PayPal breidt aankoopbescherming vanaf volgend jaar uit

PayPal breidt zijn aankoopbescherming vanaf volgend jaar uit. Onder andere de tijd om een geschil te openen en zo in contact te komen met de verkoper, is verlengd. Daarnaast gaat het privacybeleid nog dit jaar op de schop.

PayPalEen koper opent een geschil op het moment dat hij ontevreden is over een aankoop, bijvoorbeeld omdat er iets mist of iets kapot is. Met een geschil kan hij direct in contact komen met de verkoper om het probleem aan te kaarten en op te lossen.

Momenteel krijgt een koper nog 45 dagen de tijd vanaf het moment van betalen om een geschil te openen, maar PayPal wil deze tijd verlengen. In een recente beleidsaanpassing staat dat kopers daar nu 180 dagen de tijd voor krijgen. Zo hoopt PayPal gebruikers meer bescherming te bieden. De beleidsaanpassing gaat 29 januari volgend jaar in.

Verder neemt het eBay-dochterbedrijf de garantie onder handen. Zo heeft het het aantal categorieën dat in aanmerking komt voor een terugboeking aangevuld met op maat gemaakte producten, zo staat er. Daarnaast scherpt PayPal de regelgeving aan voor gebruikers die de dienst gebruiken voor bijvoorbeeld het financieren van terroristische activiteiten, waardoor het bedrijf actief kan optreden tegen zulke mensen.

Tot slot gaat het privacybeleid van PayPal op de schop. Eén opmerkelijke wijziging is dat gebruikers die een foto van zichzelf gebruiken in de mobiele apps, het betaalbedrijf toestemming geven om de afbeelding te gebruiken voor het identificeren bij andere gebruikers. Daarnaast mag PayPal de foto onder meer wereldwijd en royaltyvrij gebruiken. Het nieuwe privacybeleid gaat nog dit jaar in, op 29 december.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

14-11-2014 • 18:07

52 Linkedin

Submitter: thof1

Reacties (52)

52
52
37
10
0
7
Wijzig sortering
PayPal is in de aankoopbescherming helemaal doorgeschoten, vooral ook tussen particulieren. Je bent gewoon nooit meer helemaal zeker van je koop. Als iets na dagen/weken/maanden kapot gaat (kan gebeuren bij tweedehands spul) dan nog zie je regelmatig dat ze een geschil indienen..

Ik accepteer bij verkopen geen PayPal meer...
Om mee te betalen is het super, maar om mee betaald te worden is het behoorlijk bagger. Zeker van prive naar prive partij. Daarom accepteer ik ook geen PayPal via marktplaats en bied ik bijna nooit meer iets aan via ebay.

Daar komt bij dat PayPal de reputatie heeft om zomaar accounts te blokkeren en je geld te bevriezen, zonder bewijsplicht of zelfs opgave van reden.
Net ook mijn eerste nare ervaring met paypal. Heb een klusje gedaan voor iemand. Die wilde me betalen (nadat ik het al had gedaan) met paypal. Nou goed krijg ik melding van paypal dat het 21 dagen duurt voordat ik mijn geld krijg. Om het sneller te krijgen moet ik dan een track en trace aangeven? Say what.....

Snap dat het mooi werkt voor kopers maar ontvangende kant.... Denk dat ze zo snel klanten zullen verliezen.
Bijzonder slechte ervaring met paypal als koper. De verkoper verkocht iets als gegarandeerd goed, anders geld terug. Samen met de "bescherming" van paypal product gekocht. Product bleek bewijsbaar defect. Paypal deed onderzoek en concludeerde dat het product afgeleverd was. En daarmee was voor hen de kous af. Dag, 600+ euro.

paypal. Je slechtste vriend en een onbetrouwbare zakenpartner. |:(
Paypal hanteert nu blijkbaar dezelfde regels als Mastercard en Visa voor Charge Back. Probleem is echter wel dat Paypal nogal veel met particulieren werkt en (verhoudingsgewijs) veel minder met Merchants. Winkels accepteren die CB-regels nu eenmaal bij hun contract, en een winkel gaat doorgaans iets anders om met geld en administratie dan de reguliere Paypalgebruiker.

Ik weet niet of die regels, die destijds ingesteld zijn voor ME's (merchants ofwel winkels) nou zo goed toepasbaar zijn op particulieren, er zitten tevens kosten aan dergelijke procedures, en die moeten ook weer betaald worden (er worden standaard kosten in rekening gebracht bij ME's bij CB-procedures, al is het alleen maar een informatieverzoek).

Paypal begint aldus volwassen te worden, aan de ene kant goed, maar Schravendeel ook schrijft zal de 'service' tevens verharden. Het gaat om big bucks en elke cent telt.
Dit is toch echt belachelijk als verkoper, ik kan niet inzien waarom je nog PayPal wilt accepteren. Het is nu al een probleem met belachelijke disputes (die PayPal echt nagenoeg altijd in het voordeel geeft van de koper ook al slaat het echt nergens op). De periode was, met 45 dagen, al behoorlijk ruim, maar 180 dagen is echt veel te lang. Als verkoper kan je dus pas van uitgaan dat je een betaling pas binnenhebt na een half jaar. Nog even en PayPal is een platform met alleen maar kopers en geen enkele verkoper meer (terecht).
ik gebruik paypal ook 'liever' niet en dan met name uit principiele overwegingen ideal heeft dan ook altijd mijn voorkeur - maar soms ontkom je er niet aan deze meuk te gebruiken ...

maar ik moet eerlijk zeggen dat het commentaar over die 180 niet zo goed snap, paypal word enorm vaak gebruikt voor internationale aankopen en dan zit je dus met die vreselijke douanes etc.

het is mij wel eens overkomen dat de levertijd +/- 14 dagen was dan een dag of 7 voordat het pakje hier was, en toen nog een dag of 14 voor het ingeklaard was, dan praat je dus over 35 dagen... dat laat nauwelijks ruimte om vast te stellen dat er een probleem is...
om die reden is er tegenwordig bijv ook al 14dagen kopersbescherming op online aankopen binnen nederlands in plaats van de 7 die we voorheen hadden...

misschien is 180 dagen ineens wel erg veel,

maar als de claims niet goed of eerlijk worden gearbitreerd dan moet dáár naar gekeken worden en niet zozeer naar de termijn van indienen.
Het is bij ons toch 14 dagen na ontvangst?
Binnen Nederland is 45 dagen bijzonder ruim, maar als je spullen van de andere kant van de Wereld koopt eigenlijk weer niet, ik zou het zelfs krap willen noemen. Zelfs via de Royal mail duurt het max 15 dagen en nog eens 30 dagen voor een onderzoek...
Ik ben ik mei nog €600 kwijtgeraakt omdat ik 3 dagen te laat was met het openen van het geschil. In eerste instantie waren ze coulant en werd het geschil alsnog geopend. Toen duidelijk werd dat ik ging winnen (en ze de €600 uit eigen zak moesten terug betalen) werd de coulance doodleuk ingetrokken. (Dit werd mij letterlijk zo gemeld aan de telefoon) Om van het kastje naar de muur sturen, de 10-tallen kantjes brieven die ik heb geschreven en de ~5 bezoeken aan het politiebureau nog niet eens te spreken.

Ik gebruik PayPal nooit, maar dan ook echt helemaal nooit meer. Wat een zakkenwassers |:(

[Reactie gewijzigd door rikkert278 op 14 november 2014 18:20]

Altijd achter je PayPal account een credit card hangen, als PayPal niet meewerkt dan regel je het verder af via je cc verzekering of eist je cc maatschappij gewoon het geld terug van PayPal.

Ik heb zelf een keer in bijna hetzelfde schuitje gezeten, had voor €800 wat aangeschaft en bleek een oplichter te zijn. Binnen een paar dagen een claim neergelegd, maar het account was al leeg en PayPal zij sorry, kunnen we niets verder aan doen. Via de ABN AMRO cc dit alsnog terug gekregen.
Ik heb ook wel gehoord dat die constructie niet werkt. De CC maatschappij zegt dan "Ja maar met je betaling met PayPal is niets mis, dat is legitiem. Dus helaas pindakaas".
Om je meteen uit die illusie te helpen. Ik heb in de laatste ~5 jaar 2x geld terug gekregen via mijn ABN Amro Mastercard na een paypal conflict.
Dan ben ik zeer benieuwd welke cc maatschappij en welke bank. Want anders is "Ik heb ook wel gehoord" wel heel vaag...

Edit:
@Megamind: Want bij jou hebben ze gezegd "Dit werkt niet!"? Zo ja, welke bank/cc? Zo nee, dan weet je niet waar je het over heb. Ik heb op deze manier wel mijn €800 terug gekregen, wat ABN AMRO en Mastercard precies hebben gedaan weet ik niet. Wellicht heeft dat te maken met de bank/cc die ik gebruik, misschien is het iets anders. Maar ik heb ervaring, het klinkt dat jij en Tozz alleen maar een idee hebben of 'iets hebben gehoord'...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 14 november 2014 20:53]

Die truuk gaat echt niet werken, PayPal is een bank, CC is een bank, die 2 hebben dus weinig met elkaar te maken. Daarnaast kan PayPal het je wel moeilijk maken als je bij ze in het rood komt te staan.
PayPal is absoluut geen bank. Verre van. Ook helemaal niet gereguleerd.

Sterker nog, je hebt nooit en te nimmer geld staan op je PayPal rekening. Nooit. Je hebt PayPal e-currency op je account staan, dat heeft een bepaalde waarde en die kan je aan PayPal terugverkopen (lees: storten op je bank) of aan een ander PayPal lid sturen. Je kan ook PayPal credit kopen door geld in je account te storten. Maar werkelijk geld heb je nooit op je account staan... Dit staat zo ook netjes beschreven in de voorwaarden van PayPal. Deze constructie is voor PayPal extreem gunstig omdat ze op deze manier tal van regels omzeilen.

Op die manier krijgt PayPal het ook voor elkaar om van mensen bijvoorbeeld op hun dooie gemakje een half jaar of langer geld vast te houden...

Nee, PayPal is in de verste verte geen bank. Ze doen graag alsof, meer niet.
Ze hebben toch een Europese bankvergunning gehad ooit?
Jep, die hebben ze nog steeds.
Sinds 2006 of 2007 ofzo, gebaseerd in Luxemburg.

Ze zijn wat dat betreft, en enkel binnen de EU, wel bevoegd om als bank te opereren en profileren; maar ze doen het niet. Althans: niet op de diensten die ze aanbieden. Wat ook logisch is, althans: vanuit hun oogpunt, omdat ze anders aan allerlei regels moeten voldoen mbt die dienstverlening.

Nu hoeft dat niet, en kunnen ze bijvoorbeeld enkel hun eigen kapitaal en verkeer tussen verschillende landen als "bank" uitvoeren (wat zo z'n voordelen heeft.); maar daar merkt de PayPal gebruiker helaas helemaal niets van; die maken geen gebruik van PayPal de bank, maar van PayPal de dienst.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 15 november 2014 14:48]

alleen maar een idee hebben of 'iets hebben gehoord'...
Zoals zo vaak.. negeer het.
Anoniem: 634044
14 november 2014 21:34
Geachte medegebruikers,

Er zijn een nieuwe oplichtingspraktijken bij gekomen. Men maakt gebruik van PayPal. Deze oplichting valt niet onder de verkopersbescherming.

Hoe gaat men te werk. Er zijn verschillende methoden
Men bestelt via uw website, met de kopersgegevens, factuuradres en bezorgadres. De betaling geschiedt via PayPal.
Even terzijde. Om in aanmerking te komen voor verkopersbescherming heb ik in alle gevallen de ontvangen gegeven van de klant vergeleken met de gegevens die beschikbaar worden gesteld door PayPal betreffende de transaktie. In een eerder geval bleek de factuur- en bezorgadres afwijkend te zijn van het bij PayPal bekend zijnde adres. Zodoende hebben wij al enige bestellingen moeten opgeven als oplichting. Nu is het zo dat...

Men verandert de adressering bij PayPal. Onze klanten werden op de hoogte gesteld van de levering middels een tracking number. Op de dag dat de bestelling werd afgeleverd, werd er een claim van "niet ontvangen" bij PayPal ingediend. Met als gevolg dat er een "dispute" ontstaat. Later blijkt dus dat er werd verzonden naar een adres die niet bij de klant "hoorde". Met als gevolg dat de klant in het gelijk wordt gesteld en wordt terugbetaald.

Daarnaast is er een andere vorm van oplichting die ook via PayPal wordt gedaan. Men doet een flinke bestelling en de klant vraagt om een verzending via Fedex, TNT of dergelijke. De klant geeft zijn gegevens van hun "carrier". Enkel worden de adresgegevens na verzending ook veranderd. Of blijken die niet overeen te komen met de gegevens die bij PayPal bekend zijn. Uiteraard volgt hier ook een claim van NIET ontvangen.

Wij zijn inmiddels (in de laatste 3 maanden) via diverse websites voor veel geld opgelicht.

Ik adviseer iedereen, geen gebruik te maken van de PayPal optie die bij Opencart wordt geleverd. Wij zijn er inmiddels mee gestopt. Mocht men gebruik maken van PayPal. Denk goed na, alvorens een bestelling de deur uit te doen.

Met vriendelijke groet,
Claudia
dit schijnt NU ook al heel erg te worden misbruikt?
word het dan niet alleen maar erger? gezien je het erg laat na dato kan aankaarten...

[Reactie gewijzigd door Trexpaxs op 14 november 2014 18:10]

De reden dat PayPal dit moet doen is om geen klanten te verliezen aan mensen die b.v. met een Visa Card betalen een een lange dekking hebben om geld terug te kunnen vorderen als iets niet in orde is of het product niet geleverd wordt daarbij zelfs een verzekering hebben op een aangekocht product.

Dat de termijn voor claims verlengd moest worden is mede omdat een buitenlandse zendingen er erg lang over kan doen om naar Nederland te komen.

De Douane mag al 30 dagen over een inklaring doen en reken daarbij de tijd nog even die het duurt vanaf verzendpunt tot bestemming.

3 a 4 weken voor een zending uit b.v. China is vrij normaal, als er dan iets met het product niet in orde is en de lange weg van retour zenden gevolgd moet worden is de termijn die nu 45 dagen is veel te kort.

Ik denk dat PayPal een wijs besluit heeft genomen om te voorkomen dat klanten voor een beter gedekt betaal systeem gaan kiezen zoals b.v. Visa.

EDIT: Typo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 114278 op 14 november 2014 18:47]

Als koper zeg ik, uitstekend!
Als verkoper zeg ik ,... Damn moeten de verzendkosten weer omhoog (tekenen voor ontvangst en verkopen als niet werkzaam, gebruikt en stuk...Geen teruggave mogelijkheden dus).
trek daar dan de kosten voor af die Paypal en ebay in rekening brengen: verkocht laatst een video kaart aan een brit, totaal moet hij 55 euro betalen en ik hield er na aftrek van alles, 10 euro winst aan over (ik had de kaart gratis gekregen).

Ik denk wel 3 keer na voor ik iets nog een keer via ebay verkoop met paypal.
Niet echt, het maakt de ontvanger wat flexibeler zonder direct een conflict te hoeven openen. Het is niet de eerste keer dat ik een conflict heb moeten openen om mijn rechten te beschermen terwijl de leverancier al bezig was met het oplossen van het issue. Nu kan je er voor kiezen om geen conflict te openen terwijl je probleem nog niet is opgelost, maar dat is een risico voor jou. Zeker met de verzendtijden van tegenwoordig vanuit China (40+ dagen) is het verstandig om de periode langer te maken voordat je een conflict opent. Dat scheelt iedereen een hoop werk.

Het is ook niet de eerste keer dat ik een order uit het oog ben verloren, het niet is aangekomen en ik een dag te laat ben met een conflict te openen...
Altijd heerlijk weer dat gezeik te lezen over paypay, gebruik het dan lekker niet en ga lekker aankloten met dat brakke ideal, of noem eens 1 waardig alternatief (buiten direct CC wat fraudegevoelig is).

Vind de 180 dagen wat raar, maar begreep dat die veelal vanuit US komt, waar auto's en boten zelds via payal en ebay lopen, daar is 180 dagen logischer.
brakke ideal
Hmh? Ik heb nog nooit problemen gehad met iDEAL en gebruik het regelmatig.

Maar als developer heb ik betaalsystemen gezien waarvan het mij niet verbaast dat ze problemen opleveren. Hier heb ik het over de brakke implementaties van de goedkopere betalingsgateways die iDEAL niet goed aanbieden of implementeren (I'm looking at you Rabobank iDEAL Lite).
noem eens 1 waardig alternatief (buiten direct CC wat fraudegevoelig is)
https://stripe.com/

http://www.buckaroo.nl/

[Reactie gewijzigd door TheBigB86 op 14 november 2014 18:36]

CC kan prima, je kan tegenwoordig bij de meeste bedrijven een virtuele, eenmalige, CC genereren voor online aankopen. iDeal werkt overigens perfect, ik heb nog nooit last gehad van storingen in ieder geval.
Het punt met PayPal is niet de storingen, het zijn andere zaken. Zaken waar iDeal geen last van heeft, als jij via iDeal betaald krijg je het onder geen enkele situatie terug van de bank. Dus als de verkoper de boel oplicht en niet levert moet jij het maar gaan regelen met de verkoper...
Deze user heeft waarschijnlijk nooit geld ontvangen via Paypal. Betalen met Paypal gaat soepel en makkelijk, maar ontvangen oei. Chargeback button haalt meest "betrouwbare" personen over om erop te drukken.
Een credit card is bij een geschil ook goed te benaderen.

Als er geen geschillen te verwachten zijn, is iDEAL of bitcoin prima, bij oplichting is er een andere route te bewandelen.
Geef jou inderdaad groot gelijk. Paypal is toch echt wel de doorgewinterde favoriet van consumenten wegens de gemakkelijkheid van betaling die er aan vast zit. Bij bankoverschrijving moet je zitten kutten met dat ideal systeem en paypal is het een wachtwoordje en hoppa betaald.

Na eens opgelicht te zijn via bank to bank en dit geld met extreem veel moeite terug kunnen krijgen met behulp van een aangifte bij de politie. De rabobank wilde mij hier totaal niet bij helpen en het ging gewoon om een simpele transactie terug draaien. Ik heb hierop direct mijn bank rekeningen bij de rabobank opgezegd en ben ik overgestapt naar de ABN AMRO. Tevens een creditcard aangeschaft voor 12 euro per jaar waar allerlei verzekeringen aan vast zitten voor 365 dagen na aankoop. Ook fraude en oplichting verzekering heeft mij inmiddels meerdere keren uit het brand geholpen. Ik snap ook niet dat mensen nog grote bedragen durven af te lossen zonder de zekerheid dat je bank achter je staat.
Wat ik zo bemerk is dat paypal ontzettend veel doet om de consument over te halen om paypal te willen gebruiken. Dat verkopers ook belangen hebben is aan deze handelwijze blijkbaar ondergeschikt. Als ik in een winkel iets koop en het product gaat kapot, ga ik toch ook geen dispute openen om mijn geld terug te krijgen, ik zorg dat de garantie in werking wordt uitgevoerd.

Dan zijn er nog vele online diensten, zoals hosting, games. De consument kan het product helemaal gebruiken en dan een dispuut openen en klaar...
Dit heb ik dus zelf als game server hoster ook al meerdere malen meegemaakt. :(
Afgelopen jaar ben ik door de fratsen/fraude van PayPal's "kopersbescherming" al meer dan 500 euro kwijtgeraakt door gamers die na het afnemen van een gameserver voor een of meerdere maanden het geld terugboeken..

Hopelijk kan ik zelf als verkoper een geschil indienen bij de rechtbank om de geschillen van PayPal ongedaan te maken en mijn geld terug te krijgen :/
Zou misschien kunnen, maar de gang naar de rechtbank kost meer dan de 500 euro, daarom blijft dit ook zo voortbestaan....
Klopt, maar de gemaakte juridische kosten krijg ik weer terug indien ik de case win.
Daarom krijgen we ook regelmatig dit soort mededelingen van paypal:

We wijzigen op een aantal punten onze juridische overeenkomsten, de documenten die onze relatie met u regelen. We hebben alle wijzigingen op onze pagina Beleidsaanpassingen gezet. U komt ook bij deze pagina door naar www.paypal.nl te gaan, onder aan een pagina op Juridisch te klikken en Beleidsaanpassingen te selecteren.

Zodat de gebruiker niet kan winnen, want de gebruiker moet ermee instemmen.
Kan je het publiek hier dan ook even uitleggen hoe dat kan? Want je hebt bij Paypal als koper namelijk geen bescherming bij het afnemen van een virtuele goederen/virtuele diensten.
Als koper is dit een mooie evolutie. Echter had ik liever gezien dat ze eindelijk ook aankoopbescherming gaan bieden op services en digitale inhoud. Als je nu ergens online een software download of iets dergelijk aanschaft, en de verkoper levert de licentiesleutel niet, of de software werkt niet, sta je nergens.

Betalingen voor de volgende objecten komen niet in aanmerking voor terugbetaling volgens PayPal Aankoopbescherming:

• immateriële objecten
• services
• onroerend goed (inclusief, zonder beperking woonhuizen)
• bedrijven
• voertuigen (inclusief, zonder beperking, motorvoertuigen, motoren, caravans, vliegtuigen en boten)
• op maat gemaakte objecten
• reistickets (inclusief, zonder beperking, vliegtickets)
• objecten die verboden zijn volgens het PayPal Beleid inzake redelijk gebruik
• objecten die in strijd zijn met het eBay Beleid inzake verboden of beperkte objecten
• licenties
• toegang tot digitale inhoud
• industriële machines die in fabrieken worden gebruikt
• kantoor- of fabrieksapparatuur
• objecten die het equivalent van contant geld hebben (inclusief, zonder beperking, cadeaubonnen)
• Objecten die zijn gekocht via Zong, Website Payments Pro of Virtual Terminal (indien beschikbaar)
• Privé-transacties

[Reactie gewijzigd door mitch2kbe op 15 november 2014 07:12]

Op services zou funest zijn... Dan gebruikt echt niemand PayPal nog.

Moet jij je ff indenken namelijk; je komt iets overeen met een klant om een dienst te verlenen, bijvoorbeeld het oplossen van een PC probleem, het instellen van een netwerk, een servertje installeren; noem maar wat. Vervolgens heb je dit geleverd, en opent de koper opeens een dispute omdat ze toch nog extra's willen hebben, of ze hebben t zelf gesloopt, en jij weigert het op te lossen zonder een nieuwe betaling; en vervolgens raak jij als dienstverlener je geld nog kwijt ook aan zulk type oplichtende klanten...

Met zo'n enorm risico ga je echt geen PayPal accepteren voor je verdiensten hoor. Het is nu al een groot risico, en PayPal staat niet voor niets bekend als zeer tot extreem onveilige betaalmethode voor verkopers. Maar als services en dergelijken ook onder de bescherming zouden vallen en niet, zoals nu, de claim direct gesloten wordt in voordeel van de dienstverlener: dan is 't einde verhaal PayPal, want dat zou de laatste druppel zijn.

Dan gaat men wel naar MoneyBookers/Skrill of een dienst als 2checkout en moeten mensen maar een credit card gebruiken...
Oh lord, dat is een ramp voor verkopers. Zul je zien dat ze gerust als iemand een valse claim indient je geld 180 + 180 dagen vasthouden tot ze 't legaal niet meer kunnen, en 't dan pas weer uitkeren. :X

Die verkoopbescherming is een ramp, negen van de tien keer ben je als consument helemaal nergens werkelijk tegen beschermd, en als verkoper ben je al helemaal de lul.
Ik heb wel eens iets op Ebay gezet, betaald met paypal netjes verpakt en opgestuurd, ja hoor dispute en geld teruggeclaimd. En je product ben je ook kwijt. Je kan als je wilt gewoon alles en iedereen oplichten daar gewoon idioot. Ideal is minder fijn voor de koper, maar als legitieme verkoper ben je natuurlijk veel sneller gerust als het geld binnen is en je niet het met 1 klik op een knop weer kwijt raakt.
Toch vreemd dan, want wanneer je aan de hand van track&trace kunt laten zien dat het is afgeleverd, ligt de bal weer bij de koper.
Ik heb in alle gevallen dat ik een probleem heb gehad op ebay nog nooit beide kwijt geraakt of beide gekregen. Een dispuut wordt over het algemeen opgelost door het product terug te sturen en te zorgen dat er niets meer is gebeurd dan dat beide partijen de verzendkosten als verlies hebben, maar meer niet.
Het is zoals het is en je kunt er zelf voor kiezen het wel of niet te gebruiken. Iedere betaalmethode heeft zijn voor en nadelen.

Ik vind het verruimen van de termijn zo gek niet, ik heb meerdere keren een dispuut moeten openen gewoonweg omdat de verzending zo lang duurde, dat het anders niet meer kon.
Verkopers zullen het ook gewoon blijven gebruiken, anders kunnen ze net zo goed stoppen met ebay.
Zolang de baten de lasten overstijgen, gaan ze er gewoon mee door.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee