Gratis mobiele provider komt naar België

FreedomPop, een bedrijf dat in de Verenigde Staten als gratis telecomprovider opereert, komt naar België. Op het netwerk van KPN-dochter Base gaat FreedomPop gratis belminuten, sms'jes en mobiele data aanbieden. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is onduidelijk.

FreedomPopAan TechCrunch liet FreedomPop-ceo Stephen Stokols weten dat het in Europa zijn diensten gaat aanbieden. Naast België gaat het om het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In de komende maanden moet FreedomPop beschikbaar komen voor klanten en nog voor het einde van dit jaar moeten er nog eens zeven Europese landen bijkomen. Het is onduidelijk of Nederland daar bij zit.

FreedomPop biedt zijn klanten gratis 500MB, 200 belminuten en 500 sms'jes per maand. In ruil daarvoor krijgen klanten reclame te zien. Gebruikers dienen een simkaart van FreedomPop in hun mobieltje te prikken. Tegen betaling is het mogelijk om grotere sim-only-bundels te krijgen. Daarnaast krijgen betalende klanten geen reclame te zien. Het precieze aanbod wordt waarschijnlijk binnenkort bekendgemaakt.

In de Verenigde Staten is FreedomPop sinds 2012 actief. Het bedrijf is mede opgericht door Niklas Zennstrom, bekend als medeoprichter van Skype en Kazaa. Met een gratis mobiele dienst probeert FreedomPop naar eigen zeggen de telecommarkt open te breken. In de VS verkoopt het bedrijf ook mobieltjes, maar in Europa zijn daar geen plannen voor.

Door RoD

Admin Mobile

10-07-2014 • 19:54

154 Linkedin

Submitter: snelkookpan

Reacties (154)

154
153
86
6
0
49
Wijzig sortering
De reclame is net als Spotify ongeveer. Ik maakte gebruik van deze service toen ik in Tennessee was.
Ook voor je belt hoor zo'n reclame dingeltje net of je in een video game zit als GTA of saints row. ;)
Fijn als je 112 belt :+

Enfin, toch wel benieuwd of/hoe dit gaat werken, concurrentie kan nooit kwaad.
112 mag niet geblokkeerd/vertraagd worden, kun je zelfs bellen zonder sim ;)
Zonder sim zou ik knap vinden gezien je dan niet aangemeld bent op een netwerk.

Edit: en niet verbonden bent

[Reactie gewijzigd door fantafriday op 10 juli 2014 22:01]

Probeer maar, je moet met elke gsm normaal kunnen bellen naar de hulp diensten (op voorwaarde dat er wat juice in de batterij zit)
Slecht idee om dat te proberen, de telefoon stuurt wel het IMEI-nummer van de telefoon mee, tenzij die telefoon nieuw is of van iemand anders kunnen ze het zo traceren naar jou toe. Of als je een geldboete of gevangenisstraf wilt dan is het goed.
noodnummers kan je altijd bellen, ook zonder SIM, ook met een vergrendelde GSM waarvan je de code niet kent, zolang er maar GSM-ontvangst is bij minstens 1 operator.
Zelfs zonder je eigen operatordekking kan het. Vaak heb ik geen dekking en dan staat er "Alleen noodoproepen"
Beide erg onjuist. In 2011 werd nog een kleine 40% van alle 112 oproepen gedaan met een telefoon zonder simkaart. Het bereik is zelfs uitmuntend, voor een 112 oproep maakt je telefoon verbinding met elk mogelijk netwerk (abonnee of niet) om een optimale dekking te garanderen.

Bron: http://www.nu.nl/binnenla...lers-zonder-simkaart.html

In België is dit inderdaad niet mogelijk, om misbruik te voorkomen.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 10 juli 2014 22:13]

Vondt het alleen raar dat je zonder sim met een netwerk contact kon maken en dan een noodnummer kunnen bereiken. Bedankt voor de info ;)
:o dat wist ik niet, dat dat bij ons geblokkeerd werd zonder sim :o
Zelfs als je een toestel hebt waar geen sim in zit maar wel een telefoon wachtwoord kan je 112 bellen. 112 is altijd toegankelijk mits je telefoon werkt (aankan, toetsen werken etc)
Dat klopt. wij hebben een 112 telefoon zonder sim of kabel. alle alarm nummers zijn via een special netwerk verbonden. In NL beheerd door KPN. Dat netwerk werkt via oudere signalen die niet vat baar zijn voor dergelijken internet enz. Als je Terminator 3&4 heb gezien dan weet je wat ik zeker bedoel. (In de film maaken de mensen ook gebruk van die freq signalen om de Terminators uit te schakelen. :*)
En waar zit het addertje?
In de US versie is het IIG dat je automatisch meer aangerekend wordt als je meer verbruikt dan het gratis aantal, ipv dat je gelimiteerd wordt.

Hiernaast was er vroeger ook nog iets waardoor je 1 dollar fee kreeg per maand indien je minder dan 5MB verbruikte.
Staat gewoon bij dat je reclame te zien krijgt.
Ja zag ik ook wel, maar dat lijkt me niet genoeg om dat te financieren... Ofwel vragen providers nu met 10 euro per maand veeeeeel te veel geld (wat ze waarschijnlijk ook wel doen)
Wordt niet gesproken over hoevaak en wanneer die advertentie komt daar zal het in zitten denk ik
"if you're not paying, you're the product"

Grappig om te zien hoe een groot deel van de tweakers over privacy valt, als er een vermelding van Facebook of Google is, maar als er 'gratis data' word gegeven, is iedereen je vriend ...

Laten ze eerst maar stabiel, en echt gedegen service bieden, dan kijken we wel verder.
Dát, en dat velen hier add-blockers hebben om hun surfbeleving op internette te verbeteren, maar om gratis mobiel te kunnen zijn blijkbaar opeens weer (meer) reclame willen accepteren. Bizar. |:( Ik gebruik overigens geen add-blockers. Als een site mij irriteert, dan blijf ik gewoon weg.
Ehh.... Betalen of niet betalen. Je privacy is altijd in het geding.
Hoe/waar krijg je die reclame te zien dan?
Het doet mij denken aan Blyk, dit was een dochter van Vodafone in Nederland, en hier kreeg je zo'n 3 sms'jes of mms'jes per week met reclame. In ruil mocht je 1000 sms'jes sturen naar vrienden. Zelf lang gebruikt. En het was daadwerkelijk gratis, al moest je eens in de zoveel tijd wel opwaarderen.

Hoewel de provider nog steeds opereert (met eigenlijk dezelfde voorwaarden als VF Prepaid nu) is het gratis sms'en afgeschaft: nieuws: Vodafone-dochter Blyk schaft gratis sms'en af overigens mijn nieuwssubmit, hahaha. Blijkbaar werkte het toch niet helemaal, en het sms'en verdwijnt hier natuurlijk ook.

Eenzelfde systeem maar dan met data vind ik best interessant maar ik denk wel dat het dan een beetje anders gaat. Omdat je ook data krijgt denk ik dat je popups of doorklikvensters krijgt in je webbrowser? Lijkt mij technisch haalbaar. Wel verdomd irritant, maar leuk als tweede simmetje ofzo? :P
Het gratis sms'en is inmiddels alweer terug hoor :+
http://www.blyk.nl/dit_is_blyk/

Ontopic:
Weet niet precies hoe het zit met de reclames, maar zo'n abonnement voor €0,- lijkt me fantastisch! Elke keer als ik weer kijk naar de prijzen van abonnementen bij providers zoals bijvoorbeeld Vodafone schrik ik me rot :|

Edit: Na het zien van de video die gebruiker 03-03 postte ben ik toch iets minder enthousiast. Om te bellen en sms'en moet je speciaal de app van FreedomPop zelf gebruiken?

[Reactie gewijzigd door 4WardNL op 10 juli 2014 21:52]

Echt gratis is het overigens niet. Je betaalt met je tijd, en tijd is ook geld.
Als je na de aankoop van een toestel van ettelijke honderden euro's geen €15 per maand kunt spenderen dan heb je toch wel een verkeerde levensbeslissing genomen.

Net als deze provider, die reclame laat zien aan mensen die te arm of gierig zijn voor een abonnementje. Veel geluk daarmee!
Het is misschien niet helemaal in topic maar het klopt natuurlijk wel. Hetzelfde met die mensen die dure telefoon kopen en vervolgens jailbraken omdat ze niet willen betalen voor de apps. Ik snap het niet.
4G dongle ofzo? Of is dat te duur nog? Geen idee :$
Ik denk via de browser als je surft... Dat lijkt me althans logisch. Dat hij eerst een redirect doet naar reclame, en dan pas gaat waar je heen wilt.

[Reactie gewijzigd door X-Fighter op 10 juli 2014 20:07]

Op een mobieltje kunnen ze mi enkel maar in de browser reclame tonen, tenzij ze je verplichten om een app te installeren die om de zoveel tijd opent.

Ik denk dat er vroeger al eens heisa is geweest omdat een provider zijn eigen advertentie (of van zijn klanten) injecteerde op websites die gebruikers bezochten. Ik denk niet dat er toen veel mensen blij mee waren. :)

Als het zoiets is pas ik toch.
Reclame SMS: de nieuwe soort spam
Of ipv de tuuuuut-tuuuuuut-tuuuuuut wachttoon gewoon een reclameboodschap?
bvb nummer ingetoetst... oor aan het toestel "KFC Holland: sshhhhhoooo Guuuuuud! u wordt nu verbonden:.... buuuup buuuuuup hey-joh!"

Ik vraag me wel af -op een rooted telefoon bvb- je hebt wel van die adblockers die nogal grondig tewerk gaan, zou je zo écht gratis kunnen bellen?

[Reactie gewijzigd door musback op 10 juli 2014 23:08]

En reclame via sms?
maarja, je kiest er zelf toch voor... Of je betaald per maand een x bedrag en hebt geen 'last' van reclames, of je hebt het gratis en je hebt af en toe reclames... Het is een vrije keuze... En als ik zo rond kijk van mensen die altijd zitten te mauwen dat ze geen geld hebben maar ondertussen wel een duur mobiel abonnement hebben, denk ik dat dit een perfecte oplossing is voor die mauwers..
wel leuk als jegeen smart telefoo hebt dan :+
Inderdaad!

Mijn schoonmoeder heeft een oude Blackberry met Whatsapp.

Belt zelden, smst zelden en appt af en toe met de familie maar opent nooit bv. de browser. Misschien ideaal zo'n abbonementje ?
Je moet meer denken in de trend van budget airliners, je krijgt de basis in dit geval gratis maar kan extra snelheid etc tegen een premium bijkopen.

Source:
http://www.extremetech.co...-data-voice-and-text-plan
Ik denk dat je het misschien te horen krijgt tijdens het bellen, ik bedoel dan ervoor. Ik heb daar vroeger ook eens iets over gelezen en misschien was het bij deze provider. Het zou ook kunnen dat ze een extra deel aan smsen toevoegen.
Ik snap niet hoe dit kan werken. Met een gerootte Android, kan ik alle van alle Apps tenminste per app deinstalleren/freezen/notifies blokken. Ook reclame in App en Browser is gemakkelijk te blokken. En ook smsjes van bepaalde ontvangers zijn onzichtbaar te krijgen.

Dus wat ze ook verzinnen, met een rooted Android heb je helemaal nergens last van.
Dus wat ze ook verzinnen, met een rooted Android heb je helemaal nergens last van.
Die zijn zo waarschijnlijk volgens de voorwaarden zo af te sluiten hoor.

En het detecteren zal ook geen echte rocket science zijn (stuur een ad dat iemand binnen x tijd bijv een week op deze link moet klikken omdat hij anders afgesloten wordt en de blockers clicken niet op de link)
Voor zulk abonnement betaal je hier al snel 10€ Per maand... Dit is wel mooi voor mensen die niet te veel gsm-en.
Juist mooi voor mensen die wel redelijkerwijs verbruiken maar er simpelweg het geld niet voor hebben. Voor mensen die niet veel gsm-en zijn er al zeer simpele bundels voor 4 euro in de maand bijvoorbeeld.
Ja en dat lijkt me min of meer een punt waar nl een halt kan toe roepen.
Indien veel mensen met geen/weinig geld zo'n gratis abbo neemt word wel continu advertenties voor geschoteld en kunnen daardoor nog meer problemen krijgen. Uiteraard liggen die keuzes bij de gebruiker maar toch, hier moest ik gelijk aandenken toen ik jou reactie las.

Indien je bijv ook gebruik kan maken in het buitenland (roaming etc) dan lijkt het me wel ideaal!

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 10 juli 2014 20:17]

Ik twijfel sterk of dit artikel wel juist is, Hoe meer ik vind over dit bedrijf hoe minder het mij lijkt dat ze advertenties gaan aanbieden. Ze lijken toch echt te richten op het freemium systeem.

Interview met de CEO van Freedompop waar dat die dit ook bespreekt:
https://www.youtube.com/watch?v=hCVIjjm-jxQ
Of, quoting the register:
FreedomPop launches Monday, offering free mobile data across the US to those who have WiMAX coverage and don't look too closely at the small print.

The headline promise is clear enough: "100% free high speed internet - any device, anywhere", and the name of Skype co-founder Niklas Zennstrom lends the project credibility, but read the small print and you'll realise that it only applies to devices you buy from FreedomPop, and if you want more than 500MB you'll have to earn it.

Talking to The Wall Street Journal FreedomPop explained that it intends to make money by selling premium services, such as priority access, but the terms and conditions show that monthly fees and data rates will apply to most users, and anyone wanting a freebie will have to earn it "by performing specified actions with our third-party advertisers (eg, completing a questionnaire or purchasing a product or service)", so in most cases we're talking about a cheap service, not a free one.

Customers will also have to buy a $100 sleeve for their iPhone, though they will apparently be able to lease a Mi-Fi hotspot too. Those devices (the only ones FreedomPop will allow to connect) use ClearWire's WiMAX network, which has the advantage of becoming less congested daily as even WiMAX-poster-child ClearWire gives up on the technology, but customers are promised free replacement kit when FreedomPop migrates to Sprint's LTE network around March next year.
http://www.theregister.co.uk/2012/10/01/freedompop/

Geen flauw idee hoe het nu werkt of wat dan ook, maar dat is toch wel een flink ander verhaal dan het verhaal wat ik in dit artikel zie. Kan zijn dat ze in het afgelopen jaar flink van strategie veranderd zijn, maar goed~ wie weet wat hun strategie in belgie dan zal zijn.
Niklas Zennstrom lends the project credibility
Een van de founders van Kazaa, credibility... ehm... moneywise misschien.
Freemium? Waarom zou ik betalen om mijn 500 MB te upgraden naar 2 GB als ik gewoon vier gratis SIM-kaartjes kan bemachtigen.
Omdat je vrienden/familie etc geen zin hebben om 4 nummers te moeten bellen...
Prepaid kaartje in SIM1 om gebeld te worden (kan zelfs bij €0 belkrediet dus opladen is niet nodig) en kaartje in SIM2 roteren telkens het maandkrediet op is.

Voilà, gratis gebeld worden en gratis bellen/surfen voor de Oom Dagobert in je. :D
LOL, zo kan je overal wel wat achter zoeken...
Of gewoon geen bundels. Pay as you go is ook nog goed voor mensen die niet veel SMSen.
Gewoon dual-sim telefoontje pakken ;)
Tja, hetzelfde als met andere "gratis" diensten op internet. Je wordt plat gegooid met reclame. Dus zelfs als je het nauwelijks gebruikt ben je nog druk om reclame sms'jes te wissen.
Anoniem: 69949
10 juli 2014 21:14
Tja wij Nederlanders staan in het buitenland bekend als gierige wezens die elk dag hun geld na tellen. Zo'n freemium concept zou bij de slimme Nederlander die op zijn geld let niet werken, Upsellen ho maar.
Ik kan me nog herinneren die actie met die gratis wasmachines e.d Je moest toen volle mep betalen maar na bijv 5 jaar kon je het geld terug krijgen. Overal een succes behalve in Nederland, want de oplettende Nederlander kwam na 5 jaar gewoon het geld halen.
Tja als ze slim zijn zal deze provider nooit in NL aan de slag gaan, want er is niks te verdienen aan de Nederlander.
Reclame kan idd niet, alleen via browser en dan heb je nog allerlei mogelijkheden (zeker voor Root users) om dat te blokkeren.

Nee als ik hen was niet aan beginnen in dit land.
Mag iets genuanceerder: er wordt de zuinige Nederlander veel ongevraagd door de strot geduwd: betalen voor "gratis" tv: publieke zenders, zit in de belastingen verwerkt, of je nu kijkt of niet, commercieel: nog erger, je moet betalen om het te mogen zien (en wordt doodgegooid met reclame.. Nog diverse belastingen waar je voor betaald, of je het gebruikt of niet (zuivering terwijl je je eigen afvalwater zuivert) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus die zuinigheid heeft wel een achtergrond ... En in dit geval: je mag kiezen voor het pact (sorry mag je niet zeggen, maar kijk naar de prijzen) van de huidige providers of je kunt straks kiezen voor "gratis" maar dan weet je wel waar dat "gratis" Naar toe gaat ...
Anoniem: 228292
@evad1st11 juli 2014 09:16
Dat met die TV ligt natuurlijk genuanceerder. Je betaalt niet voor de commerciëlen, maar je betaalt de provider (Ziggo, UPC, etc) om de zender bij jou in de huiskamer te brengen. Dat kost ook geld maar wordt niet gedekt door de reclamegelden van RTL of SBS.
Toch wordt het straks erg gemakkelijk om er als Nederlander gebruik van te maken als de europese regels in gaan en je zonder extra kosten binnen de hele EU kan bellen/internetten.
Anoniem: 69949
@Frankvbr11 juli 2014 10:58
Inderdaad. Nou dat is goed nieuws eigenlijk. Kunnen wij gana profiteren. Ik vind zo'n SIM wel handig voor mijn kinderen.
Misschien is dat je eigen zelfbeeld. Ik heb dat beeld namelijk ook van (ons) Nederlanders. Maar de Amerikanen waar ik tussen woon en werk herkennen dat echt nooit als ik er over vertel of een grapje maak.
Anoniem: 69949
@sanderv11 juli 2014 10:57
Haha maar ze zeggen nog steeds "to go Dutch" als ze willen dat ieder voor zichzelf betaald...
Ik hoor die uitdrukking wel, maar niet vaak, en als je dan doorvraagt merk ik altijd dat ze die uitdrukking dan gebruiken zonder nu nog nog een associatie te hebben met Nederland.
Ik vraag me af of apps zoals Adaway e.d. dit een reclame vrije gratis provider gaan maken? }>
Het lijkt me dat deze mensen ook niet compleet achterlijk zijn. Desondanks vraag ik me idd ook af hoe dit werkt voor mensen die over een VPN surfen.
VPN zal wss niet echt werken, aangezien hun telefoongesprekken en dergelijke allemaal werken via VOIP, dus een directe connectie naar hun servers zal wel nodig zijn.
Je kan nog altijd browsen via een ssh tunnel.

Ik vind het trouwens associaal om op zo'n manier gratis misbruik te maken van een bedrijf die de markt probeert open te breken.

[Reactie gewijzigd door HakanX op 10 juli 2014 23:31]

Ik denk dat het met een soort van referrals werkt.
Als je de advertenties blokkeert, krijg je die 'pagina' niet te zien.
Er zal dus wel een voorwaarde instaan, dat als je die niet ziet, je ook geen toegang meer het
Ik zie het al voor me, wil je gaan bellen, moet je eerst reclame afluisteren van x aantal seconden. Hopelijk gebeurd het niet bij 112 gevallen......

Het zou ook kunnen dat als iemand je belt eerst reclame moet bekijken / beluisteren. Maar dan mis je mogelijk weer je telefoongesprek. Dus ik denk niet dat ze dat gaan doen.
Krijgt je een WhatsApp bericht en dan moet je eerst door alle reclame worstelen. Wil je een Appie versturen weer reclame.

Nee ik betaal wel braaf voor mijn telefoon abonnement.

Zoals altijd zal een nieuw bedrijf zich moeten bewijzen, zal dan niet gelijk uitbundig reclame aan de eindgebruiker serveren. Maar zal dit langzaam aan uitbreiden.
Hetzelfde is ook met Televisie of Radio of Youtube. Vroeger was er eerst geen reclame. Vanaf jaren 60 kregen we onze eerste reclame uitzending. Deze duurden nooit meer dan 1 minuut. Nu anno 50 jaar later kijken we in 1 uur al zeker wel 10 minuten reclame (als het niet meer is).
Het probleem is dat we denken dat we er niets aan kunnen doen omdat het geaccepteerd is. In feitte wordt alle reclame ons opgedrongen. Komt ook omdat we niet meer wensen te betalen.

Reclame is overal om ons heen, ook op internet, bloatware op gsm's en computers , winkels enz. Het zal alleen maar erger worden, In dit geval denk ik dat het met FreePop hetzelfde verhaal is. In het begin kan de wereld niet stuk met gratis maar daarna komen de scheurtjes in het verhaal .

Denk ook als voorbeeld aan de oude mobiele internet abo's voor 10 euro per maand onbeperkt internetten het werd een succes, kom we gaan de boel veranderen. Nu snakken we naar onbeperkt internet. Tegenwoordig moet je minimaal 35 euro per maand betalen (bijv. Robin Mobile).

[Reactie gewijzigd door aliberto op 11 juli 2014 03:18]

Anoniem: 483276
@aliberto10 juli 2014 20:49
Bij tv series is het 9 minuten per halfuur. Een aflevering van een halfuur duurt exact 21 minuten, ze worden er echt op gemaakt.
Dat wist ik niet, heb geen commerciële zenders / kabel in huis.
Eveneens heb ik geen reclame folders. Ik maak gebruik van Adblocker (staat bij Tweakers uit i.v.m. abo). Reclame probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Zelfs in Skype is reclame uitgeschakeld. Meer kan ik niet doen om die commerciële gebeuren uit mijn leven te bannen. Ik zou bijna zeggen en nu andere mensen nog om de verdere commercialisatie tegen te gaan.

Edit :
Offtopic: mocht je reclame in Skype willen tegengaan in Windows (bij mij 7) dit kan heel simpel door de volgende methode:

Als je Internet Explorer gebruikt ga naar Extra > Internetopties> Beveiliging > Websites met beperkte toegang > Websites > (Vul hierin de volgende adres) https://aps.skype.com > Toevoegen > Sluiten.

Video voor de mensen die het graag visueel willen zien : Klik hier op deze link

[Reactie gewijzigd door aliberto op 10 juli 2014 21:36]

Reclame probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Meer kan ik niet doen om die commerciële gebeuren uit mijn leven te bannen. Ik zou bijna zeggen en nu andere mensen nog om de verdere commercialisatie tegen te gaan.
Hulde! Same here. Ik ben ooit echt wakkergeschoten van de hoeveelheid reclame die een mens op jaarbasis te zien krijgt. ik heb niet direct een bron, maar in de VS was dat bijna 2 weken lang per jaar (16u per dag non stop gerekend) reclame dat men gewoon kwijt was. Gemiddeld zijn we ook blootgesteld aan 5.000 advertenties per dag (op straat/op alle media). Da's gewoon ziekelijk.

Heb zelf als master grafische/reclamevormgeving afgestudeerd en ik moet zeggen dat ik wel wat begon te walgen van alle manipulatieve truukjes om vooral uw onderbewustzijn te triggeren.
Ik geef toe dat ik ooit ook al gedroomd heb van een iPhone of Macbook, en dan word ik 's ochtends wakker en dan denk ik 'damn, hoe hebben ze dat klaar gespeeld?' en dat vind ik écht creepy. De éne zegt dan "ik probeer het merk te mijden" de anderz egt "ik ga mijn nier verkopen voor een iPad" (geen flame op Apple bedoeld, ze zijn géniaal in marketing met schitterende producten, erg moeilijk om 'niet te willen hebbe hebbe hebbe' voor gemiddelde consument, maar voor mij gaan ze daar wat te ver in)

Ad block + hostfile based blocking + adaway, + time shifted recording/buffered TV kijken en zo weinig mogelijk tv/radio algemeen.

Het is wel welletjes geweest vind ik. Ik vind dat het maar eens tijd wordt om die gigantische wereldwijde marketingbubbel te doorprikken. Mensen moeten inzien dat je als inividu zelf maar eens keuzes moet durven maken, en je wél geaccepteerd kan zijn zonder peperdure phone of Luis Vuillton tasje/riempje. Als je vrienden je daarom niet meer cool vinden wordt het hoog tijd nieuwe vrienden te zoeken. Maar je ziet vaak dat de armsten en/of domsten het meest in merken investeren om zichzelf te promoten dankzij "the reflected glory" van de merken omdat ze zelf niks te bieden of nuttigs te zeggen hebben. En maar facebooken en sms'en op een -altijd laatste nieuwe model- 600€ telefoon op afbetaling, dat kan écht niet op een toestelletje van 150€...

[Reactie gewijzigd door musback op 10 juli 2014 23:37]

Om je goede zaak onder de aandacht van anderen te brengen moet je misschien wat reclame maken :)
Hoe word deze reclame in vredesnaam weergegeven? zijn dit speciale custom rom telefoons? anders kan je deze namelijk simpel blokkeren.
Ik denk sms & mms (weet niet zeker)
Oh dus in android gewoon de sms app uitzetten je toch niet meer nodig heb met al die instant message apps en klaar.
Zijn toch nog zat mensen die sms en dus geen optie om uit te zetten, ik heb zelf nog 1 iemand die nog wel eens sms stuurt heeft geen whatsapp of iets.
Tijd voor die mensen om dus whatsapp of iets dergelijks te gaan gebruiken.

Als je tegenwoordig nog mensen kent zonder smartphone passen ze zich maar aan.
Juist niet mensen hoeven zich niet aan ons aan te passen, als zij dat niet nodig hebben waarom zouden ze het dan nemen.

Nog andere diensten als ING en digi-id diensten maken ook gebruik van sms functies, dus nog genoeg reden om sms app niet uit te doen.
Het publiek dat weet hoe je dat doet en het publiek dat staat te springen om gratis 500 MB data hebben maar weinig overlap.
Sorry maar ik zou zon abbotje zo afnemen en 500mb is meer dan genoeg aangezien ik alleen whatsapp gebruik over 3g en af en toe het weer bekijk.

Ik gebruik dan ook nog geen 100 MB per maand en voor de rest gebruik ik wifi en bellen doe ik ook maar 10 min pm gemiddeld en smsen is te omslachtig als je al whatsapp heb.

En zon zijn er veel meer bij. Er zijn alleen heel veel mensen die te lui en lax zijn om hun verbruik te monitoren en te kijken of hun abbonoment wel goed voor hun is en of ze niet te veel betalen.
Van alle mensen om me heen ken ik 2 personen die een bundel op maat hebben de rest heeft allemaal een te grote bundel. Ze hebben 500mb 1gb of zelfs 2 gb bundels of zelfs 4gb mb bundels en komen dus bijna allemaal niet eens op de helft. en kunnen dus zeker 150 euro over de duur van hun contract besparen maar dat intereseerd ze niets.
Maar als ze vraagt of ze zing hebben uit eten te gaan of een dagje weg te gaan vinden ze het te duur.

Kortom ik denk dat de groep voor wie dit goed zui zijn een stuk groter is dan je denkt ze weten het alleen zelf niet.
Kijk, zo heb ik geen problemen met reclame :Y)
nu moet de TV nog gratis, want TV reclame jaagt mij gewoon weg van de TV :z
Net als de krant of elk ander medium dat reclame gebruikt kunnen zo hun product goedkoper aan jou aanbieden.
alleen blijft de TV hetzelfde kosten |:(
en worden de programma's alleen maar slechter, en kranten zijn inderdaad heel hard bankroet aan het gaan door al die reclame die zo goed werkt :Y)
reclame is niet het probleem dat er voor zorgt dat kranten slecht verkopen....
Nee, maar het levert ook geen geld op :Y)
En mensen kijken juist wel minder TV door reclame, en voor iedereen onder 40 is TV al dood (en dat komt echt door reclame elke 10 minuten) 8)7
Ik ben onder de 40, maar voor mij is TV echt niet dood hoor. Ik kijk nog altijd met plezier naar Discovery Channel enz, en mijn vriendin naar GTST waar je welgeteld 1 reclame blok in hebt. Bij Discovery Channel is het helemaal fijn, hele korte reclames, die tevens enkel over hun eigen programma's gaan, dus niet over wasverzachters ofzo.

Nee, geen moeite met TV, en zelfs onder de 30 :-).
Verklaart ook dat nederland massaal naar de internetstream is gegaan toen Nederland tegen Argentinië speelde. Oow wacht, dat was het best bekeken tv programma ooit!

Edit: tv toegevoegd

[Reactie gewijzigd door gladius1983 op 11 juli 2014 11:17]

ooit gehoord van content monopoly? waar de publieke omroep miljoenen aan belasting geld uitgeeft aan de corrupte mafia bende genaamd fifa.

sorry, maar zo kan ik ook kijkcijfers halen als je de enige bent die het uitzend...
Klinkt intressant, maar waar komt die reclame dan. Schat dat providers hier niet blij mee zullen zijn :|
Zo'n mobiel netwerk opereert op een bestaand mobiel netwerk (in het artikel staat die van Base). Deze nieuwe provider koopt beschikbaarheid in bij Base... als Base er niet blij mee zou zijn, zouden ze deze provider niet toe staan :P
Ja tuurlijk, de provider waar het op gaat draaien (in dit geval Base dus), zal hier blij mee zijn die krijgen er gewoon geld voor. Andere providers hebben een kans dat ze klanten verliezen (vooral in het begin zal dit allemaal wel mee vallen denk ik) dus die zullen het wel minder waarderen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee