Windows Update start met automatische installatie SP1 voor Windows 7

Microsoft rolt vanaf 19 maart Service Pack 1 voor Windows 7 uit zonder tussenkomst van de gebruiker, via de automatische updates. Voorheen moesten gebruikers een korte wizard doorlopen voordat het Service Pack werd geïnstalleerd.

Windows 7 logoMicrosoft heeft de maatregel genomen omdat het met ingang van 9 april 2013 geen ondersteuning meer biedt voor Windows 7 zonder Service Pack. Windows 7-systemen die wel van de laatste updates zijn voorzien, worden door Microsoft tot 13 januari 2015 ondersteund. Daarnaast voorziet de softwarebouwer het besturingssysteem nog van kritieke updates tijdens de fase van verlengde ondersteuning, die tot 14 januari 2020 loopt.

Microsoft bracht Service Pack 1 voor Windows 7 op 22 februari 2011 uit. De grote update bracht vooral bugfixes en beveiligingsupdates naar het besturingssysteem. Systeembeheerders die de update wilden uitstellen, konden een jaar lang gebruikmaken van de Service Pack Blocker Tool Kit. Het doorvoeren van een automatische installatie is een volgende stap die Microsoft zet in de uitrol van het Service Pack voor het populaire besturingssysteem.

De automatische installatie van het Service Pack is vooral bedoeld voor consumenten. Beheerders die computers beheren met behulp van een Microsoft-managementtool, zoals SCCM of een wsus-server, houden nog wel controle over de uitrol van Service Pack 1 op Windows 7-systemen.

Door Jelle Stuip

Redacteur

19-03-2013 • 10:42

80

Reacties (80)

80
72
31
3
0
12
Wijzig sortering
Even een waarschuwing voor degene die Windows 7 Ultimate draaien met meer dan 4 a 5 languagepacks geinstalleerd, zorg dat je alle languagepacks eerst deinstalleert en zeker niet meer dan 4 a 5 overhoudt (beter is gewoon om er maar 1 te hebben).. Het is een bekend probleem dat wanneer je SP1 installeert met heel veel languagepacks geinstalleerd dat de installatie daarna fubar is zodat je weer clean kunt installeren (nee systemrestore werkt niet)..
Dus even een complete image te maken voordat je gaat update is geen overbodige luxe..
Het irritante aan een installatie van w7(zonder sp1) is dat het updaten lang duurt en tig restarts nodig heeft. Je moet eerst een stuk of 100 updates installeren en 3 x restarten, voordat het begint met SP1

Daar ben je dan zo een halve dag aan kwijt. Als dit nu verholpen is. Hulde :)
Je kunt natuurlijk ook meteen Windows 7 inclusief SP1 installeren, valt gewoon te downloaden. Eigen key gebruiken kan gewoon :)
Precies scheelt heel veel updates daarna downloaden weer, doe ik ook gewoon een schijfje van internet plukken waar alle updates in geïntegreerd zijn om de zoveel tijd.

Je systeem blijft ook veel sneller zo dan dat je alle updates weer 1 voor 1 moet installeren
Mijn laptop draait op windows 7 maar de geluids drivers werken niet meer op SP1. Kheb zelfs windows xp en vista versies van de drivers gebruik. 32 en 64 maar helaas. Dat wordt dus een nieuwe laptop. Voor een of andere reden herkent windows de onboard geluid niet meer na een SP1 update. Heb 3 keer me backup moeten terug zetten om dit te fixen maar helaas...
Ook verder gezocht dan alleen de drivers die de laptop fabrikant levert ?, vaak vind je wel je driver als je kijkt bij de fabrikant van de geluidskaart zelf en niet alleen van de gene waar het logonaam op de laptop staat.
Dat is dus realtek, en die drivers herkennen de onboard geluid niet. Kheb een stuk of 4 versies geprobeerd van hun. Kheb er letterlijk een week aan gespendeerd. Als je nog custom drivers weet, dan zou ik dat graag willen weten...
De reden dat ik m nog niet geïnstalleerd heb is omdat de Windows folder dan weeeeer groter wordt. Ik heb in mijn mediacenter maar een 40GB ssd zitten welke na al die jaren een windows 7 map van 25+GB heeft.

En ja, ik heb alle mogelijke dingen gedaan om windows te "shrinken"
Ooit gedacht om de harde schijf misschien te vervangen dan ?
Ik hoop dat ze zichzelf niet in de vingers snijden

Mensen zien windows 8 nu niet bepaald zitten en er zitten nog heel veel mensen met XP
Ik moet zeggen dat ik windows 8 (legaal) met windows 7 explorer met veel plezier gebruik (de windows 7 explorer is erin gemod, google maar ;) ). Windows 8 voelt net iets sneller aan en bovendien start deze in 7 seconden op met een SSD.
Dat sneller aanvoelen kan je ook bewerkstelligen met Tweak7, er zitten namelijk allerlei delays in de interface om het iets minder a.d.h.d. over te laten komen, wil je dat wel dan zijn er allerlei registry settings om dat terug te draaien.

Edit: niet Tweak7 maar iets anders uit de XP/Vista tijd meen ik mij te herinneren.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 24 juli 2024 01:51]

@HesRuud : Ik vind het onzin dat je een nieuw OS (Win8) installeert en dat je vervolgens een hele tijd bezig bent om het met allerhande externe tools aan je wensten te laten voldoen. Had je dan niet gewoon Windows 7 kunnen blijven gebruiken ? Goed; Windows 8 start bij jou iets vlotter op, maar denk er eens aan hoe veel tijd je bent kwijt geraakt om het naar wens aan te passen. Daar had je Windows 7 toch heel wat keren voor op kunnen starten.

Bij mij duurt Windows 7 opstarten ongeveer 15 seconden met een Crucial M4. Valt niet over te klagen vind ik. Daarbij start ik m'n laptop sowieso maar enkele keren per week opnieuw op.
sommige mensen vinden het gewoon leuk om hun OS wat te tweaken.

Ik was zelf ook geen windows 8 fan, maar met Classic Start wen ik er steeds meer aan en begin ik het redelijk te waarderen. Maar goed, dit is nogal off topic.
@questarey : Fair enough. Ik zie er de lol niet van in, maar ieder z'n hobby laten we maar zeggen ;-)
Waarom in de vingers snijden? Het gaat om veiligheid, bugfixes en functionaliteit. Mensen die nog XP draaien hebben daarin zelf bewust een keuze gemaakt, zo ook de mensen die SP1 voor win7 niet willen installeren.

Wat mensen met hun OS kwa updates doen is hun keuze, maar het is de keuze (en ook het recht) van de ontwikkelaar om bepaalde voorwaarden te bepalen voor verdere updates om de uniformiteit van de updates te waarborgen en op die wijze goede ondersteuning kunnen bieden voor problemen die consumenten ervaren met bugs, compabiliteitsproblemen ed, vooral als deze voor een groot gedeelte in SP1 zijn opgelost.

[Reactie gewijzigd door Slaiter op 24 juli 2024 01:51]

Praat niet voor iedereen.

W8 vind ik perfect en fijn werken. Staat hier al sinds de release op de desktop en laptop.
Je kunt beter zeggen, mensen houden niet van verandering. Het is even wennen, maar ik ben nog niets tegengekomen waar ik me echt aan erg of wat niet werkt.

Mensen die na 12 jaar nog steeds bij XP hangen, die krijg je er toch niet vanaf.
Alles wat je dan aanbied is niet zo goed als XP. Meestal zit dat gewoon tussen de oren.
Wat een boer niet kent..
Dit heeft niks met Win8 of XP te maken. Het is gewoon een verzameling updates en fixes voor Win7.
Het gaat hier om een service pack voor Windows 7 die al lang uit is maar nu automatisch wordt gepushed. Wat heeft dat precies te maken met XP of W8?
Snap em niet. Dit gaat over W7 waar sp1 nu automatisch wordt geïnstalleerd. Wat heeft w8 of xp hier nu mee te maken. Waarom zou je willen updaten van w7 naar w8 , omdat sp1 op w7 automatisch wordt uitgerold. Snap het niet.
Januari 2020, dan kan Windows 7 dus nog wel even mee.

Windows 8 is nog onbekend en 'eng'. Hoe langer ik met Windows 8 werk, hoe meer ik er de voordelen in zie. Over een jaartje is de store dusdanig gevult, dat je de desktop bijna niet meer nodig hebt, behalve voor 'precisie' software welke bijvoorbeeld een muis nodig hebben.
Ik gebruik ook Windows 8, maar ik hoef echt niet alleen maar store apps te hebben. Ja ik gebruik ze op verschillende devices, maar op mijn 27" scherm wil ik toch echt meerdere vensters open hebben staan. En meer dan alleen 1 snapped en 1 full screen.

Verder erg prima tevreden met Windows 8, mis ook totaal de startknop niet en op een tablet is het echt fantastisch. Mijn iPad ligt nu echt stof te verzamelen sinds ik de Surface RT heb.
En een SP heeft daar wat mee te maken? Dit is gewoon een update op Windows 7, er zal op het oog weinig veranderen.
Veel consumenten zijn tegen Windows 8, maar weten zelf helemaal niet waarom. Ze hebben het 9 van de 10 keer niet eens geprobeerd. Dit soort dingen worden altijd in het leven geroepen door de handige buurman/jongen die het vaak zelf ook niet eens geprobeerd heeft, maar op allerlei fora leest dat het 'slecht' is, en dat vervolgens aan iedereen verteld. Of ze hebben het wel geprobeerd, maar zitten vastgeroest aan het oude vertrouwde en willen geen veranderingen.

Voor de 'Power User' is Windows 8 misschien niet het meest optimale operating systeem, maar voor de huis, tuin en keukengebruiker is Windows 8 in veel aspecten beter dan Windows XP of zelfs Windows 7.

Argumenten als dat het startmenu mist is gewoon lariekoek. Het is er nog steeds, maar dan anders. Het is even wennen, maar uiteindelijk wel gemakkelijker dan het oude. Het zelfde geld voor de fullscreen 'metro' apps. Deze bieden de consument veel meer gebruikersgemak dan hoe het traditioneel was.

Ze moeten het alleen even proberen, en niet luisteren naar de handige buurman/buurjongen met een tweaker-tunnelvisie, want die kunnen zich niet inleven in de normale consument.
Alleen maar problemen mee gehad op mn zusjes laptop.
Drivers die niet werkten, die op Windows 7 wel correct functioneren, explorer process die spontaan 100% CPU ging gebruiken ondanks search service en alles uitgezet te hebben.
Zo kan ik nog wel een aantal issues mee opnoemen, zou handiger ook zijn geweest als de startmenu gewoon aangezet kon worden, want Start8 is wel een handige oplossing, maar is nog steeds 3rd party :/
Ik val dan blijkbaar onder de "handige buurman/buurjongen" echter ben ik toch echt een systeembeheerder ook van deze groep wordt natuurlijk vaak gezegd dat ze zich niet willen aanpassen. Ben ik het wel mee eens want we zijn zo gewend aan het oude. Vond namelijk destijds het configuratiescherm ook een drama in Windows 7. (XP toch nog steeds fijner maar vooruit ik kan er mee leven hoe het nu onder Windows 7 is)

Windows 8 daarin tegen vind ik nog meer drama als je geen tochscreen of mulitouch touchpad hebt en ja je kunt allerlei sneltoetsen gebruiken om het leven makkelijker te maken maar dan nog. Ik zie er de waarde (nog) niet van in en draai het nu inmiddels een half jaar op mijn werklaptop omdat ik mezelf er toe wil verplichten om er mee te leren werken.

Dat de gewone consument het ook niks vind komt echt niet alleen maar door het afraden van die "handige buurman". Dit helpt er natuurlijk wel aan mee maar de gewone gebruiker die het al heeft geïnstalleerd in mijn omgeving is ook niet echt tevreden en is vaak aan het zoeken. Natuurlijk is dit een kwestie van gewening maar wie gaat ze dit leren?

Wij zijn zelf bezig met de uitrol naar Windows 7 en hoeveel vragen je al niet krijgt over een simpele handeling dat je op "Alle Programma's" moet klikken om Office terug te vinden in het startmenu is al voor veel mensen een hele uitdaging. Jij denkt dat mensen gewoon even moeten wennen aan Windows 8? Dan ben je waarschijnlijk iemand die weinig met de gemiddelde gebruiker omgaat.

OT:
Vind het mooi dat Microsoft dit nu eindelijk automatisch uitrolt. Steeds meer mensen zijn bang om maar iets te accepteren wat ze niet kennen. Heb toch regelmatig bij gebruikers aan moeten geven dat ze dit wel moeten accepteren maar dat ik hun houding wel verstandig vind. Het is gewoon voor een niet ICTkundig persoon steeds lastiger wat nu wel en wat je nu niet kan accepteren. Zeker omdat veel mensen toch al eens in aanraking zijn geweest met virussen/malware worden ze natuurlijk wel alerter maar vaak helaas ook op momenten dat het niet hoeft.
ok mijn reactie is redelijk off topic maar kan het niet laten:

Wij zijn als MKB bedrijf in 1 dag overgestapt op zowel windows server 2012 als openoffice.org. Onze gebruikers werken via RDP op deze server. (server 2012 heeft dezelfde looks and feels als win8)

Ik heb werkelijk 0,0 problemen gehad met gebruikers. Ik kan je garanderen dat dit werkelijk dummies zijn. Varierend in de leeftijd van 35 tot 60

Het enige wat ik heb gedaan is de veelgebruikte programma's aan de startbalk vast gepint (outlook, ie, writer) en het start menu (modern user interface) ietsjes opgeschoont.

Hierin staan nu alle overige programma's. Zeg nou zelf... Hoeveel programma's worden er nu werklijk binnen de meeste bedrijven gebruikt...

Je hebt geen enkel sneltoets nodig.

Het enige wat ik hen verteld heb is dat je op het vlaggetje moet drukken om het menu te openen. (mochten ze het programma dan nog niet zien, type dan een gedeelte van de naam in.)

Het probleem zit hem erin dat in de meeste pc winkels (met al het respect) niet altijd de meeste kundige mensen werken. Ze hebben enkel kennis van wat ze gehoord hebben en geven hun "kennis" ook op die manier door. Zonder kritisch te zijn.

Als je consumenten in de winkel gewoon 3 maal laat klikken en door het start menu laat scrollen met de scroll muis zien ze dat het eigenlijk helemaal niet zo spannend/ingewikkeld is.
Leuke reactie, maar je verhaal is ook maar enkel gebaseerd op aannames, waar haal je de info vandaan dat iedereen maar wat zegt zonder geprobeerd te hebben, ik weet het niet, jij denk ik ook niet.
Maar wat interessanter is om te vermelden is dat er voor 99% van de normale Windows7 gebruikers er in deze zware economische tijden er ook geen enkele reden is om te upgraden W8, dan zou die buur met die (vermeende) tunnelvisie nog gelijk hebben ook.
Jij reageert nu enkel om mijn laatste 2 alinea's. De rest heeft niets met aannames te maken maar met eigen ervaring.

Daarnaast schrijf ik nergens dat je moet upgraden.
Ze zeggen dat een windows besturingssysteem na een SP officieel volwassen is geworden.
Ik ben benieuwd, momenteel ben ik zeer tevreden over windows 7. Ik kan eigenlijk geen probleem noemen. Misschien iets meer de integratie met cloud. maar dan gaan ze hun eigen windows 8 beconcurreren.
Ik weet niet of je nou zo blij moet zijn met een automatische installatie van service packs. In dit geval hebben gebruikers natuurlijk tijd zat gehad om het zelf aan te slingeren, maar als het policy wordt om SP's automagisch te installeren lijkt me dat niet zo'n goed idee. Ik hoop toch dat er iets van een "nu even niet" optie is. Het installeren van een SP neemt doorgaans nogal wat tijd in beslag waarbij het apparaat ook nog eens opnieuw opgestart moet worden (en soms twee keer). Je zult net een belangrijke presentatie aan een klant aan het geven zijn...
Als de pc wil herstarten komt er toch echt een melding in beeld, zo kan je zelf zeggen of je wil herstarten binnen bepaalde tijd of uitstellen ;)

Dus zie geen probleem hiermee
Van mij mag Microsoft wel eens komen met SP2 voor Windows 7 het huidige pack is al meer dan 2 jaar oud!
Vergeet het maar, Microsoft heeft al een lange tijd geleden gemeld dat ze voor geen enkele Windows versie nog SPs gaan uitbrengen, dus ook geen SP2 meer voor Windows 7.
Is er voor een consument een reden om hem niet te installeren eigenlijk (buiten piraten?)
Er is voor consumenten nooit een reden om een Service Pack niet te installeren. Het maakt je OS veiliger, voegt vaak functionaliteit toe en plet bugs. Daarnaast verbetert het de compatibiliteit met diverse hardware en software.
Een SP1 is niet meer dan een stabiele verzameling van vorige updates. Het voegt verder niets toe.
Get your facts straight. Bijna alle Service Packs voegden functionaliteit of veranderingen toe aan het OS. In het geval van Windows 7:
  • Changes specific to Windows 7
  • Additional support for communication with third-party federation services
  • Additional support has been added to allow Windows 7 clients to effectively communicate with third-party identity federation services (those supporting the WS-Federation passive profile protocol). This change enhances platform interoperability, and improves the ability to communicate identity and authentication information between organizations.
  • Improved HDMI audio device performance
  • A small percentage of users have reported issues in which the connection between computers running Windows 7 and HDMI audio devices can be lost after system reboots. Updates have been incorporated into SP1 to ensure that connections between Windows 7 computers and HDMI audio devices are consistently maintained.
  • Corrected behavior when printing mixed-orientation XPS documents
  • Prior to the release of SP1, some customers have reported difficulty when printing mixed-orientation XPS documents (documents containing pages in both portrait and landscape orientation) using the XPS Viewer, resulting in all pages being printed entirely in either portrait or landscape mode. This issue has been addressed in SP1, allowing users to correctly print mixed-orientation documents using the XPS Viewer.
  • Changes common to both client and server platforms
  • Change to behavior of “Restore previous folders at logon” functionality
  • SP1 changes the behavior of the “Restore previous folders at logon” function available in the Folder Options Explorer dialog. Prior to SP1, previous folders would be restored in a cascaded position based on the location of the most recently active folder. That behavior changes in SP1 so that all folders are restored to their previous positions.
  • Enhanced support for additional identities in RRAS and IPsec
  • Support for additional identification types has been added to the Identification field in the IKEv2 authentication protocol. This allows for a variety of additional forms of identification (such as E-mail ID or Certificate Subject) to be used when performing authentication using the IKEv2 protocol.
  • Support for Advanced Vector Extensions (AVX)
  • There has always been a growing need for ever more computing power and as usage models change, processors instruction set architectures evolve to support these growing demands. Advanced Vector Extensions (AVX) is a 256 bit instruction set extension for processors. AVX is designed to allow for improved performance for applications that are floating point intensive. Support for AVX is a part of SP1 to allow applications to fully utilize the new instruction set and register extensions.
  • Improved Support for Advanced Format (512e) Storage Devices
  • SP1 introduces a number of key enhancements to improve support of recently introduced storage devices with a 4KB physical sector size (commonly referred to as "Advanced Format"). These enhancements include functionality fixes, improved performance, and updated storage drivers which provide applications the ability to retrieve information as to the physical sector size of storage device. More information on these enhancements is detailed in Microsoft KB 982018.
bron

[Reactie gewijzigd door LCP op 24 juli 2024 01:51]

Sorry hoor, maar je verhaal sluit Kalief z'n statement niet uit... MS heeft in 't verleden ook gewoon SP's uitgebracht die een rollup waren van losse hotfixes (voor 90-99%).

De nieuwe rollup met hotfixes voor Windows 7 (90 stuks in totaal) had ook gewoon SP2 kunnen heten :)

Sterker nog. SP1 is de laatste SP (zeggen ze), want het is veel logischer om elke twee weken een batch met fixes uit te rollen ipv maanden wachten op een SP
Ik zeg ook bijna alle Service Packs. Al kan ik mij niet meer herinneren welke SP's geen extra functies hebben toegevoegd. Windows XP SP1 & SP2 deden dit, SP's van Windows Vista eveneens en nu dus ook SP1 voor Windows 7. Dus een bron zou niet misstaan in je post ;)
Win2k sp's , die voegden echt weinig toe, niks zelfs meen ik.
WinXP ging in SP2 over van int 2e naar sysenter/syscall.
Een beetje flauw wellicht maar kan je dit net als LCP bekrachtigen met een bron? Ik ben wel benieuwd welke service packs puur uit hotfixes hebben bestaan... Ik kan ze mij persoonlijk niet herinneren.
Ja, meerderen.

Is ook niks mis mee scheelt je een hoop downloaden en rebooten, vooral van die updates die je pas kan na een andere update. even service pack er op installeren en je hebt veel minder losse update nodig.
Sp1 fix the "behavior of restore previous folder at logon" lees ik. Wel, als dat iets te doen heeft hiermee: http://social.technet.mic...f6cdd1604c/?prof=required
... werd dat ook wel tijd :X

Volgens mij overrate je SP1 ook nog:

The impact of SP1 on the Windows 7 client operating system is considered to be minimal. Included changes are expected to address minor usability issues in specific scenarios, as outlined in this document. Microsoft recommends that organizations do not need to wait for SP1 to begin receiving the value of Windows 7 today as we don’t anticipate the SP1 for Windows 7 to be substantial.
http://www.mydigitallife....ndows-server-2008-r2-sp1/

[Reactie gewijzigd door Madrox op 24 juli 2024 01:51]

Nu ben ik al zo oud dat ik me nog een enorm probleem kan herinneren met het service pack op windows XP... dan wil je als consument echt wel graag zo'n sp dat je systeem om zeep helpt liever niet installeren.

Nou is dat natuurlijk al vele jaren geleden, maar toch, het kan dus wel degelijk zijn dat er reen reden is voor de consument om iets niet automagisch te willenl.
SP1 bestaat al meer dan een jaar voor Windows 7.
Het is dus niet zo dat er zomaar een Service Pack automatisch wordt geïnstalleerd.
Service pack 1 voor Vista was ook al ruim een jaar uit toen het toch nog 2 verschillende Vista-laptops onderuit wist te halen nadat ik de auto-update aanzette.

Meteen installeren na een clean install ging het wel goed dus het is niet dat het niet werkt, maar Service packs blijven dus tricky op in gebruik zijnde systemen ivm conficten met andere settings/patches.
Er zijn eigenlijk geen redenen om het service pack niet te installeren als consument. Hoewel je (net als bij elke update) wat problemen - zou kunnen - ervaren, laat Microsoft gewoonweg de ondersteuning verlopen van een niet bijgewerkt systeem. Wil je dus verzekerd zijn van toekomstige updates moet je hem installeren.

@ Kalief:
Uit mijn hoofd weet ik niet of het zo is bij SP1 van Windows 7 maar normaal gesproken kunnen ook nieuwe features worden toegevoegd met een service pack.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 24 juli 2024 01:51]

Er is voor consumenten nooit een reden om een Service Pack niet te installeren

Dat is net even iets te kort door de bocht.

Een SP werkt over het algemeen prima op een clean install, zeg maar. Naarmate je systeem meer vervuilt is de kans dat een SP niet (volledig) goed gaat groter. Of dat de gebruiker te verwijten valt is overigens niet relevant: het feit blijft dat installeren van een SP altijd een risico blijft.

Dat risico is inmiddels met Windows 7 wel aanzienlijk kleiner geworden. Simpelweg omdat Windows 7 er voor zorgt dat kritieke core componenten (drivers e.d.) gewoon niet corrupt kunnen raken. Onder XP was een SP zo'n beetje een toss-up: de helft van de keer ging er iets drastisch mis tijdens de upgrade.

Ook is de 'afstand', zeg maar, van het systeem naar SP1 van belang. Wie nu nog (pas) SP1 gaat installeren kan weer net iets meer problemen verwachten dan degeen die dat direct gedaan heeft toen ie uitkwam.

Al-met-al zal het pushen van deze SP1 weinig problemen opleveren, denk ik. Maar iedere SP blijft altijd een major operation, en net als bij echte operaties kan daar wel degelijk wel eens wat mis gaan.
Het is meer luiheid, op mijn media center PC staat hij al maanden zoniet jaren klaar en krijg ik steeds een melding maar ik ben steeds te lui om hem te installeren. Security updates e.d. doet hij wel automatisch dus die lopen wel.

Mooi dus dat het nu automatisch gaat, ben ik binnenkort ook weer up-to-date ;)
@Catch22 : Je kunt SP1 prima installeren op een illegale Windows 7 versie. Je moet alleen bij de eerste reeks updates opletten dat je de "Windows Activation Technologies" patch niet installeert; echter is die standaard al uitgevinkt zodat die niet per ongeluk mee komt. Zo ver ik weet is dit gedaan op last van de EU; deze ziet WAT (wat vroeger WGA was) als spyware.

In feite is er dus geen enkele reden om SP1 niet te installeren.
Ik heb lange tijd SP1 niet geïnstalleerd, niet omdat ik niet wou maar omdat de installatie telkens faalde.

Ik gebruikte een 36GB raptor als os schijf, en dat ding heeft nooit meer dan 2GB vrije schijfruimte.
Blijkbaar lukt downloaden + uitpakken + installeren van SP1 dan niet.

Dat de installatie faalde omdat er niet genoeg vrije (temp) schijfruimte was was totaal niet duidelijk, dus het heeft lang geduurd eer ik door had dat het daardoor kwam.

Foutmelding herinner ik me niet meer precies maar het was iets in de aard van "error not found".
Zeer duidelijk! (heb ergens nog wel een screenshot van die melding)
hoezo buiten piraten? service pack of niet, je kan windows 7 gewoon prima cracked draaien hoor. ;)
(voor alle hatende down-voters: nee ik draai zelf windows 8, compleet legaal :Y) )

Ik zou niet kunnen bedenken waarom je hem niet zou installeren, heb je een hele boel updates in 1 keer binnen eigenlijk. Ik vond het altijd wel irritant om dat ding handmatig te gaan lopen installeren bij een verse pc. Hopelijk gaat microsoft dit standaard maken voor al hun windows os-en :)
Ik bedoel, vaak weten mensen niet eens dat ze nog een service pack kunnen installeren :?

[Reactie gewijzigd door wootah op 24 juli 2024 01:51]

Inderdaad, eind vorig jaar bij vrienden op bezoek geweest. Windows Vista laptop met IE7, welke weigerde IE9 te installeren. Tot mijn grote verbazing draaide ze nog de RTM van Vista. Zowel SP1 als SP2 werden (om een of andere reden) geblokkeerd. Handmatig installeren ging gelukkig wel. :)

Maar om het nu direct te pushen zodra hij uitkomt, dat gaat er een beetje over. Er mag gerust een 3 maanden tussen zitten, maar zeker gene 2 jaar zoals nu.
Sinds SP1 uit is zijn alle downloads van MSDN en zo + OEM installs al gelijk met SP1 geïntegreerd. Als je een Windows 7 zou kopen nadat SP1 uit was gekomen zou je de 'nieuwe' install CD moeten krijgen waar SP1 al in zit.
zou niet weten waarom je het niet zou instaleren.
zelfs voor piraatjes werkt het prima gewoon een nieuwe loader erover en klaar.

ik draai al meer als een half jaar sp1 en ben er tevreden mee.
er veranderd visueel helemaal niets het zijn allemaal onder de kap veranderingen.


verder moet ik wel zeggen dat ik dit een schandalige manier van werken vind. het moet nog altijd aan de gebruiker zijn wat zij wel en niet willen instaleren.
en daar horen updates dus ook bij.

verder kan je natuurlijk nog gewoon de service pack blokkeren door windows update uit te schakelen en de benodigde fixes handmatig te downloaden.
Of gewoon de update verbergen. Ik zie echt niet waarom je het schandalig moet vinden. Je hebt nu een jaar de tijd gehad om hem te verbergen (wat als consument dus complete waanzin is) en nu wordt hij voor je eigen gemak en veiligheid (denk ook even aan de mensen die net computer kunnen spellen) automatisch geïnstalleerd.

Dus, waarom schandalig? Dit hadden ze gelijk moeten doen.
Was het niet zo dat je met de installatie van een servicepack wel eens wijzigingen in de EULA werden gepushed? Was bij Windows XP SP3 in ieder geval zo. Dat kan een reden zijn, als er een nieuwe bepaling instaat die je niet wilt accepteren.

Blijkbaar is dat hier niet het geval, anders zou Microsoft de update niet zonder tussenkomst van de gebruiken kunnen pushen.

[Reactie gewijzigd door ktf op 24 juli 2024 01:51]

De servicepacks van SP werkten wat anders met de installatie, en een service pack installeren (welke dan ook) deed altijd wat af aan de performance en boot tijden.

De manier om dat te voorkomen was een Windows installatie uitvoeren waar de service pack al in zat geslipstreamed. SP3 draait als een zonnetje, ook op de wat oudere systemen (hetzelfde als 'SP0', sp1 of sp2) zolang je hem maar integreerde in je Windows install CD.

[Reactie gewijzigd door dipje2 op 24 juli 2024 01:51]

Daarbij maakte SP3 van winXP het systeem zienderogen langzamer.
Niks van gemerkt.
op lower end PC''s deed sp3 de performance geen goed.
Ik heb de Update raar genoeg gisteren (18 maart) al gehad.
Amerikaanse versie?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.