Microsoft: Surface Windows RT vanaf 14 februari in Nederlandse winkels

Microsoft heeft laten weten dat de Surface-tablet waarop Windows RT draait vanaf 14 februari in Nederland te koop zal zijn. Verder meldt de softwaregigant dat de Surface Pro, die over een volledige versie van Windows 8 draait, vanaf 9 februari te koop is in de VS en Canada.

De Surface Windows RT zal vanaf 14 februari in dertien West-Europese landen te koop zijn, waaronder Nederland. De tablet zal zowel bij diverse retailers als de online Microsoft Store verkrijgbaar zijn. De adviesprijzen beginnen volgens Microsoft bij 486 euro voor de versie met 32GB flashopslag. Ook zullen er versies verschijnen met of zonder toetsenbord, en een uitvoering met 64GB opslag.

Microsoft meldt verder dat de Surface Pro vanaf 9 februari te koop zal zijn in de Verenigde Staten en Canada. Over een release in Europa zijn nog geen details bekend gemaakt. De Pro-versie van de Surface is niet uitgerust met een ARM-processor, maar met een krachtiger Intel Core i5-cpu. Ook is een volledig functioneel Windows 8 Pro-besturingssysteem beschikbaar, waardoor ook legacy-software gedraaid kan worden. De tablet zal leverbaar zijn met 64GB en 128GB aan interne flashopslag en de adviesprijzen beginnen vanaf 899 dollar.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

22-01-2013 • 18:48

94 Linkedin

Reacties (94)

94
83
69
5
0
0
Wijzig sortering
De prijzen van de andere versies zijn ook bekend.

32 GB zonder Touch Cover: € 486
32 GB met Touch Cover: € 586
64 GB zonder Touch Cover: € 586
64 GB met Touch Cover: € 686

Bron: http://www.microsoftsurfa...rosoft-surface-rt-bekend/
Anoniem: 449164
22 januari 2013 18:53
Ziet er heel goed uit, tegen die tijd is het ecosysteem alweer een stuk verder en kunnen de betere apps zijn gelaunched, ook heb je een volledige versie van Office 15 tegen die tijd als ik me niet vergis.
Office RT is niet volledig, maar wel genoeg voor dagelijkse dingen.
Word ondersteunt geen macro's
Powerpoint is aardig volledig
Excel zelfde als de rest
OneNote is ook aardig volledig

Geen outlook.

Enige veranderingen verder zijn de mogelijkheid om touch te optimaliseren (meer witruimte). Eigenlijk is het volledige versie minus macro's. Gebruik je dat als zakelijke gebruiker dan is dat kut, maar anders werkt het net als de volledige office voor je (dus meer dan dagelijkse dingen). Maar de RT is ook bedoeld voor consumenten en niet écht voor de zakelijke markt. En de PRO komt ook niet met Office RT, geen enkele office zelfs.
Nee, zakelijk wellicht? En mijn vader gebruikt prive dus outlook. Het is wat je gewend bent he? Altijd zakelijk met outlook werken, dan doe je dat thuis ook wel snel.

Maar de mailapp van windows RT werkt heel erg fijn hoor, zakelijk ook prima te gebruiken dunkt me.
Ik, en wat is daar fout aan?
Ik vind het een mail-scheduler-contact-agenda-tasks, all-round top programma, de beste in de markt, vergeleken met concurenten.
Dus ik snap je opmerking echt niet. :?
naast dat het NIET zakelijk gebruikt mag worden (lees de licentievoorwaarden maar eens door).
WEL zakelijk gebruiken als je een licentie erop neemt of een Office 365 licentie hebt. Dus het is wel mogelijk maar het gaat iets extra's kosten.

Daarbij vraag ik me af in hoeverre ook maar iemand gaat controleren of je het niet zakelijk gebruikt.
Klopt, helaas deze office mag je niet zakelijk gebruiken.
Is alleen licentie verhaal. Als je dit zakelijk hebt afgetikt, dan mag het rustig....
Mooi dat de tablet eindelijk hier uitkomt, zat er lang op te wachten in verband met het toetsenbord.
Wat ik me wel afvraag waarvoor de 7 euro prijsverschil met Duitsland? heeft dat te doen met BTW?
Ik heb het ding nu 2 maanden vanuit USA. Wat een ramp !

De eerste maand ging het nog en lijkt het net een echte tablet, maar daarna kicks Windows in......

Betekend, trager en trager........... minstens 3 keer per week rebooten om netwerkverbinding weer aan te krijgen. En vaak programma's die afsluiten en de hele tablet laten hangen.

Ergste is nog iedere keer weer die updates...........EN JAWEL WEER REBOOTEN !!!!

Ik ben blij dat ik mijn IPAD nog niet verkocht had, De RT is inmiddels verkocht via marktplaats.

Toetsenbord lijkt leuk, maar in de praktijk gebruik je die nooit. Alleen in geval van nood.
@ renecl Het enige vertragende na verloop van tijd dat je van een Surface RT gaat zien, gebeurt doordat als je heel veel en grote apps installeert, waardoor de SSD minder dan 1 GB vrije ruimte heeft. Als tweaker blijkbaar te lastig voor je om daar achter te komen?
Na de eerste firmware update van ongeveer anderhalve maand later, ging een Surface RT feitelijk pas soepel draaien. Dat van die eerste maand kan dus helemaal niet en is zelfs tegenstrijdig ;)
En dan nog, je zou de eerste zijn waarvan ik het lees.
Dus of je had een lemon of er is een andere reden om het netjes uit te drukken.
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 22 januari 2013 23:38]

Ik heb de Surface RT sinds oktober, ook uit de USA en ben het toch met renecl eens. Ben pro-Microsoft en had veel van de Surface verwacht, maar hij valt me toch wat tegen. Misschien had ik een te hoog verwachtingspatroon. Apps starten langzaam en slechte UI feedback. Op een iPad loopt dit gewoon véél beter.

Qua hardware design is het een prachtig apparaat en het fysieke toetsenbord i.c.m. Word/Excel/OneNote zijn zeer productief. Gebruik je de Surface een paar dagen niet, dan is de batterij weer leeg (heb dat niet bij de iPad 3). Bij aansluitend gebruik is de batterijduur in orde (> 7 uur).

Mijn favoriete app is Remote Desktop. Ik RDP altijd naar een Windows 8 of Server 2012 en heb dan een fantastische ervaring (nieuwe RDP 8 protocol is zo goed dat zelfs videostreaming soepel loopt, en ideaal voor Flash of Silverlight websites).

En nadeel blijft dat je alleen Store Apps kunt installeren terwijl je het gevoel hebt dat je je bestaande software er ook op wil zetten. Heb je meer budget, dan kun je beter wachten tot de Surface Pro. Dan heb je wel apps + applicaties en betere performance.
Je verwoordingen zijn heel anders als die van renecl, dus het lijkt me niet dat jullie over hetzelfde hebben. Ik kan me dan ook veel beter in je verhaal vinden.
Gemiddeld starten apps minder snel op de RT inderdaad. Aan de andere kant zie je ook veel verschil weer tussen die apps. Uitzendinggemist bijvoorbeeld start lekker snel. De NOS app duurt onverklaarbaar langer. Windows RT is ook nog jong natuurlijk en vele app updates zorgen voor sneller starten. Internetten is al heerlijk snel en met de fijnste UI op de Surface RT.
Een goed punt is van waaruit je vergelijkt. Vanuit een grote telefoon tablet of een die hetzelfde kan en meer en met de Pro nog veel meer.
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 23 januari 2013 02:01]

Programma's? Uhm, je kan enkel apps draaien op RT en ik kan me zo niet voor de geest halen dat deze tablet daarop zou blijven haperen. Tevens komt er 1 keer per maand een update uit voor Windows, is het nu zo erg om je tablet 1 keer per maand opnieuw te moeten opstarten (waar je nog eens 2 dagen de tijd voor krijgt)?
Anoniem: 451726
@triesvan22 januari 2013 19:15
Afgezien van de tech geek die alles wil uitproberen en de die hard Microsoft fan kan ik niet zien waarom je in vredesnaam een Windows RT tablet zou kopen.

Het is duidelijk een tussenmodel in afwachting van meer krachtige en volwaardige Windows 8 tablets. Tel daar de hoge prijs, zeer gebrekkig weinige aantal apps en bij deze Surface matige hardware specs op van vooral dat low resolution scherm. Apple en Android bieden zo veel meer voor minder.

Vindt Windows RT net zo iets als de HD-ready televisie van toen. Schrijft enorm snel af en kraait nu ook geen haan meer naar.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 451726 op 22 januari 2013 19:17]

Met alle respect voor je mening maar ...

Duur? de ipad kost toch ook €499 voor een 16GB versie dus geen 32GB, toegegeven win 8 neemt er een mooi deel van weg.

ok, display van de surface rt is een knelpunt maar het niet het belangrijkste aan een tablet
De surface heeft een usb 2.0 aansluiting micro sd kaart mogelijkheid en.... een snel afneembaar toetsenbord (als extra) ook is het niet van plastiek zoals vele android modellen wat daarom niet wil zeggen dat die tablets slecht zijn.
Wat ik vooral mis aan vele tablet is een 'kickstand' welke de surface wel heeft
ook zit er er 2GB ram in en er zijn nog maar bar weinig tabs met 2 gb ram zal op mwc wel verandering in komen

Gaan zagen da te store 'weinig' apps heeft is echt wel te zot voor woorden de w8 store is bijna 3 maand uit android en ios zijn er al enkele jaren.

Dat het een tussenmodel is, is zeker want er komt ook de surface pro en er zijn al geruchten over opvolgers.

Als er op mwc geen tablet aangekondig word die ik liever zou hebben zal ik de surface (pro) halen.

[Reactie gewijzigd door michael3011 op 22 januari 2013 20:09]

De iPad heeft een virtual toetsenbord van bijzonder hoge kwaliteit en heeft bovendien ook BlueTooth waarmee je een BlueTooth toetsenbord kunt gebruiken. Voor Android idem.

Beide hebben een app store waar je U tegen zegt, en aangezien de marktpenetratie van WP8 niet bijzonder hoog is verwacht ik niet dat dit op de korte duur gaat veranderen. Da's een beetje kip-ei, maar dit product en de rechtstreekse opvolger is er op of eronder voor Microsoft (mbt de tablet markt), en met Nokia's Lumia lijn gaat het op dit moment nou ook niet zo bijzonder goed (de smartphone markt heeft Microsoft verloren gezien de verzadiging).
Dat het een tussenmodel is, is zeker want er komt ook de surface pro en er zijn al geruchten over opvolgers.
Tussenmodel? Shht, niet zeggen, met het tussenmodel WP7.5 ging het ook niet goed. Het product was niet af, en ook niet backwards compatible met WP8.
Ja ik geef toe dat het virtuele toetsenbord van de iPad fijn typt, fijner dan Android imho, heb er idd ook een BT keyboard aanhangen, ook aan mijn Androids, maar de Surface heeft toch ook Bluetooth? Mis ik nu je punt? Mijn K810 zal ook wel pairen met een surface verwacht hoop ik. Toch word ik altijd een beetje nerveus van virtuele toetsenborden: schuiverdeschuif, klap-in klap-uit, huh waar is het invoerveld nu gebleven, grr de knop zit weer onder het tobo etc... meer last van op Android btw.

Die App stores ben ik na ruim anderhalf jaar intensief gebruik niet zo heel erg meer van onder de indruk. Ook al wint iOS het wat dit betreft in mijn ogen weer van Android: nét wat meer keuze, vooral qua games die ik leuk vind, maar de bulk zal ik nooit zien/ervaren simpelweg omdat ik de tijd niet heb om ze allemaal uit te proberen. Ik ga dan toch eerder af op ervaringen en tips van anderen, reviews etc... En hoewel ik gamen op 7" fijner vind dan op 10", en dat daarom liever op mijn nexus7 doe, ben ik uiteindelijk voor gamen toch weer meestal op mijn 3DS bezig, vooral omdat ik de games beter vind, of aan het spelen met emulators op Android, omdat voor mij de classic/arcade games, met hun simpele gfx en de manier van gameplay het meest blijven boeien. De bulk van die driekwart miljoen iOS+Android apps boeien me dus eigenlijk totaal niet.

Blijft voor mij vooral over de meest gebruikte apps: de wat productievere, meer zakelijke dingen, die bijna zonder uitzondering allemaal te vinden zijn op WP7.5, bijna op drie handen te tellen.

Als ik naar smartphones kijk, en ik ben ook WP7 gebruiker van het eerste uur, dan miste ik eigenlijk bijna geen apps op mijn Lumia, en niet af, sja heb je het wel eens geprobeerd? De interface is toch heel veel verder dan iOS of Android, zoals ook Steve Wozniak, voor wie ik diep respect heb, vindt. Ik heb nooit een seconde het gevoel gehad dat het niet af was, ik vind Windows Phone het beste wat ik in jaren heb gezien. En ik ben toch al bijna 15 jaar met interactie bezig, waarmee ik alleen maar wil zeggen met wat voor ogen ik ernaar kijk. En van de Nokia software ben ik toch meer onder de indruk dan van Apple software, ik noem een Siri, maps, iTunes :X

Vanuit het niets naar de derde plek in zo'n korte tijd, vind ik trouwens ook een behoorlijke prestatie van WP, en dat erop of eronder, ik denk dat Microsoft een veel langere adem heeft dan de release van 1 apparaat, datzelfde geldt voor Apple denk ik, de iPhone 5 wordt heus niet hun nekslag.

edit:
Ugh, raak door die lijnen soms helemaal de weg kwijt: voor de zekerheid, dit was een reactie op Jerie, dinsdag 22 januari 2013 21:49 refresh en mijn reactie floept weer keurig in lijn met QErikNL boven me, vaag zal wel aan mij liggen.

[Reactie gewijzigd door Benno de Bruin op 22 januari 2013 23:17]

en aangezien de marktpenetratie van WP8 niet bijzonder hoog is verwacht ik niet dat dit op de korte duur gaat veranderen
Ik weet niet of dit een typfout is of dat je verkeerd geïnformeerd bent, maar de tablet draait Windows 8 apps, niet Windows Phone 8 apps. De tablet vist dus uit dezelfde poel als de desktop, waarvan de omarming door developers best groot is.
Windows apps, als ze al Windows 8 compatibel zijn, zijn gecompileerd voor x86-32 of misschien AMD64. Niet voor ARM. WP8 apps zijn native ARM. Dus dat wordt hoe dan ook heel wat porten.

En Benno, WP zit op een marktpenetratie van 5% na 3 maanden WP8 (inclusief kerst), en WP7.5 was al langere tijd uit. Da's niet bijzonder goed, zeker niet voor Nokia. Ze hebben Symbian en MeeGo laten vallen. Ze zijn niet voor Android gegaan. Ze hebben op 1 paard gewed. Zie die lijst met 124 quirks. Het ergste wat je kunt doen is een produkt op de markt zetten, en nog voor het op de markt uit is gebracht zeggen dat je huidige produktlijnen (die je op dat moment nog verkoopt, gaat verkopen, en waarvan je veel winst kunt behalen!) geen toekomst hebben, en dan je nieuwe produkt euvels laten hebben die je zgn. irrelevante produkt 10 jaar geleden al kon. Kijk maar 'ns door die lijst. Ik kan me niet voorstellen dat jij helemaal niets merkt van die 124 euvels. Je kunt niet eens een draft van een SMS opslaan. Zelfs een S40 of N900 kon dat!

Als je door de bomen het bos niet kunt zien dan is dat een probleem maar daar heb je reviews en websites voor. Bovendien kom je soms ook gewoon iets tegen op je pad. Voor WP8 zijn die apps er grotendeels niet. Ben de afgelopen maanden nog nooit tegengekomen "ja, hij is er ook voor WP8!". iOS en Android, that's it.

Wat betreft dat toetsenbord ik reageerde op iemand die het hardware toetsenbord zo geweldig vond. Ik heb het virtuele toetsenbord op Surface nog niet getest, maar iPad en Android kunnen allebei soft- en hardware matig. Ik vind het ook niet eerlijk om een produkt met hardware keyboard te vergelijken met een zonder. Het een is niet persee beter dan het ander. Dat ligt meer aan de behoefte van de gebruiker, en ook de ergonomie natuurlijk. Bovendien, BT. Die virtuele in de iPad vind ik bijzonder hoge kwaliteit dus ik ben benieuwd naar Surface. Na zoveel jaar research!!
Verklaar mij dan a.u.b. het volgende:

http://files.flixite.com/arm_win8.png

Ook in Visual Studio kan ik er voor kiezen om een Windows Store App te compilen voor ARM. Surface apps != WP8 apps. Het is allebei ARM, maar daar houdt het volgens mij ook op.
Skype, van Microsoft. Kommop man. Ik heb het over 3rd party vendors. Programma's zoals Mozilla Firefox, VideoLAN Client, Steam, Angry Birds. En dan kom jij met een voorbeeld van Microsoft software. Zou wat zijn, als dat niet werkt.
Onzin, alle Windows Apps zijn compatibel met Windows 8 en RT, ontwikkelaars kunnen het makkelijk compileren voor zowel de x86 als ARM machines, waar haal je het? Verder zijn de apps die je nodig hebt ook gewoon beschikbaar op Windows Phone en Windows 8, van die nutteloze apps en replikas van andere zie je inderdaad niet terug op WP en Windows 8, maar laten we dat ook maar zo houden. Aantal apps != Kwaliteit.
Jerie, wat betreft die Windows apps dat klopt niet wat je zegt, zie ook reacties hierboven.

Die 5% gaat voor zover ik weet over smartphones, daar heeft Windows Phone (vnl Nokia) in Europa de derde plaats gepakt. Ze hebben RIM al ingehaald, Rim dat nu ook overweegt hardware door anderen te laten maken, ik denk een slimme zet.

Nokia wedt bepaald niet op één paard, pas in 2012 heeft Samsung de eerste plaatst van Nokia overgenomen qua mobieltjesverkopen. Voor zover ik weet wordt er nog heel wat Symbian gebruikt in hun budgetbakken, en zijn ze nog steeds nummer twee van de wereld. Daarnaast zijn ze redelijk actief in software. Ze zijn erg groot in (mobiele) netwerken, en bezitten heel veel patenten. Ik denk dat jouw beeld van Nokia, dat alleen wat Lumiaatjes verkoopt iets te eenvoudig is.

Ik verwachtte dat Windows Phone voor hun smartphone-tak een slimme keuze was van Nokia, met Android hadden ze zich m.i. nooit zo kunnen onderscheiden. Het is jammer dat HTC in hun Android periode zo'n nagatief imago op heeft gebouwd (heb zelf ook uitsluitend negatieve ervaringen met HTC, en hun service), anders had dat vast geholpen met het WP marktaandeel.

Wat die quirks betreft, ben ik wel gedeeltelijk met je eens, maar Windows Phone is voor mij zo'n positieve ervaring dat ik dat op de een of andere manier gewoon voor lief neem. Ik geef eerlijk toe dat dat vreemd is, normaal ben ik altijd erg kritisch. Hetzelfde geldt voor mijn eerste Lumia die 5x kapot is gegaan, en die ik tóch uiteindelijk verkocht met pijn in mijn hart.
De Surface heeft ook een hoogwaardig virtueel keyboard en bluetooth support voor elk toetsenbord wat je er aan wilt hangen. Daarnaast biedt het ondersteuning voor bijna alle randapparatuur die er op de markt is. Denk aan printers, muizen, headphones en zelfs gamecontrollers. Ook een optische drive kan er aan worden gehangen of een externe harde schijf. De mogelijkheden zijn eindeloos wat dat betreft.

Conclusie: Windows RT is out-of-the-box een geavanceerder besturingssysteem dan iOS en Android. Daarnaast biedt de normale Windows versie nogeens talloze extra opties die je nooit op iOS of Android gaat zien.
Tussenmodel? Shht, niet zeggen, met het tussenmodel WP7.5 ging het ook niet goed. Het product was niet af, en ook niet backwards compatible met WP8.
Forwards compatible bedoel je? Dat zijn maar weinig Windows versies als je het mij vraagt. ;)
oegegeven win 8 neemt er een mooi deel van weg.
Maar dan wel Windows 8 INCLUSIEF MS Office 2013
Inderdaad was ik vergeten te vermelden.
Ik ben het 100% volledig met je eens, je reactie niet meer wijzigen... ;-)
Punt is dat er windows 8 op zit, waardoor die 32GB geen 32GB meer is, maar 15GB. Daarnaast vreet het zoveel RAM dat het geen 2GB meer is, maar eerder 1GB, wil je het een beetje fatsoenlijk laten runnen that is
ivm opslag ben ik het met je eens.

maar w8 gebruikt geen 1 gb ram toch niet een 32 bit versie die gebruikt ruwweg 300mb ram out of the box en win rt zal dus niet meer verbruiken denk ik.
Tussenmodel? Naar mijn mening een nieuw segment.
Zoals in de video review van T.net duidelijk wordt gemaakt is hij moeilijk te vergelijken met een tablet (want de surface is zwaar en groot) of een laptop (want hij is veel compacter en heeft geen volwaardig toetsenbord).

Ik vind het persoonlijk nu echt een laptop vervanger. Tablets van tegenwoordig vereisen nog steeds dat je een laptop of desktop nodig hebt om het echte werk doet (zoals pakweg tekstverwerking) terwijl de surface echt wel meer kan dan een standaard tablet vooral vanwege de USB poort waarop externe hardware aangesloten kan worden zoals scanners, de cover die een toetsenbord heeft ingebouwd en de standaard full Office (geen gedoe met slechte compatibiliteit met van die magere 10MB Office versies op tablets).

Ik ben zeer benieuwd naar het toestel wat voor doelgroep dit zal kopen vooral omdat het zowel tablet als laptop kopers zou kunnen overhalen.
Nieuw segment, dat gevoel heb ik ook een beetje, na een tijdje werken op tablets wordt ik altijd een beetje kriebelig, ik heb er niet de workflow die ik op Windows/OSX heb. Ik grijp dan toch naar een laptop. Ook al heb ik allerlei lap(top)middelen, zoals smartcovers, BT keyboards etc...

Ik ben heel benieuwd naar naar de Surface Pro, ik wil er best eens een tijdje op werken, hoewel ik door de prijs dan toch twijfel of ik niet liever een ultrabook met 12" á 13" touchscreen zou willen hebben. Dit zijn toch duidelijk tijden waarin zowel producenten als consumenten zoekende zijn. Wel even een verschil na een tijdperk waarin de grootste verandering in 5 jaar bijvoorbeeld van 800x600 naar 1024x768 was, of van IE5 naar IE6 :+
Punt met een ultrabook is dat je je toetsenbord niet kunt loskoppelen. Dat ding zit er altijd aan vast. De Surface kun je zonder tobo heerlijk op de bank/in bed nog een stukkie mee browsen. Dát vind ik een belangrijk verschil.
Eens, tot nu toe merk ik dat serieus werken op een 10" tablet mij best zwaar valt, zelfs met BT keyboard. Mischien dat de Surface dat bezwaar weg gaat nemen door w8 pro. Daarom wil ik hem best proberen, het zou toch ideaal zijn als je maar één apparaat nodig zou hebben.
Ik moet zeggen dat wat dat betreft de Sony Vaio Duo voor mij ook goed z'n werk doet hoor... Hij is alleen een tikkeltje zwaar, maar het Surf Slider toetsenbord maakt dat het apparaat idd in die situaties goed bruikbaar is.
Inderdaad een nieuw segment, ik heb altijd gezegd dat als ik een tablet kocht, ik die niet zou gebruiken als PC-vervanger (wat sowieso onmogelijk is met iOS/Android), en toen kwam Microsoft met de Surface (Pro), en ik wist niet meer waarom ik dat zei. Nuja, ikzelf classificeer de Surface dan ook in een apparte categorie tablets.
1366 x 786 laag? Sorry hoor, maar er zijn zat Android tablets die hier ver onder zitten. Met Windows RT kan je ook meerdere accounts aan maken, wat niet kan bij Android. Ik heb het aantal apps altijd al een non-argument gevonden. Verder zijn de hardware specs best zoals ze zijn. Net als met Windows Phone: je moet niet kijken naar alleen de specs, maar ook naar het systeem dat erop staat. Met de specs waar Windows Phone vlot op draait, valt Android niet vooruit te branden. Wie zegt dat dat ook niet is met Windows RT?
gelukkig kunnen we straks alle 750.000 android apps draaien op windows 8
http://www.cnet.com/8301-...oes-metro-with-windows-8/
gelukkig kunnen we straks alle 750.000 android apps draaien op windows 8
Bluestacks is op dit moment nog niet beschikbaar voor Windows RT en de kans dat het daarvoor beschikbaar komt is erg klein. Zie verder dit artikel over BlueStacks en RT.

Om een lang verhaal kort te maken: Het gaat alleen in de RT appstore komen als ze dit door Microsoft goedgekeurd krijgen. De kans daarop is nog al klein. Zelfs dan blijft het overigens de vraag of er enige integratie zal zijn met het adresboek en de hardware van de RT tablet. Als dat niet het geval is zal malware weinig schade aan kunnen richten.

De BlueStacks emulator is inmiddels overigens in een beta versie te downloaden via bluestacks.com.

edit: urls

[Reactie gewijzigd door Tribits op 23 januari 2013 02:00]

US$ 899 voor het instapmodel .. daar krijg je een hele leuke laptop of tablet voor waarbij je niet alleen geld overhoudt, maar ook meer vrijheid hebt qua besturingssysteem en software. Als je een beetje je best doet krijg je daar zelfs een ultrabook voor.

Persoonlijk vind ik het maar een hoop geld. Kan niet zeggen dat ik de Surface zo bijzonder vind. Vooral dat "toetsenbord" dat er bij zit. Geeft zo'n onprofessionele indruk; heb ze zelfs in lichtblauw voorbij zien komen. Lijkt meer een apparaat wat je kinderen in groep 2 / 3 geeft om de woordjes "Aap - Noot - Mies" mee te leren. Al die bonte kleurtjes in Windows 8 versterken deze indruk alleen maar.

In mijn ogen niet iets wat voor de professionele computergebruiker geschikt is.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 januari 2013 12:02]

Je krijgt voor dat geld meer laptop/ultrabook, maar minder tablet (kleiner formaat & touch screen). De keuze is dus vooral form factor, niet performance.
Persoonlijk vind ik een touchscreen een onnodige gimmick voor notebooks. Draagt in feite niks bij en je bent constant bezig om je scherm te poetsen.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik met een tablet moet nu ik over een high-end smartphone beschik. Heb er wel over na zitten denken maar kan er geen zinnige toepassing voor bedenken.

Om series of films te kijken vind ik tablets niet handig. Je moet er dan weer een steun bij gaan halen waardoor je net zo goed een laptop kan gebruiken. Voor onderweg vind ik ze te groot; mijn Galaxy S3 voldoet hier al volledig.

Als ik er eentje cadeau zou krijgen stond deze al dezelfde dag op Tweakers V&A / Marktplaats.

De Surface is eigenlijk geen tablet en ook geen laptop. Eigenlijk is het een hybride. Niet vlot genoeg om als volwaardige vervanger voor een laptop te dienen en vanwege het Windows 8 RT niet echt een plezierige tablet. Dan zou ik eerder iets met Android nemen.

Maar goed, dat is persoonlijke smaak natuurlijk. Ik waag het echter te betwijfelen of de Surface een succes gaat worden. Microsoft heeft er zelf al niet zo veel vertrouwen in, dus waarom zou ik zo veel geld betalen voor een dergelijk product ? Alternatieven genoeg, lijkt me.

http://www.nrc.nl/tech/20...rosoft-surface-rt-tablet/

Bovendien heeft Ballmer al gezegd dat de volgende Surface tablets met Intel hardware worden verscheept en een volledige Windows 8 meekrijgen. Ze zijn dus nu al niet gecharmeerd van de gebruikte ARM hardware en twijfelen over het succes van Windows RT.

Dus nogmaals; waarom zou IK als klant dat risico willen lopen ?
In Duitsland is het 19% btw in België en Nederland 21%

Dus ik vermoed dat het daarmee is dat die ietsje duurder is hier.
Dus kun je hem net zo goed in Duitsland halen zonder touch cover voor die 7 euro minder en dan alsnog een touch cover in Nederland halen.

Als je in de Duitse Microsoft store besteld, dan komen de Surface tablets gewoon uit Nederland en in 2 dagen heb je hem in huis. Ergens bij Eindhoven zit een of ander Europees Distributie Punt. Staat ook duidelijk op het label van het afzender adres, een NL adres dus. Dus grote kans dat de Duitsers dezelfde Surface krijgen als Nederlanders, alleen 7 euro goedkoper. Dus als je een echte Nederlander bent, dan bestel je in de Duitse Microsoft Store. :)

Ben wel benieuwd wat voor toetsenbord layout je krijgt als je hem in NL besteld met Touch Cover. Ik heb op het werk wel eens een hele lading nieuwe Dell pc's binnengekregen met een echt Nederlands keyboard. En ja die is anders de de US-International layout
Goede vraag. Het geldt voor alle modellen, ook inclusief de cover.

http://www.tabletguide.nl...ari-te-koop-in-nederland/
Waarschijnlijk heeft dit te maken met de thuis kopie heffing die per 1 januari is ingesteld.
Geef eens een goede link ipv een rant post van Brian Madden. Hij zegt zelf al: rant.
Plak daarbovenop zijn voorgeschiedenis; Brian Madden was de authoriteit op gebied van SBC en Citrix. En toen viel hij over de setup van Remote Desktop desktop licensing en maakte daar een persoonlijk drama van.
Kijkende naar zijn punten is het inderdaad een rant om een rant. Een hele doorzichtige ;)
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 22 januari 2013 23:39]

Hij klaagt over het feit dat Windows Update je forceert af te sluiten... Tss, je krijgt daar 48 uur de tijd voor. En dan doet hij nog eens alsof het een hardware-specifiek probleem is, maar dat is zo bij iedere Windows machine, en in 8 is het beter dan vroeger. Ik denk er net trouwens aan dat Windows 8 het enige mobiele platform is dat zichzelf automatisch update.
De prijzen vallen nog mee! Ik had op meer gerekend. 438 euro is onder de iPad Retina en heeft meer opslaggeheugen. Dat is dus redelijk in balans, aangezien het scherm toch wel minder is. Maar waar ik echt verrast door ben is de prijs van de Pro die bij de andere leveranciers boven de 1000 dollar gaat en daar voor 900 dollar komt. Het is zeker een fors bedrag, maar dan heb je wel een volledig OS wat alles kan draaien. Jammer genoeg neemt W8 zoveel ruimte in, waardoor die 128 GB geen overbodige luxe is!
Dat hij meer opslaggeheugen heeft valt anders nog vies tegen:
http://www.digitaltrends....ystem-typical-of-tablets/

Ik was ook van plan om een 32GB model te halen, maar 16GB overhouden is echt te weinig. Daarom twijfel ik over het 64GB model of een geheugenkaartje standaard er in.
Anoniem: 330087
@Pluisie22 januari 2013 19:38
Ik heb de 32GB Surface en daarbij een microSD kaart gehaald. Alle storage die je (voorlopig) nodig zult hebben :)
Ik hoop wel dat ze deze in NL ook met US keyboard layout beschikbaar maken. Ik heb de Surface uit Duitsland gehaald en kreeg dus een Duits toetsenbord erbij! Oops! :)

Het is een fantastisch apparaat overigens!
Als je er vragen over hebt, stuur me een PB of reageer hier :)

ps. ik werk niet eens voor Microsoft ;)
Ik heb de laatste tijd het gevoel alsof ik voor MS werk met al mijn enthousiasme voor WP en Surface :P

Maar inderdaad, de toetsenborden in Duitsland zijn QWERTZ, dat kon je van te voren weten. Ik heb ook een duitse Surface maar een toetsenbord uit de VS gehaald.

Neem aan dat ze in Nederland dan ook VS internationaal toetsborden gaan verkopen ;) Mooie kans voor mij om er ook een typecover bij te nemen :D
32gb extra opslag of voor 50 euro een 64gb kaartje erin?
En je kan het kaartje ook deel maken van je opslag, staat wel ergens op internet.
Het is wel goedkoop uit te breiden met een geheugenkaart, zoals je zelf al aanduid, wat weer een lastig punt is bij een iPad, waar je een duurder model zou moeten kopen.
Geweldig nieuws!
Ben benieuwd waar die beschikbaar wordt. Er staat selected resellers. Zal sowieso via microsoft.nl komen maar ook via mediamarkt etc? Ben benieuwd!!

Mijn vader wou er een voor z'n verjaardag omdat hij die van mij zo tof vindt. 15feb jarig haha! Sowieso is het voor vele studenten echt prima met office (onenote) erop en lekker licht + tobo.

Wel beetje jammer dat de exclusiviteit van mijn Surface minder wordt. Nu was ik nog echt cool en kreeg je blikken in de trein.. zal minder worden als die algemeen beschikbaar wordt :P
Mwa, volgens mij zijn er weinig mensen die cool gevonden worden als ze een device hebben dat enigzins exclusief is. Mede 'techgeeks' zullen welicht met enige jaloezie hebben gekeken, maar de 95% andere treinreizigers ziet niet eens het verschil tussen een ipad en een surface :Y)
Ik heb anders aardig wat mensen gehad die niet wat durfden te zeggen maar de godganse reis bleven staren, haha.

Maar genoeg domme Nederlanders die zeggen 'oow is dat zo'n iPad jaa?' inderdaad.

Hopelijk zie je de Surface binnenkort meer in de trein, daar is het wel een geschikt device voor namelijk! Met zo'n klap tafeltje erbij.
Ik ben blij met dit nieuws. Dan ben ik al zeker van een Belgisch azerty-toetsenbord.
Al is het nog steeds wachten op de Surface Pro. Hopelijk komt die ook snel.

Ben benieuwd hoe vaak er nu een Surface RT zal gaan opduiken in plaats van ipads.
Ligt allemaal aan de marketing van MS. Mensen kennen de Surface niet dus het wordt tijd voor stands op de grote stations, ads in de grote kranten en veel ads op TV en Radio.

AZERTY tobo kon je ook al in Frankrijk krijgen btw ;)
Correct want ik was van plan om daar te kopen maar er zitten toch kleine verschillen op. Niet dat dat enorm erg is maar toch liever niet opnieuw wennen aan een toetsenbord. ;-)
Het 32 GB-model inclusief Touch Cover gaat 586 euro kosten. De 64 GB-versie zonder hoes kost hetzelfde en zal met cover voor 686 euro verkgijgbaar zijn. De Touch Cover kost los119 Euro

Dit zijn de prijzen volgens Nu.nl..
Deze prijzen worden overal genoemd, dus deze zullen wel kloppen. 64GB zonder hoes ook 586 vind ik eigenlijk wel een beetje jammer. Ze gaan nu apple achterna met de 100 euro voor 32GB.

Beetje jammer.
Wij hebben de surface hier, maar ben er niet echt over te spreken.
Je hebt een 32GB versie, maar er is maar 15GB vrij vanwege het OS wat er op staat.
Apps zijn er nog niet, maar dat zal de komende tijd hopelijk veranderen.
Windows RT werkt omslachtig.
Wat wel mooi is is dat je gewoon een logitech bluetooth stickje erin kan steken en je draadloze tobo en muis van je computer zonder problemen werken.

[Reactie gewijzigd door Perconte op 23 januari 2013 09:31]

Bedoel je misschien zo'n 2.4 GHz RF usb-stickje? De Surface heeft toch gewoon native BT?
Kan ik eindelijk voor mijn Surface RT een goede touchcover bestellen. Bleek vanuit de UK met creditcard toch wat complexer. Dan de Surface zelf via Duitsland. Blijf het wel jammer vinden dat het niet meteen beschikbaar was bij aankondiging.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee