KPN wil een eigen topleveldomein

KPN heeft een eigen topleveldomeinnaam aangevraagd. Het is nog niet precies bekend wat het telecombedrijf met de .kpn-extensie gaat doen. Het Belgische bedrijf Sensirius gaat het tld voor KPN beheren op zijn OpenRegistry-platform.

"Ik kan bevestigen dat we onze eigen topleveldomeinnaam hebben aangevraagd, maar wat we ermee van plan zijn, wordt te zijner tijd bekendgemaakt", is alles wat de woordvoerster van KPN over de aanvraag wil zeggen. De aanvraag werd bekend door een mededeling van het in 2010 opgerichte Belgische bedrijf Sensirius, dat tegenover Datanews liet weten 15 klanten te hebben, waaronder KPN.

Bij de recente aanmeldingsronde van de Icann hebben onder andere Amsterdam en Friesland hun eigen tld aangevraagd en gekregen. Een eigen tld geeft de mogelijkheid om internetadressen met de desbetreffende extensie uit te geven. Misschien gaat KPN klanten de kans geven hun eigen .kpn-adres te registreren.

Met zijn zelf ontwikkelde OpenRegistry-platform zou het Belgische Sensirius KPN helpen bij het beheer en de uitgave. Andere klanten van het bedrijf zijn consultancybureau Deloitte en het eiland Sint Maarten. De dienstverlener is opgericht door oud-medewerkers van de Belgische domeinbeheerder DNS.be.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

26-04-2012 • 13:41

108 Linkedin

Reacties (108)

108
106
59
10
0
11
Wijzig sortering
ik vond .com .nl .net .org enzovoort beter als wat we dadelijk gaan krijgen.

want moet ik straks www.cocacola.com intypen of www.drinken.cocacola
of moet ik www.google.nl of www.nl.google

niet dat ik er wakker van lig want ik "google" toch elke pagina maar goed.
Of gewoon www.cocacola (een URL hoeft niet persé uit 3 delen te bestaan).
ok daar heb je gelijk in maar ik doelde meer op het fijt dat ik nu uit mijn hoofd weet dat het www.cocacola.com is en dadelijk is het maar gokken wat ik in typ want het kan zoveel zijn.
dus of www.cocacola.com of www.cocacola www.*.cocacola nu zal een groot bedrijf er wel voor zorgen dat ze op diverse de zelfde pagina serveren.

maar toch je krijgt een wildgroei van onzin en dat op een stukje internet waar het nog enigszins gestructureerd was.

[Reactie gewijzigd door Proxx op 26 april 2012 14:07]

Misschien komen en wel webpagina's waar de punten volledig ontbreken. Dus de website van kpn wordt dan puur "kpn" en voor google gewoon "google".
Misschien komen en wel webpagina's waar de punten volledig ontbreken. Dus de website van kpn wordt dan puur "kpn" en voor google gewoon "google".
Zelfs dan zit er een punt in de naam, hoewel die meestal vergeten wordt. "kpn." en "google." dus.
of nog erger, www.cocacola.drinken. of welk ander werkwoord als domeinnaam.

[Reactie gewijzigd door Zilla op 26 april 2012 14:02]

www.coca.cola ;) en later www.pepsi.cola

[Reactie gewijzigd door 90710 op 26 april 2012 14:24]

Dat keurt het bedrijf achter cocacola vast goed wanneer zij als eerste het cola tld registreren.
Sinds wanneer is pepsi overgenomen door coca cola (of andersom)? hmmm ff gemist blijkbaar :+
Anoniem: 112442
@Proxx26 april 2012 14:47
ik vond .com .nl .net .org enzovoort beter als wat we dadelijk gaan krijgen.

want moet ik straks www.cocacola.com intypen of www.drinken.cocacola
of moet ik www.google.nl of www.nl.google

niet dat ik er wakker van lig want ik "google" toch elke pagina maar goed.
Daar gaat het de ICANN waarschijnlijk om. Zodra dit soort tld's gemeengoed worden zullen bedrijven min of meer gedwongen worden om aan dit IMO circus mee te doen.
Het kan niet zo zijn dat een ander bedrijf .microsoft, ,.oracle, .samsung, .apple, .. etc registreert. Het wordt vooral voor bedrijven met veel merken of product namen lastig. .apple, .iphone, .ipad, .microsoft, .xbox, .windows etc. of voor een bedrijf als vw, .vw, .skoda, .seat, .audi, .bugatti, .bentley, etc
ICANN mag dat wel willen, maar het wettelijke merkenrecht blijft gewoon bestaan en verbiedt het misbruik van merknamen in alle commerciele contexten.
Anoniem: 424778
26 april 2012 13:42
En wat is hier het nut van?
idd, ik heb dat hele nieuwe TLD gebeuren de laatste tijd ook met veel belangstelling gevolgd.

Eigenlijk kom ik tot de conclusie dat dit gewoon niet goedgekeurd moet gaan worden.
Niet hier, niet wereldwijd.

2 belangrijke redenen:
- wie bepaald dat (in dit geval, maar geldt ook voor andere bedrijven) .KPN aan KPN Nederland wordt toegekend, en dat een ander bedijf, stichting of plaats in de wereld dat dus niet meer kan.
Nu proberen ze het nog af te vangen door eerst alle belangstellenden zich te laten inschrijven. Maar wie heeft er bv. recht op (uh) .sex?
- voor de burger wordt het er niet makkelijker op. Je zoekt bedrijf x, bedrijf x zit in nederland of opereert internationaal: x.nl cq x.com. En straks dan ook .x, maar wat ervoor? www.x?
of x.x, of info.x (emails naar info@mail.x)?
M.a.w. het wordt een zooitje waar je nooit meer vanaf komt.

Een groot dieptepunt in de Internetwereld!
Je reactie is vrij ondoordacht want de argumenten die je aangeeft gaan op voor ALLE TLD's. gTLD's, ccTLD's, ALLES.

Als ik een domeintje wil registreren onder de .nl ccTLD zit ik ook met grote issues als wie heeft recht op het domein. Wat als je Piet Jansen heet en een domeinnaam met je naam wilt? Er zijn heel wat meer mensen met dezelfde naam, voorletter, etc. Wie bepaald dat persoon x dan maar dat domein pietjansen.nl of pjansen.nl mag nemen?

Dit soort zaken worden vaak juridisch uitgevochten. Dusdanig veel dat het SIDN een aantal jaar geleden daar een speciale procedure voor heeft bedacht met een geschillencommissie. Ook is de website domjur.nl in het leven geroepen waarop je allerlei juridische informatie omtrent dit probleem vindt incl. vonnissen. Vindt je ook het antwoord op je vraag wie bepaald welke domein naam je toegewezen krijgt. Daarbij speelt het recht uiteraard ook een rol. Als iets onder het merkrecht valt en jij bezit dat merkrecht niet dan moet je de boel over geven aan de partij die dat wel heeft. Het probleem in deze is alleen dat de omvang anders is. Bij een ccTLD is dat heel wat kleiner dan een gTLD die voor heel de wereld geldt. Daarbij lijkt eerder het recht van de rijkste op te gaan want die kunnen het geld opbrengen om dit soort dingen te registreren. Het rare eraan is dat juist dit hoge bedrag bedoeld is om te zorgen dat men niet als een gek allerlei gTLD's gaat aanmaken.

Daarnaast geldt het eeuwenoude principe van reclameren en iets wat marketing heet. Het eerste wat iedere sollicitant en ondernemer krijgt aangeleerd is het feit dat de rest van de wereld jou totaal niet kent. Jij moet de boer op en zorgen dat mensen van je horen. M.a.w. je zult reclame voor jezelf moeten maken zodat men uiteindelijk juist wel weet wie je bent. Daar horen dingen bij als gebouwen met het logo en bedrijfsnaam erop, visitekaartjes met daarop je contactgegevens zoals het e-mailadres maar ook adverteren op diverse plekken en een plekje in iets als de Gouden Gids verwerven. Je site goed inrichten en zorgen dat hij met zoekmachines als Google eenvoudig gevonden kan worden is een ander cruciaal ding. Er zijn heel wat bedrijven opgericht die je bij al deze punten kunnen helpen.
Het zoeken van bedrijf x is dus helemaal niet zo moeilijk als jij nu doet voorkomen, zeker niet als het bedrijf in kwestie de boel netjes op orde heeft en zichzelf ook goed vindbaar maakt. Overigens lijkt mij .x handiger dan een x.nl of een x.com want bij de laatste 2 moet je gaan nadenken over waar het bedrijf zich bevindt. Gezien de huidige economie is dat lang niet altijd even eenvoudig. Enige wat je nodig hebt is de naam van het bedrijf. Vandaag de dag tikken we dat dan in Google in en hopsa, we hebben wat resultaten.

Je argumenten zijn dus ontzettend zwak tot non-existent omdat ze al vanaf de uitvinding van DNS spelen en zelfs al vanaf de uitvinding van handel zo ergens duizenden (!) jaren geleden. In al die jaren tijd is het op dit gebied nog nooit een zooitje geweest. Het enige puntje is het feit dat een gTLD door iedereen ter wereld aangevraagd kan worden. Dat kan er voor zorgen dat je sneller door bepaalde TLD's bent dan bij domeinnamen het geval is. Een "groot dieptepunt" is echter schromelijk overdreven!
Ja maar denk aan het $$$$$$$$$$ wat ze ermee kunnen verdienen! Daar gaat het om.

Er zijn voor domein extensies die voor de kopers geflopt zijn maar een grote succes zijn geweest voor de verkopers.
Anoniem: 453925
@Lisadr26 april 2012 15:47
Weet ik niet. Misschien wordt het wel standaard meegeleverd aan hun internetklanten, een domeinnaam zoals http://gebruikersnaam.kpn
Anoniem: 453925
@neeecht26 april 2012 17:04
Tsja, misschien wil KPN wel iets unieks. Je weet het niet. Laten we eerst maar wachten op verdere informatie van KPN :)
Nou, dat laatste wil ik even nuanceren. Met het tempo waarin er nu domeinnamen geregistreerd worden samen de de hoeveelheid al geregistreerde domeinnamen, houdt het een keer op. Die groei zal echt doorzetten. Op een gegeven moment moet je wel naar dit soort dingen uitwijken om het makkelijk te houden. Zeker met de komst van IPv6, waarbij een domein eerder een vereist is dan een luxe. Nu kan je een IP(v4)-adres nog onthouden, straks niet meer. Meer TLDs gaan echt nodig zijn.
Er zijn veel nuttige dingen die een internetprovider met een eigen tld kan doen. Denk bijvoorbeeld aan goedkope sites met kleine ruimte op het KPN tld, zodat er geen registratie betaald hoeft te worden, mailadressen met @jouwnaam.kpn zonder daarvoor registratie te hoeven betalen e.d.

Mij lijkt het erg waarschijnlijk dat KPN klanten de mogelijkheid gaat geven goedkoop/gratis een domein onder hun tld aan te bieden.

KPN kan het trouwens ook gebruiken om de mailadressen per afdeling in te delen, zoals werknemernaam@klantenservice.kpn of werknemernaam@sales.kpn.

En natuurlijk gewoon omdat het kan en leuk staat op je site.
Inderdaad ik denk dat het voor hun eigen producten enzo gebruikt word.
Vooral voor de mail en webspace van hun klanten vind ik dit wel een leuk idee.
Zo krijg je iets leukere links etc, kan me voorstellen dat andere providers dit ook wel zullen gaan doen.
Ik weet het niet. Tot op heden is KPN degene die niets gratis weggeeft en dus werkelijk overal geld voor wil hebben.
Ik heb sinds kort glasvezel van KPN i.c.m. iTV en ik kreeg mooi 2 digitale TV ontvangers een extra switch en meerdere netwerk kabels gratis thuis gestuurd.

In tegenstelling tot Ziggo waar voor elke TV 99,- moet worden afgetikt.

Tuurlijk weet ik wel dat je het gewoon met je abonnements geld betaald, maar zeg niet dat ze niets gratis weg geven. Trouwens..... welk normaal functionerend bedrijf doet dat nou wel, er wordt altijd op verdient op 'gratis' dingen.
Dat is niet "gratis" hoor. Je betaalt toch voor dat abo? De prijzen van decoders/ontvangers zit daar natuurlijk dubbel en dwars in verwerkt.
Volgens diezelfde logica is een eigen domein ook niet gratis 8)7 Je begreep best wat Fealine bedoelde.
Anoniem: 415197
@Niet Henk26 april 2012 18:04
Dat kan natuurlijk allang met ".kpn.nl" in plaats van ".kpn".
Wellicht om te voorkomen dat een ander er mee aan de haal gaat?
Heb je enig idee wat de kosten voor dit geintje zijn? Je betaald een entry fee van $185.000,- en je doet een voorlopige storting van $5000,- als voorschot op die fee. Je betaalt daarna US$6,250 per kwartaal als je meer dan 50.000 transacties uitvoert, geloof ik. Daarnaast heb je natuurlijk nog de kosten voor de technische systemen die je nodig zult zijn.

"Eventjes vastleggen" om te voorkomen dat de concurrentie er mee aan de haal gaat behoort een weloverwogen beslissing te zijn (tenzij je niet weet wat je met je geld aanmoet). :)
Je betaalt daarna US$6,250 per kwartaal als je meer dan 50.000 transacties uitvoert, geloof ik.
Dat hoor ik voor het eerst. Wat is een 'transactie' dan? Een query op de root-nameservers voor jouw TLD?
Ik las het in de FAQ, daar komt mijn "geloof ik" ook vandaan. :) Ik interpreteer het onderstaande dat wanneer je meer dan 50K transacties uitvoert je $6,250,- + $0.25 per "transactie" betaald. Ik weet niet wat de definitie van een transactie is.

5.7 Are there any ongoing fees once a gTLD is approved by ICANN?

Yes. Once an application has successfully passed all the evaluation steps, the applicant is required to sign a New gTLD Agreement (also called Registry Agreement) with ICANN. Under the agreement, there are two fees: (a) a fixed fee of US$6,250 per calendar quarter; (b) and a transaction fee of US$0.25. The latter does not apply until and unless more than 50,000 transactions have occurred in the TLD during any calendar quarter or any four calendar quarter period. Please refer to section 6.1 of the New gTLD Agreement in the Applicant Guidebook.
tenzij je niet weet wat je met je geld aanmoet
Dus binnenkort krijg je *username*.apple bij je iCloud abbo. :+
In dat geval vind ik het nogal schokkend dat overheden als gemeentes en provincies hier zoveel geld in stoppen. Dat geld kan beter besteed worden, lijkt me.
Ik denk niet dat je zomaar een topleveldomain kan claimen, zeker niet om hem 'gewoon' door te verkopen, zoals je met urls wel kan doen
Ik denk niet dat je zomaar een topleveldomain kan claimen, zeker niet om hem 'gewoon' door te verkopen, zoals je met urls wel kan doen
wat ik heb begrepen van de nieuwe regels van ICANN omtrend TLD's is dat je ze zonder meer kunt claimen, behalve als het ook gaat om een plaatsnaam/landnaam/etc. Dan moet je aan kunnen tonen dat dat kosher is, of als het gaat om een trademark. (check).

Echter, die regels worden soms met de tijd soepeler, dus het is zeker niet onverstandig om, als je toch een groot bedrijf hebt die een ton makkelijk kan missen, nu alvast te pakken wat je trademarks zijn. Ik denk dat .microsoft, .intel, .samsung en .apple ook al in de molen zitten.
waarschijnlijk wel, alleen is het natuurlijk wel een wat groter risico...
Ik denk het niet, ik denk eerder dat ze klanten nu een 'gratis' domeinnaam aanbieden, of voor een kleine euro meer. In plaats van http://www.planet.nl/~gebruikersnaam wordt het dan gewoon http://www.gebruikersnaam.kpn/.

Naar mijn idee best wel leuk voor de hobbyist die thuis een beetje prutst. Alleen misschien een beetje duur om het alleen hiervoor te doen...

Ik weet dat Planet niet meer bestaat, maar heb geen flauw idee wat het nu is...
wat natuurlijk gepaard gaat met behoorlijke klantenbinding
als jij als hobbyist een site in elkaar zet, en om de een of andere reden word die populair, zit je vast aan .KPN

erg slim dus, al zou ik er geen interesse in hebben :)
Anders zou je vastzitten aan http://www.planet.nl/~gebruikersnaam. Dus zoveel verschil is er niet.
Dat maken ze dus later bekend.

Ik vind het artikel wel wat tegensprekend klinken, de titel zegt dat ze het krijgen en de eerste zin zegt dat ze het aangevraagd hebben.

Ben benieuwd. Van iets als KPN kan ik het me nog enigszins voorstellen dat dit nuttig is, maar wat moet Deloitte hiermee?
Deloitte is een klant van het Belgische Sensirius.

Het is een verkapte Kijk ons is coole klanten hebben mededeling.

Edit: toch nogmaals het bron artikel gelezen. Deloitte heeft volgens mij ook een eigen TLD

"Maar klanten als Deloitte, KPN en LPL Financial staan toch al mooi op het cv."

Deloitte heeft .deloitte in gebruik gekregen

[Reactie gewijzigd door svdheuvel op 26 april 2012 14:10]

Anoniem: 13087
@svdheuvel26 april 2012 14:02
Oh.. ik nam aan dat omdat het in dit bericht stond, dat Sint Maarten (begrijpelijk) en Deloitte ook een eigen TLD kregen... my bad.
dat stond er ook, maar als deloite zin heeft om te pochen moeten ze dat zelf weten, ik ben toch geen klant bij ze...
Daar kunnen ze mooie linkjes mee maken: adviesjevoorweinigbij.deloitte :)
En dat staat ook lekker internationaal, of is het eerder non-nationaal.
Volgens mij kun je er een cabaretvoorstel mee vullen :P
gratis domein namen voor klanten of meer persoonlijke mailadressen voor klanten er zijn zat opties te bedenen.
gewoon handig en bekendheid.

Ik wil ook wel mijn eigen tld...why not, ze verdienen zat.
Ik zie het Apple ook nog wel doen.
KAn iedereen dit zomaar aanvragen als je geneog geld ervoor over heb?
Ja
Pricing and administration has yet to be fully detailed but the application fee for new gTLDs is US$185,000, and a list of criteria must be met before ICANN will allow a firm to have its own domain.

It will cost the company a further $25,000 annual fee to maintain the domain and the application form is understood to be a very thorough 360 pages.
Bron

Moet je dus wel rond de $ 185k hebben liggen + $25k per jaar kunnen aftikken, maar dat is geen probleem voor een bedrijf als KPN bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 26 april 2012 13:58]

en dan te bedenken dat ze 20-25% van hun arbeidsplaatsen gaan laten vallen omdat er niet genoeg winst wordt gemaakt (4000-5000) man
en dan te bedenken dat ze 20-25% van hun arbeidsplaatsen gaan laten vallen omdat er niet genoeg winst wordt gemaakt (4000-5000) man
185000 is ongeveer 5 arbeidsplaatsen. En die 25k/jaar is nog geen één arbeidsplaats.
Er zijn meer manieren van bezuinigen. Dat kan ook door je organisatie efficiënter in te richten. In dat opzicht is een kpn gTLD niet eens zo'n gek idee. Het geeft ze ook een kans om geld te verdienen doordat ze hun diensten eronder kunnen laten vallen en bijv. mensen bepaalde dingen als e-mailadressen aan kunnen bieden. Daarbij kunnen ze klanten en hun eigen personeel mooi scheiden (@abonnee.kpn voor de klant bijv.).
Iemand ook enig idee waarom ze beroep doen op een 3de partij ?
De meeste bedrijven besteden dit uit omdat de nodige technische expertise zodanig een nichedomein is.

bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120425_091
Ik mag toch hopen dat KPN ook die expertise heeft. Ze hebben tenslotte ook eigen certificaat providers, en hun eigen datacenters.
En vergeet niet, Getronics PinkRoccade is ook KPN!
Anoniem: 167912
@TMDevil26 april 2012 15:11
waarom moogt ge dat hopen? het is iets dat in heel europa maar 5 bedrijven doen momenteel.
Kpn zit hier niet bij en dat is ook logisch: het is hun ding niet.
daarbij: elk groot bedrijf outsourced zoveel mogelijk om tal van redenen.
Ik mag toch hopen dat KPN ook die expertise heeft. Ze hebben tenslotte ook eigen certificaat providers, en hun eigen datacenters.
En vergeet niet, Getronics PinkRoccade is ook KPN!
Ze hebben de expertise absoluut in huis, maar om voor één tld'tje die hele infra op te zetten is waarschijnlijk gewoon duurder dan 't uitbesteden.
Nu kunnen ze, als er iets fout gaat, een claim bij het externe bedrijf neerleggen.
Waarschijnlijk omdat KPN zelf hier onvoldoende kennis/ervaring mee heeft.
Sensirius bestaat trouwens ook nog maar sinds 2010 en dan lees ik op hun website:
Sensirius staff have over 20 years of experience in developing and managing sophisticated solutions for registrars and TLD managers.
Beetje vreemd dus, zijn er trouwens geen Nederlandse bedrijfjes net als Sensirius?
Tip; 20 years COMBINED

Wordt vaak gedaan in deze branche. Heb je 40 man die 6 maanden ervaring hebben, heb je als bedrijf dus 20 jaar ervaring.
Heren de staff kan toch ook ervaring opgenomen hebben voor dat Sensirius werd opgericht..
Niks vreemd , het zijn de mensen die DNS.be jaren lang ontwikkeld hebben die zich afgesplitst hebben en nu opereren onder de naam Sensirius.
Anoniem: 151857
@jGS26 april 2012 13:49
Ik denk eerder dat de 3e partij een beroep op KPN heeft gedaan in de vorm van sales. En daar zal wel iemand in getrapt zijn :)
Nah denk het niet, zijn zelfstandige bedrijven. Weliswaar onder de vleugels van KPN en op het netwerk van KPN, maar ze adverteren niet groot ofzo dat ze van KPN zijn ;)
Goede tip, script staat al klaar :Y)
www is zo 2009 :)

dus telfort.kpn en hi.kpn, nog korter.
hoewel hi.nl korter is, maar dat is even een detail :D

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 205774 op 26 april 2012 13:48]

Ik kan me voorstellen dat ze het emailadres voornaam@achternaam.kpn aan klanten willen gaan uitdelen.. Lijkt me goed voor hun naamsbekendheid, en waarschijnlijk wel iets waar mensen aan kunnen wennen. Als mensen dan dat e-mailadres gebruiken, heb je meteen klantenbinding (immers, als ze weg gaan, raken ze hun "mooie" e-mailadres kwijt).
Datzelfde hadden ze natuurlijk ook met kpn.nl kunnen doen.
(en dat doen ze ook, maar klanten leren meer en meer dat je dat dus niet op de drukwerk moet zetten omdat je dan niet meer bij kpn weg kunt en je beter een hotmail-adres of een eigen domeintje kunt registreren.)

Dat lijkt me een gepassert station. is al lang gedaan en daar zijn we van genezen met zijn allen.
Een bedrijf met een hotmail (oid) adres zal ik eerder overslaan dan een dienst met ziggo of kpnadres
En dat kan nu niet? Lijkt me dat hetzelfde geldt voor voornaam-achternaam@kpnmail.nl.
Dat is toch minder persoonlijk als bijv. erik@jansen.kpn? Kort maar krachtig. Helemaal voor een leek is dit toch een mooie oplossing? Daarnaast kan KPN voor zakelijk klanten goedkope domeinhosting aanbieden voor het mkb met info@bedrijfsnaam.kpn
het mkb met info@bedrijfsnaam.kpn
Totdat je van provider wisselt, uiteraard.

Vind het hele idee vrij waardeloos, net als indertijd .tk een nogal obscuur imago had, lijkt me dat bij dit soort novelty tld's precies hetzelfde.
Als ik een webshop tegenkom met b.v. een .kpn dan ga ik meteen checken of de .nl of .com ook van hen is, anders is het ongetwijfeld een scammer. Dus, compleet kansloos, behalve voor hobbisten etc., maar dat zijn nou net degene die het geen knars boeit hoe lang of kort hun domeinnaam is.
Zakelijk wissel je liever niet van zo snel provider tenzij je ontevreden bent. Overstappen blijft altijd "lastig". Daarnaast zijn er ook nog steeds bedrijven die @gmail.com of @hotmail.com gebruiken. Dan kunnen ze beter gebruik maken van een .kpn adres.
Zakelijk wissel je liever niet van zo snel provider
Zakelijk heb je waarschijnlijk ook geen email adressen met het tld van je provider erin. Als je een eigen website hebt (en ik kan me dan voorstellen dat je niet een .kpn extensie wilt, maar een .nl, .com of .net) dan heb je meestal ook email adressen die daarbij horen.

Bedrijven met een gmail of hotmail adres zijn toch meestal wel de kleine zelfstandigen. Waarom die beter gebruik zouden maken van een .kpn adres ontgaat me trouwens.
Bedrijven met een gmail of hotmail adres zijn toch meestal wel de kleine zelfstandigen
En ook dat vind ik tegenwoordig eigenlijk niet meer nodig met de huidige prijzen. Een hotmail/gmail adres vind ik zelf niet echt professioneel (idem met alleen een 06-nummer als contact overigens).

Tegenwoordig kosten een domein ongeveer een tientje per jaar, een simpele host voor email en een simpele website zit ook op een paar euro per maand, de uitstraling daarentegen naar jouw potentiele klantenkring is wel een stuk beter.

Ik heb hier ook zelf ervaring mee, mijn schoonvader is voor zichzelf begonnen, had in eerste instantie email via de provider. Nu met een eigen domein (host ik op mijn eigen server, dus in dit geval kost het hem verder niets) een net email-adres en een leuke website heeft hij veel meer klanten.
Dat het lastig is is geen reden om het jezelf nog lastiger te maken...
En de familie jansen in amsterdam, allemaal een eigen mail adres geven
dus nog steeds erik1, erik2, erik3 ?

Ben ik de enige dan die dat niet wenselijk vind ( esthetisch ) gezien een cijfer in het mailadres ?
Dus het persoonlijk maken van mailadressen zie ik niet zo snel gebeuren.
( voor 5 euro p/j heb je je eigen .nl domein en wat mailhosting )

Als het al zou doorgaan, denk ik dat het promotioneel zal zijn
zoals - info@abbo.kpn ?
En voor minder dan een tientje heb je .nl of .com, dus waarom zou een bedrijf dat in hemelsnaam willen?

Daarbij vraag ik me ook af of de KPN dat wel zou willen. Er gaan toch mensen zijn die de KPN gaan bellen als er klachten zijn over het bedrijf.kpn, welke alleen een domeintje huurt maar verder geen binding heeft.

Buiten dat het als extern bedrijf totaal niet professioneel zou staan, lijkt me dus dat het voor de KPN ook niet wenselijk is om dit gebruik toe te laten.
Anoniem: 55563
26 april 2012 14:07
Kan er eigenlijk een ip-adres aan een TLD gekoppeld worden? Want dan zouden we in dit geval straks gewoon naar http://kpn/ kunnen browsen. Dan heeft een eigen TLD per bedrijf of instantie nog enig nut. Als we er een second of third level domain aan toevoegen dan wordt het allemaal juist minder overzichtelijk voor de gemiddelde internetter. Hoe moet die immers nog het onderscheid maken tussen bijv info.kpn en kpn.info? En bij KPN kom je misschien nog netjes op dezelfde pagina uit maar andere bedrijven gaan dit minder goed oplossen. Zet dat niet de deur naar spoofed sites nog verder open??
Technisch kan het gewoon. Ik weet even alleen niet wat het beleid is, maar ik denk dat het ook gewoon mag.

Alleen is het misschien niet zo handig. Tegenwoordig wordt in reclame en andere communicatie nooit 'http://' in het webadres opgenomen, iedereen herkent aan de punten in een naam dat het om een internetadres gaat. Als je zegt: "Ga naar kpn.nl voor meer info" weet iedereen wat je bedoeld. Zeg je "Ga naar kpn voor meer info" denkt iedereen dat je fysiek naar een KPN winkel moet o.i.d.
Anoniem: 170345
@metaal26 april 2012 15:12
En de browsers moeten dan aangepast. Die doen gewoon zoeken als je 'kpn' intikt. Bij http://kpn gaan ze wel zoeken naar een nameserver.
Verder worden links zoals http://kpn niet geparsed.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 170345 op 26 april 2012 15:12]

Alleen Chrome doet dat (vrij irritant) Firefox gaat eerst proberen het domein te resolven, daarna gaat 'ie pas zoeken.
Anoniem: 55563
@Dannisi26 april 2012 17:36
In Chrome werkt het door simpelweg een / achter de naam te plaatsen. Op die manier kun je ook naar interne servers browsen of naar je router bijv. Zo levert kpn/ bij mij een Error 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED) op.

Nogmaals, dit gaat voor veel verwarring zorgen onder een grote groep mensen die nog steeds gewend zijn aan www.domein.tld en die je niet uitgelegd krijgt hoe DNS in elkaar zit.
Het kan niet alleen, het gebeurt al: [url]http://ai./[/url]. Het (perfect valide) e-mailadres 'n@ai' is ook ooit door iemand gebruikt.
Ik ben echt benieuwd waarom bedrijven een eigen TLD zouden willen kopen. Goed een organisatie als KPN heeft wat dat betreft misschien wel geld genoeg, maar is het nu puur om anderen voor te zijn of vooruitstrevend te zijn of iets ? Echt nut heeft het in mijn ogen niet. kpn.nl is toch gewoon prima -_-'

Zoals ik al eens eerder heb gezegd, ik voorspel een wildgroei van tld's. Zucht.
Anoniem: 390875
@Perkouw26 april 2012 13:54
Zoals ik al eens eerder heb gezegd, ik voorspel een wildgroei van tld's. Zucht.
Ach, afgezien van wat validatie regexjes/scriptjes zal je hier toch vrij weinig van merken tenzij je zelf interesse hebt in zo'n TLD of een ander inderdaad voor wil zijn.

De meeste mensen blijven echter toch bij de .com , .net en .org danwel de nationale TLDs (waar we ook steeds meer van krijgen aangezien er meer landen uitelkaar vallen - hallo ZuidSoedan - dan dat er besluiten samen te gaan). Er zullen weinig mensen www.kpn.biz intikken 'omdat KPN toch een bedrijf is'.. voor zover ze de adresbalk al gebruiken; dat gaat steeds vaker via de zoekbalk (of in Chrome, 'de balk') en dan maar het beste zoekresultaat aanklikken.

En daar waar het dan misschien wel aan slaat zal je er ook weinig last van hebben - alles werkt immers verder zoals het altijd doet - dus als er straks een nl.kpn zou zijn, dan is dat na een paar maand ook niet meer opzienbarend en weten mensen niet meer beter.
Misschien gaan ze weer hun eigen versie van 'internet' invoeren zoals in het verleden 'Het Net' ;)
Anoniem: 208766
26 april 2012 13:49
Dat ze hun eigen domein extensie krijgen? ;)

Het is gewoon een manier voor (hele) grote bedrijven om hun naam verder te beschermen, als een of andere lamlul nu www.kpn.nl zou kopen (er even van uitgaand dat kpn die niet al had) dan maakte het niet zoveel meer uit.

Ook kunnen ze nu hun klanten nu veel makkelijker laten 'controleren' of ze niet op een phising site zitten, want ja die kan echt niet eindigen op .kpn (tenzij natuurlijk de registar word gehackd)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee