Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Express Update: kaartverkoop, bussen en vlogwedstrijd

15-07-2016 • 12:00

75 Linkedin

Over een week of vijf vertrekt de Tweakers Express richting Gamescom, dus is het weer tijd voor een update. In de afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de verdere invulling van de trein en ook kunnen we meer melden over het busvervoer vanuit België.

Bij de vorige update hebben we onze Belgische gebruikers gevraagd welke opstapplek hun het beste zou uitkomen. Op basis van de input is besloten dat de bus vanuit België zal vertrekken in Gent en vervolgens via Antwerpen naar Eindhoven zal rijden. Dat betekent dat je als Belgische deelnemer nog ruim voor negen uur 's ochtends in de trein aanwezig bent.

 • 06:00 : Vertrek Gent
 • 06:45 : Aankomst Antwerpen
 • 07:00 : Vertrek Antwerpen
 • 08:30 : Aankomst Eindhoven Station
 • 20:15 : Vertrek Eindhoven Station

Verder kunnen we melden dat de kaartverkoop in een gezond tempo doorgaat en dat meer dan de helft van de trein al vol zit! Mocht je dus nog twijfelen, doe dat niet te lang. Reguliere kaartjes kosten 119 euro en voor dat bedrag krijg je toegang tot de Express en de Gamescom, die via andere kanalen al compleet is uitverkocht op zaterdag. Nieuw dit jaar is een combideal van 139 euro, waarbij je er ook nog eens een jaar lang een Tweakers Plus-abonnement ter waarde van 50 euro bij krijgt. Dat betekent dus fikse korting op een abonnement dat je een jaar lang laat genieten van mooie voordelen.

Vlog jezelf naar Gamescom

Zit je echt te krap bij kas? Dan is er nog een andere manier om aan een kaartje te komen. We gaan namelijk op zoek naar een tweaker die de hele dag wil vastleggen in een vlog. Ben je dus handig met een camera, niet schuw en denk je dit vlot en vermakelijk te kunnen doen? Meld je dan aan door een video van maximaal anderhalve minuut te maken waarin je aangeeft waarom jij de ultieme persoon bent om dit te doen. Tweakers zal de winnaar voorzien van een camera om mee te vloggen. Die camera mag je houden, evenals een extra kaartje voor een vriend of vriendin. De deadline hiervoor ligt op vrijdag 29 juli.

Geen vlogtalent, maar wel in het bezit van een Facebook-account? Check dan de actie die onze partner Acer heeft opgezet en waarin je kans maakt op twee kaarten.

Welke games willen jullie spelen?

We hebben de hardware voor de twee lanparty-wagons zo goed als rond, dus wordt het tijd om te kijken naar de games die we erop installeren. In de poll onder dit artikel geven we alvast een voorzetje met een aantal kandidaten en we horen graag welke bij jullie het populairst zijn. Ken je zelf nog een toffe game die er niet bij staat? Laat je dan horen in de comments. Houd er wel rekening mee dat er geen internet is aan boord van de trein, dus de games moeten offline lan ondersteunen.

Dit lijkt me wel wat

Wil je ook mee met de tofste treinreis van het jaar? Check dan onze actiepagina; hier vind je meer info en kun je een kaartje kopen.

Intussen gaan we hard verder met de voorbereidingen, zoals het vullen van de goodiebags, bepalen welke Tweakers-merchandise er verkocht gaat worden en het tot de rand toe vullen van de prijzenpot, zodat we tijdens de loterij aan boord zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken.

Welke games wil jij graag spelen op de Tweakers Express?

Counter Strike: Global Offensive
31,5%
Unreal Tournament 2004
21,1%
Trackmania
19,3%
FIFA 2016
13,2%
Ik zet mijn suggestie in de comments
10,8%
Mortal Kombat X
4,1%

Aantal stemmen: 1.297. Deelname gesloten op 22-07-2016 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (75)

Wijzig sortering
Dan zou ik voor Factorio gaan.
Legendarische game inderdaad!
Legendarisch... Beetje overdreven, of niet...
Is dat al goed speelbaar?
Ja dat zou een mooie zijn :D , 3 of 4 pc's op een map. En dan maar kijken wat er aan het eind van de dag gemaakt is! En wat er tijdens de Gamescom met de map gebeurt :P , alle voertuigen kapot. (Of ze zetten de pc's uit of het spel op pauze. Dat kan natuurlijk ook :P )
Als er OpenTTD aanwezig is dan ga ik direct mee :)
Ja! Dit! Heb je eigenlijk geen PC voor nodig, kan gewoon op je laptop :)

Ik neem aan dat er wel WiFi (zonder internet) is in de wagons waarin geen officiele LAN party is?
Moet je een kaartje hebben om het Vlog-topic te bekijken of zijn er andere eisen? Uit nieuwsgierigheid wilde ik het openen, waarna mij een foutmelding werd voorgeschoteld.
Je hebt geen toegang tot categorie 6.

Het topic dat je op hebt gevraagd bevindt zich (momenteel) in een voor jou afgesloten forum.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 15 juli 2016 12:12]

Die is nog niet open, zal zo wel komen :)
Zou nu moeten werken :)
doet het nu wel.
Anoniem: 582280
15 juli 2016 13:15
Duitsland heeft veel strengere regels voor minderjarigen hoe zit dat met gamescom eigenlijk?
Bij gamescom kun je een bandje krijgen waaraan te herkennen is in welke leeftijdscategorie je valt. Aan de hand daarvan mag je bepaalde games wel of niet spelen.
Kiswum,

Klopt het ook dat je als 17 jarige de 18+ games ook mag spelen. dit aangezien PEGI 18 alleen een advies leeftijd is?
Het lijkt me dat Duitsland daar erg strikt in is. Je krijgt dus een andere kleur band, dan een 18 jarige. Zelfs als je andere vrienden 18+ is, dan neem ik aan dat je sommige games helaas niet mag spelen of bij de presentatie mag kijken.

Oh ja, een NL rijbewijs is in Duitsland geen officiële ID kaart, je zal dus minimaal een Europese identiteitskaart moeten meenemen.
(voor de oude garde, ja ook met 17 jaar kun je tegenwoordig een rijbewijs op zak hebben ;))
Oh ja, een NL rijbewijs is in Duitsland geen officiële ID kaart, je zal dus minimaal een Europese identiteitskaart moeten meenemen.
Dat is inderdaad een goede, bedankt voor het melden anders had ik daar gestaan zonder binnen te kunnen 8)7
PEGI wordt op de Gamescom genegeerd. De USK (de Duitse leeftijdsclassificatie voor games) wordt aangehouden en bijzonder strikt nageleefd. Dus als de USK classificatie rood/18 is, zul je als 17-jarige met je blauwe bandje toch echt geweerd worden.
Anoniem: 582280
@Kiswum15 juli 2016 15:23
gezeik dan maar wachten totdat ik wat ouder ben beetje geldverspilling nu
Neem aan dat het geen probleem moet zijn als je ouder bent als 16, de meeste games hebben een 18+ ADVIES, dat betekend dus dat je hem na je 16e gewoon mag spelen.

Dit is denk ik ook een van de redenen dat de T.net express 16+ is.
18+ ADVIES, dat betekend dus dat je hem na je 16e gewoon mag spelen
Nou... ga er niet vanuit dat je op gamescom naar een demo van een 18+ game mag als je zelf geen 18+ bent..

Bij het ophalen van je bandjes moet je je legitimeren en ze controleren redelijk strak bij de games (die zijn ook allemaal achter gesloten deuren zodat je niet vanaf buiten toch kunt kijken) of je wel het juiste bandje hebt.

overigens mag je wel mee met de t.net express als je jonger bent, alleen moet je dan wel een begeleider bij je hebben.
Dat lijkt mij aan de ene kant vreemd, vanwaar zou je dan als 16+ alleen mee mogen reizen met de tweakers express?

Telt het trouwens ook als een vriend van je 18 is :D?
Is toestemming van de ouders/voogd niet noodzakelijk om mee te mogen als je onder de 18 jaar bent?
Geen idee, heb hier niks over gelezen en kan het zo ook nergens vinden.

Als je een schriftelijke toestemming hebt van je ouder, zou je dan ook niet alsnog naar de 18+ ruimtes mogen?

Dit staat onder aan de actie pagina
Om mee te gaan met de Tweakers Express dien je 16 jaar of ouder te zijn. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan moet je begeleider 18 jaar of ouder zijn.

[Reactie gewijzigd door jaadava op 15 juli 2016 15:17]

Als ik de site van gamescom zelf bekijk (http://www.gamescom-colog...fair/Wristbands/index.php / http://www.gamescom-colog...24/jugendschutz_usk-2.pdf)
zou het niet uit maken of je begeleider/toestemming hebt van je ouders/voogd (overigens, volgens mij viel het de afgelopen jaren wel mee met 18+ games en was het voor namelijk voor 16+)
Parental accompaniment or consent forms do not replace proof of
age.
overigens, als bonus mag je in Duitsland natuurlijk wel bier drinken ;) in de trein overigens niet :P

[Reactie gewijzigd door Puc van S. op 15 juli 2016 15:23]

overigens, volgens mij viel het de afgelopen jaren wel mee met 18+ games en was het voor namelijk voor 16+
Ben vorig jaar niet geweest maar laten we dan maar hopen dat het dit jaar weer meevalt :) De trip is het sowiso al helemaal waard. Gamescom is een leuke bijzaak.
Houd er wel rekening mee dat er geen internet is aan boord van de trein, dus de games moeten offline lan ondersteunen.
Geen 4G modem voor de hele trein of is dat meer iets voor volgend jaar als de roaming tarieven zijn afgeschaft?
Niet voldoende stabiel internet te realiseren. We hebben het wel eens getest en dat was niet de kwaliteit die we acceptabel vonden.
Dus er zit geen laatste wagon aan deze trein, met daarop een rol glas die afrolt naarmate de trein Keulen nadert? Weak. ;)
Persoonlijk denk ik dat dit voor games zoals CS:GO die een lage ping nodig zijn niet gaat werken. De trein rijdt redelijk snel en de verbinding zal dus niet super snel zijn. Verdeel dat over meerdere PCs en je zal een "meh" verbinding krijgen
Waar is rocket league!? Dat is een must! Dat gaan wij dan sws de hele reis spelen.
Dit is ook ee leuke inderdaad! Maar kan Rocket League ook offline via LAN bespeeld worden?
Je kan offline tegen elkaar spelen. In de Exhibition mode is dit mogeijk
Met je eens. Rocket League is wel een must, wil ik ook graag een groot deel van de reis spelen :*)
En Speedrunners! is ook een leuke game voor LAN ;)
• Enemy Territory
hahahaha. For good old times.

Nooit begrepen waarom deze game niet in een nieuw jasje gestoken is. Speel nu cs:go, maar zou zo graag weer ET like game willen spelen....
Ken je Dirty Bomb? Zelfde ontwikkelaar, grotendeels zelfs gameplay-opzet. Hier een first impressions-video van TotalBiscuit (conclusie begint op 49:40): https://www.youtube.com/watch?v=nK9Im1eP3DI

De playerbase is nog steeds van een gezond formaat zei hij laatst.
Als ET speler van het eerste uur kan mij dit niet bekoren. Het enige wat vergelijkbaar is de stopwatch en objectives. Daarnaast luisteren de ontwikkelaars niet naar de community waardoor veel spelers al gestopt zijn.

ET is nog steeds levend. Geen reden om een ander spel te spelen.
Ik speel hem zelf niet, maar dit is jammer om te horen! ET spelen was echt een gouden tijdperk.

Hoe is het nu? Werkt het op Windows 10? Is er breedbeeld-ondersteuning? Zijn er nog vanilla-achtige servers (etpro was natuurlijk vereiste)? Beetje grote playerbase en niet alleen maar überpro's?

[Reactie gewijzigd door Mark_88 op 16 juli 2016 13:20]

Bij alles: Ja, alleen playerbase is stuk kleiner, maar zijn nog actieve teams en genoeg volle public servers met voornamelijk etpro. Er zijn op public ook nog genoeg noobs ;)

Wil je meer weten doe een bericht plaatsen in ET topic op Tweakers of kijk op crossfire.nu of stuur een dm.
Wat vet! Ik ga kijken. Thanks!
Draaien de Nexus servers nog? O+
Nee maar bijvoorbeeld Hirnlos en HBC nog wel.
Overwatch lijkt me leuk!
Houd er wel rekening mee dat er geen internet is aan boord van de trein, dus de games moeten offline lan ondersteunen.
;)
Call of duty 4! ;)
+1 !

Zeer graag ProMod CoD 4 !

Of CoD 2 :D

[Reactie gewijzigd door Koen Hendriks op 15 juli 2016 13:40]

2, HD :) Ik doe mee
Ow dat lijkt mij geniaal om dat terug te zien in de coverage van Tweakers :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee