Samsung brengt goedkoop 4g-toestel uit met Renesas-soc

Samsung heeft een variant gepresenteerd van zijn Galaxy Core-smartphone met ondersteuning voor 4g. De Galaxy Core LTE heeft hetzelfde 4,5"-scherm met een resolutie van 960x540 pixels en draait op een soc van de Japanse fabrikant Renesas.

De Renesas MP5232-soc heeft twee Cortex A9-cores op 1,2GHz en een PowerVR SGX544-gpu, bijgestaan door een werkgeheugen ter grootte van 1GB. De telefoon heeft ondersteuning voor 4g met een maximale snelheid van 150Mbit/s en beschikt over ondersteuning voor dc-hspa, dat op 3g snelheden mogelijk maakt tot 42Mbit/s. De telefoon beschikt verder over wifi via de b/g/n-standaarden, wifi direct en bluetooth 4.0.

Het 4,5"-scherm van de Core LTE is een lcd. De telefoon beschikt verder over een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een frontcamera met een maximale resolutie van 640x480 pixels. De accu heeft een capaciteit van 2100mAh.

De Core LTE komt snel uit in onder meer Europa, maar of het toestel net als de originele Galaxy Core ook in Nederland uitkomt, is onbekend. Ook de adviesprijs is niet duidelijk, maar gezien de specificaties zal die tussen 180 en 300 euro liggen.

Samsung Galaxy Core LTE/4G Samsung Galaxy Core LTE/4G Samsung Galaxy Core LTE/4G

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-02-2014 • 16:17

54 Linkedin

Reacties (54)

54
50
19
0
0
21
Wijzig sortering
Niet lelijk maar wel een duur prijsje voor die Specs. ik noem 300 euro namelijk niet goedkoop ;)
Is ook niks meer dan een speculatie van tweakers, daarbij zeggen ze niet 300 euro maar tussen de 180 en 300 euro :) En dan gaat het nog om een adviesprijs ook, die meestal 10~20% hoger ligt dan de daadwerkelijke verkoopprijs (in geval van Samsung)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 februari 2014 16:25]

Maar goed de aanname van deze bedragen zijn hoog. Zeker voor die specs ;)
je zal het wrs al snel voor 200 euro kunnen kopen. wel mooi dat samsung 1 Gb RAM in hunn mindere toestellen stopt, dat heb je tegenwoordig echt wel nodig. zeker met toutchwitz erbij
Echt old school design. Ik vind het wel wat. Het uiterlijk dan. 4G gan we voorlopig hier in Indoland op mobiele netwerken nog niet zien denk ik. Wel al dongels voor PC en laptops. Inventief zijn ze wel hier.

Edit: Een prijs kan niet duur zijn ;) Wel hoog,

[Reactie gewijzigd door HMC op 17 februari 2014 16:46]

En dan kijk je nog tegen een limiet of belachelijke fup...

4G Is een mooie techniek, alleen halen we er op dit moment weinig uit. Net zoals bij supercars, 600pk alleen je koppeling en je banden gaan kapot na een paar keer optrekken.
Van mij mag het minder snel maar wel met meer verbruik.
Dat is ook de reden dat ik niet naar 4G wissel. Ik verbruik per maand 100 MB van de 250 MB die in mijn bundel zitten. De rest is via WIFI. Voor internetbankieren, Whatsapp, e-mailen en af en toe iets opzoeken is 3,6 Mbit op 3G ruimschoots voldoende.

Het is niet zo zeer dat 4G toestellen veel duurder zijn of zo. Mijn volgende toestel zal beslist ook over 4G beschikken omdat de techniek nu eenmaal niet stil staat, maar ik ga er niet extra een nieuwe telefoon voor kopen omdat mijn S3 geen ondersteuning heeft voor dergelijke verbindingen.

Als providers willen dat ik actief gebruik ga maken van 4G, zullen ze limieten af moeten schaffen. Aangezien dit jaar een eind moet komen aan roamingkosten, zie ik dit nog niet gebeuren dat we écht onbeperkt kunnen internetten.
daar ben je zelf bij, ik heb 4gb in mijn bundel voor 2,50 per maand krijg ik toegang tot 4g maar omdat door een foutje van de pricewatch mijn telefoon toch geen 4g blijkt te hebben (leuk als men niet aangeeft dat het eu model geen 4g heeft)... heb ik die bundel uiteindelijk uit gelaten...

punt is 4g gaat over een lagere frequentie en aangezien je er vanuit mag gaan dat ze al hun masten uiteindelijk met 4g zenders uitrusten kun je op je vinders natellen dat je beter berijk zult hebben, want de golven dragen verder.

komen we bij het uiteindelijk punt, als 4g te snel voor je is, moet je dat softwarematig aanpassen,
een foutje in de pricewatch is menselijk ;) je had ook de info kunnen controleren bij de fabrikant op de wesbite, dan was je in iedergeval goed geinformeerd.
tevens kijk je, lijkt mij, de specificaties nog eens na op de site waar je toestel koopt. is ook nog wel eens handig.
Niet lelijk maar wel een duur prijsje voor die Specs. ik noem 300 euro namelijk niet goedkoop ;)
Verwacht maar iets tussen de €200 en €250,- . En ook al zal de adviesprijs dan €250,- zijn, na twee maanden heb je 'em dan al voor €200,-
pricewatch: Samsung Galaxy S III 16GB Blauw

Galaxy S3 (16GB) voor € 285. Lijkt me sterk dat Samsung € 300 gaat vragen.
Telefoonverkoper mode: "maar dat kun je toch niet vergelijken, dat is een oud toestel, dit is een nieuw toestel, deze is echt wel veel beter" en dan in gedachten "voor mijn marge". ;)
wie zegt dat elke telefoonverkoper met marge werkt?
is een hele slechte aanname op deze manier...
Telefoonverkoper mode: "maar dat kun je toch niet vergelijken, dat is een oud toestel, dit is een nieuw toestel, deze is echt wel veel beter" en dan in gedachten "voor mijn marge". ;)
Denk dat de verkoper je liever een toestel van 285 euro verkoopt dan een toestel van 200 euro.
Die S3 heb ik ook (fijne telefoon)
hij beschikt helaas niet over 4g. de 4g versie van de s3 is flink duurder.
misschien beter vergelijkbaar met de s4 mini
Ligt eraan wat je wilt. Ik heb een bundel van 250 MB waarvan ik er amper 100 gebruik. Rest gaat over WIFI. Ik mis 4G in ieder geval niet; heb ook de blauwe S3.
Dan is dit toestel niet veel voor jou nee..

Voordeel van dit toestel is: "goedkoop" EN 4g.
Het zit hem in het 4G Gedeelte wat het interessant moet maken voor een bepaalde groep, deze kopen liever dit toestel dan een s3 die niet op de 4g kan.

Je kan pas iets missen als je het niet meer hebt, zodra mijn tel overspringt van 4G naar 3G/h+ dan is dat om te gieren.
want dat merk je met ?
Ik bedoel maar alle apps die ik gebruik (waaronder streamen) werken gewoon supernetjes op hspa+....
Om eerlijk te zijn is 4G op het moment een leuke verkooppraatje en zijn de gebruikers die het echt nodig hebben op een hand te tellen, tuurlijk is het handig als je grote bestanden continu heen en weer zit te sturen maar voor de gemiddelde gebruiker die een beetje zit te whatsappen en facebooken kun je niet echt "om te gieren" noemen ?!
Ow de enige app die ik gebruik is gmail en whatsapp, hier merk je inderdaad vrijwel geen verschil in (ja mails worden sneller binnen gehaald) en zo nu en dan remote desktop (deze groep is inderdaad op 1 hand te tellen, maar met 3g/h+ werkt het beroerd vergeleken 4g)
Ik kijk regelmatig in mijn pauzes op Tweakers of game sites, en je merkt wel degelijk dat er geen laad tijden meer zijn.

Met 4G merk ik geen verschil of ik nu thuis op de wifi zit of buitens huis zonder wifi. Met 3G stoorde ik me er vaker aan dat websites niet of langzaam geladen werden.
De groep die internet pagina's bekijkt op de telefoon is denk ik toch wel redelijk groot (niet op 1 hand te tellen in ieder geval).. En die zullen stuk voor stuk het verschil merken tussen 3/3.5g en 4g..

Afgelopen zondag heb ik helaas weer 3g moeten ervaren onderweg naar Zandvoort, zat op een forum te kijken en het was echt wennen dat je moet wachtten eer de pagina volledig geladen is, het back to stone age gevoel..

Ook YouTube (streamen dus) is opvallend beter op 4G ipv h+ (bij h+ moet je echt geluk hebben dat je dicht bij de mast zit wilt het perfect werken), zodra ik het 4G logo op me tel heb staan weet ik zeker dat het probleemloos werkt.

4G is echt niet gemaakt voor de mensen die op 1 hand te tellen zijn, de groep die er betere ervaringen uit haalt zal groter zijn dan de groep die zoals jou praat (aldus: de gemiddelde gebruiker¿?)

Wat jij verteld kreeg ik ook om mijn oren toen ik de 1mb downstream kreeg en de meeste nog op 512k zaten (ja waar heb je dat voor nodig??),ADSL heel wat jaartjes terug, haha om te gieren inderdaad!

Jij zult je mening zeker weten aan passen wanneer je een weekje op de 4G hebt doorgemaakt, nogmaals je weet niet wat je mist als je het nooit gehad hebt.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 18 februari 2014 08:57]

tuurlijk is het sneller, maar webpagina's bekijken (waarbij je gelijk hebt dat dat een van de bezigheden is van de overgroote meerderheid) is geen heavy usage, dat doe ik ook continu maar als een pagina "niet of langzaam geladen" wordt dan ligt het echt niet aan 3G maar dan heb je gewoon geen bereik... Oftewel, ligt echt niet aan de bandbreedte...
Je kan gerust alle zwaarste webpagina's laden met een 5 mbit verbinding (wat ik bijv heb met een H+ verbinding gebaseerd op speedtest.net)....
Dat sneller fijner kan zijn geef ik meteen toe, maar je liet het klinken alsof 3G niet te doen is maar dat is natuurlijk ver overdreven...
Ziet er goed uit. Ik zit eigenlijk op een 4g versie van de Motorola Moto G te wachten, maar dit zal ook wel voldoen denk ik. :)
Er komt binnenkort waarschijnlijk een 4G versie van de Moto G uit, volgens geruchten.
De oorspronkelijke Galaxy Core heeft een kleiner scherm en een lagere schermresolutie (4.3 inch; 480x800 pixels), in tegenstelling tot wat het nieuwsbericht doet beweren.
Samsung blijft maar vasthouden aan hardware buttons terwijl screenbuttons de trend is.
ik heb toch liever hardware buttons omdat je anders een deel van je scherm mist :)

want de ruimte waar dan oorspronkelijk de hardware buttons zouden zitten blijft gewoon open dus het formaat veranderd niet, tenzij een fabrikant het voor mekaar krijgt om deze ruimte weg te werken hou ik het op hardware buttons.
Zo te zien is er maar 1 hardware knop (de middelste), die twee ernaast zijn capacitatieve toetsen.
Uiteindelijk dus nog steeds 3 hardware knoppen. 1 fysieke & 2 capacitieve.
Yeey een nieuwe telefoon van samsung! Ze hebben we al zo weinig
EDIT: vraag me echt af hoeveel modellen ze hebben

[Reactie gewijzigd door Lazzzx op 17 februari 2014 16:22]

Volgens mij was het iets van 90 galaxy's
Anoniem: 449164
@Lazzzx17 februari 2014 16:27
Er staan er 243 in de pricewatch, maar dat zijn ook alle kleuren en dumbphones.
Op 4g dan na is dit echt precies hetzelfde als de galaxy s2.
Dit is gewoon niet interresant in vergelijking met de Huawei ascend g700 en de Motorola moto g mits deze rond de 150 euro verkocht zal worden.
Een Moto G conccurent? Ik ben benieuwd, maar meer dan 199 zou deze toch niet mogen kosten?
dus eigenlijk is het een Galaxy Express 2...
al was dat een beter toestel, met betere specs.
Hoort renesas niet bij NEC? Ik dacht altijd dat NEC de overkoepelende organisatie was, blijkbaar niet?
Nope. Renesas was Mitsubishi en Hitachi combo die later NEC kochten
Met alle telefoonchip fabrikanten die elkaar al op leven en dood beconcurreren (Mediatek, Qualcomm, nVidia, Samsung, Intel) is het eigenlijk verrassend dat een (niet heel spannende) Renesas chip ineens opduikt in een (niet-Japanse) smartphone.
Met alle telefoonchip fabrikanten die elkaar al op leven en dood beconcurreren (Mediatek, Qualcomm, nVidia, Samsung, Intel) is het eigenlijk verrassend dat een (niet heel spannende) Renesas chip ineens opduikt in een (niet-Japanse) smartphone.
Samsung heeft dit wel vaker gedaan. Er is ook een Samsung Galaxy Ace 3 met een Broadcom chip.

Helaas is de software ondersteuning voor dit soort buitenbeentjes vaak wat minder. En dan nog is de vraag hoe goed deze Renesas soc presteert. LTE klinkt goed maar de rest van de specs zijn erg 2011
En het is nog verrassender, omdat Renesas de afdeling die deze chip heeft ontworpen al heeft verkocht aan Broadcom. Renesas had die afdeling een paar jaar terug overigens van Nokia overgenomen dus veel Japans zal er aan het ontwerp niet zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee