Dell brengt multitouch-monitor en -trackpad uit

Dell heeft een multitouch-monitor en een draadloos trackpad met multitouch-ondersteuning aangekondigd. Daarnaast heeft de fabrikant de beschikbaarheid en prijzen van andere Windows 8-systemen bekendgemaakt. De XPS 12 met kantelbaar touchscreen komt de komende tijd bijvoorbeeld beschikbaar voor 1299 euro.

De S2340T is een 23"-monitor met met ips-paneel en resolutie van 1920x1080. Het beeldscherm heeft een touchscreen en ondersteunt daarbij aanraking met tien vingers tegelijkertijd. De beeldschermhelderheid is 270cd/m2 en de responstijd bedraagt 8ms. Het scherm kan volledig horizontaal gekanteld worden zodat het als een touch-tafel te bedienen is bij bijvoorbeeld games. Roteren is echter niet mogelijk.

In de voet zijn alle interfaces verwerkt: onder andere beschikt het apparaat over hdmi 1.4a, displayport 1.2, twee usb 3.0-poorten en een gigabitethernetpoort. Ook zijn er audio-aansluitingen. De S2340T komt eind oktober beschikbaar voor een vanafprijs van 659 euro.

Dell S2340T Dell S2340T Dell S2340T

Dell brengt ook de TP713 uit. Dit is een draadloos touchpad met een dunne laag glas en met multitouch-ondersteuning, die gebruikt kan worden om touch-bediening van Windows 8 tot op zekere hoogte naar desktop-systemen te brengen. De TP713 ondersteunt viervingerige touch-aanraking en het onderste deel van het oppervlak registreert mouseclicks. Het touchpad kost 59,99 euro en komt eind deze maand beschikbaar.

Dell TP713 Dell TP713

Tenslotte heeft Dell de prijzen en beschikbaarheid van komende Windows 8-apparaten bekendgemaakt. Zo komt eind oktober de XPS One 27-all-in-one voor 1499 euro beschikbaar en start Dell ook de verkoop van de XPS 13-ultrabook met Windows 8 komende week, voor een vanaf-prijs van 1149 euro.

Voor zes producten kan Dell nog geen andere introductiedatum geven dan 'aankomende weken en maanden'. De XPS 12 met kantelbaar touchscreen komt beschikbaar voor 1299 euro, de Inspiron 15z met touchscreen gaat 999 euro kosten en de zakelijke Latitude 10-tablet met arm-soc en Windows RT krijgt een prijskaartje van 955 euro. Daarnaast gaat Dell de zakelijke Latitude 6430u-ultrabook vanaf november leveren voor een prijs van 1415 euro. De OptiPlex 9010-all-in-one met touchscreen voor zakelijke toepassingen gaat 1210 euro. De XPS 10-tablet voor consumenten, met arm-soc en Windows RT, komt pas half januari naar Nederland.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-10-2012 • 14:47

70 Linkedin

Reacties (70)

70
70
57
7
0
3
Wijzig sortering
Ik voorzie dat we een nieuw soort scherm gaan zien voor desktop systemen waarbij het scherm onder een schuine hoek staat. Ergo, we gaan dus niet meer recht tegen ons scherm aan kijken bij dergelijke schermen maar licht omlaag zoals we nu kijken naar ons toetsenbord bijvoorbeeld. Is dit slecht? Nou ja, als je films e.d. wilt kijken wel, maar ik zie niet in hoe zo'n scherm niet hybride kan worden gemaakt in zo'n voet.

Ik zie dat in combinatie met touch en Windows 8 wel werken. De oplossing van Dell is conventioneel en onpractisch. De voet is een obstakel. De voet moet zelf in staat zijn om niet alleen de hoek, maar ook de hoogte aan te passen zodat de onderrand de tafel aan raakt en de bovenrand pakweg 10 tot 20 cm hoger ligt t.o.v. de tafel (dus schuin voor de gebruiker).

Dit is voor de gebruiker practischer. Het vereist ook innovatie in de kijkhoek daar deze bij TFT's vooral in die kijkhoek vaak minder is.

Edit; touch recht voor je of recht omhoog is niet echt handig imo. En ja, het is vreemd dat hardware moet worden aangepast voor het OS> Maar het OS is aangepast door de komst van een hardware wijziging (de komst van veel touch ;) )

@Simyager; Ik geef al aan dat het bij film niet ideaal is (of andere meerdere gebruikers toepassingen)

Edit 2: Ik snap dat het ergonomisch slechter is. IOk denk echter wel dat het oplosbaar is. Voor reguliere monitors heb je ook monitor risers. De vraag is hoe erg is een toetsenbord nodig? en valt dit misschien niet links en rechts naar het scherm neer te zetten? Denk in oplossingen, niet in problemen.

[Reactie gewijzigd door Auredium op 24 oktober 2012 15:28]

Schuin is uitermate slecht voor je, omdat je dan constant omlaag moet kijken. Je krijgt daar erg snel last van je nek van bij langdurig gebruik. Hetzelfde geldt voor iets wat plat op je bureau voor je ligt. Een scherm wat rechtop (normaal) staat op ooghoogte is veruit het beste voor je houding om allerlei klachten te voorkomen.

Touchscreen op dit hoogte is echter niet praktisch omdat dat immense armspieren vereist om dat lang vol te houden. Voor touchscreen is het juist handig als het plat ligt op je bureaublad, en kan handig zijn voor samenwerking.

Conclusie: touchscreen op groot formaat gaat nooit werken voor intensief PC-gebruik. Het heeft alleen een functie voor de casual PC-gebruiker of voor het samenwerken aan visuele projecten. Voor de eerste optie voldoet een tablet ruimschoots en is een 23'' monitor totale overkill en veel te duur. Blijft dus alleen de laatste categorie over: professionele gebruikers die moeten samenwerken op een plat scherm. Een aardige niche dus, ik vraag me af of dergelijke schermen lucratief gaan worden. En natuurlijk (maar dat bestond allang) de touchscreens in Photoplay apparaten in kroegen etc. Heb ze alleen nog niet multitouch gezien, daar kan het toegevoegde waarde hebben.
En hoe deden ze dat vroeger dan? Toen er nog geen monitoren in de wereld waren?
RSI en nekklachten van bureauwerk komen veelal door de huidige positie van de schermen. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat de arbo het rustiger heeft gekregen sinds de komst van computers..
We kunnen het moeilijk voorspellen, maar het zou zomaar goed kunnen zijn om de 'bureau indeling' opnieuw uit te vinden

Denk eens aan vroeger op school; toen zat je ook de hele dag in een boek te lezen die niet rechtop stond. Ik hoor niemand klagen dat ze voor de scholen een boek-houder moeten introduceren omdat de studenten zoveel last van hun nek hebben..
Zat jij op school de hele dag in een boek te lezen? Ik niet, er stond een docent voor de klas die probeerde ons iets bij te brengen. Zo nu en dan moesten we dan een stukje uit een boek lezen, maar dat waren korte periodes.

Overigens heb ik doorgaans meer last van spieren etc als ik een boek aan het lezen ben dan als ik van mijn monitor aan het lezen ben. Tijdens het lezen van een boek zit ik inderdaad vaak in vervelende houdingen met pijn in mijn rug of schouders tot gevolg. Een boek op ooghoogte voor mij houden is ideaal voor mijn rug en schouders, echter worden je armen daar op den duur weer moe van.

En het grote verschil met vroeger is dat mensen met kantoorbanen die veel achter de PC zitten doorgaans echt *veel* achter de PC zitten: uren lang achter elkaar. Het is dan belangrijk om het beeldscherm goed te positioneren zodat er zo min mogelijk belasting voor de spieren en gewrichten is, en dat is met het scherm op ooghoogte. Vroeger waren er niet dergelijke werkzaamheden waarbij je de gehele dag naar een apparaatje vlak voor je zat te staren. Toen kwamen de meeste fysieke klachten van fysiek zwaar werk zoals de hele dag met een pikhouwel op een rotswand timmeren.

Er is weinig te verbeteren aan de bureau-indeling: een scherm moet op ooghoogte staan, daar zijn alle geleerden het over eens. RSI-klachten zijn mogelijk te verminderen door het gebruik van andere invoerapparatuur; er zijn ergonomische toetsenborden en ergonomische muizen die trachten exact hetzelfde doel te bereiken: de belasting op spieren en gewrichten te minimaliseren. Schuin of recht naar beneden kijken valt absoluut niet binnen die gedachtegang.
Anoniem: 408389
@MadEgg24 oktober 2012 20:57
Touchscreen moet het toetsenbord vervangen. Voelbare, gelokaliseerde feedback kunnen geven. Als het ware moet je kunnen voelen wat je voor je ziet.
Meer werken zoals dat kan met een tekentablet in photoshop. Maar dan met toetsenbord en de randen van je "windows" kunnen voelen. Denk geavanceerde braille.
Voor bepaalde functionalteiten zou een input device zoals jij omschrijft een functie kunnen hebben. Echter, dan geldt nog steeds dat je het hele display niet nodig hebt, maar uitsluitend het touchpad. Want naar beneden kijken blijft hoe dan ook slecht voor je houding. Dan moet je dus naast/in plaats blind typen leren 'blind touchen' oid. Voor visuele/grafische taken zou dat best eens heel handig kunnen zijn.

Verder denk ik niet dat er een input device wat fysieke manipulatie nodig heeft efficienter kan werken om teksten en code in te voeren dan een toetsenbord met fysieke, klikkende toetsen. De feedback die dat levert maakt dat je nagenoeg foutloos op een zeer hoog tempo tekst kunt invoeren. Als ik teksten aan het typen ben is de invoermethode niet de bottleneck, maar hoe snel ik de tekst kan 'genereren'. Dat ga je nooit evenaren met een touchpad, en waarom zou je dat ook willen?

Ook hier weer, voor zeer specifieke toepassingen kan het helpen: een vlak touchpad is natuurlijk veel beter schoon te houden en dus geschikter voor omgevingen waar hoge eisen aan de hygiëne gesteld worden. Maar dat zijn doorgaans geen kantooromgevingen waar mensen lang achter elkaar achter een PC zitten.
"Ergo, we gaan dus niet meer recht tegen ons scherm aan kijken bij dergelijke schermen maar licht omlaag zoals we nu kijken naar ons toetsenbord bijvoorbeeld. Is dit slecht?"

In kantooromstandigheden is dit wat mij betreft wel degelijk slecht. Als je (ongemerkt) langere tijd stilzit, moet je de belasting van spieren minimaliseren en een gebogen nek dus voorkomen. Ook volgens de arbo richtlijnen: http://www.arbo-advies.nl/Beeldscherm.htm.

Ik ben er nog niet helemaal uit of een touchscreen ideaal is op mijn bureau. Nog afgezonderd van vlekken op het scherm en het steeds strekken van je arm om het scherm aan te raken. Ik ben wel blij met de touchpads die voor desktops draaiende op Windows 8 worden uitgebracht!
Anoniem: 382732
@paulr8424 oktober 2012 16:09
Je kunt het ook anders bekijken: je kunt meer verschillende houdingen aannemen tijdens het werk i.p.v. dat je de hele dag naar een monitor recht voor je moet kijken. Afhankelijk van het soort werk kies je de beste stand.

Als je nu documenten leest kijkt je ook naar beneden. Net zoals mensen dat de afgelopen eeuwen deden overigens....
Probleem is dan wel dat je best raar moet gaan zitten als zo'n ding plat neerlegt, Lijkt mij ook weer niet zo handig tijdens het werken. Misschien dat je het wel kunt maar dat plat neerleggen heeft voor mij geen meer waarde.
Anoniem: 126717
@Auredium24 oktober 2012 15:13
Ik voorzie dat we een nieuw soort scherm gaan zien voor desktop systemen waarbij het scherm onder een schuine hoek staat. Ergo, we gaan dus niet meer recht tegen ons scherm aan kijken bij dergelijke schermen maar licht omlaag zoals we nu kijken naar ons toetsenbord bijvoorbeeld. Is dit slecht? Nou ja, als je films e.d. wilt kijken wel, maar ik zie niet in hoe zo'n scherm niet hybride kan worden gemaakt in zo'n voet.
De Arbo mensen gruwelen waarschijnlijk bij die gedachte, en de heren doctoren denken aan hun portemonnee en glunderen.
Je wilt dat we de hele dag onder een hoek van pak 'm beet 45 graden naar beneden gaan kijken? Los van het feit dat je dan geen ruimte meer hebt voor je toetsenbord en muis is dat natuurlijk gruwelijk slecht voor je nek.
Ook in die houding is het met touch bedienen de hele dag een aanslag op je schouders en nek.
En dan krijg je nog de verlichting. Normaal (nu dus) strijkt het licht langs je monitor, recht naar beneden. In jouw geval weerkaatst het vanaf je scherm recht je ogen in.

Dit soort schermen zijn leuk voor bij de makelaar, klantenservice of zo, niet in een kantoor omgeving.
Inderdaad. Dat is alsof je de hele dag achter een laptop moet werken aan een bureau zonder laptopstandaard. Het is ook een beetje een compromis tussen twee dingen die afzonderlijk wel werken, maarja...

1. Touchbediening mag van mij als mijn toetsenbord zijn: vrijwel vlak op mijn bureau, maar ik wil niet de hele tijd omlaag kijken, dan heb ik na 2 uur last van mijn nek.
2. Een scherm moet verticaal staan met 2/3e van de schermhoogte op ooghoogte (ongeveer, komt niet super precies). Maarja, ik zie me met die stand nog geen touch-interface op mijn scherm bedienen.
@ADQ:
De Arbo mensen gruwelen waarschijnlijk bij die gedachte, en de heren doctoren denken aan hun portemonnee en glunderen.


Wat een kutopmerking. Kan je onderbouwen dat dokters blij zijn dat er meer mensen ziek worden, zodat ze meer zouden verdienen?
Ik kijk liever iets wat rechtopstaat dan dat ik een film schuin moet kijken, is ook vermoeiender voor je ogen lijkt me.
Ik zie duidelijk 2 rubbers en de hinge zal het ook aankunnen => kiosk mode.
Werkt erg fijn. Ik gebruik het af en toe op een Lenovo A720. Die kan dat ook.
Volgens mij hebben ze een niet onbelangrijk dingetje over het hoofd gezien.
N.B. Ik heb ook een 21 inch touchscreen van IIyama thuis, waarop ik Windows7 gebruik,
en ook Windows 8 op heb uitgeprobeerd.

Een heel groot probleem bij Windows 8 gebruik is dat je door de verhoogde randen
niet van buiten het scherm naar binnen kunt vegen.
En dat is nu net een touch gesture waar Windows 8 veel 'gebruik van maakt'.

Los daarvan werkt een touch screen ook verticaal best wel voor sommige 'toepassingen'.
Bijvoorbeeld het opstarten van een App. En daarbij heel vloeiend door het start-scherm
van Windows 8 heen scrollen... Dat is wel leuk om te zien en doen hoor ;-)
Maar het is en blijft een bepaald 'gadget' gehalte hebben...
Anoniem: 614
@kh6525 oktober 2012 12:45
Wat denk je dat de officieel Windows 8 touch monitoren hebben...geen verhoogde randen.
Het is geen groot Windows 8 probleem, maar je monitor voldoet gewoon niet aan de minimale Windows 8 eisen. :+
Anoniem: 303530
24 oktober 2012 18:49
De XPS 12 is al te koop:
http://www.dell.com/nl/p/xps-12-l221x/pd

En reviews zijn al beschikbaar:
http://www.notebookcheck....-Convertible.83325.0.html
http://www.engadget.com/2012/10/23/dell-xps-12-review/

Ik heb de review van engadget nog niet gelezen, maar volgens notebookcheck is de XPS 12 een indrukwekkend apparaat. Wat de XPS 13 ook al was, maar nu met topscherm en betere accuduur. De koeling is alleen nog steeds crap (wat dell nu dus al 3x op een rij laat liggen.. kom op zeg).

De tablets ben ik ook wel benieuwd naar. De rest is redelijk meh. Zeker de inspiron 15z: Een ultrabook van 2.2kg (2.4 met touchscreen), 768p kutscherm, ULV CPU, zwakke accu en een GPU gebaseerd op de fermi architectuur voor (aldus engadget) $750? Dat is gewoon troep. Het verbaast me dat ze dat ding een ultrabook mogen noemen.
Hmm, wil al tijd zo'n multitouch trackpad hebben. Dit is in principe toch hetzelfde als de Wacom Pen & Touch of de Apple Magic trackpad?
Deze ziet er wel strak uit.
Zelfde principe als de Apple Magic Trackpad, gelukkig lijken ze ook niet een beetje op elkaar deze van Dell en die van Apple.
Als het zo werkt als de trackpad van Apple, dan is het geniaal, waar het wel op lijkt omdat deze Dell ook 4 vingers tegelijk ondersteund. Alleen bij de Apple heb je nog als voordeel dat het niet uit maakt waar je drukt in tegenstelling tot de Dell, overigens werkt de Magic Trackpad ook onder Windows, al moet je er wel een klein beetje moeite voor doen. :)
Logitech verkoopt ook al een tijdje een multitouch trackpad, de T650 genaamd. Al lijkt deze Dell iets goedkoper. Ben wel benieuwd naar een review roundup!

pricewatch: Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650
vergeet niet dat OS X is ontworpen voor het werken met een touchpad, Windows niet bepaald. Ik zou het eerst allemaal een keer proberen want veel fabrikanten zijn wel heel slecht met het maken van touchpads.
Windows8 wel naar het schijnt... ;)
Het touchpad van mijn MBP werkt anders ook buitengewoon goed onder Linux en Windows. Goed, ik haal wellicht niet alles eruit wat erin zit, gebruik amper gestures met 3 of meer vingers, maar voor waar ik het voor gebruik werkt het even goed op alle besturingssystemen.
Ik snap eigenlijk niet wat mensen zo leuk vinden aan een tochscreen om mee te werken. Je krijgt gewoon allemaal van die vingerplekken op je scherm (wat ze ook mogen beweren.. je gaat het altijd zien na een tijd).

Plus.. wat ik al zo vaak merk, als ik een toetsenbordje aansluit op een iPad of Tab .. dan zoek ik soms automatisch naar de muis, ipv van op m'n scherm te gaan zitten tikken. Persoonlijk geloof ik echt niet in de grote marktwaarde van deze spullen. Dat ze hele surface tafels maken of enorm grote schermen voor bv. in de medische sector dat lijkt me wel logisch.. maar dingen zoals dit, what's the use? Windows 8 mag dan misschien gericht zijn op touch.. mensen die achter een computer zitten hebben echt niet de automatische neiging om op hun scherm te gaan klikken, daar werkt een muis volgens mij nog altijd veeel sneller!
Plus.. wat ik al zo vaak merk, als ik een toetsenbordje aansluit op een iPad of Tab .. dan zoek ik soms automatisch naar de muis, ipv van op m'n scherm te gaan zitten tikken.
Dat is natuurlijk een kwestie van gewenning. In het DOS-tijdperk greep ik nooit naar mijn muis, want die had je alleen in grafische programma's nodig. Zelfs veel games gebruikten de muis nog niet als input device.
Persoonlijk geloof ik echt niet in de grote marktwaarde van deze spullen. Dat ze hele surface tafels maken of enorm grote schermen voor bv. in de medische sector dat lijkt me wel logisch.. maar dingen zoals dit, what's the use? Windows 8 mag dan misschien gericht zijn op touch.. mensen die achter een computer zitten hebben echt niet de automatische neiging om op hun scherm te gaan klikken, daar werkt een muis volgens mij nog altijd veeel sneller!
Ik denk dat de mensen die die neiging hebben dat wel snel afleren door allerlei klachten met hun schouders, armen en nek. Kijk naar foto 1. Dat ziet er toch niet comfortabel uit? Je kunt het gewoon 's proberen achter je eigen werkplek: ga 10x van start naar afsluiten en terug met je vinger. Na 10x heb ik lamme armen (goed, misschien ligt dat ook aan mijn conditie), maar hier is de mens niet voor gemaakt. Ik voorspel allerlei nieuwe modeziektes als dit massaal gebruikt gaat worden.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 24 oktober 2012 15:26]

Het OS is natuurlijk aangepast voor touch gebruik waardoor je veel minder hoeft te bewegen met je arm.
Dit hangt ook erg af hoe je Windows 8 gebruikt natuurlijk.

Je hebt de professionals en die gebruiken het weer heel anders dan mijn opa of oma. Dit is dus net als (heel) Windows 8 maar of het je bevalt, anders draai je gewoon een alternatief Linux OS.
Ik draai nu zelf al een tijdje Windows 8 op mijn computer en soms wou ik gewoon dat ik een touchscreen had, omdat ik zo bepaalde handelingen nog net even sneller zou kunnen doen.

Mijn productiviteit zou er in ieder geval mee omhoog gaan al is het maar een klein beetje, alle kleine beetjes helpen.

Edit:
Wat ik ook nog wou zeggen vandaag de dag maak ik mijn beeldscherm ook eens in de maand schoon i.v.m. stof en mensen die nog steeds niet door hebben dat een standaard beeldscherm het niet leuk vind als je het aan raakt.

[Reactie gewijzigd door ReDnAx1991 op 24 oktober 2012 15:18]

Dit, nu word ik zelf al panisch als mensen dingen op een scherm aanwijzen en daarbij het scherm aanraken. Blijf met je vette vingers van m'n scherm af! :( Een touchscreen als hoofdmonitor gaat hem niet worden. :P
Ik vraag me af of het TP713 touchpad schaalt afhankelijk van de resolutie.

Het lijkt mij sowieso geen fijne vervanger omdat je nooit precies in 1x weet wat je aanraakt omdat je de onderlinge relatie mist.
Ik gebruik sinds een jaar een Apple trackpad voor m'n iMac en wil voor geen goud terug naar een muis. Ik kan me voorstellen dat voor spelletjes e.d. een muis een vereiste is, maar voor programmeer- en kantoorwerk vind ik een trackpad 100x beter werken dan een muis.

Belangrijkste voordelen (imho):
- weinig ruimte nodig, staat op een vaste plek. Zelfs tussen de grootste papierbergen...
- multitouch, swipe is ideáál om te bladeren tussen verschillende pagina's (web, pdf, etc)
- is vlakker dan een muis, minder risico's op een muisarm

Of het met Windows net zo (goed) werkt als met OS X, geen idee.
ik ervaar dat tot nu toe alle trackpad implementaties van windows fabrikanten gewoon ruk is. de apple trackpad (los of op notebook) ism windows/OS X is een verademing. Wie weet is dit apparaat net zo....
Op een laptop met (multi-)touch pad heb je dit probleem toch ook niet?
Of verwacht je dat deze de aanraaklaag van het scherm echt gaat emuleren zodat linksonder op de pad linksonder in het scherm is?
Lijkt me dat hij gewoon werkt zoals een normale touchpad op een laptop en dus niet zoals een bamboo tablet waar linksboven op het tablet ook echt linksboven is op het scherm.

Zou anders best lastig worden om een 24" scherm te bedienen met een touchpad van paar inch.

Apple heeft bijvoorbeeld ook zo'n multitouch touchpad, werkt ook gewoon zoals in een laptop.
Ik kan nog geen handigheid vinden voor een touchscreen wat gewoon verticaal staat.
Multitouch voor je lijkt me zo onhandig en vooral ook slecht voor je armen.

Wat dat betreft een voordeel dat het ding op plat kan liggen. Dan is het misschien nog wel leuk!
Voor specifieke doeleinden lijkt het me best nuttig, multitouch op zo'n grote monitor...maar voor het grootste deel van de toepassingen ben ik het met je eens dat het niet erg practisch is.

Wat niet wegneemt dat het me wel erg cool lijkt :D Hoe lang nog voor we de technologie uit Minority Report krijgen? ^_^
hmm, tv + kinect komt al aardig in de richting, maar we zijn er nog niet :).
Qua interactie zijn we er al zelfs voorbij en is MR achterhaald.... In de film gebruiken ze namelijk nog 'ouderwetse' handschoenen, terwijl door middel van Kinect dat niet eens meer nodig is. Het enige wat we nog niet hebben zijn van die enorme gebogen doorzichtige schermen en opslagmedia.
Een iPad leek me eerst ook niet praktisch. Maar nu is het mijn meest gebruikte (prive) computer. De tijd zal het leren.
Lijkt mij inderdaad ook helemaal niks om de hele tijd over je bureau heen te hangen omdat je scherm touch-functionaliteit heeft.
Verder is dat touchpad wel een grappig apparaat, enkel heb ik het geld er niet voor over :)
Waarom altijd dat denken in absoluten? Dat een monitor touch heeft betekend niet dat je continue je monitor moet aanraken. Je kunt de muis/tobo blijven gebruiken en OOK de touch zo nu en dan gebruiken. Het is niet of/of.
De vraag is dan wanneer je die touch zou gebruiken. ik kan me niet zo snel iets bedenken waar ik liever touch voor gebruik dan een muis en toetsenbord. En als het dan al zo sporadisch is, dan is het zonde van het extra geld dat je voor zo'n monitor moet betalen.
Na een avondje spelen op mijn tablet wil ik op kantoor de volgende dag nog wel eens met mijn hand richting het scherm gaan. Het zou me verbazen als we over 10 jaar nog met muizen werken.
Wat moet dat beeldscherm met een gigabit ethernet poort? Het enige dat ik kan verzinnen is dat de voet als een hub voor je laptop kan functioneren.
misschien iets voor balies. of presentaties.
Nee, Dell schrijft zelf het volgende op hun website:
"Conveniently hook up the USB cable to any of your PC devices via USB3.0 port to enable touch, graphics, audio, Ethernet, webcam capabilities on your S2340T monitor."
Het lijkt er dus op dat je met 1 USB 3.0-kabel tussen je PC/laptop en deze monitor allerlei connectiviteit regelt, waaronder Gbit ethernet, maar ook de webcam, audio, enzovoorts... Klinkt opzich als een handige feature voor mensen die veel onderweg zijn, maar af en toe ook achter een bureau willen kunnen werken, maar geen propriëtaire dock voor hun laptop willen.
Multitouch-hype vindt ik nu toch wel erg ver gaan, op tablets en mobiele apparaten, ok dat is een no-brainer, maar op een desktopmonitor? Hoevaak zul je wel niet gebruiken? Je krijgt er gorilla-armen ervan, dat is een pak erger dan een muis-arm.

Deze kan je ook plat zetten, maar denk alsnog dat het niets anders is dan, de concurrent doet het laten we dat ook maar doen.
maar in star trek hebben ze ook geen muis.
XD gorilla armen XD

maar misschien dat de nerds van de toekomst niet meer slungelige jongetjes zijn, maar met sterk gespierde armen rondlopen. ik denk dat het in ieder geval gezonder is als levenloos stil te zitten en enkel repetitief met de muis bewegen.
De prijs van het scherm komt al aardig in de buurt van een Inspiron 23 All-in-One met touchscreen...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee