Microsoft heeft meer Surface-producten in de pijplijn

Microsoft heeft plannen om in de toekomst nog meer tablets in zijn Surface-serie uit te brengen. Dat bevestigde het bedrijf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Eerder kwamen al geruchten naar buiten over drie nieuwe Surface-tablets, waaronder een gamemodel.

Microsoft wilde geen details kwijt over opkomende producten in de Surface-lijn, maar liet alleen weten dat de huidige reeks nog wordt uitgebreid, zo ontdekte Cnet. Ook wilde het bedrijf weinig prijsgeven over hoeveel Surface-tablets er tot nu toe zijn verkocht, maar wel claimt Microsoft dat de tablets 'bijdragen aan de groei van de omzet'. Eerder bleek al uit geruchten dat Microsoft werkt aan een nieuwe generatie Surface-tablets waarbij er drie modellen in ontwikkeling zouden zijn. Onder andere zou er een 'Xbox Surface'-tablet met 7"-scherm op komst zijn. Details over verdere specificaties ontbreken vooralsnog. Volgens analisten heeft Microsoft inmiddels rond de 1 miljoen Surface-tablets verkocht.

Vanaf 9 februari moet in de Verenigde Staten de Surface Pro beschikbaar zijn. Dit is Microsofts tablet die op een volledige versie van Windows 8 draait. Kort daarna komt in Nederland de Surface met Windows RT uit. Verscheidene retailers zullen de tablet verkopen, maar de Surface zal ook in de online Microsoft Store verkrijgbaar zijn. De adviesprijzen beginnen volgens Microsoft bij 486 euro voor de versie met 32GB flashopslag, maar er komt ook een variant met 64GB opslag. Klanten kunnen tevens een toetsenborddock bijkopen.

Door RoD

Admin Mobile

25-01-2013 • 10:48

67 Linkedin

Reacties (67)

67
65
29
2
0
1
Wijzig sortering
Jammer dat de Surface met Windows 8 Pro vooralsnog niet in Nederland uitkomt. Ik had er zeker weten één gekocht. Microsoft Windows RT is juist niet wat ik zoek. Conventionele Windows applicaties draaien niet op de RT en dat vind ik erg jammer.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 25 januari 2013 10:54]

Inderdaad, ik snap ook niet vanwaar de vertraging hier. Ik zit ook wel te wachten op de Surface Pro, ook vanwege de mooie werking van het pennetje in combinatie met de handpalmdetectie.

Dat samen met het feit dat je gewoon alle standaard applicaties kan draaien en allerlei randapparatuur kunt gebruiken maakt het voor mij de perfecte tablet.
Uiteraard, een Windows 8 Pro tablet is werkelijk voor elk doeleinde inzetbaar. Op zakelijk gebied een erg welkome ontwikkeling, net als voor particulieren waaronder studenten.
Ja voor studenten is een apparaat van tegen de € 1000,- echt nog iets wat op hun must-haves lijstje staat, een mooie laptop van € 600,- bied een tienvoud van de mogelijkheden.
Niemand noemt het een must have, maar je zal het waarschijnlijk wel met 'ons' eens zijn dat je op zon Surface Pro tablet echt kan werken, in tegenstelling tot de meeste tablets vandaag de dag.

Eigenlijk best lollig, Microsoft heeft lekker achterover geleund terwijl Apple iedereen warm heeft gemaakt voor het idee tablet, met en mooi (maar gelimiteerd) ecosysteem, zo veel mogelijk 'hulp' richting de gebruiker en marketing campagnes over hoe hip je eruit ziet met een tablet.

Nu 'iedereen' dan eindelijk het tablet concept heeft omarmt, of er in ieder geval een markt is (waar Microsoft een paar jaar geleden nog in was gefaald) komt Microsoft even laten zien 'hoe het moet', eerst maar een RT versie uitbrengen want blijkbaar houd de consument van limitaties, en daarna (binnenkort dus) een complete pc in die vorm aanbieden (wat hun initiele win2000/xp tablets ook al waren)

Zal je zien dat binnen no-time iedereen zon pro tablet blijkt te willen omdat ze dan eindelijk wat vrijheid krijgen. En ja, ikzelf eigenlijk ook, zie op het moment het nut van een tablet niet, leuk, grote telefoon, maar als het echt een x86 architectuur is, waarom niet, tablets worden nou eenmaal opgehemeld als de opvolger van laptops, en bij de Surface Pro is dat in mijn ogen voor het eerst terecht, je krijgt immers een complete laptop, in een iets ander jasje.

Het jammere is inderdaad dat de pro rond de 1000 euro zal kosten, maar naarmate meer bedrijven 'pro tablets' maken word het natuurlijk steeds betaalbaarder, ter vergelijking, je koopt vandaag de dag een heel bruikbaar netboekje voor 200 euro, en die dingen waren 2-3 jaar geleden ook nog 700-800 euro voor een basismodel, zal met (x86) tablets ook zeker gaan gebeuren.

[Reactie gewijzigd door 434365 op 25 januari 2013 11:32]

Ik denk zelfs dat dit een donderslag voor de iPad is. Iedereen is immers opgegroeid met Windows en Windows in een tablet jasje en de hardware en functies die Microsoft beloofd, is werkelijk perfect. Ik denk dan ook dat velen over zullen stappen naar Microsoft Surface of andere fabrikanten van Windows Pro tablets.

Zelf heb ik ook een iPad en ik zie, in vergelijking met de Microsoft Surface Windows 8 Pro tablet, de meerwaarde van m'n iPad niet meer. Sterker nog, je kan er een dualboot tablet van maken.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 25 januari 2013 12:11]

Yup daar zit ik ook aan te denken, om deze zelfde reden gaat WP8 ook echt minimaal nummer3 worden, iedereen kent Windows en kan ermee werken, en ondanks dat we met zn allen bij iedere nieuwe versie weer wat te zeiken hebben, gaan we een paar maanden later toch over, en blijkt het dan allemaal wel mee te vallen.

En ja, als je dan een pc heb met Windows 8, een telefoon met WindowsPhone acht, en eventueel nog een tablet met Windows 8, krijg je natuurlijk een 10x beter ecosysteem dan wat Apple of Google je kan bieden (simpelweg omdat die 2 niet altijd lekker werken met Windows, en Windows koning blijft)
Je hebt al een Windows 8 Pro tablet voor onder de 500 euro, je hoeft niet per see een top-of-the-range Surface Pro te kopen.
True, maar moet eerlijk zeggen dat ik meer vertrouwen heb in Microsoft dan een van hun (brullende en stampende) partners, dat zal de komende maanden/jaren echt wel veranderen, maar wat ik tot nu toe voor wazige hybrids zie word ik niet echt blij van, het concept van de pro met die harde cover is wat mij betrefd stukken beter. Ook zijn het wel wat betere specs dan wat de partners op dit moment bieden.

[Reactie gewijzigd door 434365 op 25 januari 2013 14:02]

Oohja? Welke dan? Windows 8 Pro tablets zijn er nog meer zeer weinig en vooral die an € 500,00.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 27 januari 2013 14:48]

Jij kan voor €600,- een laptop kopen die een Wacom digitizer heeft, waarvan het scherm los kan, wat klein en licht is en wat een pen heeft? Please enlighten us!

Ik zat er als student ook op te wachten, maar nu ik de Lenovo Thinkpad Helix heb gezien ga ik daarvoor (en die kost minimaal €1500,-).

Ik weet dat het erg veel geld is, maar ik ga niet elk jaar een nieuw apparaat kopen.
Er lopen hier genoeg studenten rond met een Macbook of een dure vaio. Dus de prijs is niet voor iedereen een obstakel.

Dat het niet voor iedereen is dat lijkt me logisch.
Ik ben het niet met je eens: Een windows 8 tablet heeft waarschijnlijk zelfs nog meer mogelijkheden: afgezien van het pennetje is er ook een touchscreen aanwezig. Je argument dat een laptop van 600 meer kan of meer mogelijkheden heeft slaat noch kant noch wal.
Jouw gezegde raakt ook kant noch wal :)

Buiten dat, een touchscreen biedt niet opeens mogelijkheden die je eerst niet had. Een laptop heeft nog altijd een "muis" en een normaal toetsenbord, zodat je je verslagen en werkstukken op normale snelheid kunt typen. Daarbij is een laptop ook makkelijker om aan het (meestal bedrade) netwerk te hangen, kun je er makkelijker andere peripherals aan hangen (printer misschien?), en ze zijn over het algemeen krachtiger voor eenzelfde prijs. Ohja, en volop tweedehands verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 25 januari 2013 12:45]

Dat is nu juist het mooie een aan de surface,dat kan er ook allemaal mee. Behalve the ethernet poort dan. Verder is het een laptop die je ook als tablet kan gebruiken.
Anoniem: 80466
@Fjerpje25 januari 2013 11:41
Conventionele Windows applicaties draaien niet op de RT en dat vind ik erg jammer.
Ik heb eigenlijk geen conventionele Windows applicaties nodig op een tablet.
Zie hier Microsofts gelijk met het RT principe. Op termijn, als de app store gelijkwaardig is aan die van Apple en Google, Zal men een keuze voor een RT machine prima kunnen onderbouwen: Het succes van de iPad geeft immers aan dat lang niet iedereen een super user is en dat men met apps alleen prima af kan!

Als men op den duur nog apps ontwikkeld voor Office dan kan die hele desktop mode eruit!
Als jij geen conventionele Windows Applicaties nodig hebt op je tablet.

Antwoord hier dan op: Waarom heeft Microsoft geen Office voor Modern UI gemaakt? En maken ze een half/half tablet door Office wel voor de muis op een tablet te brengen?

Beetje vage beslissing is dat voor een RT tablet. Ik had wel een Modern UI Office versie verwacht. Die zit immers toch ook in Windows Phone?

Het is allemaal maar een beetje halfgebakken gedoe. Alsof MS er niet volledig achterstaat. Denk vast dat ze daar in het bestuur allemaal ruzies hebben en dat daardoor het allemaal maar "net niet" naar voren komt.
Jammer dat de surface RT een gehandicapte versie is. Heel vreemd is dat Flash wel beschikbaar is maar MIcrosoft eigen plugin Silverlight, superieur aan Flash en veel gebruikt door business applicaties, niet beschikbaar is in de RT versie! Een vreemde beslissing van de marketing afdeling van Microsoft. Ik denk niet dat de RT versie voldoende zal worden verkocht. Immers voor gelijkwaardige functies kun je beter een Ipad of een Android tablet kopen die in prijs vaak nog goedkoper is. Dan maar wachten op de PRO versie...
Anoniem: 80466
@invic25 januari 2013 13:50
Komen die ipad en android tablet dan standaard ook met MS Office 2013 er kant en klaar op?
Nee.

Dus gelijkwaardig zou ik niet zeggen.
@ Fjerpje:
HP ElitePad 900 heeft Windows Pro en is te bestellen.
Begrijpelijk. Windows 8 verkoopt goed:

nieuws: Microsoft behaalt recordomzet dankzij Windows 8

Ik herinner me nog een quote van CEO Acer (JT Wang):

"Het is niet iets waar jullie goed in zijn, dus denk er alsjeblieft nog een keer goed over na"

nieuws: Acer: Microsoft moet consequenties Surface-tablets goed overwegen

Steve Balmer heeft het ook al meerdere keren aangegeven:

"Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft gezegd dat zijn bedrijf plannen heeft om in de toekomst zelf nog meer hardware uit te gaan brengen."

Kan niet lang meer duren of er komen Eigen smartphones. Microsoft gaat Apple achterna en na mijn idee een goede zet...
Apple achterna met hardware/software verschillen... Een volwaardig besturingssysteem als Windows 8 Pro in een tablet jasje is waar volgens mij velen in geïnteresseerd zijn. Je hebt namelijk dan niet meer te maken met beperkingen, die je op een tablet van Apple wel hebt.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 25 januari 2013 11:45]

Anoniem: 145867
@Fjerpje25 januari 2013 13:46
De grote beperking is dan nog we de Accu.. je zegt dat er geen beperkingen meer zijn. Maar dat is natuurlijk niet zo ;)
Daar heb je wel een heel sterk punt, hoop dan ook dat hier nog iets aan gedaan is, of dat Microsoft misschien iets bied als een grotere accu, of een echt goed werkende 'economy power mode'
Het hangt er natuurlijk vanaf wat je doet, maar mijn Surface RT kan ruwweg 3 werkdagen mee tussen opladen. Goed ik werk er niet permanent op, maar hij hangt wel de hele tijd aan het internet (live tile updates etc) en staat vaak uren naast mij audio te streamen.

De meeste concurenten van de Surface hebben verder een tweede batterij in het toetsenbord.

Dus ja, ik zou zeggen dat een van de grote beperkingen die de iPad heeft (energiesluprer), de Surface minder heeft en diens Windows concurenten nog minder.
(evenals een Android tablet voor de goede orde, de beperkingen)
"Het is niet iets waar jullie goed in zijn, dus denk er alsjeblieft nog een keer goed over na"
Ik denk toch dat JT Wang andere motivatie heeft om dat te zeggen.
Want volgens mij loopt de XBOX hardware uitstekend.
Van de bron:
The Entertainment and Devices Division posted revenue of $3.77 billion, a decrease of 11%

Wat Fjerpje zegt, plus ik kan wel leven met een iets zwaardere tablet als er maar legacy apps op kunnen draaien. Ik heb een Ipad 3 maar deze ligt gewoon te niksen, meeste apps zijn voor kinderen of werken gewoon onhandig.

Ik wacht overigens ook op de pro, maar wel met haswell :)

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 25 januari 2013 11:09]

Nja, veranderaars worden altijd op die manier bekritiseert.
Er gaan al een tijdje geruchten over een surface smartphone die medio 2013 zou uitkomen. Ook iets om naar uit te kijken en hopelijk zonder Google Nexus 4 toestanden...
Ik ben zeer benieuwd naar de Surface producten, met name de Pro. Een volledig OS met krachtige hardware in the palm of your hands. Daar is natuurlijk ook de prijs naar, maar ze zijn toch voordeliger geprijsd dan de concurrentie.
De vraag is alleen of MS hun partners niet gaat kwijt raken op deze manier. Veel fabrikanten zoals Dell en HP zitten in de problemen. Wanneer MS nu ook alles zelf gaat maken komt er nog meer concurrentie voor hen bij. In plaats dat het de concurrentie stimuleert, kannibaliseert het hun markt. Ik vraag me dus af in hoeverre andere fabrikanten dit gaat slikken.
Wat gaan ze er aan doen dan? Ze vinden het ook niet leuk dat Apple zijn eigen hardware maakt...
Erg mooi dat Windows 8 en Surface het toch best goed doen maar ik zit nog steeds op een een Surface Pro te wachten. Dit duurt allemaal wel erg lang Microsoft....
'maar wel claimt Microsoft dat de tablets bijdragen aan de groei van de omzet'.
Ja, de telefoons die Motorola verkoopt dragen ook bij aan de omzet van Google, maar er wordt wel verlies op gedraaid. Het zou me niks verbazen als dit bij Microsoft ook zo is.

Microsoft is een bedrijf dat graag pronkt met z'n resultaten, maar bij de Surface houden ze alles mooi stil, dat kan niet positief zijn.

Waar ik me vooral aan erger is dat er geen 'gewone' laptops meer gemaakt worden door fabrikanten. Alles moet tegenwoordig een hybride product zijn. Waarom niet 'gewoon' een laptop met touch-screen? Je ziet ze nu wel mondjesmaat komen en sinds Intel het verplicht stelt voor de Haswell-ultrabooks zal het dan ook wel toe gaan nemen, maar ik vraag me serieus af of er wel vraag is naar hybride systemen die zowel als laptop en tablet compromissen sluiten die ik onaanvaardbaar vindt. De enige serieuze kandidaat die ik nog heb gezien is de Thinkpad Helix, maar daar betaal je dan ook flink voor.

Het is hopen dat de Surface Pro een beetje een succes wordt, maar voor een prijs van $899 zonder touch/type-cover vraag ik me dat nog maar af.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 25 januari 2013 11:15]

Veel berichten hier van tweakers die op de Surface Pro wachten. Ik vraag me af of die niet te veel verwachten van de Pro omdat je er legacy apps op kunt zetten.

Ik heb zelf 2 Surface RT tablets en ik vind het heerlijk werken. Gebruik het voornamelijk voor wat Office werk en internetten icm een Touch Cover keyboard. Het ding is en blijft lekker snel. Ik heb het idee dat de tweakers die hier op de Pro gaan wachten straks van een koude kermis thuis komen. Die hebben hws in het achterhoofd dat het een complete laptop vervanger is en gaan allerlei zware apps erop zetten. Niet onbegrijpelijk, maar ik zie wat die apps doen met mijn half jaar oude HP Probook 4730S met 8Gb geheugen en de rest van de snelle hardware. Dat ding is na een half jaartje alweer behoorlijk traag aan het worden en ik merk zelf dat ik sneller de Surface RT pak, dan mn laptop.

Overigens heb ik de legacy apps nog niet eens gemist. De gezipte downloads worden met de ingebouwde "winzip" netjes uitgepakt. Films worden zonder veel moeite afgespeeld en IE10 werkt retesnel. Zit alleen te wachten op een RT versie van vlc, maar die komt er sneller dan dat de Pro hier in NL verkrijgbaar is.

Wat moet ik me voorstellen bij een xbox Surface ? Een soort PS Vita, maar dan in Surface model ?
Anoniem: 330206
25 januari 2013 13:02
Ben benieuwd waar dit naartoe gaat.

Met bericht dat Microsoft 3 miljard in Dell wil pompen en op die manier Dell dus eigenlijk overneemt of in iedergeval een strategische verbinding met Dell aangaat.

Het feit dat Ubuntu flink op de tablet en telefoon aan het focussen en steeds gebruiksvriendelijker wordt en Valve zijn portal op Linux over aan het zetten is. Niet iedereen te spreken is over Windows 8
en partners van Microsoft dit met argusogen bezien zouden sommige van hen nog wel eens kunnen overwegen Linux producten uit te gaan brengen zie bv Samsung met Tizen.

De ICT wereld zal komende jaren flink op zijn kop komen te staan denk ik en het monopolie van Microsoft ten einde.
Bij Dell kon je altijd Linux varianten krijgen rechtstreeks van hun vandaan. Een laptop met Ubuntu en je kom hem ook met Windows krijgen..

Door deze investering "koop" Microsoft zichzelf weer eens in de markt. Typisch het vieze spelletjes van Microsoft. Niet de consument laten kiezen... maar je positie KOPEN.

Ik snap niet dat enig mens nog sympathie heeft voor dit verschrikkelijk bedrijf wat allemaal van die vieze spelletjes speelt.
Ik ben het met je eens dat Microsoft vieze spelletjes speelt en ik ben absoluut niet weg van Windows 8. Zelf gebruik ik momenteel alles van Apple omdat het gewoon out of de box werkt en alles via de cloud prima samen werkt. Ook de multitasking en workflow va OSX vind ik veel beter dan van Windows.

Dit betekent overigens niet dat ik een Apple fan ben. Momenteel vind ik dit het beste werken maar ik kijk ook geregeld naar Linux en dit wordt steeds beter en makkelijker.

Ik hoop dan ook dat deze overname actie van Microsoft andere producenten aanzet om eens elders te kijken Samsung doet dit al met Tizen omdat ze niet vast willen zitten aan google's android.

Het zou positief zijn als het monopolie van Microsoft doorbroken wordt. Ik ben voor zoveel mogelijk keuzevrijheid en zal niemand veroordelen omdat hij een ander systeem gebruikt. Iedereen is anders en doet andere dingen op een Computer.
hmm,

ik wacht toch liever op de tablets met intel power.

vind het niet fijn om met windows RT te werken, liever echte windows 8.
Een Surface met AMD Temash chip?
Nou laat ze eerst die Surface Pro maar eens in de schappen krijgen.
Net als de mensen hieronder had ik al lang overwogen om er een aan te schaffen als hij bij de introductie van W8 ( ;) ) al beschikbaar was.

Onvoorstelbaar dat Microsoft ondertussen allerlei kritiek durft te uiten op de hardwaremakers dat ze hun product portfolio niet snel genoeg hebben aangepast op de nieuwe mogelijkheden van W8 (nieuws: Gerucht: Microsoft vindt Windows 8-vraag tegenvallen en legt schuld bij pc-maker. Zelf hebben ze hun belangrijkste product 3 maanden na de introductie ook nog niet beschikbaar.

Hoe dan ook, ik wacht met smart. Als het toetsenbord van de Surface Pro degelijk is, lijkt me het een kandidaat om in de professionele markt een laptop te vervangen.

[Reactie gewijzigd door marino_centrino op 25 januari 2013 11:19]

Niet als je een beetje prijsbewust bent, die dingen hebben dezelfde specs als laptops van minder dan de helft van de prijs. Ja, ze zijn draagbaar, maar er zijn ook wel draagbare laptops beschikbaar.
Ben ik het mee eens.

Daarbij proberen ze de hele tijd de Surface te benoemen als een tablet maar voor te stellen als een laptop.

Wie heeft er al een advertentie of commercial van de Surface gezien waarbij het (overigens niet gratis bijgeleverde) toetsenbord voor meer dan 1 seconden niet vastzit aan de Surface? Ik zie alleen reclame's waarbij het ding een toetsenbord heeft, of waar de tablet meteen aan het toetsenbord geklikt wordt.

Mensen willen tegenwoordig een tablet, en niet nog een laptop erbij. Mensen die wel in de markt zijn voor een laptop willen een laptop, geen tablet.
Wat ik me nogsteeds niet voor kan stellen is dat mensen nogsteeds te koppig zijn om in te zien dat er tussen Tablets en Laptops een hoop in kan zitten.

Tussen zwart en wit zit een hoop grijs. En laat ik dat grijze fantastisch vinden. Er is een reden dat hem plaatst als volledige pc/laptop. Het IS een volledige laptop. Een goedkope ultrabook zon beetje. Dus dan is het mijns inziens niet vreemd dat ze hem plaatsen als een tablet met die specs. De iPad is in mijn ogwn gewoon een uit de kluitengewassen telefoon. Dit is de eerste soort tablet die /ik/ wel wil: ik kan er productief op zijn. Een iPad gaan coden? Games spelen? Ga maar is Battlefield of Skyrim spelen op zon ding.

Er is een grijze zone tussen, en microsoft heeft hem gevuld. Of ze daarbij misschien een klein beetje je uit je comfort zone halen? Ik houd niet zo van de Conservatieven.
Niet als je een beetje prijsbewust bent, die dingen hebben dezelfde specs als laptops van minder dan de helft van de prijs. Ja, ze zijn draagbaar, maar er zijn ook wel draagbare laptops beschikbaar.
Dat is niet per se waar. Surface Pro + dock komt op €999. De chip die erin zit kom je ook tegen in ultrabooks die een paar honderd meer kosten. Dan heeft de Surface Pro ook nog digital ink.
Malloot.
Een tablet is duurder omdat de techniek gewoon ingewikkelder is. Er is veel minder ruimte om dezelfde hardware te gebruiken, incl koeling etc.

Je betaalt gewoon meer voor de form-factor.

Er zijn toch ook mensen die een mini kopen voor veel geld, terwijl je grotere goedkopere auto's kunt kopen die sneller rijden en meer ruimte hebben?

Ik vind zou wel erg graag die Surface Pro willen hebben. Dat pennetje erbij lijkt me geweldig, en dan lekker W8 draaien. Jammer dat ie nog niet in NL uit is. Misschien maar wachten op de Surface Pro 2. Volgens de geruchten krijgt die 11" scherm.
Prima reactie, maar dat malloot is imho nergens voor nodig.

Dit is ook offtopic, maar wil het toch even gezegd hebben.
@marino_centrino
Zelf hebben ze hun belangrijkste product 3 maanden na de introductie ook nog niet beschikbaar.
Microsofts belangrijkste product is natuurlijk Windows (8 ), en niet deze tablets.
Aan Windows 8 valt op lange termijn zoveel meer te verdienen. Denk aan het hele Windows 8 ecosysteem dat er aan hangt, met de Xbox, Store, mail en alle datamining dat daaruit voortvloeit. Ze hebben al lang door dat platform en content de echte moneymakers zijn (op lange termijn).

Gezien de gigantische marktpositie van het Windows OS, kan Microsoft ook nooit zelf de marktvraag bedienen. Ze zijn dan ook slim genoeg om zich te realiseren dat zij andere hardwarefabrikanten nodig hebben (vandaar hun kritiek).
Mijns inziens zijn hun Surface producten daarom niet meer dan teasers om de consument en de hardwarefabrikanten naar Windows 8 te pushen. Het gelimiteerde aanbod van Surfaceproducten brengt ook een exclusiviteitsgehalte mee - een gewild effect voor elke verkoper. Daarnaast doen ze met dat geëxperimenteer ook waardevolle inzichten en ervaring op omtrent product- en marktontwikkeling.
M.a.w. Microsoft verliest niets door niet aan de vraag naar Surface producten te kunnen voldoen.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 25 januari 2013 12:27]

Ik zou graag een Surface Pro tablet willen zien met een 2560x1600 resolutie. Voorlopig zijn de enige 2 opties met een +full hd res. de iPad en Nexus 10 die hier niet te koop is.
@marino_centrino:
De HP ElitePad 900 staat in bestelling bij de distri's en is bij verschillende webshop te pre-orderen. Slaag je slag!

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 25 januari 2013 15:06]

Anoniem: 394888
25 januari 2013 12:26
Wat is nou het grootste verschil tussen de ultrabooks met touchscreen en surface pro tablets? ik ben geen leek ofzo, maar zie toch vaker zoals bij Sony dat de tablets meer de hardware krijgen van ultrabooks. De prijzen van ultrabooks zijn nu wel aan de hoge kant, maar elke jaar zakken de prijzen. Als de prijszen in de buurt komen van elkaar, wat zal er dan gebeuren? Wat zal het verschil zijn?
De surface pro heeft een digitizer laag. Zijn maar weinig ultrabooks die dat hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee