Nieuwe details Dell Streak Pro-tablet met dock verschenen

Er zijn nieuwe afbeeldingen en specificaties van Dells komende 10-inch-tablet uitgelekt. De Streak Pro krijgt speciale accessoires voor de zakelijke en voor de consumentenmarkt, zoals docking stations, keyboards en dongles.

Eind april werden enkele specificaties van de Dell Streak Pro-tablet bekend. Het model krijgt een 10"-scherm met resolutie van 1280x800 pixels, draait op Android Honeycomb en is voorzien van twee camera's, waarvan een voor videobellen gebruikt kan worden. De Streak Pro moet in juni uitkomen.

Tweakers.net heeft nu meer informatie over het model gekregen. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het model geen Nvidia Tegra T25-soc met een kloksnelheid van 1,2GHz bevatten, maar een Tegra T20 met een kloksnelheid van 1GHz. De T20 heeft ook geen ondersteuning voor 3d-weergave, zoals de T25. Het apparaat krijgt 1GB ddr2-geheugen.

De afmetingen van de tablet zijn 261x176,4x12,9mm en het gewicht is 720 gram. De kleur is grijszwart en de achterkant is van geborsteld aluminium, waarbij consumenten de keuze krijgen uit zwarte, roze, blauwe en rode skins. De frontcamera heeft een capaciteit van 2 megapixel, terwijl de camera aan de achterzijde 5-megapixelbeelden kan schieten.

Dell brengt versies met 16, 32 en 64GB flashopslag uit en er is een sdhc-kaartlezer aanwezig. Met de accu van 24,1Wh zou de tablet het 12 uur volhouden. Naast connectiviteitsmogelijkheden als bluetooth 2.1+edr en dualband wifi-n, overweegt Dell in de VS ondersteuning voor AT&T's lte-netwerk toe te voegen.

Dell richt zich op zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Voor die eerste benadrukt Dell de aanwezigheid van zijn Stage 2.0-interface. Voor consumenten levert Dell ook de hiervoor genoemde skins, evenals een mediadock, mobility dongle en oplaadadapter voor bijvoorbeeld in de auto. Voor de zakelijke markt wijst Dell op de ondersteuning voor Exchange, ActiveSync, encryptie, vpn en Dell-ondersteuningsdiensten. Voor bedrijven levert Dell daarnaast een productivity dock en een uitvouwbare hoes met ingebouwd toetsenbord.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

18-05-2011 • 15:47

50 Linkedin

Reacties (50)

Wijzig sortering
Volgens mij moeten het 2 camera's zijn, 2 microfoons voor videobellen lijkt mij ietwat bijzonder.

On topic: Als de prijs rond de 4 a 500 euro ligt voor het goedkoopste model ( bijvoorbeeld 499 ) dan zouden ze een goede zet kunnen maken, ze zouden het beste wat onder de iPad kunnen gaan zitten aangezien ze haast dezelfde doelgroep beslaan.
Twee microfoons is helemaal niet zo bijzonder, dan kan je namelijk aan noise cancelation doen. Er zijn diverse telefoons die dat gebruiken.

[Reactie gewijzigd door ATS op 18 mei 2011 16:39]

Gebruiken ze die 2 microfoons niet voor ruis onderdrukking?
Eeuh, apple gebruikers die apple om het merkje kopen zijn een kleine minderheid dus dit kan wel dergelijk die groep aanspreken mits het vergelijkbaar gebruiksgemak geeft.
Ik ga iig zsm mn ipad omruilen voor een tablet waar stock android 3.1 op draait.
0Anoniem: 398428
@flippy18 mei 2011 16:28
Tja niet iedereen koopt een product om mee te patsen.
Want anders dan dat zie ik de meerwaarde van een Apple product echt niet
tegenover goedkopere vergelijkbare producten.

Naar alle waarschijnlijkheid koopt een enkeling Apple producten
voor zichzelf ipv om goed over te komen bij anderen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 398428 op 18 mei 2011 16:30]

En waarschijnlijk kijk jij elke koper stinkjaloets na :z
Waarom zouden we Apple producten kopen om te patsen?
Ik koop Apple producten omdat het goed werkt en wat jij of een ander ervan vind interesseert me echt geen moer |:(

Ik weet uit ervaring dat ik waar en kwaliteit krijg voor mijn geld.
En toch reageer je er op... dus trek je het je toch wel aan als iemand er over begint ;)
Jammer weer dat het ding de 'verkeerde' resolutie heeft. Ik zou hem veel liever op 1280x960 zien. Hij is 160 pixels te smal. Apple heeft een heel goede keuze gemaakt met de 4:3 verhouding en dat zullen ze vast ook niet toevallig gedaan hebben maar als resultaat van de nodige research.

Het IS geen breedbeeldtelevisie die voor video op 16:9 bedoeld is. Ja ik zal wellicht ook video's bekijken op een tablet maar ik doe er ook andere dingen mee zoals lezen van teksten in welke vorm dan ook. Boeken, tijdschriften en kranten hebben allemaal een staand formaat en geen liggend en dat is natuurlijk omdat dat handiger is anders zou men het niet al honderden jaren zo doen.

De meeste monitoren hebben ook dat irritante "Full HD" televisieformaat dat ik niet wil. Ik wil een monitor op 16:10 formaat met 1920x1200. Deze tablet is dan gelukkig ook nog in die 16:10 verhouding maar het is geen 4:3 zoals de iPad.

Het is een verkeerde zuinigheid om voor dat iets kleinere en ongetwijfeld iets goedkopere scherm te kiezen.

Zie ook mijn topic hier.

[Reactie gewijzigd door CaptJackSparrow op 18 mei 2011 18:19]

Dat is Engadget (was altijd een pro Apple site) het niet met je eens.
Uit de review van de Samsung Tab 10.1 limited edition:
and while you could chalk it up to being a personal preference, we're a fan of the aspect ratio here. It's just easier to handle with a single hand, and the extra real estate proves even nicer once you have a gander at the 1280 x 800 screen resolution.
.

[Reactie gewijzigd door 614 op 18 mei 2011 18:13]

Zonder link weet ik niet waarmee ze dat vergelijken. De meeste Android tablets zijn in 16:9 formaat oftewel bij 1280 lang is dat 720 breed. Vergeleken met dergelijke tablets steekt deze Dell met 800 pixels inderdaad relatief gunstig af. Zouden ze dat misschien bedoelen?

Ik zie geen enkel reëel nadeel aan die extra pixels in de breedte. Ze zitten me niet in de weg of zo.
http://www.engadget.com/2...1-limited-edition-review/
Met de iPad2. De meeste HoneyComb tablets zijn juist 1280x800.
Ik vraag me af of het daar niet meer over de extra ruimte in pixels gaat dan om de beeldverhouding.

1280x800 = 1.024.000 = 130,3% van 1024x768 of 30% groter dan de iPad

1024x768 = 786.432 = 76,8% van 1280x800 of 23% kleiner dan de Galaxy Tab

Het is gewoon een iets grotere tablet die natuurlijk meer schermoppervlak/pixels heeft. Vraag is als je zou kunnen kiezen tussen een Galaxy Tab van 1280x800 en een van 1280x960 bij gelijke schermlengte en dus een iets grotere diagonaal en fysiek iets breder wat je dan zou kiezen. Ik zou in elk geval de laatste kiezen en het zou me niet verbazen als de meeste mensen dat zouden doen..

Op Engadget in die video bekijkt men alleen maar vooral wat plaatjes. Echt flinke teksten lezen doet de reviewer misschien weinig. Ook met de kaartweergave (Google maps of zo) vond ik de hoogte in liggende stand eigenlijk ook al aan de krappe kant. In die andere video gaat het verder alleen maar over de dikte.

Waar het mij om gaat is de veelzijdigheid in het alledaagse gebruik en dat is veel meer dan video's kijken en MP3tjes beluisteren. Voor een MP3-speler vind ik een tablet niet bepaald het handzaamste fysieke formaat hebben. Ik vond het een zeer weinig interessant iets om in die video te zien hoe het ding album-art weergeeft. Voor dat soort zaken leent het liggende 16:10 formaat zich ook wel ja. Maar ik wil meer dan dat.
Voor films is een 16:9 scherm ideaal. Maar voor het wisselend gebruik in portret en landschapstand, is een 4:3 verhouding veel beter geschikt.
Ik ben juist van mening dat 16:9 te weinig is, 4:3 te veel en 8:5 ideaal. Zou het iets subjectiefs zijn wat 'ideaal' is?
In vergelijking met de concurrentie vind ik dit niet echt een vooruitgang behalve dan misschien de batterijduur, want die is erg netjes. Schermresolutie is prima maar houdt niet over, eigenlijk mag je toch wel een dual-coreprocessor verwachten en hij is ook zeker niet de lichtste.
De Tegra is toch een Dual Core chip? Het is niet het nieuwste model (helaas) maar volgens mij een vrij gangbare Dual-Core processor.

Maar inderdaad. Weinig speciaals. Tenzij Dell met de prijs weet te verrassen
De Tegra T20 is een Dual Core ARM A9 processor, dus wel dual-core...

Verder vind ik de specs goed, al ben ik gewoon niet aan Dell :p
Die Tegra 2 is wel een oude onder de Dual Cores. De Exynos en de A5 zijn echt veel beter. Kijk maar eens hoe flash presteert op de Exynos in vergelijking tot de Tegra.

Daarnaast ondersteund de Tegra 2 geen Neon, Geen OpenCL maar wel non-open standaarden in hun GPU waar je licenties voor moet betalen.

In de realiteit qua gebruik is een Tegra 2 echt zwaar achterhaald en gaat die SoC de verkeerde kant op. Hoop dat Nvidia wat beter werk aflevert met de Tegra 3.
Je krijgt in ieder geval wel al alle accesoires die je nodig hebt waar je bij apple voor moet dokken..
Moet je bij Dell er dan niet voor dokken? Of ik lees scheel, maar ik zie alleen dat Dell dit levert (= verkopen), niet dat het daadwerkelijk bij de tablet meegeleverd wordt.
Beste Sjoerd,

Het gaat over Dell. Waarom zit je hier weer te Apple-bashen? Verveel je je ofzo?

Overigens schat ik zo in dat je bij Dell ook voor de accessoires moet betalen, net zoals bij elk merk!
Ik geloof uitspraken over batterijduur pas nadat het uitvoerig getest is. Veel fabrikanten beweren een lange batterijduur te hebben, maar vooralsnog is de iPad heer en meester op dat gebied...
Het eerste jaar misschien ;), mijn iPad van een jaar oud loopt echt snel leeg nu. Helaas kan ik geen nieuwe accu in het apparaat zetten en moet ik dus een nieuwe kopen. Of weet iemand of je tegen betaling de accu kunt laten vervangen door Apple?

@kmf thanks zal ik eens naar kijken.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 18 mei 2011 18:17]

Als je problemen hebt met de accu kan je voor 50 dollar een refurbished ipad krijgen met een nieuwe accu. Zoek maar op battery exchange program ipad.

Maar voordat je dat doet kan je beter even de accu calibreren. 1malig leeg maken, en dan volledig opladen.
Je kunt ook even op iFixit kijken, tis niet heel makkelijk, maar op zich wel zelf te doen..
Nope, blijkbaar heb je de (eerste) review van de Tab10.1 limited edition (op Engadget) nog niet gelezen.

Battery Life Samsung Galaxy Tab 10.1 9:55
Engadget:

Apple iPad 2 10:26
Apple iPad 9:33

You we're saying?
dat zijn idd niet de zelfde plaatjes..
beetje jammer vindt ik het als ik het zo lees, het is het gewoon net niet voor mijn gevoel..
Ik zie dat Dell nog steeds die pdmi connector gebruikt voor hun Streaks, jammer

Ben best wel tevreden over mijn streak5, enkel die connector is lastig
In tegenstelling tot de concurrentie wordt deze wel heel compleet geleverd. Nu is het nog afwachten of er een IPS scherm inzit en hoe het met de prijs is gesteld, de update policy van het OS, Android apps en natuurlijk de kwaliteit van Honeycomb wat momenteel nogal buggy is.
Denk dat je vergeten bent dat Honeycomb al geupdate is het buggy gedeelte is er niet meer ;)
HoneyComb is nog niet compleet, Samsung legt er ook weer een schil omheen om het zo te krijgen als ze willen. Google maakt ongeveer de Android versie die Samsung wil, niet precies. Die laag is extra ballast en een potentieel stabiliteitsrisico.

Apple hoeft niks te skinnen of schillen te ontwerpen, want Apple maakt exact dat iOS wat Apple wil. Minder overhead, geen stabiliteits- of compatibiliteitsproblemen.
Wacht liever op Tegra 3, die wel High Profile x264 kan afspelen.
Nice, waardige concurrent voor iPad. Mooi dun, goede accu, goede hardware en mooi design. Top. Ben benieuwd naar de prijs.
garantie bij dell is beter als bij Apple, geen gezeur gewoon vervangen
das tenminste mijn ervaring
Volgens mij is het bovenste en het onderste plaatje niet hetzelfde apparaat...
Volgens mij zijn de 2 apparaten in het bovenste plaatje nog niet eens dezelfde. check de lengte breedte verhouding...


En krijg je er nu een adapter bij... ? Ik zie dan wel liever een wat kleinere... Als Apple de patenten niet heeft dan vind ik hun systeem wel handig met een losse USB kabel en een Losse adapter met losse stekkers... dan heb je altijd de juiste kabel.. of je nu wilt opladen of syncen... Je hoeft ook maar 1 kabel mee te nemen. Wil je de boel verlengen dan kan dat met de kabel die je bv bij je macbook krijgt, en als je in een ander land bent plug je er een andere stekker in. Volledig modulair....

Sideways docken is trouwens wel erg handig... dit mis ik gewoon wel eens op mijn iPad...

[Reactie gewijzigd door World Citizen op 18 mei 2011 17:49]

Het is wel hetzelfde apparaat kijk maar eens naar de tablet die sideway is geplaatst op de eerste foto, daar zie je dat er knoppen op zitten die je ook op de tweede foto ziet.
Je ziet knoppen zitten, maar ik kan echt niet onderscheiden of dit dezelfde knoppen zijn.

Op het bovenste plaatje lijkt de rechter foto echt veel breder dan de linker foto. Tevens is hij daar ook veel dunner dan op de andere 2 plaatjes.

EN het witte streepje wat je op de bovenste linkse foto ziet... is op de andere niet te zien.

En op de onderste foto lijkt er rond het beeldscherm een opstaande rand van enkele MM te zitten.. Dit is op de bovenste linkse foto ook niet.

En het witte camera gaatje en de opdruk op de rand van het scherm is alleen bij de onderste te zien.

[Reactie gewijzigd door World Citizen op 18 mei 2011 17:53]

Ik geef je gelijk wat betreft dat witte streepje en de camera. Verder kun je aan een foto nooit goed zien of iets daadwerkelijk breder is of niet of dat de rand opstaand is of niet.

Zo zorgt de lichtinval inderdaad onduidelijkheden met betrekking tot de knopjes maar als je goed kijk zitten ze er wel.

[Reactie gewijzigd door S7YX op 18 mei 2011 16:31]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee