HTC gaat audiotechniek Beats By Dre in smartphones stoppen

HTC gaat audiotechnieken van de hoofdtelefoonlijn Beats By Dre in smartphones gebruiken. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om de interne speaker en de headsets van HTC-toestellen die een upgrade krijgen.

Telefoons met de technologie van Beats By Dre verschijnen dit najaar, in elk geval in de Verenigde Staten. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. HTC investeert 300 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 210 miljoen euro, in het bedrijf Beats Electronics, dat de headsets Beats By Dre maakt.

De Taiwanese smartphonemaker heeft niet bekendgemaakt hoe de techniek toegepast zal worden, maar het ligt voor de hand dat het gaat om een upgrade van de interne speaker van telefoons, een betere meegeleverde headset, headsets die als accessoire bijgekocht kunnen worden of een combinatie van die drie elementen. Eerder kondigde HTC al aan dat telefoons Dolby Mobile-technologie in smartphones zouden krijgen voor verbeterde audiokwaliteit. Dat gebeurt sinds vorig jaar.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-08-2011 • 12:21

104 Linkedin

Submitter: GDOG1986

Reacties (104)

104
103
61
4
1
21
Wijzig sortering
Blijkbaar is niemand geinteresseerd in wat er nou eigenlijk verbeterd wordt.

Het enige wat in het artikel gezegd wordt is dat HTC "audiotechnieken van Beats By Dre" gaat gebruiken wat voor beter geluid moet zorgen. Voor zover ik weet is het niet triviaal wat die audiotechnieken van BBD zijn, dus is zo'n bewering niet erg informatief.

Gaat het hier om digitale 'verbetering' van het geluid? Technische verbeteringen van de interne speaker? Technische verbeteringen aan de meegeleverde hoofdtelefoon?

Ik vermoed dat het een of andere 'magische' door BBD gepatenteerde digitale verbetering van het geluid is. Ik zou hier niet al te enthousiast over worden, waarschijnlijk betekent dat dat je meer voor je telefoon betaalt vanwege licentie kosten aan BBD en in ruil daarvoor krijg je een lelijke gebooste bas (het resultaat van een geheime techniek waar je dus niks aan hebt). Maar dat is slechts mijn speculatie.
Als je kijkt naar de laptops die "Beats Audio" hebben ingevoerd krijg je waarschijnlijk een betere "geluidskaart" en speaker. Oordopjes denk ik niet, dan zouden ze dure oordopjes moeten meeleveren om de naam Beats by Dre niet te schaden. Die bass kun je gewoon naar beneden draaien in je equalizer, dus geen probleem.
Anoniem: 14038
@wdvjb11 augustus 2011 15:07
Alle (al dan niet pseudo) verbeteringen hebben weinig tot geen nut als je kijkt in welke omgevingen de headphones gebruikt worden (op straat, in het OV ed.).
Dan heeft zelfs een dure headset van welk bekend merk weinig toegevoegde waarde.
Als je al een gesloten headset op hoge geluidssterkte heel lang op je hoofd zet ben je ook nog eens je oren aan het vernaggelen.
Maw marketing geneuzel voor de goedgelovigen.
Zo wordt HTC een goede keuze voor audiofielen!
Ik ga dit zeker in de gaten houden, want ik ben alvast geinteresseerd. (in zowel Beats by Dre als Dolby mobile)
ahum, beats by dre en audiofielen, laat me niet lachen :D
Bijna een first post!

Die koptelefoons zijn al niet briljant voor het geld, daar is weinig audiofiels aan, evenals aan het geluid van smartphones. Laat ze maar eens beginnen met een een fatsoenlijke DAC en amp te gebruiken in die telefoons, maar daar heb je geen "beats by dre" voor nodig.

Het lijkt me meer een marketingstunt dan wat anders, die koptelefoons van Beats leunen ook op weinig anders dan marketing.

[Reactie gewijzigd door neographikal op 11 augustus 2011 12:34]

Laat ze maar eens beginnen met een een fatsoenlijke DAC en amp te gebruiken in die telefoons
Kom op zeg, het is een telefoon, geen versterker. 95% van de kopers zal totaal niet geïnteresseerd zijn in de geluidskwaliteit, of zal tevreden zijn met de geluidskwaliteit. Betere amps en DAC's drijven alleen de prijs omhoog, voor die paar procent gebruikers die waarschijnlijk toch al iets beters hebben.
Er hoeft ook geen topkwaliteit in, maar wat beters dan in mijn HTC Desire zou toch wel erg prettig zijn. Het geluid is bijzonder vlak, geen enkele diepte in te bekennen. Ik gebruik hem toch wel regelmatig als muziekspeler, zeker als ik aan het sporten ben en eerlijk gezegd is het geluid gewoon ondermaats.
Dit is inderdaad eerder een marketingtruck (alhoewel de kans ook groot is dat het om een upgrade gaat, als je van iets belabberd vertrekt, is de kans op verbetering altijd groot).

Beats by Dre is hip en cool, heeft naambekendheid, en dat is voor HTC waarschijnlijk een stuk belangrijk dan de beste audioprestaties uit hun smartphones halen. Daarvoor zouden merken als Sennheiser, Audio Technica, Denon, AKG, ... veel beter zijn. Helaas kent het gros van de consument eerder Beats by Dre of Skull Candy of iets dergelijks.
Helemaal mee eens, ze zouden beter samenwerken met Sony of Cowon...
Als Desire gebruiker vind ik dat er inderdaad wel iets mag gedaan worden aan het geluid, vooral de interne speaker dan.
Ik weet niet of het aan de speaker ligt of aan de bouwkwaliteit van de Desire maar wanneer het volume op maximum staat is het geluid niet te best...

Om het label "smartphone voor audiofielen" zie ik ze persoonlijk liever samenwerken met Yamaha of Genelec o.i.d.
Wat ik uit de toon van de bron op kan maken is dat ze de audioprocestechnieken integreren. Bepaalde Docter Dre koptelefoons hebben namelijk een ingebouwd geluidsverwerkertje zitten om het geluid 'beter' te maken.

Als ze dat inderdaad verwerken in deze telefoons hoop ik dat het uit kan, want bij lang niet alle muziekstijlen werkt dat goed heb ik ondervonden :S
Als ze dat inderdaad verwerken in deze telefoons hoop ik dat het uit kan, want bij lang niet alle muziekstijlen werkt dat goed heb ik ondervonden :S
Met de bagger die de meeste kopers luisteren werkt het waarschijnlijk prima.
Zelf geef ik de voorkeur aan AKG, Sennheiser of (is dat er nog, Beyerdynamic), van beide heb ik producten gehad die prima waren (alleen overstuurde het versterkertje in de AKG bij de lage tonen die uit mijn Fender kwamen)
Als je een mobieltje met een Yamaha geluidschip wilt, zou ik eens kijken voor een oudere Motorola (2003-2006). Die hebben namelijk meestal een Yamaha geluidschip.
Sorry hoor, maar Dre is gewoon een naampje op een serie koptelefoons.
Het is gewoon een marketingsdingetje en heeft weinig met audiofielen te maken.
Denk overigens ook dat audiofielen niet zoveel hip hop luisteren.
Wow. :') Want? Audiofielen zijn alleen oudere blanke mannen van boven de 40, waarbij Jazz en Blues alleen zijn toegestaan als genres voor selfproclaimed audiofielen?
*Tries to stop feeding the troll*

OT: Wat dat betreft zijn die Beats bij Dre eigenlijk perfect gemarket op hun doelgroep - ze zijn gericht op fashionability en klinken best lekker. Verder veel reclame en grote namen - factoren die de meeste 'audiofielen' over de streep halen om voor de 'studiobeleving' te gaan. Mensen die daadwerkelijk met audio werken halen over het algemeen andere headphones, als je aan het mixen bent heb je headphones nodig die zo eerlijk als mogelijk zijn - geen headphones die het geluid effectief een flinke vervorming meegeven.

Het zijn simpelweg andere doelgroepen en de Beats by Dre zijn mid/high-end fashionable consumer gear en de prijzen zijn daar dan ook naar. Hoewel de meeste Beats by Dre niet mijn smaak zijn (plastic, flashy) heeft dat in het verleden enorm aangeslagen met Skull Candy. Verder ook eens met atmoz_nl, het is gewoon meeliften. Er is door HP ook al een Beats-laptop met 'upgraded audio!' etc.. maar ik durf te wedden dat de geluidskaart niet eens ASIO drivers zal hebben. :'(
"maar ik durf te wedden dat de geluidskaart niet eens ASIO drivers zal hebben. :'( "

ASIO heb je alleen nodig voor productie, dan telt de latency en meersporigheid mee.
Om muziek in perfecte kwaliteit af te spelen heb je geen ASIO nodig.

Je kan redeneren dat de meeste andere drivers niet meer dan 16 bits produceren (ASIO 32) maar veruit het meeste materiaal is in 16 bits en dat is al een enorme dynamiek.
Ondertussen is de meeste popmuziek (inclusief hiphop) kneiterhard gemastered, dus je hebt met dat soort muziek hoe dan ook weinig tot niks aan een groter dynamisch bereik.
Sterker nog, je kan die muziek net zo goed in 12 bits horen of nog lager. Het ruisnivo stijgt dan, maar dat hoor ne toch niet omdat de muziek zelf constant voluit gaat.

Een gewone gebruiker die muziek luistert heeft verder dus weinig aan ASIO.
Niet alle hiphop is slecht opgenomen he. Luister eens bijvoorbeeld naar Lupe Fiasco, Drake, Mac Miller, Kanye West en dergelijken, hun muziek is wel degelijk goed opgenomen. Natuurlijk zit er ook doodveel rotzooi tussen, want blijkbaar denkt iedereen die zwart is en in een niet-rijke wijk woont vandaag de dag dat ze gangster zijn en kunnen rappen, en meestal nemen ze dan muziek op met een Shure Sm57 en een goedkope M-audio brol kaart...

Niet rasistish ofzo, ik ben zelf een buitenlander BTW, gewoon mijn mening en hoe het zit.
om te reageren op koelpasta beetje OT: En waarom kan een audiofiel niet van hip hop houden? Denk dat ieder zo zijn eigen smaak heeft.

Denk dat het een slimme truc kan zijn van HTC om mee te liften met de hype van Beats by Dre. Ben benieuwd hoeveel mensen er in gaan trappen... zelf geen beats by dre fan met de meerderheid hierboven eens dat het een matige koptelefoon is voor veel geld met een uitstekende marketing.
"OT: En waarom kan een audiofiel niet van hip hop houden? Denk dat ieder zo zijn eigen smaak heeft."

Hip hop is nou eenmaal niet echt een genre dat bekend staat om zijn verfijnde producties.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen (die zijn er altijd wel) maar hiphop hoor je zo hard mogelijk met zo veel mogelijk bas te luisteren. Daar is het voor gemaakt.
Veel nummers houden zelfs rekening met de typische vervorming van versterkers en speakers zodat het nummer ook bij veel vervorming nog klinkt.
En een audiofiel wil juist een zo gebalanceerd/transparant mogelijke sound, liefst met speciaal voor audiofielen geperste uitgaves etc etc etc.
Dat gaat nou eenmaal niet goed samen.

Maar het feit dat de meeste audiofielen setjes niet tegen zware bassen en blokgolven kunnen betekent dat de meeste hip hop zulke setjes redelijk snel tot schroot maakt.
Sowiso is dansmuziek enorm slecht voor audiofielesetjes.

Dus vandaar mijn opmerking hierboven.
En dus echt niet bedoeld als een troll post.
Zo wordt HTC een goede keuze voor audiofielen!
Eerder voor mensen die gevoelig zijn voor hypes (al zitten die tegenwoordig al allemaal bij Apple, toch?). Ik ken i.i.g. maar weinig echte audiofielen die niet door de marketing-machine van Beats By Dre hebben heengeprikt.

Dr. Dre mixed zijn eigen muziek zelf niet eens af met een Beats By Dre. Dat zou iemand die een nieuwe hoofdtelefoon wilt aanschaffen toch aan het denken moeten zetten, niet?

EDIT: Ik doelde met 'al zitten die tegenwoordig al allemaal bij Apple, toch?' vooral op hype-gevoelige mensen, en niet zozeer op audiofielen in het algemeen.

[Reactie gewijzigd door tofus op 11 augustus 2011 14:38]

De iPhone heeft tenminste wel een stuk beter geluid! En voor een telefoon, zeker 1 van de beste.

Maar de speaker in de desire is idd schandalig slecht. Heb zelf nu alweer bijna 1,5 de desire en alhowel de bouwkwaliteit gewoon ruk is, is de speaker toch wel het allerslechtste....
Vindt persoonlijk dat mijn Desire HD beter klinkt dan de ipod touch die ik nog had liggen.
Prima laten we zeggen, alles in perspectief natuurlijk.

Met oordopjes vindt ik de HD beter dan de touch, waar de HD het weer aflegt tegen twee goede ouderwetse Iriver mp3 spelers, die harder gaan en beter klinken.

Luister zelden muziek op de telefoon, het had overigens wel prettig geweest als de speaker aan de voorkant zat, ipv raar aan de achterkant, maargoed, pielen in de marge.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet weet hoe een ipod klinkt met oordopjes, maar de speaker van een ipod/iphone is echt waardeloos. Ik vind het geluid uit de speaker van mn x10 niet geweldig, maar qua kwaliteit en volume ligt apple hier ver achter. Een vriend van me heeft een desire, ook geen goed geluid maar nog steeds beter dan de ipod speaker
Als Apple spelers zou audiofielen zou maken heb je misschien gelijk.
Dat doen ze dus niet!
Er zijn weinig (of geen) audiofielen media spelers (in noem bewust geen MP3 spelers).
HTC zal dus ook geen audiofielen spelers gaan maken of telefoons die als goede spelers gebruikt kunnen worden.
Ik ken juist veel audiofielen die Monster hellemaal met de grond gelijk maken.
HTC bevestigd dat het 51% van de aandelen in handen krijgt, dit is dus gewoon een overname.
Serieus? HTC gaat Beats overnemen? Heb je ook een bron?

EDIT: Laat maar, ik heb er al één: http://www.brightsideofne...5-of-beats-by-dr-dre.aspx

[Reactie gewijzigd door ElektroNeko op 11 augustus 2011 15:15]

Dit is goed nieuws, want HTC staat niet bekend om zn goede geluidskwaliteit,, daarom heb ik ook een Cowon erbij gekocht, omdat mijn Desire echt slecht geluid geeft!

de speakers zijn ook een ramp, misschien word dit nu ook iets beter, dit is een goede zet van HTC :D
Hoe bedoel je? De speaker is waardeloos, maar geen enkele telefoon heeft een speaker die echt goed klinkt. Persoonlijk gebruik ik die ook vrijwel nooit. De audio out is met een goede koptelefoon gewoon prima.
Mn s2 doet het anders niet slecht en ook een iphone produceert redelijk geluid
Dat is hetzelfde als bij laptops en monitoren, ook als daar moeite in wordt gestoken zal het voor de audiofielen nog steeds ondermaats of zelfs een 'regelrechte ramp' zijn. De speakers zijn gewoon te klein/te ver weg om een echt goed geluid te geven, alhoewel er uit sommige laptops wel een verbazingwekkend goed geluid komt gezien de beperkte dimensies.
Nou ben ik misschien wel een klein beetje een audiofiel :$ ... maar het is inderdaad waar: laptopspeakers en telefoonspeakers zijn gewoon te klein om mooi muziek te laten horen. Leuk als achtergrondmuziek maar niet om naar te *luisteren* omdat je gewoon minder hoort en dat wat je hoort veel meer vervormd is (verder afwijkt van het origineel) dan een goede set.

Nou kun je dat wel onzin vinden, en zeggen dat het 'toch om de muziek gaat', maar waar ligt dan de grens? Uiteindelijk is er in een studio door een artiest veel moeite gedaan om iets perfects neer te zetten, en dan ga je dat afspelen in een klein speakertje met (vrijwel) afwezige (diepe) bassen en vervormde middentonen en hoge tonen, en vaak ook nog eens te schel (te veel hoge tonen naar verhouding) waarbij vaak ook in het afspeelstadium een soort loudness-effect is toegepast om de zachte passages uit de muziek harder te maken.

Het is een beetje hetzelfde als een bioscoopfilm bekijken op je telefoon (of zelfs laptop). Ik wacht wel tot ik thuis ben dan, dan liever een beetje vervelen onderweg (wat weer goed is voor je creativiteit trouwens, je vervelen). Maargoed, ik dwaal af...
Uiteindelijk is er in een studio door een artiest veel moeite gedaan om iets perfects neer te zetten, en dan ga je dat afspelen in een klein speakertje met (vrijwel) afwezige (diepe) bassen en vervormde middentonen en hoge tonen, en vaak ook nog eens te schel (te veel hoge tonen naar verhouding) waarbij vaak ook in het afspeelstadium een soort loudness-effect is toegepast om de zachte passages uit de muziek harder te maken.
De moeite van de artiest is tegenwoordig al teniet gedaan door de engineer die alle dynamiek er al uit heeft gehaald voordat het gepubliceerd wordt.
Compacte behuizingen hebben nu eenmaal hun beperkingen, laag etc.
Echter zit er ook in laptop verschil.

Een 13 inch macbook pro klinkt meer dan aardig voor een laptop, zijn 15 inch broer gooit daar nog een schepje bovenop.

Dat je er niet van in extase raakt is een ander verhaal, maar ik kan met meer plezier luistern naar 'muziek' op mijn laptop dan de 'herrie'' welke sommige satelliet sets produceren.

Daarnaast waardeer je bij thuiskomst nog meer van je eventuele eigen set.
offtopic:
Sinds/voor Gingerbread heb je een Equalizer(app) voor Android, na een beetje spelen hiermee krijg je al wat beter geluid uit je HTC.
Audio op de Desire is inderdaad een drama en dat ligt niet alleen aan de speakertjes die ze gebruiken. Via mijn Sennheiser koptelefoon is het geluid nog wel ok maar je hoort duidelijk een ruis. Toestel van collega heeft precies hetzelfde euvel. Mijn Archos TI70 geeft veel beter geluid en daar zal toch ook niet enorm veel geld zijn gestoken in het audio gedeelte.

Dus ik hoop dat ze ook meteen het versterker-gedeelte op de schop gaan nemen (voor zover dat niet al gebeurd is bij de nieuwere modellen).
Eens.

Ze kunnen beter de koptelefoon-uitgang aanpassen (betere D/A converter) en laat de mensen er gewoon hun eigen koptelefoon bij kopen.
voor al die mensen die zeggen dat beats-hoofdtelefoons niet zo goed zijn.. koop er 1 en je merkt wel degelijk dat je kwaliteit in je handen/op je hoofd hebt.. en als je dr geen kan betalen oordeel dan niet over iets wat je niet kan weten ;) maar dan heb ik het over de Beats Pro ;) geen plastic zoals de solo en studio maar een metaal ;)

en waarom zou HTC in samenwerking gaan met iets wat kwalitatief slecht is? ;) HTC heeft namelijk een naam hoog te houden lijkt mij ;)

[Reactie gewijzigd door Benjamin1988 op 11 augustus 2011 21:29]

Ze zijn niet slecht maar gewoon het geld niet waard, kijk op head-fi.org naar goedkopere die evengoed zijn of zelfde prijs maar beter. En iets minder smileys aub
En als jij niets kent van audio en koptelefoons of geen ervaring hebt, gelieve dan ook geen nutteloze post vol smileys te zetten.


Welke refferentie gebruik jij eigenlijk ? Maw, welke koptelefoon beschouw jij als neutraal en vergelijk je andere koptelefoons mee ? Ik durf te wedden dat je luisterd met een iPod, wat indien ja al bewijst dat je er echt niks van kent.

Als je muziekanten met die koptelefoons ziet in de studio dan is dat omdat Monster hen ervoor heeft betaald. Die dingen zijn echt slecht, het is alsof je subwoofers in je oren hebt. Het enigste dat je merkt is base base en nog eens base. Geen calrity, niets van duidelkijke mids of highs, en bovendien zijn ze dan nog een gekleurd en niet neutraal als bijvoorbeeld een AKG Studio koptelefoon of iets van Shure.

Vriend als je echte kwaliteit wil, dan raad ik je aan om een bij de Keymusic of dergelijk binnen te stappen en koptelefoons van een deftig merk van in de 160€ te testen, je zal dan meteen merken wat voor een bedrog het is. Dan denk ik aan de Hd25-II van Senheiser of de SH440 van Shure, om maar te zwijgen over die van Pioneer of Audio Technica...

[Reactie gewijzigd door Soulaiman op 12 augustus 2011 09:05]

Als ik naar de prijzen van die sets kijk, wordt ik gelijk bang voor het effect op de prijzen van de nieuwe HTC's: €200-€500 voor een over-ear unit en €140-€160 voor een in-ear.
In het artikel staat toch niet dat HTC hun toestellen met de koptelefoons van Beats by Dre gaat verkopen..... Ze gaan gebruik maken van de techniek, de hoge prijs van de Beats by... Koptelefoons is deels marketing, de Techniek er achter is gewoon goed, wanneer HTC deze techniek gaat gebruiken om haar eigen producten te verbeteren hoeft dit de Smartphone koper helemaal niets extra's te gaan kosten.
Precies. Er zijn ook laptops met Beats by Dre, ik geloof van HP. Deze zijn ook niet drastisch duurder geworden dan vergelijkbare laptops.
Ikzelf heb zo'n HP ENVY 17, met Beats by Dre.

Best goed geluid die eruitkomt, ben ook geen audiofiel.

Maar mag zeker niet klagen erover!
de hoge prijs van de Beats by... Koptelefoons is deels marketing
HTC kan toch dezelfde marketing techniek toepassen? Bovendien hebben ze een bedrijf aangekocht en willen ze dat wel gaan omzetten in een winstgevende aankoop..
Lezen! Ze hebben Beats by helemaal niet aangekocht, ze hebben geld betaald voor samenwerking, dat is totaal iets anders......

HTC is dus geen eigenaar geworden van Beats by.....

Daarbij, HTC heeft al laten zien dat ze helemaal niet de duurste Smartphone fabrikant hoeven te zijn, in mijn ogen hebben ze zeker wanneer je ze vergelijkt met hun concurrentie een nette prijs/prestatie verhouding. Ik zou dus ook niet weten waarom dit door een investering van 210 miljoen euro moet veranderen.....

Het zou wel kunnen denken dat er in de toekomst een speciale audio lijn van HTC gaat komen, maar ook deze hoeft niet veel duurder te zijn dan hun normale toestellen. Lage prijzen zijn ook marketing ;)
Een betere headset en digital-to-analog converter is prima. 'Betere' speakers zijn echt niet nodig: het zal altijd wel slecht blijven klinken en mensen worden zo alleen maar aangemoedigd om hun irritante muziek via speakers te beluisteren ipv koptelefoons.
het zal altijd wel slecht blijven klinken en mensen worden zo alleen maar aangemoedigd om hun irritante muziek via speakers te beluisteren ipv koptelefoons.
Dus omdat een paar knaapjes in de trein/bus/openbaar muziek luisteren via hun telefoon (kon dat niet deden ze het wel via externe speakers die harder kunnen dus wees blij)... Gun je mij geen betere speakers voor als ik in de schuur bezig ben aan me brommer/auto, omdat ik daar via me telefoon(luidspreker) luister...

Waarom moet die kleine groep knaapjes het nou verpesten (als het aan jouw lag dan) voor de grote menigte die helemaal niet de bedoeling heeft irritant te zijn?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 11 augustus 2011 12:30]

Ben erg benieuwd naar de uitwerking.
daarnaast vind ik het een slimme zet van HTC.
Als je het over interne speakers hebt zou dit ook erg nice zijn op bijvoorbeeld een tablet.
HTC valt mij de laatste tijd steeds op door dit soort slimme samenwerkingen en of overnames.....

Het laat vooral zien dat ze toch wel iets met de kritiek van hun klanten doen. iets wat in deze tijd dat bedrijven zich erg groot opstellen niet al te gebruikelijk is.

Je kan van alles van HTC vinden, maar dit soort ontwikkelingen maakt het bedrijf wel sterker in de markt.
HTC toestellen stonden altijd niet bekend om hun geweldige interne speaker. Als dit door samenwerking met Beats by Dre kan worden verbeterd kan ik dit alleen maar toe juichen.

Op de geluidskwaliteit (met een goede headphone) en bijvoorbeeld SRS-sound aan op een HTC Desire HD valt in mijn ogen niet zo heel veel aan te merken. Het geluid van de externe speaker daar in tegen wel. In mijn ogen is dit dus alleen maar een positief ontwikkeling
htc interne speakers zijn juist redelijk goed vergeleken met andere populaire smartphones. ik vond de koptelefoontjes van htc eigenlijk altijd al goed dus nog beter is niet erg :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee