Nieuwe eigenaar Free Record Shop probeert 16 winkels open te houden

De curator van de failliete Free Record Shop heeft onderdelen van de voormalige winkelketen doorverkocht aan Boekenvoordeel, een bedrijf dat goedkope boeken verkoopt. De eigenaar zou proberen om van de 36 winkels er nog zestien open te houden.

Free Record ShopDe winkelketen Free Record Shop werd eind april opnieuw failliet verklaard waarna werd besloten om alle winkels in Nederland voorlopig te sluiten. Desondanks bleef de curator zoeken naar mogelijkheden voor een doorstart. Die lijkt nu gevonden: de NOS meldt dat Boekenvoordeel diverse onderdelen van Free Record Shop in handen krijgt, waaronder de merknaam, het klantenbestand, de websites en de 36 winkels die overbleven na het eerste faillissement.

De Boekenvoordeel-keten, dat momenteel 120 winkels in handen heeft, zou proberen om zestien filialen van Free Record Shop open te houden. Daar zouden circa dertig personen aan het werk kunnen blijven. Of de naam Free Record Shop behouden blijft is nog niet duidelijk.

Free Record Shop zat de laatste jaren al vaker in de problemen, mede door de ingestorte vraag naar cd's. Het bedrijf maakte in mei 2013 een doorstart, maar ging vorige maand in afgeslankte vorm wederom failliet.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

02-05-2014 • 16:28

81

Reacties (81)

81
75
51
1
0
14
Wijzig sortering
Anoniem: 489143 2 mei 2014 16:31
En dan volgend jaar weer failliet?
Wie weet.

Ik zie het echter wel gebeuren dat deze keten het geheel hervormd en het inlijft met haar huidige bedrijfsvoering: Goedkope producten leveren die te maken hebben met literatuur, entertainment, ontspanning en hobby. Aangezien ze het hele bedrijf overnemen en nu dus uitbreiden met 16 winkels naar 136 kunnen ze de in principe alles verspreiden. Verkoop van DVD's bij de boekhandel (opzicht geen slecht idee om naast een boek ook gelijk de verfilming aan te bieden) en Boeken bij de CD-winkel zodat je bv. een verhaal-ondersteunend muziekje op de achtergrond kan laten spelen.

Het combineren van deze drie media is opzicht absoluut geen slecht idee.
Zoon goed idee dat alle van leest boeken en dvd winkels al verdwenen zijn.

Dvd en boeken combineren is dus een herhaling van zetten. Wat niet werkt

Cd, dvd en games en boeken zit gewoon aan het einde van de Life cycle..

De ketens te laat begonnen met markt ontwikkeling en hebben gewoon de boot gemist. Niets aan te doen.

Free record shop had 3/5 gelden een soort spotify/ iTunes moeten worden. Ze hadden de muziek op plank liggen.

Als ze goed willen in spelen op de huidige markt moeten zig specialeren in mogelijkheden om gebruik te maken van online muziek en film en boeken diensten. Neem als voorbeeld klubben. Die doen dat en gaan hartstikke goed.

Geven demonstraties hoe stream audio /video werkt en welke techniek het beste is voor welk doel.

Wij tweakers snap de techniek wel maar voor de meerderheid van de mensen is moeilijk om begrijpen dat DNLA en airplay of Chrome cast. Heel iets anders is. Zelf bij de media markt snappen ze dat niet. Hoe moet de consument dan optimaal gebruik kunnen maken de mogelijkheden van digitale films, boeken en Muziek.

Dat is precies waar de kanzen voor de free record shop zitten.
Games en boeken zitten niet aan hun einde van de Life cycle.
Het verkopen van boeken & games via een winkel ipv een webshop is wel einde Life cycle.
Het verkopen van boeken & games via een winkel ipv een webshop is wel einde Life cycle.
Maar geldt dit dan niet net zo hard voor een enorme verzameling andere producten?

Zeg je niet eigenlijk dat nagenoeg alle winkels hun deuren moeten sluiten en we voortaan alles via webshops moeten kopen? Dat dus het hele concept winkel centrum moet verdwijnen?
Cd, dvd en games en boeken zit gewoon aan het einde van de Life cycle..
Ik vraag me af waarom tweakers bijna stelselmatig het bestaan van Blu-ray "ontkennen".

Free Record Shop verkocht ook een aanzienlijke hoeveelheid Blu-rays, maar op de een of andere reden heeft men het altijd hier op tweakers over CD, DVD, en games. Gek, want je zou toch verwachten dat de gemiddelde tweakers iets meer op de hoogte is van techniek en tenminste toch wel eens gehoord zou moeten hebben van Blu-ray.
Wanneer er gepraat wordt over CD, DVD en games bedoelt men:
Muziek, Films en Games. We zeggen toch ook niet: Playstation-games, xbox-games, pc-games ....

Beetje mierenn**kerij lijkt mij...
Niet echt lijkt me. Dat is meer wat jij denkt dat men mogelijk denkt, maar wat men helemaal niet denkt als jij die termen gebruikt.

Bestel jij dan ook de DVD van een film op amazon of bol.com en wordt je dan kwaad als men dan ook de DVD opstuurt, "want ze snappen toch wel dat je de blu-ray bedoelde!???"?

En bij de bakker vraag je om een brood, en dan wordt je zeker ook pislink op die gast want hij snapt toch wel dat je eigenlijk die chocolade bedoelde!?
Maar films koopt een tweaker/ jongere niet bij bol.com

Films kopen we bij de Pathé online,s Netflix en iTunes. Van deze wereld.

Daar koop je gewoon een HD film en hoef je niet te kijken naar de drager. Blijft-ray is een opslag transport middel om de film bij jou te krijgen. En die hebben tweakers niet nodig. Dat is namelijk het internet ,streaming film diensten vervangen blu-ray en dvd en cd als transport middel.

Om het uit leggen wat jij als blu-ray film bedoelt .kan ook op heel veel floppy's of op dvd's en cds verkocht worden.

Het lijkt wel of we hier te maken hebben met retail marketeer die de digitale verandering ontkent of niets van zijn eigen product groep begrijpt ;-)
Bij Pathe online, Netflix en iTunes heb je een veel lagere bitrate ALS het spul al in HD te krijgen is.

Bij iTunes kun je als Nederlander tevens geen series downloaden.

Game of Thrones om maar 1 serie te noemen is een paar honderd GB op Blu-ray in full HD. Op iTunes is deze met dezelfde codec nog niet eens 100GB. Wat denk jij nou dat er beter uitziet?

Ja, in principe is het een formaat en kwaliteit en is BD slechts de drager. Alleen floppies is onzin. Je gaat niet niet zo'n 3000 floppies gebruiken en dan om de halve minuut ofzo een floppy wisselen.

Ook download van Blu-ray kwaliteit heb je gewoon nog niet.

Netflix heeft al de grootste moeite om hun huidige lage bitrate overal goed door te krijgen. Een hogere bitrate en het Internet zoals het nu is slipt helemaal dicht. En dan ga je nog even voorbij aan het feit dat wereldwijd maar weinig uberhaupt een 50MBps+ aansluiting hebben en dat ook echt halen.

Nee, ik ben geen retail marketeer, maar een fan die van goede kwaliteit houdt. Als iTunes Blu-ray kwaliteit of beter aanbiedt dan wil ik het daar net zo goed kopen, maar

* EEN NEDERLANDER MAG GEEN SERIES DOWNLOADEN IN ITUNES

Lees dat eerst punt nou eens een paar keer door.

Al je andere argumenten houden gewoon op. Als je het niet KAN/MAG downloaden dan kan het makkelijker, beter of goedkoper zijn, maar dan houdt het gewoon op!

Maar

* SERIES ZIJN DUURDER BIJ ITUNES DAN OP BLU-RAY!

Niet geheel onbelangrijk. Je wilt graag denken dat online goedkoper is, maar dat is NIET zo.

* DOWNLOAD EN STREAMING HEBBEN CRAPPY BITRATS

Boven al voldoende uitgelegd. Het gaat heel langzaam iets omhoog, maar hoe het nu gaat kan het nog wel een jaar of 5 tot 10 duren voordat de download diensten op de bitrate zitten die blu-ray VANDAAG haalt.

Samengevat, blu-ray kan me aan me *** roesten, maar er is gewoon NIETS anders dat de zelfde kwaliteit aanbiedt vandaag de dag.
Valt best mee Netflix is 1080p HD en zijn begonnen met 3D en 4k streaming

En ik kan gewoon in iTunes series en HD films kijken via Apple tv dus ik snap niet wat je bedoelt dat het niet kan in Nederland ?

7mbit is voldoende voor een goede HD i stream en 20mbit is zat voor een Netflix 1080p stream.

(Dat eeuwige gemiereneuk over compressie en bitrate)
Toen blu-ray uitkwam was mpeg4 de zwaarste compressie die ze toen konden toepassen toen mopperde ook iedereen dat mpeg2 beter was omdat er minder compressie toegepast werdt en is mpeg4 de ongecomprimeerde stream. En nu izijn de nieuwe compressie technieken volgens sommige weer slechter dan superieure kwaliteit van de oude techniek.

Wat jij aanhaald is echt onzin
En mijn floppie voorbeeld is om aan te geven dat het niet om de blu-ray gaat maar om de data die er opstaat.

Maar er is natuurlijk niets mis als jouw voorkeur bij een fysieke drager ligt.

Alleen jij vraagt waarom hier nooit over blu-ray gesproken word dat komt dat dvd hier voor films staan en niet voor de kwaliteit. Heb benoemen van een grotere drager voegt niets toe.

We hebben het toch nog ook nog steeds over een harddisk of dat dat nu een ssd in plaats van een HDD voegt toch ook niets toe.
Valt best mee Netflix is 1080p HD
Maar check die bitrate dan. Die komt niet boven de 7Mbit uit voor wat ze met zo'n marketing term Super HD noemen. "Gewoon" HD bij hen is zelfs maar 5Mbit.

Das toch volledig crap?

Dat zijn rates die net aan leuk zijn voor DVD kwaliteit. Echt, een beetje beweging en al je resolutie waast gewoon weg. Kun je net zo goed SD gaan kijken.

Beetje HD op 1080P heeft minimaal zo'n 25MBps nodig sustained, met de mogelijkheid tot pieken van zo'n 40MBps, maar liever zit je nog een stuk daar boven.

Helemaal leuk bij Netflix is het concept adaptive streaming. De bitrate is al crappy, maar als het een beetje druk is dan gooien ze ook die nog omlaag!

Random topic hierover: http://community.spotify....isn-t-Full-HD/td-p/178328

En check natuurlijk de tech details op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Netflix

Wordt je niet vrolijk van he?
En ik kan gewoon in iTunes series en HD films kijken via Apple tv dus ik snap niet wat je bedoelt dat het niet kan in Nederland ?
Vanuit de Nederlandse store kan je GEEN series kopen, dus ook niet met een Apple TV, iOS device of Mac. Zoek b.v. eens op "Game of Thrones" of "dexter" of maar 2 bekende series te noemen. In de NL store krijg je alleen wat lame iPhone apps en de soundtrack.

Als je wederom op Wikipedia kijkt zie je ook NL gewoon op rood staan bij TV shows: http://en.wikipedia.org/w...tore#Internationalization

Dus waar je het vandaan haalt dat je als Nederlander "gewoon" series kunt kijken snap ik niet. Als je de moeite doet om (valse) adressen in het buitenland aan te maken en een buitenlandse CC of prepaid kaarten via strikt genomen illegale wegen koopt, ja, dan zijn er wat mogelijkheden. Maar als je dat doet ben je ook in zekere zin illegaal bezig en dan kun je bijna net zo goed naar het piraten schip gaan.
Toen blu-ray uitkwam was mpeg4 de zwaarste compressie die ze toen konden toepassen toen mopperde ook iedereen dat mpeg2 beter was omdat er minder compressie toegepast werdt
Nou dus echt niet hè!?

Men klaagde inderdaad over mpeg2, maar dan omdat dit gebruikt werd op oude producties ipv van mpeg4/h264! Namelijk, mpeg2 vereist veel hogere bitrates om dezelfde kwaliteit te krijgen en ook op blu-ray is de bitrate niet oneindig. Verre van zelfs, volgens de echte fans is zelfs de 50MBit nog vrij beperkt voor 1080P. Digital Cinema wat ook grofweg 1080P is heeft iets van 200Mbit bij gebruik van H264.

Anyway, naar aanleiding van klachten van fans zijn diverse films op blu-ray die aanvankelijk zonder nadenken in mpeg2 encoded waren later overnieuw uitgebracht met een mpeg4/h264 encode. Deze kregen ook veel betere reviews op sites als http://www.blu-ray.com

Het wordt wel steeds lastiger. h265 comprimeert weer iets beter, maar de marges worden groter. Sommige scenes hebben nog steeds dezelfde ruimte nodig als h264 omdat ze gewoon slechter comprimeren. Als je h265 dus gebruikt om de MAXIMALE bitrate te cappen, ja, dan kan de kwaliteit omlaag gaan in de lastigere scenes. Maar als je niet zo'n cap gebruikt en de rate meer laat varieren, dan kan juist de kwaliteit omhoog.
Wat jij aanhaald is echt onzin
Je hebt gelijk, een halve minuut op een floppy haal je natuurlijk bij lange niet. Het zal eerder enkele seconden zijn.
En mijn floppie voorbeeld is om aan te geven dat het niet om de blu-ray gaat maar om de data die er opstaat.
Dat snap ik, maar er zijn nog steeds amper goede alternatieven voor een 300GB vandaag de dag van een beetje serie. Een 300GB op DVD uitbrengen gaat al niet, en een 300GB downloaden is nu net aan te doen voor de Tweakers met hun glasvezel, maar voor heel veel mensen vooral ook buiten Nederland nog een stap te ver.

En als je het dan ook nog wilt opslaan om later eens terug te kijken, dan wordt het ook vandaag de dag nog lastig. Met de multi-TB externe disks begint het wel behapbaar te worden, maar we zijn er nog niet.

Als je dan bedenkt dat men dit ook al begon te roepen toen blu-ray uitkwam (fysieke media zijn onzin, alles moet via downloads!) en dat de situatie toen nog veel erger was qua download en lokale opslag, dan heeft blu-ray in de bijna 8 jaar dat het nu bestaat toch aardig zijn nut bewezen.
Maar er is natuurlijk niets mis als jouw voorkeur bij een fysieke drager ligt.
Je begrijpt me niet.

Ik heb geen inherente liefde voor een fysieke drager van welke soort dan ook. Het is simpelweg dat er tot nu toe GEEN online alternatief is dat ook maar in de buurt komt van de kwaliteit die blu-ray biedt.

Ja, er is 1 alternatief en dat is illegale 1:1 blu-ray rips downloaden, maar dat is natuurlijk niet wat ik bedoel.
We hebben het toch nog ook nog steeds over een harddisk of dat dat nu een ssd in plaats van een HDD voegt toch ook niets toe.
Daar zit wel wat in en er zijn nog wel wat meer voorbeelden te bedenken. Een DVD "spoelen" we nog steeds terug, terwijl er al een decennia in NL vrij weinig meer fysiek gespoeld wordt. Maar... ik heb nog niet echt de indruk dat DVD al die rol vervult. 99% van de gevallen als men DVD zegt bedoeld men ook wel echt DVD, dit idd in tegenstelling tot harddisk in de computer.
ik bedoel met de term dvd kijken gewoon een filmpje kijken.

ik begrijp je gedachte goed over bitrate en opslag heel goed.
maar door beter compressie die er de afgelopen 8 jaar is ontstaan hoeft de bitrate echt niet meer zo hoog te zijn.

en je kan best gelijk hebben dat itunes nl geen series heeft ik gebruik apple tv met een dns proxy. niet bij stil gestaan
Er wordt al 8 jaar lang nagenoeg dezelfde codec gebruikt, met name h264. h265 is pas sinds heel kort klaar en nog lang niet overal gebruikt.

Dat de bitrate niet zo hoog meer hoeft te zijn is een fabeltje. Met de 5 Mbit die je van NetFlix krijgt is het ook met h265 nog geen feest. Dat zou in het ideale geval (en bedenkt dat niet alle gevallen ideaal zijn!) grofweg 10Mbit zijn in vergelijking met h264.

Bedenkt dat Blu-ray nu al 50Mbit biedt en dat digital cinema op de zelfde resolutie en codec tot 250Mbit gebruikt. Daar steekt het magere streampje van NetFlix dus hoe dan ook nogal karig bij af, en dan hebben we het nog niet over de dynamic bandwidth moderation.

Hoe je het went of keert, Blu-ray is dus juist nog steeds het beste wat je kunt krijgen en verre van een techniek voor mensen die de moderne wereld niet helemaal snappen zoals jij het een beetje lijkt af te schilderen.

Sterker nog, ik ben een software engineer en ontwikkel juist de techniek die jij waarschijnlijk pas morgen gaat gebruiken :P En ja, ik heb met mijn team ook high performance streaming software voor servers gemaakt, maar ik en bijna mijn hele team kiezen juist voor blu-ray thuis omdat dat tot op heden zoals al meerdere keren gezegd simpelweg het beste is wat je nu als consument kunt krijgen.

Als blu-ray zich niet verder meer ontwikkeld en download services wel dan zal dat zeker niet altijd zo blijven, maar dat moment is niet vandaag.
en je kan best gelijk hebben dat itunes nl geen series heeft ik gebruik apple tv met een dns proxy. niet bij stil gestaan
Bij Apple is een (DNS) proxy of VPN niet nodig. Je mag de content vanaf elk IP streamen. Je kunt alleen niet betalen met een betaal middel dat is geregistreerd op een Nederlands adres. Ook kun je niet bij de NL iTunes shop downloaden waar daar staan simpelweg geen series.

Dus ik vraag me af hoe je dan betaald bij iTunes met een buitenlandse rekening zonder daar dan bewust van te zijn?
Die discussie ga ik niet met je aan. Dat hè software ontwikkelaar bent wil nog zeggen dat spullen maakt die pas morgen ga gebruiken.

Je kent mijn achtergrond niet en veel software ontwikkelaars werken met bestaande spullen.
Haha, natuurlijk ga je die dingen pas morgen gebruiken omdat we er vandaag nog mee bezig zijn ;)

Tenzij je in ons test team zit of stiekum een van de engineers bent zul je die dingen toch echt pas morgen te zien krijgen :P
Omdat met dvd films bedoeld worden en cd's muziek.

Blu-Ray's heeft geen toegevoegde waarde voor Een tweaker/ veel mensen omdat het gewoon films zijn net zo als dvd alleen met een grotere bitrate waar ze scherper zijn dan dvd.

Als een tweakers film kijkt, vergelijkt hij de bitrate / resolutie en de gebruikte compressie om de kwaliteit te bepalen(1080p op 20mbit op h264) de naam van de drager zegt namelijk niets over de kwaliteit.. Blu-ray is drager en staat los van muziek en films. het is het zelfde als een SD kaart of USB stik of HDD.


Ja,ik beweer dat veel winkels zich moeten aan passen en naar online moeten verhuizen. Mensen willen vermaakt worden in een winkel/ zoeken plezier en geen spullen.


Fysieke films, boeken en muziek zijn echt aan het eind van hun Life cycle

Die zijn tegenwoordig gewoon direct via internet te gebruiken. Met 1 druk en 10 seconde wachten kan iedereen tegenwoordig film kijken. Muziek luisten en boeken lezen. Wat is de toegevoegde waarde van winkel hier.
Niets 1 ze brengen geen vermaak
2 ze zijn lastig want je lang zoeken
3 ze hebben Kennis/geen advies bij alle boeken.
30 man personeel verspreid over 16 winkels is ook echt nog de moeite :(
Dat is twee man per filiaal. Indien fulltime is dat niet veel, maar goed te doen als ik zie hoe het in Veenendaal ging.

Voor de moeite hoeven ze het ook niet te doen, maar het is toch weer 30 man dat niet ineens op straat staat en werk moet vinden in een land waar al niet heel veel banen zijn.
16 winkels en ca. 30 personeelsleden?
Zullen we de "burnout-brigade" maar achter de hand houden dan?
Ik was laatst in de FRS in Alkmaar, in het weekend. Twee man personeel, en twee klanten, waaronder ik. Zo druk hebben ze het niet meer. Ik was overigens ook na 5 minuten weg, want het is allemaal budgettroep wat ze momenteel nog hebben, wat soms nog te duur is imho.
Wellicht dat er boventallig personeel van Boekenvoordeel zelf aan het werk gaat. Er staat niet dat het over 16 winkels in totaal maar 30 personeelsleden zijn.
Waarschijnlijk dit inderdaad!
Inderdaad, met 7 dagen open a 10 uur per dag heb je sowieso 2 man per winkel nodig om het de hele week open te houden, en als er iemand ziek is zit je echt met een probleem. En dan heb je nog niet eens personeel voor de backoffice/bevoorrading enzo.

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat ze uitzendkrachten niet meerekenen, misschien zijn de 30 banen alleen de FTEs met vaste aanstelling. Ik denk dat het dat gewoon is, 1 vaste manager per winkel + wat mensen op het hoofdkantoor, en het verkopend personeel is dan uitzendkracht en niet inbegrepen in die 30. Dat moet haast wel, anders is het gewoon te weinig, lijkt me.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 23:09]

30 personeelsleden houden hun baan, de rest wordt aangevuld met 14 jarig/tijdelijk/uitzendgrut.
30 personeelsleden houden hun baan, de rest wordt aangevuld met 14 jarig/tijdelijk/uitzendgrut.
Ik zie hier inderdaad wel een trend. Veel winkels die zich re-branden naar "outlet" en dan de winkels voornamelijk bemannen met zeer jong grut. Misschien geen 14, maar toch zeker wel 16 of 17.

Kom je in een voorheen gezellig winkelstraat. Staan er 10 winkels leeg, en nog 10 andere zijn een outlet geworden. Slecht verlichte ruimte waar wat dozen met meuk op de grond gekwakt zijn. Loopt eigenlijk geen personeel rond, maar zit alleen een wat verveelde puber achter de kassa die meer naar een telefoon kijkt dan naar de winkel.

Gezellig, echt! :X
Misschien dat hij wel in ziet dat het website-only moet worden :D
Of juist helemaal geen webshop. De marges op de goed leverbare producten zijn hoog, de restpartijen zijn lastig te verkopen via internet en een beetje een Primera-feel (met van die kaarten voor van alles) creëren op internet wordt ook lastig. Bovendien is de concurrentie daar nog veel groter. Als je de goedlopende/niet al te dure winkels behoudt en opnieuw inricht en de andere producten van de nieuwe keten toevoegt heb je veel meer kans op een goede formule dan dat je 'gewoon' een internetwinkeltje opricht dat dingen verkoopt dat honderden andere winkels ook verkopen.
Webshop is altijd wel interessant, puur en alleen omdat het voor een gewone winkelketen relatief weinig extra moeite kost.

Klanten kunnen dan ook nog eens komen kijken naar de producten in je winkels of daar afhalen.

Nee, een webshop is voor een vaste shop helemaal geen slecht idee.
Offtopic:

Ik voorspel dat de cd/dvd markt alleen maar zal krimpen de komende jaren. Substituten als iTunes en online streaming diensten zijn veel gemakkelijker en vaker ook nog goedkoper dan de reguliere alternatieven.

Zie het als het trekken aan een dood paard......
Ik voorspel dat de cd/dvd markt alleen maar zal krimpen de komende jaren.
En de Blu-ray markt dan? Vraag me ook af waarom je die niet noemt...
waarom Blu-ray voor meer dan 20 euro als het ook via netflix/iTunes kan?
Goedkoper en gemakkelijker......
Goedkoper en gemakkelijker......
Nou, omdat downloaden vaak niet goedkoper is?

Veel series die je bij iTunes voor 20 or 30 euro koopt, soms per season, terwijl de Blu-ray ervan 10 euro is?

En omdat de beeldkwaliteit 10x zo goed is als netflix? Wel eens bij Netflix gestreamed met 40~50Mbps? Nee hè?

En omdat je veel series uberhaupt niet hebt bij netflix?

En omdat je als Nederlanders bij iTunes helemaal geen series downloaden kan?

[Reactie gewijzigd door flowerp op 22 juli 2024 23:09]

Ik denk ook inderdaad website-only.
Maar als je kijkt naar wat er verkocht werd vorig jaar was 80% digitaal.
Free Record shop als media-uitgeverij moet als ze echt iets willen een digitaal distributiesysteem ( ik weet zijn er al tal van, maar goed ) maken met eventueel daarbij dus de fysieke exemplaren.

Anders zie ik het slecht in voor FRS :)....
Ja daarom wilt hij ook 16 winkels open houden... |:(
Jammer dat Boekenvoordeel niet bereikbaar is voor commentaar. Ik ben toch erg benieuwd wat hen beweegt om een dergelijk risico te nemen.
Merknaam en klantenbestand kunnen best lucratief zijn. In mindere mate misschien nog de webwinkels. Ik geloof er niet in niet dat ze zich heel druk zullen gaan maken over de fysieke winkels ook al doen ze het nu anders voor komen.
Ik denk dat de merknaam op sterven na dood is. Maar misschien gaan ze inderdaad nog iets doen met de webshops.
free record shop moet lekker verder gaan als webshop, hier is nu toch onderhand wel duidelijk dat er niet veel meer te halen valt.
Dat is er toch al? www.bol.com

Ontopic: Het is nobel om FRS weer overeind te proberen te houden, maar ik gok dat de boekenvoordeel-keten de filialen gebruikt om hun eigen terrein te vergroten.
Beetje raar antwoord, Bol.com is geen FRS hé?
Stel nu dat ze 4 jaar geleden ingezet hadden op een eigen Spotify/Djeezer dienst.... maar nee....
Ja ook handig zeg. Nog een streaming dienst erbij. Zitten Pathe en Videoland niet ook al in die markt?

Met zijn allen lekker low-bitrate meuk downloaden uit een op en top beperkt aanbod wat geschikt is bevonden voor de NL markt. Wat maakt kwaliteit ook uit hè? Wat maakt keuze ook uit?

Helemaal grappig is dat downloads van series op b.v. iTunes vaak een veelvoud kosten aan wat ze op Blu-ray kosten. Dit terwijl blu-ray zo ongeveer 10x mooier is en je het al automatisch lokaal opgeslagen hebt. Ironisch genoeg heb je ook nog eens veel minder regio restricties met blu-ray dan met legaal downloaden.
Anoniem: 378525 2 mei 2014 16:54
Trekken aan een dood paard heet dit, het concept van de FRS is vergane glorie, hoe jammer het ook is.Een webshop zij ik er ook niet van komen. Hoewel de kijkshop het er toch aardig in doet, scherpe priizen en snelle leveringen. Maar om nu de strijd aan te gaan met oa een BOL, dan moet je een verdomd goed verhaal hebben naar de markt.
Trekken aan een dood paard heet dit, het concept van de FRS is vergane glorie
Je bedoeld met concept "fysieke winkel"? M.a.w. zo'n beetje alle winkels moeten maar verdwijnen?

Iedereen zaterdag de hele dag in huis en allemaal lekker alles wat we nodig hebben online bestellen? Het concept winkelstraat en winkel centrum gewoon opdoeken? Voortaan steden die nagenoeg alleen uit woonwijken bestaan?
tegenwoordig koop je ff in de V en D een paar cds in de aanbieding of films.. als je er toevallig langs loopt ofso.
Zon Free Record Shop is gewoon niet meer van deze tijd/overbodig + de crisis maakt het dat mensen nog extra meer downloaden...

maja.. ik verdien zelf ook bijna niets met verkoop van techno muziek die ik zelf maak...... niemand heeft gewoon zin/geld om muziek te kopen. The way it is
Als ik 20 jaar eerder was geboren had ik iets meer kunnen verdienen daaraan ;)

[Reactie gewijzigd door A87 op 22 juli 2024 23:09]

tegenwoordig koop je ff in de V en D een paar cds in de aanbieding of films.. als je er toevallig langs loopt ofso.
V&D heeft ook niet altijd (of zeer beperkt) een CD, DVD en Blu-ray afdeling meer. ;)

[Reactie gewijzigd door Zeror op 22 juli 2024 23:09]

V&D heeft ook niet altijd (of zeer beperkt) een CD en DVD afdeling meer.
Vraag me ook bij jou af waarom je alleen CD en DVD noemt. V&D verkoopt ook gewoon Blu-rays hoor. Waarom "ontkennen" tweakers stelselmatig het bestaan van blu-ray??? 8)7

Ik lees hier al meerdere reacties en iedereen heeft het over CD en DVD, terwijl blu-ray al jaren op de markt is en de schappen er vol mee staan. Maar op de een of andere reden doet de tweaker die toch beter geinformeerd zou moeten zijn alsof het niet bestaat.
Vraag me ook bij jou af waarom je alleen CD en DVD noemt. V&D verkoopt ook gewoon Blu-rays hoor. Waarom "ontkennen" tweakers stelselmatig het bestaan van blu-ray??? 8)7
Blu-ray hoort er natuurlijk ook gewoon bij. Was die alleen vergeten te noemen. :P
Proberen ze het record voor het meeste aantal faillisementen van een keten te breken ofzo? ;)
't Is misschien jammer, maar de tijd van de FRS is gewoon voorbij (ja, al een tijdje eigenlijk).
Dat constante weren van vooruitgang met deze keten. FRS is done. Beter gaan de medewerkers solliciteren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.