Acer gaat weer Windows Phone-toestel maken

Acer gaat in 2014 weer een Windows Phone-toestel maken. Dat laat de fabrikant weten aan Tweakers. De fabrikant bracht anderhalf jaar geleden ook al een Windows Phone-telefoon uit, maar daarna stopte Acer met Microsofts mobiele platform.

Acer vertelde aan Tweakers geen specificaties of andere details van de Windows Phone-telefoon, die in de eerste helft van 2014 moet verschijnen. Acer is daarmee de eerste die weer na lange tijd een Windows Phone zal uitbrengen. LG stopte eveneens na een toestel met Windows Phone, maar heeft nog geen plannen bekendgemaakt om weer te beginnen. Onder meer Nokia, Samsung, HTC en Huawei maken Windows Phone-telefoons voor de Nederlandse markt.

Het nieuwe toestel zal gericht zijn op mensen die hardware met zowel Windows 8 als Windows Phone 8 willen kopen en die willen laten samenwerken, aldus de fabrikant in een presentatie bij een evenement waar Tweakers bij aanwezig was.

De eerste en tot nu toe enige telefoon van Acer was de Allegro, een telefoon met 3,7"-scherm die bij release liep op Windows Phone 7.5. Het toestel kwam in januari 2012 in Nederland uit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-06-2013 • 21:12

46 Linkedin

Reacties (46)

Wijzig sortering
Langzaam maar zeker gaan meer fabrikanten inzien dat er misschien toch wel wat te verdienen is met Windows Phone ( 8 )

Nokia is daar nu de veruit de marktleider en voor Microsoft zou meer concurrentie alleen maar goed zijn...

[Reactie gewijzigd door Swerfer op 7 juni 2013 21:17]

Zal vast iets te verdienen zijn, maar rijk wordt je er niet mee, zoals de vlag er nu bij hangt. Zoveel gebruikers zijn er niet die voluit gaan voor een compleet Windows ecosysteem, omdat dat ecosysteem nog lang niet op het niveau zit van de concurrentie. Ten opzichte van iOS en Android heeft Windows nog een paar jaar achterstand. Logisch, maar dat zal het platform niet helpen, tenzij het met iets unieks op de proppen komt dat het echt onderscheid van de rest. Tegeltjes, een plat design en Office bleken al onvoldoende. Of Acer de doorslag gaat geven, betwijfel ik.
.... Waar sluit Google dan aan qua ecosysteem bij jou telefoon... Met die ene always Online chromebook?

Apple heeft dan wat meer te bieden, maar daar is dan weer veel minder software voor te krijgen (vaak wel veel specialistische kwalitatieve software)

En dan wat is er voor Apple/Google alternatief voor Xbox?

Een ecosysteem is echt wel iets meer dan een telefoon en een tablet.

[Reactie gewijzigd door felixk op 7 juni 2013 21:58]

Apple heeft zijn ecosysteem inderdaad het meest 'voor elkaar'. Wat dat met 'minder software' te maken heeft snap ik niet, want zo specialistisch is bijvoorbeeld het onthouden en syncen tussen devices van de pagina waar je gebleven bent in iBooks nou ook weer niet. Heeft MS zoiets? Zo valt het installeren van een aangekochte app op een iPad op een iPhone ook onder het ecosysteem van Apple. 1 keer gekocht is gebruiken op meerdere platformen. Hetzelfde geldt voor Google. Een app gekocht op Windows Phone 8 is niet op Windows 8 (RT) te gebruiken, om maar iets te noemen.

Xbox is dan misschien een MS-dingetje, maar zo intens integreert dat platform nou ook weer niet met andere MS platforms. Voorbeeldje: http://www.windowsphone.c...e7-df11-9264-00237de2db9e
Apple heeft zijn ecosysteem het 'meest' voor elkaar? haha grappenmaker!

MS heeft Windows 8, dat is het allersterkste OS ter wereld qua ondersteuning en mogelijkheden. Daar sluit naadloos op aan winRT, windows phone 8, skydrive, xbox, skype alles.

Dat aangekochte apps in wp8 niet in winRT komen komt omdat MS de winkels van win8 en RT heeft gebundeld en wp8 een standalone winkel is. Zelfde valt voor apple te zeggen; aangekochte app op de iPad doen het niet op je macbook!

Misschien moet je bij The Verge reageren, die zijn ook zo gebiased op Apple ;)
MWah... Ben niet zo biased op Apple. Lijkt eerder dat jij dat op Windows bent :-)
Zelf heb ik ooit iPhone's en een iPad gehad, maar doe het inmiddels met wat android-spullen en heb tijdenlang Windowsdingen getest.

Skydrive is een kleine jongen tov dropbox, bijvoorbeeld en skype werkt op elk platform, dus is totaal niet onderscheidend. Integratie met Xbox heeft ook nog wat doorontwikkeling nodig, zeg maar,

Dat iPad apps niet op de macbook werken is omdat Apple begrijpt dat een desktop/laptop iets totaal anders is dan een phone/tablet, terwijl Microsoft het gekke idee heeft dat een tablet hetzelfde is als een desktop en daarnaast een phone OS heeft.

Tsja,... Erg succesvol is dat niet gebleken.
Als je met "voor elkaar" bedoeld dat ze de klant in een dwangbuis hebben dan klopt dat wel ja. Als je met "voor elkaar" werkt met het meeste van de beschikbare apparatuur dan niet.
Vind je het nu zelf niet een beetje lomp om te zeggen dat een app die je op Windows Phone 8 koopt niet hebt gekocht op Windows 8 terwijl je dat als je een app koopt op iPhone dat je die dan ook hebt op iPad? Want dat is ook enkel en alleen omdat zowel iPhone als iPad op iOS draaien, maar heb jij een app die je koopt op iPad ook gekocht op Mac OS X? Nee. Nu ja, er wordt verwacht dat de Windows en Windows Phone Store worden samen gevoegd en dan is ook dat euvel van de baan en heb je op Windows het meeste voordeel, waar je nu gewoon evenveel voordeel hebt. Als ik een app koop op mijn tablet, kan ik die ook gebruiken op mijn laptop en pc, en dan staan we plots weer gelijk. Als je iets zegt, moet je ook de andere kant van het verhaal melden.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 7 juni 2013 23:14]

Anoniem: 126717
@reeboot7 juni 2013 21:58
Nokia Drive zal missen op deze telefoon, en dat vindt ik een fors gemis. Ik rijdt zelf geen auto, maar het werkt prima in steden, en in Wales hoefen we geen kaart te pakken. Elk zandpad stond op de offline (!) kaarten.
Zonder de eindeloze Metro discussie te willen opstarten moet ik echter zeggen dat de interface echt goed werkt op een telefoon, en dat de telefoons erg soepel werken.
De communicatie met windows pc's werkt prima, helaas echter werk ik ook met een Linux bak, en dan gaat het mis. Maar dat is hetzelfde met andere gemenge "ecosystemen".

Ik juich het toe dat andere fabrikanten ook Win 8 telefoons maken.
Ik denk dat van alle ecosystemen dat van Microsoft wel het meest volwassen is. Je kijkt namelijk maar zeer eenzijdig naar het verhaal: dat je smartphone en tablet (Android/iOS) leuk samenwerken is best wel fijn, nu komt daar bij Apple dan nog in mindere maten OS X bij. Maar dan geef ik persoonlijk toch meer de voorkeur aan een ecosysteem waar mijn smartphone, tablet, computer, game/media console en draagbare media speler feilloos samenwerken met een interface die je maar 1 keer moet leren ipv voor ieder apparaat een totaal andere interface. Dat noem ik pas een ecosysteem.
Welke draagbare MS mediaspeler gebruik je dan die dezelfde interface heeft als de xbox? Windows Phone 8 en Windows 8 (RT) op een tablet hebben verschillen in bediening. Een mediaspeler als de iPod touch, telefoon als de iPhone en een tablet als de iPad bedienen exact gelijk.
http://beta.fool.com/medi...sales-thru-2012_large.png

Ipod is een aflopende zaak, dus waarom zou Microsoft nog een soortgelijke mediaspeler maken, als je daarvoor ook je Windows Phone kunt gebruiken?

En daarbij:
Windows Phone 8 != Windows 8 (RT) en
iOS (iphone) == iOS (ipad)

Bij een iPad zit je gewoon vast aan telefoon software. Microsoft heeft desktop software gekozen voor zijn tablets.
Wat een onzin verhaal...
Meer concurrentie kan ook leiden tot meer fragmentatie van het ecosysteem, en daardoor tot uiteindelijk een slechtere gebruikerservaring. Het is niet per definitie goed voor Microsoft, al staan ze dan natuurlijk wel veel sterker in de onderhandelingen met Nokia.
Ik denk dat Nokia voorlopig heel veel meer te bieden heeft voor MSFT dan andersom. Zonder Nokia zou WP niet half zo ver zijn als het nu is en Nokia is de enige die enige vorm van innovatie biedt.

Ik denk eerder dat MSFT in komende updates meer en meer werk en ideeen van Nokia zal gaan integreren in het OS. Dat is al duidelijk te zien in WP8 en zal alleen maar verder gaan.
Aan de andere kant heeft MS weer gigantische bedragen in Nokia gestopt. Bedrijven kiezen echt niet voor een kleine partij om ze te helpen, dat doen ze alleen wanneer ze daar zelf voordeel aan hebben.
Voor fragmentatie hoef je bij Windows Phone niet al teveel schrik te hebben, mede door het update en hardware beleid van Microsoft waardoor je altijd kan uitgaan van minimum hardware en ook dat alle WP-toestellen altijd beschikken over het laatste OS, voor nu zijn dat er 2: Windows Phone 7.8 en 8.0, wat iets compleet anders is dan bij Android: 2.2, 2.3, 3.x, 4.0, 4.1 en 4.2 en dan nog eens met een hoop verschillende hardware configuraties. Het was simpelweg een goede keuze van Microsoft om het updaten van de toestellen bij zichzelf te houden.
3.x = Tablets en heeft amper bestaan

Voor de rest maakt de fragmentatie voor Android niet zoveel uit, je kan gemakkelijk voor alles met en boven 2.3 bouwen, waardoor vrijwel iedereen toegang tot je app heeft. Ook komen (sommige) nieuwe API's via Google Play Services binnen.
Totdat je er achter komt dat waar een app er op de ene telefoon prima uitziet, er op de andere telefoon allerlei fouten in de graphics zijn. En tot je merkt dat de sensor output kwa kwaliteit compleet verschilt, en je op de ene telefoon beter "orientation" en op de andere beter "rotation vector" gebruiken kunt. En tot je ontdekt dat een "SENSOR_DELAY_DEFAULT" overal wat anders is.

Het is als ontwikkelaar voor Android niet zo makkelijk als jij zegt.
En als je een windows phone koopt heb je een gegarandeerd soepel lopende telefoon door de hardware eisen vanuit microsoft. Al zijn er wel verschillen qua opslag, scherm, etc.
Fragmentatie van het ecosysteem is ook wat er bij Android is gebeurd, en hoewel dat een probleem is, zou ik niet willen zeggen dat Android geen succes is geworden. Overigens denk ik dat met de strikte richtlijnen van Microsoft de kans niet groot is dat dat echt mis gaat.
De fragmentatie is wel een stuk kleiner doordat er weinig aan het OS veranderd mag worden en de hardware al in grote lijnen vaststaat. Dat is juist waarmee de fragmentatie van Android een nadelige route heeft genomen.
Ja en heb je een windows Phone die niet een nokia is.
Mis je alle leuke, goeie apps die Nokia-only zijn ...

Heb ik zelf ook met mijn HTC..
Oftewel wil je WP8, neem een Nokia..
Sorry, maar volgens mij is Nokia momenteel marktlijder.
Leuk natuurlijk dat aantal fabrikanten weer wat zien in de WP toestellen, maar MS moet wel aan de bak blijven om een 'total experience' ervan te maken. Vooralsnog zit er bar weinig 'connectie' tussen WP en Win8, hopelijk dat het geheel met de Xbox (glass) wat beter wordt. Ja, de connectie is makkelijk, zeker ook binnen exchange, maar gehele aanbod van store (en de link tussen WP en Win8 store) valt nog erg tegen.

Maar als OS en hardware redelijk zijn bepaald door MS, waar houden ze dan nog ruimte over om mensen over te halen om een Acer te kopen ipv een Nokia of ander WP merk.

(al zou de eerste qwerty WP toestel al voor mij een buy worden :P).

Maar als ze dus zoals Nokia 'phone only' software maken, zouden ze zelfs met eigen software een extra link kunnen maken tussen Win8 en WP8, al was het maar iets simpels als favorieten delen :P

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 7 juni 2013 21:47]

De eerste Qwerty Windows Phone bestaat allang.

http://www.blogcdn.com/ww...010/04/04-21-10lightp.jpg

Echter niet horizontaal. Maar dat komt door de beperking van Windows Phone omdat het nog lang niet af is. Horzontaal homescreen ondersteund WP nog niet. En laten we het niet hebben over iets wat elke touchscreen telefoon MOET hebben. Een screen rotation lock.

WP mist nog heel veel :P basale kleine zaakjes.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 8 juni 2013 08:47]

Ik(jongen van 15) denk dat windowsphone een probleem heeft, het slaat niet aan bij jongeren. Als wij het op school bijv. over windows phone hebben zijn we altijd negatief en lachen we het uit. Voor het geld waarvoor je een nokia lumia koopt, kun je ook een iPhone of een S3 halen en dat staat gewoon veel beter en daar kun je trots op zijn. Windows heeft zo n suf iets over zich heen, en ook iets triests.
Microsoft is altijd het grootste bedrijf in de branche geweest en is daardoor net als Ajax in de voetbalwereld. Als het even minder gaat lachen we er om en vergeten we hoeveel het ons gebracht heeft.

Microsoft is 1 van de weinige bedrijven met een behoorlijk bagage aan creativiteit. Je ziet het aan Windows Phone. Geen gekopieer van andere bedrijven, gewoon een nieuwe markt zoeken.

Het mooie is dat diezelfde mensen (jouw leeftijd) het veelal doen met een relatief budgettoestel waar na enkele maanden standaard klachten uit voort komen (traagheid, opslagruimte tekort). Voor het zelfde geld had je een Lumia gehad die gegarandeerd niet (gigantisch) in performance achteruit hobbelt. iPhone had in de tijden van het 3G toestel dezelfde klachten, al weet ik niet hoe dat nu zit.

Je kunt er om lachen, maar het is niet voor niets dat Microsoft een constant stijgend marktaandeel kent en steeds meer producenten (nu Acer) zich daar graag bij aan willen sluiten. Het is niet ondenkbaar dat Microsoft binnen 1,5 jaar een aandeel van minimaal 10% heeft en er een hele boel jongetjes en meisjes op school rondlopen met een budget Lumia of Acer.
In de sheet staat:
Main focus to deliver unique experience with Acer patented UI and app
Jammer, want juist het gebrek daarvan is 1 van de pluspunten van de huidige Acer CloudMobile.
Hmm okay, Acer gaat langzaam de goede kant op.
Nu Dell nog, de Venue Pro is echt een top toestel.
Ik heb android gebruikt en nu wp7.5. Wp7.5 vind ik veel fijner, maar koop geen wp8 telefoon wegens gebrek aan apps. Tot nu toe ging het nog wel, maar ik heb een hybride auto besteld. Daar zit een app bij (bv volr instellen oplaadtijden) die alleen gemaakt is voor android en ios. Tevens is de app voor locaties van laadpalen ook alleen voor android en ios.
Zal vooral concurrentie worden voor huawei in het segment van de goedkopere wp phones, denk ik. Ik vond hun recente android-toestellen, zoals de cloudmobile alleszins knap qua design en zeker ook qua prijs. Maar ik dacht dat Microsoft bij de launch van wp8 zelf bepaalde wie een toestel op wp8 mocht maken.Zo te zien is dat beleid wat bijgestuurd en ik ben benieuwd wie er nog komt. Maar ik denk dat velen eerst wp8.1 afwachten.
Persoonlijk een goede evolutie! Ik ben de monopolie van Android eigenlijk een beetje beu. De kaarten zijn verdeeld en Samsung is marktleider en begint alles te bepalen.
Daarbij vind ik de huidige strategie (nl allerlei skins en boordevol "extra toevoegingen") geen goede evolutie. Ik wil ook geen PC in de winkel kopen met 3 browsers erop en 2 fotobeheerders, waarom op mijn smartphone dan plots wel overladen met rommel?

Windows Phone 8 lijkt daarvan nog wat gespaard. Wat concurrentie op de markt kan een signaal sturen dat het toch wel wat beter kan. Back to basics.
Mijn volgend toestel zal in ieder geval een WP toestel worden. Apps gebruik ik eigenlijk niet zeer vaak, alleen wat schrik voor de gehele synchronisatie met Google en dan bv een banking app.
Monopolie van Android?

Er is werkelijk nog genoeg keus.
Monopolie van Android? Dit is in Amerika dus echt niet het geval... de iPhone heerst daar nog aan de top geloof ik qua marktaandeel.

En hoe denk je over de gehele synchronisatie met Microsoft en dan bv een banking app? Of ben je aan het trollen.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 8 juni 2013 08:49]

En zo'n bericht krijgt nog een +1 ook. kan dat hele gedoe met die waarderingen niet gewoon weg?
Ik heb zowel Android als ios gebruikt maar zit momenteel met wp8.
Wp8 is voor mij nu het beste os dat ik heb gehad. Simpel, compleet, geoptimaliseerd perfecte samenwerking met andere Windows apparaten.
Groot nieuws, Acer gaat na ruim een jaar nog een WP phone fabriceren!

Dit geeft perfect aan wat de status is van WP.
Microsoft mag dan wel de PC wereld een ongezond dictaat opleggen maar mobiel tellen ze niet mee.
En dat is een goede zaak.

De situatie die al meer dan 20 jaar op PC gebied is ontstaan mag zich nooit mee herhalen.

WP is niet slecht maar staat een straat lengte achter op Android en IOS.
Jammer voor de MS fans maar goed voor de ICT en consument in zijn geheel.
Android is het meest vrije platvorm en zal daarom altijd winnen ten opzichte van de andere.
Lol, ja precies. Het wordt nu voorgedaan alsof het tij aan het keren is en dat "fabrikanten het nut van WP in gaan zien", maar Acer heeft gewoon een heel laag ontwikkelschema. Die properen zo nu en dan wat. Lijkt me meer om een beetje op de hoogte te blijven mocht WP ooit een keer aan gaan slaan (ofwel als ze martaandeelpercentages met minimaal twee digits gaan halen)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee