Asus belooft groter wifi-bereik met krachtiger antennes op router

Asus heeft een nieuwe router aan zijn productassortiment toegevoegd die voorzien is van extra lange antennes die een krachtiger signaal afgeven. Volgens de fabrikant weten de twee antennes op de RT-N12HP het wifi-bereik met een factor drie te vergroten.

De RT-N12HP bevat twee 9dBi-antennes die samen met een signaalversterker voor een groter wifi-bereik moeten zorgen. Asus claimt dat het 802.1n wifi-bereik dankzij zijn advanced high power-technologie gemiddeld driemaal groter is dan normale routers met 2dBi-antennes. Overigens zijn de antennes afneembaar.

Asus heeft de RT-N12HP, die brutosnelheden tot 300Mbps kan behalen, voorzien van de mogelijkheid om vier ssid's aan te maken die elk een bepaalde hoeveelheid bandbreedte toegewezen kunnen krijgen. Ook zou de router tot 30.000 tcp-sessies aankunnen. Verder claimt de fabrikant een sterk vereenvoudigde installatieprocedure, terwijl de optie ez-switch de router omvormt tot een repeater of een access point. Over adviesprijzen en verkrijgbaarheid heeft Asus nog geen details vrijgegeven.

Asus RT-N12HP Asus RT-N12HP Asus RT-N12HP

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

28-10-2012 • 13:32

71

Reacties (71)

71
67
53
7
1
3
Wijzig sortering
Hoe kan dit werken als de antenne in je telefoon/laptop niet ook groter is?
Ik zou denken dat juist een router niet de beperkende factor was in de huidige wifi verbindingen.
sterker signaal versturen == sterker signaal ontvangen; Bij dataoverdracht is de signaal-tot-ruis verhouding belangrijk, en in de formule hiervoor komen zowel de versterking van de zendantenne als deze van de ontvangstantenne voor.

De grotere afstand wordt hier gecompenseerd door simpelweg een antenne met hogere versterkingsfactor te gebruiken (de versterking is van invloed op zowel het verzenden als het ontvangen!).

[Reactie gewijzigd door Gunther.S op 24 juli 2024 09:47]

Een antenne is een passief apparaat en kan je signaal niet versterken.
"Een antenne is een passief apparaat en kan je signaal niet versterken."

Maarrrrr...

Inderdaad, een antenne versterkt niet als in: "er komt meer uit dan er in gaat". Maar de ene antenne is de andere niet.

Veel WiFi-routers en telefoons hebben een koperbaantje op een stukje printplaat geëtst.
Afmetingen daarvan zijn aangepast aan de door WiFi gebruikte frequenties(golflengte), maar hebben niet zo'n best rendement.

Daarom wordt de term dBi dan ook gebruikt. Dan kan je de (theoretische/onder ideale omstandigheden gemeten) prestaties van antennes vergelijken.

De "i" staat in dit geval voor een isotrope straler (Apple fans haken nu af ;-), een z.g.n. puntbron. Onmogelijk om te maken, maar wel bruikbaar als referentiemodel.

Een gain (versterking) van 9 dBi betekent in dit geval dat de antennes op deze router zo'n 9 dB (factor /8) beter presteren (zowel zendend als ontvangend) t.o.v. een isotrope straler.

Heb je nu bijv. thuis een WiFi-router met een 3 dBi antenne. Dan zal de router in het artikel, in theorie, zo'n 6 dB (9 dBi - 3 dBi) oftewel een factor 4 beter presteren kwa bereik. Maar, zoals bijna alles in het leven, is dat maar relatief. Er zijn meer factoren van invloed op het WiFi signaal dan je lief is: Reflecties, demping onderweg (muren, plafonds, HR++ ramen), hoeveel buren op het zelfde radio-kanaal, stand van de antennes en welke soort antenne van de client etc. Zelfs het gebruik van van de magnetron kan al invloed hebben.

Bottomline: Ren nu niet gelijk naar de winkel voor deze super-WiFi-router, maar kijk eerst eens naar de andere factoren.

En als laatste dooddoener: Als je voor snelheid gaat kies je natuurlijk helemaal niet voor draadloos, met een beetje fantasie is een UTP-kabeltje zo gelegd. GigEthernet switch (á €30,00) aan modem and you're a happy camper (op je LAN natuurlijk, intenetproviders doen voorlopig nog geen gigE switchpoorten in de modems)

Linkje gevonden over WiFi-antennes.


Dan nog voor de leuk:

Koop wat aluminium, een schuifmaat, een figuurzaag en een vijl:

en klooien maar!

[Reactie gewijzigd door Vos021 op 24 juli 2024 09:47]

Ziggo heeft een router (met belabberd wifi bereik, maar ook) met gigabit ethernet poortjes. Is nodig voor de 120+ mbit abbo's. :)

Goed verhaal verder!
Goede Info , vooral over het UTP kabeltje ;) , ik begrijp sowieso al niet wat iedereen heeft met WiFi, mi. enkel leuk voor mobile apparaten, maar goed je kan er tegenwoordig niet omheen, ik heb zelf eens geëxperimenteerd met één WOK van Ikea €3,95, een USB houder met kabeltje en daarin een met Dual-Band Wireless-N USB Adapter in het midden vast geplakt in de WOK met dubbelzijdige tape, prachtige richt antenne, met twee volle streepjes meer signaal op het lappie van mijn ouders, dus goede antennes kunnen je WiFi zeer zeker een boost geven.
DDS (Digitale Stad) levert zelfs bij VDSL (50 Mb/s) abonnementen een modem met gigabit poorten.
Wel degelijk, maar niet alle kanten op :). I.p.v. dat de antenne een bolvormig stralings patroon heeft (0dBm), krijgt het een donut vormig stralings patroon:

http://www.antenna-theory.com/antennas/norm3D1lam.jpg

Des te meer versterking de antennes hebben des te platter deze donut wordt. Bovengenoemde antennes hebben het meeste effect in het horizontale vlak, het bereik op zolder zal je er niet mee opkrikken.
dat hangt er vanaf hoe je de antenne's uitricht natuurlijk...

bij 2 antennes zet je er 1 plat en 1 recht....
Inderdaad, maar voor mimo is het niet handig de polarisatie van de twee antennes niet gelijk te houden. Het is ook zonde een deel van je uitgezonden energie de vloer in te pompen wanneer je je antenne horizontaal zet.
Eigenlijk zouden ze daar een oplossing voor moeten bedenken, in de vorm van bijvoorbeeld 6 antenne's te gebruiken, zowel horizontaal als vertikaal.

Andere oplossing een antenne in een soort + vorm, ik noem maar wat, die 2 kanten tegelijk kan bedienen, of geeft dat collisions met elkaar?
Het antenne van 9dBi richt het signaal op de horizontale as waardoor het in bepaalde richtingen sterker wordt. Het is trouwens verboden om voor WiFi richtantennes te gebruiken.
Hoe kom je daar bij dat dat verboden is. Dit wordt massaal gebruikt door bedrijven met bijv. 2 vestigingen die open zicht hebben maar wel 3km van elkaar af liggen. Er is een max in zendbereik maar ik heb nog nooit gehoord van een verbod op richtantennes. Ik heb (wel een behoorlijke tijd terug, 12 jaar) op mijn stage 2 Cisco aironet routers met richtantenne tussen 2 verstigingen online gebracht. Geen enkel probleem. Enige wat we hoefden te doen wat vragen of het bedrijf dat er tussen lag geen plannen had om in de hoogte te gaan uitbreiden.

Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar ik ben wel heel benieuwd naar een wettelijke bron die richtantennes verbiedt.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 24 juli 2024 09:47]

Je downloadsnelheid zou hoger kunnen zijn, maar wanneer je laptop niet kan antwoorden dat de pakketjes zijn aangekomen verlies je een groot deel van het extra bereik lijkt me.

Wanneer je twee van deze dingen gebruikt als repeaters of wireless bridge zou het wel beter kunnen gaan, maar dat zijn sowieso al geen goede oplossingen.
Een antenne werkt toch twee kanten op?
Ze zullen dus ook signalen beter kunnen ontvangen, dan zou het bereik dus voor up- en download toenemen.
Ja maar de zender in je telefoon / laptop / ander draadloos verbonden apparaat moet ook krachtig genoeg zijn om een signaal de andere kant op op te kunnen sturen. Ook al zijn ze in staat een signaal beter te ontvangen, is er nog steeds de mogelijkheid dat jouw apparaat niet in staat is een signaal terug te sturen vanwege de afstand.
Anoniem: 223331 @thomasv29 oktober 2012 09:20
Een hogere antenne gain (9dBi ipv 2dBi) betekent dat de antenne zowel beter kan stralen als ontvangen. Een antenne is immers reciprook.
http://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_(radio)#Reciprocity

Zie ook de Friis formule.
http://en.wikipedia.org/wiki/Friis_transmission_equation
Het overgedragen vermogen is afhankelijk van de gain van beide antennes. Als de gain van 1 antenne toeneemt zal de vermogen overdracht met dezelfde factor veranderen. Ongeacht of het nu om zenden of ontvangen gaat.

Dus ook al is jouw apparaat hetzelfde blijft zal een betere antenne je bereik doen toenemen, zowel voor zenden als ontvangen.
Een hogere antenne gain (9dBi ipv 2dBi) betekent dat de antenne zowel beter kan stralen als ontvangen. Een antenne is immers reciprook.
http://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_(radio)#Reciprocity
Hou er rekening mee dat een antenne een passief component is. Hij "versterkt" dus helemaal niets. Antenne gain wordt gemeten ten opzichte van een isotoop straler ("bol straler") of ten opzichte van een dipool (zeer eenoudige antenne met een circelvormige straling).

Wat je doet met een antenne die een bepaalde "gain" heeft is de energie bundelen in een bepaalde richting. Als dat naar je toe is dan zie je inderdaad een sterker signaal. Dat betekend automatisch dat je in een andere richting veel minder signaal hebt, want de totale hoeveelheid energie veranderd natuurlijk niet door een stuk ijzer.

Denk aan de oude TV antenne hark op het dak. Die had een hele goede gain maar moest je wel exact richten op de zender want voor signalen uit andere richtingen was die tamelijk doof (wat dan ook nog een goede eigenschap was voor het onderdrukken van indirecte signalen).

Als je dus overal een betere dekking wil helpen die antennes dus niet zondermeer. Zenden met meer vermogen (met bijbehorende betere ontvanger) mag vanwege wetgeving vaak niet.

Er is echter nog een andere manier. En dat is de fase waarmee je signalen naar beide antennes stuurt varieren; daarmee kun je de richting waarin de bundeling plaatsvind beinvloeden; immers signalen die exact in fase zijn versterken elkaar. Je kan bij het ontvangen de signalen van beide antennes vergelijken en de fase verschuiven tot het signaal maximaal is. En dan met dezelfde fase verschuiving zenden. Je richt je signaal dan als het ware op de bron. Als je dit afzonderlijk per datapakketje kan, dan kun je inderdaad een gebruiker rechtstreeks aanstralen en winst boeken.

Die method klinkt omslachtig maar is geen utopie, dit is exact wat Dlink in een WIFI router heeft gebruikt. Ik vermoed dat Asus hier exact hetzelfde doet, alleen dan is er winst te halen uit de antenne configuratie.

Een passieve antenne an sich kan geen gain hebben in alle richtingen hoe je die ook vormgeeft omdat er geen energie wordt toegevoegd in de antenne.
Anoniem: 223331 @pe1dnn29 oktober 2012 17:18
Inderdaad, een antenne heeft geen gain in alle richtingen vandaar ook de "i" in dBi. Is dus de gain t.o.v. isotrope straler.

Wat jij beschrijft van fasesturing naar verschillende antennes is eigenlijk een antenne array. Ik betwijfel dat ze dit principe toepassen in routers, aangezien het meestal gewenst is om verschillende gebruikers te bedienen. Als je de richting van je gain dan gaat sturen ga je de ene gebruiker benadelen t.ov. de andere als die op verschillende locatie zit.
Ik denk eerder dat ze een ander principe van antenne diversiteit gaan toepassen, nl. ruimte diversiteit (spatial diversity). http://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_diversity
wees maar zeker dat zulke antennes hun werk doen...

ik gebruik ze al jaren... ik woon hier aan een park en met die antenne's haal ik zo'n 150 meter bereik in het park..(en het stikt hier van de wifirouters) kan ik netjes met m'n laptop in het zonnetje gaan zitten in de zomer.

Met de standaard antennes geraak ik maar zo'n 35 meter van m'n huis af en dan is het gedaan door al dat wifiverkeer hier in de buurt (ik woon in stadsgebied)

ik plaats zulke antennes ook al jaren bij m'n klanten op hun bestaande routers als ze slecht bereik krijgen (bv door teveel buren die ineens ook wifi nemen) of als ze vanuit hun kelder twee verdiepingen omhoog wifi willen hebben met een betonnen vloer. Is echt een wereld van verschil hoor.
Ovislink heeft zulke antennes los te koop..
Offtopic: Extra sterke routers plaatsen omdat teveel mensen wifi hebben is niet bepaald een lange termijn oplossing xD
Dat bedoelt Soldaatje ook. Door de grotere antenne kan het "zwakke laptopsignaal" toch nog worden opgevangen.
Hoe kan dit werken als de antenne in je telefoon/laptop niet ook groter is?
Antenne's met een hogere dBi zijn ook gevoeliger voor ontvangst van signalen. Ze kunnen dus zwakkere signalen, zoals van je telefoon, beter opvangen, en daarmee de hogere snelheid ondersteunen.
als je verleng kabel langer is, kan je toch ook verderweg van het stopcontact?

dit is het zelfde, meer vermogen uitzenden met minder verlies is dus meer berreik (dus een langer verlengkabel wordt gecreeerd)
Hu dat is toch helemaal niet nodig wanneer je router verder bereik heeft?
Een beetje rare vraag van jou of ik snap iets niet???
Sinds wanneer zorgt een langere antenne voor beter bereik? Het formaat van de antenne is te berekenen door de snelheid van het licht te delen door de frequentie, rekening houdende met de voortplantingssnelheid.

Een antenne voor 2.4 GHz signaal behoort (299792458 * 0,951) / 24000000000 = 118mm te zijn, die van een 5 GHz signaal behoort (299792458 * 0,951) / 50000000000 = 57mm te zijn.

Het is mogelijk om meerdere antenne's boven elkaar te plaatsen, maar ik betwijfel mij of dat hier gebeurd is.
Je stelling klopt niet echt. Er zijn tientallen verschillende type antennes en je berekening klopt niet voor het type antenne dat doorgaans in routers gebruikt wordt.

De omnidiretionele antennes op routers zijn doorgaans een halfwavelength dipole antenne, dit type antenne dient de halve golflente of een veelvoud daarvan te zijn. Deze lengte dient daarnaast nog met de A factor vermenigvuldigt te worden (hier zijn meerdere redenen voor maar de makkelijkste uitleg is dat een electrisch signlaal zich niet met de snelheid van het licht verplaatst door een geleider). Deze A factor is voor antennes doorgaans rond de 0.98.

Een halfwave dipole dient dus de volgende lengte te hebben:
0.5 * (299792458 * 0,98) / 24000000000 = 0.0612 of een veelvoud daarvan.

Normaal gesproken wordt echter de halve golflengte aangehouden.


Wat betreft dit soort high-gain antennes, hier zitten inderdaad meerdere halve golftlengte antennes in op halve golflengte afstand van elkaar.


Overigens wat betreft de claim dat het bereik beter wordt van een high-gain antenne, dit klopt lang niet voor elk gebruikscenario. De hoeveelheid zendenergie blijft gelijk. Een high-gain antenne heeft alleen een ander zendpatroom. het patroon bij omnidirectionele antenne's kan je verlgelijken met een donut die om de antenne heen zit. Als je hem bij de standaard 2.2dBi zit als een ronde (doorsnede) donut, dan kan je een 9dBi antenne vergelijken met een platgeslagen donut. Haaks op de antenne krijg je een groter bereik, maar in de lengterichting van de antenne neemt je bereik drastisch af.
Dat dacht ik ook, lijkt me niet dat ze antennes boven elkaar hebben geplaatst.
Iemand die weet hoe dit zit?
Je kan dipolen wel degelijk stapelen (Collinear antenna array):

zie (een zelfbouw voorbeeld) http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html

Maar of dat het geval is met deze Asus antennes, ik zou zeggen: let the reverse engineering begin ;)
Ben benieuwd wat voor een extra straling deze router gaat opleveren. Ik ben zelf niet echt een persoon die zich zorgen maakt om straling maar dit ding ziet er wel bruut uit!
Geen, want er zit een limiet op wat er "uitgestraald" mag worden. In Nederland is dat 100 mW.
Ik heb nog een quotje gevonden op het internet:
Je mag blijkbaar niet zomaar sterkere antennes gebruiken omdat je dan over de 100mW kan gaan.
Het is wettelijk verboden om zo maar aan een accesspoint een antenne te hangen met meer antenne winst.
Waarom? omdat de output van het accesspoint veel krachtiger zal worden en dit is niet conform de wetgeving.

Wettelijk uitgestraald vermogen uit de antenne mag bij 2,4 ghz 100 mwatt eirp bedragen 20 db dus.
Voor de 5 ghz frequentie is dat 1 watt eirp 30 db.

Een accesspoint dat 100 mwatt uitstraalt 20 db dus met een antenne aangesloten van 24 db is 44 db.
Trek daar ongeveer 3 db kabelverlies en het verlies van de pigtail vanaf komt op 41 db.
Dit is gelijk aan 13 watt eirp, niet reglementair zou ik zeggen.
http://www.wifinerd.com/wifi-calculators.html
Koop daarom een accesspoint met een regelbare output om uw link conform te wetgeving te verwezenlijken.
http://www.wirelessinfo.be/Antenne%20begrip/index.htm
De regels zijn in de EU overigens veel strenger dan in Amerika, daar zijn wel regels voor dbi en vermogen maar geen limiet op EIRP (je vermogen moet wel omlaag met hogere dbi, maar niet zo snel dat EIRP niet toeneemt).
Extra straling? Het vermogen wordt op een andere manier uitgestraald, een antenne verhoogt op zichzelf niet zomaar het zendvermogen. Door bundeling krijg je een andere vorm van het 'straalveld'.
Extra straling? Het vermogen wordt op een andere manier uitgestraald, een antenne verhoogt op zichzelf niet zomaar het zendvermogen. Door bundeling krijg je een andere vorm van het 'straalveld'.
Dat maakt niet uit voor het 'eindresultaat'.
Stel dat je de hele dag net in de meer geconcentreerde stralenbundel zit te werken, dan is de stralingsdichtheid voor jou dus hoger.

Zou dit dan overigens ook betekenen dat het signaal juist zwakker is als je de antennes verkeerd richt/je apparatuur even verplaatst? Ik kan me zo voorstellen dat je hiet juist nadeel van hebt als je met je smartphone door huis wandelt.
Ik vind het persoonlijk er echt niet uit zien, maar dat is mijn mening.

Vind het wel knap dat ze hiermee het bereik toch flink kunnen vergroten! :)
Geweldig dit en totaal niet praktisch.. Uiteraard wel een mooie verbetering maar of we dit ook als innovatie kunnen zien?? Deze langere antenne's kan je ook gewoon voor je huidige router los kopen. Ik zie liever vebetering van interne antenne's dan oplossingen zoals deze.

OFFTOPIC: Lang leve het moderatie systeem :)! Om toch even mijn eigen post te fact checken: pricewatch: TP-Link TL-ANT2408CL

[Reactie gewijzigd door Snors op 23 juli 2024 06:02]

Dat zie ik ook liever, maar aangezien die er niet komen is dit de enige oplossing lijkt me, gewoon groter gaan... Al vind ik dit een beetje over-the-top design... Kun je net zo goed een netwerkkabel leggen, dat ziet er netter uit dan 2 van die voelsprieten achter je tv ;) (in geval van kabelinternet en aansluiting achter tv)
Interne antennes zijn leuk, maar externe zijn meestal beter. Dat jij het niet mooi vind maakt niet zo veel uit, punt is dat er nu meer keuze is, en je niet verplicht bent om extra antennes te kopen om eventuele te kleine te vervangen.
Inderdaad Linksys heeft ook losse antennes van 8dBi gain. Als je toch bezig gaat waarom dan niet een losse panel anttene mee leveren (is wel een stuk duurder maar dan heb je wel iets).
Heb wel eens een 20dBi antenne op onze router gezet (pricewatch: TP-Link TL-WR1043ND. Heeft 0% effect gehad; of maar dat kan ook aan meerdere zaken liggen (kwam van eBay; kwaliteit was niet echt goed, heb maar 1 v.d. 3 antenne's vervangen met deze antenne).

Ben benieuwd wat dit mag kosten; zal wel veel worden. En meerdere routers in de buurt is niet altijd het grootste probleem. Wij wonen hier vrijstaand en hebben dus ook maar maximaal 2 netwerken hier, maar onze eigen router is nog niet eens goed genoeg om ons huis goed te overbruggen en dan staat die nog niet eens in de meterkast (staat onder een bureau in een centraal punt van ons huis)

Als je weet hoe een antenne eruit ziet van binnen kun je het zelf ook nog wel maken van wat koperdraad en een SMA-connector.
Anoniem: 428562 @Piet9128 oktober 2012 14:32
In de EU mag het uitgestraalde vermogen max 100mW zijn, in de VS is dat het dubbele nl 200 mW. Wil je een groter bereik dan zou je een router en WLAN kaartjes voor je pc/laptop in de VS kunnen kopen. Je bent dan wel de kanalen 12 en 13 kwijt omdat er in de VS alleen de kanalen 1-11 zijn toegestaan voor draadloos internet.
De router staat op Nieuw-Zeeland ingesteld, meest vrije kanaal (als de kanalen überhaupt al gebruikt zijn), 40MHz , 11bgn mixed en hoogste Tx rate.

Probleem met zoiets is dat de router eigenlijk niet verplaatst kan worden (i.v.m. aansluitingen) en dat dat ding al op een centrale plaats staat. Beter bereik in huis betekend meerdere AP's neerhangen en dat is ook weer een zo-zo oplossing...
Je kan altijd betere apparatuur halen die gevoeliger is. Zoals ubuquiti bullet 2hp die nog 1Mbit/s (BPSK) doet met -97dBm of 6Mbit (OFDM) op -94dBm. Mijn ervaring is dat bij de meeste chippies de ontvangst wel stopt ergens rond de -86dBm.

[Reactie gewijzigd door analog_ op 24 juli 2024 09:47]

Belangrijkste blijft wel een goed kanaal kiezen waar nog geen andere router op zit. Dan hoef je de buren ook niet weg te drukken en er ruzie mee te maken.
Anoniem: 101094 @Nox29 oktober 2012 07:43
Ik weet niet waar jij woont, maar hier is zo'n beetje ieder kanaal wel 2x bezet.
Het valt niet mee om in een bebouwde omgeving met veel buren nog een leeg kanaal te vinden.
Als ieder kanaal bezet is, dan is het misschien eens handig om te kijken naar de 5Ghz frequentie. Wedden dat'ie vrij leeg is?

Het probleem met de 2,4Ghz frequentie is dat deze compleet vrijgegeven is. Werkelijk alles wat draadloos is, functioneerd over deze band. Babyfoons, DECT toestellen, Wifi, Bluetooth, draadloze deuropeners, draadloze deurbel, draadloze modelvliegtuigen/auto's en jazeker: zelfs de magnetron ;-)

Bij het kopen van een router komt veel kijken. Een goede router kost inderdaad veel geld. Veel snelheidswinst kan worden behaald door een optimale throughput tussen de verschillende netwerken: LAN - WLAN - WAN. Daarnaast is het voor WLAN belangrijk om goede antennes te hebben en uiteraard een stukje goede software dat zaken als MIMO goed aanstuurt.

Ik ben ondertussen fan geworden van ASUS als het gaat om routers. Daar waar Linksys veel steken laat vallen pakt ASUS goed uit. Degelijk spul, onwijs betrouwbaar. Helaas is het ook een waarheid als een koe dat je naast een goede Wifi router ook een goee Wifi client dient te bezitten.

Blijf bij de grote merken (ASUS, Belkin, Netgear), ga over op de 5GHz band i.c.m. het 802.11n protocol en spendeer iets meer geld voor een beter thuisnetwerk!
Zou voor mij ideaal zijn. op een of andere manier heb ik ALTIJD slecht ontvangst in mijn huis.
Als de router beneden staat heb ik op zolder niks. als hij op de 1ste verdieping staat heb ik boven en beneden maar 50% en als hij op zolder staat heb ik beneden niks. dit terwijl ik al 3 A merk routers heb geprobeerd.. miscchien dit maar even proberen.
Zou voor mij ideaal zijn. op een of andere manier heb ik ALTIJD slecht ontvangst in mijn huis.
Als de router beneden staat heb ik op zolder niks. als hij op de 1ste verdieping staat heb ik boven en beneden maar 50% en als hij op zolder staat heb ik beneden niks. dit terwijl ik al 3 A merk routers heb geprobeerd.. miscchien dit maar even proberen.
Als je toch al 3 A-merk routers hebt, kun je er beter een op zolder en een beneden (of zelfs 1 op iedere etage) zetten. 1 Kabeltje ertussen en je hebt door je hele huis bereik. Ik heb hier hetzelfde probleem en heb dat kabeltje maar getrokken.
Ik dacht toch echt dat een Antenne een passief iets is. Ik vind echt dat dit de suggestie wekt dat de antenne een actief mechanisme is. Dat lijkt me niet correct, ook al zou het effect wel zijn wat er wordt omschreven. Of zelfs dat de antenne krachtiger is, doordat het het van een supersterk materiaal is gemaakt.
Ik dacht toch echt dat een Antenne een passief iets is.
Antenne's zijn inderdaad passief, maar zoals in andere reacties ook is uitgelegd: door de lengte te veranden kan het straalpatroon worden aangepast; in de ene richting wat minder gevoeligheid, in de andere richting wat meer.
Dmv diverse slimme constructies kan in één richting erg veel winst worden gehaald, al worden dat soort antennes zelden toegepast bij wifi.
Anoniem: 428562 28 oktober 2012 14:04
Bereik driemaal vergroten zie ik niet gebeuren.

In het dichtbevolkte Nederland wordt het bereik van een router vooral beperkt door de routers die bij je buren staan een langere antenne zal je bereik niet vergroten.

Wil je een groter bereik of betere verbinding dan kun je beter gebruik maken van de 5 GHz band daar zijn veel minder gebruikers omdat de meeste routers die de providers uitdelen alleen de 2.4 GHz band gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 428562 op 24 juli 2024 09:47]

Anoniem: 384777 28 oktober 2012 14:24
Mooi als het ook daadwerkelijk verschil maakt, maar de schoonheidsprijs zal deze zeker niet krijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.