Een Amerikaan die onder meer een Amerikaans onderzoekscentrum op het gebied van nationale veiligheid had gekraakt, krijgt een gevangenistraf van achttien maanden. De man probeerde toegang tot de gekraakte netwerken te verkopen aan anderen, maar was daarin niet erg succesvol.
De man, Andrew Miller, heeft onder meer twee supercomputers bij het Amerikaanse onderzoekscentrum Lawrence Livermore National Laboratory gehackt, schrijft IDG. Miller probeerde de toegang tot een van de twee clustersystemen voor 50.000 dollar te verkopen aan een zogenaamde geïnteresseerde. In werkelijkheid bleek de potentiële koper een undercoveragent van de FBI. Bij het Lawrence Livermore National Laboratory wordt in opdracht van de Amerikaanse overheid onder andere nucleair onderzoek gedaan, naast ander technologisch onderzoek voor bijvoorbeeld defensie.
Miller zou verder toegang tot servers van een lokale telecomprovider hebben verkocht, evenals toegang tot servers van een advertentiebedrijf, waar onder meer een website van Domino's Pizza op draaide. Daarnaast verkocht Miller een database met logingegevens van 'honderden computernetwerken', die hij van een internetprovider zou hebben buitgemaakt. De hacker zou tegenover de undercoveragent van de FBI hebben beweerd dat hij ook toegang had tot servers van onder meer gevoelige systemen van de NASA, evenals Google, Adobe, Wordpress, American Express en Cisco. Onduidelijk is echter hoeveel schade Miller precies heeft aangericht.
Overigens heeft Miller waarschijnlijk niet veel verdiend met het verkopen van computertoegang; voordat hij werd benaderd door een FBI-agent heeft hij daar voor zover bekend slechts 500 dollar mee verdiend. Miller kreeg op verschillende manieren toegang tot de systemen, bijvoorbeeld door gebruikers met malware te besmetten, waarna hij hun logingegevens kon buitmaken. Daarna installeerde hij een backdoor.