LG onthult 77"-uhd-tv met gebogen oled-paneel

De Koreaanse fabrikant LG heeft vrijdag de grootste uhd-tv met oled-paneel tot nu toe ontsluierd. De televisie heeft een beelddiagonaal van 77 inch en wordt acht maanden na de aankondiging van LG's vergelijkbare model met 55"-scherm onthuld.

De grote televisiefabrikanten LG en Samsung hebben de afgelopen dagen gebogen oled-tv's met beelddiagonalen van 55" en resoluties van 1920x1080 pixels voor de Nederlandse markt aangekondigd, terwijl Sony woensdag zijn eigen 65"-variant heeft geïntroduceerd.

LG heeft vrijdag de lat echter alweer een stukje hoger gelegd, door op de IFA in Berlijn een 77"-tv met gebogen oled-paneel en uhd-resolutie te onthullen. Het gaat om een wrgb-paneel, dat naast rode, groene en blauwe subpixels ook witte subpixels bevat. Een prijs of verschijningsdatum voor het model heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt.

Het voordeel van een gebogen paneel is volgens de fabrikanten dat de afstand van de ogen tot de display bij elke kijkhoek van het hoofd even groot is. Ze maken daarbij vaak de vergelijking met de grote schermen van IMAX-filmtheaters.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-09-2013 • 11:41

71 Linkedin

Reacties (71)

71
69
41
3
0
21
Wijzig sortering
Hou er rekening mee dat je naar een foto kijkt van het beeldscherm. De kleuren ondergaan dus: fototoestel > eventuele nabewerking > jouw beeldscherm > jouw ogen.
Tenzij je het beeldscherm zelf hebt gezien, vind ik de opmerking te verwaarlozen.
Dat kun je nooit beoordelen zo. Die demofilmpjes zijn altijd zwaar oversaturated en 'perfect' wat contrast betreft.

Is er overigens een technische reden waarom ze met gebogen schermen komen ipv gewoon een plat scherm? Klinkt een beetje alsof ze het met een "Ja-maar, dit is beter want Imax" argument proberen te vermarkten..

[Reactie gewijzigd door MAZZA op 6 september 2013 11:48]

Als je in het brandpunt van het scherm gaat zitten zou het beeld beter moeten zijn. De randen zijn namelijk, als je recht voor de tv zit, verder van je vandaan als het midden. Echter, als je er niet recht voor en op de juiste afstand zit, dan werkt dit natuurlijk averechts. Ik zelf zou nooit voor een geboden scherm kiezen omdat ik zelf wil weten vanuit welke hoek ik tv kijk en op welke afstand ik dat doe.

Kijk HD Ready, Full HD, dat is leuk, Smart TV is ook leuk, 3D vind ik niets, Ultra HD? ik kan mn pixels al niet meer op een Full HD scherm zien, wat heb ik dan aan Ultra HD? Een gebogen scherm? Sommige uitvindingen zijn gewoon gemaakt om mensen hebberig te maken. Daar heb ik als consument geen reet aan.
Volgens mij is het onzin dat je precies in het "brandpunt" moet zitten om het voordeel te merken, eigenlijk wordt de hoek waaronder je de tv kan gebruiken juist iets groter omdat de verre hoek iets naar je toe kom en dus meer van het beeld ziet dan bij een plat scherm.

Maar het lijkt me wel alleen zinnig bij een OLED scherm en niet bij een LCD, vanwegen de kijkhoek / kleur verschuiving.

En bij 77" lijkt me dat de UHD resolutie toch wel wat voordelen heeft (mits fatsoenlijk bron materiaal).
De verre hoek komt wel dichter bij, maar gekeken van de nabije, tot de verre zijde loopt een plat scherm weg met lineaire snelheid. Een krom scherm toont aan de nabije kant sterk verkort en geleidelijk minder naar de verre kant. Dat is m.i. een hele onnatuurlijke vertekening. Het zal misschien best kijkbaar beeld opleveren, maar een voordeel t.o.v. een plat scherm lijkt mij onwaarschijnlijk.

klonic slaat hierboven de spijker op zijn kop. Het idee is om een gelijke afstand van je ogen naar alle punten van het beeld te krijgen, zodat je beeld niet vervormt. (het beeld is bij de randen verder van je ogen verwijderd, dus lijkt kleiner) maar daar zitten wat haken en ogen aan:
* Om de afstand overal gelijk te krijgen zou het paneel sferisch moeten zijn i.p.v. gebogen.
* Er is slechts één punt, op een vaste afstand recht voor de TV waar het effect ook echt gehaald wordt.
* Camera's hebben een platte sensor, wat vervorming op een platte TV deels zou moeten tegengaan, terwijl het op een kromme tv juist een negatief effect heeft. (lijkt mij tenminste, wie weet hier meer van?)
* Je hersenen zijn prima in staat dit soort vervormingen te corrigeren.

Waar deze techniek me wél geschikt voor lijkt is monitors. Een monitor gebruik je meestal in je eentje, je zit er recht voor, content is minder vaak opgenomen met een camera en de afstand van je monitor is minder variabel dan die naar een TV. (de grootte van een woonkamer loopt sterk uiteen, bij bureaus zal dat minder zijn)
Maar het verschil is juist kleiner dan bij een normaal scherm, en je kan er van uitgaan dat de volgende stap inderdaad een meer sferisch scherm zal zijn (ontwikkeling gaat in stapjes).

"* Er is slechts één punt, op een vaste afstand recht voor de TV waar het effect ook echt gehaald wordt."
Desondanks geld dit dan al voor meer plakken dan de huidige platte schermen

Wat betreft de sensor lijkt me dit ook niet zo'n probleem, anders waren de IMax zalen ook niet zo'n succes, daar gebruiken ze dezelfde sonsoren en lenzen.

En zoals je zelf zegt, je hersenen zijn prima in staat om dat soort vervormingen te corrigeren.

Ik wil het eerst zelf mee maken voordat ik het idee verwerp (zoals velen hier blijkbaar al doen), maar zal wel weer even duren voordat het betaalbaar wordt..
Het idee verwerp ik zeker niet, ik heb alleen m'n twijfels bij deze toepassing en zou het graag eens in actie zien. Voor nu hou ik m'n centen op de bank.
Ik acht het mogelijk dat de vertekening van een krom scherm voor je hersenen veel lastiger te verwerken is dan van een plat scherm.
Verder zou ik heel graag van iemand die er veel vanaf weet horen wat de effecten zijn van het combineren van een platte sensor met een al dan niet gebogen TV. Iets zegt me dat het sterk afhankelijk is van de brandpuntafstand van de opname apparatuur.
Misschien krijgen we binnenkort wel kromme beeldsensors?
Ik vermoed dat de sensoren nog plat blijven, maar dat de lenzen dit dan gaan 'corrigeren', en de hoeveelheid centen die voor deze modellen nodig zijn, zijn om te beginnen al niet aanwezig op mijn bankrekening ;)
Ik denk dat de vertekening van kromme/platte schermen niet merkbaar is. Het is een leuk verkooppraatje, misschien heeft het extra voordelen en kunnen fabrikanten al stoeien met producten van gebogen schermen.

Ik hoop eigenlijk dat OLED ook kleurecht kan zijn. Bij smartphones vind ik het vies tegenvallen en ik bewerk mijn foto's na op een pc-scherm (IPS) wat ook nog gecalibreerd is...

Niks vervelender om dan in een dikke resolutie te kunnen kijken naar foto's, maar dan wel met een flinke kleurfout.

Ik ben ook benieuwd naar de prijs, ik denk >€10.000.
Aanname 1: de kromming van de TV maakt een cirkelboog.
Aanname 2: je hebt voordeel van de kromming als de hoek die de tv met je ogen maakt dichter bij 90 graden ligt dan de hoek met een plat vlak.

In dat geval heb je voordeel van de kromming als je ogen zich tussen de driehoek bevinden met als hoekpunten: 1) linker zijkant van het scherm; 2) rechter zijkant van het scherm; 3) het punt midden voor de tv op twee keer de afstand tot het middelpunt van de cirkel waar je scherm op ligt.

Dat is inderdaad best een klein gebied dat sowieso smaller is dan je tv zelf. Met een giga TV van anderhalve meter breed op een krommingsstraal van 6 meter, heb je op 4 meter afstand dus nog maar een stuk van 1 meter breed over, midden voor de tv, waar je voordeel hebt van de kromming. In het overige gebied heb je juist nadeel. Zo'n kromming is dus vooral handig als je graag in je eentje naar films kijkt.
Nou, je kan eerdr zeggen is het relevant. NEE.
Als je niet er voor zit. Dan krijg je watever ze toepassen een vertekend beeld. Gebogen houd in dat net wat andere flavor van afwijking krijgt.
Met alleen het resultaat dan de hoek tussen verste punt links en dicht bij zijnde verste punt recht de kijk hoek niet zo extreem verschillen.

Als je beeld al verkloot door er niet loodrecht voor te zitten maar van de zij bank te kijken, dan lijkt mij gebogen wel meerwaarde te hebben. Ja het zal dan niet kloppen maar je ziet het dan wel beter en dan met name de verre hoek. Mogelijk wat meer ten koste van de dicht bij zijnde hoek.

Als cinemafiel ga je niet voor de zij lijn.

Iig in de bioscoop zit ik ook meer middin en niet te ver maar ook niet te dicht erop.

Doe ik thuis ook niet.

Moet je van de zijn lijn. Nou dat zijn dan gewoon mindere omstandigheden. Van af de eet tafel. Ja dan neem je even concesies.

Ik zie gebogen wel zitten.
...En vervolgens kom je er achter dat het mooie gladde scherm zich als een geluidslens gedraagt.
Dat wil zeggen dat geluiden uit de omgeving op je sweetspot geprojecteerd worden. Iedereen kent het fenomeen dat als je voor een holle halve bol gaat staan dat het geluid raar klinkt. Dat gaat met dit scherm en omgevingsgeluid ook deels gebeuren....
Het klinkt interessant hoor, maar een plat scherm loopt van het midden tot het centrum niet weg met lineaire snelheid.
Ik kan de pixels wel zien op mijn 50"1080p scherm, zit 2 meter van de tv af. Voor mij kan 4K niet snel genoeg komen!
De technische reden is "because we can". In tegenstelling tot plasma en LCD wordt OLED op een flexibel substraat geproduceerd, en dus kan oled gebogen worden opgesteld en andere technologieen niet. Of het dan daadwerkelijk nuttig is is punt twee, ik reserveer m'n oordeel tot ik het een keer IRL zie.

Wel een puntje trouwens is dat de buiging een inherent sterkere constructie oplevert, waardoor er dus voor een gegeven maat een stuk minder stalen en/of plastic versteviging gebruikt hoeft te worden.
De zijn dames daarentegen wel een mooi stukje natuur :+


OT: Mooi dat de uhd OLED tv's ook steeds verder ontwikkelen. Als de 55" ooit nog een beetje betaalbaar wordt zie ik dat ooit wel de opvolger van mijn huidige tv worden. Al lijkt het me bij OLED tv's helemaal mooi om die strak tegen de muur aan te hebben en dat gaat toch wat lastig bij die gebogen schermen.
ja idd, dat je eerst met een strijkijzer aan de slag moet om hem mooi aan de muur te kunnen hangen is niet ideaal. ook jammer dat ze dan niet meteen twee versies kunnen leveren, plat en krom
Dat betekent natuurlijk niet dat dit per definitie de weergave van het scherm is. Immers het is een foto van een scherm waarbij de foto ook oversaturated kan zijn. Of de bron kan ook bewerkt zijn.

Echter, dit zal wel de 'winkel' modus zijn..

[Reactie gewijzigd door mcsluis op 6 september 2013 11:48]

Dan moet je een beter beeldscherm kopen. Het is onmogelijk om ook maar iets te zeggen over de kleuren omdat je naar de kleuren van jouw scherm kijkt en niet naar het scherm op de foto.

Ik denk dat het gebogen scherm toch wel prettig is. Ik merk nu bij mijn 29" Dell dat het scherm zo breed is dat de uiteinden best wat dichtbij zouden mogen komen.

[Reactie gewijzigd door PilatuS op 6 september 2013 12:08]

ik ook niet, rode nagellak was minstens op z'n plaats geweest ;)
Zegt ie aan de hand van een foto van een scherm...
Bovendien, kleuren in film zijn ook bijna nooit 'natuurgetrouw' ooit van grading gehoord?
Ik vraag me toch elke keer af welke particuliere mensen zulke tv's kopen.
Tegenwoordig is een 47" tv een aangename grote.

ipv. dat ze eerst gewoon een 47" tv maken zal dit beter verkopen dan een 77". :X
Marketing dicteert nu eenmaal dat je beter eerst een begeerlijk topmodel kan produceren om vervolgens de 'commercieel interessante' modellen makkelijker te kunnen verkopen.

Tevens is de jou gestelde aangename grootte van 47" toch echt jouw eigen opvatting. Ik heb een 60" toestel en vind deze eigenlijk wat te klein. Ik verwacht dat de prijs van deze LG behoorlijk hoog zal zijn, maar qua toestel ansich heb ik hier persoonlijk zeker wel interesse in. Zoveel mensen, zoveel wensen!
Dit soort televisies zijn dan vaak ook niet voor productie-doeleinden gebouwd. Het gaat hierbij meestal om het: "kijk-eens-wat-wij-kunnen" gehalte. Als ik het me goed herinner stond een dergelijke opmerking ook bij voorgaande berichten over kromme oled schermen die gepresenteerd waren.

Sowieso lijkt het mij nog weinig toegevoegde waarde hebben om een 4K scherm te hebben. Er is amper content en voordat er apparaten zijn die de beelden kunnen aanleveren in een dergelijk formaat is de prijs waarschijnlijk ook al genoeg gedaald van 4K schermen.
Grappig dat Sony 2 dagen geleden "The world's first and largest 4K OLED TV" met een 56''.. die kunnen nu ook die sticker op hun beursstand verwijderen :)
Naast het 4K verschil vermarkt LG het ook wel slim. Er staat 'The world's largest 77" ' :)
'Philips introduceert nu de grootste meter van de wereld!'
Dat was inderdaad ook het eerste wat me opviel. Ik had ook zoiets van, 77" is toch gewoon 77" (rare maat trouwens). :)
Het werelduurrecord is verbroken, een man wist het in 59 minuten en 60 seconden te doen.
EDIT: Niets gezegd, ik moet beter opletten :P

[Reactie gewijzigd door Xudonax op 6 september 2013 11:51]

dan lees je niet heel goed, de titel en de tekst op de foto geven 4k aan. Overigens ook wel prettig op dergelijke groottes.
Behalve een hoog gimmick gehalte, wat is het werkelijke nu van een TV met een gebogen scherm?
Het idee is dat, wanneer je er recht voor zit, de afstand van de randen van de TV naar je ogen net zo groot is als de afstand van het midden van de TV naar je ogen, wat dan schijnbaar beter is (ik kan het zelf niet beoordelen, heb nog nooit zo'n gebogen scherm meegemaakt).

Natuurlijk is dit voordeel weg wanneer je er niet recht voor zit, wat het praktisch nut ervan nogal beperkt.
Als je er niet recht voorzet, is niet alleen het effect weg, het werkt zelfs averechts.

Maar los daarvan zijn de mensenhersenen uitstekend in staat een plat scherm als plat waar te nemen, ongeacht hoe dichtbij het midden is en hoe ver weg te hoeken zijn.
Of het averechts werkt hangt een beetje af van de krommingsstraal (mate van buiging). De IMAX schermen die als voorbeeld genoemd werden hebben een krommingsstraal die significant achter de achterste rij stoelen uitkomt, en daarmee is het zitten op de zijstoelen echt geen probleem (althans, niet meer dan bij een recht scherm).
Leuke theorie, maar feit is dat je ALTIJD een krom scherm als krom waarneemt, of je nou in de sweet spot zit of niet. Je hersenen "zien" dat gewoon.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 7 september 2013 21:39]

Moeten ze niet eens wat grotere dames kiezen? Bij deze grotere TV vallen de dames helemaal weg :)
Hoe kleiner de dames hoe groter de TV lijkt. Dat is feature, not a bug
Anoniem: 100386
6 september 2013 11:51
tja, de fabrikanten boxen tegen elkaar op met de grootste. Mooie patsfactor, maar wanneer komt een fabrikant nu eens met de 'meest bruikbare' of eenvoudig weg 'de best geschikte voor in de woonkamer' ?

(En dan het liefst met de volledige UHD Rec2020 specificatie ajb).
Lastig: jouw woonkamer is de mijne niet.

De een woont groot, de ander klein, de een heeft veel licht in de woonkamer, de ander weinig etc. etc., ik denk dat een uitspraak als "meest geschikt voor de woonkamer" erg discutabel is.

Ben het wel met je eens dat, in elk geval in NL, weinig mensen zulke achterlijk grote TV's zullen kopen, segment tussen de 40 en 50 inch zou van mij ook wel wat meer aandacht mogen krijgen.
Bijna alle tv's die daadwerkelijk gemaakt worden zullen ook in die groottes gemaakt worden. Maar zoals al gezegd, het gaat nu even om de wow-factor. Een 42" 4K UHD 3D Curved OLED is toch niet hetzelfde als een 70"-100" 4K UHD 3D Curved OLED. Ook zou dan de meest gestelde vraag zijn welk voordeel 4k heeft op 42". Als mensen 1080p op 42" accepteren is dat hetzelfde als 4K op 84" (@zelfde kijkstand), dus is die discussie gelijk al "gewonnen".
Fabrikant: Mmh 3D slaat niet echt aan laten we nu maar gebogen schermen proberen... What is next???

3D is niet echt mijn ding maar ik ben opzich best benieuwd naar een gebogen scherm. Graag zou ik een review willen zien waarbij een gebogen scherm en een plat scherm wordt vergeleken.
Ik denk dat dit juist ook een issue is. Men wilt graag tv's verkopen maar de meeste huishoudens heben al meer dan 1. Ze gaan ook best lang mee dus hoe verkoop je meer? Na 3D lijkt mij dit ook de volgende optie. Voor mij hoeft het niet zo nodig ook zie ik het niet geheel zitten bij veel huishoudens. Immers zitten er behalve recht voor het scherm, ook vaak mensen aan de zijkant waar mij de veranderende hoek toch erg onprettig voor lijkt.
Idem voor de steeds grotere tv's, mooi en je krijgt het wel recht gepraat maar is het echt nodig?

Ik zou graag een lichte water-dichte tv willen zien met een HD of UHD resolutie en ingebouwde ontvangers module die ik zonder problemen van de muur kan haken en dan bijvoorbeeld in de tuin kan parkeren. Dit samen met een paar fatsoenlijke ingebouwde (wederom waterdichte) boxen lijkt mij wel iets maar de andere opties, niet echt.
Graag zou ik een review willen zien waarbij een gebogen scherm en een plat scherm wordt vergeleken.
Probleem is alleen wel dat dit natuurlijk ook weer per persoon verschilt wat hij/zij fijn vindt, dus het best is gewoon om naar de winkel te gaan zodra deze daar verschijnen..
Wat is de gedachte achter "gebogen" scherm. Is dit een beperking van de OLED techniek? Lijkt me erg onhandig als je een beeje "off-center" van zo'n scherm zit.
Lijkt me juist handiger, het scherm krult naar je toe, dus je blijft het beter zien. ook minder last van reflecties.
En het is zeker geen beperking van OLED, maar juist een voordeel van de OLED techniek dat je niet meer aan een vlakke vorm vastzit (zie de flaxibele OLED schermpjes), en het is wel een plus van OLED tegen over LCD om dit toe te kunnen passen, omdat je bij OLED een grotere kijkhoek hebt en dus minder kleurverschuiving.
Als je recht midden voor het scherm zit ja. Als je wat meer naar rechts zit b.v. dan is de linkerkant wat meer naar je toe gebogen maar aan de rechterkant is het effect juist het omgekeerde.
Nou als je recht voor 0 graden noemd.
Zou de verre hoek 70% afwijking hebben wat pixel door de hoek al stuk kleiner maakt.
Normaal heb 30 naar links 30 naar recht.

Maar bij de andere hoek zit je op null dus optimaal.
Maar je hebt dan EXTREEM nadeel van 70.

Gebogen wordt dat 45 graden wat vebetering is terwijl je bij de andere kant inleverd van 0 naar 15%.

over het geheel gezien verdwijnen de extreemheid van de hoeken. En is het mogelijk zelf fijner kijken van de zij lijn. Kleine vermindering van dichtbij maar flinke verbetering verre hoek. Maakt. Juist de ervaring mogelijk overwegend positief.
Het kan aan mij liggen, maar wil de meerderheid van de personen die zo'n grote tv zou kopen hem niet ophangen? Dat is uit mijn ervaring iig wel vaak het geval
Ophangen is toch alleen interessant in krappe vinex woningen? Mensen die dit nu kopen hebben veel geld, wonen groot en hebben zo'n berg audio apparatuur er om heen dat ze daarvoor toch al meubelen hebben.
Dat kan inderdaad een keuze zijn. Toch merk ik wel vaker dat mensen die interesse hebben in topmodel van Samsung in 55" of groter, waar ook een paar 1000 euro voor wordt neergelegd, er toch in 90% van de gevallen er voor kiezen deze op te hangen. Dat zullen toch vaak niet personen zijn met een gebrek aan geld.
Als je em ophangt, beperkt het de articulatie nogal, of de ophanging is vreselijk duur. Plus dat je met een dergelijk groot (en dus zwaar) scherm een beetje stevige muur moet hebben, dus een gipswand gaat niet werken.
Bij een tv van 1000'en euro's maakt een beugel van 200 euro ook vrij weinig uit. Daarnaast zullen dit soort OLED schermen lichter moeten zijn dan de 50" plasma's die mensen voorheen ook al aan de muur hadden hangen.
Maar niet lichter dan LCD schermen van 50". Alleen in theorie, maar in de praktijk zit de beschermende glasplaat en achterplaat er nog steeds op.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 7 september 2013 21:43]

Afstand ogen tot display is alleen gelijk als je in het "brandpunt" van het gebogen vlak zit. Zeker niet vanuit elke kijkhoek.

En dit gaat ook alleen op in het horizontale vlak. Het scherm is enkelgekromd en niet dubbelgekromd.
En dan nóg neem je het waar als een gebogen scherm. Dus het blijft weird.
In de IMAX merk je er niet echt veel van.
Het schaalt niet 1-op-1 op. De wereld ziet er ook plat uit, maar toch is-ie rond.

Als jij een TV van 50 meter hebt, dan is een kromming prima. En een afstand van 30 meter ook. Maar bij deze schaal zie je een kromming als "krom".

In IMAX zie je trouwens ook dat het beeld krom is. Het hindert niet, maar je ziet het toch echt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee