Lenovo toont ThinkPad Tablet 2 met Windows 8 en Atom-cpu

Lenovo heeft de ThinkPad Tablet 2 nu officieel aangekondigd. De Chinese fabrikant heeft de eerder uitgelekte specificaties bevestigd en nieuwe informatie toegevoegd. De tablet wordt bij de introductie van Windows 8 op de markt gebracht.

De ThinkPad Tablet 2 werd aangekondigd, nadat eerder de specificaties al bekend waren geworden. De zakelijke tablet draait op Windows 8 Pro en heeft een Intel Atom-processor aan boord. Het apparaat wordt geleverd met een stylus, ook zijn een dock en een ThinkPad-toetsenbord met het bekende TrackPoint-knobbeltje los verkrijgbaar.

Lenovo heeft de uitgelekte specificaties bevestigd; het 10,1-inch-scherm heeft een resolutie van 1366x768 pixels, 64GB opslagcapaciteit en 2GB werkgeheugen. De 3G-functionaliteit van de tablet is optioneel. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant zit een camera, van respectievelijk 2 en 8 megapixel. De Tablet 2 kan op de TV worden aagesloten via de hdmi-uitgang en ook een usb-poort is aanwezig.

Waar de originele ThinkPad Tablet nog een ARM-processor had, krijgt de nieuwe Tablet 2 een nieuwe Intel Atom-soc, met de bijnaam Clover Trail. Het grafische werk wordt gedaan door een aparte gpu: de PowerVR SGX 544MP. De Tablet 2 weegt minder dan 600 gram en is 9,8mm dik. Volgens de fabrikant heeft de tablet een accu-duur van 10 uur.

De ThinkPad Tablet 2 komt uit tijdens de introductie van Windows 8, op 26 oktober. De prijs wordt later bekendgemaakt.

Door Jan Kazemier

Nieuwsposter

09-08-2012 • 11:44

80 Linkedin

Reacties (80)

80
79
36
6
0
28
Wijzig sortering
Anoniem: 96284
9 augustus 2012 11:57
Weer geen prijzen aangekondigd. Ik begin toch af te vragen waarom niemand het left heeft om een prijskaartje aan hun x86 tablet te hangen.
 • De prijs is nog niet bekend, d.w.z. de kosten van de Windows licentie is nog niet bekend, qua hardware zou het transparant moeten zijn
 • Fabrikanten kijken de kat uit de boom om zichzelf niet uit de markt te prijzen t.o.v. andere fabrikanten.
 • De prijzen liggen dermate hoog dat het zo laat mogelijk bekend wordt gemaakt om een hype-buffer te kunnen creeren. Als je product op dag 1 al € 1.200 is kijkt niemand meer naar de specificaties.
@the_shadow: Is goed mogelijk, alleen blijft de vraag: Waarom? Het zou mijns inziens positief zijn voor Windows 8 om x86 tablets meer onder de aandacht te hebben. Tenzij ze natuurlijk (veel) duurder gaan uitvallen dan menigeen hoopt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 96284 op 9 augustus 2012 13:03]

Ik gok dat Microsoft een embargo heeft opgelegd qua prijzen. Op die manier voorkom je wel dat er al een wildgroei aan advertenties komt voordat de boel goed en wel gelanceerd is. Dat zal allemaal gebeuren op de dag van de introductie.
MS houd inderdaad een erg strakke controle over Windows 8, totaal ongehoort. Maar mag ook wel. De reputatie van MS is de laatste 20 jaar constant geschaad door OEMs en 3rd party software. En dat konden ze vroeger hebben. Maar met de opkomst van mogelijke concurrenten, wil MS dit nu niet meer riskeren. Goeie zaak :D
Opvallend is dat er niet gekozen is voor het speciaal voor tablets bedoelde Windows 8 RT.
Hoezo is dit opvallend? Microsoft doet hetzelfde met zijn Surface: 1 ARM versie (RT), en een x86 versie (Pro). Deze tablet is niet gericht op de consumentenmarkt, en heeft kennelijk features nodig die Win 8 RT niet heeft.

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 9 augustus 2012 12:02]

[...]
en heeft kennelijk features nodig die Win 8 RT niet heeft.
Of ze omzeilen de beperkingen die MS oplegt op deze manier. Zoals geen VBA en macros in Office bijvoorbeeld.
[...]

Of ze omzeilen de beperkingen die MS oplegt op deze manier. Zoals geen VBA en macros in Office bijvoorbeeld.
Dat is dus precies wat the_shadow zegt, maar met andere woorden.

Windows RT heeft gewoon zakelijke beperkingen (geen domain joining en group policies om maar iets te noemen), vandaar dat deze zakelijke Lenovo tablet x86 is.

MS steekt ook niet onder stoelen of banken dat Windows RT niet op de zakelijke markt gericht is.
En dan nog los van het feit dat allerlei x86 applicaties helemaal niet draaien op Windows 8 RT en een ARM soc, op de paar na die Microsoft ondertussen heeft geoptimaliseerd daarvoor (waaronder het Office pakket). Dus dat kan ook zeker een goede motivatie zijn om niet voor Windows 8 RT te gaan...Windows 8 Pro gaat immers ook prima voor tablets zijn.
Ik vond het opvallend dat hier de keuze is gemaakt om de versie die speciaal voor tablets is bedoeld, Windows 8 RT, links te laten liggen en dus Windows 8 Pro te gebruiken waarvoor zelfs een andere cpu-architectuur nodig is. Blijkbaar is die zin wat verwarrend, dus ik heb hem weggehaald.
Hier is wel weer de customizablity van Lenovo te zien. Verschillende uitvoeringen op vraag al naar gelang wat iemand wil of kan betalen en dat is wel mooi.

Verder geen echte poespas. De specs zijn niet denderende hoog zoals de resolutie van de nieuwe iPad. Maar juist dat kan inhouden dat de prijs scherper ligt.
Opvallend is dat er niet gekozen is voor het speciaal voor tablets bedoelde Windows 8 RT.
Windows 8 RT == ARM
Atom == x86

Niet zo vreemd dus. Daarbij lijkt ook nog voorbij gegaan te worden aan het feit ook MS zelf met 2 soorten tablets komt; een consumer variant met RT en een Pro variant voor zakelijk gebruik met een x86 processor.

Lenovo begeeft zich primair juist niet in het consumenten deel van de markt, dus het is imo volkomen begrijpelijk dat zij voor de Pro variant kiezen.
Lenovo begeeft zich wel in het consumentendeel van de markt. De focus van Lenovo is juist high end/mainstream, op de grens tussen business en consument. De keuze voor een Windows Reduced Technology variant is imo juist volkomen onbegrijpelijk, gezien de strategie op prosumers.
Microsoft's Pro versie heeft een Ivy Bridge cpu/gpu erin zitten en gaat veel duurder/krachtiger/onzuiniger worden, Lenovo gaat met deze Clover Trail tablet veel meer in het vaarwater van de RT-tablets zitten.
Inderdaad, ik snap ook niet wat daar opvallend aan is. Als het voor de zakelijke markt is zou ik STERK verbaasd zijn geweest als er windows RT op staat.

Windows 8RT heeft niet eens AD integratie zover ik begrepen had. Verder zijn bestaande x86 apps gewoon niet compatibel ermee.
Zeg daarbij wel dat je als early buyer bij de RT niet zoveel te consumeren valt. Gewoon weinig content/apps enzo.
Daarentegen kun je met de PRO gelijk gewoon bezig. Alle X86 programma's draaien er gewoon op.

Als early buyer zou ik dus de PRO kopen en echt never nooit de RT totdat er een beetje een userbase is. En ja dat is het kip ei probleem waarmee de RT tablet te maken zal krijgen.
Lenovo heeft dit waarschijnlijk ook gewoon door.

Ik heb meer vertrouwen in de PRO versie welke zakelijk gezien gewoon een goede selling point heeft. Iets wat de RT versie dus totaal niet heeft.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 9 augustus 2012 12:27]

Waarom nu zo'n lage resolutie. De surface heeft al een HD scherm....snap niet waarom de andere fabrikanten dan dit ook niet nemen. Zo krijg je het m.i. wel voor elkaar dat mensen de Surface gaan kopen.
Resolutie is niet zo laag hoor. Wat de meeste laptops op 15.6" hebben heeft deze dat op nog geen 2/3 van het scherm hetzelfde. Je moet nagaan dat de tablet maar 10.1" is en de meeste Android tablets minder beeld punten gebruiken dan deze tablet.

Hoogstwaarschijnlijk zal de prijs ook iets lager worden en het is scherp genoeg voor de meeste mensen. Deze tablet ziet er dan ook best leuk uit en met een leuk prijskaartje vast een goede concurrent op de markt!
De ipad heeft 2048x1536, en dan vinden mensen 1366*768p nog steeds niet laag? Met die resolutie kan je niet eens nu.nl in portrait bekijken zonder te schalen.

Ja, de meeste 15.6" schermen hebben een resolutie van 768p hoog. Maar dat is dan ook veel te weinig.
De meeste mensen vinden het scherm van de iPad 2 ook prima. Die wordt niet voor niets nog goed verkocht. De hele tijd het geroep bij elke resolutie lager dan 2048x1536 dat dat het scherm niet scherp genoeg is slaat nergens op.
Het slaat idd nergens op. alles heeft te maken met de grote en afstand tot een scherm.

Ook bij een tablet ziet je toch zekr 30 cm met je ogen van het scherm. De extra hoge resolutie zul je dan effectief niet veel van merken.

Het is zoals met banners die je buiten ophangt. Op een gebouw kun je die rustig met 25 dpi printen als mensen er van 100 meter ver vanaf kijken is dat voor het oog even scherp als een print op 300dpi van 100 meter.

Die hoge resolutie bij schermen lijkt wel op de megapixel rage bij camera's. Je moet gewoon kijken wat je bij welk formaat scherm effectief goed kan gebruiken. Te veel is overkill, maakt het duurder en belangrijker kost energie. hogere resolitie betekend snellere gpu dat kost stroom.
Ik heb zowel de iPad 2 als 3 en de resolutie maakt wel veel uit. Het is veel rustiger voor de ogen. Veel prettiger. Het maakt zeker uit voor een klein apparaat als een iPad of smartphone.
Mooi voorbeeld van "Het zit tussen je oren".
Of zit het gewoon toch tussen de ogen, vooruit de ogen zitten ook tussen de oren ;-)
Dan zit het tussen ieders oren, maar hoe je het ook wendt of keert, het verschil is wel aanwezig. Letters zijn mooier, minder grote pixels in beeld en bij HD foto's is dat echt wel te zien. Ook bij tekst, het is gewoon mooier op een nieuwe iPad.

Maargoed, het gaat helemaal niet over de nieuwe iPad en de scherpte van dat scherm.
Het gaat hier over een Lenovo met Windows 8. En dat is dus weer een leuk alternatief op de tablet markt. Ik ben benieuwd hoeveel non tablet owners er over de streep getrokken worden door de associatie met Windows. Veel computergebruikers zijn erg gewend aan Windows en kunnen niet snel wennen aan andere systemen. Ondanks dat Windows 8 er totaal anders uitziet dan wat ze gewend zijn blijft het nog wel steeds Windows. Er komen ook steeds meer devices op de markt met Windows 8. Het zal me niet verbazen als Microsoft toch nog een goed deel van de markt weet in te pikken. Er zijn vast en zeker nog genoeg "zwevende" aspirant tablet kopers die hiermee misschien over de streep getrokken gaan worden.
Anoniem: 303530
@bbob9 augustus 2012 13:07
Te veel is overkill. Dat rijmt nog ook. Het hele punt is dat de hoogste resolutie die je op dit moment op een realistische manier kan krijgen (lees: meerdere aanbieders, niet alleen apple) niet genoeg is.

Ik gebruik op dit moment het hoogste resolutie 15.6" paneel wat je kan krijgen. Prima leesbaar. Zelfs met browser zoom op 80%. Hell, 60% voor sommige sites. Het probleem is alleen: dat ziet er niet uit. En dat kan je alleen oplossen met een hogere resolutie.
Misschien is het voor jou niet genoeg omdat je alleen perfectie wilt en 99% niet genoeg vindt? Misschien heb jij super ogen? Maar de gemiddelde consument heeft gewoon niks aan dit soort resoluties(2048x1536) op een klein scherm.
Zie de reactie van SoLoH hieronder. Zie de review van tweakers.net. Zie de reviews van anandtech. Als het niets uitmaakt, waarom zijn er dan zoveel mensen erg positief over het scherm in de nieuwe ipad? Niet alleen om de letters kleiner te kunnen maken zoals in mijn scenario, maar ook op een normale grootte.
Heb hier een 23 inch scherm hd formaat.
Heb laptop 16 inch hd formaat.

Bij dezelfde resolutie zijn de letters op de laptop gewoon een stuk kleiner. Als ik nu 10 inch hd neem dan zijn de letters nog kleiner en voor mij al slecht leesbaar (heb geen bril ook niet nodig). M.a.w ik moet de letters groter maken zodat ik ze nog een beetje kan lezen.

Door ze groter te maken verlies ik dan het voordeel van de hogere resolutie. Het blijft op een gegeven moment gewoon overkill om extreem hoog te gaan in je resolutie.

Feit is als heb je 10000x10000 pixels, je letter zal in mm een bepaalde hoogte moeten hebben om deze van 30 cm afstand te kunnen lezen. Met een hele hoge resolutie kun je ze misschien 2 mm groot maken en dat nog scherm maar het is gewoon niet leesbaar.
Dat fabrikanten nog steeds ouwe technologie produceren terwijl er beter is is natuurlijk wel een hele kwalijke zaak.

Veelal de schuld ook van de consument die vaak enkel naar het prijskaartje kijken en vervolgens hun portemonnee. Maw zolang men troep blijft kopen blijft de fabrikant het produceren.
Als er dalijk een 10" tablet is met 4k resolutie ga ik dat ook niet kopen. Nieuw of niet, het is totaal overbodig namelijk.
Hetzelfde is hier het geval. Dit is een zakelijk tablet, die heeft meer dan genoeg aan 1366x768. Naar mijn mening is dat voor een niet-zakelijk tablet ook genoeg trouwens. Op een 24" monitor is full HD weinig ja, maar op een tablet of smartphone zijn dit soort hoge resoluties puur marketing.

[Reactie gewijzigd door StelioKontos op 9 augustus 2012 13:57]

de prijs van deze tablet zal niet zo hoog zijn als die van de iPad3.
Ding is tering duur voor wat het bied, deels vanwege dat scherm waar je zo over loopt te geilen.

vergeet ook niet dat een hogere pixeldichtheid meer verloren CPU en batterij betekend.
En toch draait de iPad3 als een zonnetje en is het de meest complete tablet op de markt.
Als andere fabrikanten met een soortgelijks zouden uitkomen heb je een wat gezondere concurrentie maar zolang die alleen maar ondergeschikte troep produceren omdat de consument er toch wel intrapt blijft de iPad altijd duurder dan de concurrentie. (net zoals de Macs)

Als je een product op de markt zet zorg dan iig dat alle componenten zoveel mogelijk up 2 date zijn. Daarmee zeg ik niet dat in de iPad3 de allernieuwste technologie zit sterker nog als een fabrikant dat doet gaat het meestal failliet. (dit door hoe het economisch systeem in mekaar steekt)

Hier rock ik nog steeds de iPad2 64GB 3G en vind het verschil met de iPad3 nog te klein om de iPad2 in te ruilen. De reden is voornamelijk dat de apps die nu uit zijn allemaal nog goed en snel op een iPad 2 werken. (had ik geen iPad2 dan had ik overigens zonder twijfel een iPad3 gekozen)

[Reactie gewijzigd door v-c op 9 augustus 2012 13:53]

meest complete tablet op de markt.
??? Heb je het nu over de iPad? De iPad compleet? De iPad is een tablet waar zoveel als nog verkoopbaar is vanaf gehaald is. Het heeft een hoge resolutie en euh ... een camera. Echt veel meer heeft het niet. De iPad moet het vooral van zijn 'hippe' design hebben.
Ik zit hier thuis achter mijn 21" TFT en ik heb om eerlijk te zijn geen flauw idee op wat voor resolutie die staat maar iig minder dan 2048x1536. De pixels zijn amper zichtbaar en beeld is scherp, ik kan alles lezen en hoef bijna nooit in te zoomen op iets. Resolutie is overrated. Zelfs mijn 1024x600 netbook resolutie is geen probleem. Wel de matige hoeveelheid kleuren en de responsetijd van dat scherm.

ontopic: Mooi ding met leuke specs. Geen idee wat ie moet gaan kosten in de loop van de tijd, maar als laptops beter betaalbaar blijven hou ik het daar ook maar op.
Hoe zit het trouwens met die hardware? Als ik het goed begrijp is het een x86 computer dus afgezien van de 'kast-standaard' een PC. Wordt Linux of FreeBSD nou ook wat op zo'n ding of moet je dan eerst hacken?
Misschien ben jij geen poweruser dan. Ik zou graag photoshop draaien op mijn toekomstige w8 tablet en dan ben je met 1024x... echt nergens.
De resolutie van de iPad 3 is dan ook in de meeste gevallen nutteloos.
Met die resolutie kan je niet eens nu.nl in portrait bekijken zonder te schalen.
Waarom niet? Je weet dat er zoiets is als viewport? Oftewel dat de resolutie van de site weinig te maken heeft met die van het device...

Het wordt inderdaad iets geschaald, maar dat is niet meteen onleesbaar of onwerkbaar, gaat prima...

Hier gewoon leesbaar op een telefoon met 4.3 inch met maar 720 pixels in de breedte (ja de desktop site ja). Dus op die tablet moet dat ook wel lukken...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 augustus 2012 12:37]

Met standaard zoom is de letter n 7 pixels hoog. Dat is ongeveer de limiet waar de letter en nog relatief scherp uit ziet.

Zoom een klein beetje uit en de letters worden 6 pixels hoog. Het verschil tussen bold text en normale text is niet meer te zien. Italic is niet meer te lezen, en alles wat kleiner is dan het standaard font wordt een onleesbare bei.

Misschien wil ik wel 2 browservensters naast elkaar tonen. Maar nee, dat kan niet. Want de resolutie is te laag om de content nog leesbaar te krijgen. Dan kan je horizontaal scrollen, niet echt ideaal. Of je pakt gewoon een hoger resolutie paneel zodat de text altijd scherp blijft tot op het punt waarom het domweg te klein wordt om nog te kunnen lezen.
"Of je pakt gewoon een hoger resolutie paneel zodat de text altijd scherp blijft tot op het punt waarom het domweg te klein wordt om nog te kunnen lezen." Als je het over smartphones of tablets hebt is dat punt al bereikt. Op 5cm van het scherm afzitten telt namelijk niet meer als normaal gebruik.
we gaan even terug naar het begin van de reactiechain.
Resolutie is niet zo laag hoor. Wat de meeste laptops op 15.6" hebben heeft deze dat op nog geen 2/3 van het scherm hetzelfde. Je moet nagaan dat de tablet maar 10.1" is en de meeste Android tablets minder beeld punten gebruiken dan deze tablet.
Dat punt is redelijk bereikt, ja. Maar niet op tablets en andere devices met 1366*768p. Als je het hebt over de gemiddelde smartphone en ipad 3 ben ik het met je eens dat de resolutie hoog genoeg is voor de meeste toepassingen.
Die android tablets met minder beeldpunten zijn dan waarschijnlijk ook flink goedkoper dan deze tablet.
De surface RT heeft helemaal geen HD scherm...

Die heeft ook gewoon 1366x768. Misschien dat ze daarom dachten dat 1366x768 ook wel prima werkt voor de PRO.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 9 augustus 2012 12:26]

De Surface RT niet inderdaad, maar de Surface Pro wel degelijk. Die heeft een 10.6” ClearType Full HD Display met 1920x1080 beeldpunten.

En het feit dat de specs van deze tablet nou niet bepaald een Wow factor oproepen is precies 1 van de redenen waarom Microsoft zelf een tablet op de markt gaat brengen. Om de OEM's wakker te schudden dat er heel veel mogelijk is met Windows 8 en om bedrijven aan te sporen te innoveren. Want laten we eerlijk zijn, als je moet kiezen tussen deze ThinkPad Tablet of de Surface Pro, dan lijkt me de keuze niet moelijk :Y)

edit:
afhankelijk van de prijs natuurlijk

[Reactie gewijzigd door LCP op 9 augustus 2012 12:27]

Deze ThinkPad 2 zal zeker de helft goedkoper zijn als de Surface Pro :)
De helft goedkoper zal wel niet, maar het is idd logisch dat een tablet met een Atom SoC van $50-$75 niet even duur gaat worden als een tablet met een >$250 Ivy Bridge cpu erin.
1366x768 is een HD resolutie. Of denk je nu werkelijk dat de 720p resolutie HD is en de resoluties die nog hoger liggen weer niet? Surface Pro krijgt trouwens een Full HD scherm, anders dan dat jij beweert.
De resolutie kan ik nog wel mee leven op een 10" scherm, maar het is vooral de 16:9 resolutie waar ik een probleem mee heb.

Het is simpelweg níet prettig browsen als je op de bank zit e.d. Imo is het óf te breed, óf te hoog. De 3:4 of zelfs 16:10 resolutie spreekt me dan meer aan.
Anoniem: 465954
@RobbieB9 augustus 2012 13:48
Je hebt er nog niet eens meegewerkt en je hebt er al een probleem mee?
Die 16:9 heeft Windows 8 niet voor niets. Kijk maar eens naar de Tweetro twitter client voor Windows 8. En met 16:9 kun je 2 "schermen" open hebben. Zoals bijvoorbeeld browsen (in 3:4 ;) verhouding en een mailclient oid ernaast.
Waar 3:4 sowieso een vervelende verhouding is, is bij had filmpjes kijken. Doe je niks aan. Dikke zwarte balken.
Pak ik weer eens een iPad bij de klant, dan voelt die juist heel erg onnatuurlijk aan.
En ja ik gebruik al een tijdje een Windows 8 tablet. Heb je al met een 16:10 of 16:9 tablet gespeeld?
3:4 of 4:3 is ook een hele vreemde verhouding. Hoe ze daar ooit op zijn gekomen :? Had waarschijnlijk iets met beperkingen van CRT buizen te maken oid (weet het niet). Het is redelijk bekend dat de verhouding 16:10 (16:9 komt in de buurt) zo ongeveer de meest natuurlijke verhouding is. Dit wisten de oude Grieken al. Deze verhouding ~1.618, de gulden snede, kom je overal in de natuur tegen. Het is dan ook niet meer dan logisch om deze verhouding ook voor je scherm te kiezen.

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 9 augustus 2012 16:55]

Het is ook een HD scherm. Allles vanaf 1280*720 is 'HD'. Nutteloze term.
De prijs wordt later bekendgemaakt.
Erg jammer dit. Aangezien de Windows 8 tablets over ruim 2 maanden al uitkomen, wil ik toch onderhand wel een prijs zien.

Waarschijnlijk zal het niet prijsgeven van de prijs (:+) wel afgedwongen zijn door Microsoft, aangezien hun Surface tablets tot dusver ook geen prijs hebben.
Anoniem: 145867
@Kazu9 augustus 2012 12:18
Weten we in ieder geval dat de Prijs geen selling point is. Als dat wel zo was kwamen ze er direct mee.
Dit worden idd geen Amazon dingetjes die voor $199 de deur uit gaan.

Maar je kan erop rekenen dat deze tablets niet goedkoper worden dan de iPads, zakelijk zijn ze wat aantrekkelijker (AD integrate, volwaardige Office support) en zullen dus hoger worden geprijsd.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 9 augustus 2012 12:41]

Minimaal €600 denk ik, al verwacht ik dat fabrikanten eerder op €800 zullen beginnen omdat deze tablets toch meer op zakelijk specifiek Windows gebruik gericht zijn. Als je kijkt wat ze voor een ultrabook vragen, dan moetje echt niet verwachten dat zakelijke tablets voor consumentenprijzen gaan verschijnen. Daarvoor is de Arm variant bedoeld. Zo een tablet met toetsenbord gecombineerd gaat ook concurreren met ultralights, want hij is zelfs nog lichter, alleen minder krachtig. Maar waar kracht minder belangrijk is, en gewicht wel, daar is het een concurrent. Ik denk niet dat fabrikanten de tablet als voordelig alternatief voor ultralights neer willen zetten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 425494 op 9 augustus 2012 17:36]

Uiteindelijk zijn dit rechtstreekse concurrenten van Ultralights en bv de MBA, en idd - waarom zouden ze tablets goedkoper aanbieden dan die dingen?
Of juist wel, dat ze met een hele verassing uit de hoek willen komen.
Anoniem: 457306
9 augustus 2012 14:09
Toch heb ik het idee dat Microsoft het voor elkaar aan het krijgen is om Windows 8RT te laten floppen. Jje hebt andere binaries nodig voor de andere CPU architectuur.


Oh, knobbeltje in je toetsenbord? Muis? Zo 1999

Dit is dus geen tablet, maar een laptop met een los toetsenbord, veel mensen gaan weer met een muis slepen... Duh
Microsoft heeft overduidelijk geen zin in om te gokken wie de winnaar wordt in de x86/ARM strijd om tablet SoC's, daarom is Windows 8RT er gekomen. Maar idd, als Intel en AMD competitief zijn, is er niet zo veel bestaansrecht voor 8RT.

Overigens is het niet zo veel anders gesteld bij Apple, waar iOS (de ARM versie van OS X) ook andere binaries nodig heeft dan OS X.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 9 augustus 2012 14:31]

Aardige concurent voor de Microsoft Surface Pro tablet. Wat andere (mogelijk mindere) specificaties, maar wel dunner. Tevens ook eerder beschikbaar. Vermoed enkel dat de extra opties welke bij de Surface meegeleverd worden deze tablet wat duurder zullen maken.
Het leuke vind ik dat door dat Microsoft met de surface kwam iedereen wel een gevoel heeft van: dus het kan toch? X86 kan toch mooie tablets hebben.. Zie hier ook bij de lenovo;)
Anoniem: 14124
9 augustus 2012 13:01
Microsoft probeert met de Surface gewoon de markt los te schudden. Als Apple miljoenen devices met ultieme specificaties tegen relatief lage prijzen kan wegzetten waarom niet de OEM markt met Windows 8 tablets. Marge, luiheid, gebrek aan mogelijkheden om tegen lage kostprijs te ontwikkelen, Microsoft probeert dat op een harde manier te doorbreken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 14124 op 9 augustus 2012 13:02]

Ik vraag me af wat jouw ultieme specificatjes zijn van Apple. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

On-topic:
Ik vind de tablet erg neutraal en weinig onderscheidend. De clover trial... ik hoop dat die voor genoeg power kan zorgen om fatsoenlijk te werken. Ik vond Windows 8 op mijn Eee-laptopje van Asus niet echt vloeiend lopen. Het is jammer dat Lenovo niet het voorbeeld van Microsoft zelf heeft gevolgd en iets creatiefs neerzet, maar waarschijnlijk was deze tablet al langer in ontwikkeling.
De clover trial... ik hoop dat die voor genoeg power kan zorgen om fatsoenlijk te werken.
Er zit een stuk meer power in dan de Tegra 3 en Snapdragon SoC's in de RT-tablets, dus dat zal wel meevallen.
Je kunt niet ontkennen dat Apple de toon heeft gezet op het vlak van toepassing display technologie, accu capaciteit, bouwkwaliteit en materiaalgebruik, gewicht en dikte van devices.

Er is een duidelijk verschil te zien tussen de bouwkwaliteit en technologie toegepast in de Surface en de tablet van Lenovo.

Acer, Dell, Toshiba, en Lenovo zijn nooit verder gekomen dan te grijpen naar standaard commodity hardware en hebben vanuit het verleden nooit verder gekeken naar speciale legeringen, produktietechnieken of innovatieve zaken zoals Microsoft het toetsenbord in de cover heeft verwerkt.

Quite frankly, als je over het algemeen de Microsoft productenlinie bekijkt is het meestal hoge kwaliteit, vaak innovatief, en ziet het er design technisch goed uit. Microsoft was volgens mij ook de eerste met laser optics in de toenmalige grijze intellimouse explorer.

Dus ja, OEM's kunnen nog veel verbeteren om op het niveau van Apple/Microsoft Surface te komen, en daar ligt denk ik bij Microsoft de pijn. Consumenten kiezen niet voor Windows 8 op de tablet omdat de toegepaste producten er over het algemeen echt niet mooi uitzien en gemiddelde specificaties bevatten. Microsoft moet dat dus met de Microsoft Surface als pepertje in de reet proberen te stimuleren.
Lenovo moet gewoon winst maken op de hardware, totaal ander doel dan microsoft die al zn winst binnenharkt door de 80+% winstmarge op windows

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee