Sony komt met opslagsysteem voor thuisnetwerken 'nasne'

Sony brengt in juli de nasne op de markt, een mediaspeler met ingebouwde harde schijf die kan streamen naar PlayStation- en Vaio-apparaten. De nasne gaat ongeveer 160 euro kosten en verschijnt voorlopig alleen in Japan.

Sony kondigt de nasne aan, een stand-alone settopbox die opgenomen kan worden in een thuisnetwerk. De nasne heeft een harde schijf van 500GB aan boord en een tuner voor kabel- en satelliet-tv. Gebruikers kunnen tv-uitzendingen kijken en opnemen via speciale applicaties als torne voor de PlayStation 3 en Vaio TV with nasne voor Vaio-pc's.

De opgenomen programma's kunnen niet alleen via tv, PS3 of pc bekeken worden, maar ook via de PlayStation Vita, Sony-tablets en Xperia-smartphones. De nasne kan ook live-uitzendingen streamen naar Sony-apparaten; dat kan zelfs naar twee apparaten tegelijk. Ook zou het apparaat opnames kunnen exporteren, zodat deze onder andere op blu-ray-schijfjes gebrand kunnen worden, maar het is onduidelijk hoe dit gaat werken.

De nasne heeft toegang tot een online-tv-gids die gebruikt kan worden om programma's op te nemen. De opnames kunnen ook geprogrammeerd worden via mobiele apparaten. De nasne kan overweg met het dlna-protocol en heeft naast een lan-aansluiting ook wifi aan boord. Uiterlijk lijkt de nasne sterk op de huidige versie van de PlayStation 3. De nasne is vanaf 19 juli te koop voor 16.980 yen, ongeveer 160 euro. Sony heeft niet laten weten of de nasne ook buiten Japan op de markt komt.

Het is de vraag hoe de mediaspeler past in de visie van de nieuwe ceo Kazuo Hirai. De topman heeft als taak het concern weer winstgevend te maken na jaren van verlies. Hirai heeft daarom de opzet van bedrijf gereorganiseerd door afdelingen samen te voegen. Hirai wil de focus leggen op zijn One Sony-visie, waarbij het draait om de drie pilaren van Sony: imaging, gaming en mobiel.

Sony nasne Sony nasne Sony nasne Sony nasne Sony nasne Sony nasne Sony nasne Sony nasne

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

17-04-2012 • 14:29

44 Linkedin

Reacties (44)

44
36
24
4
0
2
Wijzig sortering
Pff.. iedereen kan een DNLA streamer op zijn PC zetten.
Waarom maken ze niet een degelijke home theater van de PS3..
ALLE hardware zit er in..

Geen ondersteuning voor x264 begint me ook de keel uit te hangen.
Het is niet zomaar DNLA op je pc zetten en je bent klaar ... Je moet al een tv-tuner in je pc hebben zitten, die moet dan constant aanstaan, en je hebt niet de integratie met je Sony apparaten die je hier (hopelijk toch) wel zal krijgen. hiermee kan je volgens mij juist een Home Theatre setup maken in combinatie met PS3.
Anoniem: 344398
@mroffbeat17 april 2012 16:14
Klopt maar een pc gebruikt meer stroom
tja, das het enige dat voor veel mensen nog mist aan de PS3, mkv (met uitgebreidere codec) support. De nieuwere bluray/mediaspelers van Sony hebben wel die ondersteuning, dus ik gooi het erop dat het een kwestie van rechten is (vergeet niet dat de nieuwere DivX standaard mkv ondersteund, en daarom die nieuwere devices van sony het ook ondersteunen, maar de PS3 heeft nog steeds niet dus die nieuwere DivX support, omdat sony niet weer wil betalen (denk ik)).

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 17 april 2012 23:08]

een mediaspeler met ingebouwde harde schijf die kan streamen naar PlayStation- en Vaio-apparaten

Wat een rare stap om dit te ontwikkelen i.p.v. het versterken van de PS3 basis software.

Er zit meer in
Sony kan zo veel meer halen uit de PS3. Spotify, streaming TV/ Video diensten, een APP eco systeem zoals we dat van Android/ Apple kennen, maar de ontwikkeling heeft eerder gezetten in het dichttimmeren van het systeem dan het openzetten daarvan.

DRM
Daarnaast vraag ik me af of je een Mediaspeler wilt van een DRM bouwer.

Betalen betalen
Bij de PS3 mag je betalen voor simpele dingen als het "ontvang de nieuwste systeemsoftware voor je PS". Het is toch raar dat ik voor zo'n basis functie moet betalen. Komt bij dat het automatisch goed instellen van de tijd al niet kan op een PS3. Wellicht moeten ze daar eens wat effort in gaan steken.

_____
@Rctworld
Sorry dat ik het zeg maar met 2x PS3 als media center mag ik hier een mening over hebben en dat heeft niets met Trol te maken.

"er zit meer in",
Er waren plannen om meer met HTML 5 apps te doen. Ik heb zelfs nog NOS gehad streaming op mijn PS3. Uitzending gemist had ook gekund, wat ik de basis zou vinden van een Sony. De plannen waren er vergaand, maar de uitvoering is nooit gekomen. Gemiste kans.

"DRM" is lekker makkelijk klagen
En daar zit dus exact het probleem. Een game/media station bouwer die tevens filmstudio is en in de muziek zit = vragen om problemen en die kregen we dus ook met Cinavia. Ik ben er, als betalend Spotify gebruiker, van overtuigd dat gebruikersgemak altijd wint en dat had Sony met zijn achtergrond en +80 Miljoen PS3 gebruikers kunnen kapitaliseren.

Je weet echt niet waar je het over hebt of wel?
Ten eerste een niet nette persoonlijke aanval, die niet nodig is. Op de Mac, mijn Android telefoon, de iPhone en op mijn Windows machine hoef ik niet te betalen voor systeem updates. Het is absurd dat dit bij de PS3 wel nodig is.

maar aan je verhaal te lezen heb je ook duidelijk geen PS3.
Wederom persoonlijke aanval, niet nodig. Automatisch instellen via internet is een handmatige actie (dat doet mijn dat lijstje devices van hierboven automatisch) en werkt slechts met de laatste versie van je OS. Heb je die niet dan werkt het niet (lastig ook zo'n NTP server).

Sony heeft zeker fouten gemaakt in het verleden
En ik vind het laten vallen van hun hun APP programma er 1tje en dat zie ik liever dat bovenstaand device.

Update 2:
Dank voor je update. Ik heb 3 ps3 s gehad. De eerste heeft 2x een YLOD probleem gehad, een productiefout van Sony, slechts de eerste reparatie was gratis, om van de procedure helemaal niet te spreken. YLOD was overigens vooral bij de eerste generatie een probleem. Zou ik dan gewoon bij de introductie gelijk een PS3 hebben gekocht? Zou dat ook verklaren waarom ik in mij Harmony recentie verwijs naar de PS3 Adapter van Logitech? Mijn Android telefoon (apps) en mijn Windows computer (apps en downloads van systeem updates) doen update werk automatisch en in de background. Dat kan ik instellen. Daar hoef ik niet voor te betalen. Bij iOS devices/OSX is het inderdaad een handmatige actie, maar zeg nou eerlijk. Dat is een basis OS functie, zeker voor de programma's op je device. Dat stop je niet achter een betaalsysteem.

Apps
Nadat ze NOS nieuws als app hadden uitgegeven waren er plannen om meer van dit soort zaken te doen begreep ik ooit van 1 van hun product managers. Dat is er helaas nooit van gekomen. Sterker nog, bij een update verdween mij NOS nieuws app welke ik later terug vond onder TV/Video service. Nu vind je in de store, "media en apps", "toepassingen en services" vooral kaarten voor go explore. Dat is toch eeuwig jammer. De PS3 slogan is lang geweest dat het zo veel meer was dan een game device. Dan wil je uitzendinggemist en RTL gemist toch standaard in zo'n overzicht gezien, maarja daar wordt niet aan verdient, ergo mijn betalen, betalen kopje. Music Unlimited is ook pas net beschikbaar in Nederland, dus om daar nu mee te schermen. Daar komt bij dat Spotify wordt ondersteund door mijn versterker, mijn computer thuis en op het werk, mijn squeezebox, mijn telefoon etc.

Dan nog een leuke over Mubi
Mubi kan ik dowloaden en installeren, maar Video kan ik niet activeren bij Systeemactivaties omdat het niet beschikbaar is in mijn land. Waarom staat het dan tussen dat lijstje TV/Video? Activeer ik gamen wel dan kan ik Mubi starten, waarna hij vertelt dat er een update is, terwijl ik het programma net geactiveerd/ geïnstalleerd heb... Vervolgens krijg ik na het updaten een mooi "I'm sorry dave" foutmelding. Bij een herkansing mag ik meespelen en dan kan ik... trailers bekijken van films 2010 en ouder. w00t.

PS3 heeft echt geen last van Cinavia
Op de wikipagina staat een overzicht van devices en films die ze blokkeren en de PS3 staat daartussen (Sony PlayStation 3 (with firmware update version 3.10+)). Hier een willekeurig draadje uit 2010: http://www.kanslosers.nl/forum/index.php?topic=659.0.

automatisch de tijd te updaten
Heeft hij bij mij echt nog nooit gedaan en ik weet inmiddels waarom. Bij versie 4.11 van de firmware is er een optie gekomen om dit automatisch te doen bij aanmelden PSN. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet veel meer game op het device, ergo weinig online en geen DLC. Mijn PS3 FAT staat op een slaapkamer en = warmekanon dus die zet je niet aan het updaten als je ligt te pitten. Tijd wil alleen updaten via internet als je laatste versie firmware hebt (blijft een rare beslissing, maar dat komt geheid door de PSN koppeling), dus daarom dat mijn oude FAT zijn tijd altijd fout heeft.

Tot slot
Mijn doel was geen sinds om te trollen, ik gaf mijn mening over een nieuw ontwikkeld product wat ik niet vind passen in de richting van het bedrijf. Ik zou mijn focus op andere zaken leggen als ik Sony was. Mijn mening is niet ongefundeerd en is gestaafd op veel gebruikerservaring op de PS3, vooral als niet game station. Sony heeft als breed georiënteerd bedrijf een unieke positie waar ze naar mijn mening te beperkt gebruik van maken. Ik roep maar wat, maar Google TV had via de PS3 beschikbaar kunnen worden gemaakt. Sony doet dat niet, wederom vanwege die bijzondere positie. Het kan bijten in hun eigen staart en daardoor innoveren ze te weinig en is het voornamelijk gericht op het kapitaliseren op eigen producten. Ik vind dat niet meer van deze tijd. Een windows phone heeft standaard MSN maar ook Twitter en Facebook ingebouwd. En er is ook een Google search app voor beschikbaar. Bedrijven als Sony moeten zich met een PS3 ook op media gebied open stellen, om meer gebruikers te binden. Anders blijven ze een gamestation wat ook Blueray kan afspelen, wat te weinig mensen doen omdat je liever die 1080p video streamen via een DLNA server omdat dat makkelijker is, mits dat mag van Cinavia.

[Reactie gewijzigd door Ma_rK op 18 april 2012 01:11]

Lekker trollen... Zelden zo'n slecht geïnformeerde reactie gezien.

Allereerst "er zit meer in", ga eens kijken naar Music/Video Unlimited(iOS, Android, PS3, PS VITA, PSP), PlayStation Store(PS3, PSP, PS VITA) en PlayStation Suite(XPERIA telefoons).

"DRM" is lekker makkelijk klagen over een bedrijf wat zowel DVD als Blu-Ray grotendeels ontwikkeld heeft en zelf één van de grootste filmstudio's en wellicht de grootste muziekstudio ter wereld in handen heeft. Ga het niet goed praten maar als zij het te makkelijk maken koopt niemand films of Blu-Ray schijfjes meer. En ga jij je huis voortaan ook maar niet meer beveiligen omdat men toch wel binnenkomt als men dat echt wil? Het is en blijft een moeilijk onderwerp maar vanuit Sony's perspectief zie ik de logica wel.

"Betalen betalen", je weet echt niet waar je het over hebt of wel? PlayStation Plus is een service die ervoor zorgt dat een aantal dingen automatisch gebeuren(zoals systeemupdates en game updates), verder krijg je een hele hoop gratis content(DLC, mini's en volledige games) en dat alles voor +/- 50 euro per jaar(bij Microsoft heb je voor 60 euro per jaar alleen het recht om online te kunnen gamen). Updates zijn echter gewoon gratis verkrijgbaar en online gamen is en blijft gratis...

Die klok is ook volstrekte onzin, maar aan je verhaal te lezen heb je ook duidelijk geen PS3. Die klok werkt perfect en het automatisch instellen via internet ook... Nooit problemen mee gehad, behalve dat er een aantal jaar terug een bug was waarbij de PS3 één dag lang niet goed werkte door de interne klok. Nou wow, wat een kut bedrijf dat Sony!

Sony heeft zeker fouten gemaakt in het verleden, maar wat jij hier doet is doelbewust Sony de grond in stampen op basis van verkeerde informatie. Sony lijkt nu, zeker met de nieuwe CEO, het juiste pad weer gevonden te hebben en dan moet je niet Sony zwart gaan maken op basis van je eigen waan ideeën...

Haters gonna hate... Dus...

@Ma_rk
"Er waren plannen om meer met HTML 5 apps te doen. Ik heb zelfs nog NOS gehad streaming op mijn PS3. Uitzending gemist had ook gekund, wat ik de basis zou vinden van een Sony. De plannen waren er vergaand, maar de uitvoering is nooit gekomen. Gemiste kans."
Bronnen? Ik had ook wel RTL Gemist, SBS Gemist etc willen hebben maar is dat Sony's fout? Kan dat bij de XBOX of Wii wel? Die hebben niet eens NOS...

"En daar zit dus exact het probleem. Een game/media station bouwer die tevens filmstudio is en in de muziek zit = vragen om problemen en die kregen we dus ook met Cinavia. Ik ben er, als betalend Spotify gebruiker, van overtuigd dat gebruikersgemak altijd wint en dat had Sony met zijn achtergrond en +80 Miljoen PS3 gebruikers kunnen kapitaliseren."
Zucht, PS3 heeft echt geen last van Cinavia(en jij hebt er 2 dus...) dus voor jou is het sowieso geen probleem. Daarnaast moet je je toch eens wat beter gaan verdiepen in Music Unlimited, is Spotify concurrent van Sony die met PS3, PS VITA, PSP, PC/Mac, Android en iOS werkt(had je al kunnen lezen hierboven maar goed). Kost hetzelfde maar schijnt een beter aanbod te hebben qua recente content(ik gebruik het zelf ook met plezier).

"Ten eerste een niet nette persoonlijke aanval, die niet nodig is. Op de Mac, mijn Android telefoon, de iPhone en op mijn Windows machine hoef ik niet te betalen voor systeem updates. Het is absurd dat dit bij de PS3 wel nodig is."
Schijnbaar wel nodig want je praat nog steeds onzin... Hoezo moet je betalen voor systeemupdates? Dat is echt totale onzin... Een XBOX, Android telefoon of een iPhone update ook niet automatisch, bij PS3 betaal je alleen als je het automatisch wilt laten gebeuren... Dat houdt in, dat de rest van de gebruikers gewoon zodra hij in wil loggen op het PSN/SEN te zien krijgt dat hij moet updaten en dat doet hij dan gratis...(maar dat had je al lang geweten als je echt 2 PS3's hebt)
"

"Wederom persoonlijke aanval, niet nodig. Automatisch instellen via internet is een handmatige actie (dat doet mijn dat lijstje devices van hierboven automatisch) en werkt slechts met de laatste versie van je OS. Heb je die niet dan werkt het niet (lastig ook zo'n NTP server)."
De PS3 loopt bij mij altijd gewoon goed, en doet hij dat niet dan vraagt hij zelf om automatisch de tijd te updaten(voor de DLC). Met de laatste versie van het OS is ook een beetje onzinnige opmerking, maar dat komt omdat jij denkt dat die updates geld kosten :P

"En ik vind het laten vallen van hun hun APP programma er 1tje en dat zie ik liever dat bovenstaand device."
Sorry hoor, maar je kunt ook even iets concreets noemen met een naam waar ik iets aan kan zien of iets dergelijks. Ik heb namelijk geen idee waar je het over hebt...

Het probleem is dat het helemaal geen mening is, je verteld hier gewoon iets alszijnde "waar" terwijl je of geen idee hebt waar je het over hebt of verkeerd geïnformeerd bent ;)

[Reactie gewijzigd door Rctworld op 17 april 2012 21:11]

Ik begrijp niet helemaal wat je hier bedoeld.

Dit is een nas en wat jij al aangeeft is het niet speciaal voor de ps3 maar kan je het er wel voor gebruiken.

Ook zit er een tuner in waarmee je televisie kan streamen naar apparaten die geen tuner hebben.

Het lijkt dan wel op de ps3 en er staat ook een playstation logo op maar het is niet perse een ps3 accessoires, je kan het ook gewoon met je pc gebruiken of je sony telefoon of tablet.

<Edit>
Rctworld was me voor maar ben het met hem eens..
</Edit>

[Reactie gewijzigd door churchill9 op 17 april 2012 15:21]

Het lijkt er wel op dat je voor het bekijken van opgenomen films om copyright redenen een sony afspeler nodig hebt.

Gebruikers kunnen tv-uitzendingen kijken en opnemen via speciale applicaties als torne voor de PlayStation 3 en Vaio TV with nasne voor Vaio-pc's.

(Je mp3-tjes kun je via dlna vast wel op je pc afspelen.)
Gozer, waar heb jij het allemaal over... Je edit bewijst dus echt dat je gewoon puur aan het bashen bent... Je hoeft helemaal niet te betalen voor ps updates. Die ps plus abonnement bied alleen de toevoeging als je het geheel automatisch wil laten gebeuren. En trouwens, voor mijn mac heb ik al enkele moeten betalen voor een "update"... Dus ik betwijfel zeer of je daadwerkelijk een ps3 hebt of niet.

Tevens ga eens googlen wat Music Unlimited (meer content dan spotify een nog zelfs 1 cent goedkoper) en Video Unlimited allemaal inhoud voordat je weer eens uit je nek gaat kletsen zonder daadwerkelijk een beetje achtergrond research te doen... Het is gewoon verbazingwekkend dat Sony een apparaat van ruim 5 jaar achterstand nog steeds support levert.

Edit: @ RCT World, had je edit nog niet gelezen :p
Een ingebouwde kabel-TV en satelliet-TV (DVB-C en DVB-S2) tuner?

Ik weet nu al dat die binnen Europa niet veel gebruikt gaan worden tenzij ze ergens een CI+ slot hebben weten weg te werken. Want anders blijft alleen het aanbod aan free-to-air zenders hier in de EU over, en dat zijn er nu eenmaal niet zo heel veel met fatsoenlijke programma's.
Volgens mij zie ik op het 3e en 5e plaatje een sleuf vlak bij de coax-aansluitingen, dit lijkt mij een CI(+) slot. De aanwezige pijl op het 5e plaatje versterkt mijn vermoedens.

[Reactie gewijzigd door Myth384 op 17 april 2012 15:09]

Zo te zien is die sleuf alleen bedoeld voor een smartcard en op de verpakking staat geen referentie naar DVB of irdeto. Maar ik help je hopen dat dit apparaatje in NL wel geschikt is voor digitale kabel. Zou namelijk wel een handige oplossing zijn voor bezitters van een tv met geïntegreerde decoder die geen of gebrekkige opnamemogelijkheden hebben.
Het zou inderdaad zeer leuk zijn als het CI+ ondersteund. Dan heb je direct een mooie settopbox die kan opnemen. Als er dan ook de mogelijkheid komt tot wegschrijven op DVD zou het een aardig kastje kunnen worden. Met de huidige Interactieve Televisie-settopbox (Cisco 8485 voor Ziggo) mis ik namelijk de mogelijkheid om datgene wat ik heb opgenomen ergens anders te kijken en/of op DVD te zetten, bijvoorbeeld via mijn PC.

Wellicht zijn er andere oplossingen, maar ik vind nooit een gemakkelijke zonder dat het duur wordt of dat ik meerdere stukken hardware nodig heb.
grappig dat alle apparaten met een schjif erin toch weer terug gaan naar de kleinere schijven (niet gek met de huidige prijzen) een jaar geleden hadden alle multimedia apparaten 1 tb aan boord nu komen ze met allemaal kleinere schijven omdat ze het blijkbaar niet durven om 200+ euro voor iets te vragen.
Hoewel de prijsstijging voor schijven er mogelijk iets tussenzit denk ik gewoon dat de gemiddelde gebruiker helemaal geen nood heeft aan zoveel opslag. En als men de schijf vervangbaar maakt kan de gebruiker later alsnog beslissen om een grotere schijf te plaatsen.
nodig nee maar het verkoopt zoveel makkelijker.
hebberigheid maakt verkoop makkelijk en mensen hebben gewon liever een 1 of 2 tb dan 500 gig.
Haha, heeft wel erg veel weg van de PS3 inderdaad. Goed het zal niet misstaan naast een PS3 dat is een ding dat zeker is. :P

Verder wel jammer van de 500GB schijf, wat is 500GB nog tegenwoordig met schijven van 3 en zelfs 4TB op de markt (3.5'' disks). Deze zal ongetwijfeld uitgerust zijn met een 2.5'' schijf maar dan nog is 500GB gewoon erg weinig.

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 17 april 2012 14:38]

Over die hardeschijf groten, wel logies opzich. Ze zitten nu keurig op een prijsje van 160 euro. doe daar een 3tb schijf in en je komt makkelijk op de 300 euro uit. Verder vind ik het jammer dat ze het niet zo ontworpen hebben dat je de schijf makkelijk zou kunnen vervangen. Zou veel handiger zijn als je er zelf een HD voor moest kopen die je er zo in kan schuiven.
Misschien hadden ze de consument nog een keuze kunnen geven. Bv voor 160Eur een 500Gig HD, voor een paar euro's meer een Tera, voor 80Eur meer 2 Tera ofzo? Dan heb je voor ieder iets, terwijl 500Gig voor veel mensen mss net dat iets te weinig is.

Vind het al bij al wel geen mis ding, oke streamer/media speler. Maar Tv programma's opnemen, streamen naar 2 apparaten,... Niet simpel.
Je kunt de hoeveel opslag simpel uitbreiden met een USB harde schijf. Op die manier hoeven consumenten niet vooraf te gokken hoeveel capaciteit ze nodig hebben, maar ruimte bijkopen zodra de eerste 500GB vol is en ze een beter idee hebben hoeveel ze in totaal nodig hebben. En de doelgroep van dit apparaat kan wel een USB harde schijf aansluiten, dat is het probleem ook niet.
Ja dat weet ik maar dat ziet er naar mijn gedacht ook weer niet uit. Als dit naast je PS3 staat of boven staat er nog een HD aan hangen en naast zetten. Dan kan je evengoed een NASje zelf opzetten dat je zelf kan beslissen..
Een zeer mooi apparaat vind ik voor zij die al wat Sony Apparatuur hebben staan, voor een degelijke prijs. Als je dit zelf wilt bouwen zal je volgens mij moeilijk beter af zijn. Ik hoop vooral dat je de harde schijf kan vervangen, en dat je er andere dingen dan tv-uitzendingen kan opzetten, dan zie ik het wel een succes worden. Een soort NAS die vloeiend samenwerkt met Sony apparaten, zo wordt PS3 media server - achtige software overbodig.
Rasberry met een harddrive en dat linux platform uitbouwen met GUI en codecs, ik denk dat je voor de helft klaar bent en nog betere codec support krijgt ook. + Je kan zelf je hoesjes designen en je systeem degelijk maken met iets aan koeling en airflow.
Dat kan je voor zoveel dingen zeggen, jij koopt toch ook niet een frame motorblok en banden los dat kost te veel tijd. (mensen die dat wel doen daargelaten)

Dit gaat om mensen die meerdere sony apparaten hebben, en die hiermee aan elkaar kunnen koppelen met een mooi design.
Ook vind ik het leuk dat ze hem zo op de ps3 hebben laten lijken kun je hem er zo naast zetten inplaats van achter een kastje.
Wat heb je daarvoor nodig:

- Raspberry Pi + benodigheden (controls, sd card, voeding, case?) (€35 + €30)
- Usb tuner die werkt met de Linux-distributie (€35)
- Usb 500 GB HDD (€65)
- Wifi stick (€10)

Totaal: €180

Je bent dus verre van goedkoper uit. Daarnaast zal je nooit de functionaliteit en gebruiksgemak kunnen benaderen, laat staan dat het een setup zal zijn die je in je woonkamer durft te vertonen. Je moet er nog uren werk insteken, en de integratie met bestaande apparatuur is er niet, en bepaalde functionaliteit zal je niet hebben. Nee, de R-Pi kan je voor bepaalde dingen gebruiken, hiervoor zeker niet.
Lekker handig op z'n Brabants: "De's unne nasnie?"
Incorrect, de SMP-N200 Mediaspeler van Sony kan gewoon MKV afspelen:
http://www.sony.nl/lang/n...layers/smp-n200#/Overview

Sony heeft inmiddels denk ik ook wel ingezien dat als ze MKV niet ondersteunen ze eerder minder spelers verkopen dan dat er minder gedownload gaat worden en dan verliezen ze dubbel!
PS3 design much :P
Ding zit ook vol Playstation logo's dus dat zal bewust gedaan zijn. Maar het geeft mij een beetje dat cheap-ass rip-off gevoel van Chinese namaak, dat lijkt me niet de bedoeling :P

Zeg maar een Popstation die op een PSP moet lijken. En dat dit ding dan qua uiterlijk op een PS3 lijkt maar eigenlijk alleen SNES roms afspeelt.

[Reactie gewijzigd door laminaatplaat op 17 april 2012 16:10]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee