Google laat OS X-gebruikers bestanden openen in Chrome-apps

Google heeft een experimentele build van zijn Chrome-browser uitgebracht waarbij bestandsassociaties met Chrome-apps gemaakt kunnen worden in OS X. Dat houdt in dat gebruikers in kunnen stellen om bepaalde bestanden automatisch in Chrome-apps te openen.

De nieuwe functionaliteit werd door Google-medewerker François Beaufort op zijn Google+-pagina geopenbaard. Wie Chrome uit het experimentele Canary-kanaal draait kan een feature activeren waarbij het mogelijk is om bestandsassociaties in OS X te maken. Dat kan door de flag chrome://flags/#enable-apps-file-associations aan te zetten. Concreet houdt dat in dat gebruikers ervoor kunnen kiezen om bepaalde bestanden automatisch in Chrome-apps te openen. Beaufort geeft het voorbeeld van een tekstbestanden die geassocieerd kunnen worden met de Chrome-app Text, een teksteditor voor de browser van Google.

De internetgigant heeft ook plannen om bestandsassociaties voor Chrome-apps naar Windows te brengen. Het ontwikkelen zou hierbij echter minder gemakkelijk zijn dan voor OS X. Onduidelijk is wanneer de feature uit moet komen voor Windows en wanneer Google denkt de bestandsassociaties voor OS X naar de stabiele release van de Chrome-browser te brengen.

Met de nieuwe functionaliteit wil Google waarschijnlijk zijn aanwezigheid op computers met concurrerende besturingssystemen versterken. Door bestandsassociaties te maken hoopt de internetgigant waarschijnlijk dat gebruikers meer gebruik gaan maken van applicaties die voor de browser zijn gemaakt. Zo kan het bedrijf gebruik van zijn software stimuleren zonder dat gebruikers hiervoor Googles eigen Chrome OS hoeven te installeren.

Chrome-bestandsassociaties in OS X

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

10-05-2014 • 10:14

85

Reacties (85)

85
75
47
5
2
10
Wijzig sortering
Maar het voordeel van de Google web apps is dat je ze op elk apparaat kan gebruiken. Als je een bestand op je iMac typt kun je die ook gebruiken op je windows computer. En als je iCloud gebruikt moet je persee een combinatie van Apple producten gebruiken.
En dat kon niet met ms office / open office?
Als je de iCloud gebruikt bestaat er een web app versie van de iWork's dus daar kon het ook al :)
Het voordeel van drive met alle googel apps is dat je cloud en tekstverwerker in 1 hebt. Log in op dirve en je zit direct in jouw schijf met al jouw chrome apps en jouw setings. En de chrome apps zijn niet alleen de google apps, ook apps uit de chrome store die iets met bestanden doen worden gelinkt aan drive
Ook concurrenten bieden cloud en tekstverwerker in één.
Welke? Ik heb nog niks gevonden dat zo soepel werkt als Google Drive, met het oog op samenwerken met meerdere mensen in 1 bestand, makkelijk in allerhande formaten downloaden, direct doormailen naar docenten enzo...

P.S. Ik meen de vraag trouwens wel echt, ik ben best geinteresseerd in alternatieven voor als Google ooit beslist dat ze de wereld willen veroveren...
De beta's van iWork die gratis te gebruiken zijn op iCloud ondersteunen real-time samenwerken, je hebt verder geen account nodig om andermans documenten te kunnen bekijken of wijzigen (mits toegestaan en/of wachtwoord bekend). Delen via iCloud Mail is verborgen als je niet bent ingelogd, downloaden of printen kan echter nog wel. Ondersteunde bestandsformaten zijn .pages, .pdf en .doc. Ik hoop dat de overige exportformaten van Pages.app (o.a. .docx) in een volgende versie worden ondersteund.

Mocht je geen iOS of OS X apparaten hebben, dan heb je (nog) niet de mogelijkheid om een gewone Apple ID te activeren als iCloud ID. Probeer in dat geval Pages in dit document uit in twee browsers (of een Chrome-venster met Incognito). Zojuist ontdekt dat als de document-naam verandert, de URL ook verandert in open schermen. Het lijkt er dus op dat iWork de beta-fase aan het ontgroeien is. Numbers, Keynote.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 2 augustus 2024 23:50]

iWork werkt als een zonnetje. Is ook nog eens seamless met iDevices en Macs.
Maar dat is niet zo uitgebreid als Google Apps
IWorks in iCloud kan je gewoon vanuit elke browser benaderen tezamen met je bestanden. Is niet gebonden aan Apple producten.
Verschil is dat Google een breder aanbod van cloud Apps heeft.
Anoniem: 156329 @icter-tje10 mei 2014 11:04
Dan gebruik je toch gewoon dropbox? Heb je ook meteen een mogelijk om andere bestanden naast Word en Excel te kunnen bereiken op meerdere PC's.
In dropbox kun je niet makkelijk met meerdere mensen tegelijk in 1 document werken, dan schrijf je namelijk elkaars edits weg. Dropbox heeft wel een belangrijke plek voor bestanden die Google Drive niet kan openen, want Drive's lokale opslag (als in, je hele drive naar je PC/Mac downloaden en syncen) werkt vrij slecht in mijn ervaring, en drive heeft maar 15 gb ofzo.
Wij hebben met school 150 gb aan drive opslag. Dus dat is ruimte genoeg om alles in op te slaan. Ik gebruik voor school ook een chromebook. en voor eigen gebruik een MacBook Pro en dat werkt goed samen als je drive op je computer download. Dus google drive is een perfecte oplossing als je met meerdere mensen aan dingen moet werken!
Ik vraag me af hoeveel Mac gebruikers hierop staan te wachten. Zij hebben iWork, en dat werkt eigenlijk gewoon beter op OSX/iOS dan apps van de concurrentie (logisch?). Over het algemeen heeft iedereen nog Office, omdat het de "standaard" is en Google om samen met anderen tegelijk aan 1 document te werken. Dat waren de voordelen van de concurrentie. iWork kan tegenwoordig voortreffelijk documenten omzetten naar Office files. Het werkt gewoon, wat voorheen echt een hel was. En nu is Apple dus ook bezig iWork dienst te laten doen via iCloud.com. Is nog steeds in beta, maar als dat dezelfde mogelijkheden krijgt als Google, dan zou iedere Apple gebruiker Google niet meer nodig hebben.
Dat iedereen Office gebruikt wordt steeds meer achterhaald. Met name op mijn academie is het Google Docs dat de klok slaat, is voor 95,6% van de gevallen meer dan genoeg, documenten zijn makkelijk uit te wisselen en gezamenlijk te bewerken. Docenten kunnen tijdens het schrijven van een scriptie al annotaties toevoegen wat het voor iedereen makkelijk maakt. Ook in het bedrijf waar ik stage liep werd voor alle interne documentatie gDocs gebruikt. Office is er alleen nog maar om met (sommige) klanten te communiceren.

Zullen ook hordes bedrijven en academie zijn waar men zweert bij Office maar ik zie dat dit steeds minder het geval is. Tenzij je hardcore Excel sheets maakt zie ik ook niet echt een reden om daar nog geld aan te spenderen met alle huidige gratis alternatieven die vaak genoeg (en soms meer dan Office) te bieden hebben.

[Reactie gewijzigd door n8n op 2 augustus 2024 23:50]

Ik zeg ook zeker niet dat iedereen Office gebruikt, maar zolang het bedrijfsleven en de overheid Office gebruikt is dat de standaard. Onderwijs gebruikt ook gewoon Office, maar omdat studenten tegenwoordig zelf een laptop of een tablet meenemen, is het al gauw Google Drive. Logisch, het ondersteund alles.

Maar dan gaat het dus om bestanden omtrent je studie. In het geval van cloud opslag moet je als bedrijf er wel rekening mee houden dat er in Amerika andere wetten gelden, als het gaat om wat cloudopslag-bedrijven mogen doen met jou bestanden. Europese bedrijven zoeken eerder naar een cloudopslag-dienst in hun eigen land met de gewenste wetten. Dat is dus sowieso geen Google Drive, iCloud, Dropbox of andere grote speler.
Dat het bedrijfsleven in NL het gebruikt betekent niet dat het efficiënter is. Het is meer de stijve houding van 'het is MS Office en verder bestaat er niks' , eigenlijk een hele foute weg om niet verder dan je neus lang te kijken vooral als het een stuk goedkoper kan of de helft van functionaliteiten geen eens enkele nut heeft. Het is best wel een vorm van slechte beleidsvoering.
Manier van opslaan gaat voor de efficiëntie in het bedrijfsleven. Google wil dat het via hun loopt. Dat maakt ze eigenlijk al doomed bij het bedrijfsleven. Apple wil zich beperken tot eigen systemen die alleen voor de hogere klassen of creatieve bureau's staan. Dus blijft het Office. Eigenlijk ook prima, zolang het maar binnen de offices blijft. ;)

[Reactie gewijzigd door Froggle op 2 augustus 2024 23:50]

Manier van opslaan? ze kunnen allemaal opslaan?
Daarbij heeft Apple zich ook niet beperkt, dat zijn uitspraken van wanneer je het nog nooit toegepast hebt.

MS Office is juist eerder een draak lang niet meer de beste in zijn doen.

Het is puur koppigheid en bekrompenheid om te denken dat je in het bedrijfsleven MS Office nodig hebt want dat is namelijk niet het geval.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 2 augustus 2024 23:50]

Volgens mij begrijp je totaal niet waar ik op doel.

Ze werken allemaal in browsers (Google Docs en iWork op andere systemen dan OSX/iOS), en dus op datacentra in de VS waar geen controle op is. Geen enkele Europese organisatie die daar op zit te wachten.
Sorry maar iWork was een los pakket wat op DVD/CD stond en inmiddels bestaat het niet meer want het zijn nu losse Applicaties die je kan downloaden via de AppStore.

iWork heeft al vanaf het begin de mogelijkheid om documenten te exporteren naar je harde schijf. In feite heb je helemaal niks met cloud te maken als je dat niet wenst.

En bij Google kan je kiezen voor 'downloaden als' en weer openen van je harde schijf (net nog even naar gekeken en dat is gewoon mogelijk).

m.a.w. Ik kan gewoon documenten maken en bewaren zoals MS Office dat kan. Data centra is gewoon een aanvullende mogelijkheid.
Wat Froggle bedoelt is dat iWork niet beschikbaar is op Windows (of Android) en dat Google Docs geen (native) offline-versie heeft die onafhankelijk is van Google's servers. Datacentra zijn verplicht bij Google. Je kunt niet iets creëren zonder dat het direct is opgeslagen op de servers van Google.
Maakt het wat uit of iWork applicaties beschikbaar zijn voor windows?
MS Office is ook niet beschikbaar voor Linux.
Pak je voor windows toch weer een ander programma.

Bij Google Documents nou dan maak je die aan en sla je het lokaal op en verwijder je het daar weer als je klaar bent.

Nee bedrijven zijn niet afhankelijk van MS Office, dat is al jaren niet het geval. Het probleem zit puur tussen de oren.
Tjonge, Blitzz heeft exact begrepen wat ik je al verschillende reacties probeer uit te leggen. Probleem zit 'm duidelijk bij jou tussen de oren.
En ik deel die mening dus absoluut niet want het kan al jaren met documenten werken zonder afhankelijk te zijn van MS Office of de cloud. Heel veel kunnen dat ook in het bedrijfsleven ... maar goed er is altijd weer een groepje die het blijkbaar niet kan.
Vraag me wel af hoeveel ernstige scripties kunnen gemaakt worden in Docs. Geen wiskundige typesetting, beperkte mogelijkheden tot datavisualisatie en dat soort dingen.

Voor exacte wetenschappen lijkt een scriptie zonder LaTeX en eventueel een omgeving als MATLAB voor graphics me bizar. In menswetenschappen zul je toch wel geniet hebben van Office voor wat eenvoudige datavisualisatie.

In het middelbaar, ok.
Want de wereld bestaat uit exacte wetenschappen en het middelbaar.
Huh? Je hebt blijkbaar mijn reactie niet gelezen.

Als je het middelbaar, exacte wetenschappen en menswetenschappen beschouwt, heb je toch ongeveer de volledige onderwijswereld?
En nog steeds maar een klein deel van de hele wereld...
Tsja, Apple moet iWork niet voor niets nu gratis weggeven, zo geweldig gaat de concurrentiestrijd met Office en Google Docs ook weer niet. Zo'n stap nemen ze niet voor de lol.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 2 augustus 2024 23:50]

Op zo'n reactie zat ik al te wachten. Doe je research voor je wat roept. iWork is niet gratis (al dan wel een stuk goedkoper dan Office), en je krijgt het gratis als je een nieuwe Mac of iDevice koopt.
Google Docs een concurrent dan? Denk dan zelfs er mee iWorks gebruikers bestaan.
MS Office ... gedrocht van een programma geworden waar ze ook nog alle opties her en der verstoppen.

Nee doe me dan maar iWorks, eenvoud en flexibel.
Je kunt er alleen niets mee.
Daar vergis je je behoorlijk in.
Waar is dit voor nodig, op Chrome OS begrijp ik het best, want daar heb je gewoon geen alternatief, maar op OS X en Windows ben je veel beter af met een native applicatie dan een web app.
Maar wat als er geen native variant is van de app die je wilt gebruiken? Of als je bedrijf zegt dat ze alleen nog maar "in de clauud!" gaan werken, dwz via Google Docs of Office365?
Anoniem: 532811 @YopY10 mei 2014 15:15
Ik zie het niet snel gebeuren dat een zelf respecterend software bedrijf mensen dwingt Chrome te gebruiken voor hun apps...
Daar is ook helemaal geen sprake van, de google apps en Office365 werken in alle recente mainstream browsers (IE, Firefox, Safari en Chrome).
Daarnaast is er in het bedrijfsleven al jaren een groei van web-apps, omdat die het beheer en ook zaken als BYOD veel eenvoudiger maken. Zelfs native apps worden ontsloten door HTML5 mbv bijvoorbeeld Citrix.
Deze evolutie lijkt noodzakelijk voor de opkomst van in browser IDE's (Cloud9, Atom.io, Brackets.io) en offline browser-apps. Hopelijk vind het Chrome team een manier om het ook in Windows te implementeren.
Ik vrees dat dit niet genoeg zal zijn om atom in chrome te laten draaien.

Ze konden nu al rechtstreeks git of dropbox gebruiken.
Dit is wel een belangrijke stap in de ontwikkeling van HTML-apps. In de toekomst heb je dan niet meer software geinstalleerd op je computer, maar download je bij het openen steeds de laatste versie. Elk programma heeft dan zijn eigen browservenster eigenlijk.

Zelf gebruik ik ook geen tabs meer in de browser, kan je eenvoudiger tussen (web)apps switchen met ctrl+tab/command-tab.
Waarom is het implementeren moeilijk in Windows? Is het niet gewoon een registeraanpassing dat vertelt dat het bestandstype geopend moet worden door Chrome.exe?

Kan iemand me hier meer over vertellen?
Het is inderdaad wel opvallend hoe Google ook (al sinds enige tijd) met "handige" apps het Apple imperium probeert binnen te dringen. Ik denk dat veel Apple gebruikers daar niet op zitten te wachten.
Als Apple-gebruikers daar niet op zitten te wachten, zou Google de moeite niet doen om dit soort functies toe te voegen. Blijkbaar wijst hun marktonderzoek uit dat mensen er wél op wachten, of er minstens naartoe gelokt kunnen worden.
Wellicht vinden ze het bij Google zelf handig aangezien ze daar veel Macs in gebruik hebben en ongetwijfeld Chrome als default browser hebben.
De meeste devs werken met een aangepaste versie van Ubuntu. Een kleiner deel mag zelf een device kiezen, en daar zullen wel wat OS X-gebruikers tussenzitten.
Anoniem: 154887 @Silmarunya11 mei 2014 12:06
Klopt langs geen kanten...

Ik heb nog recent een opdracht gedaan als consultant voor Google en ken ze goed.

Standaard wordt een Mac aangeboden, als je iets anders wil, mag dit maar moet je hiervoor een speciale aanvraag voor doen. Veruit de meeste computers bij Google zijn Macs.
https://en.wikipedia.org/wiki/Goobuntu

Meer dan 50% van het vaste personeel kun je toch 'de meeste' noemen. Mogelijk is het voor externen zoals consultants anders, maar dat doet niets af van mijn punt.

[Reactie gewijzigd door Silmarunya op 2 augustus 2024 23:50]

Medewerkers mogen zelf kiezen wel OS ze gebruiken. OS X is bij web-developers populair omdat je een Unix ('server') omgeving draait maar toch applicaties als Photoshop en dergelijke tot je beschikking hebt. Denk niet dat Chrome OS (volledig) inzetbaar is als developer OS.
deze apple gebruiker zit daar idd niet op te wachten, maar aangezien ik niets van google software heb (want daar zat ik niet op te wachten :) ), heb ik er ook geen last van..
Dat is inderdaad je goed recht. Als ik Apple gebruiker zou zijn, zou ik ook bij dat ene "eco systeem" blijven.
Ik heb mijn keuze (desalnietgewenst) lang geleden al gemaakt. Ik heb een GMail account gemaakt, zelfs voor geinviteerd.
En nu heb ik een Android phone en nog steeds een Windows computer.
Ik zit daar dus min-of-meer aan vast.

Wat ik daarmee bedoel is dat ik probeer om niet mijn hele leven ook nog eens met "die anderen" te delen.
En u als Apple gebruiker, heeft waarschijnlijk hetzelfde gevoel.

Dat is sinds de huidige onthullingen helemaal geen gekke gedachte.
"ok, ik onthul veel, maar dan maar keuzes maken met wie ik het deel."
Wat maakt het nou weer uit? Een Chrome app werkt op alle besturingssystemen, lekker makkelijk als je een keer wilt verhuizen. Ben je Chrome zat of hoef je geen Google? Dan gebruik je gewoon de website van de 'app'. Werkt vrijwel altijd ook in een andere browser.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 2 augustus 2024 23:50]

Maar het heeft geen toegevoegde waarde, kan al alles wat ik nodig heb op een Mac.
Verplaatsen naar een andere Mac kan vrij eenvoudig met disc images of andere backup methodes daarbij kan je nog windows via virtuele machine of bootcamp draaien naast OSX. Nee ik zou eerder nog Linux of BSD gaan gebruiken dan die google meuk.
Whieee Moderator Apple Talk @BoringDay10 mei 2014 11:05
Het heeft voor jou, op dit moment geen toegevoegde waarde, en dat is prima. Ik zal er zelf ook niet snel gebruik van maken. Echter, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die hier wél blij van worden.

Achterliggende gedachte van Google zal ongetwijfeld zijn dat hoe meer je mensen voor hun workflow naar web-based apps laat gaan, hoe lager de drempel wordt om een Chromebook te kopen (en dus (meer) deel te worden van het Google ecosysteem). En daar wordt Google weer beter van ;)
Web-based apps zijn veelal zo zwak dat ik het nooit als een vervangend middel zal zien voor professionele software.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 2 augustus 2024 23:50]

De Google Drive apps zijn op het moment, voor de dingen waar ik vroeger de Grote Drie van Microsoft (Word/Powerpoint/Excel) voor gebruikte, een zeer acceptabele vervanging
.
Voornamelijk samenwerking gaat heel soepel, als je met een groepje van 4 mensen voor school een werkstuk of presentatie moet maken, is het handig als je met z'n allen in 1 document kunt werken.

Iedere verandering die je maakt word direct opgeslagen op Google's servers, dus er is zo goed als geen kans dat je werk kwijt raakt.

De featureset is natuurlijk wat lichter dan bijvoorbeeld Word, maar hoeveel daarvan gebruik je nou eigenlijk als je normaal aan het werk bent? Ik zou het nog niet aanraden om folders enz. mee te maken, maar voor puur tekst en wat plaatjes werkt het geweldig. De enige functie die me op het moment er van weerhoudt om puur Google Docs te gebruiken is Outline, die werkt in Word nog wat soepeler.

Grote werkstukken met veel opmaak maak ik ook nog steeds in Word, maar alles waar samenwerking aan te pas komt gaat op Google Drive.

Ook heeft Google Docs een add-ons systeem, zodat je als je bijvoorbeeld code met syntax colors wilt invoegen, of flowcharts wilt maken, je daar gewoon een add-on voor kunt vinden.

Ook is er geen gekloot meer met het downloaden van .pptx bestanden bij het geven van een presentatie op schoolcomputers, je tikt gewoon een afgekorte link in en je presentatie word geopend in een willekeurige browser, met volledig scherm modus.
Je hebt nog geen kennis gemaakt met Office Online blijkbaar?
Maar het maakt ook niet uit, ik zit er niet op te wachten maar ik heb er geen last van want ik gebruik ook geen chrome en ook geen google apps e.d.

Maar voor degen die het wel gebruiken kan het handig zijn en is het fijn voor hun dat het er is.
Jouw post gesuggereerd dat Apple gebruikers het erg vinden dat Google het Apple imperium probeert binnen te dringen. Ik vraag me af wat Apple gebruikers daar erg aan zouden kunnen vinden, ze bepalen altijd nog zelf of dat ze wel of geen Google diensten gebruiken. Zo wel duidelijk?
Alleen:

* Hoeven de apps niet van Google te zijn
* Hoeft het niet in de Chrome browser geopend te worden, als de andere browserbouwers dit (en de HTML5 File APIs etc) ondersteunen
* Kun je Chromium of een fork daarvan gebruiken zonder Google meuk
Weinig zin in een dergelijke toepassing, Google is watching you....
Dat google al je gegevens mag inzien heeft niets te maken met de extensiekoppeling binnen je os, maar meer met de algemene voorwaarden van elk stukje software dat je van google installeert.
Standaard vind je bij google software (chrome) deze conditie:
6.2 U gaat akkoord met het gebruik van uw gegevens overeenkomstig het privacybeleid van Google.
En in het privacybeleid voor van google , staat dit.
Lokale opslag
We kunnen gegevens (waaronder persoonlijke gegevens) lokaal verzamelen en opslaan op uw apparaat...
Dus wel of geen bestandsassociatie, vrijwel volledige toestemming vergeef je al bij het gebruiken van een googledienst dienst. Wel is het zo dat door de bestandsassociatie, bijv. je privé of zakelijke documenten ingeladen worden ingeladen, in de googlesoftware, en dat daardoor de standaard technische methode voor google om lokale gegevens te analyseren (cache-scanning) mogelijk wordt.
...met mechanismen zoals browserwebopslag (waaronder HTML 5) en applicatie-gegevenscaches.
Wat wel zo is, voor zowel google als overheidsdiensten, dat zolang je niet significant van belang bent, het gedetailleerd scannen van je privé documenten, qua bruikbare info weinig oplevert, doordat veel informatie ruis is voor het belang van google om zo goed mogelijke advertenties te bieden op basis van relevante persoonlijke voorkeuren.

Korting, zal juridisch en in de praktijk, de bestandskoppeling weinig verschil maken met wat google van je mag 'bekijken'. En hoogstens een verschil met wat ze kunnen bekijken.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 2 augustus 2024 23:50]

Ik heb naar 2 bronnen gerefereerd die beiden relevant zijn.
-1. De voorwaarden van chrome, waarin de apps draaien. En de cache zit.
-2. Het privacy beleid van google waarnaar verwezen wordt in de voorwaarden van chrome.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 2 augustus 2024 23:50]

Dan alsnog
We kunnen gegevens (waaronder persoonlijke gegevens) lokaal verzamelen en opslaan op uw apparaat...
Wat probeer je hiermee te zeggen? Er staat opslaan op uw apparaat. Wauw, dus er staat persoonlijke informatie op mijn apparaat? Nogal wiedes.
Wat wel zo is, voor zowel google als de nsa, zolang je niet significant van belang bent. Dat het gedetailleerd scannen van je privé documenten, qua bruikbare info weinig oplevert, doordat veel informatie ruis is voor het commerciële belang van google om zo goed mogelijke advertenties te bieden.
Zoveel onzin 8)7
Korting, zal juridisch en in de praktijk, de bestandskoppeling weinig verschil maken met wat google van je mag 'bekijken'. En hoogstens een verschil met wat ze kunnen bekijken.
Ze bekijken helemaal niks als jij het met een third-party app opent via Chrome.

[Reactie gewijzigd door calvinturbo op 2 augustus 2024 23:50]

Laten we inderdaad maar alles openen met deze bloated (en steeds meer bloated wordende) browser openen. (hoest sarcastisch)
Bloated mbt features? Misschien - de meeste features zijn gewoon implementaties van webstandaarden of nog te standaardiseren features, en/of variaties van gebruik daarvoor.

Mbt snelheid? Geloof ik niet; Google heeft al vanaf het begin een set van strakke performance benchmarks (mbt startup snelheid, etc), en heeft die snelheid alleen maar verhoogd sinds het begin. Lijkt me sterk dat daar achteruitgang in zit. Sterker nog, dat gaat lijnrecht in tegen een van de doelen van Chrome (en google) - een sneller internet.
Heb je al de geschiedenis van de memory footprint doorgenomen. Het is ontzettend bloated aan het worden, vergeet niet dat het een webbrowser is. Hoe ze met de standaarden om gaan kunnen de andere browser veel van leren maar hoe ze zich steeds meer gaan profileren als OS in een OS schiet het zijn doel als browser voorbij
Aan de ene kant ben ik het wel met je eens, Chrome begint wel een beetje uit zijn (browser) voegen te groeien qua features.
Aan de andere kant, dankzij Chrome doe ik alles wat ik thuis doe (OSX 10.6.8 op een iMac) precies op dezelfde manier op school (Windows 7, met draconische beperkingen op het installeren van programma's, geblokkeerd taakbeheer en geblokkeerde instellingen).
Anoniem: 382732 @dj__jg10 mei 2014 16:02
Draconische beperkingen op het installeren van programma's? Je zou liever zien dat iedereen maar van alles kan installeren op andermans computers???
Bij mij op school resette ze eerst gewoon Windows als je jezelf afmeldde. Dan kon je in de tijd dat je was ingelogd gewoon programma's installeren, zonder dat iemand er hinder van heeft; het is toch weg als je je afmeld ;)
Die beperkingen zijn een reflectie van je toekomst als werknemer. Het is onmogelijk om altijd de laatste versie te draaien en alles te personaliseren bij een groot bedrijf later. De IT medewerkers zullen het haarfijn uitleggen als he het vraagd
Volgens mij is het een stukje 'controle' dat het OS van de browser krijgt (met tegenzin van Google) Dat Chrome niet instant een tekstbestand kan openen in de geintegreerde editor mbv een opdracht van het OS is een gebrek van Chrome zelf. Maar Google wil de controle eigenlijk zelf houden en daarom lopen ze zo moeilijk te doen.

[Reactie gewijzigd door blorf op 2 augustus 2024 23:50]

Die zwaarder en zwaarder wordt.
Osx is en blijft gewoon een awesome besturings systeem. Ik maak er nog elke dag met veel plezier gebruik van.
Lekker relevante reactie zeg...
--
Ik maak trouwens nog steeds niet echt gebruik van die apps. Zie ook niet echt in wat nu precies het verschil is tussen een app en gewoon een meer opvallende link naar een webpagina in Chrome.

Wel heb ik ingesteld dat pdf bestanden in Chrome geopend worden. Dat scheelt weer een installatie van een losse pdf reader.
Die zijn ook zo groot http://blog.kowalczyk.inf...load-free-pdf-viewer.html.

Gewoon portable nemen. Voor eens en altijd op je data schijf en je kan PDF's lezen.

[Reactie gewijzigd door HMC op 2 augustus 2024 23:50]

Google mag doen wat het wil, ik vertrouw het bedrijf geen inzicht in mijn data toe en zal derhalve geen gebruik maken van haar browser met steeds meer toegevoegde meuk voor extra datamining.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.