Details Windows 8-tablet en -convertible van Dell uitgelekt

Dell werkt aan een tablet en een convertible die beide zullen uitkomen met Windows 8 als besturingssysteem. De tablet wordt voorzien van een 10,1-inch-scherm, terwijl de convertible een beelddiagonaal van 12,5 inch zal krijgen.

Website Neowin kreeg slides in handen waarop foto's en specificaties van beide apparaten staan. De tablet draagt de naam Latitude 10 en is, net als andere apparaten in de Latitude-serie, bedoeld voor de zakelijke markt. De tablet komt uit in een normale variant en een 'security'-versie, al is niet duidelijk wat voor extra's die laatste biedt. Hij zal wel zwaarder en dikker zijn, wat erop kan wijzen dat de behuizing extra stevig is. De reguliere versie weegt 710 gram en de security-versie 30 gram meer. De dikte is respectievelijk 10,5 en 13,4mm.

De tablet wordt aangedreven door een Clover Trail Atom van Intel op onbekende kloksnelheid, gekoppeld aan 2GB ddr2-werkgeheugen. Het 10,1"-scherm heeft een resolutie van 1366x768 pixels en voor opslag is een ssd van maximaal 128GB aanwezig. Elk model wordt uitgerust met een tpm-chip voor data-encryptie en optioneel kan een vingerafdruklezer toegevoegd worden. De accu is te verwijderen en er is de keuze uit een 30- of 60Wh-variant, hoelang die de tablet van stroom kunnen voorzien is niet bekend.

Het andere model waarover informatie naar buiten is gekomen is de XPS 12, een zogeheten convertible, die veel weg heeft van Dells Inspiron Duo. Het gaat om een kleine laptop waarvan het 12,5"-scherm binnen de schermomlijsting omgeklapt kan worden. Met het scherm omgeklapt en de laptop dichtgeklapt kan het apparaat als tablet gebruikt worden.

Volgens de slide is de 20mm-dikke behuizing gemaakt van aluminium en koolstofvezel, en weegt hij 1,4kg. Het scherm wordt van rand tot rand bedekt met een laag krasvast Gorilla Glass. Over de gebruikte hardware vermeldt de slide niets.

Dell Lattitude 10 Dell Lattitude XPS 12

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

25-05-2012 • 11:56

62 Linkedin

Reacties (62)

62
59
35
4
0
6
Wijzig sortering
Volgens mij gaat dit de goede kant uit! Ik begin nu echt het idee dat Microsoft een richting te pakken heeft waar ze wat mee kunnen:

De tablet wordt aangedreven door een Clover Trail Atom van Intel op onbekende kloksnelheid, gekoppeld aan 2GB ddr2-werkgeheugen. Het 10,1"-scherm heeft een resolutie van 1366x768 pixels en voor opslag is een ssd van maximaal 128GB aanwezig.

Dat zijn (bijna) volwaardige laptop specificaties! Hiermee komen de voordelen van een tablet (makkelijk te pakken, snel starten, plat, klein, lange accuduur) en die van een Laptop (volwaardig OS, volwaardige opslag en CPU vermogen) wel erg dicht bij elkaar.
Het zijn bijna netbook specificaties -- en dat is absoluut geen volwaardige laptop.
Wel goed genoeg om standaard werkzaamheden op te doen.
Voor veel mensen zal dit wel genoeg zijn.
Nee.

Zelf een tijdje met een Atom gewerkt. Dat haalt het bij lange na niet bij een volwaardige netbook met ogenschijnlijk zelfde specificaties. En dat houdt in dat word, excel ed. gewoon niet willen vlotten.
De laatste foto ziet er wel heel erg fragiel uit. Ik weet niet meer precies welke laptops het waren maar vroeger had je ook van die HP laptops waarvan je het scherm 180 graden kon draaien waarna je hem dicht kon klappen en dus exact hetzelfde effect had. Dat lijkt me toch wat steviger dan wat ik hier nu op de foto zie.
Tja ziet er fragiel uit maar kijk eens naar de HTC desire Z van de zijkant. Ziet er fragiel uit maar hier in huis liggen er twee. Breken is nog niet in ze opgekomen.

Verder kun je je afvragen of ze daar bij Dell niet aan gedacht hebben.
De Desire Z had zeker wel wat problemen met de Z Hinge. Ik vond zelf het ontwerp echter zo leuk dat ik hoop dat ze dit concept terugbrengen in 2012 - maar dan met een magnetisch aanklikbaar toetsenbord of zo.
De Desize Z had vooral het probleem dat het scherm te makkelijk in- of uitklapte.
Het was met momenten zelfs al genoeg om de telefoon verticaal te houden om het scherm terug te laten komen.

Dat was echter al een issue vanaf het begin en niet iets dat met de tijd evolueerde.
Er waren op zich geen slijtageproblemen waarbij het mechanisme brak of er speling op kwam te zitten.
Als het toetsenbord zoals je al suggereerde eventueel magnetisch kan 'vastgehouden' worden, zou dat dat probleem verhelpen en zou er verder niets mis mee zijn imho.
Dat was inderdaad ook het eerste wat ik dacht bij het zien van de tweede foto. Het lijkt me wat fragiel inderdaad, ik ben benieuwd of het enige lompigheid kan weerstaan en/of het op den duur niet zal gaan slijten of breken.

Maar de resolutie daarentegen is dan wel weer een hele mooie stap in de juiste richting, ruim 12" en dan met een FullHD scherm erin is zeker geweldig te noemen en ik ben benieuwd of het scherm ook verder goed is qua kleurechtheid en dergelijke specs.
Het jammere is dat je daartegenover wel de lettergrootte moet aanpassen. 1920x1080 op 15" is bij een normale afstand al niet te lezen, laat staan 12"...

Overigens, als ik het zo zie, is het het slechtste van beiden. 1,4kg, terwijl ik de 652g van een iPad 3 al een baksteen vind... Zo'n ding houd je niet lang vast denk ik zo. Ook is ie niet erg dun, wat toch wel prettig is bij een tablet.

Atoms geraken al snel aan de 50°C, en zo'n dualcore al helemaal. De gebrekkige koeling zal het niet prettig vasthouden als een tablet. En de accuduur is ook niks. 2 cell accu is niks. Alleen de processor verbruikt al 5W in een uur, dan zou je met de processor alleen al niet langer dan 6 uur kunnen werken. Om nog maar te zwijgen over het verbruik van het scherm, chipset, geheugen, SSD etc. Al met al zul je met de 4-cell accu misschien met geluk 6-7 uur halen. Voor een netbook is dat netjes, voor een tablet onder de maat.

Ze hebben geprobeerd markten te openen tussen de desktop en de telefoon. De laptop was raak, de PDA/Smartphone was raak, de netbook weer mis en de tablet is daarentegen weer raak. Maar er zit te weinig ruimte tussen een tablet en een laptop, en zeker niet op deze manier. De Asus Transformer heeft een goede manier gevonden om het beste van twee werelden te combineren door de tablet als begin te nemen en daar een convertible netbook van te maken. Vanaf de andere kant werken gaat echter niet lukken. Niet zolang er toetsen aanwezig zijn van deze soort. Dit is te dik, te zwaar, te lomp, te korte accuduur, het is allemaal mis naar mijn idee.
Het jammere is dat je daartegenover wel de lettergrootte moet aanpassen. 1920x1080 op 15" is bij een normale afstand al niet te lezen, laat staan 12"...
Ik zit nu anders op een 15" laptop met 1920x1080px scherm te werken en ik kan alleen zeggen dat ik never meer voor minder ga dan een dergelijke resolutie. De letters zijn meer dan prima te lezen en eventueel is de DPI nog omhoog te stellen. Het geheel is uitermate scherp en heb evenveel plaats op mijn bureaublad als elke FullHD monitor wat zalig werkt al had ik liever nog 1920x1200px gehad. En nee, ik zit geenszins met gebogen nek in mijn scherm gedoken maar op ongeveer een meter oog-scherm afstand rechtop aan mijn bureau.

Zelf denk ik dat het meer een kwestie van gewenning is dat je er niet mee om kunt gaan, of wellicht is een brilletje dan toch meer aan je toegeschreven dan je aanvankelijk gedacht had. Hoewel ik zelf op een dermate leeftijd ben (41) dat ik af en toe twijfel of ik me een bril moet gaan aanmeten heb ik nog nooit last gehad dat ik de letters op mijn bureuablad en applicaties niet lezen kan of zelfs maar wazig worden.

PS: Voor de verdere rest geen aanmerking op je reactie hoor, dit was puur over je 15" scherm opmerking.

[Reactie gewijzigd door sleezball op 25 mei 2012 16:14]

Knap dat je ervaring hebt met Atoms die er nog niet zijn.
Daarnaast is een ipad helemaal geen concurrentie voor de convertable.
Een Windows 8 x86 tablet zit in een hele andere league als een grote telefoon tablet ala ipad/tab/transformer. Daarvoor heb je later dit jaar Windows 8 ARM tablets.
Inderdaad, op de laatste foto ziet het er inderdaad fragiel uit, heeft een "gimmicky" uitstraling. Ik hoop dat ze uiteindelijk voor een ander design gaan.
Dat zijn nog altijd de HP EliteBook 27xx reeks, de tablet edition. Werk er zelf mee, zeer leuk, licht apparaatje, maar gebruik wel de "tablet" functionaliteit nauwelijks (ouder model zonder touchscreen). De nieuwe met touchscreen is besteld, eens Win8 er op draait vermoed ik dat ik wel vaker de touch functionaliteit zal gebruiken.
De laatste foto ziet er wel heel erg fragiel uit. Ik weet niet meer precies welke laptops het waren maar vroeger had je ook van die HP laptops waarvan je het scherm 180 graden kon draaien waarna je hem dicht kon klappen en dus exact hetzelfde effect had. Dat lijkt me toch wat steviger dan wat ik hier nu op de foto zie.
Klopt, het is een heel gedoe om even snel je scherm om te draaien en het ziet er niet stevig uit. Dan ziet dit er een stuk beter beter uit: reviews: HP TouchSmart tm2: mobiliteit met twee gezichten
Vind ik juist niet, maar ach... de tijd zal het leren.
Wow, 12 inch en dan full-hd. Dat is, zeker voor Dell, een extreme stap in de juiste richting.

Tot nu toe hebben alle kleine Dell laptops een resolutie van 1366 x 768. Als dat nu ineens 1920 x 1080 wordt, is dat wel even een hele verbetering.

Wat zijn de gebruikerservaringen eigenlijk met de huidige Inspirion Duo? Zo op het oog lijkt mij dat mechanisme toch vrij fragiel. Dan lijkt de oplossing van Lenovo toch iets steviger er uit zien.
maar dan moet het nog veel dikker worden en gaan gebruikers de resolutie tochlager zetten omdat het te klein is ;)
De meestehuidige apps gebruiken per pixel in de code gewoon 4 pixels, dus weinig vooruitgang (tenzij speciaal geoptimaliseerd) en eigenlijk enkel dikker en minder accu.
Dit zal je dus met een gewone laptop ook hebben.

Vergelijk het eens met de gewone desktops van nu die ook 1920x1080 hebben, waarom is het dan nodig om bij 10" gewoon de resolutie te gebruiken die normaal is bij 27" ;)
Ik heb nog geen enkel desktopscherm gezien dat kleiner is dan 27" en een iPadresolutie hebben...

Ook kunnen de huidige GPU's dat niet aan. Als je kijkt naar de benchmarks, zeker voor mobiele apparaten zie je dat het al heel weinig fps heeft bij Full HD.

Ook zijn de huidige technieken nog niet goed genoeg om nog hogere resoluties te krijgen in kleine schermen.

Laten ze nou eerst maar een hoger resolutie gebruikenbij gewone desktops...
Ik snap ook die hele QXGA res (2048x1536) voor de iPad 3 niet helemaal. De voornaamste reden is dat apps beter geschaald kunnen worden.
edit:
Apple moest dus terugslaan, en doet dat overtuigend met de nieuwe iPad. Om het ontwikkelaars niet al te moeilijk te maken, heeft Apple er - net als bij de overgang van de iPhone 3GS naar de iPhone 4 - voor gekozen om het totale aantal pixels te verviervoudigen. Waar de iPad 2 nog een resolutie van 1024x768 pixels had, is de nieuwe iPad uitgerust met een 2048x1536-scherm.
De tweede heeft denk ik te maken dat mensen denken dat 2048x1536 beter is dan bijv 1600*1200 of 1365*1026 op zo'n schermpje. 1365*768 is idd lelijk op een 15"scherm. Maar 1600*900 is al meer dan voldoende volgens mijn optiek.

Het probleem is nu ook gebleken dat de iPad 3 minder lang mee gaat en te warm wordt. Wat wordt veroorzaakt, doordat de iPad een veel te hoge resolutie moet aansturen. Als het niet noodzakelijk was geweest om 2048x1536 te moeten gebruiken ivm het makkelijk schalen van apps. Hoefde de GPU ook niet zijn tijd te verdoen met het aansturen van een belachelijk hoge resolutie.

EDIT:
accuduur: reviews: De nieuwe iPad: schermen met de resolutie Video kan ipv 11 "maar" 6.5 uur afspelen, terwijl er een grotere accu in zit. Ook gebruikt de backlight een stuk meer energie.
Ipad wordt ook 5° C warmer dan zijn voorganger. nieuws: Nieuwe iPad wordt vijf graden warmer dan iPad 2

Of dacht je dat ik mijn verhaal op gebakken lucht baseer..?
Enige wat ik wil zeggen, is dat Apple door noodzaak een extreme resolutie heeft gebruikt. Niet omdat het nou echt zo veel nut heeft |:( .

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 26 mei 2012 18:07]

En nu van iemand die daadwerkelijk een iPad 3 gebruikt; de warmte is een onzinnig punt, te warm wordt het zeker niet en 99% van de tijd is het ding gewoon koel. Minder lang gaat het geheel ook niet mee, precies hetzelfde als eerdere iPads.... dus tsja...
Ik weet niet welke apps jij naar gekeken hebt, maar het merendeel van apps is inmiddels aangepast aan het retina scherm van de iPad 3, en zelfs zonder aanpassingen wordt tekst al high-res gerenderd.
Buiten de resolutie is de kleurechtheid van de nieuwe iPad ongelooflijk goed. Dat merk je met foto's en video. Er is dus nog meer reden om de nieuwe iPad boven de oude te nemen.

Daarnaast merk ik als fervent gebruiker van beide weinig verschil in gewicht in dikte. Het grootste probleem is de laadtijd van de accu. Gelukkig ontlaadt 'ie ook erg langzaam!
En Apple staat weer een beetje treurig tegenover Dell, gezien ze maar de helft van de pixels in een scherm krijgen wat een halve inch groter is dan die van Dell (1280*800 in de 13" Macbook).

[Reactie gewijzigd door Fred-Erik op 25 mei 2012 12:54]

Je bedoelt, op dat scherm wat inmiddels een jaar of drie oud is?
Het zit nog steeds in de huidige modellen van de Macbook's. Dat is de reden dat ik daar niet voor ben gegaan en destijds een Sony heb aangeschaft die een hogere resolutie had. Dus het is geen jaar of drie oud, maar heel recent.

Daarnaast is de resolutie die de iPad 3 heeft, buiten gelaten dat Apple het niet heeft ontwikkeld, wel netjes, maar volgens zichzelf nog steeds te weinig. Neem daarbij dat je een tablet dichter bij je hebt, dan een laptop in veel gevallen, dus dat dit een mooie resolutie is voor een laptop. En ik ken er niet veel die een Full-HD hebben op een kleiner dan 15.5" formaat.

On-topic: Ik vind dat het op de laatste foto helemaal niet zo fragiel uitziet. Hij ziet er best stevig uit als je erbij leest welke materialen ervoor zijn gebruikt. Ik zou hem alleen wel graag eerst willen zien voordat ik tot aanschaf van zo'n apparaat zou gaan. Ga voor zulke dingen zo ie zo liever naar een echte winkel, terwijl deze vaak niet eens (veel) duurder zijn. Vooral niet voor laptops.

Daarnaast ziet zijn kleine broertje, wat wel een echte tablet is, er ook netjes uit! Ook een acceptabele resolutie op dat formaat i.p.v. de 1024x600 die vaak standaard (enige uitzondering Acer?) was voor 10.1" netbooks.
Maar in een 13" MacBook lukt het ze dan weer niet. Vreemde redenering
Tot een paar maanden geleden had de iPad een resolutie van 1024x768, ga nou niet doen alsof ze al jaren high-res schermen gebruiken.
Qua schermresolutie wel, maar de iPad heeft dan weer geen toetsenbord of volwaardig besturingssysteem - en dat lijkt me juist fijn hieraan: een tablet/laptop, met een fatsoenlijke resolutie en een fatsoonlijk besturingssysteem (desnoods gaat er Ubuntu overheen). Niet alles hoeft state-of-the-art te zijn, als het maar goed werkbaar is.
Ja, dat full-HD viel mij ook op. Dat klinkt goed, de vraag is of het ook een kwalitatief goed scherm is. Ben ook zeer benieuwd naar wat voor prijskaartje hier aan komt te hangen, maar zie zelf wel brood in een tablet+ concept met high-res scherm en toetsenbord erbij. De maat van het scherm net wat groter dan voor tablets tot nu toe gebruikelijk is, en komt (als ik het goed heb) aardig in de buurt van een A4tje.

Als het dan ook nog een dual-boot Win8 / Android zou kunnen doen... :9~
Waarom zou je dat willen? Windows 8 is uitermate geschikt als tablet OS.
Bij die Lenovo oplossing blijft wel je toetsiebord volledig onafgeschermd... of zie ik dat verkeerd?
Jammer dat ze er toch weer een Atom in doen zonder de gebruiker de keuze te geven :/

Als het allemaal niet zo vlot draait wordt de schuld weer bij windows gelegd |:(
Jammer dat ze er toch weer een Atom in doen zonder de gebruiker de keuze te geven :/
Sorry, maar dit komt echt over als "zeuren om het zeuren." Hoeveel tablets die op het moment op de markt zijn ken jij, waar de gebruiker zelf de processor in kan kiezen?
Niet veel, maar bijv. Motion biedt voor een stevig prijskaartje een aantal keuzes aan.

(Okay, de gewone consument is hier niet echt de doelgroep.)
Je hoeft hem niet te kopen als het je niet aanstaat.
Overigens Valt het mee fragiel het daadwerkelijk is die constructie. Enkele maanden toevallig even met de voorganger kunnen spelen, werkt best wel leuk en grappig. Alleen vind ik persoonlijk dat Windows 7 totaal niet geschikt is voor een tablet, be benieuwd hoe dit zal zijn met Windows 8. Het grote nadeel convertible is dat hij vrij dik is en dat je relatief grote rand rondom het scherm hebt als je alleen met touchscreen werkt.
Verder wel een leuke upgrade tov van de voorganger.
Wacht, je hebt een aantal maanden geleden met "zijn voorganger" kunnen spelen en weet daardoor te vertellen hoe het met dit model gesteld is? Je weet (dus ook) dat hij precies hetzelfde is geconstrueerd ofzo?

Overigens is Windows 8 min of meer alles wat Windows 7 is, maar dan geschikt gemaakt voor touchscreens. Windows 7 met een touchscreen biedt niet zoveel meerwaarde, maar Windows 8 met een muis doet je snel verlangen naar een touchscreen.

Vindt het wel een leuk ding dit, maar vooral voor specifieke toepassingen. Kan natuurlijk niet zomaar conclusies trekken uit de 2 foto's of een paar regels text, maar het lijkt er wel op dat Dell voornamelijk de tablet-eigenschappen benadrukt. Dat spreekt waarschijnlijk wat meer tot de verbeelding dan "convertible".
Inderdaad. Wat mij betreft mag MS ook best wel wat strenger zijn in de eisen naar OEMs toe. Apple houd niet voor niets alles zo strikt in de gaten.
Apple heeft weinig in de gaten te houden aangezien ze alleen maar zelf produceren...
waarschijnlijk niet. OEMs sluiten nou eenmaal deals met Microsoft (en andersom) om hardware te combineren met een OS.

Net zoals Apple hardware alleen komt met Mac OS.

In het linuxkamp is er gewoon te weinig (commercieel) belang om hardware op de markt te brengen zonder OS of met linux pre-installed.

Bovendien zou ik zeggen, geef Windows 8 eens een kans. Ik denk dat het je nog wel eens mee zou kunnen vallen in het dagelijks gebruik...
Aangezien op het moment er bijna geen enkele OEM is die systemen compleet kaal oplevert, en al helemaal niet bij tablets, betwijfel ik dat dat hier wel het geval is.
je betaald voor een tablet waar windows 8 bij geleverd wordt (of je nou wil of niet) en je flikkert het er af omdat je de licentiekosten niet wilt betalen?

sorry, maar het zit er al in... en de licentie is waarschijnlijk (een deel) doorgerekend naar de aankoopprijs... dus als je het eraf mikt klopt jou beredenering niet! als je daarna een iso'tje download van je microsoft dreamspark (msdnaa) account ben je helemaal een duts
Ik heb wat dat betreft meer vertrouwen in de ASUS transformer. Die heeft natuurlijk ook het beste van een netbook/notebook en een tablet. Alleen denk ik dat je met Windows 8 meer mogelijkheden hebt om het apparaat als notebook te gebruiken.
Wat nog mooier zou zijn is een W8 tablet maar dan in de vorm zoals de Transformer dat je het toetsenbord + touchpad er zo aan kan voegen.
Het is te hopen dat de developers (ik denk XDA) toch wel met een oplossing zulle komen dat de transformer dualboot kan worden naast android, want 5.0 Android Jelly bean, zou deze functies al bevatten, dus dat betekent al heel wat moois :)
Ik hoop dat er naar de gebruikers is geluisterd, want de "voorganger" wordt op internet niet altijd even goed geprezen. Ik had hem bijna gekocht, maar droop af na een aantal irritante tekortkomen die hierbij naar voren kwamen + de uitgestelde verwachtingen van de levertijd in NL. Uiteindelijk had ik een half jaar gewacht en de Transformer van Asus gehaald.

Verder was het in die tijd echt een mooi moment op met convirtable netbooks te komen. Wellicht heeft Asus met de Transformer hier met een linkeroog ook nog naar gekeken.

Overigens nog een leuke review van het apparaat:
reviews: Dell Inspiron Duo: in een schermomdraai

Reviews op de website van Dell, daarbij lijkt het motto: You love it or hate it:
http://www.dell.com/us/p/inspiron-duo/pd#RatingsAndReviews
Mooi, ik zat al op de opvolger van de DUO te wachten nadat mijn Asus EEEPC T-101MT was gestolen.

Denk dat er met Win8 weer een hele lading multitouch laptops uitkomen.
Nu komt eindelijk dat duo princiepe van dell van pas. Met Windows 8! Dingen zijn best wel stevig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee