Samsung introduceert Galaxy Gear-smartwatch

Samsung heeft tijdens de IFA-beurs zijn eerste slimme horloge gepresenteerd. De Galaxy Gear kan verbinding maken met een smartphone en onder andere notificaties tonen. Ook telefoongesprekken voeren en foto's maken zijn mogelijk.

Door de koppeling kunnen gebruikers de notificaties die het horloge laat zien ook meteen openen op de smartphone. Verder zijn er verscheidene apps voorgeïnstalleerd, waarmee het onder andere mogelijk is om telefoongesprekken te voeren, afbeeldingen te maken met de ingebouwde 1,9-megapixelcamera, of het bijhouden van fitness-prestaties. Samsung brengt de Galaxy Gear tegelijkertijd met de Galaxy Note III uit; op 25 september moet het apparaatje wereldwijd verkrijgbaar zijn, tegen een nog onbekende prijs.

In het horloge draait een 800MHz-processor, al werd het typenummer door Samsung niet bekendgemaakt. Het scherm heeft een diagonaal van 1,63" en is van het Super Amoled-type. De resolutie bedraagt 320x320 pixels. Voor verbinding met een smartphone is er bluetooth 4.0-ondersteuning aanwezig en de accucapaciteit bedraagt 315mAh. Verder is 512MB ram en 4GB opslaggeheugen aan boord.

Verder kan de Galaxy Gear gebruikt worden om verscheidene functies op de gekoppelde smartphone te bedienen. Het horloge kan als afstandsbediening voor afgespeelde muziek fungeren en op afstand het toestel locken. Het is ook mogelijk om de smartphone een geluid te laten maken via de Galaxy Gear, bijvoorbeeld als de gebruiker zijn toestel kwijt is. Een vergelijkbare feature werd door HTC geïntroduceerd met de accessoire Fetch. De Galaxy Gear is met de stem bedienbaar en weegt 74 gram.

De introductie van de Galaxy Gear is geen verrassing nadat er maandenlang geruchten over zijn verschenen. Eerder bevestigde Samsung ook al de komst van het slimme horloge. Van verscheidene technologiebedrijven is bekend dat zij aan slimme horloges werken. Sony kwam eerder al met de Smartwatch 2.

Samsung Galaxy GEAR Samsung Galaxy GEAR

Door RoD

Admin Mobile

04-09-2013 • 19:30

131 Linkedin

Lees meer

06:27
Samsung Galaxy Gear Video van 5 september 2013
Sony onthult SmartWatch 2 Nieuws van 25 juni 2013

Reacties (131)

131
121
82
5
0
6
Wijzig sortering
Het design vind ik er goed uitzien, maar hoe zit het met de horloge specificaties?
- Is het waterdicht
- Hoe lang gaat hij mee als hij is gekoppeld = 1 dag
- Hoe lang gaat hij mij als stand-alone apparaat
- Werkt hij eigenlijk wel als hij geen verbinding heeft met een toestel (kun je bijv. van lokale apps en de tijd gebruik maken = basis functionaliteit van een horloge) = lijkt alleen te werken i.c.m. bepaalde Nieuwe Samsung smartphones via een speciale app.
- Hoe wordt hij opgeladen, via USB, docking of draadloos middels een plaat waar hij op ligt.

Ik hoop dat er binnenkort meer informatie van binnen komt, het lijkt nu eigenlijk meer het verlengde van een telefoon zonder een eigen identiteit.


Edit via info van The Verge en AndroidWorld.
Mogelijke prijs is EUR 299,-
http://www.theverge.com/2...-specs-release-date-price
http://androidworld.nl/ni...r-smartwatch-van-samsung/

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 4 september 2013 20:11]

- Hoe wordt hij opgeladen, via USB, docking of draadloos middels een plaat waar hij op ligt.

"Een nadeel van de Galaxy Gear is de manier waarop hij opgeladen moet worden. De oplader lijkt op een mini-fotoframe lijstje en moet op de smartwatch geklikt worden.
oewel de lader zelf een standaard micro-USB stekker heeft, is de connectie naar de Smartwatch geen standaard-poort."

Bron:
http://smartwatchesvergel...sung-galaxy-gear/#opladen

- Werkt hij eigenlijk wel als hij geen verbinding heeft met een toestel

"The Gear works with Samsung's Galaxy smartphones. It can also be a standalone device for some activities. " .. sommige functies dus wel, maar welke is nog onduidelijk

Bron: http://www.businessinside...ch-the-galaxy-gear-2013-9

- Is het waterdicht
Als ik de foto's op http://smartwatchesvergelijken.nl/de-samsung-galaxy-gear/ bekijk, en dan specifiek: http://smartwatchesvergel...galaxy-gear-smartwatch-9/ lijkt het er niet op dat microfoongaatjes of aansluitingen zijn afgedekt. Daarnaast heeft Samsung in zijn presentatie niets over waterproof gezegd. Aangezien dit een belangrijke feature zou zijn, kan ik me niet voorstellen dat hij waterproof is en Samsung dit niet zou melden. Ga er dus maar vanuit dat hij niet waterproof is.
Anoniem: 126717
@Kiswum4 september 2013 19:50
Om aan je lijstje toe te voegen:
Hoe anti-allergeen is hij?

Ik kan zelfs een titanium horloge niet dragen.
Als eens geprobeerd wat lak aan de onderkant te plakken?

Ik had hetzelfde probleem. Overigens draag ik geen horloges meer sinds de opkomst van de mobieltjes. vindt het niet nodig twee klokjes mee te dragen.
Dat is trouwens gelijk de reden dat ik geen smartwatch zal dragen zolang deze de smartphone nog niet overbodig maakt.
Het kan vaak ook ongepast zijn om de tijd te checken op je mobiel, men weet niet wat je doet, maar het feit dat je het vast hebt kan vreemd overkomen.

O.a. daarom wil ik wel weer graag een horloge, maar ook 1 die ik kan dragen als het regent of als ik mijn mobiel niet mee wil hebben zoals tijdens het sporten. Ik houd deze interessante artikelen dan ook scherp in de gaten. Ik juig deze projecten alleen maar toe :)
Anoniem: 538199
5 september 2013 03:10
De Samsung gear is een waardig product en een eerste stap tot een echte smartwatch.

Ik ben een early adapter qua technologie en ben er dan ook vroeg bij.
Zelf heb ik al tijdje een sony smartwatch 1 (van moment dat ze uitkwamen) en dat ding is eigenlijk niet super maar met nieuw bandje en nieuwere android versies is dat perfect bruikbaar en zou niet meer zonder kunnen.

Heb dan ook de Pebble gebacked en dat is ook toppertje maar prefereer toch mijn sony smartwatch 1 omdat die een kleurenscherm heeft en toch iets makkelijker werkt.

En heb nu gewacht tot ik samsung smartwatch 2 en de gear kon zien. De gear bevalt me wel qua functies maar de batterijtijd alsook dat enkel voor top samsung apparaten gaat werken (heb wel de note 2) vind ik toch minder. Daarom zal ik waarschijnlijk de smartwatch 2 met metalen band kopen. Ziet er goed uit en heeft enorm potentieel.

Van mijn part hadden ze gerust die belfunctie en fotofunctie weg kunnen laten van de gear want is de batterijkiller.

Eens je een smartwatch hebt en iemand bent die nogal veel telefoon en mails krijgt dan is zo'n horloge top. Vroeger moest je iedere keer kijken als telefoon trilde, nu kijk je snel op horloge en als reclame of niet nuttige mails ofzo is dan neem je je telefoon e rgewoon niet bij. (is trouwens reden waarom ik pebble niet tof vind, die toont slechts 1 bericht ook al heb je 5 nieuw mails)

En voor diegenen die een standalone apparaat willen of hartslagmeter ed erin. Dat is allemaal leuk maar je batterij gaat er aan en kost veel meer, en dan is ook weer niet goed.

Trouwens Sony is goed bezig, en Samsung die heeft waarschijnlijk een concept smartwatch naar buiten gebracht met paar over the edge functies enkel en alleen om Apple voor te zijn. Apple zal nu al met iets heel speciaal moeten afkomen en aangezien hun iPhones ook al niet meer revolutionair meer zijn zal dat dik tegenvallen.
(is trouwens reden waarom ik pebble niet tof vind, die toont slechts 1 bericht ook al heb je 5 nieuw mails)
Das niet waar, als je de laatste softwareversie hebt krijg je meerdere notificaties te zien. Ik ben het wel met je eens dat ik een kleurenscherm op de Pebble ook wel wat had gevonden, maar niet ten koste van de accuduur.

Nadeel van de Sony's (voor mij) is dat ze enkel met Android werken.
Anoniem: 538199
@Rupie5 september 2013 15:49
Zou kunnen, heb de pebble al tijdje niet meer gebruikt en ook niet geupdate.

Heb trouwens de rode pebble en die is echt kitchy, zag er beter uit op de foto's.
De sony smartwatch 1 houd het trouwens een goede 4 dagen uit zonder op te laden, bij eerdere android versies en eerste smartwatch firmware maar een goede 20 uur ofzo.

Maar ik zet dan ook geen weer apps er op enzo, vind ik zo overbodig. Kijk dat in de ochtend wel in de krant wat voor weer het word. Mij is enkel sms, wie belt, gemiste oproepen, prive berichten van twitter en facebook en gmail.


Trouwens die gear is wel een gevaarlijk iets, custom rom er op en je hebt dadelijk een spydevice met die camera alsook micro.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 538199 op 5 september 2013 15:52]

Anoniem: 322276
4 september 2013 19:34
Interessant omdat ze de eerste grote fabrikant zijn; nu maar hopen dat Apple ook snel iets op de markt brengt. Kunnen we vaststellen wie het meest innovatieve product heeft ontwikkeld.
Ongelooflijk. Sony heeft dit concept al veel langer op de markt en hebben een tijdje geleden al de Smartwatch 2 geïntroduceerd dat als companion dient voor een smartphone. Staat zelfs nog in het artikel. Wat hebben mensen met Samsung of Apple. Alsof dat de enige bedrijven zijn in de mobiele industrie :p
Samsung heeft niet veel toegevoegd aan het concept van de Sony Smartwatch. Ik hoop dat Apple het beter doet.
Dat niemand het over Sony het heeft is dan misschien het probleem. een product op de markt brengen is 1 maar een bruikbaar product op de markt brengen is een heel ander verhaal.
Tot op heden zijn de smartwatch schijnbaar niet de toevoeging waar klanten warm voor lopen, daarnaast kan het zijn dat de markt er nog niet rijp voor is. Het is niet voor het eerst dat een product te vroeg op de markt wordt gezet.
Mijn horloge gaat 7 jaar mee op 1 batterij. Benieuwd hoe het met dit horloge zit....
... but at 315mAh its battery is decidedly small. Samsung promises "about a day" of endurance from the Gear, but by the end of our briefing with the company, the cameras on most of its demo units were refusing to turn on due to the watches running low on power.
Bron: http://www.theverge.com/2...-specs-release-date-price
- "Weet u hoe laat het is?"
- "Even kijken... uh... tijd om mn horloge weer op te laden zo te zien..."

Trouwens nog steeds langer dan de oled-horloge die ik had, die ging maar 10uur mee als hij 'actief' was. Niet genoeg om alle 6 star wars delen achter elkaar te kijken (die paste net in zn geheugen), wat ik trouwens onder normale omstandigheden ook niet zou doen.
Die van mij loopt inmiddels al tien jaar op... geen batterij? Gewoon m'n arm bewegen is voldoende. Als ze zoiets nou werkend wisten te krijgen, bv met een epaper scherm, dan wordt het interessant.
Het is natuurlijk een van de eerste echte smart modellen, dus het is nog niet zeer gerafineerd en dergelijken. Maar toch... Ik ben hier wel heel benieuwd naar en hij is niet zeer lelijk :) Ook wel leuke features, al is het toch meer een gadget dan super nuttig imho. :P Komt misschien nog in volgende modellen. ;)

Wat ik mis in het artikel... Kan je hem enkel met Samsung telefoons gebruiken?
Zo ja, dan wordt het niets voor mij.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 4 september 2013 19:32]

Sony Smartwatch 2 (link in artikel) al eens gezien? Vind die toch echt een stuk mooier, geld ook voor de oudere versie.
Ik vind deze wel mooi. Alleen de manier van het bandje bevestigen vind ik toch wat dubieus. Immers lijkt het wel alsof je afhankelijk bent van Samsung voor kapotje bandjes.
Het lijk erop dat de camera in de armband zit, dus zit je inderdaad aan Samsung vast voor een nieuw bandje.
Inderdaad als dit de toekomst is van de smartwatch dan zie ik er weinig brood in. Echt geweldig dat je een notificatie krijgt dat je een email ontvangt op je telefoon, gelukkig heeft de Nokia 3310 al een tril functie die je op de hoogte stelt van een nieuw bericht. Een horloge draag ik niet alleen voor het gemak, maar ook voor de mooiheid, en daar kan dit ding absoluut niet tegen op, want hij is echt graf-lelijk.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 4 september 2013 22:16]

Ik vind de Smartwatch 2 ook wel mooier. Hij is vooral dunner maar die mist dan weer meer functionaliteit dan de Galaxy Gear. Je kan er bijv. niet mee bellen want er zit geen microfoon en speaker in, dus ook geen spraakherkenning, al weet ik dit niet zeker. Misschien weet iemand er meer over. Je zal een compromis moeten maken ts dikte en functionaliteit.
Dat bewijst maar weer dat smaken verschillen.
Ja, aanvankelijk werkt het enkel met de Note 3 en de Note 10.1. Het wordt compatibel met de S4 wanneer die een upgrade naar Android 4.3 krijgt.
De S3 en Note 2 werden ook genoemd :)
Updates komen in oktober.
In oktober voor Note 2 en S3 - voor de S4 elk ogenblik (heb de keynote live gevolgd)
Deze is hoegenaamd niet onderscheidend van alle andere smartwatch producten die er al zijn. Ze hebben hier trouwens een mooie kans laten liggen. De combinatie van een smartwatch die zelfstandig bruikbaar is zonder dat je altijd je logge smartphone/phablet moet meenemen. En dan een Note 3 voor die momenten dat een groot scherm handig is. Wss is de Omate truesmart in combinatie met de Note 3 een betere oplossing. Maar die hebben dan weer geen amoled of e-ink gebruikt voor energie-efficientie. Misschien dat Apple het wel juist krijgt?

Ach ja, volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe keuze en dan zullen we wel zien wat er komt.
Dan heb je dus al weer twee sim kaarten nodig. Of je horloge moet je main apparaat worden. Maar dat zie ik met de huidige batterijduur niet gebeuren.
Wat me opvalt is dat al die smartwatches zo lelijk zijn. Naast functionaliteit is het desgin bij een horloge toch wel echt heel belangrijk en dit wil ik echt niet aan mijn pols.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 4 september 2013 20:28]

Wat ik me afvraag kan je enkel Samsung telefoons gebruiken die op Android draaien ;) of valt de Ativ s af
Enkel in samsung aangezien de functie in android 4.3 voor samsung toestellen word toegevoegd.
Beetje jammer, waarom maken ze gewoon niet een app die ze op de playstore zetten voor alle 4.3 toestellen. Dan heb je een veel grotere markt.

Niet zo slim.
Ja klopt vind ik ook zo kunnen ze ook mensen krijgen die net een Sony of htc hebben gekocht maar toch dit willen gebruiken, zo kunnen ze een nog grotere markt krijgen hier voor.
Vind het ook niet handig om een horloge vaak te moeten opladen...
Zou dan ook wachten tot er een 'Kinetic' variant van komt... Lijkt mij een nuttige toevoeging!
Daar zat ik ook aan te denken, alleen zul je waarschijnlijk te weinig stroom opwekken.
Je hebt veel meer hardware dan in een normaal horloge, automatic horloges bijvoorbeeld werken ook op beweging maar dan alleen een veer in de horloge zelf.
Misschien zou draadloos opladen hier een nuttige optie zijn. Gewoon op een plaatje leggen 's avonds.
25+ uur, dus misschien houd je het twee dagen vol ;)
Dus niet echt smart, beperkte batterij, en enkel te gebruiken met een beperkt aantal Samsungs, nee, dat wordt hem niet. Dit is zeker niet het toestel dat de Smartwatch mainstream zal maken.

Ik ben blij dat ik de Omate Truesmart gebacked heb.

[Reactie gewijzigd door FORZA M op 4 september 2013 19:34]

http://www.kickstarter.co...istant-standalone-smartwa

Toen ik die vrouw tegen haar horloge zag praten dacht ik echt: wat lomp.
Deze gadget heeft erg veel weg van iets wat even cool lijkt, maar heeft een te hoog "NERD" gehalte.

Vervang dat horloge met een telefoon en het ziet er al heel anders/natuurlijker uit.
Een horloge is zo persoonlijk, dat je eigenlijk niemand met dezelfde horloge zou willen zien lopen.

Daarnaast zou het niet mogen dat als de accu van je horloge leeg is, je niet meer de tijd kan aflezen..

Ik heb twee bluetooth horloges gehad, puur omdat ik het gaaf vond.
Uiteindelijk beiden niet langer dan een week (in uren) in m'n leven gedragen.
Het is gewoon totaal niet praktisch, laat staan dat je altijd dezelfde horloge wilt dragen.
Ik heb voor verschillende gelegenheden verschillende horloges om te dragen. Puur voor de looks en anders zou hij op z'n minst functioneel moeten zijn als hij aan je pols hangt en dus niet binnen een dag leeg is als je een keer niet thuis slaap en anders altijd de lader moet meeslepen.

In Pak met zo'n ding? Het geeft je een Nerd/boy status, het straalt niets mannelijks uit.
Laat staan dat je tegen dat ding loopt te praten (en lompheid uitstraalt).
Laat staan dat je een ouder iemand met zo'n ding ziet lopen (zoals je oma).

Het zal me ook echt niets verbazen als Apple helemaal niet met een horloge komt.
De ipod nano kon je met een bandje ook als horloge gebruiken...

En "vroeger" zag ik overal om me heen mensen met een bluetooth headset rondlopen.
Tegenwoordig zie ik niemand er meer mee. in ieder geval niet meer over de openbare straat.

Waarom?
- Het ziet er raar uit mensen die in de lucht staan te praten.
- Je moet dat ding te vaak opladen om er goed/dagelijks gebruik van te maken.

En je moet eens weten hoe vaak ik mensen tijdens het rijden met hun telefoon in hun handen zie.

Een bluetooth horloge zou deels de bluetooth headset kunnen vervangen. Maar je telefoon?

Ik zeg eerlijk niet alles komt van mezelf, maar zoals ik al ergens had gelezen is de kans groter dat Apple met iWatch (ik kijk TV, wat een veel grotere markt is voor alle doelgroepen) dan een ikhorloge komt, voor alleen de gadgetfreaks wat echt een tijdelijk iets is en nooit lang in gebruik zal worden genomen. Een smarthorloge is het gewoon net niet.

En als dat zo is ga ik echt lachen. De concurrent wilt met de Hype van Apple meedoen, die uiteindelijk helemaal niet bestaat. Apple heeft het! Dus wij moeten het ook hebben/beter doen.

Ik kan me niet voorstellen dat Apple voor een flop product gaat, maar dat dachten veel mensen met de iPad ook. Dus wie weet zit ik er naast. Zo ja, petje af als ze er dan ook nog zeer succesvol mee wegkomen.

Dat zie ik met deze samsung horloges niet gebeuren.
Je hele familie met dezelfde horloge lopen? De hele familie met een smartphone/tablet?
Zie/voel het verschil.
Een horloge is echt een persoonlijk iets wat ik vaker niet dan wel draag.

Waar ik wel iets in zie is een smart horloge die je niet hoeft op te laden, zoals iemand hier ook zei kinectic. Om je pols doen, beetje bewegen. Automatisch wordt de datum en tijd goed gezet, en kan gelijk de tijd aflezen en de rest..

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 4 september 2013 23:17]

samsung weet veel meer dan jij en ik over wat Apple van plan is. Dat komt omdat zij veel dichter op de supply chain zitten en zelf een grote toeleverancier zijn voor Apple. Ze hebben mede hierdoor precies zicht op waar Apple mee komt en het feit dat Samsung dus met deze gear komt duid dus in dat licht bezien op het tegenovergestelde van wat jij beweert en dus dat iWatch wel degelijk om de hoek staat. Ik persoonliijk verwacht het ook zeer maar ik verwacht ook dat Apples implementatie een geheel andere zal zijn nl veel meer gericht als hulp stuk bij het monitoren van de gezondheid van de gebruiker. Ik verwacht niet dat je ermee kan bellen zeker niet in de eerste iteratie.
Apps voor de Gear moeten gedownload worden vanaf een nieuwe eigen app store. Apart wel...
Vind ik net niet apart, zo maak je een duidelijk onderscheid tussen de apps die compatibel zijn voor de smartwatch en apps die niet compatibel zijn met de smartwatch.

Het lijkt me immers niet evident in de Google Play Store te zitten speuren onder de massa naar apps die je op je Samsung smartwatch kunt gebruiken.
Denk je echt dat Samsung het daarom heeft gedaan?? Het is meer een manier om afstand te nemen van de Google services. Samsung is al een tijd bezig om hun tizen OS van de grond te krijgen en via de smartwatch is toch wel een mooi begin.

Straks nog het OS compatible maken met Android apps en dan zijn ze volledig onafhankelijk van Google.

Wat ik mij wel afvraag is de compatibiliteit met andere OSen. Ik ga het niet wagen als ik geen notificaties laat zien van mijn Lumia 920, terwijl andere dat wel doen.

[Reactie gewijzigd door vali op 4 september 2013 20:58]

Ik had er echt naar uitgekeken maar wat is dit een blamage, buiten het design om wat gewoon niet kan anno 2013 vind ik de functies veel belangrijker. Het is allemaal te simpel en te logish, had dit zelf ook kunnen bedenken. In deze tijd verwacht ik een horloge die mee denkt met mijn lichaam en het checkt. Te denken aan een hardslagmeter, zweet/warmte indicator etc etc. Berichtjes aflezen en muziek afspelen is echt te simpel en smartwatch onwaardig.

Het moet gewoon een stuk verder gaan dan dit simpele gezeuzel en dan is het toch echt wachten op apple of google want een bedrijf als samsung is uit op snelle winst/massa, de eerste zijn en denken totaal niet na over wat men daadwerkelijk wilt of wat er uberhaubt mogelijk is, zonde maar waar.

Samsung had beter kunnen wachten op Apple of Google om het vervolgens te kopieren, deze strategie heeft tot nu toe heel goed gewerkt. De eerste zijn is leuk, maar kom dan wel met wat fatsoenlijks als miljarenbedrijf zijnde. Een pebble kan je nou niet echt kwalijk nemen maar Samsung....

[Reactie gewijzigd door Tothabone op 4 september 2013 23:04]

Ik heb juist een Pebble gekocht als aanvulling op de telefoon. Ideaal dat je in een vergadering of in de auto niet je telefoon uit je zak hoeft te halen om te zien of die trilling die je voelt belangrijk genoeg is om op te nemen.

Wat mij betreft hoeft ie juist helemaal geen hartslag en toestanden te meten. En dan nog, gaan dat soort functies een smartwatch succesvol maken? De schermafmetingen en invoermogelijkheden zijn m.i. gewoon te beperkt om 'echt' een aanvulling te zijn. En daar zit volgens mij meteen 1 van de problemen van een smartwatch: het verschil tussen de verwachting die mensen er van hebben (een device met allerlei mogelijkheden waarvan eigenlijk niemand precies weet welke het zouden moeten zijn) en de functionaliteit die een apparaat van deze afmetingen überhaupt kan bieden. Ik ben dan ook heel benieuwd wat de Apple variant straks moet gaan bieden wat dusdanig uniek is.

En de meerwaarde van deze tegen de Pebble? Een 1,9 megapixel camera om je pols? Zou ik persoonlijk geen geld voor over hebben. Enige wat Samsung op dit moment voor heeft op de Pebble is het kleurenscherm als je het mij vraagt.

[Reactie gewijzigd door Rupie op 4 september 2013 23:28]

Ik bedoel er juist mee te zeggen dat pebble nog behoorlijk puik werk heeft geleverd met een man of 8 tegenover een miljardenbedrijf die het tot in de perfectie zou kunnen uitvoeren.

Verder weet ik wel wat ik wil een horloge wat een mooi design heeft, naadloos gekoppeld kan worden aan mijn telefoon, functies waarmee ik mijn lichaam kan meten en voor de rest zeg ik blow me away.
Samsung had best wat meer research mogen doen en zich een keer echt verdiepen in een product in plaats van snel om de markt willen zijn.

Maar goed, ik ben niet echt een fan van Samsung op het gebied van telefoons en tablets aangezien ze in mijn ogen nog nooit met iets revolutionairs zijn gekomen, alles kopiëren en dat nu maar weer eens bewijzen. Ik wacht even tot google en apple ermee komen, Misschien zit ik helemaal mis maar ik denk dat er nog veel verbeterd kan worden en dat de mogelijkheden hiervoor er al lang zijn.
De vraag is alleen wie heeft de durf om veel tijd, geld en energie erin te steken om iets revolutionairs te ontwikkelen wat misschien wel helemaal niet aanslaat, toch veranderen dit soort bedrijven de wereld in positieve zin.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee