een van de sponsors) en een met MSI systemen met verschillende games (was ook een van de sponsors).

Maar er was voor zover ik gezien heb geen aparte ruimte voor ouders met kinderen rond die leeftijd o.i.d., daar was ook eigenlijk geen ruimte voor. En CoD is sowieso niet officieel geschikt voor die leeftijd. Het was ook niet echt een groep die je heel veel zag, eerlijk gezegd. Ik heb zelf niet gegamed in de trein, het was erg druk in die wagons en ik had geen zin om te wachten.

Dit jaar zijn de sponsoren heel anders: Asus, Alternate, Acer, iiyama en LG dus het gaat er sowieso anders uit zien, wellicht hebben ze daar nu wel ruimte voor.

Er was wel ook nog een retro wagon waar mensen (zelf meegebrachte) retro games speelden, als dat er weer is zou dat misschien een optie zijn?
Dat zegt hij dus, misschien moeten ze een wagon daarvoor maken...
Late reactie, maar mijn zoon van 10 lijkt het ook heel wat. Maar ik twijfel sterk ivm wat er er echt "te doen" is. Hij zou trouwens ook graag overwatch spelen. Overigens hoeft ervan mij geen speciale ouder kind wagon te zijn. Juist leuk om die verschillende generaties met elkaar hetzelfde te laten beleven.
Ik ga al jaren elk jaar naar gamescom, het is bijna een gewoonte geworden inmiddels. En eigenlijk voor het eerst twijfel ik of ik dit jaar wel zou gaan. Geen nieuwe consoles, vr heb ik al in huis in de vorm van een htc vive. Ook niet echt games waar ik heel erg op aan het wachten ben. Dus ja eigenlijk geen reden om uren lang in de rij te gaan staan.
Elk jaar wordt het drukker en drukker tot aan een punt dat ik het vorig jaar eigenlijk niet meer echt te doen vond.

Uiteraard zijn de stands altijd prachtig en de sfeer is super tof. Ook de winkeltjes afstruinen vind ik altijd leuk en cosplay village is ook leuk om te bezoeken. Alleen dus ja vorig jaar waren die dingen door de drukte eigenlijk ook niet echt te doen meer.
Ik vind het ook wel leuk dat er nog beurzen zijn die steeds drukker worden. De meeste beurzen bloeden juist dood. Denk aan de efficiency beurs van weleer (heet nu anders) en de HCC dagen.

Alleen jammer dat het koopjes jagen niet meer voorkomt.
Ja alleen gamescom zit echt over zijn limiet van wat het gebouw aankan. Op bepaalde momenten vooral in de hoofdgangen is het gewoon gevaarlijk. Je zit met zijn allen zo dicht op elkaar. Zag vorig jaar geregeld ook ambulances buiten met mensen in de weer die onwel waren geworden. Drukke beurzen ben ik zeker voor, maar dit is echt zonder grappen als een soort plofkippen op elkaar gestapeld. Met 25 graden mid augustus is het echt bizar wat daar binnen gaande is in het gebouw. Ik was er 2 jaar geleden met een groep en dat was gewoon kansloos binnen 10 minuten was iedereen elkaar kwijt. Er zijn gewoon momenten dat je amper nog adem kan halen zo dicht sta je op elkaar geplempt.
Gelukkig heb je nog de kelder en boven hallen en zijn er stukjes buiten waar je even op adem kan komen, maar echt leuk is het niet.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 2 juli 2016 02:18]

Oh, ik vond het niet zo erg vorig jaar, maar we waren toen met de Tweakers express op de laatste dag, dus misschien was de grootste drukte al weg. De hoofdgangen waren inderdaad wel druk maar niet zo erg dat je niet gewoon vrij rond kon lopen ofzo, het was echt nergens dat je echt vastliep of op elkaar geplempt stond. Er stonden ook mensen om de stromen in verschillende richtingen te scheiden en dat werkte wel. Na de middag werd het zelfs zo rustig dat het redelijk uitgestorven begon te raken. Veel stands waren toen ook al aan het opruimen (begrijpelijk, die hebben ook een heel drukke anderhalve week achter de rug)

Dit jaar gaan we dus op de zaterdag dus ik hoop dat het niet zo druk is als je 2 jaar geleden had, dat lijkt me inderdaad ook een stuk minder leuk.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 juli 2016 02:34]

Ben zelf nooit op de laatste dag geweest, zou kunnen dat het inderdaad rustiger is. De mensen om het verkeer te begeleiden zijn waarschijnlijk na de verschrikking van zaterdag ingeschakeld haha.
Het is natuurlijk voornamelijk een PC geörienteerde trein, maar een partner in Playstation/Xbox/Nintendo zou ook een leuke additie zijn. Aangezien het bij GamesCom toch ook voor een groot gedeelte over console games gaat. Je kan denken dat zij een paar demo kiosks plaatsen met maybe wat E3 materiaal of gewoon een goede game in multiplayer mode neerzetten op lets say de nieuwste tv schermen (zie bestaande partners of toekomstige). Ik denk dat veel mensen dit best wel zien zitten ook. (Hoopt op zelda demo pwetty please)
De consolepartijen die je noemt hebben -helaas- vooralsnog geen interesse om mee te doen aan de Tweakers Express.

[Reactie gewijzigd door zeef op 3 juli 2016 21:29]

We hebben nog wel contact, dus er is nog hoop. Maar gek genoeg gaat het overtuigen vrij moeizaam. We nemen natuurlijk mee dat er door de bezoekers om gevraagd wordt ;)
Hasselt?
Belgisch Limburg ligt tegen de Nederlandse grens aan...
Weet niet of deze route haalbaar is?
Gent-Antwerpen-Hasselt

(geen stop in W-vl aangezien vanuit Gent heel gemakkelijk bereikbaar is vanuit w-vlaamse stations; en Gent toch al vol zit met West-Vlamingen, Termont says)
Vanuit Hasselt ben je op 1u45 in Keulen en op 2u30 in Amsterdam met de wagen. Misschien dat er daarom niets voorzien wordt van die kant van het land?
Als je echt de game-trein in wil, is dat natuurlijk jammer.

edit: Al is het achteraf gezien natuurlijk logischer om in Utrecht op te stappen als je van België komt...

[Reactie gewijzigd door GORby op 6 juli 2016 10:23]

Brugge

[Reactie gewijzigd door Swindowmasher op 1 juli 2016 18:25]

Velen valt wel mee hoor. Een kwart vond offtopic, drie kwart vond het +1, dus onderaan de streep staat je post gewoon op de juiste moderatie ;)

Het kan altijd even duren voordat je post op de juiste score staat
In rotterdam opstappen (op de bus) zou fijn zijn
Zoals in de vorige aankondiging gemeld, kan je vanuit Rotterdam domweg met de trein op tijd komen in Utrecht. Dat is vanuit Groningen e.a. niet zomaar mogelijk.
Ik ga zelf niet mee. Maar het zou leuk zijn als voor de mensen die met de bus gaan vanuit Groningen, Assen, Meppel, Zwolle, dat hun ook iets in de bus hebben om te doen. Misschien een Mario Kart toernooitje op de DS achter in de bus? Zet voorin de bus een scherm neer met een N64 voor Super Smash + 4 controllers?

Om zo'n bus helemaal gameloos te laten is natuurlijk zonde.
vorig jaar ben ik ook met de bus mee geweest opgestapt in zwolle.

ik vind niet dat het nodig is om in de bus ook iets te organiseren. vorig jaar heen reis met wat andere tweakers kennis gemaakt door wat te praten en terug weg waren de meesten moe en werd de dag nog een beetje besproken onderling.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee