Hemingwrite gaat digitale typemachine met e-inkscherm maken

Het bedrijf Hemingwrite gaat een gelijknamige typemachine op de markt brengen die beschikt over een mechanisch toetsenbord, e-inkscherm en toegang tot cloudopslagdiensten. Voor de productie is in korte tijd via een crowdfundingscampagne voldoende geld opgehaald.

Hemingwrite is sinds kort bezig met het ophalen van voldoende financiering via een Kickstarter-campagne en heeft na twee dagen al voldoende geld opgehaald om met de productie te beginnen. Er was een bedrag van 250.000 dollar nodig, dat omgerekend iets meer dan 200.000 euro is. Naar verwachting krijgen kopers hun typemachine in september geleverd. De Hemingwrite kost 399 dollar, omgerekend ongeveer 311 euro, maar er zijn early bird-versies te krijgen waarop korting wordt gegeven. Na de Kickstarter-campagne wordt de prijs met nog eens 100 dollar verhoogd.

Het door Hemingwrite ontwikkelde apparaat combineert een conventionele, ouderwetse typemachine met moderne technologie: zo is er een e-inkscherm ingebouwd om de output op te tonen en kunnen getypte documenten worden gesynchroniseerd met cloudopslagdiensten. Documenten worden automatisch opgeslagen in Postbox, de online-opslagdienst van Hemingwrite: van daaruit is het mogelijk om koppelingen te leggen met diensten zoals Dropbox, Evernote en Google Docs. Ook kan er direct vanuit de Hemingwrite worden geprint.

De accu moet een maand tot anderhalve maand mee kunnen op een lading. Het geheugen moet voldoende zijn om een miljoen pagina's op te slaan en het scherm heeft een diagonaal van 6". Voor het toetsenbord is gebruik gemaakt van Cherry MX-switches.

De typemachine heeft volgens Hemingwrite een simpele interface, met gemakkelijke bedieningsknoppen. Omdat het apparaat alleen gericht is op schrijven hoeven gebruikers alleen simpele handelingen uit te voeren, aldus Hemingwrite.

Door RoD

Admin Mobile

13-12-2014 • 08:37

86 Linkedin

Reacties (86)

86
84
53
2
0
23
Wijzig sortering
Voor het geval je Starbucks bezoekjes nog niet hip genoeg zijn :+
ja. en verder snap ik het nut niet zo :S.
Als schrijver jezelf opsluiten in een afgelegen hutje op de hei, zonder stroom, dan is het fijn dat je typemachine toch langer meegaat dan een paar uur, ik zie het nut wel :)
Mja.. nut.. ik vind het vooral tegenvallen. Voor zo'n prijs had ik een veel groter scherm verwacht. Uiteindelijk is het niets meer dan een toetsenbord met een scherm erop.
Ik denk niet dat de overige klanten bij Starbucks het zullen waarderen als iemand daar met een clicky keyboard gaat zitten werken.
Ik denk niet dat het om een 'clikcy' keyboard gaat. Er wordt vermeld dat het om Cherry MX switches gaat, maar er wordt niet gemeld om welke versie het gaat. Zo zijn de Cherry MX Blue switches luidruchtig, maar de Cherry MX Brown switches zijn dan weer stil.

Aangezien het om een 'Distraction Free' typewriter gaat, neem ik aan dan ze geen luidruchtige switches gebruiken en zal het niet 'clicky' zijn.
Distraction Free gaat ook over de normale afleidingen die je op een desktopcomputer hebt. Geen internet helpt al enorm, als je dan ook een single purpose apparaat hebt om dedicated je werk op te doen gaat je productiviteit echt wel omhoog.

Je merkt dat bijvoorbeeld ook al wanneer je in een XP (de SDM, niet het OS) paar werkt en een een systeem heeft voor research en internet en de ander alleen een dev machine heeft je de devver een stuk efficiënter laat werken dan dat allebei internet hebben of allebei op een systeem werken dat ook internet heeft.
Dit is terug te vinden op de kickstarter pagina:
"Our current version is using Cherry MX browns which we like a lot for writing. "

Het zal dus een relatief stil toetsenbord zijn.
Relatief is het goede woord; ik heb een Ducky met Cherry brown en die hoor je nog steeds behoorlijk.
Je hoort die inderdaad wel goed, maar dat komt door de gebruiker en niet door de switch.
Aangezien het om een 'Distraction Free' typewriter gaat, neem ik aan dan ze geen luidruchtige switches gebruiken en zal het niet 'clicky' zijn.
Als ik het goed begrijp slaat het distraction free vooral op dat je niet tijdens het typen naar Youtube gaat. De aanname is dat mensen minder productief worden als je de mogelijkheid hebt om naar Youtube te gaan op hetzelfde apparaat. Een beetje vreemd, omdat je op die zelfde "afleidende" apparaten ook de mogelijkheid hebt om naar Google te gaan, wat de productiviteit best kan doen toenemen. Het hangt er een beetje van af wat je aan het typen bent, lijkt me.
Laptops and iPads are multi-purpose devices loaded with games, social media, work email, funny cat videos, and those birthday photos you still need to edit. Like many of you, when we tried to get down to writing, we quickly found ourselves down a YouTube rabbit hole which we rationalized to ourselves as research. Sound familiar? Don’t worry, you are not alone!

As our computers and phones get more powerful, we become less productive.

This is why we built the Hemingwrite, a single-function alternative.
Implying dat hipsters dingen tikken die je wilt lezen :+
Eerste wat ik dacht inderdaad. :P
En voor 200 euro kan je hetzelfde met een goedkope laptop, moet je wel iets vaker opladen, dat weer wel.
Idd, reviews: Asus F205: wedergeboorte van de netbook

Geef mij deze maar dan.

[Reactie gewijzigd door spokje op 13 december 2014 10:55]

De bedoeling is juist dat je er alleen mee kan typen, verder niks.
Als je een boek moet schrijven op een onbewoond eiland, is het wel handig omdat je niet steeds afgeleid wordt door Twitter, Facebook, en al die andere onzin.
En er vanuit gaande dat een onbewoond eiland geen stopcontacten en geen bomen heeft.
Buiten de lange accuduur en het E-ink scherm zie ik echt geen waarde in dit toestel.
Als je afgeleid wordt door al die onzin bestaat er zoiets als "internet uitzetten".
Anoniem: 55563
@wouzke13 december 2014 09:57
Lezers hebben e-ink omarmd. Waarom zouden schrijvers het dan ook niet gebruiken? Het klinkt mij wel logisch in de oren. Schrijven is een creatief proces en dan kan een ouderwetse typemachine in een moderner jasje voor veel schrijvers zomaar als geroepen komen. En vergeleken met een ouderwetse typemachine zitten er legio voordelen aan een e-ink-variant: veel lichter, geen inkt- of typex-lint nodig, niet de herrie van de letterarmen die op het lint kloppen en geen stapels papier meer nodig.

Een volle accu en een flinke voorraad eten, water en kaarsen en je bent weken onafhankelijk van supplies vanuit de beschaving. Lijkt me ideaal voor een schrijvers retreat. Ervan uitgaande dat je al die tijd offline kunt zijn zonder ontwenningsverschijnselen maar dan val je waarschijnlijk ook niet in de doelgroep van dit fantastisch apparaat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 13 december 2014 09:59]

Mja, mja, ...
Als ik het goed begrijp zou dit toestel -+400€ kosten wanneer het echt op de markt komt, en dat met slechts een kleine doelgroep voor ogen. Een heel boek schrijven op dergelijk klein scherm... ik ben geen schrijver maar ik denk dat Hemingwrite toch eerder een hype/gadget wil maken ipv iets echt "logisch".
Vraag me af wat een laptop zou kosten met een e-ink scherm, een zuinige CPU, weinig geheugen, weinig opslag, gewoon dome toetsenbord...
500 euro, niet 400.

Die hoge prijs is juist *omdat* de doelgroep zo klein is.

Als je een willekeurige e-reader jailbreakt en er een USB toetsenbord aan hangt ben je ook een eind. Als je een Kindle met 3G neemt kun je het ook nog eens via 3G naar de cloud laten uploaden. Hoef je alleen de software nog te schrijven.
Maar dan zou het wel zo mooi geweest zijn, als het E-inkt scherm de breedte van een A4'tje zou hebben. En de back-up zich niet zou beperken tot de cloud dienst van fabrikant. Nu is dit het imho net niet.
Behalve als je een schrijver bent lijkt het me sterk dat je mening ook maar enigszins overlapt met de realiteit van het schrijven. Full screen no-gui tekst editors zijn al een welkome verademing, een 'typemachine' als deze gaat daar een stuk verder in, en i.t.t. ouderwetse typemachines is hij een stuk stiller, zuiniger en slijtvaster. Er zijn nog zat manuscripten die gewoon op oude typemachines geschreven worden om dat het voor een schrijver gewoon lekkerder werkt en productiever is.
Ik dacht dat oude typmachines enkel nog gebruitk werden omdat deze een doorslag geven op het papier, zo kan je makkelijk kopieën onderscheiden van het origineel.
Misschien bij geheime diensten ;)
Hebben ze internet op onbewoonde eilanden. Ik snap je punt, maar eigenlijk is het jammer dat zo'n apparaat dat maar weer moet voorkomen, in plaats van wat eigen zelfbeheersing.

Ben het er mee eens dus: hipsterspul, voor gasten die wss zelf de typmachine niet eens meer hebben meegemaakt. Maar ja, crowdfundingsites staan er vol mee, dat hippe spul :+
Hier in de buurt (ZO Azië) zijn genoeg onbewoonde eilandjes waar je gewoon 2G/3G ontvangst hebt. In bijna 2015 zijn er weinig plekken op de wereld meer waar géén internet is, ook al wil de westerling graag nog steeds wat anders geloven. ;)
Als men in deze context over onbewoonde eilanden praat, doelt men over het algemeen dan ook op eilandjes ver van de beschaving af, in midden van oceaan. Zo'n eiland waar je alleen met je bal kan praten enzo. Dus niet die eilandjes 2 meter van de kust enzo ;). Die zijn er in Azië idd meer dan zat ;).

Maar toch bedankt voor de uitleg, niet-westerling :)

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 13 december 2014 11:23]

Juist, want als schrijver ga je op goed geluk rondvaren midden in de oceaan om vervolgens een maand in een grot te wonen om een boek te schrijven. Alle gekheid op een stokje, het romantische beeld van een onbewoond eiland bestaat niet in de echte wereld. En het gemiddelde onbewoonde eiland is simpelweg niet ver van enige beschaving verwijderd. De mens is in elke uithoek van de wereld doorgedrongen en de pacific is praktisch leeg. De context is die van een schrijver die zich afzondert, niet die van een avonturier op extreme survival.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 13 december 2014 11:36]

Ik ga op Extreme Survival en ik neem mee...

1 Logge Typemachine waar geen papier uit komt :D
Nee hoor op een onbewoond eiland is geen internet :+
Hmm is dit een gevalletje "als er niemand is om de boom te horen vallen maakt hij ook geen geluid?"
Jawel, via een satelliet . Wel en duur en langzaam, maar het is mogelijk.
Anoniem: 357391
13 december 2014 09:15
Ik kan me goed voorstellen dat iemand die betaald wordt om teksten te schrijven dit een nuttig apparaat vindt. Ik snap de negatieve reacties dan ook niet zo.

Ik zal niet snel zo'n ding kopen, maar er zijn wel meer dingen die ik niet koop omdat ik het beoogde publiek niet ben; ik zou niet weten wat ik met maandverband moet bijv. maar je hoort mij niet klagen dat een groot deel van de wereldbevolking het regelmatig aanschaft. ;)
Wat is er nuttig aan? Dat is het punt, niemand (zo ongeveer) ziet enig nut hiervan in. Omdat je niet wordt afgeleid door twitter? Ga ergens heen waar je geen internet hebt, of nog beter zet je wifi uit. En laten we wel wezen, diegene die problemen hebben bij schrijven omdat ze door twitter worden afgeleid gaan nu op hun iPhone twitter lezen.

En dan het uiterlijk is zo overduidelijk dat de enige schrijvers waarop dit gericht is hipsters zijn die ineens het idee hebben schrijver te moeten worden.
Je mist het punt dan ook in mijn optiek. Het gaat hier om een (hopelijk) fatsoenlijk mechanisch toetsenbord met een (te) klein eink-scherm. De combinatie van een fatsoenlijk toetsenbord met een reflectief scherm heeft inherent nut. Dat heeft niets te maken met afleiding, want je hebt je telefoon sowieso bij je. Er is gewoon geen behoefte aan meer, al zou ik natuurlijk veel liever bv. Vim of Nano combineren met Git voor dezelfde functionaliteit.

Het zou beter zijn als ze eens met een eink- of electrowetting-monitor uitkwamen (bv. ergens tussen de 12" en 15" met een resolutie van 1440x1980, minder is flut, meer mag altijd) of een vrije ereader met USB OTG. Qua toetsenborden is er genoeg keuze, zij het misschien iets minder op het vlak van draagbaarheid.

Edit: dus meer in de richting van http://time.com/41740/son...-huge-expensive-e-reader/ of https://www.youtube.com/watch?v=Bf1GjCaYzYg

Maar dan het liefst ook voor rond de €200, laten we zeggen €400 maximaal. ;)

[Reactie gewijzigd door Frenziefrenz op 13 december 2014 10:55]

Wat is er nuttig aan? Dat is het punt, niemand (zo ongeveer) ziet enig nut hiervan in.

Je verwardt "niemand" hier met de familie A. Zijnpisser.
Alleen die familie ziet hier het nut niet van in en menen dat zij weten wat de rest van de wereld belangrijk of nuttig vindt.

Vandaar dat in de echte wereld "degenen die er wel het nut van inzien" het project binnen twee dagen van het benodigde startkapitaal voorzien hebben. ;)
Degene die er nut van inzien, of degene die het hip vinden. Laten we realistisch zijn. Misschien is dat wel handig voor een paar mensen. Maar zal het uiteindelijk niet zo zijn dat 75% 2x gebruikt wordt en dan in een kast verdwijnt, en de overige 25% terug te vinden zijn in een starbucks waar iemand met bril ondanks dat hij/zij geen bril nodig heeft hem gebruikt (aka hipsters)?

Waarbij de paar overgeblevenen de afrondingsfout zijn.

En dan de prijs erbij, dat was te rechtvaardigen als het beter was uitgewerkt. Maar dit is een mechanisch toetsenbord die aan een standaard formaat e-ink scherm is gekoppeld. Prima voor lezen, maar voor deze toepassing? Dat had toch groter gemoeten (vooral breder).

[Reactie gewijzigd door Sissors op 13 december 2014 17:13]

Weer zo`n aanname, iets dat nut heeft voor een groep (schrijvers) omschrijven als "die kopen het alleen omdat het hip is". (doet me meteen denken aan een fruitmerk dat een van de grootste bedrijven ter wereld werd, omdat het hip was.)
Geweldig dat je zelfs al statistieken hebt hoeveel mensen dit zullen blijven gebruiken.
En waar komt die bril plotseling vandaan? Ken je veel mensen die een bril dragen zonder die nodig te hebben? Raak je daar gefrustreerd over?

Wel grappig dat je wel weet hoe iets totaal onnuttigs en overbodigs wel uitgevoerd moet worden, en wat het mag kosten om enige kans van slagen te hebben.
Misschien een ideetje voor Kickstarter?
Of hoeven we van jouw kant geen innovatie te verwachten? ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 13 december 2014 17:32]

Anoniem: 357391
@Sissors14 december 2014 10:12
Je neemt wel heel veel afslagen in een hele korte tijd;
- Haast niemand ziet het nut ervan in.
- Afgeleid worden door gebruik van twitter.
- Iemand heeft problemen met schrijven.
- Iemand die dit koopt heeft een iphone.
- Overduidelijk op hipsters gericht.

Maar ik zal proberen op je punten in te gaan, voor zover dat in mijn mogelijkheden ligt;

- Ik zie het nut er wel van in, voor schrijvers die graag op een fatsoenlijk toetsenbord willen schrijven en geen interesse hebben in extra functionaliteit omdat die al op genoeg andere apparaten zitten en enigzins mobiel willen zijn. Ik moet heel af en toe veel tekst schrijven en kruip dan achter m'n pc ipv tablet of laptop wegens het full size toetsenbord. Als ik mobiel zou moeten/willen zijn zou ik graag een mobiel, full size toetsenbord willen hebben.
- Ik heb geen idee waar je 'afgeleid worden' vandaan haalt.
- Ik heb ook al geen idee waarom iemand problemen met schrijven zou moeten hebben
- Ik heb geen flauw idee of iemand die dit wil kopen een iPhone, Android of antieke Nokia heeft, en jij denk ik ook niet.
- Zelfs al is dit op hipsters gericht, wat ik niet weet en graag wil weten waar je dat vandaan haalt, wat dan nog? Jij koopt misschien gadgets die op nerds gericht zijn, ik heb een stereo die op muziekliefhebbers is gericht en mijn auto is gemaakt voor mensen die plezier beleven aan autorijden. Mooi toch?

Wat ik vooral niet snap is dat je een enorme afkeer lijkt te hebben tegen andere mensen die dingen op een andere manier willen doen dan jij. Als iedereen hetzelfde zou willen en kunnen wordt het een stuk lastiger om geld te verdienen met wat je leuk vind en waar je goed in bent.
Wat betreft dat afgeleid worden, daar gaan 90% van de posts over van degene hier die het een geweldig idee vindn. Problemen met schrijven? Wel de hele zin lezen ipv drie woorden en dan er al op reageren.

En tuurlijk kan een fullsize toetsebord handig zijn soms. Maak een fullsize toetsenbord met bluetooth, probleem opgelost (bestaat natuurlijk al, maar misschien niet met mechanische toetsen).

Maar voor mij bljf ik er iig bij dat dit meer op hipsters dan op schrijvers gericht lijkt te zijn. En tuurlijk mogen die mensen ook dingen kopen. Maar wij mogen ook twijfelen aan hoeveel het daadwerkelijk gebruikt gaat worden door degene de het kopen.
Veel hier lijken niet te snappen dat schrijven een creatief proces is. Daarbij is juist het gevoel ook erg belangrijk. Zo zijn er mensen die uitsluitend op geel papier schrijven. De kortzichtigen hier zouden dat afdoen als onzin omdat wit papier immers ook voldoet. Net als keuze voor pentype e.d. Juist voor echte schrijvers kan dit een geweldig apparaat zijn mits de uitvoering echt goed is.
Ach, voor wat empathie kan je beter heel tweakers.net vermijden.

Mensen begrijpen hier vaak niet dat elke inovatie gewenst is; oftewel een "afwijking" in huidige gang van zaken. Het gaat er hier ook niet om dat meteen 30miljoen mensen met dit ding gaan rondlopen, maar om het feit dat dit het eerste "digitale" apparaat is wat in de buurt komt van een typemachine; oftewel e-ink heeft (bijna) alle voordelen van echt papier en dit apparaat kun je praktisch ook overal gebruiken (je hebt tenslotte geen stroom nodig voor een typemachine). Zijn zat schrijvers die zich een maand terug trekken in een hutje op de hei (dus niet enkel Starbucks).

Laatst kwam er ook al een PC voorbij in een bureau; werd ook compleet afgezeken. Gaat helemaal nergens over; denk gewoon gaaf dat iemand daar zo mee bezig is, en denk dan na waarom het eventueel nuttig zou kunnen zijn.

Alle mensen die meteen schreeuwen; onzin zijn naar mijn idee ietwat bekrompen.
Het zal voor een bepaalde HET toestel bij uitstek zijn, maar als je een kickstarter doet, wil je toch een bedrijf uit de grond stampen? Toch geen gadget maken om daarna meteen failliet te gaan...
Het zal voor een bepaalde HET toestel bij uitstek zijn, maar als je een kickstarter doet, wil je toch een bedrijf uit de grond stampen? Toch geen gadget maken om daarna meteen failliet te gaan...
Waarschijnlijk is in jouw eerste zin het woord 'doelgroep' o.i.d. weggevallen. Daarbij doe je net alsof het eerste gedeelt in die zin in tegenspraak is met het tweede gedeelte, terwijl er vele succesvolle bedrijven te vinden zijn die zich voornamelijk richten op een niche-markt (m.a.w. een kleine doelgroep) en daar uiterst succesvol in zijn. Dan moet de uitvoering wel echt goed zijn, zoals Bakkei al opmerkte. Om als bedrijf succesvol te zijn hoef je echt geen complete marktdominantie te bereiken, niet iedere schrijver hoeft met zo'n ding aan de slag te gaan.

Het is best voor te stellen dat hier markt voor is, mits dus goed uitgewerkt. Een fijn toetsenbord bijvoorbeeld, en dat hebben de makers ook goed ingeschat aangezien er niet een 13-in-een-dozijn toetsenbordje op zit. Daarnaast hebben ze zoveel mogelijk tierelantijnen achterwege gelaten, opdat de auteur zich maximaal op het schrijven kan concentreren. Dat er wél gebruik gemaakt kán worden om dingen (in de cloud) op te slaan, maar dat je daar in de interface zo te zien zo weinig mogelijk mee wordt lastig gevallen, lijkt me ook een goede keuze. Zo kun je later makkelijk (op bijvoorbeeld een normale PC) teksten aanpassen en redigeren (transpiratie), maar word je tijdens het creatieve gedeelte, het schrijven zelf (inspiratie), zo min mogelijk afgeleid. Dus niet ondertussen toch maar eventjes browsen, email bekijken, of er een tweet uit sturen, hoewel dat laatste tegenwoordig zo ongeveer de kernactiviteit lijkt te zijn bij sommige schrijvers. Naast tv-optredens, maar dit terzijde.

Sommigen zullen blijven zweren bij papier en vulpen, anderen bij een conventionele typemachine, en weer anderen bij laptop of tablet. Maar ook voor deze digitale schrijfmachine zal waarschijnlijk een markt te vinden zijn. Of die markt groot genoeg is zal moeten blijken, maar om een product succesvol te laten zijn is het dus niet nodig om ook meteen complete marktdominantie te verwerven en iedereen aan zo'n ding te krijgen.
Waar maak jij uit op dat ze meteen failliet gaan?
Onderbuik gevoel?

Of ben je helderziend?
En weet je dat een prototype nooit verder uitontwikkeld kan worden, dat doet immers niemand. ;)

Of schrijf je nooit........boeken dan. ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 13 december 2014 17:19]

Nu nog een printer inbouwen en hij zou perfect zijn. :+ Wel mooi dat ze slim genoeg zijn om het toetsenbord op te bouwen uit mechanische toetsen.
Ik quote: "Ook kan er direct vanuit de Hemingwrite worden geprint."
Had ik nieteens gezien, waarschijnlijk overheen gelezen. :P
Dat wil dus niet zeggen dat er een printer is ingebouwd. Uit het bronartikel:
Print jobs are simultaneously emailed to you as a PDF attachment (useful for quickly sharing drafts with writing peers!) and queued for printing in your account on Postbox.
Je printje komt er dus niet even lokaal uitrollen.
Als ik zie hoe de scherm ingebouwd is, na een korte tijd krijg je zeker nek pijn.
Exact wat ik ook dacht, dit ding is een ergonomische ramp...
Wat een belachelijk concept! Breng gewoon een E-reader met USB uit zodat je eventueel je toetsenbord er op kan aansluiten. Hoeft nog geen €100,- te kosten. Het zal wel in het hipster straatje passen.
Idee is wel goed, een fatsoenlijk toetsenbord met een scherm waar je mobiel verhaaltjes op kan tikken, maar deze uitvoering is echt lelijk.
Echt lelijk ja, ik vraag me af waar dit op geïnspireerd is, een soort retrostijl (Batmobile) maar dan mislukt... Elke oude typemachine ziet er beter uit. Dit lijkt nog het meest op zo'n Bart Smit-ding. En dan dat ellipsvormige info-schermpje onder het "grote" scherm... Het is overduidelijk dat het samen 1 display is, waarom dan die oerlelijke tussenbalk?

Het filmpje afgekeken en het lijkt wel een grap. Binnen 2 dagen, die lui kunnen hun lol niet op.

[Reactie gewijzigd door torp op 13 december 2014 17:18]

Interessant. Ik kan me goed voorstellen dat voor veel mensen een computer te ingewikkeld is. Ik zie dat vaak rondom virusscanners en backups: Voor veel mensen is dat onbegrijpelijk, en vandaar dat er een markt is voor Chromebooks, ook al kunnen die dingen een stuk minder dan een volwaardige computer.

Maar dit apparaat? Het is inderdaad ontdaan van allerlei niet-essentiële en/of ingewikkelde zaken, maar worden die ingewikkelde zaken juist niet opnieuw geïntroduceerd doordat het gebruik maakt van een cloud-opslagdienst en wifi?

Ahh, het filmpje op Kickstarter bekeken: De belangrijkste selling point is dat het "distraction-free" is: Niet online, geen Twitter, feen Facebook, geen pop-ups, etc. Alleen maar schrijven.

[Reactie gewijzigd door strompf op 13 december 2014 09:16]

Best leuk concept, maar de dikte van het apparaat maakt hem een stuk onpraktischer dan wanneer hij zoals een dunne laptop in een tas meegenomen kan worden. Aan de foto's te zien suggeren ze mobiel gebruik, i.p.v. op een vaste plek op het bureau, maar ik betwijfel of dat in de praktijk veel zal gaan gebeuren met dit ding.

(edit: typefout)

[Reactie gewijzigd door Timfonie op 13 december 2014 12:50]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee