Nederlanders ontwikkelen module om GameBoy-spellen op hdtv te spelen

Twee Nederlanders hebben een module ontwikkeld waarmee ze een GameBoy Classic op een hdtv kunnen aansluiten. Ze willen hun ontwerp gaan verspreiden en om de ontwikkeling te financieren, is het tweetal een Kickstarter-campagne gestart die 65.000 euro moet opbrengen.

De zogenoemde hdmyboy zou de GameBoy Classic via hdmi weergave in fullhd geven. Waar de handheld slechts vier kleurentinten ondersteunde, kan de gebruiker met de module kiezen voor de verscheidene kleurencombinaties. Het ontwerp wordt verder met een replica van de klassieke nes-controller geleverd, die ook op de gameboy aangesloten kan worden. De Nederlanders claimen drie maanden aan het prototype te hebben gewerkt.

De hdmyboy is volgens de ontwikkelaar een module die gebruikers zelf op de GameBoy Classic kunnen installeren. Alleen het originele model is geschikt, namelijk de DMG-01. Het tweetal zegt een voorkeur te hebben voor een resolutie van 1920x1080 pixels, maar een resolutie van 1280x720 pixels wordt ook ondersteund. De speler kan het scherm op twee manieren instellen. Naast de scale-modus, waarmee de originele beeldverhoudingen van de GameBoy Classic bewaard blijven, is er de stretch-modus. Daarmee kan het scherm worden uitgerekt. De module moet het beeld flink upscalen, omdat de originele resolutie van de GameBoy Classic slechts 160x144 pixels was. De makers beloven het originele beeld zo scherp mogelijk weer te geven, zonder blur of anti-aliasing.

De installatie zou geen schadelijke gevolgen hebben voor de GameBoy Classic en de upgrade kost naar verluidt minder dan tien minuten. Met een meegeleverde schroevendraaier moeten zes schroeven worden verwijderd om de achterkant te kunnen verwijderen. De gebruiker moet vervolgens een kabel loskoppelen, de hdmyboy tussen de uiteinden bevestigen en vervolgens de kabels aansluiten.

De Nederlanders willen 65.000 euro met de Kickstarter-campagne verzamelen. Na een dag is daar ruim 4.000 van behaald. Als het project zijn streefbedrag bereikt, verwacht het tweetal vanaf april de eerste exemplaren te kunnen leveren.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Kay Korevaar

Stagiair

27-11-2014 • 12:00

91 Linkedin

Submitter: eagle00789

Reacties (91)

91
85
56
4
0
21
Wijzig sortering
Dit kan ook al met een emulator, het enige "voordeel" op deze manier is dat je de games fysiek moet hebben.
Emulator? Gewoon je SNES weer aansluiten met Super GameBoy. Heb je nog een betere/fijnere controller ook. HD wordt het toch nooit, je kunt van een kip geen haan maken.
En dat het een (meer) legale manier is aangezien een emulator + roms (voornamelijk de roms dan) niet legaal zijn :)
En dat het een (meer) legale manier is aangezien een emulator + roms (voornamelijk de roms dan) niet legaal zijn :)
Je kan je cartridges zelf rippen, met de vraag of de originele beveiliging nog wel als 'beveiliging' aangemerkt kan worden. Zo is het immers ook op veel plaatsen legaal om DVD's te rippen (origineel als back-up). Ook denk ik dat je niet snel een veroordeling zal oplopen als je je zelf gekochte originele spellen speelt via een gedownloade ROM.

Over het project zelf: leuk, maar niet super nuttig. Ja, je speelt op de originele hardware, maar dat is voor de Gameboy niet zo interessant. Door de simpelheid van de hardware is het net als met de NES mogelijk om dit systeem 'perfect' te emuleren.
Erger nog een emulator kan het beter. Je gebruikt daarbij een upscaling filter zoals HQx en dan krijg je pas echt een HD upscale, veel beter dan de near-neighbour upscaling dat ze hier gebruiken. Of emuleer de hele gameboy op de TV om de ervaring compleet te maken.
Het is maar net wat je een betere upscaling techniek vindt. In mijn ogen zijn de klassieke handgepixelde graphics een stuk mooier/aantrekkelijker dan contextloos maar overal splines op los laten om 'smooth' te upscalen. Het nadeel van een filter als HQx is dat het niet altijd goed interpreteert, waardoor je rare wel/niet smoothed situaties krijgt en diagonale lijnen trappetjes blijven terwijl curves soms opduiken waar het daadwerkelijk een trapvorm had moeten zijn.
SABR en xBR kunnen nog beter upscalen dan HQx, die filters gebruiken geen lookup table dus kunnen ze veel meer patronen herkennen en correct upscalen. Helaas zijn er niet zoveel emulators die dat soort filters ondersteunen omdat ze op de GPU moeten draaien.
Einde discussie, mooi gezegd
zal dit niet problemen opleveren met nintendo? tegenwoordig zijn alle fabrikanten sappig op patentaanvragen. of is dit in samenwerking met Nintendo?
Mogelijk geen probleem zolang de originele cartridges gebruikt worden. Verder is het een mod uitgevoerd op een originele gameboy. Zolang de spellen niet geemuleerd worden lijkt het me legitiem. Niks meer dan aanpassen van de originele hardware waarmee mogelijk de garantie zal vervallen, hoewel deze natuurlijk al jaren geleden vervallen is.

[Reactie gewijzigd door ByteBusters op 27 november 2014 12:07]

Dit project gaat niet slagen simpelweg vanwege de input lag., of er nu wel of geen cartridges worden gebruikt er zal lag zijn. Dit maakt het spelen van oudere games een antigenot.

Ik heb speciaal een oude CRT gekocht om nog te kunnen spelen op mijn NES en SNES. Waar overigens ook gewoon Gameboy Players voor zijn, officieel.
Nonsens, als je hiermee last hebt van input lag dan heb je dat met alle consoles. Feitelijk zeg je dus dat geen enkele console op een moderne LCD/Plasma speelbaar is. Echter, elke moderme LCD/Plasma komt volgens mij wel met een game modus, waarbij alle preprocessing uit wordt gezet en het beeld zo snel mogelijk wordt getoond. Die moet je sowieso aanzetten bij een hedendaagse console, en voor dit project zal dat niet anders zijn.
Inderdaad! Het is daarbij wel zo dat er veel verschil zit in televisies onderling. Getuige ook de reviews op Tweakers bijvoorbeeld. Ik heb er mijn LCD/LED specifiek voor uitgekozen namelijk. Die heeft slechts 22ms inputlag.
Jij vergeet dat er bij de huidige games rekening mee word gehouden dat de input lag vrij hoog is.
Kom maar met concrete voorbeelden dan :). In de 10+ jaar dat ik professioneel games ontwikkel (zowel voor PC als consoles) ben ik nog nooit code tegengekomen noch heb ik die geschreven die ervoor zorgt dat er rekening wordt gehouden met input lag. En er bestaan nog steeds platformers (ik noem een Super Meat Boy) waarbij timing essentieel is.

Het is ook niet compleet onoverkomelijk, het went namelijk gewoon. Het gaat voornamelijk om dingen die voorspelbaar zijn (zoals op welk moment je moet springen), en niet zozeer om dingen die een hele korte reactietijd nodig hebben (want in reailteit is de lag is nog altijd korter dan de gemiddelde reactietijd).
Als je dit zegt dan heb je duidelijk nog nooit met je NES op en LCD/Plasma gespeeld.
Jawel, alleen snap jij blijkbaar niet waar je over praat, want jij had het over input lag, niet om verkeerde interpretatie van een interlaced videosignaal door veel TV's (waarbij het, zoals michaelhamers hierboven ook al zegt, nogal afhangt wat voor type TV je hebt - maar idd, met een CRT zit je altijd goed)
Daar had ik het ook over in .oisyn in 'nieuws: Nederlanders ontwikkelen module om GameBoy-spellen op hdtv te spelen'. Zoals ik al zei, diezelfde input lag zie je ook op hedendaagse consoles - een oude NES is daar echt niet anders in. Bij een goede LCD in game mode is dat absoluut normaal speelbaar.
Beste Devroet,

Heb je je eigen artikel "uitleg over Input Lag voor gamers" zelf wel gelezen. Daar staat precies in dat het verschil tussen een CRT en een goede LCD nauwelijks is. Namelijk 2ms verschil, wat bij een normaal menselijk brein je 0,5% minder kans geeft, wat dus te verwaarlozen is.
Als je het filmpje kijkt ziet het er in mijn ogen toch echt wel prima uit.
De vraag is denk ik meer, wie heeft er nog zo'n ding liggen en/of hoe komen zij aan aan degelijk aantal GameBoys om daadwerkelijk bestellingen te kunnen gaan leveren.
Zie ebay, Gameboys bestaan nog.
@Devroet: hoe kom je bij inputlag? Ja het is, maar stel dat het <1ms is, dat ga je niet merken....
Stel he, stel...ik weet het ook niet, maar ik vraag me af of jij het wel weet.

Qua problemen/piraterij: nee. Het doet niets in negatieve zin aan de verkopen van Nintendo. Het bevordert piraterij niet, omzeilt beveiligingen niet, etc.
Ze leveren alleen de upgrade kit. Voor jou eigen GameBoy. Edit leer lezen Xfade.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 27 november 2014 17:11]

Dit project gaat niet slagen simpelweg vanwege de input lag., of er nu wel of geen cartridges worden gebruikt er zal lag zijn. Dit maakt het spelen van oudere games een antigenot.

Ik heb speciaal een oude CRT gekocht om nog te kunnen spelen op mijn NES en SNES. Waar overigens ook gewoon Gameboy Players voor zijn, officieel.
Input lag is iets waar alleen speedrunners zich echt druk om zullen maken. (gigantische minderheid) Voor jan met de pet die zijn ouwe gameboy wat leven in wil blazen is dit best geinig.
Waarom een CRT? De enige spellen die niet werken op een LCD/Plasma zijn de lightgun en scope spellen. Voor de rest speel ik mijn oude gameboy spellen ook via de gameboy player op de SNES af. Standaard nintendo cartridge werkt perfect.
Omdat de input lag van zelfs de beste lcd tv vele malen hoger is dan die van een crt. Aangezien veel games uit die tijd nogal timing gevoelig zijn kan het best een nadeel zijn.

Niet iedereen zal het merken maar voor sommige mensen kan het wel degelijk meespelen.
Dan zal die lag minimaal zijn, heb hem zelf nog nooit meegemaakt/opgemerkt en speel toch ook nog regelmatig op m'n old school consoles.
Zelf heb ik ook tal van oude consoles (waaronder NES, SNES en SMD) waarbij ik op mijn flatscreen geen input lag heb. Mogelijk is dit niet bij alle flatscreen tv's hetzelfde maar heb er zelf geen last van.
Het is jouw hardware, je mag er technisch gesproken alles mee doen wat je wilt.
ook op producten waar je een licentie koopt mag je nog steeds alles doen wat je wilt, aangezien je die licentie koopt en niet een licentie met verloop "huurt/leased" of vernieuwing aanschaft.

Dus EULA's zijn leuk, als je in landen zonder consumenten rechten leeft, zoals Amerika.
en landen die modden verbieden zijn eigenlijk in strijd tegen Europese consumenten rechten, aangezien een bedrijf geen dictatuur over je leven behoort te hebben.
Dus EULA's zijn leuk, als je in landen zonder consumenten rechten leeft, zoals Amerika.
De EULA's zijn JUIST uitgevonden OMDAT er in de VS zo'n uitgebreide consumenten recht is.

Een bedrijf is ten alle tijden ondergeschikt aan de klant, ELK minuscuul detail wat fout kan gaan, en niet vermeld is in de 'overeenkomst' kan miljoenenschade opleveren.
Omdat veel claims via rechtbanken lopen in de VS, en mensen zoals jij en mijn 80jarige buurvrouw bepalen of de claim over een spijker die een 2mm kop heeft rechtvaardig is.

Als in de voorwaarden niet staat dat het kán gebeuren, is dat een misleiding, omdat je 1mm spijkers gekocht hebt, en je nu schade ondervonden hebt.
Dus willekeurige mensen gaan oordelen dat je dat moet vermelden, en de geleden schade + bijbehorende vergoeding.

( of denk je echt dat de vermelding "don't dry your cat in this microwave" op waarheid berust, dat staat er in om te voorkomen dat de fabrikant DIE claim gaat krijgen )
Ik heb het vooral over de delen van EULA's die beweren dat je dingen die je koopt niet mag aanpassen.

waarschuwingen over gevaren zijn natuurlijk gewoon logisch.
waarschuwingen over gevaren zijn natuurlijk gewoon logisch.
Ja ?
Is dat zo ?

Het is logisch dat je insecten eet, en varkensvlees.
Of een giftige vis ?
Net zo logisch als op een heftruck staan, de mast helemaal omhoog en op de lepels balanceren om een TLarmatuur op te hangen.

Logica is voor iedereen andere koek, zo is de stelling van Pythagoras in mijn geval helemaal niet logisch, omdat ik geen wiskundig inzicht heb.

Jammer genoeg moeten mensen 'opgevoed' worden door middel van dit soort "bijsluiters".
Want waarom kan je wel een paar sokken drogen in een oven, en is de kat dan ineens zo verschillend ...
zal dit niet problemen opleveren met nintendo?
Ik denk het wel:
Het ontwerp wordt verder met een replica van de klassieke nes-controller geleverd, die ook op de gameboy aangesloten kan worden.
Op de controller staat het logo van Nintendo... dus als ze die namaken kunnen ze wel in de problemen komen denk ik. Nu kunnen ze dat logo natuurlijk weglaten...

Toch snap ik deze actie niet. De originele NES controller is echt een onding. Mensen hebben geen vierkante handen namelijk! Later, bij de SNES, heeft Nintendo dit verbeterd door de controller meer rond te maken waardoor hij veel beter in de hand lag (alsnog de positie van de L en R trigger knoppen verneukt maar ok... dat werd later door Sony alsnog gefixed :) ).

Typisch genoeg heeft Nintendo eigenlijk nooit echt goede controllers ontwikkeld:

NES controller: Te vierkant, hoekjes gingen pijn doen na lang spelen
SNES controller: Trigger knoppen op onnatuurlijke plek, pijn na lang spelen
N64 controller: Drie handvatten?? Pookje werd heel snel 'slap'... 'nough said.
GC controller: Misschien de beste maar ook deze sleten erg snel
Wii Mote: Weer terug bij af. Nintendo ontwerpt weer een vierkante controller voor ronde handen. Speel lang een serieus spel met de Wii Mote en je krijgt pijn. Verder zijn er knoppen die gewoon niet bereikbaar zijn als je hem vast hebt... Heb je de andere hand erbij nodig.
Bij de Snes controller zitten ze voor mij op de perfecte plek. Ook geen pijn. Dus ieder z'n mening.
Tja. Als je de controller normaal vasthoudt kun je er nauwelijks bij. Ze zitten namelijk in een hoek van 90 graden t.o.v. de voorkant van de joypad (waar de andere knoppen zitten). Je moet je vingers dus nogal krampachtig houden om er goed bij te kunnen.

Het is niet echt een mening van mij hoor. Sommige hebben misschien flexibelere vingers dan anderen maar het is gewoon een objectief feit dat de knoppen niet op een ideale plek zitten. Daarvoor hadden ze meer schuin op de achterkant van de joypad moeten zitten i.p.v. de bovenkant. Sony heeft dit ook aangepakt met de PS1 controller; daar hebben ze handvatten toegevoegd zodat je de controller makkelijker vast kunt houden en het deel van de controller waar de actieknoppen zitten onder een hoek geplaatst. Hierdoor zitten de trigger buttons meer naar achteren waar je vingers er veel natuurlijker bij kunnen. Doordat ze dit zo verbeterd hadden kon je ineens zo goed bij die triggers dat ze het aantal triggers zelfs konden verdubbelen.

Perfecte plek is hoe dan ook onzin. Eén blik op de positie van de wijsvingers als je een proefpersoon de SNES controller laat oppakken wijst dat al uit.
Je vergeet de "ronde" Wii U Pro Remote :)
Hoezo?
Ze kraken toch geen software oid?
Ze leiden het interne outputsignaal dat naar het display gaat naar een upscaler/HDMI-controller (voor je TV met HDMI aansluiting). Dat is alles.
Openschroeven gaat je garantie ook niet annuleren: die is met 25 jaar al lang verlopen :P

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 27 november 2014 12:15]

Als ze slim zijn om dit te realiseren, hebben ze vast wel research gedaan.
Als ze slim zijn om dit te realiseren, hebben ze vast wel research gedaan.
Meestal worden juist dit soort kleine dingen over het hoofd gezien, het doel is bekend, de weg er naartoe moet vaak nog gepland worden.
Mensen eigen is "de korste weg", en zal uit oogpunt van 'nostalgie' gekozen zijn voor de NES controller.
Leuk idee, maar 125 euro voor zo'n upgrade? Voor de helft van de prijs kan je nog een SNES met een Super Game Boy aanschaffen denk ik. Ja, het is niet full HD, maar je hebt hetzelfde idee.

Aan de andere kant, nu liggen mijn oude Gameboy stof te happen en dit zou wel een leuke bestemming kunnen wezen als het werkt.
Er zijn emulatoren + ROM's voor PS3 en PC te krijgen waarmee je ook Gameboy spellen (en andere Nintendo-varianten) op je HDTV kunt spelen. Kost helemaal niks. Zie daarom het nut niet om zo'n module aan te moeten schaffen.
Het heeft ook niet echt een voordeel om het op deze manier te doen, maar dit is gewoon een typisch "Waarom zou ik het niet doen?" wat sommige mensen wel eens overkomt. Ik vind juist dat tweakers veel meer aandacht mag besteden aan zo'n soort zaken, welke ik persoonlijk stukken interessanter vind dan nieuws over een nieuwe smartphone of spel vol met bugs...
"Waarom zou ik het niet doen ?"

Omdat je een hoop geld aan het betalen bent voor een compleet onnodige "uitvinding". Ik bedoel; hoe vaak denk je dat je werkelijk gebruik gaat maken van die module ? In het begin misschien een paar keer, maar dat ben je snel zat. Zelf heb ik een emulator met alle denkbare NES en SNES spellen en maak daar hoogstens 1x per 6 maanden gebruik van.
Precies, of een android telefoon/Chromecast (met eventueel een bluetooth controller) werkt ook prima. Vraag me inderdaad ook af hoeveel mensen daar zo'n bedrag voor over hebben.
Ik heb een emulator op mijn android telefoon. Hier heb ik een blutooth controller aan gekoppeld op te kunnen spelen met een controller. Er is nu ook nog een miracast onderweg om mijn telefoon op mijn tv te mirroren. Totale kosten: $30
Dan kan ik je nu alvast teleurstellen dat er een lag van minstens een seconde in het mirroren van je Android telefoon zit..
Mijn huidige telefoon ondersteund geen hdmi, dus ik vrees van wel. Maar als mijn telefoon terug is van garantie, kan ik wel een MHL adapter kopen. De controller heeft in ieder geval geen merkbare lag
ik vraag me toch als eerste af hoeveel gameboys er nog bestaan en hoeveel versies kwamen er nog na de DG01? (waar het dus niet mee werkt)

edit: ik zie net dat ze minimaal € 115 vragen wil je ook zelf een exemplaar ontvangen... Onderschat ik nou het aantal gameboy-fans of zijn er echt nog 100-en of 1000-en die hier geld aan uit gaan geven?

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 27 november 2014 12:09]

Net even op Marktplaats gekeken. Hoewel er nog een behoorlijk aantal Gameboy Classics te koop worden aangeboden hebben ze vaak allemaal wel wat. Gebruikssporen, missend batterij klepje, gedeeltelijke uitval van het display, helemaal niet meer werkend enz. Je moet goed zoeken voor 1 die er behoorlijk uit ziet, het nog doet en een goede prijs heeft.

En als je die dan hebt, zou je dan nog een investering doen voor een HDMI converter. Bovendien moet je dan nog op zoek naar spellen, want die zijn natuurlijk ook niet meer te krijgen in de reguliere verkoop.

Kortom, gaaf hobby project en vooral mee doorgaan, maar commercieel zou ik er geen cent in steken.

Overigens doet me dit artikel denken aan de Digitale Sampling Oscilloscope van Elektuur uit 2000, alleen gebruikt die al de nieuwere Gameboy Pocket.
Dus men pakt een oude GameBoy, gebruikt er eigenlijk niks van want je sluit een replica NES controller aan en extern beeldscherm, dat alles voor 'slechts' € 125,- / € 115,- early bird.

Ik persoonlijk zou liever een Ouya (heb ik zelf) halen of Chromecast met emulator en me iets minder legaal voelen, waarbij je niet eens in overtreding bent mits in bezit (heb ik niet) van de orginele cartridges.

Voor de echte retro-feel speel ik wel gewoon op de oude GameBoy met light, vergrootglas en extended batterypack, hoezo is een iPad zwaar om heel de dag vast te houden? waren we GameBoy al vergeten?
de gameboy word wel degelijk gebruikt als ik het goed heb. alleen het scherm en de controller worden extern :p
Ik zei dan ook:
gebruikt er eigenlijk niks van
ik denk dat onze kijk daar dan iets op verschilt ;)
Heeft weinig met kijk op dingen te maken, zodra je de GameBoy niet meer in je handen hebt vind ik dat je net zo goed een ander apparaat had kunnen gebruiken. Het idee is toch wel dat het een handheld device is, dat er een mooie HDMI kabel aan kan zodat andere je kunnen zien spelen is een mooie toevoeging maar nu word er eigenlijk een GameBoy-based console gebouwd.
Alleen jammer dat het geen snap-on module is, maar dat je de GameBoy open dient te maken en zo'n kast er tussen moet bouwen, wat ook het uiterlijk niet ten goede komt.
Dat valt mee, er komt ongeveer een cm tussen.
"valt mee"
In een tijd waar telefoons in 90% van de gevallen onder 1 cm zijn, dan is toevoegen van 1cm héél veel hoor

De GB zelf was al vrij fors, dus ik begrijp wel waarom ze hem 'ombouwen' naar console-idee.
Leuk gedaan onder het mom van "omdat het kan", maar een vrij kansloze kickstarter als je het mij vraagt. Retro is leuk, maar voor dat geld kun je gewoon beter een NES kopen, of een emulator gebruiken.
Anoniem: 16328
@onok27 november 2014 12:57
Bijkomend nadeel is dat je gameboy gelijk een stuk dikker wordt dus uit de hand gamen is er niet meer bij. Nee, leuk hobbyprojectje misschien voor 40 euro nog verkoopbaar, maar niet voor 125 euro.
Kan de Retron5 dit niet ook al?
The list of formats supported by the RetroN 5 is impressive. It plays original NES, SNES, Mega Drive, Game Boy, Game Boy Color and Game Boy Advance cartridges, and also runs Famicom carts, which is the name the NES went by in Japan. If you have access to a Sega Power Base Converter, then you can run Master System titles on the system too.
Bron: http://www.trustedreviews.com/retron-5-review

Dat apparaat is slechts een fractie duurder en kan zóveel meer. Nee, zie er ondanks dat het ontzettend gaaf is het nut niet zo van in.
Als ik de reviews over dat apparaat zie, dan weet ik het nog niet zo zeker...
https://www.youtube.com/watch?v=arcF1vY_3ck

Zo werken save games mogelijk niet, zijn niet alle games ondersteund en zijn er nog een paar problemen. Dat voor 140$/£/€ is beetje te veel...

De GameBoy is een origineel apparaat en ik verwacht dat er geen problemen zijn. De games kunnen gewoon gespeeld worden. Alleen saven weet ik nog niet.

[Reactie gewijzigd door Qunix op 27 november 2014 14:21]

Retron5 heeft laatst heel veel kritiek gekregen omdat zij alle emulators vanuit de open-source community hebben gehaald, zonder overleg met de ontwikkelaars, en nu commercieel verkopen. Elke soort license hebben ze wel overtreden. Er wordt gekeken of Hyperkin wordt aangeklaagd (dacht dat het al gebeurd was maar kan geen details vinden) en de apparaten worden bij verschillende winkels al uit de handel genomen.

http://www.libretro.com/i...oarch-license-violations/

Verder is de emulatie van Retron5 verre van alomvattend, zoals verschillende reviewers ook aangeven.

[Reactie gewijzigd door anargeek op 27 november 2014 14:02]

Echt super cool dit! Dat het van mijn noorderburen komt maakt het nog cooler :D Congrats guys!

Wat ik me wel afvraag: in hoeverre is het legaal om je Gameboy hardware te modden? En vooral in hoeverre is het legaal om een betalend product af te leveren met het oog op het modden van proprietary hardware?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee