Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 66 reacties

Microsoft heeft een update voor zijn Surface Pro 2 verwijderd, na meldingen van gebruikers dat de accuduur van de tablet sterk terugliep na het doorvoeren van de nieuwe firmware. De update zal pas in januari opnieuw worden uitgebracht.

Op 10 december bracht Microsoft updates uit voor zijn Surface-tablets. Een patch voor de Surface Pro 2 moest onder andere verbeteringen op gebied van stabiliteit en de slaapstand-activatie bij het dichtklappen van de cover brengen. In plaats daarvan kregen veel gebruikers errorcode 80070490 voorgeschoteld bij de installatie.

De melding leidde tot veel klachten, maar volgens Microsoft verliep de installatie wel degelijk correct en werd de errorcode onterecht getoond. "Als je dit errorbericht hebt gekregen, raden we je aan om naar apparaatbeheer te gaan en bij de firmware-geschiedenis te kijken of de laatste update is geïnstalleerd", liet Microsoft aan WinBeta weten.

Toen ook nog veel gebruikers aangaven dat de accuduur van hun Surface Pro 2 sterk was verminderd na het doorvoeren van de firmware-update, besloot Microsoft de uitrol stop te zetten. "We werken eraan om een alternatief updatepakket uit te brengen na de vakantie", schrijft Microsoft op het Surface Pro 2-forum.

Microsoft Surface Pro 2

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (66)

patch notes:
December 2013 update

Improved system stability, including when minimizing full screen games.
Updated Wi-Fi driver for improved wireless display and connectivity with wireless access points.
Improved Surface Cover interaction including power-saving sleep functionality.
Color fidelity improvements for all applications.
Optimized two-finger trackpad use.
Enhanced audio experience when connected to a Display Port 1.2 device.

November 2013 update
No product updates were released for Surface Pro 2 in November.

October 2013 update
Performance optimization for Touch Cover 2 and Type Cover 2.
Battery life improvements.
System performance and stability improvements.
Wi-Fi network performance improvements.
"Updated Wi-Fi driver for improved wireless display and connectivity with wireless access points.
Improved Surface Cover interaction including power-saving sleep functionality."
Is er toevallig bekend of dit ook naar de Surface Pro 1 komt?
Vooral de Wi-Fi driver van de Pro 1 zuigt, maar ook de sleep functionaliteit i.c.m. de covers is welkom. Nu moet ik nog expliciet m'n Surface met de knop in standby zetten om te voorkomen dat 'ie aan kan springen als de touch cover iets te hard wordt dichtgeklapt.
Denk dat ik die laatste nog niet heb, maar daar kan ik natuurlijk wat aan doen...
Juist die twee lijken het probleem op de SP2 nu te veroorzaken.

Overigens heeft SP2 een andere wireless chip en andere chipset, dus de kans is niet groot dat deze veranderingen ook naar de SP1 komen.
Hopelijk wordt snel iets aangedaan zeker voor mensen die een gekocht hadden.

Ik ben bang dat het hoe meer complexe systeem des te grotere kans voor fouten en ik ken geen enkele fabrikant of software ontwikkelaar waar het 100% foutloos is gegaan. Als ze maar snel oplossen voor gedupeerde. :)
Op zijn vroegst pas in januari:
To ensure the best experience for our customers during the holiday season, we have taken steps to remove the update for Surface Pro 2 that was previously published through Windows Update on December 10th, 2013. We are working to release an alternative update package after the holidays. (link)
Na iedere keer dat het scherm zwart gaat en uit standby komt geeft deze standaard 100% aan. Het bericht dat de accu verslechterd is, is niet geheel correct.

Het probleem zit hem in het feit dat na de update de surface de batterij capaciteit ziet als 22K in plaats van de reguliere 44k. De volgende truc kan dit (tijdelijk) oplossen:

1. Shut down.
2. Hold vol + and power button for 15 sec. Surface logo may flash etc. but don't let go for 15 sec.
3. Let go of both buttons
4. wait 10 secs.
5. Press power button to start up
.

Door bovenstaand probleem lijkt het al snel alsof de batterij minder lang mee gaat maar ik zelf haal nog zo'n 8 uur als die direct van de oplader komt (de resterende accutijd blijkt nog wel te kloppen).Dit is geen noemenswaardig verschil als voor de update.

[Reactie gewijzigd door A-Vu op 19 december 2013 17:43]

Kerst is altijd tricky periode waarin veel mensen (US en europa) vrij zijn, dus zal idd wel na de kerst zijn dat er een update uit komt :)
Ze schijnen in de vakantie gewoon door te werken bij Microsoft.
We are working through the holidays to deliver a fix for the small number of customers that have experience decreased battery life and booting/sleeping problems as a result of the December update. We took the update down to prevent additional customers from ending up in this state. All hardware failures, none of which are known to be caused by the December update, are being handled promptly through our warranty exchange policy.

The UEFI firmware that we released in the December update prevents some devices from entering sleep mode (and other low power states) properly during periods of inactivity. In order to release an updated version of the UEFI firmware we need to test the new version with the other drivers in the set to make sure we are not releasing yet another unknown state to customer machines. We certainly feel your pain and assure you that we are doing everything possible to make this right, as quickly as we can. (link)
Ik heb een weekje een surface rt gehad, maar het viel me wel heel erg tegen hoeveel updates er uit komen. Stiekem maak je toch een vergelijking met ipad, welke zelden met updates komt.
Je hebt het een week gebruikt en je kreeg teveel updates?
En verder werkte het niet?
IOS is inmiddels met versie 7 bezig en MS met versie 2, maar dus ook Apple komt regelmatig met updates na release van een nieuwe versie.
Ik ben hier het helemaal mee eens..

In 1 week kun je niet ondervinden hoe en wat allemaal werkt..

Even paar dingetjes:

1. Microsoft begint nu pas met AIO/Tablet te werken, terwijl apple al een paar jaar mee bezig is.
2. Apple zit met iOS 7 al op 7.0.4 (http://www.iosday.com/)

3. Omdat apple dus al jaren ervaring heeft, moet microsoft nog veel moet leren en winnen op dit gebied, en ik vind het niet slecht van microsoft dat ze ook toegeven aan de mensen dat ze fout hebben gezeten (en er naar luisteren) + dat ze de update ook weer terug nemen zodat ze er naar kunnen kijken.

Sommige bedrijven komen pas maanden later met een excuss en duurt het nog maanden voor dat het wordt gefixed.

Verder rest heb ik geen Surface 2 dus ik weet niet hoe dat werkt en de accuduur is, maar ik hoop voor de mensen dat het snel is opgelost

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Soundstorm2010 op 19 december 2013 15:49]

Omdat apple dus al jaren ervaring heeft, moet microsoft nog veel leren en winnen op dit gebied
Wat een grap. Microsoft nog veel leren op het gebied van Operating System software? 8)7 De Surface Pro 2 is een Intel Based x86 device waar gewoon de x64 versie van Windows 8.1 op draait. Microsoft maakt al sinds 1985 Operating Systems.

Apple maakt OS software sinds 1984. Dus je statement slaat kant nog wal.

Iedere software fabrikant maakt fouten. En ja, daar valt jou heilige Apple ook onder. Hoe vaak T.net al niet artikelen heeft gepost over fouten in iOS en OSX. Daar zit echt geen verschil in in vergelijking tot Microsoft hoor.

[Reactie gewijzigd door LCP op 19 december 2013 15:55]

Hoe kom je daar nu bij?
Haal je niet wat Surfaces door elkaar?

De Surface Pro 2 heeft een Haswell i5-4200U (4e gen) aan boord. Die is 64 bit.
bron

En daarnaast kan je geen 64 bits programma`s op een 32 bits processor draaien, andersom wel.
Ik ben benieuwd naar jouw bron hoe dat wel kan. ;)
Imo grote onzin die je loopt te verkondigen maar als jij het wel kan heb je de holy grail in handen.......waarom dan nog 64 bits processoren kopen of maken?

De ervaring van Apple die Soundstorm2010 bedoelt slaat op iOS voor tablets en telefoons.
Daar heeft MS nog wat in te halen, waar ze snel en goed mee bezig zijn imo.

En ik denk dat je eigenlijk op Gabba25 doelde met "jouw heilige Apple" ?

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 19 december 2013 17:43]

Hij bedoelt x86 als tegenhanger van ARM, niet als x86 als tegenhanger van x86-64. ;)
Hij schrijft nochtans;
"De Surface Pro 2 is een Intel Based x86 device waar gewoon de x64 versie van Windows 8.1 op draait."

Dan kan je de RT bedoelen natuurlijk.........maar dat lees ik toch anders.

Daarnaast;
De ARM based processoren hebben al een "jaren" een x64 instructieset.
Dus daarmee zijn de ARM based devices x64 based.

(alleen met de ARMv8instructies)

Je kunt nu eenmaal geen x64 software op een x86 based device draaien.
Dus op de RT met tegra 4 met cortex -A15 op Armv7-A, draait Windows Runtime(RT) speciaal gemaakt voor ARMbased devices.
Daarom kan je geen gewone software er op draaien, geen x86(alle Win32 is voor x86) en al helemaal geen x64.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 19 december 2013 19:14]

Ja. Dat klopt toch ook. De Surface Pro 2 gebruikt x86 en draait op een x64 versie van Windows. Jij verwart een register met een instructieset. Hij bedoelt hier x86 als in een tegenhanger van ARM. 16-bit, 32-bit (ook wel x86 genoemd, degene waarvoor jij wat hij zegt aanneemt), 64-bit (x86-64), etc. Zijn daar registers van de x86 instructieset. En als je het nog niet begrijp, kan dit nog wat verduidelijken: http://en.wikipedia.org/wiki/X86#x86_registers.
Volgens mij haal jij wat door elkaar. Lezen is ook een kunst.
Haal je niet wat Surfaces door elkaar?
Nee, want ik heb het over de Surface Pro 2, niet over de Surface 2
De Surface Pro 2 heeft een Haswell i5-4200U (4e gen) aan boord. Die is 64 bit.
Dat zeg ik toch? -->
De Surface Pro 2 is een Intel Based x86 device waar gewoon de x64 versie van Windows 8.1 op draait.
En dan
En daarnaast kan je geen 64 bits programma`s op een 32 bits processor draaien, andersom wel.
Ik ben benieuwd naar jouw bron hoe dat wel kan.
Ik zeg nergens dat dat kan. Wel eens gehoord van de x86 instructieset?

|:(

[Reactie gewijzigd door LCP op 19 december 2013 18:52]

Point taken.
Maar dan nog is het imo x86-x64 based, waar de x64 versie van windows 8.1 op draait.
De x86 is vanwege backwards compatiblity behouden en gegroeid naar x86-x64.
Net zoals W8.1 eigenlijk NT6.3 is vanwege die backwardse compatibility.

Dat zeg ik toch? -->
Jij zegt dat de x64 versie van Windows 8.1 er op draait, niet dat er een x64 processor inzit.

Op een x86 based kan je geen x64 software draaien, alleen Win32 software die x86 based is. ;) (Mits het geen x86-x16 is natuurlijk)

Maar je hebt gelijk, een Audi (100) is een Audi (TT) is een Audi (A8). ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 19 december 2013 20:14]

Akkoord :D
Bedoelen we gewoon hetzelfde :P
"Apple maakt OS software sinds 1984."

Uit Wikipedia: "Apple Computer licensed a more full-featured (but also much slower) BASIC from Microsoft soon after the Apple II was released in 1977, introduced some tweaks, named it Applesoft BASIC, and included the second version of it in the ROMs of the Apple II Plus, which was released in [1979]."

Daarvoor gebruikten ze Integer BASIC.

Bron(nen):
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_(technology_company)
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft
IOS is inmiddels met versie 7 bezig en MS met versie 2, maar dus ook Apple komt regelmatig met updates na release van een nieuwe versie.
Ja, want beide OS'en kwamen tegelijkertijd op de markt en er zat zeker geen jaren tussen |:(
Ja ze kwamen tegelijk op de markt, de 7e versie van iOS en de tweede versie van W8.

Apple is zijn platform dus al jaren aan het fijntunen en uitbreiden, Microsoft is daar pas twee jaar mee bezig met een nog verdere integratie van OSen dan Apple.
Dat jouw mening is dat alles dan hetzelfde moet zijn en hetzelfde moet kunnen is iets anders, Windows 8 is jong en groeit.......dat kun je accepteren of je moet naar de concurrent die schijnbaar wel alles foutloos kan in jouw optiek.
(Tot je dat gebruikt en daar ook bugs in blijken te zitten, zelfs na 7 versies, en je ook update op update krijgt. ;) )

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 19 december 2013 16:22]

een beetje een vreemde reactie, ik zou het namelijk leuk vinden als men veel updates doet aangezien dat betekent dat men het apparaat blijft verbeteren en optimaliseren.
of wou u eerder een sneer geven naar het functioneren van het apparaat zonder updates.
Je kan het ook andersom bekijken. Iets wat "goed" werkt hoef je niet constant te updaten. Een sneer is het niet, meer een teleurstelling. Ben altijd wel fan geweest van MS, maar zo gaan ze terrein verliezen.

Aan de andere kant is een beetje concurentie ook wel gezond voor MS:
http://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U
Iets wat "goed" werkt hoef je niet constant te updaten.
Please, step into the world of reality..............

Alles wordt geupdate, constant. Wake up! ;)

En wat een 7 jaar oude uitspraak van Ballmer van doen heeft met dat de update van de Surface is teruggetrokken en concurrentie voor MS snap ik ook niet.
Het feit dat je veel updates krijgt is in mijn eigen juist positief. Bij apple moet je wachten tot er weer een grote update ronde voorbij komt (een 7.0.* versie of zelfs een 7.* versie). Terwijl je bij microsoft producten meer kleine patches krijgt waardoor dus voor 1 specifiek probleem sneller een oplossing gemaakt en uitgebracht kan worden,
naja windows rt is in vergelijking tot iPad een stuk korter op de markt . daarbij gebruik je dat ding een week dan heb je mss net een week getroffen dat je wat meer updates krijgt . als je net in zon periode zit bij de iPad dan krijg je ook meer updates . daarbij is het opzich goed om een update te krijgen als dat nodig is . updates zijn er ook om bugs te fixen etc . dat is beter als dat je bugs heb en die laat je een jaar zitten tot de jaarlijkse update een keer uit komt. dus ja dat er updates komen is alleen maar positief.
De voorbije weken zijn er anders vaak genoeg updates voor iOS 7 uitgekomen. Daarbij is het een slechte vergelijking aangezien Microsoft updates verspreid die niet de eerste updates bevatten, terwijl Apple dat wel doet. En het is dan ook logisch dat je updates krijgt in de 1ste week op de Surface RT, je loopt al meer dan een jaar achter dan.
Dat de iPad zelden met updates komt kan ook wel als nadeel worden opgepakt.
Microsoft fixed heel snel kleine problemen in windows, terwijl Apple zoiets heeft van 'dat komt nog wel'.
De bug met exchange in iOS7 heeft bijvoorbeeld erg lang geduurd, mede omdat er meerdere fixes in de update van Apple zaten. Microsoft had dat gewoon in de reguliere patch Tuesday op kunnen nemen.

Overigens kan er dus in een week tijd maar 1x een update moment zijn op een Windows RT, gezien die meedraaid in de patch Tuesday. Tussentijds komen er nauwelijks updates uit.
En met de surface rt win 8.0 naar 8.1 ging het ook niet goed. Dus het komt over dat MS toch niet alle patches en upgrades goed testen.
Want zowel iOS als Android hebben nog geen foute versies in de wereld rondlopen (hoe denk je dat het komt dat we in 1,5 maanden tijd van iOS 7.0.0 naar 7.0.4 zijn gegaan, of Samsung Galaxy S3 naar Android 4.3, anyone?).
Ik dacht omdat die Surface tablet MS proprietary hardware was, stabieler zouden zijn dan normale windows tablets. Of zijn er zoveel verschillende versies van de Surface Pro?

Misschien moet alle MS-medewerkers dan maar verplicht over op de Surface Pro, zodat het extra goed getest wordt.
"Bij Apple gebeuren zulke dingen ook" is geen argument in het voordeel van MS. Dat is gewoon roddelen over Apple en heeft niks te maken met logische onderbouwing.
Er wordt zeker wel getest. Ik denk dat zoiets eerder te maken heeft met de variatie van configuratie van surfaces en eventuele applicaties en services die er bovenop draaien. Dat kan ervoor zorgen dat er sterk wisselende (gebruikers)ervaringen zijn.
De Surface2 is JUIST 1 apparaat, beetje ala Apple (http://www.microsoft.com/...nl/products/surface-pro-2) met ARM-chip.

Oftewel je zou verwachten dat ze de verkortte levensduur wel konden zien aankomen, ik heb nog nooit bij Apple producten gehoord dat de accuduur tegenvalt door 'verschillende applicaties' erop.
"Als je dit errorbericht hebt gekregen, raden we je aan om naar apparaatbeheer te gaan en bij de firmware-geschiedenis te kijken of de laatste update is ge´nstalleerd"
Ben ik de enige die dit hilarisch vindt? Waarom doet die update dat niet vanzelf als voorbereiding?
Ook bij Apple heb je soortgelijke problemen gehad.

http://www.nbcconnecticut...ions/LWRD--231684671.html
https://discussions.apple.com/message/23278294#23278294
https://discussions.apple.com/thread/5329381
https://discussions.apple.com/message/23509265#23509265


Mensen die roepen dat ze het belachelijk vinden dat er problemen ontstaan na een update, hebben geen kaas gegeten van software maken. Je kunt niet alles uittesten.

[Reactie gewijzigd door DaDolce op 19 december 2013 15:03]

Ben helemaal met je eens, zullen echt wel goed test methodes hebben die gewoon bijna altijd volstaan, maar foutjes kunnen er bij iedereen wel eens doorglippen, net wat je zegt mensen die beweren dat niet getest word of dat fouten niet kunnen als je test weten niet waar ze over praten.

Kan natuurlijk wel alles nog veel en veel beter testen, maar ook dat zal nooit 100% garantie geven, en dan kost het vele male meer geld en hele veel tijd, en zult heel vaak alles zo grondig voor niks testen. Want gelukkig gaat het 99, x% van tijd nu ook al goed met de huidige test methodes, voor die 0,x% zou je dus heel veel geld moeten neerleggen en wij waarschijnlijk veel langer moeten wachten.
Het gaat hier over de Surface pro 2, die heeft geen arm-chip. De pro heeft wel degelijk een aantal verschillende configuraties. De verschillen zijn echter minimaal. De ge´nstalleerde applicaties kunnen natuurlijk een update wel dwars zitten, juist omdat ze zo kunnen verschillen. De update zelf zal in bepaalde situaties wel fout gaan, waardoor er een negatieve invloed is op de accuduur. Dat is niet goed genoeg getest, maar misschien komt de fout alleen naar voren in bepaalde situatie die niet in het test protocol staat. Hoe dan ook, het gebeurt wel meer dat een update niet goed is. Of dat bij Apple gebeurt weet ik niet, ik heb geen Apple. Eigenlijk vermoed ik dat ook Apple wel eens een update uitbrengt waar een fout in zit. Er worden immers altijd wel fouten gemaakt.
Hier nog een gedetaileerdere beschrijving van het probleem:
This is related to part of the firmware update that went out in December for Surface Pro 2. The behavior appears to be limited to the battery level reporting mechanism (battery gas gauge) in that the battery will continue to charge and discharge properly. The error is in the reporting of the remaining charge level and having that accurately reflected in the UI.

We will resolve this behavior with a future firmware update that will be coming soon.
Het gaat hier over de Surface Pro 2 en die is volgens mij niet met ARM chip.

Denk dat jij de enigste bent die dat hilarisch vindt. Er wordt gezegd dat, als je bij de installatie een foutmelding krijgt, je kan controleren dat de update toch correct is ge´nstalleerd. Je doet iets en dan kijk of je naar het versie nummer. Wat is daar hilarisch aan.
De update kan het moeilijk doen als voorbereiding aangezien je achteraf moet kijken of de update ge´nstalleerd is.

Apple geen tegenvallende accu duur ? Dacht dat met de laatste iphone er ÚÚn en ander was met de accu duur
Was dat niet bij het uitbrengen van de iPhone 5, volgens mij was dat meer, dat het toestel minder lang meeging op een charge bij introductie dan verwacht, dat hebben ze verbeterd door software patches.
Ben ik de enige die dit hilarisch vindt? Waarom doet die update dat niet vanzelf als voorbereiding?
Hilarisch zou ik het niet noemen. Normaal gesproken zou je een bevestiging moeten krijgen dat de installatie gelukt is, echter krijg je in sommige gevallen blijkbaar errorcode 80070490. Alleen als je dat hebt moet je genoemde handeling uitvoeren om te controleren of de update gelukt is.
Apple is niet heilig, ook bij hun komt het wel eens voor dat na een update de accu sneller leeg gaat, zoals recent met de update naar iOS7
als je het goed leest is het de pro versie die kan .EXE draaien en je weet nooit wat mensen dan draaien op hun systeem.

bij de RT versie heb je net als bij Apples ipads een gesloten aantal applications en mogelijkheden.
je hebt het over iets heel anders . de arm chip surface draat windows rt en dit stuk gaat over de update van de pro 2. dat zijn dus 2 verschillende dingen he :) en de pro heeft dus verschillende configuraties . i3 i5 of i7 . 32 64 128 of 256 mb geheugen
daar zit dus wel verschil in. daarbij kun je een surface pro niet vergelijken met een apple. apple is een tablet surface 2 is een tablet . maar de pro is in feite een laptop in de vorm van een tablet want je kunt daar gewoon een desktop os op draaien . waar het bij de rest puur draait op apps uit een appstore. dus ik vind het nog steeds een beetje vreemd dat mensen de surface pro vergelijken met een iPad want dat is appels met peren vergelijken . en ja dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren , dat heb je bij elke fabrikant en ja ook apple heeft in het verleden te maken gehad met dit soort dingen en met apparaten die problemen hebben . dat is echt niet iets waar alleen ms mee te maken heeft he.
De Surface Pro 2 heeft maar 1 processor voor alle varianten (een Haswell i5). De enige variatie qua hardware is het ram en de grootte van de ssd. Voor de rest zijn ze allemaal gelijk.

Verder mooi dat Microsoft redelijk snel op reageert en waarschijnlijk na hun vakantie periode een patch zal vrijgeven.
Maar ze kunnen niet elke app (combinatie) testen natuurlijk.
Zeker Win8 (niet-RT) kan van alles bevatten buiten de appstore om ook.
Het gaat hier over de Surface Pro 2 en niet de Surface 2.
Want Microsoft is zeker in staat om alle mogelijke configuraties te testen! /s

Als je een ontwikkelaar bent (ik weet niet of je er een bent) zou je in principe moeten weten dat dit veel gecompliceerder ligt.
Want Microsoft is zeker in staat om alle mogelijke configuraties te testen! /s
Uh, ja?

Het gaat hier niet over alle Windows PC's maar over de Surfrace Tablets. Daar zijn er niet bijzonder veel van. Die zijn overigens ook van MS zelf en die hebben ze dan ook zeker wel een paar staan.

Dus ja, die zouden ze gemakkelijk op alle configuraties kunnen testen.
Het is niet zo simpel als je denkt hoor.
Als je een ontwikkelaar bent (ik weet niet of je er een bent) zou je in principe moeten weten dat dit veel gecompliceerder ligt.
Ik ben zelf ook ontwikkelaar.
60% van mijn tijd gaat naar developen en 40% naar testen. + getest door externe persoon.
Bij elke release is het een beetje afwachten en hopen dat er geen bugs uitkomen. Het is praktisch onmogelijk om bugvrij te programmeren en dan ook nog om elke mogelijke testcase te overlopen...
Bij een unit test neem je alle mogelijke scenario's mee.
Alles wat er in moet staan zet je er zelf in.

Dus om het even heel makkelijk te stellen, een unit test werkt enkel 100% als je elk mogelijk scenario voor 100% dekt, je hoeft geen genie te zijn om te weten dat het onmogelijk is bij een groot systeem om alles te kunnen dekken.

Het is altijd mogelijk dat gebruikers iets doen op een manier welke je als ontwikkelaar niet had voorzien. (denk wel aan grote applicaties, niet een hello world)

Een unit test dekt dan nog steeds niet eventuele GUI fuck-ups. Op gebied van websites heb je ook nog browserspecifieke

Unit tests zijn goed voor verificatie testen en deken vrij goed het valideren, 100% dekking haalt het echter nooit
Want unit testen lossen alles op en zijn altijd toepasbaar, ahja! :)
We maken gebruik van Unit tests waar mogelijk. Maarja, zo simpel is het weer niet...

Je moet ook begrijpen dat je met deadlines moet werken die meestal ook nog niet haalbaar zijn. Als simpele programmeur kan je daar niets tegen doen. Ik kies mijn deadlines niet. Dan moet je in overleg bepaalde onderdelen prioriteit geven waardoor een ander onderdeel daar de dupe van wordt en mogelijk met bugs zit.
Zonder dat de klant hier iets van weet natuurlijk :)
Ja, want Unit Tests vangen ook daadwerkelijk elke fout. NOT.
Niet bijzonder veel?

In de US waren shops volledig uitgekocht van Surface 2 tablets
(http://bgr.com/2013/12/16...ace-2-sold-out-christmas/) - en testen met alle configuraties is natuurlijk wel mogelijk gezien dit blijkbaar al fout gaat zonder 3rd party apps - m.a.w. een app ligt ergens te veel % cpu te gebruiken wat de batterijduur natuurlijk niet ten goede doet.
Nou, dan kunnen ze er een paar uit Nederland over laten komen, want ze slaan (nog steeds) niet aan:

http://webwereld.nl/hardw...face-stort-in-diep-ravijn
Reactie op het onderzoek die onder de tekst staat:
mderooij mderooij op 19 december om 12:51
Niet meegenomen in de statistieken zijn non-ActiveSync clients; laten die nou ook op de Surface RT en Pro (trial) aanwezig zijn. Onderzoek is onvolledig, derhalve conclusies trekken op basis van gebrekkige informatie is gevaarlijk. Ik zie juist veel Surfaces in het bedrijfsleven en in educatie (Onenote) maar dat zal IDG wel niet willen horen; vooral achter de blinde fruitzeloten aanrennen.
Ja, want Microsoft installeert ook alle mogelijke programma's/applicaties die er zijn en ook nog in elke samenstelling die bestaan kan.
Laten we de software kant van het verhaal dan ook maar volledig vergeten, want dat zijn geen configuraties?
Microsoft is echter wel afhankelijk van batches hardware die andere leveranciers leveren. Stel dat er een batch is geweest waarbij de wifi chip gewoon domweg iets anders reageert op de firmware dan de rest?

Ik merk zelf dat de SP2 spontaan uit slaap modus komt en daarbij het scherm en toetsenbord verlichting aan zet. Dat kan natuurlijk wel een redelijk aanslag op de accu zijn. Tevens zijn er geruchten dat de SP2 continue van sleep naar hibernate en terug gaat, wat ook niet echt handig is. Het verklaard in ieder geval waarom ik af en toe ineens met een lege accu zit in de ochtend, terwijl hij de dag ervoor nog vol zat.

De preciese oorzaak lijkt dan ook nog niet gevonden.
Zelfs met checklisten kunnen fouten voorkomen (niemand is perfect = GELUKKIG MAAR anders was wereld ERG SAAI) .... het zijn mensen die check uitvoeren en hoe hard het klink mens blijft altijd het zwakste schakel :)

Vergeet ook niet dat ze werken time schedule, druk en stres om alles op tijd klaar hebben en product nog voor de kerst uitbrengen en dat spelt ook rol.

[Reactie gewijzigd door umbrella1982 op 19 december 2013 15:27]

Hoe weet je het dat check list van Microsoft (of andere fabrikant / ontwikkelaar) niet moeilijk is? Ik zelf heb ooit check list van personeel van operatie kamer gezien en dat was niet echt bepaald korte lijstjes en heb je ooit onder druk, stres of andere omstandigheden soortelijk check list uitgevoerd. Als JA en het ging goed, goed voor je maar niet iedereen is als jij..... mensen zijn anders (uniek op zich zelf) en toch op veel gebieden (gedraag) herkenbaar.

Ik snap je punt dat het slordig overkomt zeker van zo grote bedrijf als Microsoft... maar ik denk dat we als consument weinig kunnen iets aandoen (nou ja we kunnen kiezen om product / dienst / software niet kopen en verder dan dat niet) :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True