Om de problemen met overbelasting van de NS-website tegen te gaan, overweegt de NS om een tweede website met een aparte url in het leven te roepen voor wanneer de huidige site down gaat. Het is een van de scenario's die de NS overweegt.
Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigde de plannen nadat Het Financieele Dagblad er een bericht over had gepubliceerd. Het openen van een tweede website is een van de scenario's die wordt overwogen om de structurele problemen met overbelasting van de NS-website tegen te gaan. Volgens woordvoerder Eric Trinthamer van de vervoerder zou die tweede website bijvoorbeeld alleen actuele reisinformatie kunnen bevatten, waardoor deze lichter is.
Volgens Trinthamer wordt overwogen om die tweede site een aparte url te geven. "Zonder een tweede url kun je geen aparte website opzetten", stelt hij. Het is echter de bedoeling om bezoekers van NS.nl bij overbelasting door te leiden naar de tweede website. Waarom die website niet plat zou gaan wanneer al het verkeer vanaf de eerste wordt doorgeleid, is echter onduidelijk.
Trinthamer zegt: "Het moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Het is een van de maatregelen die we naar de minister hebben gestuurd." Een andere optie is een backup die op dezelfde url draait, zoals overigens ook gebruikelijk is voor backuplocaties.
Problemen op het spoor leiden vaak tot problemen op de NS-website. Ook vorige week vrijdag, toen de sneeuwval in heel Nederland voor grote vertragingen zorgde, was de website nauwelijks bereikbaar, terwijl reizigers juist werden opgeroepen om in verband met die problemen op de website te kijken. Volgens de NS kan de website momenteel 24.000 bezoekers per minuut aan. Een jaar terug was de maximale belasting nog 7000 bezoekers per minuut.