LG gaat weer Windows Phones maken

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG zou aan een Windows Phone 8-toestel werken. De smartphone zou nog in het prototype-stadium verkeren; over een introductiedatum zou nog niets besloten zijn.

Het hoofd van LG in India, Kwon Soon, liet tegenover de Indiaase nieuwssite Light Reading India los dat LG in Korea aan een Windows Phone 8-telefoon werkt. Hij liet nog niets los over specificaties, zoals de afmetingen van het beeldscherm. Volgens Kwon Soon is nog niet besloten wanneer en in welke landen de nieuwe smartphone geïntroduceerd zal worden: dat zou afhankelijk zijn van de slagingskans voor dergelijke toestellen in de diverse markten. Windows-smartphones hebben vooralsnog een zeer beperkt marktaandeel, maar dat groeit wel elk kwartaal.

Windows Phone 8 logoDe voorbereiding van een Windows Phone 8-toestel lijkt vooral bedoeld om in die groeiende markt te kunnen inspringen. Het bedrijf maakte al eerder Windows-telefoons: de Optimus 7 E900 uit 2010 was een Windows Phone 7.5-smartphone. Vooralsnog blijft LG zich echter primair richten op Android-telefoons, aldus Kwon Soon. Alleen Nokia zet volledig in op het Microsoft-besturingssysteem voor smartphones: andere fabrikanten als Samsung en HTC hebben een voorzichtiger beleid met slechts enkele Windows Phone 8-toestellen in hun portfolio.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Willem de Moor

Redacteur

06-07-2013 • 10:19

83 Linkedin

Reacties (83)

Wijzig sortering
Nokia heeft momenteel geweldige apps aan boord, ik vraag me af in hoe verre LG daar ook op in springt? Leveren ze soortgelijke apps? Leveren ze meer/betere apps? Gaan ze (deels) samen werken met nokia?

Nokia heeft aan aantal geweldige, gratis, apps aan boord. Wat levert LG om voor LG te kiezen i.p.v. nokia?
LG levert net zoals Nokia enkele apps mee in hun eigen plekje van de Store. Deze zijn exclusief te downloaden voor LG gebruikers van Windows Phone. Echter is het aanbod in 'LG collection' (zoals het genoemd wordt) erg gering in vergelijking met het app aanbod van Nokia.

Het leuke is echter, dat de LG Optimus 7 een MFG application heeft ingebouwd die erg makkelijk te benaderen is door je telefoon-app te openen en ##634# in te toetsen. Hierdoor wordt de MFG app geïnstalleerd op je telefoon.
Daarna toets je het wachtwoord in: 277634#*#

Nu kom je in het Factory Menu van de telefoon en kan je onder andere het register (net zoals in Windows) aanpassen.

Als je dan naar 'Other setting' gaat en op 'Edit registry' klikt, krijg je een schermpje voor je waar je de volgende gegevens kan invoeren:
ROOT_PATH: "HKEY_LOCAL_MACHINE"
SUB_PATH: "\System\Platform\DeviceTargetingInfo"
Input KEY: "OemName" (STRING)
Input data: "NOKIA" (Dit staat standaard op LG)

Daarna klik je op de knop 'Set' en vervang je:
Input KEY naar: "MODeviceName"
Input data: "Lumia 800" (Dit staat standaard op E900)

Als je al deze stappen hebt uitgevoerd en je telefoon update naar de laatste versie, dan zal je de Nokia collection in de marketplace zien. Hierdoor kan je alle Nokia exclusive apps (Zoals Nokia Drive) draaien op je LG Optimus 7!

Bron: Dit heb ik samen met iemand op XDA-Developers zitten uitvogelen.

[Reactie gewijzigd door Zerfox op 6 juli 2013 12:08]

Nee, 90% van de mensen weten heus niet dat Nokia exclusieve apps meelevert met hun smartphone. Zij maken hun keuze op basis van andere factoren waardoor LG zeker niet zo kansloos is als u uitschijnt.
Wat het marktaandeel van WIndows Phone betreft: ik zou wel eens een poll willen zien hier op tweakers. Cijfers van onderzoeksbureaus zeggen ook niet alles...

[Reactie gewijzigd door Whatts op 6 juli 2013 10:26]

Een poll op tweakers zegt net zo min iets: je zal hier vooral tweakers, techies, tegenkomen terwijl het grootste deel van de bevolking niet zo veel interesse in techniek en mobiele OSsen zal hebben.
Inderdaad, maar het is ook het marktaandeel onder de tweakers dat mij net interesseert, omdat "minder technisch aangelegde mensen" mij als tweaker toch geregeld om raad vragen wanneer ze hun volgende telefoon kiezen.
Dan maken we toch zelf een poll?

Poll: Welk smartphone OS gebruik je?
iOS
Android
BlackBerry 10 (nieuw)
BlackBerry OS (oud)
Symbian
Windows Phone (nieuw)
Windows Mobile (oud)
Linux Variant (Meego, Meamo, enz)
Anders
Tussenstand
Ook een poll maken? Klik hier

En dan misschien deze nog:
Poll: Welk smartphone OS zou je willen gebruiken, als er geen struikelblokken zouden zijn zoals ontbrekende apps enzovoort?
iOS
Android
BlackBerry 10 (nieuw)
BlackBerry OS (oud)
Symbian
Windows Phone (nieuw)
Windows Mobile (oud)
Linux Variant (Meego, Meamo, enz)
Anders
Tussenstand
Ook een poll maken? Klik hier

[Reactie gewijzigd door Gaming247 op 6 juli 2013 11:27]

Nadeel van deze poll is weer dat vooral "Windows-fans" dit artikel hebben aangeklikt :)
zou kunnen maar ik kom juist bij window topics nopgal wat negatieve sentimenten tegen.. Kijk eens op webwereld bijv..
Op dit moment , na 813 stemmen, gebruikt 50%Windows Phone. In de echte wereld ligt dat aandeel aanzienlijk lager, want in het wild kom je zelden een Windows Phone tegen. Tot zover de waarde van deze poll.
0Anoniem: 88197
@Gaming2476 juli 2013 14:45
Ik heb 2 telefoons, helaas kan ik maar 1x stemmen... Android gestemd, terwijl ik ook WP8 heb.
De laatste poll is net zo goed gekleurd:
"Als er geen struikelblokken zouden zijn zoals ontbrekende apps" verwijst weer naar het grootste nadeel van WP tov iOS en Android.
Dan zou je erbij moeten zetten:
Fragmentatie, vendor lock in, waarmee je weer verwijst naar nadelen van concurrenten.
Ik gebruik er 2, en nu?
Prachtige Poll, maar zoals vrijwel altijd gaat de discussie op Tweakers.net binnen een aantal reacties helemaal niet meer over het onderwerp, zoals hier het onderwerp LG gaat WP telefoons maken het onderwerp van de topic is.

Overigens WP8 gebruiker, geen ander OS komt mijn huis in. Mijn dochter gebruikt nu nog een BB, wil graag een GalaxyS2 en absoluut geen WP8 telefoon.

Juich het uitbreiden van het aantal fabrikanten die WP8 telefoons gaan maken alleen maar toe.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 8 juli 2013 15:20]

tweaker toch geregeld om raad vragen wanneer ze hun volgende telefoon kiezen.
Het Tweakers.net publiek staat bekend als vrij pro Microsoft en dat waarschijnlijk omdat veel mensen hun opleiding genieten met MS producten en/of hun brood verdienen in die MS ecologie.

Persoonlijk steek ik het zelf op de opleidingen die niet meer zo algemeen zijn als vroeger, merk dat toch aan mijn jongere collega's. Dat zijn geen informatici meer, maar .NET/MS developers.

Als ik het algemene teneur zou moeten geloven zat de rest allemaal te werken op een Surface Pro tablet en was Windows Phone een groot succes. Maar als ik dan gisteren in de saturn rondliep was er totaal geen beweging in het Windows mobile (tablets/smartphone) gedeelte en dat in een goed volgepropte winkel gezien het nu solden is in Vlaanderen.

Eigenlijk is die naam verwarrend want het komt uit een tijdperk waar je op de site nog veel nieuws kon lezen over allerhande tweaks, open source software, modding, etc. De site is ontzettend mainstream geworden waar er nu en dan voor de schijn eens iets wordt gepost over open source software, maar eigenlijk is het maar mager in vergelijking met vroeger.

En als dat op zich nog niet genoeg is, dat extrapoleren naar de gewone bevolking is het slechtste wat je kunt doen. Boek tip : "the inmates are running the asylum".

Een ander mooi (nu zelf historisch) voorbeeld is de reactie van CmdrTaco op Slashdot rond de iPod ( No wireless. Less space than a nomad. Lame.) en waar het algemeen technisch publiek er zeker was dat het ging falen. En we weten allemaal hoe dat is gelopen.

Een technisch publiek is allesbehalve een graadmeter voor wat de grootste gedeelte van de markt gaat doen.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 6 juli 2013 10:54]

Het Tweakers.net publiek staat bekend als vrij pro Microsoft en dat waarschijnlijk omdat veel mensen hun opleiding genieten met MS producten en/of hun brood verdienen in die MS ecologie.

Persoonlijk steek ik het zelf op de opleidingen die niet meer zo algemeen zijn als vroeger, merk dat toch aan mijn jongere collega's. Dat zijn geen informatici meer, maar .NET/MS developers.

Als ik het algemene teneur zou moeten geloven zat de rest allemaal te werken op een Surface Pro tablet en was Windows Phone een groot succes. Maar als ik dan gisteren in de saturn rondliep was er totaal geen beweging in het Windows mobile (tablets/smartphone) gedeelte en dat in een goed volgepropte winkel gezien het nu solden is in Vlaanderen.
Heerlijk zo'n denigrerende toon op de vroege morgen. Het is toch niet raar dat grotendeels van de ICT leidingen naast linux en eventueel IOS van cisco ook les geven met Microsoft producten? Ze blijven in het bedrijfsleven marktleider en dat zal ook nog wel een tijd blijven.

Zelf volg ik ook een informatica opleiding en mag in de grote projecten zelf bepalen welk OS je gebruikt, zolang je maar kan argumenteren waarom je hiervoor gekozen hebt.

Om op windows mobile Windows phone terug te komen, Microsoft is juist op dit moment flink wat marktaandeel aan het terug winnen. Dit is ook niet gek, als je ziet dat een low end smartphone zoals de lumia 520 beter en stabiel draait dan een android variant. Google beloofd wel in android 5 om 512 MB modellen beter te ondersteunen, maar wie zegt dat ze deze belofte nakomen? Ze beloofde dit al met android 4.0

Het verhaal over Saturn, Samsung en Apple kopen grote stuk van winkels af en dwingt de winkel alleen hun producten op deze plekken te verkopen.

[Reactie gewijzigd door vali op 6 juli 2013 16:24]

+1Anoniem: 449164
@vali6 juli 2013 23:47
Maar vaak zijn er ook aparte Windows en MS stukken waar ook WP ligt.
Wat wil je nu eigenlijk aantonen met die link over Windows Phone ?
Je linkt naar een artikel dat op geen enkel moment vergelijkt met marktaandeel t.o.v. andere OS'en.

Verhouding Nokia tov andere merken
Daarvan was de 920 de populairste.
AT&T bedient bijna de helft van de markt van Windows Phone in USA
Windows Phone 7 is nog populairder dan Windows Phone 8

Dus als je daarmee wil aantonen dat MS marktaandeel aan het terugwinnen is, heb je waarschijnlijk naar een verkeerd artikel gelinkt of het artikel helemaal verkeerd begrepen
Blijkbaar had ik een verkeerde link geposted, speciaal voor jou link ik hem dit keer goed.
als ik hier om me heen kijk op tweakers kan ik nergens terug vinden dat merendeel pro MS is. merendeel loopt eerder MS en alles wat ook maar gerelateerd is aan MS af te kraken tot het bot met vaak kul argumenten.
tweakers publiek staat bekend als vrij anti-microsoft. of het terecht is weet ik niet, maar daar is geen speld tussen te krijgen.
Ik denk dat het verschil tussen een tweaker en een niet tweaker is dat een tweakers iig beide systemen kent en er dan ook nog een uitspraak over doen.

ik denk dat 90 % van de bevolking geen mening in deze stelling hebben of zich er in ieder geval niet/nooit over uitspreken, omdat het ze niet interesseert.
Ik ben een informaticus/computer wetenschapper die in 2010 afgestudeerd is aan de universiteit van Gent, en onze bachelor was zeer algemeen vormend over programmeren, computer architectuur, complexiteit, logica en wiskunde.

Bovendien zijn we slechts voor een heel beperkt aantal vakken met Microsoft technologie in aanraking gekomen (en in die gevallen was het Visual Studio voor C++ ontwikkeling, niet .NET of COM of een ander MS ecosysteem.)

Ik kan me niet uitspreken over de kwaliteit van de opleidingen in alle instellingen in de Benelux, maar bij ons was er niet echt sprake van tunnel vision :)

Indien het elders wel sterk op een speler of technologie gericht is, is dat inderdaad jammer, zeker omdat zo'n specifieke kennis snel verouderd en waardeloos wordt.

[Reactie gewijzigd door sspiff op 8 juli 2013 01:07]

Wat een onzin. Op desktops is Windows populair, omdat het ook het OS die het meeste kan. Op telefoons is Android hier weer veel populairder.
Dit is ook makkelijk terug te zien als je het forum bekijkt, Android heeft 444k berichten en Windows Mobile/Phone 279k berichten. Vergeet dat het grootste deel van die 279k berichten ook nog is over Windows Mobile gaan, mensen die nu vooral massaal over op Android zijn gestapt.

Je reactie slaat dan echt compleet nergens op, jij bent zelf gewoon gigantisch anti-MS (heb even de laatste pagina van je reacties bekeken, iedere reactie op een MS artikel is negatief richting MS). Dat mag natuurlijk, maar jij bent dan natuurlijk de laatste die hier een objectie beoordeling kan geven, want ja, als je alles negatief beoordeeld van MS, dan zijn andere die niet zo stelling zijn, als snel pro-Microsoft.

Simpele feit is dat de meeste mensen hier MS zien voor wat ze zijn, namelijk een bedrijf die constant bezig is jou te vertellen wat jij moet vinden. Echter omdat Google en Apple precies hetzelfde doen, is het geen relevant argument meer. We nemen er kennis van en beoordelen een product op wat het kan en hoe het werkt.


Op Tweakers zullen er vast meer Windows Phone gebruikers zijn dan gemiddeld, tevens zullen hier ook meer Linux gebruikers zijn dan gemiddeld.
Wat zegt dat over de gebruikers van Tweakers? Dat ze meer informatie vergaren over alternatieven, dat zij voorbij de 'standaard' producten kijken die je in de winkel ziet, namelijk Android en iOS op telefoon/tablet gebied, en Mac OS en Windows op de PC markt.

Wat jij dus hekelt, is het feit dat gemiddeld gezien de mensen op Tweakers zich beter informeren over hun mogelijke producten. Persoonlijk zie ik dit als een positief iets, maargoed meningen verschillen.

Als over de graadmeter, deze zal zeker niet altijd kloppen, juist omdat bepaalde producten niet aantrekkelijk zijn voor het grote publiek, zoals bijvoorbeeld een Linux.
Windows Phone aan de andere kant is wel degelijk anders, dit is juist een product gemaakt voor de mainstream, waarom hebben mensen dan nog niet massaal een WP? Omdat het gross alleen maar telefoons uit de iPhone en Galaxy S serie kan noemen. Het is juist de groep die beter geinformeerd is die WP tot een succes kan brengen, en omdat het product als zeer prettig wordt ervaren, zal langzamerhand die groep groeien.
Dat betwijfel ik ten zeerste ik denk Apple gebruikers sneller voor een iPhone kiezen ivm het eco-systeem. Een linux gebruiker zal wel sneller voor een Android toestel kiezen of straks een Ubuntu telefoon. Iemand die verzot is op Windows 8 zal denk ik automatisch voor een WP kiezen.

En het moet je als koper wel interesseren omdat je veelal verbonden zit aan een contract en je wil denk ik toch het maximale eruit halen?

Ik denk dat de interesse er wel degelijk is maar dat de IT-wereld gewoon verkeerd tot de gewone man brengt.

Zelf ga ik ook niet iemand een iPhone adviseren terwijl die alleen maar windows gebruikt.
+1Anoniem: 449164
@BoringDay6 juli 2013 23:50
Iemand die verzot is met Windows 8 zou met een OS als Ubuntu Mobile OS of BB 10 ook nog wel aardig uit de voeten kunnen.
Ik heb het juist anders. Elke persoon heeft andere wensen en waardoor een ander OS misschien fijner is. Als ik naar de tablets kijk heb ik zelf persoonlijk liever een Android tablet. Maar mijn moeder zou ik gewoon nog wel de iPad aanraden. iPad blijft gewoon de tablet met de meeste tablet content ongeacht de andere nadelen. Terwijl ik graag meer de vrijheid heb om dingen aan te passen en dergelijke.

En W8 tablets hebben als sterke kant hun Office pakket. Al wel jammer dat bijvoorbeeld Scripting in Excel met VB helemaal niet werkt op de RT tablet waardoor Excel voor mij persoonlijk weer dan niet meer bruikbaarder is dan op een iPad en Android tablet. MS -> Fix that.

Daarnaast, als LibreOffice omgebouwd wordt om te werken met Android valt die Office voordeel ook een stuk minder interessant uit bij Microsoft. Immers we moeten toch allemaal in de toekomst toch echt een keer standaard met ODF bestanden gaan werken. Want niemand behalve een commercieel bedrijf heeft belang aan gesloten formats.
+1Anoniem: 449164
@vanaalten6 juli 2013 23:36
En omdat ze veel willen tweaken is WP ook niet een veelgemaakte keuze, iOS gejailbreakt en Android zijn dan toch veel leuker.
Als je het aantal posts op GoT in de WP topics bekijkt lijkt er toch aardig wat belangstelling voor te zijn.
Er zijn er meer die een wp uit gaan brengen, buiten Nokia. Dat zegt iets over de verwachtingen die de fabrikanten hebben. Kennelijk verwachten ze dat wp meer aandacht zal krijgen en produceren zij evenredig mee. Als wp-fanboy ben ik natuurlijk hartstikke blij met die verwachting.
Dat zegt niks over de verwachtingen, dat zegt iets over hoe je een bedrijf moet runnen. Bij ons op kantoor (online reisbureau) verkopen we ook reizen van meerdere partijen. Het wordt niet als wenselijk ervaren als 90% van 1 tour operator vandaan komt, daarmee creëer je teveel afhankelijkheid. Zo zullen fabrikanten van mobieltjes ook niet 100% android willen verkopen. Daarmee zijn ze rechtstreeks afhankelijk van android.
De enige die een andere visie heeft is Nokia, maar dat is eigenlijk gewoon een MS-fabrikant tegenwoordig.
Nokia heeft als tweede platform Asha, dat is inmiddels ook gewoon een smartphone OS te noemen.
Asha toestellen draaien op het aloude S40, wat bezwaarlijk een smartphone OS genoemd kan worden. Nokia zelf rekent ook alleen de Lumias en Symbians tot wat ze noemen smart devices.
Asha verkopen ze toch alleen in gebieden waar ze sterk op prijs moeten concurreren omdat de bevolking ze anders niet kan betalen? Ik heb die dingen alleen in India gezien...
mijn leraar inkoop (voormalig inkoper AH) zei altijd 2 leveranciers (80/20%) en 1 op het vinketouw.
Nu hopen dat de ondersteuning vanuit LG wat beter is dan voorheen. Een handvol magere apps staat natuurlijk niet in verhouding met wat Nokia meelevert
Je kan er toch gewoon alles op installeren wat in de algemene microsoft "app store" staat?
Ja, maar Nokia heeft (in tegenstelling tot zo goed als elke fabrikant in de geschiedenis) een aantal exclusieve apps die een grote meerwaarde zijn. Ze steken veel moeite in de eigen apps in tegenstelling tot andere fabrikanten die gewoon een generische telefoon aanbieden, en het is dan ook een selling point tov andere merken voor Nokia.
Voor de volledigheid; LG heeft ook z'n eigen mini-appstore, die gewoon in de Marketplace is geïntegreerd, maar zoals Martinspire zegt: het aanbod en de kwaliteit van de apps is niet te vergelijken met dat van Nokia.
Daar had Tweakers ongeveer anderhalve week geleden al een nieuwsbericht over :)
nieuws: Tweaks laten exclusieve apps op alle Windows Phone 8-toestellen draaien

"Tweaks laten exclusieve apps op alle Windows Phone 8-toestellen draaien"
Dat werkt niet voor alle apps. Daarnaast is het een onofficiele hack die niet de bedoeling is, en ook eenvoudig kan uitgeschakeld worden indien MS dit wilt. Je kan hier moeilijk een van de fabrikanten credit voor geven.
Das mooi.
Ik heb het niet zo op windows (desktop) en microsoft's neiging om hun producten met niks anders dan met andere microsoft producten samen te laten werken, en zou dus zelf nooit zo'n ding kopen, maar ik ben een voorstander van keuze en dat veel te hoge android marktaandeel is niet goed voor de keuzevrijheid van consumenten.

Ik heb namelijk zelf ooit een gekozen voor de iPhone, vooral vanwege de beschikbaarheid van een aantal exclusieve apps, niet omdat ik een apple fanboy ben. En als android te groot wordt krijg je straks alleen nog maar android apps en raak je in een vicieuze cirkel, net zoals met windows op de desktop. Een 2de "windows" monopolie, maar dan op de mobiele markt, zit niemand op te wachten.
Je geeft af op microsoft's neiging om hun producten met niks anders dan met andere microsoft producten samen te laten werken, en dan kies je voor een Apple? ;)
Raar dat je voor zo'n reactie +1 krijg. Zoals ik al zei was dat vooral voor de apps. En behalve dat is het met Apple lang niet zo erg. iOS kan gewoon tegen Exchange en andere MS-producten praten, en iTunes werkt ook op windows. Moet je maar eens proberen iets op OS X te doen met WP...

En het was niet mijn bedoeling om een flamewar te starten, maar ik had dat er in gezet om mijn reactie te relativeren. Ondanks dat ik niks heb met MS producten zie ik graag hun marktaandeel wat meer groeien.
Werkt perfect hoor, OS-X en Windows Phone, ik heb het ook. Er staat een hele mooie app in de Apple Store en daarmee sync je je iTunes library met je Windows Phone. Super simpel, net zoals een iPhone eigenlijk.
Microsoft werkt met alle fabrikanten goed samen. Daar kunnen andere fabrikanten nog wat van leren.
Kijk maar eens naar hoeveel apps microsoft heeft gemaakt voor iOS, om maar even een voorbeeld te noemen.
Ook zie ik diverse apps van Microsoft op android.

Inderdaad, Apple heeft geen goede ondersteuning voor hun eigen producten op andere besturingssystemen. Uitgezonderd is iTunes (ondanks de verdeelde meningen erover ;) ).
Welke apple apps zou je dan op andere OS'en willen zien? Het porten van safari, mail, maps, game center, ibooks en al die kleine utilities die andere merken ook allang al hebben lijkt me niet zo heel veel toe voegen, toch?
MS heeft software die op andere platformen iets toevoegt, Apple houdt zich daar gewoon niet mee bezig. Ze maken apparaten, geen softwarediensten. Alle software die ze hebben is als ondersteuning voor de apparaten die ze maken.
Een 2de "windows" monopolie, maar dan op de mobiele markt, zit niemand op te wachten.
Wellicht, maar het is wel prima om het bestaande duopolie van Android en iOS maar te laten aanmodderen? En met deBennie, als er iemand aan hardware- en software-lock-in doet, dan is het Apple.
Die duopolie zorgt er anders wel voor dat ze elkaar verbeteren. Zo komt apple eindelijk met meer/goedkopere telefoons en android maakt zijn eigen diensten exclusief (maps. Kan Apple weer experimenteren met alternatieven) en ontwikkelt ook door naar een steeds soepelere interface. Ze maken elkaar alleen maar beter. Ik juig t alleen maar toe. Windows zal daar weinig verandering in brengen en misschien alleen maar meer stimuleren.

Zolang er niet 1 duidelijke "winnaar" is, maakt t allemaal niet uit. Zodra er 1 meer als 60% marktaandeel heeft moet je je gaan afvragen wat er aan de hand is. Een 2de monopolie van MS zie ik dan ook vooralsnog niet gebeuren binnen 10-15 jaar. Eigenlijk van geeneen van de mobile OS makers verwacht ik een monopolie. Tenzij Apple niet van zn reet af komt...

[Reactie gewijzigd door chimnino op 6 juli 2013 16:38]

Vreemd dat je zegt dat Microsoft de neiging heeft om zijn producten alleen maar met zijn eigen producten te laten samenwerken terwijl het toch echt Microsoft is die voor zowel Android als iOS diverse van zijn apps beschikbaar heeft terwijl Google en Apple niet eens omkijken naar Windows Phone en Windows Runtime.
Zie mijn reactie hierboven. Naar mijn mening heeft geen enkele Apple app iets toe te voegen op een ander platform (ook niet op android) en doen ze dus niks verkeerd. Als jij het daar niet mee eens bent mag je mij 1 Apple app noemen die je op WP zou willen zien.

Google is een ander verhaal, maar die 2 hebben elkaar nooit gemogen. Maar goed, wat Google doet is natuurlijk Apple's pakkie-an niet. Tussen Google en Apple lijkt het ook niet zo te boteren de laatste tijd.

En zoals ik al zei, juich ik het alleen maar toe als MS wat groter wordt op mobiel gebied. Wat meer concurrentie is goed, daar wint de consument altijd bij.
haha, een nieuwe nexus hebben ze niet nodig maar ze gaan wel windows phones maken. volgens mij is het aantal nexus 4 telefoons wat verkocht is heel wat hoger dan het aantal windows phones wat ze in totaal gaan verkopen.
Nou geweldig! [/sarcasm]

Ik heb een LG Optimus 7 waar toch echt veels te vroeg de support voor is vervallen. Zo zou de Optimus 7 een van de weinige telefoons zijn die geen update naar Windows Phone 7.8 zou krijgen. Uiteindelijk hebben we deze update toch gekregen, maar het zou mij niets verbazen als dit zo is na aanleiding van Microsoft die er wellicht druk achter gezet heeft. (Vooral omdat verscheidene e-mails van verschillende personen op xda-developers naar verschillend personeel van LG allemaal hetzelfde opleverden: er zou geen update naar 7.8 komen)
Als je zo twijfelachtig bent over het besturingssysteem laat je bij mij geen goede indruk achter. Vertrouw je dan wel in het besturingssysteem waar je je product mee op de markt zet? Of laat je daarvan ook (te) snel de support vervallen?

Ook zijn oververhitting en spontaan uitvallen van de telefoon erg gebruikelijk bij de LG Optimus 7. Als je voor garantie dan contact met LG opneemt, vragen ze je de telefoon op te sturen waarna je een nieuwe/refurbrished Android smartphone terugsturen.. |:(

[Reactie gewijzigd door Zerfox op 6 juli 2013 10:54]

+1Anoniem: 474132
6 juli 2013 11:12
Windows Phone komt met een gigantische terughaalslag, mark my words! Ik zie het in het bedrijfsleven ook, keuze is iPhone of Windows Phone. Android wordt als te rommelig ervaren beheerstechnisch/securitywise gezien.
Aldus de bedrijfsanalist.
Is dit iets wat je hoopt?
Met alle security ellende, roots, bootloader hacks etc zou ik ook voorzichtig zijn. Als enterprise gebruiker heb je met Windows Phone, iOS en Blackberry al ruime keus, Android moet wel hele grote voordelen bieden wil je daarvoor kiezen.

In de praktijk zie ik weinig (grote) bedrijven met Android. De meeste zitten ofwel (nog) op Blackberry, een hoop zijn naar iPhones overgestapt, en een hoop zitten nog op het vinkentouw of ze bij BB blijven, naar WP gaan of iPhones.
Let me correct that for you: Bedrijfsleven is voornamelijk opgegroeid met MS ICT opleidingen waardoor ze een biased keuze maken voor WP in het bedrijfsleven.

Bij ons hebben ze Android, Blackberries en WP door elkaar eigenlijk. Waarbij Windows Phone de meeste problemen geeft, daarna Android en als laatste BlackBerry waar ze praktisch nooit problemen mee hebben...

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 7 juli 2013 11:27]

Keuze voor mobile devices is bij veel bedrijven totaal niet door beheerders te beïnvloeden omdat ze een MS "visie" zouden hebben. Mobile devices worden veeluit emotie gekozen, met name vanuit emotie door directieleden en raden van bestuur en managers in het hogere echelon. Die kijken naar wat hip is en denken, leuk zo'n Kek dingetje. Veel later, wanneer er problemen zijn met beheer en security moet ICT er dan een mouw aan passen en komen er pas andere merken/os'en in aanmerking.
Het begint me op te vallen dat met Windows Phone 8 enkel Nokia, Huawei en HTC wat deden voor Windows Phone terwijl er voor WP7 veel meer fabrikanten waren. En juist die fabrikanten beginnen nu een beetje terug te krabbelen richting Microsoft. Zo had Acer een tijdje geleden ook al gezegd alsnog een WP8 toestel te maken. Nu LG, ik hoop dat er nog een paar zullen volgen. :)

Note: ook Samsung is een Windows Phone fabrikant, ook al voor WP8, maar die noem ik niet omdat die simpelweg geen moeite doen. Nog nooit reclame gezien van de ATIV, alleen maar van Galaxy toestellen...
Ik hoop persoonlijk ook dat vooral Lenovo start met een of meerdere Windows Phones.
In ieder geval is een groter Windows Phone aanbod zeker een goede ontwikkeling voor dit OS. Bovendien is meer concurrentie altijd goed. Ik ben werkelijk benieuwd waar WP binnen dit en 2 jaar zal staan. Toch leuk eh, IT, al die verschuivingen en ontwikkelingen :)
Idd, Lenovo levert nu Android telefoons met enorme accu's, dat zou met WP8 ook een mooie aanvulling zijn.
Het schijnt dat Google andere fabrikanten tegenwerkt als ze smartphones voor een andere OS willen maken. Hoe het aandeel groter wordt durven ze ook meer risico te nemen.
Het schijnt ook dat Microsoft Windows Phone zwaar subsidieert waardoor de telefonen veel te goedkoop zijn en dus zo onder de normale prijs verkopen.

Kijk zo kan je van elk bedrijf wel wat raars zeggen majha.
Kan alleen maar zegen dat de Ativ S een heerlijk toestel is. Na mijn Galaxy Note avontuur, een verademing.
Heb je van HTC wel eens een reclame gezien voor hun WP toestellen? Sowieso van iemand anders dan Nokia of MS?

HTC en Samsung zijn slim en laten MS en Nokia de marketing doen voor WP. Mocht WP ooit een marktaandeel krijgen in twee cijfers dan zul je van HTC en Samsung echt wel wat moeite zien om daar wat van mee te pakken. Vooralsnog is het voor hun economisch niet zinnig om daarvoor te adverteren.
Maakt me niet veel uit want LG is veel te traag met updates, software en hardware. Ik wou een Nexus 4, kon hem nergens kopen onder 400 euro. Ik wou een LG Optimus G Pro, nog altijd niet verkrijgbaar. Ik overweeg een LG smartphone, maar als ze nergens te koop zijn....
Dat issue heb je niet bij Windows Phone, LG heeft niks te zeggen over de updates, dat ligt helemaal bij Microsoft. Als dat dus het enige minpunt is, is dat nu dus opgelost.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee